Tävla och vinn boken Mitt Mallorca

Aldrig har väl Mallorca varit så här populärt. Det ligger överst på alla topplistor och är ett resmål som legat oss kärt sedan första chartern gick hit 1955. 

Igår publicerade jag ett inspirerande inlägg från författaren av boken Mitt Mallorca. Läs Jörgens tips om Palma här. I boken Mitt Mallorca finns förstås många, många fler tips. En hel del från huvudstaden Palma men också från andra vackra delar av ön. Ska du resa hit eller bara vill bli inspirerad och ”drömresa” så är det här boken för dig.

Var med i vår tävling där du kan vinna boken. Vi har fem böcker i potten och varje bok är värd cirka 200:-.

mitt-mallorca

För att tävla vill vi att du berättar för oss vad som lockar dig allra mest med Mallorca. Skriv ditt svar som en kommentar senast 17 april. Vinnarna utses av en jury och dess beslut går inte att överklaga. Vinnarna meddelas via e-mail samt här längst ned i inlägget kort efter avslutad tävling.

Tävlingen är avslutad!

Vi tackar för alla härlig bidrag som får oss att längta till Mallorca ännu mer! Vi säger grattis till vinnarna nedan som är kontaktade via mail.
Lars Rydén
Sol och bad, mat och vin, kaffe och kärlek. Cykla i härliga backar med havet som ständig granne. Njuta i skuggan under ett olivträd i Soller. Vördnasdfullt träda in i Palmas katedral. Mallis har allt och lite till!

Pernilla
Åkte till Mallorca för första gången förra året och blev helt såld, bodde i Puerto de Soller , en liten mysig ort som jag gärna skulle besöka igen men först står nog en weekend till Palma på tur, var bara där ett par timmar och det gav verkligen mersmak så boken skulle vara en perfekt vinst nu när jag ska fortsätta upptäcka fler smultronställen! 🙂

R.Nordstrom
Jag skall avsluta sommaren 2016 med en resa till Mallorca och Puerto de Alcudia som har fin fina stränder och bilfri strandpromenad och innanför gamla Alcudias stadsmurar som omger staden vandra runt i trånga gränder med mysiga restauranger.

Sen har jag tänk hyra bil och åka till byar som Valldemossa, Soller,Sa Calobra och till klostret Santuari de Lluc som byggdes där den Svarta Madonnan hittades i skogen av en liten pojke som vaktade får.

Och förstås ett eller flera besök i huvudstaden Palma

Ann-Margret Olson
Vill återuppleva vackra Palma stad med variationen av museer, butiker, cafeer, grönska och fontäner, katedralen och de smala, vindlande gränderna…

Söndagsmarknaden i gamla Alcudia med folklivet och fina utbudet av ”allt”. Tåget från Palma till Puerto Soller. Idylliska Valldemossa. Goda maten och den svalkande fina mandelglassen. Men har kvar mycket att utforska: Några bergsbyar och en botanisk trädgård jag nu glömt namnen på. Kanske marknaden i Inca. Och antagligen mycket mer…

Jannike Mårtensson
Det glittrande havet, de milsvida stränderna, bergen med slingrande serpentinvägar, de vackra blommorna, doften av mimosa, apelsin och kryddväxter, de ljumma vindarnas smekningar, häftiga Palma med mysiga gränder, affärer, caféer och restauranger, människornas vänlighet och avslappnade attityd är det som lockar och får mig att längta tillbaka till den vackra ön!

81 Responses to Tävla och vinn boken Mitt Mallorca
 1. Åse Svara

  Jag vill få minnen av Mallorca som många andra fått! Det känns som att jag missar en bit i min utvecklingen om inte JAG också får resa hit!
  Enligt Wikipedia besöker ca 15 miljoner turister Mallorca och så många kan inte ha fel!

 2. Lars Rydén Svara

  Sol och bad, mat och vin, kaffe och kärlek. Cykla i härliga backar med havet som ständig granne. Njuta i skuggan under ett olivträd i Soller. Vördnasdfullt träda in i Palmas katedral. Mallis har allt och lite till!

 3. Monika Svara

  Maten, solen och allt det vackra. Och så klart, vinet som vi upptäckte förra resan. Finns alltid så mycket nytt att uppleva även om man gärna kommer tillbaka till samma plats igen.

 4. Pernilla Svara

  Åkte till Mallorca för första gången förra året och blev helt såld, bodde i Puerto de Soller , en liten mysig ort som jag gärna skulle besöka igen men först står nog en weekend till Palma på tur, var bara där ett par timmar och det gav verkligen mersmak så boken skulle vara en perfekt vinst nu när jag ska fortsätta upptäcka fler smultronställen! 🙂 //Pernilla i Halmstad

 5. Monica Höglund Svara

  Att hyra bil och söka rätt på små underbara vikar där jag tidigare varit med segelbåt. Solen, värmen och atmosfären också förstås.

 6. sven styffe Svara

  Jag har varit där ett par gånger skulle gärna ha boken för att lära lite mer en underbar ö

 7. Therese Linden Svara

  Vi är 6 bästaste vänner som redan bokat flyg till Mallis i början av september för att fira en 50-års jubilar
  Men vi har varken boende eller tips på mysigaste uteserveringar där vi kan smutta på fint vin & shoppa. Solen får skina från klarblå himmel ☀️ så den hoppas vi slippa få tips om att leta efter.
  Boken kan ge oss mängder av tips som vi aldrig annars skulle uppleva där.

 8. R. Nordstrom Svara

  Jag skall avsluta sommaren 2016 med en resa till Mallorca och Puerto de Alcudia som har fin fina stränder och bilfri strandpromenad och innanför gamla Alcudias stadsmurar som omger staden vandra runt i trånga gränder med mysiga restauranger.
  Sen har jag tänk hyra bil och åka till byar som Valldemossa, Soller,Sa Calobra och till klostret Santuari de Lluc som byggdes där den Svarta Madonnan hittades i skogen av en liten pojke som vaktade får.
  Och förstås ett eller flera besök i huvudstaden Palma

 9. Anneli Svara

  Kort restid, underbart klimat, varma vänliga människor, kulinarisk mat, vacker natur och så mycket att upptäcka. Aldrig tråkigt! Med boken som tips kan vi njuta och uppleva ännu mer.Mallorca är underbart, där finns allt!

 10. Sven-Åke Lande'n Svara

  Besök hitills på medelhavets pärla,Mallorca:
  1967 med kompis. Med propeller plan i 5 timmar från södra Sverige…..de ni. Sen hålligång i Palma.
  Nowdays som pensionär med fru, barn och barnbarn
  ( totalt 10 personer ) på hotell i Port Polensa och hyrt hus i Cala d’Or.
  Mallorca har ”allt ”. Go for it !!!

 11. Kattis Svara

  Jag har aldrig varit på Mallorca och skulle därför vilja ta mig dit för att se på grottorna och allt annat fint. Skulle dessutom ta med mig mamma dit så hon får återuppleva ön igen 🙂

 12. Siv Viberg Svara

  Vid mitt första och hittills enda besök på ön, åt vi en sagolik paella. Det är nu över 30 år sedan och jag vill så gärna uppleva maten och ön på nytt.

 13. Irma Svara

  Vi har varit en gång på Mallorca, en vecka som var mycket givande och trevlig. Vill gärna dit igen – är så mycket som vi inte har sett och upplevt.

 14. Håkan Nilsson Svara

  Jag har besökt Mallorca framåt höstkanten när sol och bad inte lockade mig som allra mest. Istället hyrde jag en bil, och med den körde jag längs Mallorcas västkust ända upp till den fyr som finns på den allra nordligaste udden. Vid ett annat tillfälle åkte jag med det gamla tåget från Palma till hamnen i Puerto de Soller…

 15. Christer Salberg Svara

  Längtar till ett kulturellt Medelhavsklimat. Har varit i Spanien men längtar till något Extra. Detta hoppas jag finna på Mallis.

 16. Marina Holmquist Svara

  I september, i år ska jag besöka denna fantastiska lilla ö, och här vill jag i framtiden leva och dö. Boken blir guld värd att få studera, innan jag allt på egen hand, ska uppleva.

 17. Barbro Boije Svara

  Mitt Mallorca är, cykelturer upp i bergen,blommande mimosa, marknaden i Inca, milsvida stränder i Alcudia. Vandra längs vattenbrynet,bada när det blir för varmt. Inta lunch vid en poolbaren. Middag på fiskrestaurangen och ett gott glas vin!
  Det är mitt Mallorca!

 18. Annika Gran Svara

  Vänliga människor, vänlig natur och klimat !
  Det behöver vi alla, jag vill dit SNART !

 19. yvonne gustafsson Svara

  var till mallorca när barnen var små skulle gärna åka tillbaka till denna vackra ö och upptäcka mer utan barn

 20. Marie Svara

  Det som lockar mig är den variationen som finns på ön. Det finns saker att göra under hela året och inte bara på sommaren!

 21. ritha lundberg Svara

  Var där förra året slutet på maj . Blev helt tagen av den underbara naturen mixet mella små havsvikar bergsbyar och palma stad med sina gränder matställe samt alla vänliga människor. Vill tillbaka nu

 22. Ann-Christine Kittel-Olsson Svara

  I maj ska jag återigen få uppleva denna fantastiska ö. Det är 28 år sedan senast och bara känslan av att känna dofter, lyssna till öns olika ljud, möta lugnet och hetsen på Mallorcas alla inbjudande platser kommer att bli ljuvligt!

 23. Kerstin Nilsson Svara

  Hade ingen längtan till Mallorca ,men när jag till sist åkte dit. Det var helt fantastiskt resan var på ca: 3 tim lagom lång. Bodde i Port de Soller vilken fin liten fiskeby med en gammal spårvagn in till lilla staden Soller. Där var det jätte mysigt , fina restauranger! Sen får man inte glömma att besöka droppstens grottorna helt fantastiskt. Åk till Mallorca och upplev denna jätte fina ö

 24. Ingela Sjögren Svara

  Det är 7 års sen vi var där och blev förälskade i denna ö. Och nu har vi planer på att åka dit igen. Det var så mycket att uppleva och se, så nu får vi ta igen det vi inte hann med.

 25. Jojo Svara

  I stunden är det helt enkelt det faktum att jag åker dit för första gången någonsin om 10 dagar. Så förväntansfull! Läser allt jag kan finna och helt ny bok vore helt fantastiskt att kunna ha med i handbagaget.

 26. Betty Svensson Svara

  Mallorca har jag inte sett, spännande och hett!
  Balearernas vackraste ö, som kan barn och vuxna år efter år förströ,
  hit drömmer jag om att snart få semestra,
  genom att denna bok studera, kan jag säkert det sista hindret bemästra!
  Sköna Palma, rundtur i bergen och egen badvik till oslagbart pris,
  gör Mallis till vårt efterlängtade paradis!

 27. Ann-Margret Olson Svara

  Vill återuppleva vackra Palma stad med variationen av museer, butiker, cafeer, grönska och fontäner, katedralen och de smala, vindlande gränderna…
  Söndagsmarknaden i gamla Alcudia med folklivet och fina utbudet av ”allt”. Tåget från Palma till Puerto Soller. Idylliska Valldemossa. Goda maten och den svalkande fina mandelglassen. Men har kvar mycket att utforska: Några bergsbyar och en botanisk trädgård jag nu glömt namnen på. Kanske marknaden i Inca. Och antagligen mycket mer…

 28. Berra Svara

  Det viktigaste är hav, sol och värme samt god mat. Det finns här, det gör också Palma som är en mycket trevlig liten storstad. Människorna här är också trevliga så det är klart att jag vill åka tillbaka.

 29. Christel Svara

  Efter att ha sett Mallorca droppstens grottan i ett rese program på TV bara längtar jag dit. Det finns musik underhållning vissa dagar då kan man glida fram i en eka i grottans lilla sjö som det samtidigt strömmar vacker musik i ens öron när man med ögonen beundrar vackra stalaktiter, klart jag vill uppleva detta.

 30. Britt Svara

  Vi har bokat resa till Mallorca ska åka i maj,
  Vi har aldrig varit där förut men ju mer jag läser om vad som finns där blir jag övertygad om att det kommer att bli en toppenvecka, skulle så gärna vilja se en droppstensgrotta.

 31. Ulla Svara

  Vill gärna vinna ett exemplar av boken ” Mitt Mallorca”, kanske kan den hjälpa mig att välja resmål på denna ö, jag har aldrig besökt Mallorca så jag behöver tips och inspiration för en veckas rekreation!

 32. Birgitta Dammann Svara

  Första charterresan gick till Palma på Mallorca. Reste runt hela ön och hade en underbar semester. Har sedan varit tillbaka många gånger bl a bott i Puerto de Alcudia 1969 då inget var uppbyggt efter stranden. Nu ska jag till Palma med min yngsta dotter i början av juni och då skulle boken ”Mitt Mallorca” passa utmärkt.

 33. Tomas Svara

  Sol, värme och Bad antar jag lockar, eftersom jag aldrig har varit på Mallorca vet jag inte så mycket om ön. Men jag hoppas att jag genom att vinna boken kan hitta mer lockade saker som lockar mig att resa dit

 34. Lena Svara

  Jag minns det ljuva åttio-talet
  när grisfest var det självklara valet.
  Som reseledare på drygt 20 blott,
  att köra ”grisen” blev min givna lott.
  Med pesetas på fickan och vin innanför västen,
  var alla mina gäster rustade för festen.
  Helstekt gris och Sangria i strupen.
  Det hände att någon vid hemresan var förlupen.
  Danstävling och foton med konstiga hattar.
  Massor av folk som är glada och skrattar.
  Där slutar mina minnen från 1981.
  har aldrig denna pärla återsett.
  Nu dags på nytt för mitt älskade Mallis,
  fast nu som en mogen, lätt överårig ”brallis”….

 35. hans-göran carlsson Svara

  Vilka härliga minnen från Mallorca 1955, (vad åren går )
  ett besök i dag skulle vara som att komma hem…!!
  Men förmodligen är det en ”annan” Ö i dag,
  men med fina boktips så tackar jag…!!!

 36. Marita Johansson Svara

  Jag har trots mina 58 år och goda
  resvana ännu inte varit på Mallorca. Men jag har nu bokat en resa dit i augusti. Därför skulle boken ”Mitt Mallorca” passa bra. Jag är nyfiken på att se Drak-grottorna som visades i ett TV program nyligen.

 37. Yvonne Lindh Svara

  Vi har varit på Mallorca men vill gärna åka dit igen
  Åkte lokalbuss och gamla tåg och lite båtar
  Men vi hann aldrig till Palma

 38. Nina Wahlgren Svara

  Drömmer om att vandra på Mallorca på våren. Sova på klostret i Lluc, prova mallorcinska viner. Gå på upptäcksfärd i Palma. Åka tåg till Soller och äta pinfärskan räkor nere i hamnen i Port de Soller.

 39. Marie Bentzel-Käll Svara

  Besökte Palma i höstas ett par dagar, kände redan då att jag ville åka tillbaka för att upptäcka mer av staden och landsbygden.

 40. Stina rahm Svara

  Hej!ra

  Ska till Mallorca med barnen i sommar och nu har de blivit så stora att vi bestämt oss för att hyra bil och det är just det som lockar. Att ge oss ut på äventyr till mindre stränder eller spännande bergsbyar.

 41. Linda Svara

  Det som lockar mig mest inför vår inbokade resa till alcudia är att få återuppleva det som jag upplevde som barn men framför allt att få visa allt det vackra för mina barn och min man.

 42. Therése Svara

  Mallorca i mitt hjärta. Har man en gång besökt ön återvänder man alltid med glädje igen. Det bästa med Mallorca är att var på ön du än vänder dig finner du alltid det kristallklara turkosa vattnet, vita stränderna och den ljuva atmosfären. Här finns verkligen tid för avkoppling. Mallorca har något för alla och man kan INTE bli besviken.

 43. Björn Svara

  Jag har aldrig varit på Malorca och jag vill ha tips var man kan Resa någonstans där. Mat och kultur är Det som är Det mest intressanta för mig. Samt var det är barn vänligt för bebis föräldrar. Min son är åtta månader.

 44. Annica Åsberg Svara

  Återvänder alltid till Mallis , finns inget som denna ö. Hyr en bil åk runt,hitta en egen badvik, ät lunch i en liten by ….ja möjligheterna är oändliga .hittar nya platser å människor varje gång jag är där.
  Älskad Mallorca

 45. Johanna Svara

  ALLT lockar!
  Kort restid, klimatet, stränderna, alla mysiga små byar vid havet och i bergen, Palma, närheten till allt på ön, mat och dryck. Ja verkligen allt!

 46. Maria Palm Svara

  Stor variation för både gammal & ung. Läget & relativt kort resa för ett litet paradis! Åker dit om en månad!(första gången)

 47. Ulla Janneby Svara

  Har önskat resa tillbaka till Mallorca i många år. Var där med barnen på 90-talet, men maken blev sjuk och vi missade mycket. Framför allt Soller och tåget dit finns med på min önskelista!!

 48. Mikael Lindblad Svara

  Cala Doòr ,kustremsan på sydostsidan , där man verkligen kan vandra omkring och bara njuta av variationerna på undersköna små och stora vikar (Calas) som sträcker sig in i landskapet med ett pärlband av småorter. Man botaniserar bland små matställen efter doppet i någon lagunliknande Cala. Om orken börjar tryta i benen tar man bussen eller en utflyktsbåt mellan orterna tillbaks till hotellet.

 49. Karin Holmqvist Svara

  Verkar vara en helt underbar bok. Har sökt bra information om Mallorca eftersom vi skall dit med barn och barnbarn i Juni. Vi har alla olika önskemål om vad vi vill se, göra samt var och vad vi vill äta och dricka. Jag tror vi skulle få en underbar resa med boken som sällskap.

 50. Kristina Svara

  För mig var Mallorca tidigare chartersemester med familjen. Upptäckte ett nytt Mallorca förra året då jag besökte Palma stad. Snabb och smidig transport från flygplatsen, centralt boende, sevärdheter, god mat, bra shopping och fint väder. Åker tillbaka nu i vår. Vill upptäcka mera av denna ö.

 51. Elisabeth Johnson Svara

  Varje Mallorcavisit
  innebär en ny invit
  till något nytt besök eller
  en ny rätt från mallorcanskt kök.
  Överraskningar på pärlband
  i detta härliga medelhavsland.,

 52. Guje Hjärtmyr Svara

  Efter 18 gånger på Mallorca så vet jag att det är Medelhavets vackraste ö. Där finns otroligt många fina platser att utforska. Vackrast är nog Deja och Walldemossa. Längtar till september då jag åker dit igen.

 53. Anna-Stina Jansson Svara

  Min man o jag har bokat en resa i slutet av maj till Mallorca. Det är 40 år sedan vi var där o har alltid längtat tillbaka. Efter ett års sjukdom anser jag mig såpass frisk att jag orkar med ett besök till på denna underbara pärla. Det har säkert hänt mycket efter 40 år så jag behöver läsa på o friska upp minnet o få
  uppleva sköna platser igen.

 54. Christine - 29° Svara

  Jag har aldrig lockats av Mallorca och skulle vilja vinna boken för att se vad som är så bra. Vad andra ser som jag inte ser. 🙂

 55. Jannike Mårtensson Svara

  Det glittrande havet, de milsvida stränderna, bergen med slingrande serpentinvägar, de vackra blommorna, doften av mimosa, apelsin och kryddväxter, de ljumma vindarnas smekningar, häftiga Palma med mysiga gränder, affärer, caféer och restauranger, människornas vänlighet och avslappnade attityd är det som lockar och får mig att längta tillbaka till den vackra ön!

 56. Ingela Bäckström Svara

  Skulle vilja vandra i bergen och vandra längs stranden och se stan på Mallorca har aldrig vart där nen ser underbart ut på bilder så vore kuloch spännande att gå läsa om det mera och resa dit

 57. Susanne Svara

  Det som lockar mig mest på Mallorca är den lilla storstaden Palma, men även småbyar som t.ex. Valdemossa och Soller. Och så klart alla fina stränder. Denna ö har allt och den ligger nära, flyget tar inte så lång tid.

 58. Anna-Lena Eriksson Svara

  Mallarna besökte jag -90, två underbara veckor. Vi bodde i alcudia med underbara människor, mat och stränder. Nu till hösten planerar vi ett par veckor där igen. Vill ha nya fina minnen och besöka andra platser jag inte sett tidigare.

 59. Ulrika Önnhammar Svara

  Med lite reseinformation skulle nog Mallorca bli en sensation.
  Har aldrig varit där,skulle därför behöva något som om ön mig lär!

 60. Carina Kallin Svara

  Åker till Mallorca om ca 4 veckor och har läst på lite om resmålet.
  Skulle vara kul att vinna den här boken så man kan läsa den och få ytterligare tips om bra restauranger, sevärdheter och andra saker som kan vara bra att veta för en Mallorcaresenär. Ser verkligen fram emot den här resan och hoppas få en avkopplande och innehållsrik resa som ger många fina minnen.

  • Josefine Sjölin Svara

   Ät på Ingrossos restaurang La Perla i Palma, gudomligt god mat!

 61. Josefine Sjölin Svara

  Ingrossos restaurang La Perla i Palma, gudomligt god mat!

 62. Camilla Svara

  Det som lockar mest med Mallorca är de fina stränderna & klara, rena vattnet. Värmen, atmosfären & de trevliga människorna.

 63. Ida Svara

  Det hade varit en dröm som hade gått i uppfyllelse. Jag har alltid velat resa och och bara komma ifrån vardagen och njuta av god mat, sol och havet..men ekonomin tillåter inte men tycker att livet är värt en resa och ven vet kanske detta är min tur dag och min tur att vinna…jag håller alla tummar och hoppas

 64. Åsa Franzén Svara

  Varit på Mallorca två gånger men vill snart dit igen!! Finns massor att upptäcka, såsom fina vingårdar, härliga stränder, fantastiska restauranger och underbar natur! Superlativen räcker inte till, för denna vackra och mysiga ö!! 🙂

 65. Sara Borg Svara

  Åh jag bara älskar Mallorca. Ön är så tillgänglig, på bara 3 timmar när man denna pärla där man bara upptäcker mer och mer. Det underbara vattnet, stränder, maten, människor, atmosfären ja allt är en sån underbar mix av det bästa ☀️

 66. Hans Svara

  Mallorcas fördelar är tre:
  stränder, nöjen och livskvalite.

 67. Annika Nero Svara

  Hört så mycket gott om Mallorca så nu är en vecka bokad i juni. Ser fram emot vacker natur och god mat och dryck. Kulturen är jag också nyfiken på. Så härligt att resa till nya platser!

 68. ia Svara

  Som lockar är hav sand sol o god mat

 69. Alexander Weibust Svara

  Sol, stränder, hav, pärlor, fyren och droppstensgrottan är starka minnen från min barndom
  Har många år tänkt att den resan borde man göra om
  För att överträffa min förra resa behöver jag dock hjälp att nya skatter finna
  Vore toppen om jag då denna bok full av härliga tips kunde vinna!

 70. Frida Elmgren Svara

  Mallorca var det första landet jag reste till som 10 åring så det är nästan 30 år sedan jag var där senast och efter det har jag aldrig varit där igen. Detta till trots så lockar Mallorca mig för det var där som jag fick lära mig att man behöver inte titta på klockan utan bara njuta av ledigheten och att ta det lugnt. Jag ser fram emot att resa till Mallorca i vuxen ålder så en bok hade varit underbart att vinna.

 71. Sag Lundqvist Svara

  Sol ,värme ,mat och dryck ,vänliga människor och alla vackra blommor ,det är vad jag längtar till .

 72. Solveig Svara

  Jag har i flera år sparat till en lägenhet på Mallorca. Jag förälskade mig i ön i början på 60-talet, så det är en livslång kärlek jag har till den.

  Nu äntligen kan jag förverkliga min dröm, jag har råd att köpa mig en lägenhet och min lycka är total!

  Här ska jag tillbringa återstoden av mitt liv och riktigt njuta av min pensionering. Mina döttrar han lovat att fira varje semester hos mig, jag har en hel ö att upptäcka tillsammans med dem.

  Det ska bli så spännande. Boken skulle vara en fantastisk gåva att vinna, jag vill upptäcka alla smultronställen som finns på min nya hemön!

 73. Solveig Svara

  Eftersom min mailadress krånglade lånade jag min äldsta dotter, hoppas att det går bra!

 74. Dennis Forsgren Svara

  Att börja resan med en dag i Palma och bara strosa runt tills man ser något som intresserar sig.
  Dagarna efter det vill man ta en cykel i bergen och förhoppningsvis hitta någon mysig vin/fruktodlingar samt en mysig bergsby. Helt enkelt en resa utan mål. Sista dagen i Palma och använda mig utav ett eller några tips i boken.

 75. Cikoria Svara

  Jag har hört så otroligt mycket positivt om Mallorca men ännu inte besökt denna ö. Är en riktig ö-människa, så är övertygad om att jag skulle älska Mallorca! Staden Palma verkar vara otroligt spännande, mysiga cafeer, trendiga affärer trängs med små lokala turistaffärer. All den goda maten, åh vad jag läst mycket om den och längtar efter att få njuta av den! Sitta på en mysig restaurang och äta maten som är speciell för ön. Bergen med sina slingriga vägar, vackra små bergsbyar som dyker upp bakom nästa krök. Alla vackra blommor, med hängivande blomsterprakt. Givetvis havet, det blå-turkosa Medelhavet med härliga sandstränder lockar ofantligt mycket! Ja, sammantaget så lockar precis allt med att få besöka denna underbara ö!

 76. Anders Andersson Svara

  Min sambo har pratat om Mallorca (hav & berg, små byar och storstaden Palma, genuint trevliga människor och inte minst god mat & dryck) så länge jag kan minnas. För att fira att vi har varit tillsamman i 10 år planerar jag i detta nu en överraskningsresa för henne till just Mallorca. En bok som tipsar om smultronställena på ön skulle sitta finfint och göra vår semester till något alldeles extra!

 77. Birgitta M Svara

  Mysiga Mallorca måste dit igen!
  Och jag tar gärna med en vän.
  Mysiga Malin har skrivit bok.
  Längtar till Mallorca som en tok!

 78. Margareta Robertsson Svara

  Har varit på Mallorca tre ggr. Man upptäcker mer och mer varje gång på denna underbar ö. Med boken kan man få mer tips på nya platser att besöka. Har bott i Puerto de Soller och därifrån har vi gjort utflykter med lokal bussarna. Nästa år blir det en resa till Mallorca igen.

 79. Moa Bern Svara

  Skall nästa sommar åka med två av mina barnbarn till Mallorca och vill gärna få tips vart jag skall åka på den vackra ön.

 80. Ingemar Stolt Svara

  Skall åka till Mallorka 14 träffa släkt från Italien ,USA samt flera från Sverige.Tänk om man haft en sådan bok med sig.
  Varför har jag inget sett om tävlingen innan
  Har erat nyhetsbrev och använder mig av era tjänster

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.