10 saker du inte får missa i Hongkong

Hong Kong skyskrapor

Har du varit i New York men är sugen på något nytt? Då vill vi tipsa om Asiens motsvarighet – Hong Kong. En härlig blandning av öst och väst och vi kan lova att det finns massor att upptäcka. Köp ett Octopus Card och ta dig fram i staden! Här tipsar vi om 10 saker att göra för dig som besöker Hong Kong för första gången.

1.Victoria Peak

Linbanan till Victoria Peak i Hong Kong

Ända sedan 1888 har bergbanan tagit sig upp till toppen av Victoria Peak. Härifrån får du en storslagen utsikt över den maffiga staden som är mer tätbebyggd än någon annan. Där bergbanan stannar hittar du en stor galleria med mängder av butiker och restauranger.

2. Temple Street nattmarknad

Temple Street nattmarknad i Hong Kong

Nattmarknaden öppnar klockan 16 med det är först framåt 21-tiden som marknaden tar riktig fart. Trängs mellan stånden bland gränderna och köp allt från kläder, skor, smycken, prydnadssaker, solglasögon, lädervaror, sidenvaror eller varför inte låta sy upp något helt eget. Men kom ihåg att pruta, till minst hälften! Prova också att äta något från alla gatustånd, det brukar smaka bäst här säger initierade källor!

För annan shopping så rekommenderar vi den kända gatan Nathan Road.

3. Statue Square

Trots att Hong Kong idag upplevs som en modern storstad så kan du runt Statue Square upptäcka den koloniala tiden. Du hittar bland annat Legislation Council Building som är byggd i nyklassisk stil. Bland byggnaderna ligger Chater Garden som från början var en cricketplan men som numera är en härlig park där du kan slå dig ner för att få ro i den hektiska pulsen som alltid råder i Hong Kong.

4. Hong Kong Museum of History

Museet är relativt nyöppnat och ger dig en fantastisk bild av hur Hong Kongs historia har sett ut. De allra första invånarna bosatte sig här för mer än 4.000 år sedan. Museet är väldigt bra uppbyggt och om man har barn med sig så finns det en hel del interaktiva aktiviteter som är roliga. Det är fritt inträde att se den den permanenta utställningen om Hongs historia. Läs mer på hemsidan.

5. Star Ferry

Star ferry mellan Hong Kong och Kowloon

Ända sedan 1888 har Star Ferry transporterat invånarna mellan Hong Kong-ön och Kowloon. Från sjösidan får du en magnifik sikt över stadens skyskrapor. Ett tips är att ta färjan på kvällstid för att se ljusshowen över byggnaderna i hamnen. Färjan går flera gånger varje timme.

6. Klostret Po Lin och Buddhastatyn

Stora buddhan vid Po Lin klostret i Hong Kong

En av Hong Kongs mest populära sevärdheter är den 34 meter höga Buddha-statyn som står på ön Lantau inte så långt från flygplatsen. Statyn är vänd mot det vackra klostret och för att komma riktigt nära så måste du gå uppför många, många trappsteg. Intill klostret ligger en trädgård där de odlar té som du kan köpa i butiken. Eller varför inte prova en kopp direkt från kaféet. Från Tung Chun går en linbana till klostret som tar cirka 20 minuter. Promenera tillbaka på vackra skogsstigar som passerar flera små kloster på vägen.

7. Drick Afternoon Tea på Peninsula Hotel

Män i lobby, afternoon tea i Hong kong

Det är absolut fantastiskt att bo på hotellet men om inte plånboken tillåter det vill vi tipsa om deras Afternoon Tea som nästan är ett måste! Miljön är undrbar och du avnjuter ditt te med tillbehör till härlig pianomusik. Servicen är förstås i toppklass. Afternoon Tea serveras mellan 14-18 och kostar cirka 400:- per person. Läs mer här. 

8. Mid Levels rulltrappor

Rulltrappor i Mid Level Hong kong

I det branta området Mid Level i nord-västra Hong Kong tar du dig fram i rulltrappor på gatorna. Queen’s Road och Conduit Street förbinds av en nästan 800 meter lång sträcka av rulltrappor. Under den tidiga morgonrusningen går trapporna nerför, annars går den uppför hela dagen och kvällen.

9. Ta en drink på världens högsta bar – Ozone

På Ritz Carlton ligger Ozone som är världens högsta takbar

På Ritz Carlton ligger Ozone som är världens högsta takbar. Härifrån har du en fantastisk utsikt över staden. Baren öppnar 17.00 på vardagar, 15 på lördagar och 12 på söndagar. Du bestämmer själv om det är på dagtid eller nattid du vill se staden från ovan. vi kan lova att båda är spektakulära! Läs mer och boka bord här. 

10. Ta en dag på ön Cheung Chau

Cheung Chau fiskebåtar i hamnen

Cheung Chau stränder

Ta dig bort från den hektiska storstan en dag och upplev lugnet på den lilla ön Cheung Chau. Smala gator med små butiker och restauranger med fisk och skaldjur samt tempel och inte minst några härliga stränder. Det bästa är att hyra cykel för att enkelt ta dig runt ön och hinna se det mesta. Du tar dig hit med färjan Central Ferry från Pier 4.

Boka flyg och hotell till Hong Kong

Boka flyg till Hong Kong

Boka hotell i Hong Kong

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.