Att se och göra i Palma

Palma, Mallorca

Många tänker på Mallorca som ett sol- och badresmål för i första hand charterresenären. Då har man inte varit i huvudstaden Palma! Palma är en underbar stad och som passar perfekt för weekendresan. Med havet alldeles inpå är det enkelt om man vill kombinera med sol och bad. 

 

Besök La Seu – katedralen

Katedralen i Palma Mallorca

En välkänd vy över Mallorca är den stora gotiska katedralen La Seu som är byggd på 1300-talet. Oerhört pampig står den vid Palmas hamninlopp och på kvällen är den vackert belyst. Gå in i katedralen och beundra dess vackra inredning och fönster. Inträde kostar 4 euro.


Ta en titt på insidan! 

Efter besöket rekommenderar vi att äta en bit mat eller fika på Café Murada som ligger strax bakom katedralen.

Utforska Gamla stan

Mysiga gamla stan i Palma, Mallorca

Efter besöket i katedralen passar det perfekt att utforska gamla stans charmiga gränder. Här går man gärna vilse bland gatorna och tittar in i härliga butiker. Många med mallorcinska specialiteter. Gör ett stopp på det mysiga torget Placa Cort och slå dig ner på uteserveringen för en kopp kaffe vid det gamla olivträdet. Här har du en fin utsikt över det vackra stadshuset.

Uteservering på Placa Majori Palma, Mallorca

Fortsätt bland gränderna och leta dig fram till det stora torget, och gamla stans centrum, Placa Major. Här kan du bara slå dig ner på en av torgets alla uteserveringar och njuta av folklivet och gatuartisterna som lockar turister.

Ta en glass på Mallorcas äldsta café – Ca’n Joan De S’aigo

Palmas äldsta café Ca'n Joan De S'aigo

Mitt i gamla stan på Calle Can Sanc 10 ligger Palmas äldsta café Ca’n Joan De S’aigo med anor från 1700-talet. Här har tiden stått stilla och inredningen är oerhört charmig med gamla möbler och kakel på väggarna. Slå dig ner och ta in atmosfären och njut av en glass eller ett glas orxata, den populära mandelmjölken på Mallorca.

Ät lunch på Es Baluard

Lunchrestaurangen på Museet Es Baluard, Palma

Museet Es Baluard öppnade i härliga lokaler för några år sedan. Museet med inriktning på konst kan absolut vara värt ett besök men vi vill i första hand slå ett slag för den härliga lunchrestaurangen där man sitter i en härligt ljus uteservering som skuggas av vita stora parasoller. Efter maten är det härligt att slå sig ner i  vilstolarna för att dricka kaffe på maten samtidigt som du får en fin utsikt över havet. Es Baluard hittar du på Plaça de la Porta de Santa Catalina en avtagsväg från en stora Avinguda de l’Argentina.

Upplev populära Santa Catalina

Santa Catalina är ett område som ligger på motsatta sidan om Es Baluard på Avinguda de l’Argentina. Området var tidigare ganska ruffigt men har på senare år blivit oerhört populärt i takt med att byggnaderna har renoverats. Här finns mängder av restauranger med bra priser. En som gillar är Duke som serverar asiatiskt-spanskt crossover.

Restaurang Duke, Palma
Bild lånad från hemsidan

Missa inte heller ett besök i saluhallen El Mercat de Santa Catalina för att köpa lite härlig frukt och en bit smakrik Pata Negra samtidigt som du tar in alla spännande dofter.

Shoppa!

Shoppingen är riktigt bra i Palma. Populära gator med många stora kedjebutiker är Passeig des Born (Zara, Zara Home, Mango, Louis Vuitton, HM mm) och Av. de Jaume III med bland annat det populära varuhuset El Corte Inglés (missa inte den härliga matavdelningen i källarplanet).  Sindicato är en annan gata med flera spanska lågpriskedjor (Stradivarius, Pull and Bear och Berska). Sen finns det ju oerhört många härliga butiker i gamla stan, bland annat en hel del skoaffärer.

Se solnedgången på takterrassenpå Hotel Hostal Cuba

Reserveradskylt, Hostal Cuba, Mallorca

När du har gjort dig i ordning för att gå ut och äta middag så rekommenderar vi absolut ett stopp på den härliga baren på taket på Hotel Hostal Cuba. Här kan du slå dig ner och njuta av en fantastisk utsikt åt alla håll över Palma samtidigt som du dricker ett glas läskande Cava. Hotel Hostal Cuba ligger i utkanten av Santa Catalina på Carrer de Sant Magí 1. Alltså ett perfekt läge för att fortsätta kvällen i Santa Catalina.

Boka flyg och hotell till Palma

Boka flyg till Palma

Boka hotell i Palma

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.