Fredagsintervjun: möt Lina Eklund

Från och med denna fredag och framöver så kommer vi att göra en intervju varje fredag. Vi kallar den ”Fredagsintervjun”. Här kommer du att få möta medarbetare på Resia. Både här hos oss på huvudkontoret men även våra medarbetare runt om i landet i våra butiker. Frågorna kommer alltid vara detsamma så att man känner igen sig och vi hoppas att du ska få tips på resor i intervjun.

Först ut är min nya kollega Lina Eklund (f.d. anställd). Hon arbetar som PR-specialist och vi sitter mittemot varandra och hjälps åt en hel del. Hon kommer bland annat att skriva inlägg här i bloggen. Häng med oss på fredagar!

Lina_Parga_selfie

Namn: Lina Eklund
Arbetar med: PR och extern kommunikation
Senaste resa: Parga, Grekland
Nästa resa: Hundfjället med barnen

Lina_Hundfjället

Vilken restyp är du (aktiva resor, koppla av i solstol, sevärdheter o.s.v)?
Jag drömmer om att ligga på en solstol och bara läsa en bok och inte röra mig på en vecka, men det är inte riktigt så det brukar bli. Den ultimata semestern kombinerar solstolshäng med träning och upptäcktsfärder för att hitta gömda stränder, spännande restauranger och att se hur lokalbefolkningen lever.

Vilken storstad gillar du mest och varför?
Jag är förälskad i Sydney. Det var kärlek vid första ögonkastet. Första gången jag landade i Sydney var 2003 som ett stopp på en jorden runtresa. Det här stoppet förlängdes och förlängdes och förlängdes. Sedan dess har jag varit tillbaka 6 ggr. Jag föll genast för den trevliga befolkningen, den vackra staden med parker, operahus, bra shopping och att man kunde köpa hela rullar med sushi för inga pengar alls. Gillar också att man kan ta sig runt i stora delar av staden till fots eller med cykel, man behöver inte trängas på en spårvagn eller buss för att ta sig från en plats till en annan. Perfekt att kombinera med härliga Manly Beach bara ett stenkast bort.

Har du ett hemligt hotelltips du vill dela med dig av?
Direkt tänker jag på Hotel Pigalle här i Göteborg. Det känns som att man går in i en helt annan värld när man kliver in genom deras dörrar. Här möts du av värme, makalös service, riktigt god mat och rum som inte påminner om något annat hotellrum du bott i. Jag älskar att man får en riktig rumsnyckel med en röd tofs istället för ett trist plastkort. Dessutom kan du få låna ett par riktigt snygga Louboutin-skor när du bor på hotellet för att lyxa till vistelsen ytterligare. Under sommarhalvåret har de även en mycket uppskattad takterrass.

pigalle

En strand du aldrig kan glömma?
Whitehaven Beach i Australien. Aldrig förut har jag sett så vit sand och så turkost vatten. Hit måste man ju dock åka båt. Men det finns många små undangömda stränder i Australien som jag aldrig glömmer heller, en av dem är stranden i Booti Booti Nationalpark. Nästan folktom och med havet på ena sidan och Wallis Lake på den andra, dessutom makalös natur runtom.

Whitehaven Beach

En sevärdhet som gjort stort intryck?
Jag jobbade under en period som reseledare på Kreta och då brukade jag guida turister på Knossos, som är den största arkeologiska fyndorten från grekisk bronsålder. Jag blev mer och mer intresserad för varje gång jag besökte palatset. Det är otroligt hur duktiga och kunniga de var redan på den tiden. Dessutom älskar jag grekisk mytologi, dessa berättelser kan jag lyssna till oavbrutet hur länge som helst.

I vilket land äter du den godaste maten och finns det ett restaurangtips?
Jag ÄLSKAR maten i Mexiko. Jag är besatt av riktigt god guacamole så när de på många restauranger tillverkade guacamolen direkt vid bordet höll jag på att smälla av. Jag älskar även koriander och det finns det gott om i maträtterna här…om man så önskar. En favorit är restaurang Zine i Tulum som är en upplevelse i sig.

Lina_Tulum

Ett resmål som fler borde upptäcka?
Australien! Det må ligga långt bort men flygpriserna sjunker för varje år som går. Jag brukade betala runt 15 000 kronor för en tur och retur-biljett, och nu ligger samma resa på från ca 8-9 000 kronor. Landet är så otroligt stort och det finns så mycket att upptäcka. Simma med valhajar, lev i  ”the outback”, bo på en organisk farm, bo och drick viner på vingårdar, surfa i Bondi eller dyk på Barriärrevet. Man kan aldrig bli färdig med Australien.

Lina_Australien

Ett resmål du drömmer om att resa till?
Jag har alltid drömt om att bo i en bungalow ute på en pelare i Maldiverna. Att kunna gå rakt ner i turkost vatten och dyka bland färgglada fiskar tillsammans med mina barn är en riktig dröm.

close aerial overtware bungalows in lagoon

Dina bästa packningstips och något som alltid följer med på resor?
Efter att ha blivit av med bagage några gånger packar jag alltid bikini, mobilladdare (+ mobil) och eventuella mediciner i handbagaget. Allt annat klarar jag mig utan eller kan köpa på plats. Mitt tips till mina tjejkompisar brukar vara att lägg fram allt du vill ta med dig, ta bort hälften och sedan tar du bort hälften igen 😉 Lätt att säga till andra, men tyvärr så har jag oftast massor av oanvända kläder med mig tillbaka efter en resa.

Ett boktips för lediga dagar?
Under min 2 veckor långa safariresa i Kenya och Tanzania läste jag bland annat ”Den nionde insikten” av James Redfield och den fick mig att tänka annorlunda på många saker i livet. Under en annan resa läste jag ”Shantaram” av Gregory David Robert och den boken gav mig också mycket att fundera på. En tredje och sista bok som jag vill lyfta fram, som mer står för en inre resa och som hjälpt mig att uppskatta det lilla och inse att jag klarar mer än jag tror är ”Otroligt högt och extremt djupt” av min stora förebild Annelie Pompe.

Vi tackar Lina för de härliga svaren och hoppas att ni fått lite inspiration. Välkomna tillbaka nästa fredag när vi får träffa nästa medarbetare.

4 Responses to Fredagsintervjun: möt Lina Eklund
 1. Ingrid Berglöf Svara

  Va kul,att läsa om dina resor,men även få lite tips,ser fram att läsa mer på fredagarna

  • Hallins reseblogg Svara

   Ingrid Berglöf: Så kul att du gillade vår fredagsintervju. Vi hoppades det och nu på fredag får du mäta nästa medarbetare!

 2. Emsan Svara

  Vad kul med så många Australien-tips!

  • Hallins reseblogg Svara

   Emsan: Så kul att du gillade intervjun och Australientipsen i synnerhet!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.