Fredagsintervjun: Möt David Skott

Redan fredag igen! Veckorna går fort och om fem veckor är det dan före julafton!! Men fredag betyder ju en fredagsintervju och idag träffar du härliga David Skott (f.d. anställd) som arbetar på Resia i Trollhättan. David har redan delat med sig av en mängd tips här i bloggen. Bland annat om två favoritställen i Thailand samt en väldigt bra och populär guide om vilken ort man ska välja i Thailand. Förutom Thailand som specialområde är David även certifierad specialist på fotbollsresor. Det kommer du förstå när David svarar på frågan om en sevärdhet han minns : )

Koh Lipe-Thailand

Namn: David Skott
Arbetar med: Resesäljare och specialist på Thailand som destination och fotbollsresor i Europa.
Senaste resa: Ayia Napa, Cypern
Nästa resa: Fotbollsresa till Berlin

Vilken restyp är du (aktiva resor, koppla av i solstol, sevärdheter o.s.v)?
När jag är iväg ska det hända saker. I Thailand ska det fiskas, i USA ska det köras bil och i städer i Europa ska det hinnas med fotbollsarenor, supportershopar och flertalet stopp på restauranger och barer.

Vilken storstad gillar du mest och varför?
Kuala Lumpur, huvudstad i Malaysia. Det jag gillar med denna stad är mångkulturen. Kyrkor, moskéer och tempel ligger sida vid sida. Här kan man besöka Little India, China Town för att se mer än de Malaysiska områdena. Lokalbefolkningen säger själva att ”åk inte runt till alla länder i Asien, åk hit. Här finns lite av allt”. En självklarhet är att besöka Petronas Tower, Times Square och TV-tornet.

Kuala Lumpur Malaysia

Har du ett hemligt hotelltips du vill dela med dig av?
Coco Reef på Tobago har ett perfekt läge, hög servicenivå utan att vara överdrivet. Vill man ha ”rastafari” på riktigt är Tobago destinationen och Coco Reef hotellet!

coco-reef_tobago

En strand du aldrig kan glömma?
Bila Beach på Koh Lipe i Thailand är en liten, avskild strand med kritvit sand och kristallklart vatten. Ett grabbgäng driver en bambu-byggd bar där de serverar lättare rätter och dryck. De lånar ut snorklingsutrustning gratis och har satt upp hängmattor lite överallt där man kan ligga och dra sig under en palm. Det tar 45 minuter att gå från Bundhaya-stranden (den stora) på Koh Lipe.

Koh Lipe, Thailand

En sevärdhet som gjort stort intryck?
”Estadio Da Luz” i Lissabon, Portugal. Att se och höra 65.000 fanatiska portugiser jubla när Ronaldo avgör mötet mot Sverige gav rysningar som satt i länge. Det var nästan värt nederlaget i matchen bara för att få höra det ljudet.

stadio_lissabon

I vilket land äter du den godaste maten och finns det ett restaurangtips?
Svår fråga. Varje land har sin specialitet, det gäller att våga prova. Är du i Grekland ska du inte ta det på menyn som innehåller pommes till exempel. Testa den där hela fisken de kryddar och grillar. Är du i Thailand, välj rätten du inte har en aning om vad det står på menyn. Gillar du den inte, beställ något annat. Måste jag välja ett land, så blir det nog Spanien. Riktig tapas i kvällssolen är nästan oslagbart!

En restaurang i Bangkok man inte får missa är Harmonique som ligger i ett äldre hus och serverar fantastisk mat!

Ett resmål som fler borde upptäcka?
Berlin. Från Göteborg flyger du på strax över en timma. Väl på plats har du fantastisk shopping, oändligt med restauranger och framförallt otroligt trevliga uteserveringar – året om! Förra gången jag var där var i december, precis före jul. Under en helg hinner man med både julmarknad, shopping och besök på historiska platser. Nu åker jag snart dit igen, för att se både Hertha Berlin på lördagen och Union Berlin på söndagen, en perfekt helg för kompisgänget!

Jul i Berlin vid Brandenburger Tor

Ett resmål du drömmer om att resa till?
Egentligen inte ett resmål i sig, utan mer ett evenemang jag vill resa till. Min stora dröm är att resa till Buenos Aires och se fotbollsderbyt mellan BOCA Juniors och River Plate på arenan La Bombonera. Argentina, fotboll och rivalitet. Enligt mig kan inte en resa bli bättre än så.

Dina bästa packningstips och något som alltid följer med på resor?
Fråga dig själv: Kommer jag verkligen behöva denna? Något jag tar med är restaurangtips. Har jag bara två kvällar att gå ut och äta i en stad är det skönt att veta vart jag ska. Ju mer jag läser på innan avresa, desto mer tid får jag till annat på plats.

Ett boktips för lediga dagar?
Ladda mobilen fullt med pod casts. Både flygresan och lata dagar på stranden går väldigt fort om man lyssnar på en bra pod.

Nästa fredag välkomnar vi ännu en kollega som svarar på frågor. Är det en fråga du tycker saknas så lämna gärna en kommentar så att intervjun blir så bra och inspirerande som möjligt!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.