Medelhavsbilder som får oss att längta!

Ser att vi har sol i stort sett hela landet idag. Och det är ju just sådana här dagar som får oss att längta så mycket efter sommaren. Jag brukar alltid se till att ha en resa bokad och gärna på försommaren så att man får en föraning om vad som komma skall. Det är några vyer som sticker ut mer än andra i Medelhavet och som får oss att längta lite extra.

Smugglers wreck – Zakynthos

smugglers-wreck_zakynthos

Jag vet, den här bilden är lite tjatig men hur vacker är den inte. Här finns precis allt med. Härlig strand, turkost hav och lite grönt. Har du varit här?

Zlatny Rat på Brac – Kroatien

zlatni rat i bol på ön Brac i Kroatien

Även den här vyn börjar bli känd. På södra delen i staden Bol på ön Brac i Kroatien ligger den här långa landtungan som sträcker sig ut i havet och välkomnar sol- badtörstiga turister. 

Öludeniz i Fethye – Turkiet

zlatny-rat_brac_kroatien

Öludeniz i Fethye är otroligt vackert med sina vita stränder, turkosa hav och den gröna inramningen. Fethye är mysigt med vitkalkade hus och relativt stort utbud av restauranger, shopping och nöjen samt, inte minst, den härliga stranden.

Porto Katsiki – Lefkas

porto-katsiki_lefkas_grekland

Stränderna på Lefkas hör till Greklands bästa och allra mest populär är Porto Katsiki som ligger på västra sidan. Ta bilden hit och parkera ovanför eller åk hit med båt. Bäst är nog ändå att starta med egen bil tidigt på morgonen och vara här tidigt innan båtarna lägger till.

Azure window – Gozo (Malta)

Azure Window på ön Gozo norr om Malta

Om du är på semester på Malta så ta båten på drygt en timme till grannön Gozo. Här är naturen fantastisk med vackra klippor och den här kända klippformationen som heter Azure window som ligger på västra sidan av ön.

Myrtos beach – Kefalonia

myrtos-beach_kefalonia

Ännu en otroligt vacker strand i Grekland. Kan vara lite partisk här….. men det är något speciellt med stränderna och färgen på havet i Grekland  : ) Myrtos beach ligger norr om Argostoli som är huvudstaden på ön. Även här är det bra att starta tidigt och ta sig nerför den slingriga vägen som leder ner till stranden. Men glöm inte att fota uppifrån!

Har du några sceniska bilder från Medelhavet som etsat sig fast? Berätta!

6 Responses to Medelhavsbilder som får oss att längta!
 1. Anna, Travel on a Cloud Svara

  Underbara bilder som verkligen får en att längta! Jag har varit på Zakynthos och på Kefalonia men bara sett de stränder du visar från ovan.

  Tidigare har jag bloggat om Antisamos på Kefalonia som fortfarande är favoritstranden. Elafonissi på Kreta är också paradisiskt!

  • Hallins reseblogg Svara

   Anna: Åh, jag har inte varit på Kefalonia men längtar verkligen dit. Är du intresserad och har tid att gästblogga vore det underbart!

 2. Allt om resor Svara

  Har varit där i turkiet! det är helt underbart 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Allt om resor: Visst är det vackert i Fethye och stranden är underbar!

 3. Maria Svara

  Vilka fantastiska platser, nyansen på havet liksom <3

  • Hallins reseblogg Svara

   Maria: visst är det underbart! Jag längtar mycket just nu : )

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.