Saker att se och göra i Malaga

Vy över Malaga

Utmed Spaniens Costa del Sol ligger den lilla storstaden, Malaga. Staden som dessutom är den berömde konstnären Picassos födelseort, sägs vara en blandning mellan Barcelona och Palma de Mallorca. Här finns nämligen en bred strand mitt i centrum, ett hett restaurang- och nöjesliv, fashionabel shopping och en mängd sevärdheter. Malaga är även känt för att vara en av Spaniens mest solsäkra platser och har en varm temperatur året runt. Denna härliga stad har ännu inte hunnit bli översvämmad av turister, eftersom de flesta endast landar på Malagas flygplats och sedan åker vidare till de närliggande turistorterna. Detta gör att du i Malaga får möjligheten att känna på det äkta spanska livet och Andalusiens alla specialiteter. I detta inlägg tipsar vi om saker att se och göra i Malaga och om Malagas bästa utflyktsmål. 

Stränder i Malaga

Stranden Malagueta

Stranden Playa de Malagueta

Malaga har flera stränder att välja mellan men den som ligger absolut närmast stadskärnan är Playa de Malagueta. Under helgerna kommer många bad- och solsugna Malagueños som vill njuta av ledigheten på den 1,2 km långa och 45 meter breda sandstranden. Vackra Playa de Malagueta är förvånansvärt nog en konstgjord strand och utmed strandpromenaden ligger flera restauranger i olika prisklasser.

Shopping

Den exklusiva shoppinggatan, Marques de Larios

Den exklusiva shoppinggatan, Marques de Larios.

Shoppingen i Malaga är den bästa längs hela Costa del Sol och här hittar du bland annat den stora varuhuskedjan, El Corte Ingles där man hittar alltifrån billiga kläder, parfymer och mat till de senaste elektronikprylarna. Vill du köpa något riktigt lyxigt bör du ta dig till Malagas exklusivaste shoppinggata, Marques de Larios. Här hittar du inte bara internationella designers, utan även vackra hantverk i andalusisk stil. På gatan Calle San Miguel är priserna betydligt lägre och här kan du göra riktig bra fynd. Malagas största och absolut bästa marknad är Atarazanas. Här säljs det bästa köttet, de färskaste grönsakerna, de saftigaste frukterna och dessutom färgsprakande flamencodräkter och tjurfäktningsmantlar. Marknaden har öppet måndag-lördag, 8-14.

Mat

Restauranggäster Malaga

I Spanien är tapas en av de största mattraditionerna och i Malagas alla hörn hittar du mängder av restauranger som serverar det bästa urvalet från den spanska tapasmenyn. Förutom tapas bjuder Malaga även på ett brett spektrum av typiska maträtter från Andalusien. Eftersom staden ligger vid havet står ofta fisk- och skaldjursrätter i centrum och spelar en stor roll i Malagas matkultur. Här finns typiska rätter såsom Almejas a la malagueña, musslor marinerade i bland annat vitt vin och smulat bröd, eller den vitlöksdoftande torskgrytan Ajobacalao.

Smaskiga churros med varm choklad.

Smaskiga churros med varm choklad.

På El Meson de Cervantes äter du kanske Malagas absolut bästa tapas, här har man nämligen blandat det traditionella med det moderna och på så sätt skapat unika och utsökta smaker. På Tejeringo’s Coffee serveras det istället underbar varm choklad, kvalitetskaffe och Malagas absolut frasigaste churros.

Sevärdheter

Den romerska teatern nedanför Alcazaba.

Den romerska teatern nedanför Alcazaba.

Förutom klockren shopping och mysiga restauranger har Malaga även ett stort utbud av spännande sevärdheter. Alcazaba är ett palatsliknande fort vars namn härstammar från arabiskans al-qasbah, som står för citadell eller befästning med syfte att beskydda en stad. Alcazaba har en otroligt intressant historia som börjar redan på slutet av 1000-talet och här uppifrån har man dessutom en fantastisk utsikt över Malaga stad. Nedanför befästningen ligger även den ståtliga romerska amfiteatern.

Är du bil- och motorintresserad är ett besök vid Museo Automovilistico y de la Moda ett absolut måste. Detta museum har man nämligen tillägnat bilens historia och här kan du se de absolut flådigaste och unika vrålåken från märken som Rolls Royce, Ferrari och Mercedes. Missa inte heller Picassomuséet som visar Picassos största mästerverk.

Varför inte boka en sightseeingtur i Malaga så ser du vad hela staden har att erbjuda vår systersite Box Office säljer biljetter.

Utflyktsmål

Mysig gata i Mijas Pueblo

Mysig gata i Mijas Pueblo

Cirka fyrtio minuter från Malaga finner vi pittoreska Mijas Pueblo. Denna lilla by ligger 430 meter över havet och härifrån har du en helt makalös utsikt över kusten och det glittrande havet. Mijas Pueblo kännetecknas av sina kritvita stenhus och smala kullerstensgator och här kan du åka ”åsnetaxi” eller handla i någon av byns alla små souvenir- och hantverksbutiker. Mijas Pueblo är en perfekt plats för en dagsutflykt.

Boka flyg och hotell i Malaga

Boka flyg till Malaga

Boka hotell i Malaga

 

Av Stina Brage, praktikant resfeber.se

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.