Upplev Rio de Janeiro

Kristusstatyn RioDrömmer du om att åka till Brasilien och festliga Rio de Janeiro? Kanske vill du passa på att uppleva världens bästa karneval? Rio de Janeiro är ett resmål som lockar människor runt om i hela världen. Här kommer en guide om vad du kan se och göra i denna fantastiska sambadansande stad. 

Kristusstatyn – Cristo Redentor
Denna 38 meter höga staty ligger på toppen av berget Corcovado och är en känd symbol runt om i hela världen. Det är nästan ett måste att ta sig hit då utsikten är helt otrolig. Berget ligger centralt i Rio och för att ta dig dit kan du ta tåget från bergets fot nästan ända fram till toppen men du kan även åka buss eller bil.

Sockertoppen – Sugarloaf Mountain
En annan plats med otrolig utsikt är Sockertoppsberget. Hit kan du åka med linbanan för en unik upplevelse. Detta förutsätter givetvis att du inte är särskilt höjdrädd…
sockertoppsberget
Sockertoppsberget

Copacabana
Copacabana är en stadsdel i centrala Rio som är mest känd för sin 4 km långa strand längs staden. Här njuter du av sol och bad samt vid större högtider som exempelvis nyår är det här många samlas för fyrverkerier och festligheter.Copacabana Rio de Janeiro
Copacabana

Ipanema
En trendig stadsdel med stor vacker sandstrand och ett populärt shoppingstråk. Under vår- och sommartid är stranden populär bland surfare men även för dig som bara vill slappa i solen. Är du ute efter shoppingen så är det här du hittar många av de exklusiva märkesbutikerna blandat med vanliga butiker.
Ipanema RioIpanema

Favela
I Rios favelas får du en inblick i den genuina brasilianska vardagen. Det är kåkstäder som präglats av fattigdom och där ca 30 % av Rios befolkning bor. Det är en intressant upplevekse med ett besök för att se den verklighet de lever i och för att se hur deras samhälle är uppbyggt. Vissa favelas bör du undvika som turist då det är mycket droghandel och hög kriminalitet men två favelas som är lite vänligare är Tavares Basto och Vidigal.
Favela
Exempel på en kåkstad i Rio

Maracana – Se en fotbollsmatch!
Många kallar ju Brasilien för fotbollens hemland och att då gå på en match och uppleva den otroliga stämningen är något man bör passa på att göra när man faktiskt är här. Arenan Maracana tar in ca 79 000 åskådare och den är hemarena för klubbarna Flamengo och Fluminense.

Parque national floresta da tijuca
Vill du se tropisk regnskog, vattenfall, sjöar, vandringsleder och vackra vyer så är denna nationalpark något för dig. Den räknas till en av världens största och det är även här som du hittar den kända kristusstatyn.
Parque national floresta da tijuca
Parque national floresta da tijuca

Vill du resa till Rio de Janeiro? Kika på våra paketresor här!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.