Nyheter i Grekland

När det kommer till Grekland så är det alltid intressant att se vad Apollo har för nyheter för året. De är och kommer alltid att vara den bästa arrangören på Grekland. 

I år frestar man med många nyheter och som ni vet är ju Grekland mitt absoluta favoritresmål så jag blir förstås nyfiken!

Egina

För länge sen på en kortare båtluff i Grekland besökte jag Egina bara över dagen. Vi hyrde vespor och utforskade ön. Med tanke på dess närhet till Aten och Pireus så är det ett väldigt populärt resmål för Aten-borna. Ön är inte speciellt stor, cirka en mil både på höjden och bredden. Det gör att det är enkelt att ta sig runt antingen med cykel eller vespa för att upptäcka egna små badvikar. Båten lägger till vid huvudstaden som också heter Egina. Här finns det ganska mycket restauranger men över hela ön vilar en härlig och avslappnande atmosfär. Öns största badort heter Egina och strax ovanför ligger en av öns sevärdheter Afeatemplet som byggdes flera hundra år före Kristus.

egina_grekland

Paxos

När jag för några år sedan semestrade i Parga så var jag riktigt sugen på att besöka Paxos och den lilla grannön Antipaxos. Men det enda som erbjöds från Parga var stora badbåtar med musik, fri bar och grillat. Inte riktigt min melodi så det var med glädje jag nu ser att man kan resa hit med Apollo. Paxos är verkligen ingen traditionell turistö utan här kommer du verkligen grekerna inpå livet och får känna på den inhemska atmosfären. Båten lägger till vid Paxos huvudort Gaios och här finns några tavernor, i övrigt är ön väldigt lugn men inbjuder till egna utflykter. Runt ön finns flera stränder, de flesta med klappersten och här är det i första hand träden som ger skugga istället för parasoller att hyra. Paxos har ett spännande och varierande naturlandskap med både dramatiska klippor och grönskande dalar som inbjuder till härliga vandringar.

gaios-huvudorten_paxos

grottorna-paxos_grekland
Ta en badbåt och utforska grottorna på Paxos.

Patmos

Har du varit på Samos innan och blivit förtjust ska du absolut kombinera med Patmos som är betydligt mindre och lugnare. Båten från Samos tar 2.5-3 timmar och när du klivit iland i hamnstaden Skala möts du av en oerhört charmig liten stad med vindlande gränder och små söta torg med tavernor och butiker. Skala är en ganska livlig ort men du märker ändå ganska snart att det mesta här går i en skön och trivsam lunk. Patmos är en långsmal ö och drygt en mil lång. I Chora, som är öns högsta punkt, hittar du det vita Johannesklostret över den omgivande vita bebyggelsen och det böljande landskapet. PÅ Patmos finns det flera stränder och den allra vackraste heter Psilli Ammos och nås endast med båt eller till fots.

kafe-skala_patmos_grekland

johannesklostret_patmos_grekland

Kanali

Har du varit i Parga och vill upptäcka ytterligare ett vackert resmål längs kusten på fastlandet? Än så länge är det inte så många turister som har upptäckt Kanali vilket skapar en skön och stillsam semester med härlig atmosfär. En lång strand löper längs hela byn och här är det verkligen ingen trängsel. Flyget går till den närliggande staden Preveza med sin speciella arkitektur. I Preveza ligger också den antika byn Nikopolis med arkeologiska utgrävningar. Varför inte hyra bil och se dig omkring i det vackra landskapet. Eller varför inte köra söderut om Preveza och fortsätt på väg 42 som övergår i en bro till ön Lefkas.

kanali_grekland

Har du någon favorit i Grekland?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.