Att göra i Singapore

Singapore i solnedgång Singapore är en fantastisk storstad där det finns massor av kul att upptäcka. Klimatet i Singapore är varmt året runt, vilket gör att du kan kombinera storstadsliv med sol och bad. Här kommer ett inlägg fullt med tips på ”att göra i Singapore”. 

Utflykter
Åk till Tanjong beach på ön Sentosa som ligger ca 20 minuter bort med taxi.
Här kan du njuta av sol och bad, fin strand, god mat och flera beachvolleyboll-planer. På helgerna innan 15-tiden brukar det vara mycket barnfamiljer och hundar men efter det är det lite mer partystämning. Allra bäst är det på söndagar! Ett tips är att åka cable car till och från Sentosa för en fin utsikt.

Tanjong beach på ön Sentosa
cable car över till SentosaCable cars över till Sentosa.

En annan utflykt du kan göra är att ta båten till den lilla Indonesiska ön Bintan. Båtresan tar ca 45 minuter och eftersom det ligger i Indonesien behöver du ta med ditt pass. Utforska ön eller bara njut av sol och bad!

Stranden på ön Bintan, SingaporeBintan

Shopping
För shopping i Singapore kan du åka till flera olika ställen. Ta dig till Hajilane (arabstreet) och strosa runt för lite kul shopping i småbutiker. Vill du till ett större shoppingområde bör du ta dig till Orchad. Du kan även åka till Tan Boon Liat building som är ett höghus med massor av småbutiker.

Natur
Vill du vandra runt i ett jungel-område och se apor? Då borde du åka till naturreservatet Mac Ritchie. Vill du kanske hellre besöka en mysig trädgårdsatmosfär bör du åka till Botanic garden eller Gardens by the Bay. På Gardens by the Bay är ett tips att åka upp i det ”högsta trädet” och ta något gott att dricka.

Trädgårdsatmosfär på Gardens by the bay, SingaporeGardens by the Bay

Från färjeläget vid Changi kan man åka en liten båt som tar ca 5 minuter över till Pulau Ubin. Här kan du hyra cykel och cykla runt ön på ca 3 timmar. En fantastisk upplevelse då det är som att komma tillbaka till 60-talet. Ett tips är att äta lunch innan avfärd.
Ett annat mysigt litet område som är värt att besöka är Tiong Bahru. Här finns flera trevliga små fik och en känd bokaffär.

För dig som inte är höjdrädd så borde du ta en tur upp i Marina Bay Sands Hotel för ett dopp  i deras infinitypool med helt otrolig utsikt över stadens alla höghus.

Pool på Marina bay sands hotel, SingaporeMarina Bay Sands Hotel.

Boka flyg och hotell till Singapore

Boka flyg till Singapore

Boka hotell i Singapore

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.