Tips för dig som vill resa jorden runt

Många har en dröm om att någon gång resa jorden runt. Alltså ett helt varv runt jorden och stanna till på intressanta platser. Det är inte helt enkelt att planera en sådan resa själv. En som vet allt om hur du på bästa sätt kan få din dröm att gå i uppfyllelse och förstås att få allt att funka så smidigt som möjligt är David Ljunggren (f.d anställd) på Resia i Alingås. Han är certifierad specialist på just jorden runt-resor.

resespecialister-david-ljunggren-alingsas-300x300

David vet allt om vilka flygbolag du bör välja och vilka alianser som är smidigast att hålla sig inom. Han berättar att det vanligaste är att man besöker tre världsdelar, t ex häftiga städer som New York och Singapore, sola och bada på Bali, Surfers Paradise i Australien och se Universal studios i Los Angeles. eller så kanske det är helt andra plaster du längtar till. Här har David delat med sig av sina allra bästa tips för dig som funderar på att resa jorden runt. En flygbiljett jorden runt med flera stopp brukar kosta cirka 25-30.000:- beroende på vilket rutt du väljer.

Resa jorden runt

Tips för din Jorden Runt-resa!

Planera din resa väl och börja planera tidigt! Läs på om de destinationer du vill besöka! De mest prisvärda flygbiljetterna hittar du omkring 10 månader före avresa.

1. Kombinera flexibilitet och organiserat. Fundera över var du vill ha hotell förbokat och var du vill ha flexibiliteten för att hitta boende på plats! Vill man ha bra boenden på fina hotell lönar det sig sällan att boka på plats! Då får man istället vara beredd att betala lite extra för att man bokar så nära inpå. Kanske man rentav får ”nöja sig” med ett rum i källaren.

2. Tänk på att hotell, hyrbilar och utflykter som du bokar tillsammans med din biljett räknas som en paketresa och ger dig ett mycket bättre skydd om det blir förändringar i resplanen. T.ex om flygbolagen ändrar tider.

3. Boka in utflykter till sådant du vet att du vill uppleva redan innan! Varför lägga tid på att leta bra pålitliga arrangörer med vettiga priser på plats? När du väl är på plats vill du väl lägga tid på annat än att leta rätt på saker och ting?

4. Att ta sig på egen hand utan flyg mellan olika ställen är ett mer äventyrligt sätt att resa! Kolla upp ifall det finns något häftigt sätt att ta sig från A – B , som inte är flyg!

5. Tänk på att inte packa för tungt! De flesta människor tycker det är roligt att shoppa och handla souvenirer, så lämna plats i bagaget!

6. Budget! Se till så att du har pengar i reskassan så det räcker! En jorden runt-resa är för många en ”once in a lifetime”-upplevelse. Det är tråkigt att behöva hålla igen när man väl är iväg!

Travel collage, old suitcase and landmarks
Packa väskan och få med dig mängder av äventyr i en och samma resa!

Är du sugen på att höra mer hur en jorden runt-resa kan se ut så tveka inte att kontakta David som mer än gärna hjälper till. David når du på david.ljunggren@resia.se eller 0322-66 59 68. Du kan även läsa mer om David och ta del av hans tips här.

2 Responses to Tips för dig som vill resa jorden runt
  1. Marie Svara

    Det var David som hjälpte oss med flyg och visum när vi for iväg förra året. Mycket service-minded, kompetent och trevlig ung man!! Vi sparar nu till nästa vända… 🙂

    • Hallins reseblogg Svara

      Marie: Så kul att ni fick så bra hjälp av David. Nu blev jag nyfiken, vart bär det av nästa gång?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.