Att se och göra i Las Palmas

Översikt Las Palmas Gran Canaria

Las Palmas är Kanarieöarnas största stad och delar rollen som huvudstad med Santa Cruz på Teneriffa. Många som reser till Gran Canaria missar ofta att åka till huvudstaden och det är verkligen synd tycker vi. För Las Palmas är en underbar stad med härlig stadsstrand, väldigt bra shopping, mysiga kullerstensgator och ett underbart folkliv. Las Palmas har varit ett viktigt handelsområde för fartygstrafik ända sedan Columbus kom hit i slutet på 1400-talet.

Läs mer om vad man kan se och göra i Las Palmas. 

Sol och bad

Den härliga sandstranden, Las Canteras, bjuder på tre underbara kilometer av finkornig sand. Tidigt varje morgon görs stranden iordning och plockas ren från eventuellt skräp. Solstolar ställs ut och allt är i en fantastisk ordning. Strax bakom ligger den breda strandpromenaden med mängder av restauranger, kaféer och barer. Allt är upplagt för riktigt sköna dagar. I området bakom ligger flera hotell med perfekt läge. Ett populärt hotell är Reina Isabel med fin utsikt och takpool.

Las Canteras strandpromenaden i Las Palmas

Det finns ytterligare en sandstrand på motsatta sidan vid hamnen. Den heter Playa de las Alcaravaneras och här brukar det finnas stora möjligheter till olika vattensporter.

Sevärdheter

Du måste absolut bege dig till Las Palmas äldre kvarter, Vegueta, med annor från 1400-talet. Här är det riktigt mysigt att bara promenera runt men det finns några viktiga stopp att göra. Börja med Columbus hus  Casa de Colón. Huset är riktigt vackert och är ett museum där du får lära dig mer om sjöfarten och upptäcktsresandet.

Casa de Colon i Las Palmas

Nästa stora sevärdhet är den ståtliga katedralen med höga tvillingtorn, Santa Ana. Kyrkan som började byggas på 1400-talet har byggts på med åren och har därför en blandad stil. Gå upp i kocktornen för en härlig utsikt över staden.

Santa Ana katedralen i Las Palmas

Ta också en titt in i den gamla saluhallen från 1856. Varje söndag går lokalbefolkningen på marknaden Mercadillo de Vegueta intill katedralen. 

Vegueta Las Palmas

Vegueta ligger cirka tre kilometer söder om den modernare staden och Las Canteras och det tar cirka 40 minuter att gå. ett alternativ är att köpa ett dagskort på dubbeldäckarna och turistbussarna Guaguas Turistica för att slippa gå. De är en hop on hop off-buss som tar dig till fler av stadens sevärdheter. Men det går naturligtvis bra att ta en helt vanlig ”guaguas” , både linje 1 och linje 2 går till Vegueta.

karta Turistbussarna Guaguas Turistica

Men innan du ger dig iväg härifrån så måste du även besöka stadsdelen Triana som även det är en äldre stadsdel i Las Palmas. Här är husen och gatorna större och pampigare. då de byggdes i början av 1800-talet. Huvudgatan, Cala Mayor, är en gågata och är full av butiker och kaféer.

Shopping

I det moderna Las Palmas heter den stora shoppinggatan med gågata i mitten Avda de Mesa y López. Här ligger pampiga butiker och det kända varuhuset El Corte Inglés. Annars finns det bra shopping, som tidigare nämnts, i området Triana. Här ligger också FEDAC där flera konsthantverkare samlat sina egengjorda verk. Det finns flera gallerior i Las Palmas varav en bra på den södra delen av Las Canteras, Las Arenas.

Gatubild, Las Palmas, Gran Canaria

Att äta

Här i Las Palmas äter du med fördel fisk och skaldjur, färsk och grillad direkt från havet. En restaurang med charmig inredning och typisk kanarisk mat, bland annat kanariepotatisen som har blivit bakade i ugnen med ett lager salt under sig och serveras med den goda såsen mojo, är Chacalote på Calle Proa, 3. Annars äter man mycket tapas även i denna del av Spanien.

Ett besök på den härliga Mercado del Puerto vid hamnen är ett måste. Här kan man långt ifrån bara köpa charkvaror, ostar, grönsaker, fisk och andra godsaker utan marknaden är även fylld av flera tapasställen och restauranger. På kvällen lever marknaden upp och stämningen blir riktigt härlig då bord och stolar ställs upp bland gångarna.

Mercado del Puerto, Gran Canaria

Boka flyg och hotell till Gran Canaria

Boka flyg till Gran Canaria

Boka hotell i Las Palmas

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.