Fredagsintervjun: möt Christoffer Johansson

En vecka går fort och det är redan fredag igen vilket betyder att vi har fredagsintervjun här i bloggen. Idag får du träffa Christoffer Johansson som arbetar på Resia i Kungsbacka. Christoffer har ett stort intresse för USA och har bloggat om Baseball tidigare (läs här). Han är certifierad specialist på USA, sportresor och kryssningar. På Resia i Kungsbacka anordnar de flera gruppresor där Christoffer åker med som gruppledare. 

Korsika

Namn: Christoffer Johansson
Arbetar med: Säljare/Resespecialist USA, Kryssningar och Sportresor
Senaste resa: Kryssning i Medelhavet
Nästa resa: Kryssning i Karibien

Vilken restyp är du (aktiva resor, koppla av i solstol, sevärdheter o.s.v)?
Jag strävar alltid efter att få ut så mycket som möjligt av varje resa så det blir en aktiv resa ur den bemärkelsen. Efter mycket resor har jag kunnat konstatera att kryssning passar mig alldeles utmärkt. Jag packar upp en gång och har hotellrummet med mig under hela resan samtidigt som jag vaknar upp till en ny destination varje dag. En morgon vaknar man upp till en storstad och får upptäcka den för att nästa morgon ha lata dagar i solen på en strand. Den perfekta kombinationen om du frågar mig.

Kryssning

Vilken storstad gillar du mest och varför?
San Diego. En bortglömd pärla i södra Kalifornien som många tyvärr ”glömmer” att besöka. Drygt 2 1/2 h söder med bil från Los Angeles hittar du USA:s 8:e största stad som också är hem för marinkåren på Västkusten. New York har sin Central Park och San Diego kontrar med minst lika trevliga Balboa Park som en oas mitt i stan. Tre stora stränder (Mission Beach, Ocean Beach och Pacific Beach) inbjuder till bad och surf. Spelar du golf finns här många fina banor, bl.a. den populära Torrey Pines där US Open spelats. För barnen finns Legoland, Sea World och San Diego Zoo. Shopping i downtown (också kallat Gaslamp Quarter) på det 5-våningar stora utomhusköpcentret Horton Plaza och flera suveräna restauranger i närområdet. Missa inte heller Gamla Stan (Old Town) som för tankarna till en mexikansk småstad med shopping så småbutiker och små tavernor.

Skyline och strand i San Diego

Har du ett hemligt hotelltips du vill dela med dig av?
Inget konkret hotell som jag kan namnge och tipsa om utan mer i allmänhet så brukar jag råda bilburna resenärer i t.ex. Florida att inte bo direkt vid stranden. Parkeringskostnaderna är skyhöga hos hotellen och likaså hotellpriserna. Eftersom att landet är byggt kring att man ska ha bil för att ta sig runt tycker jag det är bättre att istället bo 10-15 min med bil från stranden på ett hotell som med större chans har gratis parkering och ett lägre dygnspris. Roligare att lägga dom pengarna på upplevelser, aktiviteter, mat och shopping istället som extra guldkant på din resa.

En strand du aldrig kan glömma?
Huntington Beach mellan Los Angeles och San Diego. Orten kallas för Surf City USA och det är väldigt trevligt att sitta på en strandservering, äta dagens fångst på menyn samtidigt som man blickar ut över vattnet och ser på alla som surfar.

Huntington beach Surf City i Kalifornien

En sevärdhet som gjort stort intryck?
Har haft förmånen att se mycket under åren men något som för mig lite otippat slagit sig in på min topplista är Santa Maria katedralen i Cagliari på södra Sardinien. En vacker fasad men jag blev ärligt talat helt mållös när jag vandrade runt inne i den. Fantastiska dekorationer på golv, väggar och tak samtidigt som den var i väldigt fint skick.

Sardinien[1]

I vilket land äter du den godaste maten och finns det ett restaurangtips?
Jag tillhör den grupp av hemmakockar som grillar året om och säga vad man vill om en viss del av matkulturen i USA men att grilla kan dom. Bästa smakupplevelsen oavsett om du vill ha grillat grönt eller kött får du på grilltillverkaren Weber’s restaurang i downtown Chicago. Man har även ett eget mikrobryggeri i restaurangen som brygger eget öl så du kan på rekommendation av din kypare nå nya höjder med smakerna när du rekommenderas en viss brygd till en viss rätt.

Weber_Chicago[1]

Ett resmål som fler borde upptäcka?
I Europa så kan jag varmt rekommendera Genoa i norra Italien som ett weekendresmål. Har du gjort klassikerna London, Rom, Berlin, Prag, Amsterdam, Paris, Barcelona, Nice och Budapest eller bara vill testa något nytt som inte många andra sett så är Genoa är staden för dig! Mycket kultur och historia, fantastisk mat och en väldigt bra prisbild.

Ci troviamo nella piazza pi i Genoa, Italien.

Ett resmål du drömmer om att resa till?
Jag och min fru har en gemensam dröm om Hawaii sen många år tillbaka. Bästa upplägget på resa tycker jag är att man stannar till i Kalifornien och spenderar några nätter i t.ex. San Francisco, Los Angeles eller San Diego i varje riktning för att se lite mer och korta ner flygsträckorna. För att uppleva de olika Hawaii-öarna bäst planerar jag en kryssning med Norwegian Cruise Line och fartyget Pride of America som då tar mig i ett behagligt tempo runt alla öarna så att man får lagom tid att utforska allt som erbjuds.

Norwegian-Hawaii

Dina bästa packningstips och något som alltid följer med på resor?
Jag packar alltid ner en bagagevåg på mina resor för att kunna väga min resväska innan jag åker till flygplatsen. Värt att ha gjort invägningen innan och ev. behöva packa om en viktfördelning mellan resväska och handbagage på hotellrummet istället för i incheckningskön på flygplatsen. Har även investerat i en reseadapter med usb-portar så att man slipper den gamla klassikern grendosan för att ladda mobiler, surfplattor etc. när man är ute och reser.

Ett boktips för lediga dagar?
Svårt att ge ett generellt tips för allmänheten då jag är väldigt nischad i min genre med vad jag läser. Blir mycket biografier och liknande från idrottsvärlden. En av de få böckerna jag läst många gånger och verkligen kan rekommendera heter Moneyball och är skriven av Michael Lewis. Boken är baserad på en sann historia om hur sportchefen Billy Beane i basebollaget Oakland Athletics på ett nytänkande sätt med djupgående analyser av statistik satte ihop ett lag med minimal budget som det än idag talas om i USA. Hollywood har även gjort en filmatisering med samma namn där Brad Pitt spelar huvudrollen. Filmen fick 6 Oscarsnomineringar, bl.a. för Bästa Film, Bästa Manliga Huvudroll (Brad Pitt) och Bästa Manliga Biroll (Jonah Hill). Jag rekommenderar boken över filmen men nu när hösten gör sig påmind och man vill fredagsmysa är det en bra film att se.

Vi tackar Christoffer för all svar med många fina tips. Vill du komma i kontakt med Christoffer så når du honom på christoffer.johansson@resia.se eller 0300-56 66 01.

Betygsätt inlägget:
Fredagsintervjun: möt Christoffer Johansson
Kategori: Fredagsintervjun
Taggar:

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.