Gott nytt reseår!

Vi hoppas att alla har haft en riktigt skön julhelg. Vi är alldeles överväldigade av det stora intresset för vår julkalender. Vi hoppas att vi gjort många vinnare lyckliga med resor, reseprylar, hotellövernattningar och en hel massa annat. Här i bloggen har vi tävlingar med jämna mellanrum så håll utkik!

Så här på årets sista dag så vill vi passa på att önska alla läsare ett riktigt gott nytt år. Jag brukar som vanligt se tillbaka på resor jag gjort samt drömma om resor som ligger framåt i tiden.

Året började ganska lugnt för att ta fart i april då jag åkte på en tur till Mallorca. Palma blev ordentligt utforskat och här kan du hitta mina favoriter. 

palma
I Palma åkte vi på en segway-tur. Perfekt sätt att se hela stan på ett snabbt sätt!

I början av juni åkte vi på en efterlängtad resa. Vi bodde i Monaco och efter några dagar tog vi tåget österut mot Italien. Vårt första stopp blev i Cinque Terre där vi övernattade i mysiga Vernazza. Här kan du läsa mer om byarna i Cinque Terre. 

cinque-terre
Frukost på ett av de mysigaste hotell jag bott på. Utsikten!!

vernazza
Man kan inte annat än älska Vernazza och Cinque Terre.

Efter det åket vi vidare med ett kort stopp i Pisa för att ta kort på lutande tornet. Inte så mycket annat att se men rätta mig om jag har fel så ska jag återvända ; )

trani_italien
Att åka tåg i Italien är både enkelt och billigt. Vacker väg mellan Monaco och Cinque Terre. 

Vi åkte vidare till en stad jag drömt om att se länge – Florens. Här stannade vi i tre dagar och bara njöt av den otroligt vackra staden. Har du inte varit där rekommenderar jag varm ett besök! Läs mina och andras tips här. 

katedralen_florens
Katedralen är verkligen enorm så det är svårt att få till en bra bild.

ponte-vecchio_florens
Naturligtvis måste den kända bron Ponte Vecchio fotas till Instagram. NI följer väl oss på @resiasverige?!

Tåg tillbaka till Monaco där vi gjorde dagsturer till Nice och närliggande stränder. Nice-tips finns här.

I början av oktober åkte jag till paradiset Aruba. Blev först en aning förvånad över den relativt karga ön men efter några dagar lärde jag mig älska kontrasterna med det turkosa havet och det karga. Alla härliga människor, den goda maten och inte minst de ljuvliga stränderna gjorde förstås sitt till. Här kan du läsa mer om Aruba.

aruba

yogagirl
På Aruba fick jag förmånen att träffa Yogagirl och prata både om yoga och inte minst om hennes tips på Aruba. Läs intervjun här

Hemma igen i kylan så väntade snart en weekendtur till London. Här blev det julshopping, marknader och god mat samt lite värmande mulled wine. Läs om Jul i London här. 

I december blev det till sist en riktigt fin resa till Prag för att se mer av julfirandet. Här kan du läsa mer om julen i Prag.

prag-jul

 I Prag går man mer än gärna på kaféer. Jag hann med tre stycken klassiska som alla är värda ett besök. Men jag fick en favorit! Läs om kaféer i Prag här.  

kafe-prag

Ja, nu när jag summerar så känns det som ett riktigt bra reseår. Mycket storstäder som jag gillar men även en del sol och bad.

För 2016 är det än så länge en resa bokad. I mitten av februari åker vi till Krakow. Jag har varit där tidigare och blev förälskad i staden (läs mina inlägg här). Nu är det dags att ta med sönerna och mannen. Vi stannar i tre nätter för att även hinna med ett viktigt men jobbigt besök på Auschwitz.

Annars går planerna just nu lite framåt tillbaka. Jag är sugen på en båtluff igen men funderar på att spara semestern till vintern. Där är det mycket som står på önskelistan; Kuba, Kambodja och Florida med Karibienkryssning. Andra städer jag ännu inte varit i Europa är Milano och Wien. Weekendresor är ju alltid trevliga! Kan också tänka mig en liten tur tillbaka till Kroatien. En annan storstad som jag är riktigt sugen på är Hong Kong. Ja, att drömma är ju en stor del av resan och plötsligt har man bestämt sig.

Hur ser din önskelista eller planer ut för 2016. Berätta, jag är nyfiken!

Nu önskar jag dig ett riktigt gott nytt år och såklart reseår!

 

 

 

 

 

 

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

14 Responses to Gott nytt reseår!
 1. Anette Svensson Svara

  Ska till Mexico i mars, bokat via er, sen hoppas jag på en resa till Kuba antingen i nov 16 eller runt mars 17

  • Hallins reseblogg Svara

   Anette Svensson: Åh, Mexico längtar jag till. Var där för länge sen i början av 90-talet då det startade charterresor dit. Var ska du bo? Själv är jag sugen på att bo i Tulum och Isla Mujeres. Kuba låter härligt. Längtar dit också! Tror verkligen det är hög tid att resa dit nu innan det ”svämmar över” av amerikaner! Hoppas ni får det fint i Mexico!!

 2. Malin Fredriksson Svara

  Kännet mig rätt tråkig…. Resa till Oslo för att besöka min man & sedan skulle jag vilja visa honom ”mitt” Turkiet. Har tidigare haft lgh i Adana så skulle vilja åka runt lite med honom & hans dotter.

  • Hallins reseblogg Svara

   Malin Fredriksson: Att få se både Oslo och Turkiet är verkligen inte tråkigt. I Oslo finns många vackra sevärdheter och jag kan tänka mig att du vet en hel del om Turkiet då du har bott där. Så kul. Hoppas ni kommer iväg!

 3. Ann-Charlotte Svara

  Jag ser fram emot vår rundresa i norra Kalifornien. I planerna är San Francisco, hwy 1 norrut, Sacramento och Reno! Och så favoriten Santa Cruz

 4. R. Nordstrom Svara

  Nytt år och en ny huvudstad, har tagit för vana att resa till en ”ny huvudstad” i Europa varje år, den här gången ser det ut att bli Maltas huvudstad Valetta någon gång i maj. Varje år så brukar dina kollegor i Eskilstuna hjälpa till med att hitta flyg och hotell alt efter mina (våra) önskemål och hittills har det varit toppen, de gör ett kanon jobb och de vet vad de talar om.

  • Hallins reseblogg Svara

   R.Nordström: Men vilken trevlig sak att göra. Själv är jag väldigt förtjust att resa i Europa och har snart varit i alla huvudstäder. Men än finns det många kvar. Jag reser ju en del i jobbet och ibland vill jag ju ta med mig mannen tillbaka till extra fina städer. Så härligt att du får så bra hjälp av Resia i Eskilstuna! Ha de gott!

 5. Helena FREEDOMtravel Svara

  Vi har varit en hel del i Italien, men du har hittat till några fina ställen där vi inte varit. Aruba låter inte fel heller… Önskar ett Gott Nytt reseår!

  • Hallins reseblogg Svara

   Helena: Ja, tänk så mycket ni har sett på er årslånga resa. Jag har följt er!! Tycker ni har så mycket bra inlägg nu och verkligen har tagit tillvara på allt ni sett. Men, som tur är finns det ju alltid fler och nya platser man vill resa till! Samma till er!!

 6. Jennifer - svensk globetrotter i Finland Svara

  Gott nytt år på dig! Hoppas du haft en bra start på det nya året och ser fram emot alla resor under 2016 🙂
  Själv har jag än så länge bara Norrland i Sverige inbokat över påsken (Gällivare). Sen ska(!) jag besöka Warszawa och Delhi under året pga har vänner som bor där tillfälligt under året så måste passa på 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Jennifer: Samma till dig! Men vad perfekt det är med vänner som bor utomlands som man kan hälsa på. Warszawa gillade jag också! Spännande med Delhi. Har ju aldrig varit i Indien! Det är så många ställen man vill resa till!

 7. Resfredag/Annika Svara

  Åh, det låter som ett riktigt härligt år! Jag/vi åker ju till Kambodja om bara en vecka, ska verkligen bli spännande. Kryssning i Karibien är superhärligt, vi körde en sådan som bröllopsresa.

  Jag drömmer om alla möjliga resor, får se om de stannar vid en dröm eller om de faktiskt blir av någon gång: http://resfredag.se/resfredags-bucket-list/

  Gott nytt reseår!

  • Hallins reseblogg Svara

   Resfredag/Annika: Så kul att få läsa om dina drömresor. Det är många resmål där som även jag drömmer om. Åh, Kambodja. Ska bli så kul att få läsa mer i bloggen! Trevlig resa!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.