Längta till Grekland

Det är ju ingen hemlighet att mitt hjärta klappar lite extra hårt för Grekland. Kan inte ens hålla räkningen på alla gånger jag varit där och jag har säkert besökt 20-30 öar. Och fastlandet förstås. Vad är det då som gör att jag alltid längtar tillbaka?

Det turkosa havet

havet_grekland

Jag har rest mycket till badorter runt Medelhavet och i Europa men jag tror inte att jag någonsin har badat i lika fint vatten som i Grekland. Allra bäst tycker jag om de små öarna där man kan hitta en helt egen badvik och bara njuta. Länge!

Vitkalkade hus och blå detaljer

serifos_grekland_by

Ja, de finns ju inte i hela landet förstås men det är ju lite sinnebilden av Grekland. Extra mysiga är de små byarna som ofta ligger i bergen. Där kan man strosa runt bland gränder där sömniga katter ligger och latar sig i solen och pelargonierna står uppradade i tomma olivoljedunkar.

Tavernorna

serifos_grekland

Älskar att slå mig ner på de spartanska stolarna vid ett vingligt bord med duk och plastskydd när solen går ner för att äta min middag. Många av tavernorna är praktiskt taget placerade direkt på stranden och man kan ta av sig om fötterna och känna sanden som fortfarande är varm efter dagens hetta.

Den grekiska maten

parga-restaurang

Jo, jag vet vad du tänker här. Är den verkligen så kul?! Grekisk sallad tröttnar jag aldrig på och måste äta minst en om dagen. Sen blir det ju alltid moussaka, souvlaki, zaganaki, fyllda tomater och en snabb gyros. Och naturligtvis den grillade nyfångna fisken och bläckfisken. Men jag kan förstå hur du tänker. Det kan bli lite enahanda….

Hyra vespa

Amorgos Grekland vespa

Det något med enkelheten som jag gillar i Grekland. Hyr vespa och ge dig ut på små äventyr för att hitta nya platser. Bilden är från min favoritö Amorgos och vi är på väg till Agia Anna.

Den grekiska flaggan

grekisk_flagga

Jag vet, det är lite löjligt, men jag känner mig lite lyckligare när jag stiger av planet och möts av den karaktäristiska blå-vita flaggan. Den matchar ju så bra : )

Överraskningar

Badvik Kos Grekland

Antingen om du hyr vespa eller bil så hittar du alltid nya vackra platser där du kan vara helt själv. Våga ge dig iväg och stanna där det är vackert. Du kan hitta små, små tavernor där du själv får komma in i köket och peka på det du tycker ser gott ut eller bara en alldeles underbar liten strand.

Båtutflykter

boats_grekland

Häng med badbåtarna som ofta går från bykärnan eller de stora stränderna till mindre platser som ofta är oåtkomliga från land. Men se upp för skräniga större båtar med fri bar och fri mat….!

Kallt rödvin i dricksglas

rodvin_grekland

Visst kan man dricka både Retsina och vitt vin men det är något speciellt med att få husets kylda rödvin i små dricksglas. Ofta är inte kvalitén den bästa men det smakar alltid förvånansvärt bra på plats. Jag undrar om det är någon annanstans i världen man serverar rödvin så här?

Båtluffa

Ja, det bästa sättet att se det riktiga Grekland är att båtluffa och se nya små öar och dess egenheter. Tycker mycket om friheten att stanna precis så länge man vill på respektive ö. På min önskelista står just nu flyg till Rhodos och sedan båtluff till öarna Chalki, Symi och Tilos.

Symi Grekland
Drömmer om Symi.

Chalki Grekland
Drömmer om Chalki. 

Hur är det med dig. Delar du mina drömmar om Grekland eller är det något helt annat du drömmer om som du vill ”hylla”?

Boka flyg och hotell till Grekland

Boka flyg till Grekland

Boka hotell i Grekland

Boka charterresa till Grekland

16 Responses to Längta till Grekland
 1. Johanna Svara

  Åk till Symi, en sagoö med italienskt påbrå, en fullkomligt underbar ö med hus i regnbågens alla färger och ett fantastiskt båtliv i den lilla hamnen, hela ön är en upplevelse av stora mått…
  Det tar en timme med båt från Rhodos stad till Symi och om man kommer in på kvällen ser ön ut som en gigantisk juvel.

  • Hallins reseblogg Svara

   Johanna: TACK för din härliga beskrivning av Symi. Nu blev jag ju ännu mera sugen!!

 2. Berit Görndt Svara

  Älskar också turkost hav!

  • Hallins reseblogg Svara

   Berit Görndt: Ja, det är ljuvligt!!

 3. Filip Svara

  Grekland är en stor favorit. Ett underbart land och gästvänligt folk.

  • Hallins reseblogg Svara

   Filip: Visst är det härligt!!

 4. Gisela Karlsson Svara

  Härligt det låter….:)
  Har alltid velat åka till zakynthos
  Men det förata på listan för iår blir Split, Kroatien. Men sen ligger världen för mina fötter 🙂 ska läsa igenom din blogg och samla lite mer inspiration och längta mig bort till värmen.
  Ha en fortsatt bra dag.
  Vänliga hälsningar
  Gisela Karlsson
  P.S. kika gärna in på vår hemsida för mr inspiration om Kroatien

  • Hallins reseblogg Svara

   Gisela: Mmm, Grekland är härligt! Men Kroatien är verkligen inget dåligt alternativ ; )

 5. minas Svara

  Hej!

  Det skulle vara jätte coolt om du kunde resa till georgien. Det är fint där om du tycker om att resa och vandra i naturen. Maten och vinet är jätte goD. Kolla på det här om georgiska maten: https://www.youtube.com/watch?v=vUvqTKd-H9o Om du tycker om att vandra så finns där högsta bergen i europa, kolla på bilderna här-: http://www.bbc.com/travel/story/20150209-europes-fierce-fabled-villages läs också en intressant artikel från DN om georgien: http://www.dn.se/resor/georgien/i-georgien-ar-gasten-en-gava-fran-gud/ och du bör kolla också på bloggar om georgien. Här är en av dem t.ex.: http://alittleadrift.com/2016/02/tbilisi-georgia/ och kanske den här också: http://www.adventurous-travels.com/2013/08/tbilisi-georgia-city-of-great-charm.html

  Det är inte så många som vet om det landet för att det har haft ekonomiska motgångar efter sovjettidens fall, men många som kommer dit bli överraskade(på ett bra sätt) av nästan allt där ( från staden och maten till till deras traditionella danser och låtar)
  p.s. det finns också två georgiska restauranger i stockholm där du kan prova deras mat t.ex den här http://www.tiflisi.se 🙂 ooo älskar din blogg men har inte besökt den sedan länge

  • Hallins reseblogg Svara

   minas: Ja, det är precis som du skriver att Georgien är kanske inte det landet man i första hand tänker på när man ska åka på semester. TACK för din utförliga beskrivning. Har läst lite och det ser verkligen spännande ut. Så glad jag blir att du gillar bloggen!

   • minas Svara

    Hej igen! Tack för ditt svar 😀 såg bara nu att du hade skrivit till mig. Ja, jag rekommenderar att resa till georgien :p I förra serien av när och fjärran visades ju också georgien. Har du sett den? Om inte så kan du se den om du är intresserad av att se den. här är länken :http://www.tv4play.se/program/n%C3%A4r-och-fj%C3%A4rran?video_id=3291188
    Mvh, Mina

    • Hallins reseblogg Svara

     minas: Ah, så spännande, det måste jag titta på. Tack igen för tips!

     • minas

      Tack igen för ditt svar 😀 Det är bara att georgienvisas bara ungefär 10 minuter av hela programmet. Så om du kollar på det hoppas att du inte tycker det är för tråkigt :/ men å andra sidan så visas även andra länder förutom georgien 😀

 6. Carl Malmqvist Svara

  Riktigt grymt! Minns sist jag var utomlands i Brasilien, sådan fantastisk känsla! Att komma bort från all vinter och elände i sverige! 🙂

 7. Peter Svara

  Jag har ju en speciell känsla för Samos, den vackraste, och grönaste ön i Egeiska havet. Jag har varit där många gånger och återvänder år efter år, bara av längtan. Fast jag är också sugen på andra av de fina grekiska öarna. En sak är säker, grekerna är vänliga och lätt att bli vänner med – jag har många!

  • Hallins reseblogg Svara

   Peter: Ja, Samos är en så härlig ö på många sätt. Ja, prova en annan ö, det finns så många fina. Och håller med dig om grekerna, alltid så vänliga.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.