Vinn weekendresa till Prag med Ölvemarks Holiday

Ni har säkert inte missat att jag har varit i Prag här under december. I bloggen har ni både kunnat ta del av Jul i Prag och Kaféer i Prag. Prag är en underbar stad att resa till oavsett årstid. I dagens tävling kan du vinna en weekendresa till denna vackra stad med Ölvemarks Holiday.  

20-dec_olvemarks

Resan du vinner är för två personer och heter ”Prag Weekend 4 dagar” och går med buss från Malmö. Värdebeviset får användas på valfritt datum under huvudsäsongen 2016. Maxvärdet är totalt 5.990:- beroende på avresa. Du kan själv lägga till anslutningsbuss och köpa till utflykter.

Att åka på bussresa tycker jag ger ett stort mervärde då det alltid följer med en svensktalande guide som berättar mängder av intressant fakta om platser man passerar och resmålet man reser till. Jag har själv varit på flera olika bussresor, bland annat till just Prag men även Normandie, Polen runt och till Piemonte Italien på vin- och vandringsresa. Jag kommer att resa igen och resan som står på tur är till Alsace!

För att vinna resan så vill vi att du berättar för oss vad du allra helst vill se i Prag. Skriv ditt svar som en kommentar senast 20 december 23.59 då tävlingen avslutas.

Vinnaren presenteras under nästa vecka via e-mail samt längst ned i detta inlägg. Vinnaren utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Anställda samt deras familjemedlemmar på Resia och Ölvemarks får inte delta. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år och som är bosatta i Sverige.

Tävlingen är avslutad!

Nu har juryn kommit överrens om en vinnare och vi säger stort grattis till Ingegerd som blev den lycklige! Här kan ni läsa hennes bidrag:

”Tillsammans med min man skulle jag vilja besöka torget i gamla stan och se klockspelet i kyrk-tornet. .Vi skulle vandra runt i kvarteren på kuller-stensgatorna och njuta av allt det vackra. Att gå över Karlsbron är ett måste. Vi åker upp till borgen och Katedralen och tittar ut över den fantastiska stan. Kafkas bokhandel måste vi hitta och besöka ölkällaren i närheten.. Där kan vi dricka tjeckisk öl och äta gott. Vilken drömresa!”

305 Responses to Vinn weekendresa till Prag med Ölvemarks Holiday
 1. Yvonne Nilsson Svara

  Jag vill uppleva Prags uteliv, smaker och kultur! Historiens vingslag i kombination med vacker arkitektur. En resa för alla sinnen som ger oförglömliga minnen

  • lena f johansson Svara

   Vacker stad har jag hört !
   Arkitektur och kultur 🙂

  • maria Svara

   Karlsbron by night , maten, kultur och slottet

 2. Annika Gran Svara

  En resa till Prag, vilken boast för alla sinnen !
  Och väl hemma kan man leva på minnen.

 3. Jenny H Svara

  Tynkyrkan i gamla stan skulle vara riktigt mäktig att få åka och kolla på i verkligheten..

 4. Malin moberg Svara

  Åh, jag hade åkt med min man. Få se denna fantastiska stad både till fots men även med buss. Få skämma bort sig med lyxig spa hade inte varit dumt och prova en massa nya ölsorter.

 5. Lena Wellman Svara

  Det vore mäktigt att åka båt på Moldau. Och sedan besöka slottet med den fantastiska utsikten över stan.

 6. Raili Svara

  Drömt alltid se Prag den vackra staden Karlsbron och tornet den fina utsikten och gamla staden alla fina bäddandes Dricka berömda ölen och äta gott .
  Hoppas jag kan se den staden och uppleva stadens olika kultur historia

 7. Jenny Hansson Svara

  Jag vill gärna uppleva denna stads fina kultur,mat och vin…Älskar att bara strosa runt i en stad och titta på byggnader….Hoppas på lite tur i denna tävling,så jag och min sambo kan få lite egentid❤️

 8. Ingela Bäckström Svara

  Vill uppleva Prags historia vandra runt i stan och sitta på cafe och bara njuta och se på alla vackra byggnader och förstås fotografera för att sen kunna se tillbaks och minnas en fin tur

 9. Britta Högström Svara

  Jag vill uppleva stadens skönhet, atmosfär och gott öl. Har aldrig varit där men jag tror att det räcker att vara där… man behöver nog inte se det eller det, staden i sig räcker mer än väl.

 10. Mona Damsberg Svara

  Kulturen, kvarteren, marknader o Eiffeltorn och varför inte den berömda bron. Några dagars vila från slit o stress för mig o mistress…

 11. Malin Fredriksson Svara

  Jag skulle vilja vandra längs Golden Lane som jag tycker andas medeltid. Sitta ner på något café & bara njuta & se på människor.

 12. Maria Rehn Svara

  Karlsbron, 2016 blir 25 år sedan jag stod på bron…skulle vilja uppleva det igen . En vacker stad och en vacbro bro!

 13. Jane Johansson Svara

  Prag! Karlsbron, operan , historisk intressant, ölen, kristallen och framförallt atmosfären kring den vackra staden. Att bara få vandra i stan och sätta sig på ett fik och titta på folklivet är underbart.

 14. Jessica Svara

  Tanken att vinna en resa till Prag, ja det gör mig aldeles svag.
  Resa med buss, är ju ett stort plus.
  man nya vänner möter, och på bilen inte nöter.
  Kvalitetstid med maken, ja det vore bästa saken!

 15. Pierre S Svara

  Man måste ju få chans att se Karlsbron över Moldau och över till Gamla staden med dess torg och rådhus med astronomiska uret. jag har hört många andras upplevelser och bara att läsa om byggnader och sevärdheter från 1300-talet får mig att längta dit!

 16. Marie Zschiedrich Svara

  Oj, har varit i Prag en gång och vill återuppleva allt !!! Gamla stan, ölbryggerier, Karlsbron, marknader, mm mm… En helt fantastisk stad!!!

 17. Barbro Svara

  Att få stå under gaslyktans sken

 18. Liz K Nilsson Svara

  Pragbron, Svejk och gamla stan,
  Slottet och Kafkahuset resten av dan.
  En tur på Moldau med zigenarmusik
  vilken resa – så upplevelserik!

 19. Evelina Svara

  Jag skulle vilja besöka Prag för att lära mig mer om staden då jag aldrig varit där och inte vet vad staden har att erbjuda. Skulle vara lärorikt!

 20. KENT FORSBOM Svara

  Åka spårvagn äta på mysiga matställen och åka linbana. Gå i gamla stan och BARA KOLLA ALLA FINA STÄLLEN.

 21. Lisa Svara

  I Prag vill jag se och dricka deras goda öl!

 22. Henriette Svara

  Jag och min man ska till Prag i januari. När jag berättade det för mina föräldrar hörde man hur de suckade och drömde sig iväg. Det är en av deras favorit städer. De började direkt prata om allt de gjort där och hur de älskar alla små gator där turisterna normalt sätt inte går. Hur de gillar maten och att de alltid går till samma bryggeri och dricker en kall öl. Hade gärna velat vinna en resa till de så de kan få komma iväg. Var ett par år sen senast, så suget att komma dit är nog stort. Speciellt efter vi kommit hem och berättar om vår lilla resa. Då hade det varit kul och ge de en egen resa dit.

 23. Anna L Svara

  Jag har aldrig varit i Prag men länge hoppats kunna åka dit. Julmarknad på torget i gamla stan och på slottet i ett medeltida Prag låter helt ljuvligt. Att ta en lunch på ett ståtligt Grand Café Orient, en fika med Kofola, tjeckisk Coca-Cola och banankaka på Kafé & Kakao, som jag hört mycket gott om, och en öl direkt på ett bryggeri. Vilka upplevelser att längta till! Smakfulla, smakrika upplevelser!

 24. Mathilda Larsson Svara

  Åh Prag har jag alltid velat besöka! Först och främst hade jag velat se Gamla stadens torg, men även strosa runt och kolla på vackra byggnader och monument. Sen hade ju blivit en del shopping med 🙂 Hade definitivt tagit med min mamma – vi har alltid pratat om att åka dit tillsammans!

 25. Christina Svara

  Jag älskar Prag. Jag skulle vilja uppleva denna underbara stad igen. De de judiska kvarteren, uppleva folklivet, arkitekturen och deras många små microbryggerier.

 26. Håkan Nilsson Svara

  Äntligen det händer
  att jag kan få ströva i Prags gamla gränder…

 27. Malin Håkansson Svara

  Jag skulle gärna åka till Prag och testa deras ÖL spa, verkar väldigt spännande! En tur med trampbåt vore inte heller så dumt!

 28. Per Svara

  Vad sägs om att åka till Prag, bara du och jag? Vi kan längs gatorna strosa, och glömma hur vi annars mat där hemma mosa. Pragsborgen vill jag se, den lär vara värd att tid ge. Karlsbron kan vi också besöka och beundra, för att sedan i Gamla stan gå på en spökrunda!

 29. Linda Danielsson Svara

  Jag vill se och njuta av Prags vackra byggnader som Karlsbron och Kruttornet. Kanske stirra på det Astronomiska uret en stund tillsammans med förvirrade turistgrupper och ta en nybryggd öl samtidigt. Jag vill gå upp till St.Vituskatedralen och hänföras av dess skönhet och akustik. Alfons Muchamuseet får gärna hinnas med, men det ska även finnas ölspa i Prag, så det blir ett späckat schema om jag får chansen att bussa dit med Ölvemarks! Håller tummarna stenhårt!

 30. Anna Svara

  Det är så otroligt mycket jag vill se och återse i Prag! Jag har inte varit där på snart 30 år och mötet med väpnade styrkor lever kvar i minnet. Självklart vill jag till tågstationen (ja, skratta inte!), Karslbron, gamla stan, alla gamla byggnader… fast den här gången skulle jag också vilja hinna äta ute i Prag, promenera i stan och se något jag inte sett. Astronomuret, kanske?

 31. Tarja Russo Svara

  Hur väljer man en av alla godsaker staden har att erbjuda? Vaclavplatsen får bli mitt val, där de första stegen mot dagens Östeuropa togs. Naturligtvis vill vi se mer av Prag ,sjudande och färgstark,med barockstatyer och palatsträdgårdar. Intressant arkitektur med borgar, byggnader och katedraler. Ska Café Louvre bli min favorit som det var för Kafka och Einstein? Min hockeyfantast får äntligen uppleva Jaromir Jagr’s sportsbar. Att få möta våren i Den Gyllene Staden, vilken drömresa att se fram emot.

 32. Anne-Li Foerster Svara

  Aldrig åkt på bussresa, aldrig varit i Tjeckien. Men alltid velat.
  Det som lockar mig är främst ölbryggerierna. Jag hade inte tackat nej till att sitta på en torg med fin arkitektur och dricka en kall god tjeckisk öl & titta på folk! Det är livet!

 33. Carina Eriksson Svara

  Karlsbron över floden med den magnifika utsikten mot slottet och alla konstnärer på den.

 34. Carina Svara

  Gamla stan, kyrkor och caféer!
  Min sambo Micke skulle bli så glad, för egentid är inget vi är bra på att unna oss..

 35. Madeleine Fredriksson Svara

  Skulle allra helst vilja se min man komma gåendes på bron Karluv Most. Vi skulle äta god mat, testa nya ölsorter, besöka mysiga caféer och gå hand i hand i Prags magiska gränder.

 36. Birgitta Tretvik Svara

  För 20 år sedan, var jag och min äldste hockeyspelande son i Prag. Besökte Jaromir Jaagr:s sportbar. Det var Tv-apparater som sände sport till och med på toaletterna. Nu har jag en son till som gärna vill uppleva det storebror gjorde i Prag. Håller tummar och tår

 37. Helena B Svara

  Prag har jag hört och läst mycket om – floden Moldau, Nationalmuseet och all arkitektur. Jag vill väldigt gärna uppleva den staden med min sambo, ja all härlig kultur. Och vi skulle passa på att ta en öl eller två på mysig krog, promenera över Karlsbron och blicka ut över spiror och torn ja även en skog.
  Inte heller får vi missa torget i Gamla Stan. Men oj vad min sambo är flygrädd så verkligen perfekt med buss och slippa åka flygplan. Mycket i Prag det finns att se, nu håller jag tummarna och hoppas till julen brett få le 🙂

 38. Marie Svara

  Ett spa i Prag
  skulle göra min dag!

 39. Ewa Gustafsson Svara

  Har varit i Prag vid Nyår, men längtar efter att få uppleva Prag i ”Sommarskrud”!

 40. Ulrika Almroth Svara

  Jag tar med maken och bjussar på god öl. Det kommer han att älska!

  • Åsa Svara

   Prag jag gärna vill se
   Vinsten till mig om jag får be
   Kungsbron, gamla stan och Staropramen
   Kanske av sambon jag får kärlekskramen.
   Gärna en weekend jag där är
   Och slipper isen och skitvädret här

 41. Helene Froh Årjes Svara

  Vill se allt man SKA se eftersom jag aldrig har varit i Prag

 42. Monica K Svara

  Jag vill till Zoo, vilket är berömt! Samt äta god mat och vandra ner till Torget! Och åka buss, då man kan se mycket och verkligen känna att man reser!

 43. Åsa Svara

  Aldrig varit i Prag
  Skulle vilja åka dit en dag
  Karlsbron, gamla stan och Staropramen
  Hinner vi kanske inom weekendramen….
  Håller tummen så hårt
  Men vet så väl att detta är svårt

 44. Cecilia Harald Svara

  Jag har varit i Prag vid några tillfällen men tyvärr bara vid flygplatsen för vidare färd med buss norrut, till den fantastiskt fina staden Liberec. Varje gång har vi sagt att vi borde lagt till en extra dag för att ”göra Prag” men hittills har det aldrig blivit av. Nu kanske man kan hoppas på att det äntligen kan hända!

 45. Caroline j Svara

  Gillar att färdas med hjul genom Europa, speciellt då jag är mycket flygrädd. Prag är mycket vackert och jag skulle gärna uppleva pulsen och kulturen. Min man är speedway intresserad så ett besök på Prague marketa stadium skulle det absolut bli 🙂

 46. Therese Linden Svara

  Vill GÄRNA uppleva Prag igen! Men med min älskades istället för bästa tjejerna ☺️
  Lite obehagligt med alla smala gränder men dock lärorikt…

 47. Annelie Svara

  Jag vill strosa på Karlsbron och flanera i gamla stan. Sitta på ett mysigt café och studera stadslivet.

 48. Julia Svara

  Jag skulle gärna vilja se Karlsbron!

 49. Angela Wall Svara

  Att få sitta på en uteservering med en kall öl och bara vara titta upp och njuta och bara se en vacker byggnad, finns en vacker byggnad på varje kvadrat i Prag

 50. Anna Johansson Svara

  Oj möta våren i Prag med kanalbåt, den fantastiska ölen, växtlighet och gamla stan med min stora kärlek hade suttit fint Hoppas som en tok✊

 51. Thyra A Svara

  Att åka buss och slippa bilen – det vore härligt. Tänker på alla skratt tillsammans med nya personer. Prag är en stor skönhet – dig vill jag möta!

 52. Hanna Svara

  Hit skulle jag ta med min man, för att först och främst få njuta av varandra i en vacker stad. Se alla vackra byggnader, äta gott..

 53. Didrik Persson Svara

  Klockan är nu 04.12.34. Kunde inte sova, mest beroende på att katten ska in och värma sig. Utekatt..Plockade lite på datorn och kollade in som
  vanligt Hallin. Resa till Prag var” frestelsen” denna
  arla morgonstund .OK! Varför inte lite öl, bad, allmänbildning och värdigt avslut på 80-årsdag!
  GDSGD! Någon nytta skall man väl ha tummarna!
  God Jul!

  PS! GDSGD= Går det så går det! DS

 54. Cecilia Eriksson Svara

  Ååå njuta av dessa underbara cafe ☕️ å titta på människorna å strosas runt staden å bara varaett äventyr helt enkelt !

 55. Ulla Eriksson Svara

  Jag har inte varit där än men hört att det är en upplevelse så om jag vinner finns allt att se. En bussresa med guiďe hjälper ju för en förstagångsresenär.

 56. Tomas Karlsson Svara

  Helst av allt vill jag se det som de andra turisterna missar. Hamna lite ‘off the besten path’ hitta den där puben som hamnar på näthinnan då man tänker tillbaka, eller den där lilla hålan som ingen guidebok nämnde som serverar resans bästa lunch. För att inte tala om de urindoftande haken och sunkiga matställen som även dom gör minnesvärda intryck.

 57. Kristina Larsson Karlstedt Svara

  Åhh vill såå gärna komma tillbaka till Prag igen, finns så mkt att se och uppleva. Gå över Karsbron på kvällen med alla lampor, det vackra slottet Kafka museet o Mozart museet. Äta en trdelnik på torget vid Uret. Vandra runt i de Judiska kvarteren ta en fika i gamla stan ojoj så mycket att få längta till.
  Hoppas på tur. Bästa sättet att resa är med buss. Härligt..

 58. Håkan K Svara

  Kul om vi kom till Prag tycker jag. Vi kunde se Pragborgens tron och Karlsbron. Vi får se barock- och jugendarkitektur. Hoppas på tur. Vackra kyrkor ock katedraler och kulturella lokaler i Kafkas anda, det är staden där allt går att blanda. När vi var här på 90-talet trodde vi att vi var tuffa. Tyvärr missar vi grabbar mycket när vi ska tågluffa. Frun och jag vill idag vara civiliserade, om vi vann vilken tur vi hade. Sist var vi backpackare och kände oss som ena stackare.

 59. Annika Holmström Svara

  Prag, vilken drömresa det skulle bli,
  hoppas bara turen står mig bi.

 60. Sandra Ahlman Svara

  Åh, för 15 år sen förlovade jag och min man oss i Prag! Det hade varit underbart att få återvända och bara strosa runt bland alla fina byggnader, slinka in och ta en öl eller kanske åka båt på floden. Håller verkligen tummarna och hoppas…..

 61. Madelen Handell Svara

  Jag var här på min konfenmationsresa, var ett antal år sedan: skulle nu vilja ta med min lilla familj, vore lagomt för lillebror att göra utland premiär. Och storasyster får prova att sitta helt själv.

 62. eva Svara

  Vill se å uppleva historien å arkitekturen i Prag. Gamla stan, Karlsbron mm å allt man ännu bara fått läsa om. Verkar vara ett fantastiskt resmål

 63. Caroline vesterlund Svara

  En resa till Prag med min underbara syster hade varit en dröm! Älskar att strosa runt i gamla stans gränder njuta sv god mat och besöka karlsbron, och titta på det astronomiska uret på torget!

 64. Carina Malm Svara

  Prag med en kunnig guide, det är en hit. Uppleva gamla stan, stämningen, vattnet och stämningen tillsammans med några som kan berätta och tipsa om besöksvärda sevärdheter och platser. Allt detta tillsammans med min bäste vän, min man. Vilken lycka! Ibland slår drömmar in, så håller tummarna allt jag kan

 65. Stina Svara

  Jag må vara ung, men intresset för städer med historiska vingslag har aldrig slutat fascinera mig och mitt öppna sinne för att lära och bevittna. Jag känner att lära efter att resa kan göra det ännu mer intressant och Prag har säkert så mycket att bjuda på så att jag nästan kommer spricka. Mest av allt skulle nog Pragborgen passa mig att få gå runt i, att känna, att få åka tillbaka i tiden.

  Stina, 21

 66. Jenny Hammar Svara

  Jag vill uppleva Vaclavplatsen med min väninna. Vi har sagt så länge att vi vill resa till Prag ihop, men vardagen kommer emellan… Barnen, jobbet, vardagspusslet… Min man var i Prag för ca 20 år sedan, när han var barn, på en handbollsresa. Han pratar ofta om denna vackra plats och det har gjort mig nyfiken på staden.
  Jag vill uppleva platsen med min vän. Äta gott, shopping och bara umgås med varandra.

 67. Åsa Svara

  Jag skulle ta bergbanan upp till Petrinkullen och njuta av den storslagna utsikten över Prag.

 68. Elisabeth Johansson Svara

  Åh, har aldrig varit i Prag men hört att det är så fantastiskt där, så dit vill jag verkligen komma.

 69. Marianne Svara

  Att få åka buss med bästa teamet Resia och Ölvemarks till PRAG…skulle bli tidernas julklapp och göra mig så GLAD! Jag vill tllsammans med min man promenera tidigt en morgon över Karlsbron innan alla andra turister vaknat för att där ordentligt studera varje spännande staty…sådana är min passion och dessa vackra monument skulle vidga min historiska meny! Vi ska också gå upp till slottet och se på den storslagna utsikten över stan…gå på café och shoppa sen resten av dan. Vi vill också göra en utflykt till Staropramen för att få lite fakta om ölets uppkomst och skåla för vinsten med en kall som skummar…ja ni kan förstå att vi nu håller våra tummar!

 70. Camilla olsson Svara

  Har flera gånger pratat om att åka till Prag, men det har aldrig blivit av, kanske nu? Shoppa o strosa runt, underbart!

 71. Marie Svara

  Jag skulle bland annat vilja se domkyrkan. Jag gillar kyrkor – ofta väldigt vackra och en chans till stillhet på en hektisk weekendresa.

 72. Birgitta Meyer Svara

  Gamla stan vill jag se
  Prag bär på en spännande historia på bilder ser det så fint ut.
  Det lyxigaste är ju att en svensk guide följer med!

 73. Bitte Svara

  Karlsbron, gamla stan och alla mysiga kvarter.

 74. Siv Åkerlind Bäckman Svara

  Att få återuppleva minnen som min man och jag har av Prag vore inte alls fy skam.Bara strosa runt och vara vi

 75. Lotta Svara

  Tänk dig bara du och jag
  På en resa till underbara Prag
  Vi åker bekvämt på Ölvemarks buss
  Rullar genom Europa, ett stort plus
  Resia tipsar om allt vi ska se
  Ett slott, en bro, god mat och café
  Dagens bästa blir stadens astronomiska ur
  Allt detta, bara du och jag- vilken tur!

 76. Märta Vang Svara

  Turist javisst, Karlsbron lockar med skönhet och list.

 77. Jeanette W Svara

  Jag vill gärna till Prag fara.
  Uppleva historia, kultur och bara vara.
  Mysa på ett café med min man, det skulle jag göra om jag vann.

 78. Maria Granberg Svara

  Då vill jag se det stora konstmuseet. När vi var där så mådde inte min mamma bra, så det blev ett hastigt besök. Vill åka dit igen o verkligen gå lugnt o se både modern konst, men älskar de stora målarna som Picasso, Rembrant osv. Sen åka tillbaka in till stan igen o botanisera bland cafeer o restauranger.

 79. Pernilla D Svara

  Ölbryggerierna. Öl i Prag är ett måste har jag hört.

 80. Anna Lundqvist Svara

  Finns mycket jag vill se både kultur, nöjen, gott öl, mysiga caféer osv osv. . Marknaderna har jag hört är en klass för sig så det vill jag uppleva.

 81. Pia Fofonoff Svara

  Att få bara njuta av Prags stadsimpuls.

 82. Veronica Hedlund Svara

  Jag skulle ta med min fars fru på lite tjej resa. Upptäcks den underbara kulturen och maten. Sen även kolla in utelivet. Nu håller jag tummarna. Kram veronica

 83. Marita Svara

  Karlsbron, Gamla stan, huset där Franz Kafka växte upp i och och byggnader i alla olika byggnadsstilar. Jag har aldrig varit i Prag, men har alltid velat besöka stan.
  En perfekt resa för mig som älskar att åka buss!

 84. Lena Johansson Svara

  Jag vill uppleva alla broar ,torget ,maten,ja allt som hör till Prag och jag vill gärna göra det nu i vår för jag har hört att det ska vara såååå underbart då.

 85. Maria Rönntoft Svara

  Att strosa runt i vackra Prag och njuta samt besöka mysiga källarpubar med god, mörk öl vore underbart!

 86. Emma Svara

  Har aldrig varit i Prag, därför finns det mycket att se och uppleva. För mig är maten den bästa upplevelsen när jag reser. Vi även uppleva marknader och självklart Karlsbron.

 87. Susanne Johansson Svara

  Jag har varit i Prag en gång tidigare men då hann vi inte med slottet. Vi bara åkte förbi det vid en stadstur med de där minitågen. Så slottet ligger främst på min lista vid ett nytt besök. Gamla stan blir det förstås också med alla mysiga restauranger. Helst ska man vika in lite på smågatorna. Både servicen och prisbilden är bättre jämfört med de som ligger mitt i smeten. Men så är det ju alltid

 88. Anne-Marie Jacobsson Svara

  Jag vill se det astronomiska uret på stora torget, Karlsbron och naturligtvis utsikten över staden från den enorma katedralen som vakar över Prag

 89. Ulla -Britt Carlsson Svara

  Alla säger att det är en vacker stad!
  Vill gärna se det med mina egna ögon

 90. Susan Svara

  Gamla stan , Karlsbron och förhoppningsvis en och annan pub för att få smaka deras berömda öl!!

 91. Inga-Lill Svara

  Jag för min del vill bara kunna strosa runt och kolla in byggnader ,sätta sig vid ett cafe och bara titta på folk. Sedan kan vandringen börja igen och nästa stopp kanske blir för att ta sig en god öl. Prag är en stad som det finns utbud för alla.

 92. Anneli Svara

  Promenera över Karlsbron, se alla gamla byggnader och äta o dricka inhemskt – kanske inte just i den ordningen – men det är några av aktiviteterna jag vill göra i Prag!

 93. Gerda Svendsen Svara

  Prag ärenden av de finaste städer i Europa, , så därför skulle det kännes bra att få åka dit igen

 94. Ingalill Pettersson Svara

  Jag vill uppleva allt man kan uppleva i denna fantastiska stad.

 95. Kajsa Rasmusson Svara

  Har varit i Prag en gång som barn och det jag minns är broarna, gatukonstnärerna och en mäktig kyrka. Skulle vilja uppleva staden med vuxna ögon och se om något nytt fascinerar mig.

 96. Camilla Hassel Svara

  Jag vill se Karlsborg och Vaclavplatsen. Men att bara få strosa längs med floden räcker långt.

 97. Siv Viberg Svara

  Det jag vill besöka igen i Prag är förstås Karlsbron. När mörkret faller och alla ljus lyser. Underbart. Av en helt annan kaliber är ett besök på den judiska kyrkogården. Jag tycker seden med att lämna en sten på gravstenen är så fin, och det finns mängder av ditlagda stenar. På mun vandring mellan dessa platser hinner jag se en massa annat.

 98. Lena Svara

  Åh Prag har jag länge velat åka till. Så jag blir glad om jag vinner.

 99. Marianne Sehlstedt Svara

  De fina gränderna med alla caféer

 100. Claes Kittel Svara

  Att åka till Prag och uppleva denna skönhet staden bjuder vore trevligt . Claes

 101. Lotta Svara

  Promenader i gamla stan. Se alla gamla fina byggnader. Dricka öl och sitta på ett café och bara njuta

 102. Anneli Svara

  Prag är en stad att älska och att åka till om och om igen!

 103. Carina Kallin Svara

  En resa till Prag vore toppen. Karlsbron lär vara ett ”måste”, men även andra kulturella sevärdheter.
  Kristallfabriker lär jag också besöka eftersom jag gillar glas och porslin. Sen vill jag få uppleva kulinariska läckerheter och det goda ölet. Njut av livet!

 104. Åsa F M Svara

  Karlsbron och de judiska kvarteren, gärna resa dit i december för att få uppleva julmarknaden.

 105. Victoria Narevik Svara

  Wow!
  Riktigt roligt att få följa Hallins blogg, och speciellt i Prag som verkar vara en förtjusande charmig och mysig stad!

  Visst vore det fint att få se alla klassiker som Pragborgen, astronomiska uret, ölhallarna, kullerstensgatorna och Karlsbron. Men ännu häftigare vore det att gå vilse i Gamla Staden och upptäcka ett av världens vackraste torg där, utforska alla vackra byggnader samt sätta sig på någon liten trevlig tjeckisk bar och avnjuta himmelsk Pilsner Urquell eller Staropramen för bara några kronor!

  Ett liter besök för en tankeställare i Josefov (Judiska kvarteret) hade varit en värdefull upplevelse. Här har jag även hört att en staty av Franz Kafka, min favoritförfattare finns här!

  Ja, jisses vad häftigt det hade varit att med en bussresa åka på en weekend till Prag tillsammans med min prins Hasse! Och vi både har inte varit där men faktiskt planerat att åka dit nästa år. Att vinna denna tävling vore ju klockrent!

  Vill passa på att önska er på Resia Vesele Vanoce och tack för detta resåret!

 106. Kerstin Eriksson Svara

  Vill se så mycket som möjligt av vad man läst om. Särskilt stadens arkitektur och mötet mellan gammalt och nytt.

 107. Amanda Svara

  Skulle vilja åka iväg med min fina mamma, vi har aldrig åkt på en resa själva men detta vore perfekt! skulle vilja se Sankt Veitskatedralen och bara få strosa i den gamla staden och ta en fika. ✊

 108. Gudrun lindqvist Svara

  I Prag ska man dricka öl gå till någon kyrka och lyssna på musik. Karlsbron är ett måste.

 109. Lasse Rydén Svara

  Hej!
  Om jag vinner resan, så vill jag besöka stadsdelen Holešovice, och bla titta in på microbryggeriet Pivovar Marina. 🙂

 110. Krystyna Larsson Svara

  Har varit i Prag stax efter komunismens fall, Det är väl dags att se den vackra gyllene staden igen!

 111. Mina Svara

  Har aldrig varit där men vill gärna åka dit. Har hört och sett att det är en mysig stad med fina byggnader som jag vill inte gå miste om. Strosa i staden njuta av folklivet, små mysiga cafér. Äta och stycka gott. Se kultur och allt som man ska se vill jag se. ✊

 112. Jeanette R Svara

  Skulle gärna köa mig in till det lilla huset som är Kafkas födelsehus, en dag då solen inte står på topp så orken inte tryter och jag förlorar mitt hopp. Skulle också gärna stå i en annan kö och komma i mål – den som leder in genom slottskyrkans hål. För att lyckas finna frid måste man ha tid!

 113. Annette Olsson Svara

  Jag vill se ALLT. Har hört så mycket om Prag men aldrig varit där.

 114. Irma Svara

  För att inte MISSA något sevärt och upplevelserikt vill jag bli guidad runt, och få veta all historik om denna fina gamla stad.

 115. Tina Svara

  Jag skulle vilja uppleva den känd karlsbron och tenkyrkan. Sen att få avnjuta god tjeckisk öl vore inte heller fel. En drömresa!

 116. Tina L Svara

  Åh, Prag är ett drömresemål för mig. Har aldrig varit där, men alla talar så gott om denna stad. Tänk att få uppleva våren bland dessa vackra byggnader och Karlsbron. Och få sitta och dricka en god öl på en uteservering. Jag längtar!

 117. Katja Lund Svara

  Karlsbron och gamla stan jag ihop med min man vill se, äta gott och prova den lokalt bryggda ölen är ett måste! Vore en underbar resa att få göra!

 118. Rebecca Andersson Svara

  Petřín Lookout Tower skulle jag inte vilja missa,
  Superfin utsikt skulle jag gissa.
  Karlsbron är också ett måste i Prag,
  Skulle bara vilja strosa runt en hel dag.

 119. Elin Andersson Svara

  I Prag vill vi se det astronomiska uret, Moldau och många ölglas. 🙂

 120. Nickolina Josefsso Svara

  Har aldrig varit i Prag . Men av vänner hörde jag att maten var fantastisk god så det hade varit roligt att få prova på. Sen få se alla byggnader genom en långpromenad!

 121. R. Nordstrom Svara

  Att på våren få vandra omkring på Prags kullerstensgator och betrakta Pragborgen, Sankt Veitskatedralen, Karlsbron, gamla stadens torg med det astronomiska uret, Kafkamuseet, Krutporten med kvarteren däromkring och så förstås ölhallarna, det skulle vara ett privilegium.

 122. Marie Setterström Svara

  Hej!
  Skulle vilja se Gamla stan och Karlsbron. Strosa runt och bara mysa.

 123. Susanne Svara

  Jag vill gärna se Karlsbron och Gamla staden och vandra runt i denna historiska stad där jag kan njuta av god mat med någon tjeckisk öl till.

 124. Elisabeth Johnson Svara

  Prag, jag har dig följt under historiens förlopp
  och önskat att jag hade kunnat ställa opp.
  Till slut fick du själv beslutanderätt,
  vilket inte var mer än rätt.
  Jag vill dig besöka
  för att i din historia söka
  och försöka förstå
  hur du nu ska framåt gå.

 125. Henrik Svara

  Jag vill ta med mig frugan och bara vara. Bort från vardagsstressen och känna lite lugn. Njuta och ladda batterier. Kort sagt ha det riktigt gott.

 126. Ann-Charlotte Svara

  Jag har aldrig varit i Prag men är nyfiken på arkitekturen och vill strosa runt o hitta mysiga fik

 127. Anette Svensson Svara

  Uppleva Prag med alla sinnen, se allt sevärt, smaka på maten, fika på olika café, allt tillsammans med min man ❤️

 128. Jeanette Svara

  Jag vill gå över de vackra gamla broarna och i den fantastiska Gamla Stan som är som hämtad ur en äkta medeltidssaga. Ska också passa på att prova den goda tjeckiska ölen.

 129. Malin Svara

  Fin akitektur, mysig stad med mycket att uppleva och se,
  Att titta på den astronomiska klockan och förbryllas över insidan av skelettkyrkan underbara minnen skulle ge.
  Gränder, lampor, byggnader och broar.
  Jag hoppas tomten för mig denna gång ho ho hoar.

 130. Charlotte Olsson Svara

  Prag har länge varit ett drömresmål! En perfekt stad för kultur, mat, historia och vacker konst!
  En underbar båttur på vackra Moldau är nummer ett på min lista! Från vattnet är staden som vackrast har jag hört.
  Jag skulle ta med min älskade för att upptäcka en romantisk och mysig stad. <3

 131. Inger Sundblom Svara

  Ta lokaltåget till Tieresenstadt är något som på min bucketlist.

 132. Elisabeth Thunegard Svara

  Jag vill se och uppleva karlsbron. Den ser så himla fin ut. Vill prova alla goda öl man har hört talas om också

 133. Jan Jälkinger Svara

  Det finns en undanskymd men otroligt vacker palatsträdgård, Vrtbovska zahrada på Lillsidan, med entré från Karamellgatan 25 (Karmelitska alltså) som jag gärna återser. När vi berömde kassörskan för den fantastiska barockträdgården sa hon: ”ja men den är ju så hemlig – nästan ingen hittar hit!” Men jag tänker inte missa den vid nästa besök!

 134. Pertti Eerikäinen Svara

  Att se det allra bästa av Prag,
  är vårt nästa uppdrag

 135. Gunnel Bergström Svara

  Jag o min HG är ett härligt lag,
  vi har aldrig varit i Prag,
  att få se Karlsbron och kulturen,
  maten, drycken – kan vi få den turen,

 136. Siv Bergström Svara

  Skulle vilja se Pragborgen. Verkar vara en mäktig byggnad.

 137. Ann-Sofie Svara

  Jag vill gå på mysiga caféer och njuta av alla fina gamla byggnader och gamla stan, se Karlsbron tillsammans med mitt ❤️

 138. ann s Svara

  Många pratar så gott om denna stad att jag gärna vill uppleva detta själv, det finns mycket i Prag att uppleva men jag skulle börja med de typiska turistiska ställena!

 139. Janet Rautaruusu Svara

  Vaclavplatsen och karlsbron med en tur på kanalen

 140. Gun Marie Johansson Svara

  Finns mycket att se i Prag.
  Karlsbron slottet bergbanan.

 141. Susanne Svara

  Den vackra Karlsbron med alla statyer! Där händer så mycket, dockteater, gycklare och massor med folkvimmel! Och Gamla Stan förståss!

 142. Björn Andersson Svara

  Jag vill uppleva Pragvåren. I dubbel bemärkelse. Prag i vår. Från historia till nutid. Från grått till grönt.

 143. Riitta Svara

  Prag att längta till, vore nåt!
  Resa med buss, ska det vara!
  Karlsbron och Borgen man ser!
  Mat och öl, så gott!
  Tillsammans med make så klart!

 144. Andres Toom Svara

  Kultur och öl! Två goda skäl till att jag vill till Prag.

 145. ann Svara

  Till min make vill jag ge en gåva som symbolisera
  vår eviga kärlek och inspirera
  till förnyad kraft när hoppet tryter
  att ingenting detta starka band bryter
  en helg för oss själva att om varandra rå
  njuta av stillhet och riktigt gott må!
  Ett härligt avbrott i det vardagsgrå
  En härlig weekend för bara oss två!
  då ingen av oss varit i Prag blir det med nya ögon vi letar oss fram

 146. Carina Svara

  Det klart vi vill åka tillbaka till Prag. Tar med min sambo som fyller 60 år I april.

 147. Mirjam Jansson Svara

  Ååå jag vet inte om jag ska rimma eller skriva en massa fina ord!
  Men Prag är min drömresa och i mitt hjärta bor ❤️
  Shopping mat och kultur
  Detta kan bli riktigt kul
  Att resa med Ölvemarks är givet
  Detta blir ett minne för livet

 148. Kristina carlsson Svara

  Underbara vackra Prag där jag var som flicka sommaren 1968 precis innan den ryska invasionen.
  Jag skulle leta upp fa

 149. Ann-Christine Johansson Svara

  Har aldrig varit I Prag, men hört och läst att det ska vara en vacker stad. Vill se och uppleva Prag så mycket som möjligt.

 150. Marina Holmquist Svara

  Vi vill gärna se varandra, och uppleva stadens skönhet tillsammans, gå på Karlsbron hand i hand, vandra upp till borgen och se ut över hela Prag, upptäcka pittoreska kvarter, shoppa och äta gott, egentid i 4 dagar, vilken lycka.

 151. Lillemor Nilsson Svara

  Har varit i Prag en gång. Det är en fantastiskt fin stad.Vill gärna se allt igen. Prag borgen, bron , ölen,ja hela Prag är underbart!!!

 152. Carina Åman Svara

  Karlsbron, åka på Moldau, Borgen men framförallt promnera och besöka antikvariaten och andra gamla mysiga butiker

 153. Kristina carlsson Svara

  Underbara Prag, där jag var som flicka sommaren 1968 innan den ryska invasionen. Jag skulle leta upp gatan där vår vän farbror Raab bodde, tror den heter Lipovagatan. Undrar om huset finns kvar? Sedan skulle jag vandra över Karlsbron, åka båt på floden och dricka svart öl. En aprikoskaka med kaffe på något fint gammalt café hade jag gärna velat hinna med också. Oj jag höll på att glömma, de underbara glasfönstren i katedralen. De måste jag få se igen!

 154. Minna Johansson Svara

  Prag på våren har jag hört ska vara en upplevelse. Vill promenera i gamla stan och strosa på Karlsbron.

 155. Britt-Marie Eklund Svara

  Jag vill gå över Karlsbron och även besöka Pragborgen. Kan tänka mig en öl eller två då de har den godaste jag druckit.

 156. Håkan G Svara

  Fantastisk stad dit man bör åka två ggr om året.
  Vår och jul är underbart att vara där.

 157. Marie Svara

  Hört. Mycket om Prag Karlskron,gamla stan, god öl, god choklad o trevlig folk. Vore helt underbart att få göra något annat efter en lång sjukskrivning

 158. Karl L. Nyman Svara

  Med en underbar Ölvemarks- resa till fantastiska Prag, överraska älskade makan vill jag, nu inför vår stundande Smaragd-bröllopsdag .Här i Europas hjärta vi njuter med största behag av stadens häftiga puls och drag. Mixen av historia och modern tid i ljuv förening, är det som ger ” Pragmyset” dess främsta mål och mening!

 159. Emelie H Svara

  Jag vill naturligtvis se Karlsbron och alla vackra hus.
  Sedan lockar speciellt kafeerna för bakning är mitt stora intresse. Kanske hittar jag nåt nytt att testa hemma ?

 160. Siw Svara

  Musikstaden Prag!

 161. Micke Clefberg Svara

  Prag är vå favoritstad som vi rest till 7ggr tidigare och alltid längtar tillbaka till. Bland annat en italiensk restaurang belägen på en båt några hundra meter norr om karlsbron, sen får man inte missa prags ölmuseum med möjlighet att hitta nya favoriter från tjeckiska microbryggerier.

 162. Minett Svara

  Jag skulle vilja se och besöka Strahovklostret. Det är ett mycket vackert bibliotek. Då mina stora intressen i livet är böcker och resor är detta perfekta kombinationen.

 163. Tina Svara

  Jag vill helst se det astronomiska uret och gå omkring i gamla stan och njuta av staden.

 164. Ingela Sjögren Svara

  En dröm om Karlsbron i Prag , det ser så romantiskt ut.Vore ett äventyr.

 165. Monica Johansson Svara

  Jag vill strida omkring i Gamla stan och insupa atmosfären o beundra de famla vackra byggnaderna.

 166. Britt-Marie Rosbäck Svara

  Vill resa med min pigga 82-åriga pappa som är intresserad av Europas historia. KGB-museet, Thereseinstadt, Judiska stadsdelen och Nationalmuseeum skulle passa honom perfekt!

 167. Agnetha Svara

  Jag vill möta våren på en uteservering i Prag, bara äta god mat, dricka goda ölsorter som inte finns i Sverige och njuta av storstadsatmosfären.

 168. Pernilla Svara

  Har aldrig upplevt Europa med buss så bara det vore en upplevelse men att få promenera på Karlsbron med min käraste vore den bästa upplevelsen!

 169. Tina Johansson Svara

  I Prag vill jag göra två saker: vandra omkring och insupa atomsfären och samla idéer för en längre vistelse; hänga på café tillsammans med mina vänner Gerhard, Pavel och Pavla, som jag inte sett på 25 år (dvs förra och enda gången jag varit i Prag). Har alltsedan dess längtat tillbaka.
  Bussresa passar mig som är flygrädd, även om jag vill börja utmana mig 😉

 170. Mange Svara

  Denna otroliga vinst vill jag såklart dela,
  med min kära sambo vid namn Mikaela.
  För exakt tio år sedan i underbara Prag
  fick jag uppleva mitt livs allra största dag.
  Vi bytte förlovningsringar med varann,
  vår lycka var total, glädjetårarna rann.
  Decenniet senare hoppas jag på repris,
  så att vi kan återvända till detta paradis.
  Då kommer jag på KARLSBRON gå ner på knä,
  och kanske en ny ring på hennes finger få trä?

 171. Camilla Svara

  Jag skulle vilja se all vacker akitektur, min sambo vill gärna ta del av landets ölkultur. Vi skulle oxå gärna besöka ett härligt café och smaka någon tjeckisk specialite.

 172. Stig-Ove Svara

  Prag vore fint för jag har inte varit där

 173. Anki Svara

  Vore fantastiskt att vinna en resa till Prag. Då skulle jag ta med min man som fyller 50 i maj och njuta av den vackra staden:))

 174. Anita Karlsson Svara

  Prag är ju sagans stad,
  den gör mig så lycklig och glad.
  Jag vill äta Gulaschsoppa i deras bulle,
  det ska jag göra om jag denna resa vunne.
  Annars vill jag på Karlsbron gå och gå
  och lyssna till jazzmusiken från musikanterna få.
  Underbara Prag tänk at du finnas,
  reser man dit är det verkligen något att minnas.

 175. Nils Håkan Karlsson Svara

  Ja, det finns mycket att se i Prag. Jag går gärna ill Judiska kvarteren, tittar på Klockspelet och en båttur med en flodbåt.
  Vinna detta skulle ju sitta fint, vi firade ju 34-årig bröllopsdag igår, det vore en fin gåva till min kära fru.

 176. Berit Görndt Svara

  Att bygga mänskliga broar i Europa är väl bra, men Karlsbron vill jag se. Prags stadskärna är ett UNESCO arv som väl förvaltas med all kultur i gamla staden. Att dessutom ha möjlighet att få ta del av sevärdheter under resans gång med buss och guidning, ett minne för livet!

 177. Ylva Svara

  Allra helst skulle jag vilja uppleva den fantastiska jugend-interiören i Medborgarhuset Obecni dum, en riktig pärla. Och sen avsluta besöket på det anrika caféet där.

 178. Kerstin Holmberg Svara

  Jag vill söka upp och inspireras av Prags hantverkskultur, i museer och butiker!

 179. Rose-Marie Svensson Svara

  Få se och uppleva Prag
  Vore helt fantastiskt, hört så mycket om både mat, sevärdheter mm
  Men aldrig varit i Prag

  Nu lever jag på hoppet om att komma till Prag

 180. Ana K Svara

  Läste på din blogg för någon vecka sedan om Kafka och Narodni 22, det lät jättemysigt! Kul om man fick besöka och uppleva.

  Har aldrig varit i Prag men jag har läst massor genom åren i din blogg, vinner jag så har Ölvemarks erfarenhet och kunskap som dom säkert delar med sig av.

 181. Margaretha Elfström Södergren Svara

  Jag var i Prag på kommunistiska öst-tiden och det skulle vara härligt att få se förändringarna från en tråkig grå dyster stad till vad den har blivit idag – en magnet för turister från hela världen. Jag minns och skulle vilja se en liten Jesuskulptur som hade en hel uppsättning vackra utstyrslar och han fanns i en kyrka någonstans och så minns jag den speciella judiska kyrkogården. Detta och mycket mer skulle jag vilja se igen!

 182. Gunn Karlsson Svara

  Har aldrig varit i Prag.
  Kanske får jag komma dit någon dag.

 183. marianne karlsson Svara

  Det har alltid varit en dröm att få syna Prag, Karlsbron, astrologiska klocktornet, judiska kvarteren, gamla stan
  m.m. i varje söm, Shopping mat som kan fresta och allt passar ju de flesta.

 184. Viktor Svara

  Jag skulle vilja gå hand i hand med min fru och uppleva alla små gränder i gamla stan. Kunna sitta länge på nåt café, äta gott och insupa atmosfären. Med små barn och pågående renovering finns sällan tid för bara oss så detta vore en perfekt överraskning framåt vårkanten!

 185. Håkan Svara

  Karlsbron och allt historiskt

 186. Karolina Hansson Svara

  Prag verkar vara en otroligt vacker stad med mycket att se. När jag nu måste välja en av stadens många attraktioner måste jag säga Karlsbron. Såväl statyerna som pryder bron samt den underbara utsikten över staden verkar göra Karlsbron väl värd ett besök. Roligt att ni tävlar ut en bussresa!

 187. Mats Svara

  Solnedgång över Karlsbron över Moldau är unikt. Det blir inte mer romantiskt än så någonstans i världen. Det vill jag uppleva med min käresta i sommar.

 188. Catharina Björck Svara

  Bara sätta sig ner och ta in atmosfären och bara njuta av att vara ledig

 189. Björn dramsvik Svara

  När jag träffade min fru för 15 år sedan så berättade hon om att vinna på tävlingar. Då tävlade vi och vann en weekendresa, vi valde Prag.
  Det var verkligen en positiv upplevelse.
  Så nu skall vi se om vi kan upprepa detta efter 15 år.

 190. Lena Dramsvik Svara

  Prag är en stad där man inte skall ha en massa måste. Jag åker gärna med, strosar runt i stan med min Björn. Tar med en guidebok å slår upp vad det är vi ser – sist fick jag lösa högt ur boken för andra medturister. Så låt mig pröva Detta sätt att resa – jag blir en bra ambassadör.

 191. Eva Carlsson Hansén Svara

  Karlsbron och gamla staden där en god öl skulle smaka bra.

 192. Eva Lundström Svara

  På TV har jag sett det astronomiska uret med dess blockspel. Jag blev helt lyrisk! Fantastiskt att det fortfarande är i drift efter drygt 450 år.Jag har drömt om att göra en resa till Prag och hoppas jag kan göra det en dag. Hoppas på tur av hela mitt hjärta. Hoppas, hoppas, hoppas….

 193. Monica Andersson Svara

  Har länge velat åka dit för att bara gå runt och se alla gamla byggnader och gå in och ta en öl emellanåt. Se den berömda Karlsbron och bara njuta!

 194. Anders Sikström Svara

  Jag vill äta gott och fira
  med äkta tjeckisk bira!

 195. Lisbeth Pettersson Svara

  Har aldrig åkt på bussresa,har aldrig varit i Prag: Så jag åker dit med öppet sinne och hoppas på ett oförglömligt minne!

 196. Gulli Lundström Svara

  Vid Ett besök i Prag går man upp till Pragborgen och tittar på det samt utsikten. Sedan strosar man ner mot gamla stan, passerar över Karlsbron med alla statyer. Tittar på alla vackra hus, stannar och äter något gott eller tar god-fika och passar på att vila benen.
  Den astrologiska klockan vill man se och allt annat som finns att uppleva i denna vackra stad.

 197. Christer Törngren Svara

  Min kära sambo blir 60 år 29 dec 2015 och jag själv blir 60 år 7 april 2016. Vi har aldrig varit i Prag på grund av bristande tid. Skulle mycket gärna vilja besöka denna stad. Har hört så mycket positiva men även negativa saker bäst att själv uppleva staden och bilda sig en uppfattning. Mat och framför allt ölen ska vara god. Gamla fin byggnader. Med vänlig hälsning Christer

 198. Maud Hansson Svara

  Jag skulle vilja se det astronomiska uret och Karlsbron. Sen skulle nog min

 199. Maud Hansson Svara

  Jag skulle vilja se det astronomiska uret och Karlsbron. Sen skulle nog mitt ressällskap, herr Karlsson vilja se några ölstugor från insidan. Dessutom vore det roligt att promenera runt stan och insupa atmosfären.

 200. Madeleine Bergström Sundelin Svara

  Jag skulle helst vilja se Karlsbron! Äta och dricka gott samt bara strosa runt i Prag.

 201. Lena enoksson Svara

  Åh att få uppleva våren ännu en gång i Prag.Att gå över karlsbron till gamla delarna och upp till Pragborgen vore häftigt.

 202. Christer Salberg Svara

  Prag är en underbar stad. Gatulivet är mycket intressant och underhållande. Längtar dit igen! Suverän mat och öl! Godis för kropp och själ.

 203. Anne-Louise Andersson Svara

  Det ges många härliga och underbara konserter i kyrkorna i gamla stan. Dessa tycker jag är ett måste om man besöker Prag. Sedan finns ju många historiska o kulturella byggnader o platser som givetvis också ingår i besöket.

 204. julia R.K. Svara

  har intresse för arkitektur och gamla husen där är dröm

 205. Ann-Louise Jonsson Svara

  Skulle promenera och äta och dricka gott på härliga ställen och så besöka Kafka museet….

 206. Marita Bäcklund Svara

  Vill besöka bl a Petrinkullen och vandra på Karlsbron

 207. Eva Svara

  Knäpper mina händer och ber en stilla bön att få se denna kulturella stad och få njuta av atmosfären.
  Har inte varit i Prag men vill väldigt gärna.

 208. IngaLill Nyman Svara

  Med Ölvemarks blir vägen kort och fylld med all komfort. Väl på plats få uppleva Konopistes otroliga palats och den drygt 600-åriga Karlsbron vore kanon. Samt att se De dansande fontänerna i full explosion. Det vore också skoj att få beskåda rådhuset med Prazsky Orloj. Solklart vill vi också få shoppa loss förstås!

 209. Anna Svara

  Älskar att bila och ”bussa”! Gillar att busa också och att få göra det i Prag Skulle kännas som att få vara med i en saga. Det ser så fantastiskt vackert ut.

 210. Sven-Åke Lande'n Svara

  Min fru och jag har aldrig besökt Prag. Vi är intresserade av svunnen tid och museum ex.Franz Kafkas verk …..och att bara vara och ta in denna mytomspunna stad.

 211. Lena H Svara

  Prag för mig är judekvarter, fantastisk arkitektur, Karlsbron, opera i ett fantastiskt vackert operahus, öl och gulaschsoppa. Vore otroligt att få uppleva det och allt det andra jag ej vet om.

 212. Håkan Svensson Svara

  Drömmer om sköna Prag,
  dit vill jag en dag.
  Massor av historia och kultur,
  väl värt en tur!

 213. Lola Svedenbäck Svara

  För att få balans i mitt liv så mediterar jag och kommer ofta tillbaka till mitt tidigare liv, långt tillbaka som är på 1300-1400- talet. Det skulle vara en upplevelse att få undersöka om det livet har varit i Prag med Karlsbron och astronomiska uret. Att få uppleva det ännu en gång i detta verkliga livet. Det skulle vara fantastiskt!

 214. Per Berggren Svara

  Jag besökte Prag 1972 och av en händelse träffade jag en Pragbo på en spårvagn spm visade mig studenten Jan Palachs grav: Jan brände sig till döds efter Pragvåren. Det var ett av de mäktigaste upplevelserna i mitt liv. Jag skulle vilja återvända till Prag och denna grav men också titta på allt annat som Prag har att bjuda på.

 215. Anna Johansson Svara

  Jag skulle allra helst njuta av arkitektur och historia – i kombination med en konstrunda bland äldre och modernare konst av olika slag!

  God jul!

 216. Annika Karlsson Svara

  Strosa runt i stan o äta gott o besöka något bryggeri.
  Karlsbron o astronomiska uret.

 217. Robert Gahnfelt Svara

  Prag toppar just nu min måste-lista, alltså listan med platser jag ännu inte hunnit besöka!
  Så ta mig (oss) dit, Ölvemarks, vad väntar vi på..?

 218. Anette Svara

  Nu är detta kanske aningen udda, men jag skulle vilja se ”skelettkyrkan” i Sedlec utanför Prag. Jag har bara sett den på bilder och tycker den verkar väldigt cool och lite bisarr.

 219. Pauline Svara

  Men vad perfekt med Malmö!

  Jag skulle utforska utelivet och se på gamla byggnader. Det är det jag hört så mycket fantastiskt om, velat åka dit i flera år nu!

 220. Kent Glysing Svara

  Har alltid velat åka til prag pågrund av att deras underbara gammla byggnare. Jag dras til de små kafferna samt det underbara nattliver som jag hört talas om.

 221. Kari Mette Karlsson Svara

  Jag vill ta på mig bästa promenadskon och ge mig ut och titta på gamla stan, Pragborgen och Karlsbron.
  Sedan sätter jag mig på ett öl-hak, insuper atmosfären, och vilar mina trötta fötter och bak.

 222. Pia Wendt Svara

  Karlsbron och en båttur på kvällen

 223. Pia Luokkanen Svara

  Jag skulle vilja ta en tur till stadsdelen Holešovice, gå på ett charmigt gammalt ölhak, dricka världens godaste öl och äta genuin mat.

 224. Tomas Söderlund Svara

  Jag skulle låta en guide vara min ciceron och vandra längs sägenomspunna Karlsbron. Sedan njuta av stan från båt, och såklart dricka Staropramen efteråt. Allra sist ha mitt porträtt målat efter jag till Prags lov ha skålat.

 225. Malin Svara

  Jag vill absolut vara med och tävla! Jag älskade Prag när jag var där och vill väldigt gärna åka dit igen! Jag har aldrig varit på någon bussresa så det skulle vara roligt att testa det! Jag vill helst av allt uppleva mer av Prags kultur när jag åker dit och vill absolut upp på Petrin! Jag älskar att se häftiga utsikter och gå runt utomhus på olika resmål istället för att leta sig in på museum, så Petrin passar mig perfekt! Självklart vill jag även tillbaka till min favoritrestaurang i staden som faktiskt är en kubansk restaurang som heter La Bodeguita del Medio!

 226. Daniel Blom Svara

  Vänner och bekanta har berättat om Prag som en mysig och gammaldags fin stad.
  Har själv aldrig varit där, men skulle väldigt gärna åka dit och uppleva alla omtalade byggnader med diverse olika stilar. Torget på Gamla stan, nationalmuseet, den stora bron med fin utsikt men kanske framförallt stadsvyn från Petrintornet. Lovorden är många och gör min nyfikenhet stor 🙂

 227. Anne Ekendahl Svara

  En skön vistelse i Prag vi skulle ha
  denna gång inriktning spa.
  Var där i våras, såg Klockspel, Karlsbron
  och Frans Ferdinands slott,
  åh va glad jag skulle bli om vi detta fått

 228. Eva-Britt Jonsson Svara

  Jag för våren är så svag,
  önskar att en gång få möta den i Prag.
  Tänk att en tidig morgon på Karlsbron få vandra,
  jag och sambon med varandra.
  Njuta goda drycker på Prags vackra gator och torg,
  fast höjdpunkten blir nog ändå ett besök i stadens sagolika borg!

 229. Sara Rick Svara

  Hade velat uppleva Prags nattliv men även kultur och cafebesök måste hinnas med.

 230. Kristina Svara

  Har varit i Prag en gång för länge sen och vill gärna återvända. Härligt att strosa längs gränderna i denna medeltida miljö. Gärna slinka in på ett mysigt café el. restaurang. Borgen, slottet, Karlsbron mm vill jag uppleva igen. Denna gång gärna ett spa-besök också – hanns inte med sist.

 231. Sonja Svara

  Skelettkyrkan i Sedlec utanför Prag skulle jag och min sambo först och främst vilja besöka men även borg och slott.

 232. Mikael Nilsson Wennstam Svara

  Har aldrig varit i Prag, bara hört att det är en fantastiskt fin stad av min dotter och andra. Karlsbron,Gamla stan mm. Hade varit grymt roligt att få komma dit och uppleva Prags puls både dag och natt…

 233. Tova Svara

  jag vill göra en tidsresa i stadens trånga gränder och när jag är mätt på historia vill jag provsmaka allt som ser spännande ut

 234. Irene Svara

  Jag önskar gå på Black Light Theatre ´! Se en surrealistisk föreställning med svart teater, sång, dans och humor

 235. Ingrid Svara

  Jag har ännu inte varit i Prag, men ser fram emot att en dag få bilda mig min egen uppfattning om ”Den gyllene staden”. Jag vill gå på Karlsbron, se rådhuset och det astronomiska uret. Besöka gemytliga krogar och låta mig charmeras av gamla stans gränder och gaslyktornas mjuka sken. En romantisk båttur på Moldau vore en perfekt avslutning.

 236. Ulla Johansson Svara

  Vill gå på Karlsbron och kolla på borgen, judekyrkogården och mycket mera!!!!!!!!!!!!!!

 237. Birgitta Svara

  Jag vill uppleva atmosvären i Prag,människorna,språket,kulturlivet gamla byggnader,maten samt deras goda öl.Vad kan man mer begära.

 238. Lena Svara

  Till ölets förlovade land
  vill jag åka på tu man hand
  med särbon sedan många år
  som höjer en sejdel när han får.
  Besök på Staropramens bryggeri,
  en tur sén till Karlsbron får det bli.
  Gamla Stan med klockspel vill jag se igen.
  Det blir mina topp tre i Tjeckien.

 239. Anita Svara

  Skulle vilja se slottet, gamla stan och ett ölbryggeri. Fantastiskt fin stad!

 240. Lena Svensson Svara

  Jag besökte Prag på en skolresa för många, många år sedan och skulle älska att komma tillbaka. Uppleva det jag inte fick chansen till då. Mer shopping, Karlsbron på kvällen, åka båt på Moldau och besöka slottet man bara såg på avstånd.

 241. elisabet Svara

  Vill se staden: folklivet o arkitekturen. Och naturligtvis Moldau och Karlsbron, gamla stan med rådhuset och astonomiska uret, Och jag vill inte missa Slottet, St Vistuskatedralen, Petrintornet och den judiska delen. Och några museet vill jag hinna med

 242. ola lagström Svara

  Har aldrig varit där men har hört mycket om stadens alla vackra badhus och jag älskar att bada så det är nog det jag utforskar först.

 243. Gunilla Svara

  Prag, dit vill jag med make fara!

 244. Susanne Svara

  Jag vill återvända till Prag och den här gången stanna upp och besöka de judiska kvarteren med muséet, Pinkassynagogan och den gamla judiska kyrkogården.
  Och så är det ju det tjeckiska ölet. Det får man inte missa på plats i Prag.

 245. Ingela Svara

  Vet inte mycket om Prag men har hört om den vackra bron och om den äldre delen av staden. Får inhandla en guidebok och läsa på. Det är det som är så inspirerande med nya städer, att det finns så mycket att upptäcka och lära sig!

 246. Annika Jonasson Svara

  Jag skulle vilja gå runt och kolla på arkitekturen, butiker och fina byggnader. Slinka in på något kul, mysigt ställe och ta lite mat och pröva olika ölsorter. Kort sagt bara njuta av Prag.

 247. Kristin Svara

  Jag skulle vilja se botten på åtminstone ett ölglas som tidigare var fyllt med en kall, god, tjeckisk öl.

 248. Gertrude Lund Svara

  Jag vill se den judiska kyrkogården med flera lager av kroppar med sneda gravstenar. Karlsbron såklart och skelettkyrkan samt smaka den goda ölen ☺

 249. Inger Rydgren Svara

  Att få drömma om en resa till Prag
  en nu disig dag
  Komma dit för första gången
  och gå över spången (Karlsbron)
  Att i Gamla stan få gå
  är också ngt som på önskelistan bör stå!

 250. Eva-Marie Svara

  Åh, vilken underbar tävling!
  Jag skulle vilja strosa runt på Vaclavplatsen och bara njuta av Prags smarriga bakelser, utsökta maträtter och god öl. Finns det något bättre sätt att lära känna Prag än att frossa av allt det goda som det har att erbjuda?
  Ha det så gott!

 251. Elisabeth Lindberg Svara

  Oh, Prag är en fantastisk stad – jag skulle vandra över Karlsbron, åka linbana, gå till klostret på toppen och dricka en klosteröl. Sedan till borgen, se ljusspelet, gamla stan – mera öl. Vore underbart att få tillbringa några dagar här!

 252. Sofie Svara

  Jag önskar att få chansen att uppleva Prag till sin högsta grad. Jag vill se miljöer som Karlsbron, barockpalatsen och alla de mysiga kaféer jag hört talas om och bara insupa den fantastiska atmosfär Prag bär på.

 253. Rut Svara

  Jag har bara varit i Prag en gång. Det är över 15 år sedan, dånvar det snö o kallt. Ändå hsr det en otrolig upplevelse med Karlsbron, dockteater och god öl! Skulle vilja åka dit igen med min käresta en anns tid flr att få uppleva mer av utelivet och den vänliga atmosfären.

 254. Eva R Svara

  Vackra Prag lockar och drar
  drömresa för medelålders par,
  som vill njuta av vacker arkitektur
  se katedralen, borgen, slottet och John Lennons mur!
  På kullersten flanera
  och Karlsbron förstås se –
  höra filharmonikerna musicera
  hämta andan och mysa på café.

 255. Ulla-Britt Svara

  Har önskat resa till Prag i flera år, men det har alltid
  kommit något förhinder. Vill uppleva Gamla stan och
  besöka cafeer och bara strosa runt och se på alla
  vackra hus.

 256. Monica Nilsson Svara

  Att få komma till Prag skulle vara underbart
  Många kyrkor och broar jag vill besöka
  det skulle mitt välmående öka
  Strosa i gamla stan
  kanske gå på ett spa

 257. Anna Svara

  En tidig höstmorgon i soluppgång på Karlsbron är mitt mysigaste minne från Prag. Nu när det är avklarat vill jag gå längre bort från turiststråken, njuta av gator jag ännu inte vandrat på och hitta nya ölhak och nya minnen!

 258. Christina Frisberg Svara

  Ojojoj!! <3 Vilket deltagande 🙂 Här är chanserna vääääldigt låga att vinna resan men skam den som ger sig 😉
  Jag skulle väldigt gärna åka till Prag till staden med den otroligt vackra arkitekturen och vattendragen och de vackra broarna , ja jag har fått smak för vackra husfasader och utsmyckade tak med stuckaturer och tinnar och torn och man får väl ändå ta med en nackkrage om man åker till Prag för jag skulle ju gå med näsan pekandes upp i skyn mest hela tiden, jag har inte varit där ännu men bara av att se på de vackra bilderna så väcks ju lusten att åka dit, och jag har hört skvallras om härliga båtfärder, och deras konditorier skulle nog se till att en och en annan knapp i min kjol skulle flyga sin kos men vad gör väl det 😉 man får ta träningsskorna på och gå mina Power Walks när käre maken tröttnat så går jag en mil till och äter mig mätt på de underbara vyerna, det är mitt absoluta härligaste sätt att bekanta mig med ett nytt resmål. 🙂 Håller tummarna på att ni låter just mig få åka till härliga Prag 🙂 <3

 259. Birgitta Fasth Svara

  Att besöka Prag skulle vara spännande. Jag skulle ta med mig min man och besöka Karlsbron, gamla stadsdelar och någon mysig pub mm.

 260. Ingemar Foss Svara

  Åttionie skrevs mycket om ”sammetsrevolutionen” i Prag, sen dess har vi längtat, sambon och jag,
  att se universitetet och Vaclavplatsen av idag!

 261. Ellinor Jakobsson Svara

  När jag hör Prag, tänker jag på Staropramen. Vore fantastiskt roligt att få bjuda med maken och få se tillverkningen av denna fantastiska öl.

 262. Susanne E Svara

  Oj vad svårt att välja en sak, jag vill åka till Prag för att uppleva kulturen där. Karlsbron från 1300-talet , borgen från 800-talet, pubarna i källarvåningarna. Stadsdelen Lillsidan som knappt rörts sen 1700-talet och domineras av sina praktfulla barockpalats och Vaclavplatsen har ju en stor historiskt betydelse. Ja vinner jag får jag nog förlänga resan med några veckor för att hinna med allt det, vackra intressanta och historiskt spännande platser och sevärdheter som Prag erbjuder.

 263. anneli jarebo Svara

  har sett foton som vänner tagit i prag
  och önskat att det vore jag.
  skelettkyrkan verkar mäktig den vill jag besöka
  så det är därför jag nu ska försöka
  vinna en resa dit i vår
  jag hoppas att det vägen går

 264. Maria Norgren Svara

  Våren 🙂

 265. Karin Wennerqvist Svara

  Jag vill gärna se arkitekturen, maken är mer intresserad av annan kultur med öl och mat!

 266. Marie Ritter Svara

  Det finns så mycket i Prag att man enligt maken blir alldeles svag, klockspelet, atmosfären och till och med affären. Allt är fantastiskt och underbart och stressen försvinner med väldig fart.

 267. Philip Svara

  Halloj!
  Åhh, detta kanske kan vara det bästa möjliga resmålet?? För mig som fullkomligt älskar historia, hade det varit en dröm att få åka till en stad med så unikt bevarade kulturhistoriska sevärdigheter.

  Självklart hade Karlsbron från år1357 över floden Moldau, varit ett måste. Precis som Gamla stadens torg med anor från 1000-talet, som för övrigt sägs vara ett av världens vackraste. Vid torget finns dessutom stadens rådhus med dess astronomiska ur, som varje hel timme visar upp ett skådespel för besökarna. Väl värda ett besök!

  Om jag vann skulle jag ta med mig min bästa vän. Tillsammans skulle vi strosa runt på stan och njuta av den vackra miljön och arkitekturen, frossa i tjeckisk husmanskost, köpa underbara hantverk och lära oss allt om staden, och kanske hela Europas historia. Denna drömvinst hade varit en perfekt anledning att komma iväg ett slag från studierna.

  God jul och Gott nytt år! 🙂

 268. Dennis Forsgren Svara

  Strosa runt i gamla stan med alla fina hus och smaka all tjeckisk pilsner är bästa och rätta sätt att njuta av staden och kanske ta en liten utflykt till de böhmiska skogarna med dess kanalsystem är strösslet på glassen 😀

 269. Samuel Tholén Svara

  Oj, vad svårt att välja ut vad man skulle vilja se i Prag, när det finns så mycket historia och kultur. Först och främst, hade jag bokat in ett träff med en gammal studiekamrat, Pavel, som jag inte träffat sedan 2003, jag vet att han gift sig och fått barn, så en tjeckisk pubrunda med honom hade varit obligatoriskt. Sedan hade jag säkerligen tillsammans med min fru (som såklart följer med på resan) vandrat runt i de gamla kvarteren och bara njutit av atmosfären och myst på någon av alla uteserveringar som säkert måste finnas i Prag.

 270. Marie Larsson Svara

  Sköna maj i Prag – tänk ljuvlig försommardag – bara du och jag. Stilla flanera i gammal miljö med massor att se. Karlsbron måste vi hinna me’. God mat och öl av välkänd kvalitet – de är njutning det!

 271. Carina Svara

  Oj vilket pris, det vill jag verkligen vinna, jag var till Prag för många år sedan med ett tjejgäng och har sedan dess sagt till man man att vi måste åka dit så att han också får se och uppleva den vackra staden. Prag här kommer vi………

 272. Christina Svara

  Långa promenader med många fikapauser!

 273. Irene Larsson Svara

  Lilla Eiffeltornet – där uppifrån ser man HELA Prag.

 274. Anna Ericsson Svara

  Prags vackra broar och mysiga kvarter med pittoreska restauranger där man kan avnjuta en måltid med den man tycker om. Stadens ståtliga kyrkor som man är välkommen in i för att tända ett ljus för någon man saknar. Prag har så mycket att erbjuda och ändå finns det alltid ännu mer att se och göra.

 275. Sag Lundqvist Svara

  Vill se Sankt Veitskatedralen , Tenkyrkan , Gamla staden och Karlsbron och maken vill nog gärna ta en öl , men framför allt vill jag en vacker dag , träffa en gamla vän i Prag , det vore en fantastisk upplevelse

 276. Marie Svara

  Strosa runt i staden, uppleva med alla sinnen
  Öl, cafeer, Arkitektur och kultur
  Det skapar fina minnen.

 277. Göran Svara

  Gamla stan med klocktornet och borgen är nummer ett och sedan finns det så mycket annat att göra och inte att förglömma god mat och dryck

 278. Gunnar Svara

  Jag vill besöka den berömda ölstugan U kalicha där soldaten Svejk ska ha svingat sin bägare.

 279. Ingegerd Jaeger Svara

  Tillsammans med min man skulle jag vilja besöka torget i gamla stan och se klockspelet i kyrk-tornet. .Vi skulle vandra runt i kvarteren på kuller-stensgatorna och njuta av allt det vackra. Att gå över Karlsbron är ett måste. Vi åker upp till borgen och Katedralen och tittar ut över den fantastiska stan. Kafkas bokhandel måste vi hitta och besöka ölkällaren i närheten.. Där kan vi dricka tjeckisk öl och äta gott. Vilken drömresa!

 280. Birgitta Svara

  Jag tror att Prag har allt för de flesta. Jag skulle välja en guidad citytur för att få en överblick och en inblick i historien.Kan jag se´n klämma in lite dockteater och shopping i antikaffärer så blir det ett plus.Därimellan gott tjeckiskt öl med mat

 281. Lena W Svara

  Ströva omkring i gamlastan över kungsbron njuta av kulturen spana in klockspelet och avsluta kvällen på krogen med soldat namnet jag inte kommer ihåg just nu

 282. Sonny engström Svara

  Skulle gärna gå på deras bryggerier och prova en massa ölsorter. Jag och min sambo åker ofta till Belgien. Men skulle vara roligt att besöka ett annat öl-land. Och har hört att det ska vara mycket vackert där.

 283. Annelie O Svara

  Jag skulle vilja se arkitekturen! Både den gamla och den nyare. Och de fina broarna. Strosa på torg och gator och äta på något mysigt ställe. Jag och min man älskar gamla platser och historia. Men vi har inte varit i Prag så jag vet inte så mycket om den. Därför kan jag inte uttala mig så mycket om något specifikt, men jag skulle ju veta så mycket mer om jag vann en resa dit åt oss! 😉 🙂

 284. Karin B Svara

  Besökte Prag i min ungdom, 1990, när jag var ute och tågluffade med min kompis. Sovjet hade just släppt greppet om Tjeckoslovakien (som det hette då) och vi blev överförtjusta i hela stan. Sen hjälpte det två snåla luffare att det var billigt också…
  Jag skulle vilja se om stan, speciellt Karlsbron, behållit sin charm så här 25 år senare!

 285. Birgitta N Svara

  Om jag bara fick välja en sak att se i Prag, så skulle jag allra helst vilja se KARLSBRON. Helst i gryningen och gärna även på kvällen, då Prags alla ståtliga byggnader är upplysta i mörkret! ”Världens vackraste bro” enligt många.

  Naturligtvis vill jag strosa även genom staden, se det astronomiska uret och besöka Pragborgen. Njuta av utsikten från Petrinkullen och besöka klostret Strahov. I Klosterbryggeriet avnjuts stadens kanske godaste öl, tillsammans med en gulasch eller något annat gott 🙂

 286. Ciri Sandell Svara

  Gamla staden, Kruttornet och Karlsbron blir det första dagen då är man säkert betagen och därefter är det dags för i mat i magen.

 287. Carina edling Svara

  Skulle ta me gubben. Vore härligt m Karlsbron by night och gamla stan

 288. Ewa Karlsson Svara

  Prag är mycket för ögat, för själen och för gommen. Det jag tänkte först på var att få stå och gå på Karlsbron vore en fin upplevelse men att bara få sitta på en uteservering med kaffe eller gott tjekiskt öl kanske på torget i Gamla stan vore toppen. M.m, m.m

 289. Hobbo Svara

  Min dotter och jag vill göra ett café-safari! Upptäcka, smaka, betygsätta. Prag är vår dröm (fast drömmar tror jag inte de serverar!)

 290. Lisa sköldén Svara

  Kulturen absolut! Att bara få besöka Prag är stort i sig. Att få strosa runt med maken och gå se oss om och testa nya smaker hade varit fantastiskt!

 291. Yvonne Larsson Svara

  Jag vill se gammalt möta nytt, jag vill sitta på gamla fina caféer tillsammans med unga människor och jag vill se historien möta framtiden!

 292. Danne Svara

  Karlsbron, slottet och en båttur på Moldau skulle jag gärna hinna med!

 293. Fanny Svara

  Insupa atmosfären och ströva runt i gamla stan,
  Äta och dricka gott.

 294. Berra Svara

  Jag har aldrig varit i Tjeckien men tilltalas av de fina bilderna från Prag på din blogg. Jag vill naturligtvis se Karlsbron, torget och de fina byggnaderna i gamla stan. Prag verkar trivsamt och jag sitter gärna på ett kafé eller servering och tittar på folk och insuper atmosfären. Det vore toppen.

 295. Lina Österdahl Larsson Svara

  Skickar ett sista minuten inlägg, jag skulle vilja se Pragborgen och utsikten därifrån, för att sedan ta mig ned till karlsbron och se allt myller av turister. Atomuret står också högt på listan av saker jag skulle vilja se i Prag. Kanske hitta sig en ny favorit öl. Om jag vinner denna resa skulle jag ta med mig min man för att visa att bussresor är fantastiska, man får lära sig så mycket på vägen av era kunniga guider.
  Åkte som 16 åring med er till Italien tillsammans med mamma och pappa och minns den resan med glädje än idag,16 år senare.

 296. Niclas Grude Svara

  Jag vill se o besöka något av Prags alla fina microbryggerier. Tänker nog smaka en o annan öl när jag ändå är där

 297. Jessica Larsson Svara

  Jag älskar kultur och historia och i den vackra staden Prag kan jag få både och. Till exempel kan jag se Astronomiska uret och Old jewish cementary och mycket annat intressant. Och flera bra teatrar som nationalteatern. Hoppas att jag vinner!

 298. Anita Svara

  Det sägs att öl är billigare än vatten. Det är det som jag skulle vilja undersöka lite närmare.
  Hur många har suttit i ett ölspa och skålat med sin kompis? Jag vill besöka ett ölspa i Prag. Få slappna av i ett ölbad, som gör huden mjuk och tillför vitaminer, medans man dricker rärsköl. Färsköl lär innehålla massor med B-vitaminer som vitaliserar både kropp och sinne. Ett besök på en ölspa kan alltså bli en lite annorlunda upplevelse som jag absolut inte vill missa vid mitt besök i Prag!

 299. Juhani Svara

  Jag vill gå på en restaurang i Prag, där man serverar ölen med hjälp av små tågvagnar på en liten miniatyrjärnväg.

 300. Christina Malmgren Svara

  Jag vill se Prag tillsammans med min syster hon har velat åka dit så länge att det är dags nu om det ska bli av. Karlsbron ser mysig ut, vet inte så mycket om Prag det är därför vi vill åka dit och utforska stan!

 301. Ingela Peistorpet Svara

  Drömt om Prag i hela mitt liv
  Och nu närmar sig 50 årsdagen med stora kliv ..
  Se all vacker arkitektur, vandra i dagar, uppleva kulinariska höjdpunkter och gå på spa ..

  Detta vore drömmen på fldelsedagen i april !

 302. Birgitta Svara

  Varför inte Prag
  när man vill känna behag
  och lugn och ro
  under Karlsbro

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.