20 populäraste sevärdheterna

De flesta som reser med mig tycker nog att jag är lite jobbig…. Jag ska alltid hålla på och förbereda mig och se så mycket som möjligt på mina resor. Visst kan jag också vara spontan och ta dagen som den kommer men jag vill absolut inte komma hem och inse att jag missat några viktiga sevärdheter. Därför slukar jag Tripadvisors nya lista över världens mest populära sevärdheter. Här kan jag både bocka av och drömma om nya! Längst ned kan du fylla i vilka du har sett så får vi en egen topplista här i bloggen! 

1.Machu Pichu – Peru
Det är inte svårt att förstå hur denna inka-ruin som är byggd på hög höjd fascinerar så många. Den har blivit utvald till en av de nya ”Världens sju nya underverk”. I bloggen har Katarina gästbloggat och berättar om sin resa till Peru och Machu PIchu. Läs inlägget här.

machu-pichu_peru

2. Schejk Zayed-moskén – Abu Dhabi
Det här förvånade mig då det inte har varit någon sevärdhet som har lockat mig. Inte heller har jag direkt hört någon som har rest hit. Men när jag läser mer så ser jag hur otroligt storslagen den stora moskén är. Den stod klar 2007 och är landets största moské och rymmer 40.000 personer.

schejk-zayed-mosken_abu-dhabi

3. Angkor Wat – Kambodja
Att se templen på riktigt måste vara en fantastisk upplevelse som jag längtar efter att få vara med om. I bloggen har den härliga bloggen Ladies Abroad berättat mer om sitt besök. Läs inlägget här.  

4. Peterskyrkan – Vatikanstaden
Ingen missar ett besök i den magnifika Peterskyrkan under sin resa till Rom. Tycker faktiskt att den förtjänar ett helt eget inlägg längre fram. Håll utkik!

5. Taj Mahal – Indien
”Jag var så förundrad hur Taj Mahal fullkomligt lyste alldeles klar och ren”. Så berättar en kollega till mig som har varit där. Läs hennes blogginlägg här. 

6. Mezquita – Katedralen i Córdoba
Kanske någon minns att just Cordoba fanns med på en av mina drömresor i Andalusien. Så visst finns katedralen med på min önskelista över sevärdheter att se!

7. Uppståndelsekyrkan i St. Petersburg – Ryssland
St. Petersburg är en fantastisk stad och kyrkan ett konstverk med sin färggranna utsida och dekorerade insida.

8. Alhambra – Grenada, Spanien
Ta en heldag här så att du har gott om tid att uppleva vackra Alhambra med morisk kultur och design. Läs mitt inlägg här.  Har du tid över så missa inte ett besök i vackra Grenada där Alhambra ligger.

alhanbra_grenada

9. Lincolnmonumentet och spegeldammen – WAshington DC, USA
Det är evigheter sedan jag var i WAshington DC och har vaga minnen av detta monument. Någon som har varit där och kan berätta mer?

10. Doumo – katedralen i Milano, Italien
Milano är ocks en stad som ligger med på en av mina drömresor som jag skrev om för några veckor sedan här. Mer information om katedralen hittar du här.

11. Golden Gate – San Francisco, USA
Denna karaktäristiska bro med sin röda färg som många, många vill se. San Francisco är en härlig stad och här kan du se fler tips från staden.

golden-gate_san-francisco

12. Hagia Sofia – Istanbul, Turkiet
En fantastisk kyrka med en spännande historia. I Istanbul är det enkelt att se de kända sevärdheterna då de ligger ”på rad” i den gamla delen. Här kan du läsa mer om Hagia Sofia och Istanbuls största sevärdheter.

13. Grand Place – Bryssel, Belgien
I Bryssels gamla delar ett av Europas vackraste torg – Grand Place. Läs mer om det och andra sevärdheter i Bryssel här.

14. Eiffeltornet – Paris, Frankrike
Undrar om det finns någon sevärdhet som man kan förknippas till en stad mer än var Eifelltornet gör med Paris? Har du inte sett det ännu? Då är det dags att resa dit! Du hittar din resa här. 

15. Notre Dame – Paris, Frankrike
Ännu en sevärdhet i Paris med på listan. Även Notre Dame borde få dig sugen på en resa hit. Paris är så härligt. Förutom alla kända sevärdheter så finns det så många mysiga områden, underbar mat och fantastisk shopping. Lite shopping-tips här. 

16. Kinesiska Muren – Peking, Kina
Vem vill inte se ett av världens mest imponerande byggnadsverk?! Kinesiska muren är också ett av världens sju nya underverk. Vill du veta mer så skriver jag om kinesiska muren här. 

kinesiska-muren_mutianyu

17. Akropolis
Mitt första besök här var på 80-talet. Då såg det helt ärligt mest ut som en grushög med några kolonner. Men till OS i Aten 2004 så satsade man enorma summor för att få denna fantastiska sevärdhet i ett mycket bättre skick. Aten är en fin weekendstad som man dessutom enkelt kan kombinera med lite sol och bad. Läs mina 11 tips till Aten här. 

18. Cristo Redentor (Kristus-statyn) – Rio de Janeiro, Brasilien
Ännu en mäktig sevärdhet som ingår i världens sju nya underverk. Kristus-statyn i Rio de Janeiro firar snart 100 år! Läs mer om Kristus-statyn här.  

Aerial view of Christ Redeemer and Corcovado Mountain

19. Big Ben
Åh London! Det är verkligen en stad man kan återvända till hur många gånger som helst. Under alla årstider. Hitta din resa till London här.

20. Chichen Itzá
En fantastisk sevärdhet där man verkligen får en inblick i hur mayaindianerna levde. Chichen Itzá är det femte sevärdheten i listan som är en av världens sju nya underverk. De som saknas på listan är Colosseum och klippstaden Petra i Jordanien.

Nu vill jag veta vilka sevärdheter du har sett? Fyll i på listan!

[poll id=”22″]

5 Responses to 20 populäraste sevärdheterna
 1. a e heidefeldt Svara

  varför kan man inte skriva in ALLA sevärdheter
  det går bara att fylla i en endat

  • Hallins reseblogg Svara

   a e heidefeldt: TACK för uppmärksamheten, nu har jag ändrat!

 2. Gunilla Yourstone Svara

  Hehe, sån är jag också, så jag skulle inte tycka att du var jobbig. 🙂

  Du måste ändra från till kryssrutor för att vi ska kunna fylla i alla vi sett.

  • Hallins reseblogg Svara

   Gunilla Yourstone: Så skönt att det finns fler än jag som gillar att planera och titta på sevärdheter. TACK för uppmärksamheten, nu är det ändrat!

 3. […] ut, vilka intryck tar jag med mig. Kanske prova på en Friday Brunch som Lisa skrivit om, spana in S... 155cm.se/2016/12/08/reseplanera

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.