Att se och göra på Capri

Infarten till vackra ön Capri utanför Neapel i Italien.Capri är verkligen vad man kan kalla för en pärla i havet. Ön som har varit bebodd ända sedan romartiden, är känd för sina spektakulära stränder, lyxiga båtar, mysiga citronlundar och pittoreska små byar. Njut av det glittrande Medelhavet under båtturen från Neapel, som tar dig till Capri på endast 45 minuter. Väl framme i Capris hamn, Marina Grande, väntar flera taxibilar på att få ta dig till ditt hotell, men det är inte vilka taxibilar som helst, utan läckra cabriolets med 50-talskänsla. Här berättar vi mer vad det finns att se och göra på Capri. 

Villa San Michele

Det var under 1880-talet som den svenske läkaren och författaren Axel Munthe blev upp över öronen förälskad i Capri och beslutade sig för att bosätta sig på ön. Utav resterna från kejsare Tiberius palats, lät han uppföra Villa San Michele på en av Capris mest iögonfallande utsiktsplatser.

Utsikt från Villa San Michele på Capri, Italien.

Villan är öppen för allmänheten och fungerar idag som ett museum och kulturverksamhet, som bedrivs av svenska institutet i Rom. Missa inte någon av sommarens alla fantastiska musikkvällar.

Villa San Michele på Capri, Italien
Vacker interiör på Villa San Michele. 

Blå grottan

Blå grottan - grotta Azzurra på Anacapri

Vill du uppleva ren och skär magi bör du följa med på en båttur ut till Blå grottan, eller Grotta Azzurra som den heter på italienska. När solens strålar når igenom den lilla ingången och speglas i vattnet, uppstår ett sensationellt vackert blått sken inne i grottan. Enligt legenden var den under romartiden en badplats för kejsare Tiberius och även ett marint tempel. Numera finner man statyer och andra arkeologiska fynd ifrån grottan på museet i staden Anacapri.

Stränder

På Capri finns det riktigt härliga stränder med kristallklart hav och bra badmöjligheter. Att ta sig till de olika stränderna gör du enkelt genom att hoppa på någon av bussarna som utgår både ifrån Capri stad och ifrån Anacapri. De mest välbesökta och barnvänliga stränderna är Marina Piccola och Marina Grande.

Piazza Umberto

PIazza Umberto, vackert torg på Capri i Italien.

Capri är ett mycket populärt resmål bland kändisar och kungligheter och störst chans att få en glimt av dem är vid ett besök på Piazza Umberto. Slå dig ner på någon av torgets alla uteserveringar och njut av en äkta italiensk aperetivo – valfri dryck och flertalet smårätter till en billig peng. Efteråt passar det utmärkt att strosa runt i Capri stad och spana in de fashionabla butikerna, dansa loss på någon av stadens nattklubbar eller avnjuta en gelato – glass på italienska. 

Ristorante Verginiello

På Ristorante Verginiello doftar det ljuvligt och smakar likaså. Här äter du äkta italiensk mat av hög kvalitet till bra priser. Njut av en en skaldjurspasta med dagsfärska läckerheter direkt ifrån Medelhavet, tillsammans med ett utsökt glas vin, en pannacotta till efterrätt och avslutningsvis ett glas Limoncello som är gjord på öns egna citroner.

Ristorante Verginiello
Via Lo Palazzo, 25, 80073 Capri

Boka hotell på Capri

Boka flyg och hotell till Capri

Av Stina Brage, praktikant på resfeber.se.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.