Se Niklas Strömstedts show Storhetsvansinne

I dagarna har Niklas Strömstedt spelat sin sista föreställning Storhetsvansinne på Hamburger Börs i Stockholm. I höst, med premiär 16 september, kommer Niklas Strömstedt att flytta in på Trädgår’n i Göteborg.

niklas-strömstedt-gör-krogshow-1444377341-mega

Förra veckan var jag inbjuden till Trädgår’n för att få höra mer om showen. På den lilla intima scenen blev Niklas intervjuad av producenten Mikael Gordon-Solfors i ett öppenhjärtigt samtal. Krogshowen heter Storhetsvansinne och Niklas berättar ödmjukt att namnet kom till då han blev tillfrågad om han inte skulle göra en krogshow och han då svarade -”Är inte det storhetsvansinne”. Precis lika mysig som vi har sett honom i SVT:s Tack för musiken och TV4:s så mycket bättre känns det att höra honom berätta om showen.

niklas_1

I samband med premiären för krogshowen släpptes också nya plattan Storhetsvansinne med Niklas allra bästa låtar (du kan vinna plattan – se längre ner!) Han berättar att göra en krogshow är ett härligt alternativ till att åka runt och spela på olika platser. Här behöver man inte kompromissa utan kan själv få kontrollen över allt. Till exempel har han själv komponerat menyn med 80-talsvibbar och som genomsyrar hans nästan 40 år långa artistkarriär. Han har också själv skapat en spellista som spelas under middagen. Som sidekick i showen har han duktiga Rakel Wärmländer som tillsammans med Niklas bjuder på en härlig show med mycket självdistans och humor tillsammans med Niklas låtar där hitsen varvas med mer okända och en del nya.

niklas_2

Intervjun avslutas med några härliga låtar, bland annat får vi höra ”Lyckolandet” som han gjorde om efter originallåten ”Happy Nation” på Jenny Berggrens dag i Så mycket bättre. Efter att vi fått höra mer så känns det att man genuint gillar Niklas. Han är oerhört avslappnad och har stor självdistans. Det är med stor förväntan jag ser fram emot premiären 16 september på Trädgår’n i Göteborg. 

niklas_3

För bästa platser kan du redan idag köpa din biljett. Hos oss på Resia säljer vi showen med middag tillsammans med en hotellövernattning i ett paket. Köp dina biljetter här.

Tävling

niklas_4

Jag fick med mig Niklas senaste platta Storhetsvansinne som jag tänkte ”lotta ut” här. Berätta varför just du vill se Niklas i Göteborg på Trädgår’n. Skriv ditt svar som en kommentar nedan senast 6/6. Vinnaren meddelas kort efter avslutad tävling.

Tävlingen avslutad! Vi grattar Lena som får turen att njuta av Niklas på CD!

5 Responses to Se Niklas Strömstedts show Storhetsvansinne
 1. R. Nordstrom Svara

  Det skulle vara oerhört trevligt och upplyftande att få se Niklas S. uppträda på Trädgår’n i Göteborg.
  Niklas S. representerar en del av sommaren för mig med sina musikalitet och härliga låtar sedan många år tillbaka. Dess utom är Strömstedt en oerhört begåvad låtskrivare som enskild person och tillsammans med andra, med låtar som ”Sångerna om sommaren”, ”Byns enda blondin”, ”Vart du än går”,” Sista Morgonen” och många många fler, är han en av Sveriges mest aktad personer inom musikbranschen.

 2. Ingela Sjögren Svara

  Har alltid gillat Niklas, han lyckas med det mesta. Har sett en annan show av honom på Hamburgbörs i Stlm. den var kanonbra.

 3. Mathilda Svara

  Hade varit superkul att få ta med min tyska kille och få se Niklas! Hans musik känns väldigt ”svensk” och det hade varit kul att få visa honom en del av Sverige 🙂
  Jag har dessutom aldrig sett honom live så det hade också varit en upplevelse. Hoppas hoppas!

 4. Lena Svara

  Skulle så gärna velat åka till Göteborg för att se Niklas, men jag vet att jag inte kommer att kunna åka dit då det är alldeles för långt borta. Bor typ 50 mil (minst) från Göteborg. Vill så gärna trösta mig med cd:n.

 5. Lena Svara

  Hela jag log när jag fick se ditt mail att jag hade vunnit, tack så jättemycket : )

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.