Mera reseinspiration

Häromdagen fick jag en award från bloggen Livet från den ljusa sidan där jag svarade på flera frågor om mitt eget resande. Läs inlägget här. Till awarden hör att man ska skicka vidare den till andra resebloggare. Istället har jag valt att lyfta resebloggare som dels har gästbloggat hos oss men som också inspirerar mig. Jag har gjort detta en gång tidigare och om dessa bloggar kan du läsa här. Jag hoppas att ni får lika mycket tips av de här bloggarna som jag får!

4000 mil

teplantage

4000 mil drivs av Gunilla Yourstone och hennes man Christofer. De reser oerhört mycket och har delat med sig av två upplevelser här på vår blogg. Här kan du läsa om 6 fantastiska äventyr i Sri Lanka och här får vi följa med på en underbar ballongfärd över magiska Kappadokien. I sin egna blogg får vi följa med på ständiga resor och som alltid skrivs om så inspirerande i bloggen. Jag höll nästa på att få svindel bara av att få se filmen från deras vandring i den visserligen numera upprustade Caminito del Rey.

Come fly with me

shabushabu

Bloggen skrivs av Towe som just nu är hemma och är mammaledig. Bloggen uppdateras ofta och reseinläggen blandas med personliga inlägg. Några inlägg som jag vet att extra många har läst är serien med rubriken Fråga piloten. Totalt är det tre inlägg och du hittar de här.  Så otroligt intressant! Läsarna har fått ställa frågor som aldrig verkar ta slut!
Hos oss på Resia har Towe delat med sig av 14 saker du inte bör missa i Bangkok där hon har bott under en längre tid.

Dryden

running-in-central-park-new-york

Bakom bloggen dryden.se hittar vi Daniel som naturligtvis älskar resor men nästa lika mycket att träna. Han sätter gärna samman de båda intressena och om detta har Daniel gästbloggat om här. Något jag tycker extra mycket om i Daniels blogg är den ofta humoristiska tonen och gärna de med den ironiska undertonen. Läs bara det här inlägget om Prag och det här om New York. Jag fullkomligt älskar hans ”dissande” av dessa städer!

People in the Street

Tim-Hortons

Vill du se på vackra bilder ska du genast klicka dig vidare till Evas blogg peopleinthestreet.se. Eva har varit i Kanada flera gånger och har delat med sig av tips i Toronto men också strax utanför för den som vill åka på utflykt.

Living in Siciliy

Planerar du att åka till Sicilien så måste du läsa mer i Johannas blogg Living in Sicily Precis som namnet anger så bor Johanna på Sicilien sedan flera år tillbaka och driver ett företag inom ekologisk export. Här hos oss på Resia har Johanna dels skrivit om den mysiga staden Cefalù här men också tips för dig som ska bila runt Sicilien. Läs inlägget här.

Bortugal

Om du ska resa till Portugal så får du inte missa att kika in på Åsas blogg bortugal.se. Åsa flyttade med sin familj till Portugal för tre år sedan. Åsa har gästbloggat hos oss i det här inlägget berättar hon om sju skäl att älska Lissabon. Läs inlägget här.

lissabon_1

Mitt Grekland

Det är klart att jag har ögonen på bloggen Mitt Grekland som den greklandsfantast jag är! Sidan mittgrekland.se drivs av Markus som inte bara älskar Grekland utan också att laga mat. När jag såg att Fetaostens dag närmade sig så ställde jag frågan till Markus om han ville dela med sig av sina bästa Fetaost-recept. Så smarrigt. Här kan du ta del av recepten.
Just nu är Markus i Grekland förstås och idag fick vi en hälsning från Antiparos.

Fantasy Dining

fantasydining

Maria och Alex har i sin blogg fantasydining.com tagit det här med att gå ut och äta till helt andra höjder. I vår blogg har de delat med sig av helt fantastiska restauranger i Tokyo. Häng med här och jag lovar att du knappt tror att vissa temarestauranger finns på riktigt!

Har du några favoritbloggar som du läser och inspireras av?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

17 Responses to Mera reseinspiration
 1. Eva – People in the Street Svara

  Vad roligt att höra att jag inspirerar dig Margareta! Det värmer extra mycket att få höra de orden av just dig som inspirerar både mig och många andra till att både drömma om resor och att ta sig ut på nya spännande resmål. Tack! 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Eva: Det gör du verkligen! Dina bilder är magiska!! TACK än en gång för att du delade med dig av fina Kanada-tips! Och tack snälla för dina fina ord!!

 2. Lena i Wales Svara

  Mycke trevlig inspiration!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Så kul att du uppskattade den!!

 3. Dryden - Traveler's Edition Svara

  Men tack för den! 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Dryden: Det är du så värd! Läser ofta din blogg men de där inläggen är verkligen något extra. Så bra skrivet om man som jag älskar humor med ironi!!

 4. Anna, New York - My Bite of the Big Apple Svara

  Så roligt att se flera av mina bloggkollegor här. Det är de väl värda! Och tack igen för att jag var med i förra vändan. 🙂 Jag älskar hur alla har sin egen stil och nisch. Alla bloggarna inspirerar så mycket, var och en på sitt sätt. Även din, så klart!

  • Hallins reseblogg Svara

   Anna: Det är de verkligen! Det känns att det verkligen exploderar just nu och det är SÅ kul. När jag började 2010 så var det långt ifrån så mycket bloggar som det är idag och det är så kul!! Väl värt att lyfta tycker jag! Och TACK Anna!!

 5. Fantasy Dining Svara

  Tackar så jättemycket för detta! 🙂 Så roligt att vi resebloggare kan inspirera varandra.

  • Hallins reseblogg Svara

   Fantasy Dining: Det gör vi verkligen. Och som jag gick igång på ert gästinlägg! Har ännu inte varit i Japan men har förstått att det inte är likt något annat!

 6. […] Hallin på Resias reseblogg tipsar om dryden.se som inspirationskälla. Hänvisar specifikt till mi... dryden.se/2016/06/fluffiga-moln-flera-former
 7. We are Nodes Svara

  Tack för mycket bra tips! Vi har nyligen startat en reseblogg och får mycket inspo av ovanstående bloggar!

  • Hallins reseblogg Svara

   We are Nodes: Så kul att du gillade våra tips. Det är ju så kul med så många fina resebloggar som finns nu! Ah, måste spana in er blogg!

 8. […] veckan fick Fantasy Dining först vara med i ett blogginlägg om resebloggar som inspirerar på Hall... fantasydining.com/liebster-awards
 9. Towe Svara

  Vad roligt och ja pilotfrågor var verkligen en hit!

  • Hallins reseblogg Svara

   Towe: Verkligen! Men spännande med Slovenien också tycker jag!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.