Världens bästa stränder

Jag älskar att läsa Tripadvisors bästa-listor när de dyker upp. Så kul att se hur resten av befolkningen tänker kring resmål, sevärdheter och platser. Tycker jag lika? Har jag varit på någon av platserna? Vackra stränder tilltalar mig alltid så det är med stor iver jag har tagit del av nedan lista på världens 25 bästa stränder. Och visst längtar man lite extra nu efter värme, solen och sköna stränder?!

1. Grace Bay – Providenciales, Turks- och Caicosöarna

grace-bay_providenciales

En åtta kilometer lång sockervit strand som kantas av palmer. Vattnet är kristallklart och rent. Ögruppen ligger nära Bahamas men har ett litet högre prisläge än övriga öar i Karibien.

2. Baia do Sancho – Fernando de Noronha, Brasilien

baia-do-sancho_ fernando-de-noronha

Baia do Sancho ligger på ögruppen Fernando de Noronha som totalt består av 21 mindre öar. Du når ögruppen med inrikesflyg från Recife. Ögruppen är fortfarande ganska orörd från turister och många beskriver öarna och i synnerhet stranden som paradiset.

3. Playa Paraiso – Cayo Largo, Kuba

Min kollega Maria Cruz Sörensen beskriver ön och stranden så här:
Det här är det vackraste stället jag har varit på. Man flyger hit från Varadero i cirka 45 minuter i ganska små plan. Det är svårt att söka och boka dessa själv så ta gärna hjälp av en resebyrå. Totalt finns ett 10-tal hotell som alla erbjuder all-inclusive. Till den fina stranden tar man gärna taxi som bara kostar några kronor. Men gör upp om hemresan redan när ni blir avsläppta. Man kan också åka båt från hotellen till den vackra stranden. Väl framme så är det inte mycket folk här. Det finns en liten ”hydda” där de serverar grillad, nyfångad fisk och drycker. Intill Playa Serena som också är en väldigt vacker strand. Här finns lite mer aktiviteter för den som önskar. På ön finns ett sköldpaddsreservat och har man tur att vara här under maj-september (då de allra flesta äggs kläcks) så får man vara med om att se både kläckning och deras första färd ut till havet!

playa-paraiso_cayo_largo
Marias små killar njuter på Playa Paraiso på Cayo Largo.

4. Anse Lazio – Praslin, Seychellerna

Anse-Lazio-II

Vår gästbloggare Ladies Abroad har delat med sig av ett inlägg från Seychellerna där de besökte Anse Lazio. Så här skriver Lena:
Vattnet var det mest turkosa och kristallklara vi båda hade sett, sanden var kritvit och stranden kantades av vackra stenblock. En äkta pärla i paradis!
Läs hela inlägget här. 

5. Cayo de Agua – Los Roques National Park, Venezuela

Cayo-de-Agua_Los-roches

En plats där jag var tvungen att binda mig i armen för att fatta att detta var sant och att jag var där skriver en användare på Tripadvisor. Sanden vitare och mjukare än någon annan stans och den fantastiska sandtungan som binder ihop 2 öar där vattnet slår upp från 2 håll…

6. Flamenco Beach – Culebra, Puerto Rico

Flamenco Beach, Culebra, Puerto Rico

Ljuvlig strand med den vitaste sanden och det klaraste vattnet. Palmerna som kantar stranden ger skön skugga. Du tar dig enkelt hit med ”Flamencobussarna” och intill ligger andra vackra stränder du kan promenera till.

7. Playa de Ses Illetes, Formentera, Balearerna

playa-de-ses-illetes, formentera, spanien

Första stranden som ligger i Europa. Playa de Ses Illetes ligger på ön Formentera strax söder om Ibiza och du tar dig hit med båt på 30 minuter. Om Ibiza är partyön så är Formentera dess absoluta motsvarighet. Här vilar lugnet och paradisstränderna och den allra vackraste som nu hamnat på Tripadvisors topplista.

Andra stränder i Europa på 25-topplistan:
14. Elafonissi Beach, Kreta, Grekland
18. Praia da Marinha, Carvoeiro, Portugal

8. Ngapali Beach, Burma

ngapali-beach_burma

”Tre kilometer utan en strand i sikte. Inga snäckskal, inga stenar, inga försäljare!”

9. West Bay Beach – Roatan, Honduras

West Bay Beach, Roatan, Honduras

West Bay Beach ligger på ön Roatan cirka fem mil utanför Honduras kust. En vacker strand men ofta ganska mycket folk då flera hotell ligger i närheten och kryssningsfartyg som lägger till.

10. Nacpan Beach – El Nido, Palawan Filippinerna

Nacpan Beach, El Nido, Palawan, Filippinerna

Nacpan Beach ligger på ön Palawan i Filippinerna. Underbar kustlinje med orört landskap och väldigt gott om plats!

Andra kända stränder på listan är Whitehaven beach, Whitsunday i Australien, Clearwater Beach i Florida, Playa Paraiso, Tulum i Mexico samt Kata Noi Beach, Karon i Thailand.

Har du varit på några av stränderna? Vilken ä din absoluta favoritstrand som du aldrig glömmer?

10 Responses to Världens bästa stränder
 1. Cathinka Svara

  Jag håller med i din kärlek för tripadvisors listor som jag läser slaviskt.
  Gjorde min egen favvostrandlista här;
  http://cathinkaingman.se/blog/page/2/
  Drömmer om kritvita stränder och vajande palmer nu när regnet strilar utanför fönstret…

  • Hallins reseblogg Svara

   Cathinka: Det var inga dåliga stränder. Och jag håller med, stränderna på Österlen är magiska och verkligen ett extra plus att man kan ha hunden med sig på de flesta!

 2. Jesper, The Biveros Effect Svara

  Dessa fick mig ju inte att vilja bort ifrån regnrusket igen…

  Alla ser ju för trevliga ut 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Jesper: Jag vet, nästan brottsligt att visa de här bilderna nu…. : )

 3. Helena Svara

  Hej, Jag heter Helena. Jag förstår att min kommentar kanske inte passar in då min fråga handlar om storstadsliv och inte härliga stränder:) Men jag undrar om du har någon erfarenhet av Paris? Jag hitta nämligen http://www.savly.se/278-kr-till-paris-tur-och-retur-i-april-med-ryanair/ och jag är känner bara att jag vill bort från min stad ett tag och åka iväg med min man. Han är inte riktigt förtjust i storstäder men Paris verkar så romantiskt och nu är jag lite sugen på att åka iväg en sväng. Det va ju ganska billigt

  tack:)

 4. Anna, New York – My Bite of the Big Apple Svara

  Åh, så många härliga stränder! Jag är särskilt sugen på den på Seychellerna, eftersom det är mitt drömresmål.

  Hittills är detta nog min absoluta favoritstrand: http://www.travelonacloud.com/2015/12/antisamos-greklands-basta-strand.html

  • Hallins reseblogg Svara

   Anna: Jaaaa, Kefalonia har jag hört så mycket positivt om. Det är en av få öar jag inte har varit i. Men vill gärna åka. Ska lägga strandens namn på minnet!

 5. Christine - 29GRADER Svara

  Många vackra stränder. Min personliga favorit är Santa Teresa i Costa Rica. 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Christine – 29 grader. Åh, Costa Rica låter underbart och jag kan tänka mig att det är en vacker strand!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.