Nöjesparker i Orlando

Orlando i kvällsljusDet finns många nöjesparker i Orlando så hit ska du åka för en händelserik och aktiv resa! Det perfekta resmålet för familjen då ni samtidigt får njuta av ett varmt och behagligt klimat. I detta inlägg har vi samlat planeringstips inför din resa till Orlando, samt listat de bästa nöjesparkerna. 

  1. Hyr bil! Avstånden är längre än man tror och det är billigt att hyra bil i USA.
  2. Ladda ner appar inför besöket i parkerna så kan man hålla koll på hur långa köerna är.
  3. Köp kombinationsbiljetter om du tänkt besöka flera nöjesparker då blir det något bättre priser.
  4. Börja längst in i nöjesparken och jobba dig utåt istället för tvärtom.

Orlando Skyline


Walt Disney World
För många barn är det en stor dröm att få uppleva Walt Disney World. Nöjesparken består av fyra temaparker, två vattenparker, 27 hotell, 6 golfbanor och 2 spa.
För de flesta är det främst Magic Kingdom som man vill uppleva på Disney World. Här finns över 40 åktattraktioner och shower och det är här som du möter sagofigurerna som Snövit, Musse Pigg och Askungen. Mitt i parken ligger Askungens förtrollande slott och härifrån utgår det 7 olika temaområden. Från huvudingången ska du gå via Main Street USA som leder dig till slottet, här är det en parad varje dag klockan 15 och längs gatan är det massor av butiker och restauranger.

Alla olika temaparker som finns inne på Disney World hittar du här!
Priser och biljetter hittar du här!

Människor på disney world i Orlando
Disney World


Universal Studios
Upplev den imponerande nöjesparken Universal Studios. Här får du en inblick i filmproduktionens värld för att se hur det går till vid filminspelningar samt olika platser större filmer spelats in på. Det finns även åkattraktioner, shower och kanske vill du uppleva Harry Potters magiska värld? Några attraktioner du inte får missa är ”The Simpsons Ride”, ”Revenge of the Mummy” och ”Hollywood Rip Ride Rockit”. Runt om i parken finns det även gott om butiker och restauranger.

Biljetter och priser till Universal Studios i Orlando hittar du här!

Orlando universal studios
Universal studios


Legoland

Upplev Legoland i Orlando som i princip är uppbyggt av lego i alla dess former. Här kan du gå körskolan för att ta ditt ”lego-körkort”, bada och leka i Legoland Water Park, besöka Duplo Valley, Heartlake City, Pirates’ Cove och massa mer.

Hitta allt spännande som finns att göra här!
För biljetter och priser till Legoland läs mer här!

Legoland Orlando
Legoland


Kennedy Space Center

Visst är rymden imponerande samtidigt som den är svår att förstå sig på? Gör ett spännande besök på Kennedy Space Center för att få en inblick i rymdvärlden. Kennedy Space Centre är uppdelat i flera olika delar. Den militära delen, den federala delen så som NASA och även några civila delar där företag som Boeing och SpaceX har byggt upp flera attraktioner och utställningar. Åk på guidade bussturer ”behind the scenes”, se olika rymdfilmer i 3D på IMAX bion, besök Apollo komplexet och se olika raketer som skjutits upp i verklig storlek.

Biljetter och priser till Kennedy Space Center hittar du här!Kennedy space centre Orlando
Kennedy Space Centre

För övrigt är det perfekt att kombinera din resa till Orlando med både Miami eller en kryssning i Karibien? Hitta din resa till Orlando här!

Boka flyg och hotell till Orlando

Boka flyg till Orlando

Boka hotell i Orlando

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.