Häng med på min drömweekend

Så här års görs det många listor på resor man drömmer om att göra i framtiden. Och visst är det så att just drömma om själva resan är en stor del av själva resandet. Jag kan älska att inspireras och se bilder och reportage från olika resmål. När jag drömt länge hamnar de på min lista över resmål jag vill besöka. Något som jag försöker göra varje år att att åka iväg på några korta weekendresor för att se en ny stad. Bara några dagars semester kan ge ny och värdefull energi i en annars stressig vardag. 

Mitt i mina drömmar om storstäder och vilka jag skulle vilja besöka så bestämde jag mig för att göra en drömweekend. Alltså vilka resmål passar bäst för respektive aktivitet. Så här blev min drömweekend. Vill du berätta om din så är du mer än välkommen. Och bloggar du om resor så gör gärna din egna drömweekend. 

Torsdag:

Flyget går ganska sent och vi flyger till Warszawa där du kan hitta riktigt lyxiga hotell till låga priser. Överhuvudtaget så är Warszawa en billig storstad att vara i. Efter en riktigt god natts sömn och en lyxig frukost vilket man ju oftast får när man väljer bättre hotell är det, trots att det finns mycket att se, dags att åka vidare.

Fredag:

Dagen spenderas i Rom där vi promenerar en hel dag och får med oss så mycket sevärdheter som man knappt trodde kunde vara samlat på ett och samma ställe. Vi fascineras av imponerande byggnadsverk, strosar i mysiga Trastevere och äter en riktigt smarrig pasta med ett gott glass vin till. Vi hinner faktiskt med en glass också innan det är dags att dra vidare.

rom_forum-romanum
Mycket att se i Rom!

rom_restaurang
Vi hinner med en mysig lunch!

Vi landar i Budapest där vi verkligen njuter på prisvärda och klassiska Szechényi Termalbad. Vi unnar oss behandlingar och fotar de härliga gubbarna som sitter och spelar schack i poolen. Det börjar bli sent och det är hög tid att dra sig till nästa stad.

budapest_Szechenyi
Här hade man ju kunnat stanna!

I New York slår vi oss ner på en stadens alla skybarer. Vi njuter av utsikten och av vår drink och inte minst att få vara i den här underbara metropolen. Runt borden sitter förälskade par, några damer som varit på shoppingrunda och en barnfamilj som vill visa sina barn den här otroliga staden från ovan när det skimrar av all belysning. Det var skönt att få sitta en stund efter en ganska så jäktig dag.

skybar_new-york
Ett glas vin från en av New Yorks skybarer. 

Nu är det bara  middagen kvar och den väljer vi att inta på Noma i Köpenhamn som har blivit utsedd till världens bästa restaurang. Men vi har bokat bord för länge sen eftersom det annars kan vara svårt att få plats. Oj, vilken dag, nu ska det bli skönt att lägga sig.

noma Restaurant in Copenhagen - Main Entrance
På Noma njuter vi av den goda maten.

Natten spenderas i Lissabon där man precis som i Warszawa verkligen kan hitta lyxiga hotell till låga priser. Men skynda på. Lissabon blir allt mer populärt och turisterna börjar strömma till ordentligt.

Lördag:

Idag står museum på önskelistan och då väljer vi att åka till Amsterdam som är kända för sina fina museer. Vi hinner med både Rijksmuseum, van Gogh Museum och inte minst Anne Franks hus. Vi hinner också med ett litet mindre men väldigt roligt museum, Handväskmuseet. Eftersom vi har bokat biljetter innan så kan vi gå förbi de långa köerna. Tur det för vi vill ju gärna äta en pannkaka innan vi åker till nästa stad!

Rijksmuseum i Amsterdam

I en storstad som egentligen kan erbjuda det mesta väljer vi ändå att bara stanna en eftermiddag. Det är stranden som lockar just nu och för det är Barcelona perfekt. För visst är det något speciellt med storstäder med stränder? Vi promenerar ner till stranden som ligger mest centralt – San Sebastian. Visst hade vi kunnat ta bussen och åkt till en annan strand lite längre bort för att få lite lugn och ro. Men vi gillar  ”russlet” som alltid pågår på den här stranden. Efter några timmar i solen har vi fått nog och delar en kanna Sangria innan det är dags att ta farväl.

San Sebastian stranden i Barcelona
Skönt att kunna koppla av på stranden när man besöker en storstad. 

Ikväll är vi sugna på lite mer hålligång. Vi åker till Dublin och går direkt till Temple Bar och besöker flera pubar. Det är ett härligt och avkopplande folkliv och vi pratar med flera trevliga irländare som mer än gärna berättar mer om sin ö. Vi blir sugna på att stanna men nu är det dags att checka in för natten.

Temple Bar Street i Dublin, Irland
Härligt folkliv på Temple Bar Street i Dublin.

Och vi vill ju inte bo sämre än vad vi har gjort de andra nätterna så vi checkar in på ett 5-stjärnigt hotell i Riga som kostar oss knappt 800:-. Vi sover skönt och får inta ytterligare en lyxig frukost. Den här gången beställer vi upp den på rummet för att få lite lugn och ro.

Söndag:

Man vill ju shoppa en del saker med sig hem. Lite presenter kanske? Ja, vi åker till London och besöker bland annat Fortnum & Masons matavdelning. Vi hittar fina teburkar och vackra koppar. På Molton Brown köper vi urhärliga tvålar som blir fina presenter. På Liberty går vi länge och bara njuter av det vackra varuhuset. Några anteckningsböcker med klassiska Liberty-blommor följer med hem.

Liberty i London
Liberty, det vackra varuhuset som öppnade redan 1875. 

Nu börjar vår drömweekend lida mot sitt slut. Men vi har en liten stund över innan flyget går hem. Vi tar oss till Prag. Här njuter vi på ett av stadens alla härliga caféer. Vi har svårt att bestämma oss för vilket kafé vi ska välja men valet faller på Café Savoy. Vi slår oss ner och en tjusig servitör frågar oss vad vi vill ha.

cafe-savoy_prag

Vi beställer kaffe och en underbar bakelse och sammanfattar vår härliga weekend och pratar om vart vi ska resa nästa gång!

Nu är jag nyfiken på hur din drömweekend ser ut?

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

7 Responses to Häng med på min drömweekend
 1. Resfredag/Annika Svara

  Åh vad härligt det låter. Jag återkommer när jag har drömt klart… 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Resfredag/Annika: Ja, så kul att få höra om dina drömresmål för en weekend!

 2. Maria Svara

  Så underbart…! Får man sno din idé till ett eget inlägg? När jag nu får tummen ur att skriva ett liknande inlägg vill säga…;) Jag länkar såklart tillbaka till ditt inlägg!

  • Hallins reseblogg Svara

   Maria: Så kul att du gillade inlägget. Du får gärna göra ett eget inlägg. Jag hade tänkt länka i ett inlägg för jag vet att et är fler som kommer göra liknande inlägg. Så kul att jag kunde inspirera!

 3. […] av alla roliga saker med att blogga är att man inspireras av andra bloggare och när Hallins resebl... https://barabrittiskt.wordpress.com/2016/01/19/brittisk-langhelg-for-tagalskare
 4. Lena i Wales Svara

  Ska fortsätta drömma!!! Kanske blir det något av det!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Jaa, det hoppas jag. Är väldigt lite insatt i sevärdheter i Wales så det hade varit kul att få göra en drömweekend där. Men kanske att du ändå drömmer om andra resmål också? Hör av dig om du hänger på!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.