11 resefrågor – Liebster Award

Liebster Award är ett sätt för bloggare att lyfta andra bloggare. Det finns ju så många härliga resebloggar idag så för dig som ska ut och resa behöver verkligen inte sakna inspiration. För ett tag sedan skrev jag om flera bloggare som jag tycker är lite extra intressanta och som jag läser. En av bloggarna på listan är Livet från den ljusa sidan. Bakom bloggen står Lisa, småbarnsmamma med tre barn, som har ett stort intresse för resor. I bloggen får man följa med på resor med familjen och andra resor som Lisa gör. För några veckor sedan var Lisa med sitt yngsta barn och besökte Norges fjordar och visade så vackra bilder. Jag måste åka till Bergen!! Läs inläggen här. 

img_1996-1-940x648
Lisa i Bergen. Bilden lånad från livetfrandenljusasidan.se

Lisa skickade mig en Liebster Award och bad mig svara på 11 resefrågor om mig själv. Tyckte det var kul för det är inte så ofta man får ”lära känna” mig utan det är mest genom de resmål jag skriver om. Frågorna kommer från en annan award som Lisa fick av bloggen Freedomtravel.

1.Hur reser du helst (charter, backpacking, bilsemester o.s.v) och varför?

Jag älskar att sätta samman resor där flera olika resmål ingår. Flyger oftast reguljärt och åker gärna tåg eller buss när det går, annars blir det hyrbil. Tycker mycket om kombinationen storstad-sol & bad. Jag letar gärna upp ställen utanför ”turistområden” och tar hellre skugga från ett träd än ett hyrt parasoll!

serifos
Egen badvik på Serifos, Grekland.

2. Berätta om ett resmål som är underskattat och varför?

Jag vet inte om det är så underskatta numera men jag reste Polen runt för flera år sedan och blev så otroligt positivt överraskad. Det kändes att landet var i en härlig positiv anda och mycket höll på att byggas och ställas i ordning. Jag reste själv och om jag tog fram min karta och började leta dröjde det inte länge innan någon kom fram och frågade om jag behövde hjälp. Kan verkligen rekommendera flera av Polens vackra städer.

3. Vilka tre storstäder gillar du mest och varför?

Städernas stad New York måste ju platsa här. För länge sen bodde jag ett år i New Jersey och varje helg åkte jag in till New York för att upptäcka nya sidor varje gång. Här behövs kanske inte någon närmre förklaring?

new-york

Paris har jag varit i många gånger. Trots att det är en av världens mest välbesökta stad så tycker jag aldrig att det märks. Här kan man verkligen hitta områden som är otroligt mysiga. Gillar de små brasserierna med bara några få bord och inte minst härliga caféer. Paris har också väldigt många roliga butiker som jag älskar att strosa i.

Jag gillar de klassiska storstäderna och dit hör definitivt London. Dit kan man åka hur många gånger som helst bara för att ta in den härliga brittiska atmosfären. Det är något speciellt med London som är svårt att inte tycka om!

4. Vilka tre länder har den godaste maten enligt dig?

Det här är svårt tycker jag. Uppskattar alltid att äta lokalt var jag än befinner mig. Jag är ju en Greklandsälskare och många tycker kanske inte att maten är mycket att hurra för men det är något speciellt varje gång man man kommer dit och får in sin beställning av grekiska specialiteter. I Italien får man ju oftast väldigt god mat som passar många. Sen måste jag säga Thailand. Det är alltid gott utan att man konstlat till det!

5. Finns det något ställe du aldrig vill resa tillbaka till och varför?

Jag älskar att upptäcka nya ställen och reser väldigt sällan tillbaka till platser jag redan besökt (med undantag från flera storstäder där det finns så mycket att upptäcka). Kan faktiskt inte komma på något ställe som jag aldrig skulle vilja resa tillbaka till av annan anledning än att jag har varit där.

6. Vilka språk pratar du, och hur påverkar det dina val av resor?

Jag pratar engelska och brukar alltid klara mig bra på det tycker jag. Kan några fraser spanska som jag använder ibland men generellt tycker jag engelska funkar bra. Det påverkar mig inte i val av resor.

train
Ombord på tåg i Italien. Perfekt land att åka tåg i och enkelt att köpa biljetter i automat! 

7. Berätta om ett möte med människor som ledde till något oväntat.

Jag var på rundresa i Skottland med tåg, buss och båt. Vädret var ganska dåligt och vi frågade runt var det bästa vädret i Skottland egentligen fanns. Flera svarade ön Tiree och vi tog båten dit. Båten avgick direkt efter att vi kom i land och nästa båt därifrån skulle inte gå förrän om tre dagar. Vi hittade ett hotell (det enda faktiskt) i hamnen som låg långt över vår budget. Då stötte vi på en kille med surfingbräda på taket på bilen som berättade att han hyrde ut rum i ett hus längre bort. Vi åkte med och blev inkvarterade i en våningssäng. Vi stannade i flera dagar tillsammans med en annan kille från Glasgow som enda gäster. Det visade sig också att Tiree var det bästa stället i Skottland för att vindsurfa. Vi fick underbara dagar med surf, vandringar och lägereld varje kväll med kött de jagat själva. Många fina samtal om livet från en helt annan värld än den vi själva levde i.

8. Har du någon gång gjort bort dig kulturellt?

Jag har i mitt tidigare jobb varit ledare för många gruppresor. Då har det varit viktigt att tänka på kutymen i de olika länderna för att visa gott föredöme. Så på den biten brukar jag vara förberedd. Men jag har sett många exempel på när man inte tagit seden dit man kommer….!

9. Berätta om ett tillfälle när du utmanat dig själv och gjort något som du egentligen inte vågade!

Kan inte komma på något. Men jag minns min första resa när jag åkte själv (tycker ensam låter så ensamt…). Då tyckte jag att jag var ganska modig. Efter den har det blivit många fler och idag tycker jag inte att det känns särskilt modigt även om många säkert tycker det!

10. Om du hade obegränsat med pengar – vart skulle du resa då?

Oj, det är så många ställen jag drömmer om att resa till. Skulle gärna resa Australien runt och avsluta på Nya Zeeland. Det står egentligen inte högst upp på min drömlista men jag inser att det behövs mycket tid för att få se så mycket som möjligt. Och det är just tiden som jag tycker är svårast att få ihop. Så mycket drömmar men alldeles för få semesterdagar!

11. Vart går nästa resa?

Det har varit en ovanligt ”resefattig” period för mig ett tag och jag längtar efter flera olika resor. De som står närmast på tur är Milano med Comosjön mm (drömresan här) men jag hoppas även att det ska bli Mauritius senare i höst. I sommar väntar två veckor på vackra Österlen som jag tycker mycket om, fina tips här.

I utnämningen så ska man också skicka detta vidare till flera resebloggare. Nu vet jag att många har fått denna award. Men jag tipsar gärna om härliga resebloggar och vad som skrivs om just nu. Därför återkommer jag inom kort med ett inlägg med reseblogginspiration istället!

liebster-award-nomination-768x752-2-655x641

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

23 Responses to 11 resefrågor – Liebster Award
 1. Anna, Travel on a Cloud Svara

  Det här var väldigt intressant att läsa! Kul att få en personlig bild av ditt resande.

  Jag håller med om att den grekiska maten är god! Jag tror också att den är underskattad av många. Det gäller ju att söka upp ställen där det finns specialiteter som inte hör till turistmenyerna.

  Så otroligt kul att du planerar en resa till Mauritius! Det gör nämligen jag med. Jag vann ju biljetter med Qatar och just nu lutar det mycket åt just detta resmål. 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Anna: Så väldigt kul att du gillade inlägget. Ja, det är ju inte så ofta det blir så personligt i bloggen även om jag försöker få med en smula av det i inläggen!
   Roligt att du också gillar den grekiska maten. Det är som du säger, man måste välja taverna med omsorg. Men jag har ju sett det…. men har inte velat skriva något då min resa ännu inte är klar. Har hört många prata så gott om Mauritius att jag blivit riktigt nyfiken! Vi får hålla utkik tillsammans efter tips : ) Stort grattis till vinsten, det var välförtjänt!

   • Lisa / Livet från den ljusa sidan Svara

    Ser också fram emot att höra mer om Mauritius – sitter ju i samma superhärliga dilemma som Anna. 🙂

   • Anna, Travel on a Cloud Svara

    Tack så mycket! Tyvärr såg jag sedan att Qatar inte flyger till Mauritius, så det resmålet får vänta ett tag. Men någon gång ska det bli av! Du hinner säkert före, så då får jag tips.

    Har dock fortfarande inte bestämt mig för nytt resmål!

    • Hallins reseblogg Svara

     Anna: OK, men du hittar säkert ett annat resmål. Angenäma problem : )
     Ja, det blir nog alldeles säkert Mauritius för min del. Ska bra få ihop allt här!!

 2. Gisela Svara

  Så trevligt skrivet.
  Du är en ny bekantskap för mig. Tack!

  Snälla skilj på ensam och själv.

  • Hallins reseblogg Svara

   Gisela: Så kul att du har hittat hit och gillade inlägget. Välkommen! Ja, jag vet att jag skrev fel, gjorde det med flit. Tycker att resa ensam låter så ensamt så jag valde att skriva själv. Har lagt till det i inlägget…. : )

   • Lisa / Livet från den ljusa sidan Svara

    Jag tänker precis som du om ”ensam” och ”själv” – det har två olika betydelser så därför kan man leka med det lite i språket för att få fram en viss poäng. Använde det också i mitt inlägg om ”att resa ensam” – där ensam liksom blir fel i många avseenden! 🙂

    • Hallins reseblogg Svara

     Lisa: Ja, det kan vara så att jag snappade upp det hos dig. Men jag förstod innebörden direkt och jag brukar känna mig långtifrån ensam när jag reser själv : )

 3. Lisa / Livet från den ljusa sidan Svara

  Så himla kul att du svarade på frågorna! Jättekul att få en mer personlig bild av ditt resande! Tack! 🙂

  Polen känns verkligen som ett ställe många fler upptäckt och fortsätter upptäcka – och som verkligen går hem hos de allra flesta. Jag borde väl jag med… 😉

  Och Nya Zeeland – det är verkligen ett drömställe!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lisa: Ah, just det, du vann ju också biljetter. Det är så kul att ni blivit så hyllade och fått så fina priser. Det är ni väl värda. Jag hoppas att det blir Mauritius i höst. Är väldigt nyfiken!! Lyssnade på er podd igår om budget v/s lyx. Och jag hörde din misstänksamhet : ) Men jag blev verkligen överraskad när jag reste runt i landet för fyra år sedan! Har faktiskt varit tillbaka ytterligare en gång i Krakow. Kände att jag var tvungen att ta med resten av familjen till den vackra staden.

 4. Cathinka Svara

  Älskar den grekiska maten, särskilt de friterade fetaostknytena med lite greksallad och tsatsiki
  Känner att det var alldeles för länge sedan jag var i Grekland!

  Tack för religion reseinspiration.

  • Cathinka Svara

   Trevlig reseinspiration skulle det ju vara såklart

  • Hallins reseblogg Svara

   Cathinka: TACK, så kul att du gillade inlägget! Så fint, ännu en som gillar den grekiska maten. Tycker ofta att den har fått ett oförtjänt dåligt rykte. Men det gäller, som vi tidigare pratade om här, att hitta rätt taverna! Jag längtar också till grekland! Men det gör jag nästan alltid. Älskar att komma till nya små öar att upptäcka.

 5. Towe Svara

  Så roligt, sitter just och besvarar samma frågor jag med 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Towe: det här var så roligt och jag blev så glad att jag fick vara med! Då ska jag spana in dina svar!

 6. Helena FREEDOMtravel Svara

  Vad kul att du hängde på den här utmaningen och roligt att läsa dina svar på frågorna (som jag skrev, haha). Mauritius låter grymt!!!

  • Lisa / Livet från den ljusa sidan Svara

   Bra frågor! 😉

  • Hallins reseblogg Svara

   Helena: Det var ju så roligt att jag fick detta av Lisa. Det är ju som sagt inte så ofta jag är så personlig. Men…. var det dina frågor. Det ska jag genast uppdatera bloggen med!

 7. Ämma Svara

  Svarade på samma frågor och var tvungen att läsa in mig på dina. Låter som härliga resor inplanerade ändå och jag håller tummarna för Mauritius!

 8. […] från bloggen Livet från den ljusa sidan där jag svarade på flera frågor om mitt eget resande. L... blogg.resia.se/2016/06/17/mera-reseinspiration
 9. Biggeros Svara

  Så trevligt att få en inblick och lära känna dig. Jag ska definitivt besöka NY. Jag vill även åka till Nya Zeeland i framtiden. Hoppas att jag får kika in fler gånger. Kram

  • Hallins reseblogg Svara

   Biggeros: Så kul att du uppskattade svaren på frågorna. Det var riktigt roligt att få svara på dessa frågor och tänka till runt sitt resande. Ja, det är alltid så måmga resor på drömlistan som jag tycker varierar en aning med tiden. Olika saker som lockar. Du är alltid välkommen och så kul att du vill vara här! Kram tillbaka!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.