Tävla och vinna boken Otroligt högt och extremt djupt av Annelie Pompe

Det är något som fascinerar mig med bergsbestigningar och andra modiga saker att göra. Förmodligen för att jag aldrig själv ens skulle våga komma i närheten av några expeditioner av något som helst slag. Jag läser allt jag kommer över och drömmer drömmar som jag vet aldrig blir sanna.

Annelie Pompesw bok Otroligt högt och extremt djupt

När jag såg att Annelie Pompe hade skrivit en bok om sina äventyr blev jag genast nyfiken. Boken heter Otroligt högt och extremt djupt och är utgiven av Bonniers Förlag. När andra kallar henne galen så kallar hon sig själv äventyrare. I Annelies liv har alltid funnits en längtan att upptäcka och hon kunde bli helt uppslukad av äventyr i böcker och på TV. Hennes pappa var fridykare och att se honom försvinna ner under vattenytan väckte en lust att göra detsamma.

annelie_pompe

Annelie har världsrekord i fridykning på 126 meter och har som första svenska kvinna bestigit Mount Everest från nordsidan. Boken är uppdelad i flera olika kapitel som behandlar bl a mod, rädsla, passion och tankekraft. Förutom att berätta hur det faktiskt går till att dyka djupast i världen och klättra upp för världens högsta berg är boken fylld av konkreta tips där jag direkt tog till mig flera av dessa. Det dröjde inte länge innan jag tog fram papper och penna och gjorde listor på egna saker jag ville förändra och genomföra. Inte för att jag ska bestiga några berg, långtifrån, utan här handlade det om rena vardagssaker som man kan förändra för att må bättre. Alltså konkreta tips!  Boken är rikt illustrerad med otroligt vackra bilder. I boken fick jag också veta att jag trots allt är ganska modig….

annelie_pompe_1

För dig som söker tips på att själv ge dig iväg på äventyrsresor har också en hel del att hämta. Vi får bland annat veta vilka som är Annelies favoritplatser under vattnet. Vi får också veta mer om Annelies favoritö, Lampedusa i södra Italien. För att överhuvudtaget kunna genomföra något av dessa äventyr så måste du vara mentalt tränad. Om det får vi veta mycket om i boken och du får tips på övningar du kan göra själv.

annelie_pompe_bocker

Nu har vi fem böcker du kan vinna. För att tävla vill vi att du berättar för oss vilket äventyr du drömmer om att göra och var. Skriv ditt svar som en kommentar senast 10 februari. Vinnarna meddelas här i inlägget samt via e-mail.

Tävlingen är avslutad!

Härligt att se att det finns så många drömmar om äventyr. Juryn fastnade dock för en brokig samling med Kinesiska muren, djungel och världens högsta berg. Vi tackar alla som har varit med och tävlat och säger grattis till vinnarna nedan.
Emma
Jag drömmer om att få besöka en riktig djungel! Att få se alla växter som slingrar sig, höra allt som rör sig eller bara väntar…
Jag undrar så hur det luktar! Jordigt och vått, som ett växthus eller som ett zoo…?

Malin Brännström
Ett äventyr kan vara både litet och stort… Allt från att tälta i skogen till att ta dykcertifikat står på min önskelista! Allt som behövs är mod och inspiration – vilket Annelie Pompe är ett levande bevis för.

Josefina
En stor dröm är att resa till Himalaya och gå samma led som alla äventyrare gör upptill basecamp Mount Everest. Att stå så nära världens högsta berg måste vara helt magiskt häftigt!

Filip
Har länge drömt om att ta mig fram längs hela den kinesiska muren. Inser dock att det krävs mycket tid, kraft och pengar.

Julia
Mitt äventyr vore att packa motorcykeln en sommarsemester och bege mig längs slingrande vägar ned mot kontinenten. Genom Europa. Besöka små byar, stora städer, vandra i vackra skogar och bada i ljumna hav. Att lägga mil efter mil efter sig och inte veta vad som väntar bakom nästa hörn. Och veta att man har flera veckor kvar att bara göra det som råkar finnas bakom nästa kurva! Det vore ett äventyr att komma ihåg!

Betygsätt inlägget:
Tävla och vinna boken Otroligt högt och extremt djupt av Annelie Pompe
Kategori: Tävlingar
Taggar:

33 Responses to Tävla och vinna boken Otroligt högt och extremt djupt av Annelie Pompe
 1. Anna Svara

  Sedan klättringen på berget La Concha i Marbella med dess skiftande väderlek, har jag börjat drömma om vinterklättring med övernattning. Det finns berg i Sverige som är lämpade, men jag skulle också kunna tänka mig vinterklättring i Spanien.

 2. Åse Svara

  Jag drömmer om att besöka orangutanger i Borneo. Det är något som jag vill göra till min 60-årsdag som det är 2 1/2 år till.
  Är höjdrädd och gissar att det där förekommer en del hängbroar osv. Skulle behöva göra en hel del mental träning inför denna resa!

 3. R. Nordstrom Svara

  Har inga extrema eller våghalsiga äventyr på önskelistan, men har alltid närt en dröm om att få vandra kungsleden från Singi till Nikkaluokta via Kebnekaise fjällstation.

 4. Ulrika Almroth Svara

  Tältsemester i svensk skog är nog lagom att börja med!

 5. Sofie Svara

  Jag drömmer om att gå inkaleden!
  Det skulle vara både ett äventyr och en dröm som gick i uppfyllelse.
  Då jag gillar historia och utmaningar skulle det vara en ultimat kombo!

 6. Eva Lundström Svara

  Eftersom jag är astmatiker och numera pensionär så drömmer jag inte längre om några extrema äventyr. Men att åka på valsafari utanför Andöya i nordnorge vore stort och genomförbart.

 7. kirsti tolppanen Svara

  Jag skulle vilja ta dykarcert, för att sedan kunna dyka med hajar.

 8. Jeanette R Svara

  Min kropp sätter stopp för såväl djup som topp men att läsa om vår nya kvinnliga Kropp skulle kännas som ett lagom utmanande lopp där jag själv kan ange start och stopp. Hennes foton inger hopp!

 9. Berit Görndt Svara

  Jag skulle vilja snorkla i Stora Barriärrevet i Australien, vet att jag skulle få panik, men det finns förmodligen båtar med glasbotten som det går att kunna få se allt det jag inte vågar på närmare håll.

 10. Ingela Bäckström Svara

  Drömmer om att till hösten resa till kina och få gå på muren och även att åka ut i bergen för att se olika te plantage

 11. Eva Svara

  Jag drömmer om att fjällvandra i Norge! Stort äventyr för mej..

 12. Minett Svara

  Jag drömmer om att snorkla vid Galapagosöarna. Att få uppleva och se vissa djur såväl på land som under vattenytan

 13. Josefina Svara

  En stor dröm är att resa till Himalaya och gå samma led som alla äventyrare gör upptill basecamp Mount Everest. Att stå så nära världens högsta berg måste vara helt magiskt häftigt!

 14. Rolfk Svara

  Min dröm vore en omöjlighet just i vår tid. Att vara med på en resa bortom Vintergatan, ha evigt liv och se och uppleva saker ingen människa gjort och kan föreställa sig.

 15. hans-göran carlsson Svara

  SVALBARD — vilken resa. Dit kommer man inte hur som helst — eller när som helst.

 16. Filip Svara

  Har länge drömt om att ta mig fram längs hela den kinesiska muren. Inser dock att det krävs mycket tid, kraft och pengar.

 17. Anki Svara

  Att besöka alpernas samtliga skidorter!

 18. Fanny Svara

  Spela Sveriges alla golfbanor!

 19. Malin Brännström Svara

  Ett äventyr kan vara både litet och stort… Allt från att tälta i skogen till att ta dykcertifikat står på min önskelista! Allt som behövs är mod och inspiration – vilket Annelie Pompe är ett levande bevis för.

 20. Carianne Svara

  Någon gång vill jag besöka nationalparkerna Banff och Jasper i Kanada. Där vill jag vandra, klättra, paddla och njuta av den fantastiska naturen och de sagolika vyerna!

 21. Jessica Svara

  Jag har som mål att bestiga Kilimanjaro inom 5 år. Tänk upplevelsen att se solen stiga upp över den afrikanska kontinenten ☀️. Väntar på att ett av mina barn ska bli så pass stor att hon kan följa med!

 22. Hans-Strand Svara

  Jag skulle vilja se snön på Kilemanjaro

 23. Emma Svara

  Jag drömmer om att få besöka en riktig djungel! Att få se alla växter som slingrar sig, höra allt som rör sig eller bara väntar…
  Jag undrar så hur det luktar! Jordigt och vått, som ett växthus eller som ett zoo…?

 24. Camilla Svara

  Oj, det finns ju så mycket man vill göra! Och hav och berg lockar alltid… Men jag har mycket att upptäcka även utan att åka land och rike runt. Redan att fjällvandra i Abisko vore ett stort äventyr för mig som är ”frilufts-nybörjare”. Men varje resa börjar någonstans, med något steg…

 25. Mikael Lindblad Svara

  Om du sluter ögonen, blundar och får önska dig vart du vill, ja då kanske du upptäcker att du hamnat på ett fantastiskt sagoslott .

 26. Malin Svara

  Jag drömmer om en rundresa på Kuba där jag får dansa salsa genom hela landet och verkligen komma nära befolkningen och kulturen. Tycker Kuba är ett otroligt häftigt land och det vore en dröm att få åka dit i framtiden när jag både är bättre på språket och den kubanska salsan!

 27. Julia Svara

  Mitt äventyr vore att packa motorcykeln en sommarsemester och bege mig längs slingrande vägar ned mot kontinenten. Genom Europa. Besöka små byar, stora städer, vandra i vackra skogar och bada i ljumna hav. Att lägga mil efter mil efter sig och inte veta vad som väntar bakom nästa hörn. Och veta att man har flera veckor kvar att bara göra det som råkar finnas bakom nästa kurva! Det vore ett äventyr att komma ihåg!

 28. Martina Svara

  Vandra Inkaleden till Machu Picchu och njuta av vyer, historia och kultur. ”Bara” att packa ner vandringskängorna och ge sig av:)!

 29. Johanna Wikström Svara

  Jag skulle vilja klättra upp till Machu Picchu med min sambo (bästa vännen). Vi har två små barn tillsammans och har därför inte gjort några äventyr tillsammans de senaste åren. Det hade vart fantastiskt att få dela det med honom.

 30. Britt Svara

  Jag vill åka till Svalbard och få se isbjörnar-

 31. Lollo Svara

  Mina drömmar om äventyr handlar om snorkling: både utomlands och i Sverige! Snorklade för första gången, i Egypten, för ungefär ett år sedan – det var helt fantastiskt! Tog väldigt fina bilder – korallrev och fiskar i färger jag aldrig kunnat föreställa mej! Då fotografering är ett annat stort intresse, blir boken extra lockande 🙂
  Då jag påbörjat och genomfört ett moment av de fyra som ingår i Tjejklassikern, känner jag att boken skulle passa mycket bra som motivation även här! 🙂

 32. Emma Svara

  Jag är jätteglad för att jag är en av de lyckliga vinnarna! Tack!

  • Hallins reseblogg Svara

   Emma: Så kul!! Boken skickas i nästa vecka!

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.