Time for bleisure

Affärsresandet ökar stadigt i Sverige, och allt fler passar på att förlänga affärsresan en dag eller två för att förena nytta med nöje. Då orden business och pleasure vävs samman bildas ordet bleisure som alltså är en stor trend inom resandet för 2016.

Idag är det allt mer vanligt att man inte sitter vid sitt skrivbord mellan 8-17. Det finns många som måste resa i tjänsten för möten och mässor. Den tekniska utvecklingen har också gjort att du i stort sett kan sköta ditt jobb var du än befinner dig. Att du ”alltid har ditt jobb med dig” är naturligtvis både på gott och ont. I allt högre grad så blandar vi alltså numera ihop våra jobbresor med privata resor. Det kan vara att man arbetar intensivt i några dagar och stannar kvar ytterligare ett par för att semestra. Det är heller inte helt ovanligt att resten av familjen ansluter under dessa ”lediga” dagar. Ett annat alternativ är att man helt enkelt mixar dagarna med jobb och turistande. Många tycker att detta gör affärsresan lite bättre och en aning lyxigare. Ytterligare ett sätt att förlänga sin resa är att passa på under ett naturligt flygplansstopp i en intressant stad och stanna ytterligare en dag eller två för att uppleva resmålet.

Young man lying down on a hammock at sunset with his computer. Arms outstretched for freedom and positive emotion.
Att ta med sig jobbet till andra platser än kontoret blir allt mer vanligt.

Det är givetvis inte bara positivt att resa i affärer, även om det kan locka så kan många nätter på hotell kännas ensamt. Men i det stora hela så visar vår undersökning att det mest är positivt.

Vi har listat vad man som affärsresenär tycker bäst, respektive sämst om med att resa i tjänsten.

Det bästa med affärsresan enligt svenska affärsresenärer:

1. Att jag får se nya och spännande kulturer och platser
2. Att få äta hotellfrukost i lugn och ro
3. Inspirerande möten
4. Att få sova ensam på hotellet
5. Att umgås med kollegorna på kvällen

Woman eating breakfast in a hotel room.
Att få äta hotellfrukost ensam i lugn och ro är en av de sakerna som lockar mest med affärsresan. 

Det sämsta med affärsresan enligt svenska affärsresenärer:

1. Jag längtar efter alla därhemma
2. Inget är svårt, jag tycker om att vara på affärsresa
3. Själva resandet är tröttsamt
4. Jag är orolig för hur allt fungerar därhemma
5. Att det är mycket att hämta ikapp på jobbet

People waiting for a flight at the airport lounge. Focus on the businessman sleeping on a bench.
Det kan ta på krafterna att resa på affärsresa visar statisktiken.

Reser du på affärsresor? Vad tycker du är positivt resp. negativt med det?

Undersökningen kommer från Resias trendrapport Resiabarometern 2016.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

2 Responses to Time for bleisure
  1. Christina Frisberg Svara

    Jag har aldrig varit på affärsresa men var på väg att bli läkemedelskonsulent för några år sedan , men jag backade när det visade sig vara låååångt mera hotellnätter och en mycket större region än det var tal om först när de försökte värva mig, då var min minsta dotter mindre och jag ville inte missa så mycket av hennes uppväxt, så jag backade och fortsatte att arbeta som sjuksköterska istället, men det har ju blivit en hel del utbildningar/kurser genom åren då man ju bott på hotell i någon annan stad och det har bara varit positivt med det ibland har vi ju varit några kollegor som åkt tillsammans och då har vi oftast rekat lite vad det finns för nöjesutbud på orten som vi kunnat roa oss med på kvällarna, när jag rest själv så har det blivit träning och läsa någon spännande deckare på kvällen och studier såklart så man är påläst när man kommer hem.

    • Hallins reseblogg Svara

      Christina Frisberg. Så kul att du delade med dig av dina upplevelser. Det var samma med mig när barnen var små. Jag tackade också nej till ett jobb där det ingick mycket resor. Kändes som det rätta då och jag har aldrig ångrat det valet. Nu är det ju andra tider och lagom mycket resande i tjänsten är bara trevligt tycker jag!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.