5 Göteborgstips du inte får missa!

Planerar du ett Göteborgsbesök i sommar så vill vi tipsa om våra favoriter.

Bästa frukosten

Fratelli Gridelli
På Tegnérsgatan s6, alldeles i närheten av Göteborgs ”evenemangsgata” – Skånegatan, hittar du en riktig favorit när det kommer till frukost. Klockan 8 på morgonen mån-lör dukar syskonen Gridelli upp en helt fantastisk frukost i italiensk stil. På den stora buffén hittar du massor av kallskuret, ostar och juicer. På Fratelli Gridelli finns det naturligtvis även frasande croissanter med Nutella och gott kaffe.

Frukost på Fratelli gridelli Göteborg

La Petit Café
I ena änden av Haga Nygata på nummer 2 ligger ljuvliga La Petit som serverar en mycket omfattande frukost med hembakat bröd och scones, egen granola, hemkokta sylter och mycket annat gott. Riktigt prisvärd är frukosten för endast 75:- och då kan du sitta hur länge du vill och äta!

uteserveringen på La petit i Haga, Göteborg

Bästa shopping

Magasinsgatan och Vallgatan
Vårt favoritställe i Göteborg är definitivt området runt Magasinsgatan. På gården vid nummer 19 hittar du den populära butiken Artilleriet.

Butik Artilleriet Göteborg

Om du tar dörren intill kommer du in till ett ljuvligt fik, Da Matteo där man tagit kaffekonsten till nya nivåer. Gå igenom hela kaféet så kommer du till en liten hemlig gård där det finns några populära bord att sitta på.

Floramor och Krukatös, Göteborg

På gården hittar du också den härliga butiken Floramor och Krukatös som drivs av mor och dotter. Blommor, krukor och så mycket, mycket mer.

Runt hörnet på populära Vallgatan i Göteborg ligger Grandpa och mittemot Emma och Malena med ett väldigt fint handplockat utbud samt sköna tröjor med inspiration från Käringön!

Butiksfasad emma och malena, Göteborg

Fortsätt mot Västra Hamngatan där du i hörnet hittar Vallgatan 12, en ganska nyöppnad butik med restaurang, café, delikatessbutik, blommor, kläder och massor av prylar.

Fortsätt ner på Vallgatan och snart har du charmiga Viktoriapassagen på vänster sida. god choklad hos Kanolds, ännu ett Da Matteo-kafé, underbar butik med pappersvaror-Rum för Papper och flera andra mysiga butiker.

Mysiga Victoriapassagen, Göteborg

Bästa fika

Att fika gillar vi i Göteborg och det finns en hel uppsjö. Kedjorna serverar gott kaffe men här finns så mycket mer. På Kyrkogatan 13 ligger den mysiga gården med bland annat Champagnebaren Forssén & Öberg och Juicekällan där de serverar ekologisk färskpressad juice. Brogyllen är ett härligt café som du hittar i hörnan av Västra Hamngatan och Södra Hamngatan. Under kristallkronorna serverar de goda luncher, fantastiska bakverk och te i kanna. Extra plus för den vackra miljön.

Uteservering

Härligt område

Haga är ett riktigt populärt område för turister att besöka. Den upprustade Haga Nygata med sina landshövdingehus, mängder av caféer med stora bullar och mysiga butiker. Strax ovanför ligger Skansen Kronan. Ta alla trappor upp och beundra utsikten.

Skansen kronan, Göteborg
Bild lånad här. 

Gå ner på andra hållet och du kommer ner till Skanstorget och Övre Husargatan. Intill varandra ligger två riktigt bra restauranger. På nummer 3 ligger Spisa med härlig miljö. De serverar  franska, spanska och italienska smårätter som man med fördel delar sinsemellan. Lite längre upp på nummer 5 ligger Bistro Italiano med underbart god mat. Det var hit som självaste Bruce Springsteen gick efter sina tre fullsatta konserter på Ullevi. På motsatt sida och motsatt håll ligger hamburgerrestaurangen Burgersson med rustik inredning och goda burgare utan ”tjafs”.

Meny Bistro Italiano
Gott på Bistro Italiano

Bästa häng

Andra Långgatan
På dagen ser Andra Långgatan ganska så oansenlig ut men titta närmare på alla härliga butiker med skor, väskor, second hand och mycket annat. På kvällen blommar gatan upp och de små uteserveringarna fylls på. Gatan var tidigare en riktig ”ruff” gata med tvivelaktiga butiker och barer men numera är det städat på ett lagom sätt. Gatan har blivit hyllad på flera utländska sajter.

Andra långgatan Göteborg

Den lite mer sofistikerade väljer nästa gata, Tredje Långgatan där man i det gamla Auktionhuset har öppnat flera härliga restauranger, bland annat Made in China, Taverna Averna och Tacos & Tequila.

Boka flyg och hotell till Göteborg

Boka flyg till Göteborg

Boka hotell i Göteborg

Boka weekend till Göteborg

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.