Upptäck färgstarka Marrakech

marrakech souken

Souken vid torget Jemaa el Fna

Funderar du på att åka till sagolika Marrakech? Vi kan verkligen rekommendera en resa till denna färgstarka stad i Marocko. Upplev marknader, ökenlandskap, vackert bergsområde, fantastisk arkitektur och fina trädgårdar. 

Souken
Souken är Marrakech’s enorma marknad. Troligtvis är det här du kommer spendera större delen av din tid i staden. Här kan du köpa äkta marockanskt hantverk. Allt från mattor, silver, lampor och möbler till smycken, skinn, kryddor och kläder. Det är som en labyrint att gå runt i och det hör nästan till själva upplevelsen att tappa bort sig bland alla människor och varor överallt. Förr eller senare hittar du ut på torget Jemaa el Fna där du hittar både trollkarlar, spågummor och ormtjusare.

Atlasbergen
Under vinterhalvåret kan du se de snökldda topparna på atlasbergen från stadens centrum. För attfly undan folkvimlet någon dag rekommenderar vi att ta en utflykt hit. Vandra i bergen och utforska dalarna Asni, Ourika och Oukai och besök berberbyar för att äta lunch och uppleva den traditionella berberkulturen.

atlasbergen
Atlasbergen

Jardin Majorelle
I utkanten av Marrakech, i Ville Nouvelle, ligger den färgstarka och mysiga trädgården Jardin Majorelle. Här finns koboltblå byggnader, lerkrukor i vackra färger och massor av fina växter. Efter att modeskaparen Yves Saint-Laurent besökt trädgården 1980 så blev det så småningom att han köpte den. Åk hit för att uppleva en lugn oas och koppla av.

Jardin Majorelle Marrakechjardin majorelle
Jardin Majorelle – modeträdgården

Sahara
Passa på att ta en tur och upplev den oändliga Saharaöknen. Det finns flera turer där man åker ut till Sahara och får prova på att rida kamel. Ett imponerande sätt att få se det enorma ökenlandskapet från.

öken marrakechKamelridning i Sahara

Hammam
Det finns olika typer av hammam i Marocko och det påminner på många sätt om turkiskt bad. I  lugn och ro blir du skrubbad, masserad, får olika inpackningar och får ligga och njuta. En traditionell hammam har tre olika rum med olika temperaturer som du får vistas i. Definitivt värt att unna sig om man vill ha en stund för sig själv och njuta av ett härligt spa. Här är ett tips på ett ställe där du kan göra en hammam.
www.lesbainsdelalhambra-marrakech.com

Boka flyg och hotell till Marrakech – sätt ihop din resa själv

Boka flyg till Marrakech

Boka hotell i Marrakech

Boka paketresa till Marrakech

 

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.