Ännu mer inspiration

Jag gissar att du som läser här älskar att resa och tycker mycket om att få inspiration. Dels till nya resmål men också om du har bokat en resa och vill ha tips på saker att hitta på.

Förutom mina egna inlägg här i bloggen så har vi besök då och då av gästbloggare. Jag tycker verkligen att dessa inlägg tillför vår blogg väldigt mycket och ger er ännu mer läsvärda tips. De flesta som gästbloggar hos oss har alla egna bloggar där du kan hitta mängder av inlägg från resor till jordens alla hörn. Häng med så ska jag  visa några av mina favoritbloggar!

Resfredag

Annika på Resfredag

Bakom bloggen resfredag.se står Annika som älskar att resa, både själv men gärna med sin familj med tre ganska så små barn. 2012 spenderade hon en vinter i Koh Lanta, Thailand och om detta har hon berättat om här i vår blogg. Just nu är hon på väg till Thailand för ännu en lång vistelse men resan går först via Kambodja.

Livet från den ljusa sidan

Lisa - livet-fran-den-ljusa-sidan

Även Lisa har familj med tre barn som gärna följer med på resor världen runt. Om detta och mycket annat skriver hon om i bloggen livetfrandenljusasidan.se. Jag vet att Sri Lanka är ett resmål som många kikar på just nu då man söker alternativ till Thailand. Här kan ni läsa alla inlägg från deras resa dit. Hos oss på Resia har Lisa skrivit om Jordanien. Läs inlägget här. 

Gillar du att resa och lyssna på poddar så kan jag tipsa om att Lisa och Annika från resfredag har startat en resepodd med ett nytt avsnitt varannan vecka. Läs mer om podden och hur du lyssnar här.

Discovering the planet

daniela-discovering-the-planet

Om du tycker om vackra bilder så ska du absolut klicka in dig på bloggen discoveringtheplanet.com. Daniela och Göran som driver bloggen reser väldigt mycket och resmålen är väl dokumenterade. Just nu befinner de sig på Kuba där de bloggar flitigt ifrån. Läs Kubainläggen här. Hos oss har Daniela gästbloggat flera gånger men det mest populära inlägget är ifrån Kap Verde.

Ladies Abroad

ladiesabroad.se så är det mamma och dotter, Lena och Maxime, som bloggar. Båda älskar att resa och gärna tillsammans men ibland blir det resor på varsitt håll. Man väljer gärna budgetalternativ på boendet för att kunna göra ännu fler resor. Bloggen uppdateras ofta och man får ofta fina tips på lite ovanliga resmål. Även Lena har gästbloggat hos oss flera gånger bland annat om templen i Ankor, Kambodja men även från Seychellerna.

Freedomtravel

helena-freedomtravel

Tänk att flytta till en husbåt, spara så mycket pengar man bara kan och ta husbilen och ge sig ut på en årslång resa i Europa. Det är precis vad Helena och Peter gjorde. De uppdaterade bloggen freedomtravel.se flitigt under resan och sedan de kom hem har de fyllt på bloggen med många nya spännande kategorier. Även om de gärna reser med husbilen så åker de lika mycket på andra resor. Hos oss har de gästbloggat om Langkawi, Malaysia här.

New York – My Bite of the Big Apple

Anna_TopoftheRock

Det som inte Anna vet om New York är inte värt att veta! Anna är en stor, stor New Yorkälskare och reser dit ofta. Hennes blogg newyorkmybite.com uppdateras med det ena inlägget härligare än det andra. Perfekt om du bokat en resa dit men också om du får New York-sug och vill ha inspiration. Anna reser dock inte bara till New York för här hos oss har hon berättat mer om sina resor till Kroatien, nämligen Plat och Cavtat.

Fantasiresor

sofia-fantasiresor

Sofia på fantasiresor.se har verkligen härliga bilder i sin blogg. Man kan enkelt drömma sig bort till det ena resmålet efter det andra. Bland annat var hon på Aruba i juni och har flera tips och underbara bilder här. Sofia har gästbloggat hos oss på resia och då från en riktig pärla – Hvar, Kroatien.

A Lady a Tramp

lady-tramp-madrid

Johanna som driver bloggen lady-tramp.se gillar att både träna och resa. Det vet vi ju att det blir allt mer populärt så om du letar inspiration så kicka vidare till bloggen. Johanna har bott i Madrid och här i vår blogg har hon delat med sig av sina bästa tips. Läs mer här.

Scottish Moments

Planerar du en resa till Skottland så får du absolut inte missa bloggen scottishmoments.se. Angelica som uppdaterar bloggen flera gånger i veckan bor i Skottland sedan 2008 och delar med sig av mängder med tips. Hos oss har hon gästbloggat vid flera tillfällen – om Skottland förstås!

Bara brittiskt

Charlotta som driver bloggen Barabrittiskt skriver om det mesta som rör Storbritannien. Hon har bott i både London och York. Perfekt att klicka vidare för dig som planerar en resa till England. Hos oss har Charlotta både bloggat om pubar längs Themsen i London men även om York – dit alla någon gång borde resa!

Äntligen vilse

katarina-antligen-vilse-machu-pichu

Katarina som skriver bloggen antligenvilse.se som precis har bytt namn från katarinawohlfart är både fotograf och skribent. Det märks inte minst på de alltid lika välskrivna texterna och de vackra bilderna. Klicka vidare för inspiration! När Katarina gästbloggade hos oss fick vi följa med till Peru och Machu Pichu som jag vet är ett riktigt drömresmål för många.

Det finns naturligtvis mängder av fler bloggar som jag gillar att läsa. Nu undrar jag, vilken är din favoritblogg?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

33 Responses to Ännu mer inspiration
 1. Annette Waldensten Svara

  Just nu är jag på Madeira sedan en vecka fram till 4 mars. Skriver i min blogg hur det är här på Atlantön och vad som finns att göra och hur vi lever.

  • Hallins reseblogg Svara

   Anette Waldensten: Så kul. Tror faktiskt inte vi har något inlägg om Madeira så om du skulle vilja gästblogga hos oss med ett inlägg om MAdeiras höjdpunkter så är du mer än välkommen. Maila mig på margareta.hallin@resia.se

 2. Katarina Svara

  Tack för de fina orden! 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Katarina: : )

 3. Bara brittiskt / Charlotta Svara

  Oj, tack! 🙂 Funderar på vad mer jag kan besöka dig med.

  • Hallins reseblogg Svara

   Charlotta: Gissar att det finns mycket : ) Kanske om vackra trädgårdar i England? Det är jag väldigt nyfiken på!

 4. Rosita Svara

  Instämmer med alla – fantastiska resebloggare!

  Jag har fått äran att som resebloggare (och reseboksförfattare) på Resemässan Travel & Taste i Örebro i februari på scen få prata om ATT RESA MED BARN.

  Naturligtvis kommer jag också att sälja min bok till bra (!) resemässa-pris och hoppas att få inspirera många besökare att bege sig ut i världen med kidsen.

  Jag ser att också Resia är med som utställare där! Ses vi kanske 😉

  Bästa hälsningar, Rosita

 5. Discovering The Planet Svara

  Stort tack för dina fina ord och för att jag får vara med och dela listan med så många fantastiska bloggare.

  • Hallins reseblogg Svara

   Discovering the Planet: Så klart att du får vara med. Det är så kul att inlägget om Kap Verde går så bra!

 6. […] delade Margareta Hallin sina favoritbloggar på Hallins Reseblogg hos Resia. Och jag är jätteglad ... discoveringtheplanet.com/blogginspiration-hos-resia-och-hallins-reseblogg
 7. Marie Svara

  Ja, visst finns det en massa fina resebloggar att gotta sig i. 🙂 Kul att du uppmärksammar dessa fina exempel!

  • Hallins reseblogg Svara

   Marie: Så kul att du tycker det. Men jag ser ju att ni bor på Nya Zeeland!! Vi har knappt något alls om Nya Zeeland i bloggen så skulle du vilja gästblogga så är du mer än välkommen. Maila mig gärna på margareta.hallin@resia.se.

 8. Resfredag/Annika Svara

  Men vilken är att få hamna på din lista, tack för omnämnande av både blogg och podcast!

  /Hälsar en magsjuk Annika från Bangkok 🙁

  • Hallins reseblogg Svara

   Resfredag/Annika: Det såklart Annika! Men magsjuka!! Det låter inget vidare. Såg på Insta att ni alla var drabbade. Hoppas det gått bra att flyga till Kambodja!

 9. Sofiesvarld.se Svara

  Tack för alla bra tips! 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Sofies Värld: Så kul att du uppskattade inlägget med alla fina resebloggar!

 10. Maria Svara

  Jag läser flera av dessa bloggar via min fb-grupp ”Rese- och utlandsbloggar” 🙂 Själv bloggar jag ju mest om Teneriffa just nu, men ska också försöka få ihop lite mera inlägg om södra Tyskland m.m. 🙂

 11. Anna, New York – My Bite of the Big Apple Svara

  Tack så mycket, så roligt att vara med på din lista! Instämmer: Så många inspirerande resebloggar det finns – inklusive din blogg förstås. 🙂

 12. […] Suck stånk, i-landsproblem när de är som tydligast. Jag loggar ut medan den bra känslan är kvar... lady-tramp.se/2016/01/21/om-att-blogga-om-att-resa
 13. Ladies Abroad Svara

  Tack för de snälla orden. Vilken är att vara med på din lista!

  • Hallins reseblogg Svara

   Ladies Abroad: Ja, det är så härligt att läsa era inlägg och jag blir alltid så inspirerad. Gillar ert sätt att resa mycket och är så glad att ni har velat gästblogga hos oss! verkligen!

 14. Helena FREEDOMtravel Svara

  Tack för omnämnandet! 🙂 Väldigt många fina bloggar i listan, följer nog i stort sett alla av dem redan 🙂 Hälsningar från Finland där vi är på resebloggarkonferensen Nordic Blogger Experience och resemässan Matka. Sååå spännande! Har bara hunnit skriva om en del av resan ännu för det har varit så intensivt, men det kommer förstås mer! 😉

  • Hallins reseblogg Svara

   Helena: Såklart att ni ska vara med på listan. Det är så kul att läsa er blogg och den är alltid fylld av överraskningar! Ja, har sett det. Så mycket bra som ni får med er och väldigt kul att du delar med dig!

 15. scottish moments Svara

  Å vad kul! Tack så mycket! 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   scottish moments: : )

 16. […] Här kan du läsa hela listan: Hallins reseblogg: Ännu mer inspiration […]... resfredag.se/resia-tipsar-om-resfredag
 17. Fantasiresor Svara

  Åh vilken ära, tack så mycket!!!

  • Hallins reseblogg Svara

   Fantasiresor: Det är klart att du är med!

 18. […] idag så för dig som ska ut och resa behöver verkligen inte sakna inspiration. För ett tag sedan ... blogg.resia.se/2016/06/14/11-resefragor-liebster-award
 19. […] hos oss men som också inspirerar mig. Jag har gjort detta en gång tidigare och om dessa bloggar ka... blogg.resia.se/2016/06/17/mera-reseinspiration
 20. […] av Travelmarket, utsedd till en av Sveriges Tolv Bästa Resebloggar av Expressen och utsedd av Res... discoveringtheplanet.com/aret-som-gatt-i-resor-och-personliga-reflektioner
 21. Erica Svara

  Tack! Mycket intressant!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.