20 saker att göra i Tokyo

Kvällsbild Shibuya i Tokyo

Tokyo är en av världens mest kreativa städer och är i ständig förvandling. Det finns få städer i världen som gör ett större intryck än vad Tokyo gör.

Häng med och upptäck 20 saker du kan göra i Tokyo!

1. Gå på temarestaurang
Något du måste göra för att för att inse hur tokigt Tokyo är, är att gå på en temarestaurang. Här kan du bl a äta i en fängelsecell, med Alice i Underlandet eller på ett sjukhus. Varför inte hänga med Ninja-krigarna ner i läskiga och mörka gångar och hemliga dörrar. Det kan vara lite svårt att hitta dit då ingången är ganska anonym vilket är en del av temat. Här kan du läsa mer och boka bord.

2. Gå på Robot restaurant och se robotshowen
Ännu ett måste i Tokyo. Just för att den här typen av show inte går att se någon annanstans. Det är ett mycket laser, ljus och naturligtvis robotar i en helt galen show. Läs mer och boka här.

Robotshow på robotrestaurangen. Tokyo

3. Försök stå still i korsningen vid Shibuya
Shibuya är Tokyos motsvarighet till Times Square i New York. Här är full fart, massor av människor, neonskyltar och massor av butiker. Här finns också en av världens mest berömda övergångsställen som går över flera olika vägar. Försök stå still mitt i vimlet om du kan!!

Människor vid korsningen Shibuya, Tokyo

4. Vandra på Kejserliga palatsets ägor
Lämna det hektiska Tokyo för en stund och promenera runt på ägorna där lämningar från kejsarens residens, portar, gravar, broar och massor av andra lämningar finns från kejsartiden. Här finns också vackra japanska trädgårdar att njuta av.

Kejserliga palatset i Tokyo

5. Köp en riktigt vass kniv i ”Kitchen Town”
Japan är kända för sina fantastiska knivar. Besök området ”Kitcehn Town” med mängder av köksbutiker och välj ut en riktigt bra kniv att ta med hem!

6. Se sumobrottning
Det är sannerligen en upplevelse att se sumobrottning när du är i Tokyo. Klicka här för att se programmet och köpa biljetter. På länken finns även information om Sumo Museum där du kan lära dig mer om denna kultur som finns i Japan.

Sumobrottare Tokyo

7. Se Sensojitemplet
Se Tokyos äldsta tempelplats. Det första byggdes 628 men har flera gånger byggts om. Varje dag är det åtskilliga besökare som kommer hit för att se Tokyos mest berömda sevärdhet. Det är rikt utsmyckat och i den stora hallen kommer ofta folk för att be vid altaret.

Sensojitemplet Tokyo

8. Sjung karaoke
Du behöver inte gå många meter förrän du stöter på en karaokebar. Det är oerhört populärt och det är både turister och lokalbefolkning som sjunger. En populär kedja där det även finns europeiska sånger är Utahiroba.

9. Köp roliga leksaker på Kiddyland
Leksaker får verkligen en helt annan dimension när man kommer till Japan. På Kiddyland finns allt du kan drömma om och lite till. Köp till dig själv eller barnen. Den största butiken ligger i området Harajuku

10. Köp elektronik
Japan är ett land där de säljs elektronik i mängder. För dig som är sugen på att titta på de senaste eller köpa med dig hem bör bege dig till området Akihabara. Här ligger butikerna tätt och den största heter Yodobashi Camera.

11. Besök den konstgjorda ön Odaiba
Tokyo är en stad som ständigt växer och när utrymmet inte räcker till så får man vara kreativ. Ön Odaiba har vuxit upp vid havet som ett samhälle i futuristisk stil. Titta på spektakulära byggnader, museer, spelhallar, vetenskapscenter, butiker, pariserhjul eller varför inte ta ett dopp vid den konstgjorda stranden.

Fujis huvudkontor Ojidaba Tokyo

12. Kolla på cosplayers i Harajuki
Det är i området vid bron på Harajukistationen som du oftast kan se de så kallade cosplayers, tonåringar som är utklädda till seriefigurer eller andra karaktärer från speciellt Manga. Stora ögon, rosa hår i tofsar, knästrumpor, korta klänningar och andra attribut brukar känneteckna de här personerna som gärna visar upp sig.

Cosplayers vid Harajuki stationen i Tokyo

13. Gå på kattcafé
Ytterligare en sak som är galet och som man bara gör i Tokyo. På kattcaféet kan du slå dig ner, fika och förstås gosa med alla katter som finns där. Man kan köpa kattgodis att mata katterna så att du får extra uppmärksamhet!

14. Bada i varm källa
Passa på att koppla av på samma vis som Tokyoborna gör. I Japan finns flera varma källor som kommer från vulkanen. På flera håll finns badhus där du kan bada i dessa varma källor. Vid ankomst så får du en kimono och ett par tofflor men badar gör man naken i separata dam- och herravdelningar. På ön Odaiba finns ett bad som är populärt för turister där du kan tillbringa en heldag. Obs, tyvärr är du inte välkommen om man har några tatueringar.  Läs mer här.

Kvinnor på ett badhus på ön Odaiba, Tokyo

15. Strosa i Koishikawa Korakuen-parken
Ytterligare ett tips för dig som vill koppla av från Tokyos brus. Koishikawa Korakuen-parken anlades 1629 och är Tokyos äldsta park. Passa på att ta en kopp matcha-te och ett japanskt bakverk på Tehuset.

16. Var aktiv i Uenoparken
Det här ingen park du går till för att koppla av i första hand. Förutom att det här finns mausoleer, museer, statyer, pagoder och tempel hittar du även ett zoo med mängder av exotiska djur. Här finns också en vacker damm med imponerande lotusblommor på sommaren. På våren blommar mängder av körsbärsträd och man anordnar festligheter.

Uenoparken Tokyo

17. Ät sushi
Såklart äter du mängder av sushi när du kommer till Tokyo. Utbudet på restauranger är enormt men vi vill tipsa om ett enklare ställe där du äter supergod sushi till riktigt bra pris. På Uobei Shibuya Dogenzaka knappar du in det du vill ha direkt från bordet och vips kommer din bricka på ett band rätt till din plats och stannar där för att avhämtas. Ligger i Shibuya-området.

Sushimeny Tokyo

18. Lär dig spela Pachinko
Är det något Tokyoborna älskar så är det att besöka spelhallar. Det mest populära spelet heter Pachinko och här ska man fånga så många bollar som möjligt. Besök Pachinko Parlor i Shinjuku och försök bli mästare!

Människor Spelar Pachinko i Tokyo

19. Pricka in körsbärsblomningen

Det är svårt att säga exakt när körsbärsträden blommar men det brukar vara första och andra veckan i april. Perioden kallas Sakuri och det firas över hela Tokyo. Firandet forstätter över hela landet eftersom blomningen pågår i olika perioder under fem-sex veckor. Det allra vackraste stället att se blomningen är i Naka Meguro där mängder av körsbärsträd skapar ett tak över Meguro-floden. På kvällen är träden upplysta.

Körsbärsträden vid Meguro-floden i Tokyo

20. Bli gripen av historien om hunden Hachiko
På stationen vid Shibuya-stationen står en staty av en hund. Det är Hachiko som varje dag följde med sin husse till tågstationen och väntade där på honom hela dagen medan husse jobbade för att sedan komma tillbaka och gå hem med hunden. En dag blev husse sjuk på jobbet och avled hastigt. Hachiko blev sittande vid stationen och väntade och väntade. Folk började mata hunden som väntade i flera år tills han dog av ålder. Historien har blivit film som Lasse Hallström regisserat och Richard Gere spelar huvudrollen.

Hachiko Tokyo

Blev du sugen på att resa till Tokyo?

Boka flyg och hotell till Tokyo

Boka flyg till Tokyo

Boka hotell i Tokyo

 

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.