10 kaféer i Stockholm du inte får missa!

Stockholms bästa caféer | Resfeberbloggen

Stockholm har en mängd mysiga kaféer. Här delar vi med oss av våra favoriter som du inte får missa.

1. Sturekatten

sturekatten

Sturekatten är ett av Stockholms äldsta konditorier och med sitt läge, i ett 1700-talshus nära Stureplan är det ett av Stockholms mest populära kafé. Man huserar på tre plan samt en trevlig uteservering på gården. Miljön känns personligt inredd eftersom det en gång var ett privat hem där systrarna Skog bodde och många av möblerna finns kvar.
Riddargatan 4
sturekatten.se

2. Wienercaféet anno 1904

wienercafeet

Wienercaféet öppnade redan 1904 på Biblioteksgatan. Inspiration kom från kafékulturen i Wien och Paris och det blev genast ett populärt ställe. 2013 genomfördes en totalrenovering där man låtit känslan från förra sekelskiftet finnas kvar. Det ä ett av få kaféer i Sverige där man blir serverad vid bordet.
Biblioteksgatan 6-8
wienercafeet.com

3. Vetekatten

vetekatten

Vetekatten är ett bageri och konditori som startade redan 1928 av Ester Nordhammar. På den här tiden var det ovanligt med kvinnor som egenföretagare men hon hade en idé om att hon ville skapa ett konditori som var inrett som en prästgård där det serverades fikabröd av bästa kvalitet samt att det bara var kvinnor som skulle arbeta där. Exakt så blev det och än idag bakas här kakor och bröd som serveras i en härlig miljö. Det går naturligtvis lika bra att köpa med sig något gott. Är du här på sommaren så missa inte deras mysiga innergård.
Kungsgatan 55
vetekatten.se

4. Svenskt Tenns Tesalong

svenskt-tenn

Ett besök på Svenskt Tenn under Stockholmsbesöket är viktigt! Passa då på att ta en afternoon tea eller bara en kopp kaffe och smörgås eller bakelse i den fina tesalongen. Grundaren, Estrid Ericson drack sitt te två gånger om dagen när hon tog en paus från arbetet. Hennes kontor ligger i anslutning till tesalongen en trappa upp i butiken. Det kan vara bra att boka bord för after noon tea. Är du här på sommaren så har man en glass-servering på utsidan av butiken.
Strandvägen 5
svenskttenn.se

5. Chokladkoppen

chokladkoppen

På mysiga Stortorget i gamla stan ligger Chokladkoppen i ett hus som byggdes redan på 1500-talet. Huset kom att ägas av skinnaren Hans Seyfridzt och kallades därför Seyfridtzska huset. Förutom varm choklad så serveras här härliga bakverk, smörgåsar, lunch och middag.
Stortorget 18
chokladkoppen.se

6. Fotografiska museet

fotografiska

Vi rekommenderar verkligen ett besök på Fotografiska med alltid aktuella utställningar och en fin butik. Läget är slående vackert längs med Stadsgårdshamnen och caféet en trappa upp sitter du gärna länge och njuter av utsikten över Djurgården.  På sommaren har restaurangen stängt och man öppnar istället upp uteserveringen Växtgrillen.
Stadsgårdshamnen 22
fotografiska.eu

7. Rosendals trädgårdscafé

rosendals

Strax norr om Rosendals slott på sköna Djurgården hittar du det enormt mysiga Rosendals Trädgårdscafé. I Trädgårdscaféet som ligger i ett av växthusen serverar man rätter och bakverk med fina råvaror från den egna trädgården som naturligtvis är ekologiska. På Rosendal har man alltid någon utställning av konst och konsthantverk. Det finns också en plantbod där du kan köpa växter och tillbehör samt ett vedugnsbageri och gårdsbutik för den som vill köpa med hem. I slutet av april/början av maj finns det självplock av tulpaner som under sommarmånaderna byts ut till andra blommor. Ta med en sax, plocka själv och väg i kassan.
Rosendalsterassen 12
rosendalstradgard.se

8. Vintervikens trädgård

vintervikens

Ytterligare ett härligt kafé som ligger strax utanför city, några stationer bort till Aspudden. I Vintervikens trädgård som drivs av en ideell förening kan du njuta av den härliga miljön och inspireras av att odla själv. Antingen tar du med dig egen fika eller fikar i det mysiga trädgårdskaféet som är öppet på sommaren.
Vinterviksvägen 30
vinterviken.com

9. Ulriksdal

Bosse Rappne Slottsträdgården Ulriksdal

Bo Rappne, trädgårdsmästare i Äntligen hemma driver den här fina slottsträdgården. I trädgården finns det självplock av grönsaker samt ett härligt trädgårdscafe. på slottet kan du även fika i det vackra slottscaféet där erbjuder erkänt goda bullar och gott kaffe.
Slottsträdgårdsvägen 8
Slottsträdgården
Slottsallén 13A

Slottscafe

10. Pom och Flora

pomochflora

I mysiga Söder på Bondegatan hittar du det här charmiga kaféet. Här äter du stans bästa frukost, goda bullar, nyttiga smårätter samt flera olika rätter att välja på till lunch. Allt smakar underbart och inredningen är så otroligt mysig på detta trendiga kafé . Väl värt ett besök för dig som flanerar på Söder.
Bondegatan 64
pomochflora.se

Boka din weekendresa med flyg och hotell till Stockholm

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.