Drömmigt i augusti

Jag har startat en ny kategori här på bloggen som jag kallar för ”Drömmigt”. Inläggen kommer att publiceras i slutet på varje månad och jag tittar lite på vad som rör sig i mitt huvud för tillfället. Vilka resmål pratas det om. Vart vill vi resa just nu. Vilka nyheter är på gång. Något som känns extra inspirerande just nu.

Håll till godo med ”Drömmigt i augusti”!

”Alla vill till Krakow”!

För flera år sedan var jag i Krakow och det blev kärlek vid första ögonkastet. Jag skrev en hel del i bloggen och förra året gjorde jag ett samlingsinlägg om 10 saker att göra i Krakow. Det är ett av de inlägg som läses mest just nu och ger förstås en indikation på att Krakow är efterfrågat!

På Pinterest hittade jag ett härligt inlägg om att uppleva Krakow som en infödd. Bilden har jag lånat från blogginlägget som du hittar här.

zapienkanki-krakow
Zapiekanki är bästa ”lunchen på stan” i Krakow och något som varje Krakowbor äter! 

Prisvärda paketresor till Krakow

Madrid för dig som varit i Barcelona

Nu är det verkligen hög tid att åka på höstweekend. Vi blir allt fler som upptäcker hur härligt det är att bara åka bort några dagar och uppleva storstäder runt om i Europa. I takt med att vi reser mer så vill vi hitta ”nya” städer att upptäcka. En sådan stad är Madrid. Väldigt många har varit i Barcelona och då vänds blickarna mot nästa stora stad i Spanien. För inspiration är Pinterest underbart. Passport and Plates delar med sig av en bra budgetguide. Gillar speciellt delen av vad man ”måste äta” där bilden kommer från!

IMG_5141

Häftigt i Tokyo

Alltså jag måste till Tokyo! Tror inte att det är likt någon annan stad!? Att döma av sökningar gjorda på google så är jag långt ifrån ensam. Japan är hett just nu och Tokyo och Kyoto i synnerhet. I Tokyo finns just nu en fantastisk installation gjord av teamLab Exhibition. På POLA Museum till och med den 29 september har man installerat tredimensionella lysdioder tillsammans med flera skärmar så att du får känslan av att befinna dig i ett kristallrum i en oändlig rymd. Kolla på filmen. Helt fantastiskt!

Hurtigruten – världens vackraste sjöresa

Nästa torsdag är det dags! Då ska jag äntligen få åka med på världens vackraste sjöresa. Och som jag längtar efter att få se Nordkapp, Lofoten och alla andra vackra byar längs den helt unika norska kusten. Givetvis kommer jag att dela med mig av bilder och tips och bilder när jag är tillbaka igen. Håll utkik!

You can see my collection of photos of stunning Norway: mountains and fjords (Oslo, Geiranger, Geiranger Fjord, Alesund, Bergen, a Lot of Fjords, Jotunheimen, Jostedal, Glaciers, Trollstigen, Aurland, sunrises, sunsets, and much others!!) in the following link below:

Vackert på Instagram

Ett konto jag följer och där jag ofta stannar till och beundrar bilderna är @beautifuldestinations. Där visas helt fantastiska bilder från kända och mindre kända resmål att inspireras av! Kontot har 7 miljoner följare!

kyoto
Den här fina bilden kommer från Kyoto i Japan är bara en av alla vackra bilder på @beautifuldestinations. 

Vykort från Grönland

För ett tag sedan kunde man läsa i bloggarna hos Sofia, Helena och Katarina att de skulle iväg på en efterlängtad resa till Grönland och Island. Jag har längtat efter att få följa med på resan och se mer bilder, framförallt från Grönland, som jag faktiskt inte vet någon annan som har varit på. När man flyger till USA kan man långt, långt därnere ana ett land som ligger långt bort och då har jag undrat hur det ser ut. Nu äntligen kommer jag att få veta. Idag har Katarina postat sitt första inlägg på sin blogg Äntligen Vilse och jag längtar efter mer!!

greenland

Hoppas ni uppskattar augustis ”drömmigt”! Kom gärna med kommentarer och tipsa mig om vad som ska vara med i nästa månads inlägg!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

18 Responses to Drömmigt i augusti
 1. Katta Svara

  Härligta tips! Ser fram emot att läsa mer om din resa med Hurtigruten 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Katta: Ja, nu är det inte långt kvar och det ska verkligen bi kul. Håll utkik!!

 2. Katarina Svara

  Tack för delningen! Nej det var inga svenskar där bar islänningar som pratade svenska och massa danskar och grönlänningar. Roligt faktum är att eftersom danska är officiellt språk kunde hag kommunicera på svenska hela tiden! Så härligt. 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   katarina: Men så roligt! Det är verkligen kul att se era bilder och följa er!

 3. Lisbeth Pettersson Svara

  Kan bara hålla med om att Krakow var en helt underbar stad. Vi hyrde bil och guide som körde oss till de flesta sevärdheter, dock ej saltgruvan som vi får ta nästa gång. I dom judiska kvarteren åt vi och drack nästan gratis.
  Tack för bra tips!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lisbeth Persson: Så roligt att ni körde runt och fick se mer. Det är verkligen en vacker stad och som du säger, billigt!!

 4. Cathinka Svara

  Kul kategoriide! Man kan ju inte annat än att vara avundsjuk på Katarina, Helena och Sofias resa, vilken fantastisk kombinationsresa!

  • Hallins reseblogg Svara

   Cathinka: Ja, det är helt olikt allt annat och det ska bli kul att få se mer!!

 5. Marie Svara

  Jag har faktiskt varit på Grönland, på tjänsteresa till Sisimiut! Väldigt annorlunda upplevelse. Det var ju inte någon turistort, vilket gjorde att det säkert skiljde sig ännu mer från allt annat.

  Tokyo var spännande och också annorlunda och kunde inte vara en större kontrast till just Grönland.

  • Hallins reseblogg Svara

   Marie: Ja, det förstår jag verkligen! Måste vara helt olikt allt annat. Är inte riktigt säker på om jag kommer att resa dit men det är onekligen intressant att få veta mer! Åh, ja Tokyo vill jag verkligen resa till!

 6. Anna, Travel on a Cloud Svara

  Härligt med en Drömmigt-kategori! Tokyo är jag också väldigt sugen på. Ser fram emot att höra mer om din resa med Hurtigruten!

  • Hallins reseblogg Svara

   Anna: Så roligt att du tycker det. Finns så mycket härligt runt en som inspirerar!

 7. Karin Svara

  Massor med bra tips, man drömmer sig bort 🙂 Jag bloggar också om resor. Mig hittar du här: https://resorweb.wordpress.com/

  • Hallins reseblogg Svara

   Karin: Så roligt att du gillade tipsen! Så kul att du börjat blogga om resor. Lycka till med bloggen!

 8. Eva – People in the Street Svara

  Vilken kul ide med drömmig-kategori! Din blogg bjuder mig ofta på många drömmiga ställen!
  Jag älskar Lofoten och har ”bara” sett Hurtigrutten från land (och på en tv-kanal i Norge som filmar från båtarna non-stop). Ska bli kul att ”följa med” dig på resan och få drömma mig bort en stund 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Eva: Men så roligt att du tycker det Eva! Hoppas att du fått lite inspiration efter bilderna jag delade på Instagram. Nu ska det bloggas också!! Ja, Lofoten är verkligen det som var vackrast tyckte vi. Trollfjorden var en magisk upplevelse!

 9. […] startade den här kategorin förra månaden med ”Drömmigt i augusti” för att ”ta... blogg.resia.se/2016/09/30/drommigt-i-september
 10. […] Men det är några som står på önskelistan som jag ännu inte besökt; Madrid (som var med i augu... blogg.resia.se/2016/10/29/drommigt-i-oktober

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.