Jul i New York

Julgran i New York City

(Uppdaterad 191001) New York är alltid härligt men under december är det lite extra härligt. Vi vet ju att amerikanerna är duktiga på att fira jul och att man gör det ordentligt. New York är inget undantag och hela ”The Big Apple” skimrar lite extra runt jul.

Ta del av våra tips om vad som händer runt jul i New York.

Rockefeller Center

Man kan nog säga att Rockefeller är den mest kända platsen i New York under julen. Granen som tänds strax efter Thanksgiving är en stor tradition och visas på TV i USA. Traditionen sträcker sig tillbaka till 30-talet.  Granen med alla sina glimrande ljus är en sevärdhet i sig och framför granen är den kända skridskobanan som varit med i många filmer. Vill du åka skridskor här så välj med fördel en vardag! Att åka kostar cirka $25 plus skridskohyra.

Skridskoåkning i New York

Andra ställen att åka skridskor på i december är på Wollman Rink i Central Park. Här är priset för åkning inkl. skridskohyra cirka $20.

Winter Village på Bryant Park

Redan 29 oktober öppnar Winter Village i Bryant Park. Här finns det mängder av stånd som säljer fina presenter, goda delikatesser, smycken och juldekorationer. Marknaden håller öppet till 2 januari.

Julmarknad i Bryant Park, New York
Julmarknad i Bryant Park. Bild lånad från deras blogg.

Även här i Bryant Park kan du åka skridskor. Det är gratis men hyra skridskor kostar $20. Rinken håller öppet ända till 5 mars.

Julmarknad på Union Square

Julmarknaden på Union Square har mer än 150 små bodar där det säljs hantverk i form av väskor, smycken, konst mm. Här finns också lite annorlunda bodar som säljer kit för egen öltillverkning, nallebjörnar med monogram och mycket annat. Du hittar även flera bodar där de serverar godsaker du kan prova på. Marknaden pågår mellan 1/11-24/12.

Julkulor på marknaden, New York

Julshopping

De stora varuhusens julskyltningar har planerats under lång tid och brukar alltid dra till sig mängder av folk när lamporna tänds. Varuhusen brukar överträffa varandra och de allra bästa julskyltningarna hittar du på Bloomingdales och Macys som dessutom har en hel våning tillägnad julen – Santaland (där du kan hälsa på tomten). De flesta butikerna på 5:e avenyn, med Saks 5th Avenue i spetsen, brukar ha en väldigt påkostad julskyltning.

Julskyltning New York

Gå på julshow

Den mest populära julshowen i New York är Christmas Spectacular som har visats på Radio City Music Hall sedan 1933. Här är det verkligen julstämning på hög nivå i en glittrande föreställning för hela familjen. Radio City Rockettes tar dig med på en spektakulär show med mängder av specialeffekter. Klicka här för biljetter.

Julshow i New York

En annan klassisk föreställning är Tjajkovskij The Nutcracker, Nötknäpparen. Varje år mellan slutet av november till början av januari uppförs baletten av New York Ballet på Metropolitan. En alldeles underbar föreställning som visats sedan 1954.

Show Nötknäpparen i New York

Drick eggnog

En sak du måste göra för att komma i rätt julstämning är att slå dig ner på ett juligt ställe och dricka en eggnog. Vi tipsar om Pete Stavern på 129 East 18th Street som är ordentligt julpyntat. Alternativt besöker duRolf’s Bar & Restaurant på 281 3rd Avenue för ännu ett ”juligt” ställe med den rätta stämningen. Eller varför inte välja båda?!

Eggnog New York

Boka flyg och hotell till New York

Boka flyg till New York

Boka hotell i New York

Boka weekend i New York

Boka alla evenemang i NY

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.