Vinn bil+4 till Danmark med Stena Line samt presentkort på Small Danish Hotels

Visste du att Danmark ligger i toppen bland de mest populära länderna att resa till för oss svenskar? I dagens tävling kan du vinna ett härligt paket med ”Bil + 5 till Danmark” med Stena Line samt ett presentkort på Small Danish Hotels värde DKK 1.000:-. 

17-dec_Stena-Sembo

Du väljer själv om du vill resa Göteborg-Fredrikshamn eller Varberg-Grenå med Stena Line och presentkortet gäller till och med 31/12 2016. Small Danish Hotels har hotell över hela Danmark och du väljer själv vilket hotell du bokar och om du vill lägga till pengar för att stanna borta längre. Presentkortet har ett värde på DKK 1.000:- och gäller t om 9/11 2018. Värdet på resan är totalt 1.900:-.

För att vinna i dagens tävling vill vi att du berättar för oss vad du helst vill se och göra i Danmark. Skriv ditt svar som en kommentar nedan senast 17 december 23.59 då tävlingen avslutas.

Vinnaren presenteras under nästa vecka via e-mail samt i detta blogginlägget. Vinnaren utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Anställda samt deras familjemedlemmar på Resia, Stena Line och Small Danish Hotels får inte delta. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år och som är bosatta i Sverige.

Tävlingen är avslutad! 

Juryn har tagit fram en lycklig vinnare vars bidrag var väldigt fyndigt. Grattis säger vi till Åsa med bidraget:

”Legoland såklart!
Att bygga lego är lite som att bygga ett förhållande. Det är många små bitar som måste stämma om man ska få ihop det, men byggt på en stadig grund är det vackert att beskåda.
För ganska precis ett år sedan rasade mitt och Tindras pappas ”bygge” men efter mycket gemensamt slit har vi nu börjat bygga på något alldeles nytt. Vad passar då bättre än att på Legoland fira vår återförening. Att det skulle vara vi för evigt var ändå livets mening.”

246 Responses to Vinn bil+4 till Danmark med Stena Line samt presentkort på Small Danish Hotels
 1. Lasse Rydén Svara

  Jag vill ta en bilsemester på norra Jylland! Köra runt Sandefjord, och upptäcka, äta, njuta och bada! 🙂

 2. Håkan K Svara

  Vi vill göra nordjylland, med långa stränder av sand. Vi vill åka till Lökken och köra bilen ut på stranden , och se grenen, där haven möts i sanden. Uppleva badhotellet och Skagens restaurang på bästa stället. Aalborg, med medeltids torg, palmestranden med kaffekorg. Vi tar med våra vänner som inte Danmark så bra känner.

 3. Malin Fredriksson Svara

  Besöka Legoland med min särbo & hans lilla dotter.
  Som liten fick jag en minibok med bilder därifrån av min dagmamma & sedan dess har jag alltid velat åka dit.

 4. Dryden Svara

  Vi vill ta med barnen till samma fantastiska milsvida strand på den danska västkusten som min sambo friade till mig på för drygt två år sedan. Eftersom de älskar hav och vågor så blir det ett perfekt resmål för oss allihop, där de får chansen att kasta sig i Nordsjöns vatten och vi får chansen att minnas vår egen upplevelse!

 5. Tolle Svara

  Jag vill äta en stor smörstekt spätta i Skagen och ta ”en lille” till

 6. Sylvia Svara

  Jag och min familj vill åka efter danskavästkusten kunna stanna till ta en promenad på stranden och känna sanden mellan tårna kanske ta ett dopp. Även en avstickare till Legoland vore kul att få uppleva.

 7. Jane Johansson Svara

  Jag vill äta smörrebröd och njuta av uppsluppheten i dejliga Danmark. Det känns mer coolt i Danmark än här i Sverige.

 8. Anne-Li Foerster Svara

  Är ofta i Danmark, på sommaren flera gånger i veckan faktiskt. Detta pga att det är sjukt ljuvligt där.Allt är så mkt mysigare, miljön, människorna, maten, musikutbudet, mc-vägar, stränderna…Allt! Älskar detta land och fördelen för oss Malmöiter är just att det ligger 30 min bort. Vinner med glädje och tar båten från Göteborg till detta dejlige land & hygger mig med øl & smørrebrød! Knus

 9. Tomas Karlsson Svara

  Vi har planerat ett par år nu på bilningen till Legoland med våra två grabbar. Det här kan vara den förlösande faktorn som gör att vi tar tag i saken.

 10. Caroline j Svara

  Älskar Danmark och även danskarna. Ett avslappnat folk och land. Norra Jylland är otroligt vackert. Skagen naturligtvis, havet,stränderna. Danskarna har mycket att vara stolta över 🙂

 11. Jimmy Nilsson Svara

  vi har länge pratat om att åka över och ta in på badhotellet the Reef med barnen och kanske ta en tur upp till Skagen och se haven mötas.

 12. Ingalill Pettersson Svara

  Jag vill åka runt också spela ⛳ o bara njuta av livet.

 13. Lotte Vognsen Svara

  Jag skulle vilja resa runt i min danske Fars fotspår och visa mina söner hans hemtrakter i Himmerland på Jylland.

 14. Johan Westberg Svara

  Jag skulle ta med familjen som aldrig har vart i Danmark förut.

 15. Eva Nykvist Svara

  Skulle vilja åka till lego land och tivolit fast jag är 51 år. Skulle vara rysligt kul.

 16. Ewa Gustafsson Svara

  Jag har aldrig varit på Jylland, så dit vill jag. Att gå barfota i sanden där haven möts i Skagen skulle vara en dröm som gick i uppfyllelse. Kolla på konstnärernas tavlor och se den av sand halvt begravda kyrkan, detta ”naturens nyck”.

 17. Marianne Meijer Svara

  Vill åka till lalandia o Legoland är ju så mysigt.

 18. Patrik Nilsson Svara

  Roadtrip genom Danmark med hela familjen. Slätterna och naturen måste upplevas. Sen kanske det är ett typiskt svar men legoland för barnens skull, okej det är min dröm också 🙂

 19. Kristina Svara

  Jag vill se det magiska ljuset vid Skagen.

 20. Ann-Britt Svensson Svara

  Jag skulle ta mig till Skagen och äta lunch på Bröndums Hotell. Sedan vill jag bada i havet vid den lockande stranden på västra Jylland. Ser nu varje dag ett avsnitt av den danska tv-serien ”Badhotellet”.
  Helt förtjusande!

 21. lena andersson Svara

  Jag skulle vilja besöka Skagern under sommaren – se ljuset och besöka museum där. Samtidigt skulle jag vilja passa på att ta färjan till Läsö dör man har byggt om
  kyrkan till Spa med fantastiska saltbehandlingar som min son med psoriasis skulle må särskilt bra av.

 22. Siw Svara

  100år sen, nej men ca 60 åt sen jag semestrade i Danmark. Uppleva Köpenhamn naturligtvis men även ta en tur till Skagern o kanske Legoland på vägen tillbaka . Det vore en drömsemester!

 23. Nimali Svara

  Jag vill ta med mina barn till Legoland. De har pratat om Legoland i ett par år och jag har inte kunnat ta dem dit. Det skulle verkligen göra vår semester om vi vinner 🙂

 24. Anna Ericsson Svara

  Jag skulle vandra på sandstränder och kolla på några målningar från Skagenmålarna. Äta smörrebröd och ta en öl på någon trevlig krog.

 25. Nickolina Josefsso Svara

  Skulle gärna ta med familjen till lalandia! Vi har aldrig varit där men sett på bilder och det verkar vara fantastiskt. Barnen älskar att bada så det vore toppen!

 26. Anna-Karin Österström Svara

  Legoland med mina barn vill jag så gärna.En dröm jag haft länge vore toppen att detta få uppleva när vi byggt så mycket lego tillsammans så vill jag att de ska få se det bästa av det.O Köpenhamn vill jag shoppa i.

 27. Susanne Petersson Svara

  Jag vill åka till Aalborg och bara njuta av gemytligheten som finns i Danmark. Äta god mat och ta en öl

 28. Tova Svara

  Jag vill provsmaka varenda ost…Danskarna vet vad de gör där måste jag säga

 29. Jessica Andersson Svara

  Det finns så mycke jag skulle vilja göra i Danmark! Se lilla havs frun är ett måste för mig! Sen vill jag såklart uppleva Köpenhamn, ser ut att vara en så fin stad. Sen finns det såklart legoland och palmstranden som jag gärna skulle vilja besöka.

 30. Annika Holmström Svara

  Åh en roadtrip i Danmark vore fantastiskt. Kanske hyra cyklar och cykla längs kusten…

 31. Annica K Svara

  Vi vill besöka Frederikshavn, Skagen, Lökken och Aalborg. Allt blir lätt med bilen. Vi älskar att åka till Danmark, och skulle bli glada för en avkopplande resa efter en hektisk höst.

 32. Karin Gerard Svara

  Minisemester med familjen ❤️❤️❤️

 33. Ulla -Britt Carlsson Svara

  Legoland med mina barnbarn!!

 34. Linette Heinebäck Svara

  Jag vill uppleva barndomsminnen! Smörrebröd och annat som är speciellt danskt! Jag har en son som älskar lego och som drömmer om Lego land!
  Njuta av den danska avslappnade atmosfären och ta en kall Tuborg i solen!

 35. Ida Svara

  Åh, Legoland så klart! Och vinner jag kanske vi har råd att åka till Djurs sommarland med! Perfekt för både vuxna och barn! Vi åkte dit ett år när jag och mina syskon var små. Min man har aldrig varit där, hade varit så roligt att få dela detta med min lilla familj.

 36. Annika Svara

  Jag skulle vilja åka till Skagen och se där två olika hav med olika höjd möts.

 37. Gunnar Larsson Svara

  Vill möta våren i Danmark

 38. Stefan Ahr Svara

  Att få bila genom Danmark är något min sambo och jag tänkt på i många år! Vinner vi detta så behöver vi inte fundera längre utan då åker vi!
  Med oss tar vi sambons dotter och ett besök på Legoland blir då givet!

 39. Birgitta Meyer Svara

  Skagen
  Smörrebröd på Kro

 40. Kajsa Rasmusson Svara

  Jag vill ta med brorsbarnen på ett riktigt äventyr. Tivoli, Legoland, Bonbonland, akvariet och zoo.

 41. Märta Vang Svara

  Vår resa-med-vänner-resa går i sommar till Danmark och vi vill se allt i från tivoli till Skagen

 42. Ulrika Almroth Svara

  Vi åker till Jylland där vi får både hav och strand´, liksom nöje och kultur.

 43. Camilla Hassel Svara

  Jag vill åka till området kring Veile, ska finnas lite speciella stränder kring fjorden som går in där.

 44. Mervi Svara

  Dejliga Danmark finns många platser och städer att se. Kunna få med familjen på resan med övernattning hade suttit fint

 45. Camilla F Svara

  Planen är att åka till Legoland för första gången med barnen nästa sommar, denna vinst skulle nog övertala mannen att det är en toppenidé då jag fortfarande är i övertalningsfasen!
  Håller tummarna!
  Kram Camilla F

 46. Therese Olsen Hedendahl Svara

  Jag skulle vilja åka till Legoland och ta med mig min son, min syster och systerdotter. De har så kul tillsammans.

 47. Åsa F M Svara

  Jylland skulle jag välja, ljuset på Skagen och se haven mötas.

 48. Heléne holmberg Svara

  Vi åker till LEGOLAND skulle jag ringa och överraska barnbarnet med.

 49. Ann-Charlotte Svara

  Danmark är en favorit! Har aldrig varit i Skagen så nu kan jag passa på!

 50. Ulla Eriksson Svara

  Jag skulle gärna vilja besöka Legoland. Nu är vi pensionerade och tar gärna med barnbarnen dit.

 51. Jenny Svara

  Uppleva Danmark – vad roligt.
  Har aldrig varit i Danmark trots mina 38 Jordanien. Skulle vara spännande att få se Skagen och Jylland och få uppleva pulsen i Köpenhamn. Lego land är ju även ett måste om man åker med familjen. Mina barn skulle bli lyriska 🙂

 52. Anneli Svara

  Jag skulle ta familjen, man och två barn (13, 19) och åka till Legoland – ingen av oss ha varit där!!
  Det är dags att vi åker dit – innan jag blir mormor 🙂

 53. Mina Svara

  Åh vilken drömresa
  Vinner jag , så kommer jag garanterad åka till Legoland.
  Besöka ölbryggerier och äta mängder med dansk kakor och riktig smörrebröd ✊✊

 54. Åsa Svara

  Ja vill så gärna till Vårt kära grannland
  Bli barn på nytt på Legoland
  Strosa på Skagenstranden
  Och stärka kärleksbanden
  Ja Danmark är så härligt
  Åka dit skulle vara dæligt

 55. Marisha Metzmaa Svara

  Min sambo frågade mig i höstas ”ska vi åka till danmark och äta korv?”. Hade inte råd att svara ja men hade älskat att göra det. Så jag skulle säga ”kom vi kör!” till min sambo!

 56. Lina Svara

  Min son pratar om Legoland väldigt ofta och det vore himla roligt att få uppfylla hans dröm och åka till Legoland nästa år! En liten kille som skulle bli överlycklig!!!

 57. Bitte Svara

  Jag vill se Skagen och dess museum, stranden där haven möts.

 58. Jenny Hammar Svara

  Hela familjen på en danmarksfärja,
  för att på paradiset Legoland få härja.
  Lego är det enda vi brinner för,
  byggnader och fordon i fin kulör.
  Bygg husen blåa, gula eller röda,
  låt din fantasi få flöda.
  Om Legoland vi brukar dagdrömma,
  att utforska klossarna tills fötterna är ömma.

 59. Karin Wennerqvist Svara

  Fyn, Odense och återuppleva tiden ”när vi grävde guld i USA -94”

 60. Therese Linden Svara

  Barnen drömmer om Legoland, häftiga berochdalbanor & havet !
  Vi föräldrar vill mer än gärna se glädjen i barnens ögon genom denna upptäcksfärd!
  Skulle bli bästa Julklappen i år

 61. Yvonne Nilsson Svara

  I somras skulle vi tagit med våra barn till Danmark för att bo på hotell, åka till Legoland och bara ha en massa kul, ett riktigt äventyr var planerat och inbokat, men så hände det som inte skulle få hända natten till avresedagen så vaknar jag upp med att bägge mina ögon var igenssvullna – jag hade fått världens ögoninflammation så istället för Danmark och Legoland så blev det sjukhuset till barnens besvikelse, lovade dock dem att vi istället skulle åka dit nästa år!
  Vi har aldrig varit i Danmark men skulle verkligen vilja se det mesta av det bästa, Legoland, badlandet, tivoli, Ströget, undervattensmuseet bland mycket annat, Danmark är ju känt tydligen för att vara väldigt barnvänligt så denna fina chans som ni nu ger oss skulle verkligen vara som himlasänt för oss som familj på 5 – semesterplanerna skulle verkligen vara på topp då!

 62. Lena Wellman Svara

  Skagen! Se konstmuseet, vandra runt i den mysiga lilla staden, stå vid havet där Skagerack och Kattegatt möts. Det är en speciell känsla i Skagen. En känsla jag inte hittat någon annan stans.

 63. Marita Svara

  Jag vill utforska området kring Lökken tillsammans med min 12-åring. Tidigare har vi bara besökt Legoland och vill lära känna vårt grannland på bättre sätt.

 64. Elisabeth Johansson Svara

  Vill komma till Aalborg, njuta av miljön, gemytet, maten ……

 65. Jonas Svara

  Förra sommaren när vi besökte Göteborg såg vi och barnen båtarna som gick till Legoland och både vi och barnen började drömma oss bort. Så skulle vår familj vinna skulle vi besöka Legoland men även dom Danska vita sanddynerna som vi hört så mycket om lockar. Att hyra stuga och bada och ha det bra. Det skulle helt klart bli nästa års äventyr när vi med bilen mot Danmark styr 🙂

 66. Katja Lund Svara

  Legoland känns givet med två Lego-fantaster här hemma, en liten och en stor!

 67. Victoria Svara

  Att bara få hygge sig med pölser, wienerbröd och fläskestej, det är en riktigt lyxig grej.
  Besöka The Reef och ta sig ett dopp,
  Det vore verkligen resans topp!

 68. Anders Svara

  Uppleva det dandka gemytrt ät mågot vår fsmilj uppskattar

 69. Marianne Sehlstedt Svara

  Besöka Legoland.

 70. Carina Eidbring Svara

  Jag skulle vilja ta med mig min yngste son till Legoland och Lalandia. De äldre syskonen har varit där men inte minstingen så det hade varit en rolig överraskning att ta med honom till.

 71. Raili Svara

  Jag vill resa med mina barnbarn åka till Backen och Legoland ha en härlig bilsemester med barnbarnen kanske vi hinner till Laland också

 72. Anneli Svara

  Ta med barnbarnen till Legoland och sambon vill uppleva Lökken så blir alla nöjda:)!

 73. Ann Svara

  Vi skulle äta stekt rödspätta med skirat smör och rårörda lingon i Skagen och beundra det härliga landskapet och vandra längs stranden. Sen skulle vi spela några rundor golf på någon av Danmarks finfina golfbanor 🙂

 74. Christina Svara

  Vi var på Legoland ca 2007 med mina stora barn (nu 13 o 15 år) vilket de minns med glädje ännu. Nu vill de gärna ta med sin lillasyster på samma härliga upplevelse. Att bila från Östersund till Danmark är dyrt så att få lite ekonomisk hjälp på traven vore toppen så drömresan kan bli av!

 75. Åsa Franzén Svara

  Tar med familjen till Jyllands västkust för att bada på dom vita milsvida stränderna i Nordsjöns vågor!! En avstickare till Legoland borde hinnas med. Det finns mycket att hitta på för barnfamiljer i Danmark!!

 76. Marie Ritter Svara

  Vad är väl mer underbart än att se barnaögon som glittrar av glädje, självklart skulle jag vilja ta med maken och våra två underbara barnbarn till Legoland.

 77. Marie L Olsson Svara

  VILKEN DRÖMVINST!

  Jag och min tonåring har länge pratat om att ta färjan till Danmark. Men jag är både sjukskriven och ensamstående så pengarna räcker helt enkelt inte till…

  Det vi fantiserat mest om är att helt enkelt gå om kring där och uppleva annan miljö och ett annat språk!

  Mmmmm, ja erkänner, jag har knappt varit i Danmark.. Men hört att dom har korv som man antingen hatar eller älskar. Så den vill jag gärna testa 🙂

 78. Monica Höglund Svara

  Jag skulle vilja uppleva Skagen med all konst.
  Museet Lousiana har jag läst mycket om och skulle åka dit.

 79. Inger Svara

  Visst räcker det med en underbar båttur till Danmark för att känna det som om man komma kommit till kontinenten. Fantastiskt att först kunna njuta av överfarten och vid framkomst kunna välja Underbara milslånga stränder, pittoreska byar/städer eller kultur i långa banor. För att inte glömma ”kroerna”.

 80. Lotta Svara

  Ta med barnen till legoland. Äta gott då Danmark har mycket bra restauranger med klass. Besöka bad landet o mycket mer 🙂

 81. Joakim M Svara

  Då åker vi till Skagen och njuter av den härliga atmosfären, maten, museet och inte minst havet.

 82. maria Svara

  Till Warpigs Brewpub vill jag gå å käka och dricka gott, en tripp till Mikkeller & Friends vill jag också ta.

 83. Linda Haglund Svara

  Åker ofta över till Danmark och jag bara älskar det landet. Härliga Köpenhamn , så häftig stad.

 84. Linda R Svara

  Vill gärna ta med familjen på en tur till Legoland!

 85. Gerda Svendsen Svara

  Jag vill ge resan till min dotter och hennes familje , så kan hon hälsa på sin lillasyster i Danmark, , själva åka jag dit flera gånger om året

 86. Hanna Svara

  Det är mycket jag vill se, men badhotellet el Legoland är något vi pratat om här hemma. Hade varit kul att komma dit med barnen

 87. Angelica Svara

  Vilken julklapp detta skulle vara! Pojkarna tjatar om att de vill till Legoland, maken vill till Köpenhamn och jag vill Skagen som jag hört så mycket om. Hoppas att vi vinner för det skulle bli en oslagbar julklapp.

 88. natalie ericsson Svara

  Ååå, då skulle jag ta med min dotter till de långa stränderna Jylland. Skulle vara så roligt att se detta berömda, för att sedan åka till Köpenhamn via Legoland och återuppleva gamla minnen.. Strosa på ströget och sätta mig vid vattnet o bjuda dottern på glass!

 89. Camilla Lidholm Svara

  Jag tar naturligtvis med mig min älskade familj för att visa mina barn Lökken där jag själv var när jag var barn på somrarna ☀️

 90. Åsa H Larsson Svara

  Få gå i Skagen o ha fötterna i två olika hav, äta ribenstek, ris a la mand, aebleskiver och bara njuta. Upptäcka Jylland och slutligt landa på ngt fint B&B.

 91. Ann-Louise Eriksson Svara

  En roadtrip och uppleva det vacka landet.

 92. Tina L Svara

  Det här blir en perfekt mellanlandning på väg till Legoland. En övernattning på danska landsbygden med god öl och smörrebröd.

 93. Jenny H Svara

  Jag skulle vilja ta med min sambo till Schackenborg Kro och bo där en natt för att sedan besöka det underbara och mysiga Schackenborg Slott som står på listan över tilltänka besöksmål i Danmark!

 94. Christina Frisberg Svara

  Jag säger bara strandlivet på Nordjylland underbart att få återuppleva barndomsminnen och Legoland drar ju också såklart :=) <3

 95. Lars Sjöberg Svara

  Från Göteborg med båten till Skagen,
  Smörrebröd, danskt öl härligt i magen,
  Sedan kroer, lego, kultur och sport,
  Du behöver ej åka långt bort,
  Sol, bad och härliga stränder,
  Dejligast av Nordens länder.

 96. Siv Åkerlind Bäckman Svara

  Danmark är ett land som jag bara susat igenom på väg till något annat land,stannat på någon mack tagit en fika gått på toan.Nog måste det finnas en massa andra saker att se och uppleva än detta, så jag är öppen för alla förslag för själv har jag ingen aning om vad jag ska göra där

 97. Marina Holmquist Svara

  Mormor och morfar vill gärna leka med första barnbarnet, en liten tjej, en Saga, på Lalandia. och mysa tillsammans i vattnet, som vi gjort med våra barn när de var små.

 98. anita hansen Svara

  Att få se Slagen vore en dröm.pch att få roa sig på legoland och det stora gamla tivolit skulle va kul.Veijle dit skulle jag en sväng där har dom ett underbart sjukhus som hjälpt min dotter .Det är även en fantastisk fin ort .skulle också äta smörebröd .Bada på Jylland är väl också ett måste

 99. Marita Blom Svara

  Har familj i Californien och skulle vilja ta med dem till Lökken o visa att även vi på nära håll har underbara stränder o ev.surf.

 100. Frida Pettersson Svara

  Självklart besöka Legoland med familjen! Men även visa familjen de milslånga vidderna och havet på Jylland som jag minns som helt underbart från mina besök som barn. Håller tummarna för att 2016 kommer innehålla ett besök i grannlandet 🙂

 101. Maria K Svara

  Vill åka till Legoland med mina barnbarn. Dottersonen, 5 år, är en riktig Legofantast så detta vore den optimala presenten.

 102. Irma Svara

  Jylland har så mycket från norr till söder Konst till natur. Ett mål blir ”Den gamle by” i Aarhus – är bara så fint och trevligt. och så klart besök hos min brevväninna sedan säkert 40 år tillbaka i Odder.

 103. Gudrun lindqvist Svara

  Jag vill åka på våren till Skagen. Förr i tiden cyklade vi till Skagen varje år. Nu fungerar inte det så det får bli bil istället med mina kompisar.

 104. Pia Wendt Svara

  Jag skulle bjuda mannen till Skagen,det har vi pratat om i många år men det har aldrig blivit av

 105. Rose-Marie Svensson Svara

  vore underbart att få ta med mina barnbarn till Legoland då de är stora legofantaster bägge två

 106. R. Nordstrom Svara

  Jag vill gärna få åka till Danmark och Skagen med sitt ”Magiskt ljus” (enligt Skagenmålarna på 1800 talet), Skagens museuet, milslånga stränder och små mysiga samhällen, även åka längst ut på Grenen där Skagerrak och Kattegat möts, Jag vill också besöka Kyrkan Sct. Laurentii (Den tilsandade kirke) som man tror byggdes på 1300 talet men som i dag bara kyrktornet syns av, resten är dolt (begravt) av sand.

 107. Janet Larsson Svara

  Skagen lockar både mig och min man.
  Där erbjuds konst,underbara vyer mm, och sist men inte minst att äta en härlig middag på en mysig kro.
  Danmark är ett dejligt land!

 108. kristina andersson Svara

  Längtar till Danmarks vackra vyer, att mysa på en kro och upptäcka nya ställen.Tar gärna med mig mina tjejkompisar på ett litet äventyr.

 109. Alma Kaljaca Svara

  En mormor som har tre små barnbarn ville se Tivoli och göra ett minne för livet

 110. Åse Svara

  Skagen, smörrebröd och en lille en det är hygge när det är som bäst

 111. Elin Andersson Svara

  Jag vill se Jespershus med mina trädgårdsvänner!

 112. Ingela Svara

  Skulle åka till Skagen, käka gott, shoppa o ta en promenad till grenen. Bara ha det gott!

 113. Pia johnsson Svara

  Var i Grenå för 25 år sedan och tog en tur till den fina stranden i Skagen. Låg där och solade och badade en hel dag. Vi undrade vad folk gjorde ute på piren men kollade inte upp det, när vi kom hem fick vi veta vad vi missat. Skulle vara fantastiskt att åka tillbaka och se haven mötas.

 114. Satu Linnell Svara

  Nu i januari ska jag och min nyblivna man åka på smekmånad till kap Verde men våra föräldra hjärtan värker att lämna barnen hos far och mor föräldrar så länge. I sommar hade vi velat uppfylla våra två 5 åriga grabbars dröm om legoland. Och ta med dom och deras lillasyster dit som kompromiss för dagarna vi är ifrån dom nu.

 115. Cecilia Svara

  Med första barnet besökte vi Louisiana, en fantastisk upplevelse för hela familjen. Nu önskar jag att också andra barnet, som hunnit bli nio år ska få se denna sköna plats – på väg till den plats i Danmark han själv längtar att se: Legoland.

 116. Mathilda Larsson Svara

  Jag skulle besöka Legoland! Var där när jag var liten och skulle såååå gärna vilja besöka det igen. Hade tagit med mina småkusiner så de också får uppleva det!

 117. Lena Svara

  Jag vill gärna åka till Danmark då jag aldrig varit där. Att åka båt från vår ö är så dyrt så vinsten skulle vara ett sätt att komma från ön billigare, så är det bara!!

 118. Pernilla Svara

  Danmark har jag bara åkt igenom påväg söder ut i Europa. Så skulle vara trevligt att få se vad landet har att erbjuda. Har hört att det ska finnas många fina smultronställen att uppleva. Bara att kunna koppla av vid en fin strand 🙂

 119. Christina Ekström Svara

  En tur till vackra Skagen hade varit underbart. Har inte varit där sedan 1988.

 120. Åke Pettersson Svara

  En vårresa för att besöka danska trädgårdar för inspiration och inköp

 121. Karin Hamilton Svara

  Jagvi. Gärna komma tillbaka till Danmark, vårt kärs grannland. Alltid lika trevligt och maten är dejlig!
  Karin

 122. Karin Svara

  Bara åka runt och uppleva gemytet och den goda maten.

 123. l.margareta@spray.se Svara

  Dags att denna sommar köra söderut, detta vore en fin början

 124. Sture Abrahamsson Svara

  Tivoli i Köpenhamn.

 125. Anna Svara

  Jag skulle vilja uppleva de underbara stränderna på Jyllands västkust tillsammans med familjen!

 126. Eva Carlsson Hansén Svara

  Jag vill återuppleva de härliga stränderna på Jyllands västkust och pärlan Lönstrup. Det är allt för länge sedan min man och jag var där.

 127. inger fromell Svara

  Älskar Danmark. Har en underbar utomlandskänsla.

 128. Anki Svara

  Härligheten och medvetenheten

 129. Susanne Svara

  Åka med familjen till Legoland, det är bara lego som gäller hemma nu!

 130. Kerstin Holmberg Svara

  Min egen dröm är att få vandra hela Haervejen på Jylland och få uppleva det fantastiska landskapet, få färdas på en väg som använts sedan de första människorna kom till Danmark -tanken är svindlande!

 131. Elisabeth Berglöf Svara

  Har alltid drömt om att mig till Skagen bege
  För att havens möten uppleva och se
  För att sedan få kura framför en brasa och må gott
  Det skulle jag göra om jag vinsten fått

 132. Maria Svara

  Barnbarn till LEGOLAND börjar nu bli dags!
  Om vi vinner så bokar vi en resa strax!
  Tid att få umgås och njuta av livet
  Danmark är dejligt, det är då givet!

 133. Sven-Åke Lande'n Svara

  Mormor/farmor och morfar/farfar önskar en dejlig tid med barn och barnbarn.

 134. Elisabeth Johnson Svara

  Danmark, ett land man absolut inte ska forcera. I det landet ska man lugnt ”marschera”. Bilutflykter i litet format, sevärdheter på nära håll och på danska maten hålla koll. ”Hygge” med andra ord. Det kan bara göras i Danmark, ingen annan stans på vår jord.

 135. julia R.K. Svara

  En dröm!

 136. Anne Ekendahl Svara

  Till Danmark vi hemskt gärna vill, aldrig Legoland vi kommit till.
  Så nu håller vi alla tummar vi har att vi dit far.

 137. Gunnel Bergström Svara

  Ett absolut är Gilleleje på Själland med underbara räkor vid fiskehamnen. Solen bara blänker i havet.
  Naturligtvis är smörrebröd ett annat måste.
  Sedan strosa runt i Köpenhamn och bara njuta av den härliga danska gemytet.

 138. Maria Gustafson Svara

  Jag vill så gärna åka tillbaka till Skagen, det var fantastiskt, tänk att få uppleva höststorm där.

 139. Ingela Sjögren Svara

  En mimi sem. i Danmark är inte fel. Kanske upp till Skagen. Det finns många fina platser att återuppleva där.

 140. Emelie H Svara

  Skagen är nåt jag aldrig sett !
  Det önskar jag mig hett !
  Sedan vill jag smörrebröd äta !
  Måste kolla om det sig mot surströmming kan mäta ?

 141. Lisbeth Pettersson Svara

  Jag vill ta med gubben, åka och titta där dom spelade in Badhotellet som var helt underbar. Äta gott och shoppa hör ju också till samt träffa alla mysiga danskar.

 142. Fredrik Antonsson Svara

  Skulle vilja ta med familjen, på en tripp där vi skall besöka Djurssommerland och sedan ta bilen och kolla in mysiga Skagen.

 143. Carina Åman Svara

  Vill hinna med ”hela” Köpenhamn + allt av Danmark som hinns med… Tycker så mycket om detta land, allt är sevärt och värt att uppleva

 144. Johanna Hansson Svara

  Jag skulle vilja ta med barnen på en resa till Danmark … Vi har semestrat där när de var mindre! Vore roligt att köra upp mot underbara Skagen även köra runt på Jylland !!!

 145. Karina Svara

  Jag skulle vilja promenera längs med norra Jyllands fantastiska stränder och leta bärnsten. Känna doften av hav, vindarna och saltstänk från havet mot min kind och helt plötsligt se en bärnsten glimma till bland tången på stranden. Sedan skulle vi gå till en Kro och mysa i den danska gemytliga stämningen, äta något gott, kanske ett smörrebröd eller favoriten Stjerneskud, till det en kall Tuborg och en sodavand till barnen.

 146. Camilla Svara

  Jag vill besöka norra Jylland och även Århus. Norra Jylland för att se var min pappas släkt växt upp och Århus för jag vill se den gamle by. Vore dessutom roligt att få återbesök Legoland då jag inte varit där sedan jag var barn.

 147. Anna Svara

  Min nioåring har aldrig varit på Legoland och det är dit vi skall åka till våren om vi vinner!

 148. Britt-Marie Eklund Svara

  Jag åker gärna till favoritstället Skagen där finns mycket att se och göra, avstickare till Lökken det kan det nog bli. Tar med fyra vänner, gärna nån som har bil

 149. ann s Svara

  I danmark äter man smörrebröd, öl och den lille, man njuter av den goda danska mentaliteten. Det finns många platser att besöka och alltid lika trevligt överallt.

 150. Gill Svara

  Vår lille son älskar att bada så en tripp till Danmark med besök på badhotellet och den danska västkusten vore inte fel

 151. Sophie Svara

  Ta med familjen till Skagen

 152. Eva Johansson Svara

  Jag skulle vilja ta med barnbarnen till Legoland och lejonparken.

 153. ann åfeldt Svara

  Vi vill åka till Legoland igen. Barnen är nu större och vill åka tillbaka för allt de inte vågade åka när de var mindre! De är nu för stora för att ta körkortet och vaska guld men det finns ju mycket annat spännande och det är mysigt att bara gå och titta!

 154. Anna Svara

  Stevns klint är målet för oss, och andra oväntade naturupplevelser för Danmark!

 155. Thyra A Svara

  Det skulle vara så kul att kunna åka runt på västra sidan av Danmark och uppleva alla deras vita fina stränder med mysiga strandkrogar och trevliga hotell. Den sida vi inte upplevt ännu men läst om.

 156. Kaj Svara

  Jag skulle vilja promenera längs med norra Jyllands fantastiska stränder.Känna doften av hav, vindarna och saltstänk från havet mot min kind och helt plötsligt se en bärnsten glimma till.

  • Karina Svara

   Ont om egen fantasi? 🙂

 157. Lena Svara

  Jag vill alltid tillbaka till Skagen, gå och titta på de fantastiska Skagenmålarna på muséet, sen gå och äta i hamnen. Åka runt på småvägar och hitta små pärlor, trivs jättebra i Danmark

 158. Birgit Svara

  Precis som alla andra, på Legoland vill barnbarnet vandra. I drömmen han där redan kilar, kör självklart deras Legobilar. Tänk att drömmen kan bli sann, om vi biljetter till Danmark vann!

 159. Anna Lundqvist Svara

  Njuta av det lugna och trevliga atmosfären som finns i Danmark. Äta pölse och dricka en Tuborg, shoppa och helt enkelt njuta av livet.

 160. Mats Svara

  Jag vill ta med flickvännen till underbart mysiga Älborg för en romantisk helg med god mat, ”hygge” och kanske lite kultur om energin räcker till även för det.

 161. Camilla olsson Svara

  Kom aldrig iväg till Legoland med mina barn, men nu kanske jag får chansen o åka med mina barnbarn?

 162. Annika Jonasson Svara

  Jag skulle gärna vilja åka till Skagen och till stället där den danska serien ”Hotellet ” spelats in. Njuta av vidderna, havet och vinden.

 163. Sag Lundqvist Svara

  Vill gärna till Legoland , äta smörrebröd , kolla in Lilla Havefrun och återse fina Danmark

 164. Malin Junghard Svara

  Jag såg en bild på ön Møn för några år sedan och jag är helt besatt av den nu.

  De vita vackra klipporna och det turkosa havet som bryts mot dem. Sanslöst vackert.

  Jag hoppas att jag kan få åka dit och se det med egna ögon.

 165. Marie Svara

  Jag vill vandra längs med vattnet ut till grenen. Sitta och ta ett glas öl med min man och vänner i hamnen i Skagen.

 166. Christia Lydecker Svara

  Uppleva det magiska Skagen ljuset och det danska gemytet!

 167. Dita Schütz Svara

  Jag skulle vilja se Ribe och Ebeltoft på Jylland.

 168. Anita Svara

  skulle vara kul att kunna tölta på någon lång sandstrand och besöka museum, bara vara

 169. ann Svara

  Jag skulle ta med min sambo. dotter och min systerdotters son på 4 år som tyvärr förlorat sin mamma och pappa finns inte så tänker låta honom få uppleva lite familjetid och semester på legoland <3 vilket är största intresset

 170. carina eriksson Svara

  Hej!
  Att få komma till Skagen är en av mina drömmar. Tänk om den blir uppfylld nästa sommar hoppas och längtar. Carina

 171. Bo Thornberg Svara

  Jag vill äntligen vandra ut där vågor slår,
  från båda håll mot spets på Skagen,
  skåda målarbästa ljuset där jag står,
  och sen få nåt gott i magen,
  på en liten korsvirkeskro,
  där man kanske också kan bo.

 172. Mats Jerfsten Svara

  Jag gillar Köpenhamn, strosa på stan och äta smarriga smörrebröd 🙂

 173. Veronica Hedlund Svara

  Åhh skulle vilja vinna denna och få ta med mina underbara barn till leopard. Mvh veronica

 174. Margaretha Elfström Södergren Svara

  Jag vill till Skagen i norr och byarna precis vid gränsen till Tyskland och till den gamle by i Aarhus, så det är mycket som lockar på Jylland, en ö som har mer än man tror.

 175. Cina wahlström Svara

  Besöka underbara Skagen o äta röd pölse

 176. Annika Karlsson Svara

  Jag o maken vill åka till Skagen o njuta av livet!

 177. Maritha Persson Svara

  Danmark är ju så dejligt på alla sätt. Känslan räcker långt. Bila omkring eller ännu bättre strosa längs en av alla fina stränder .
  Det finns så många smultronställen .

 178. Carolina Svara

  Jag önskar bjuda med man och barn till Løkken under en sensommarhelg. Karamellfabriken, flyga drake på stranden och pannkakshuset… saker som jag minns. Vill avsluta med en natt i Frederikshamn och bada vid The Reef och piratäventyr.

 179. Madeleine Bergström Sundelin Svara

  I Danmark vill jag helst uppleva att bo på landet och köpa ”kartoffler” hos någon bonde och köpa Odense chokladfondue på burk att doppa färska frukter i. Danmark är verkligen ”dejligt”.

 180. monica andersson Svara

  Har 3 barn 19 17 & 4,5 år har varit i danmark många ggr men aldrig till Legoland.Så legoland skulle vara skoj att ta med sig familjen & undersöka

 181. Irene Svara

  Skulle ta med mina barnbarn till badlandet The Reef på sportlovet

 182. Yvonne Svara

  Helt otroligt, jag har varit runt hela världen men inte besökt vårt grannland Danmark!
  Så hela Danmark känns spännande och outforskat

 183. Åsa H Svara

  OM barnen ska med har jag ingen chans !
  Då är det Legoland som gäller !

 184. Berra Svara

  Jag har varit en del i Danmark men aldrig vid Skagen, så jag vill gärna åka dit. Jag vill se det berömda ljuset, äta ”Pillede rejer i trængsel” och se haven mötas. Är det sol och varmt vill jag förstås bada också. Dejligt!

 185. Kerstin Eriksson Svara

  Århus skulle få ett besök. Gammalt och nytt, dåtid och nutid på en enda gång.

 186. Cecilia Harald Svara

  Jag skulle vilja ta med familjen till Løkken där jag har upplevt många härliga och spännande somrar som liten! Kolla in bunkrarna på stranden, njuta av god mat och dryck, lyssna till vågorna som sakta slår in mot land och bara vara alldeles avslappnad och njuta av stunden!

 187. Sara Rick Svara

  Hade blivit en tjejresa med väninnorna. Besöka badhotellet the Reef och ha en skön och avkopplande liten minispa resa tillsammans.

 188. Sofia Tynn Svara

  Jag vill besöka Kristiania. Och jag vill pröva riktigt smörrebröd av olika varianter. Mumms!

 189. Eva Svara

  Jag vill återuppleva barndomssomrar i Lökken med mina egna barn! Bada o sola vid den fantastiska sandstranden!

 190. KENT FORSBOM Svara

  Åka och se legoland med vårat barnbarn.Se lökken och dom fina stränderna.

 191. Axel Svara

  Ge järnet på Jylland, det är vad jag skulle göra. Jag vill se en dansk forbollsmatch och jag vill gärna spela fotboll på de fina stränderna. Jag skulle hälsa på min danske vän. Resten av familjen får bo på härligt hotell.

 192. Birgitta Svara

  Det bästa med semester i Danmark är att man kan ta med sin hund. Stena har särskilda hundplatser ombord och det är aldrig svårt att hitta boende, där också hunden är välkommen.Även kroer/restauranger kan acceptera hund. Jag minns när vi,med svenska vanor,satte oss utanför för att äta. Det blåste lite småsnålt, men mat ville vi ju ha. Då kom restaurangägaren ut och bjöd in oss. Hunden låg snällt under bordet och blev också han serverad en godbit!! Iår kan vi tänka oss att bila söderut och besöka Körsbärsfestivalen på Fyn.

 193. Maria Norgren Svara

  Besöka Legoland med familjen.

 194. Erika Svara

  Jag vill till Skagen och gifta mig i Svenska Sjömanskyrkan. Det skulle vara underbart att tillbringa en ”smekmånad”-semester vid en vacker härlig lång sandstrand där haven möts, och bo på ett mysigt hotell.

 195. Åsa Nilsson Svara

  Legoland såklart!
  Att bygga lego är lite som att bygga ett förhållande. Det är många små bitar som måste stämma om man ska få ihop det, men byggt på en stadig grund är det vackert att beskåda.
  För ganska precis ett år sedan rasade mitt och Tindras pappas ”bygge” men efter mycket gemensamt slit har vi nu börjat bygga på något alldeles nytt. Vad passar då bättre än att på Legoland fira vår återförening. Att det skulle vara vi för evigt var ändå livets mening.

 196. Monica Nilsson Svara

  Legoland med mina barnbarn.

 197. Kristina Svara

  Skulle gärna åka till Lökken. Har aldrig varit där

 198. Monica K Svara

  Jag ger detta i present till dotter med sambo, så får jag åka med. Och uppleva Christiania, någon Kro, Skagen och go mat!

 199. Ingrid Svara

  Jag skulle gärna vilja åka till Skagen för att se haven mötas och rida islandshäst i utkanten av ”öknen”. Se den Tilsandede Kirke, äta smörrebröd och ”Stjaerneskud” (friterad spätta med remoulad och räkor) och njuta av att få ”hygge sig” på äkta danskt manér. Skippa allt vad vuxenpoäng heter – var annars kan man äta ”frokost” (= danska för lunch) så där mitt på dagen utan dåligt samvete 🙂

 200. Lena Björk Svara

  Vill bila uppåt och se de två haven mötas! Ska visst vara en härlig upplevelse.

 201. Jessica Hellström Svara

  Legoland, har varit en dröm sedan många år
  för hela min familj och på vägen hem stannar vi nog till på Tivoli och roar oss lite till

 202. Malin Svara

  Jag har inte varit i Danmark sedan jag var liten och kommer knappt ihåg något från den resan. Så jag skulle vilja vinna för att få uppleva landet, men speciellt uppleva Köpenhamn och Strøget som vuxen!

 203. marianne karlsson Svara

  Vi har varit på Legoland en gång och älskade det så vi vill tillbaka:
  Nu tar vi i familjen chansen att få se något annat än aporna på Skansen!

 204. Catarina Johansson Svara

  Skulle vilja ta familjen till Legoland. Vi har en dotter på 8 år som inte varit där och hon älskar lego (speciellt lego friends).

 205. Per Alfredsson Svara

  Jag och Örjan Lax gillar att åka till Danmark det ett Trevligt land

 206. Ana K Svara

  Har läst om Fårup sommarland och och alla aktiviteter, vatten, bada, klättring och karuseller. Har ett par töser i familjen som verkligen hade uppskattat en dag eller två i DK, det säger dom är OK.

 207. Samuel Tholén Svara

  Jag hade tagit med familjen och bilat runt längs Skagen, badat i havet och vandra längs de underbara stränderna som jag tyvärr bara sett på bilder och på TV.

 208. Birgitta Svara

  Uppleva Skagen,bada äta räkfylld rödspätta och dricka en härlig dansk pilsner.Gå på museet och beundra ”Skagenmålarnas tavlor ”Avsluta på stranden och se när solen går ner.

 209. Siv H Svara

  För oss som kommer norrut,
  vi har aldrig sett Sveriges slut !
  Undrar så vad som finns på andra stranden ?
  Vi önskar så att vi vann den !

 210. Liselott Larsson Svara

  Göra en kärleksresa med min man sedan 30 år tillbaka i oktober. Njuta av livet med promenader längs Skagens stränder, strosa på Tivoli och mycket mer, eller mindre beroende på hur andan faller på

 211. Göran Svara

  Jag vill åka med familjen till Jylland och Skagen och njuta av god mat och dryck!

 212. Lotta Svara

  Jag skulle ta med mig familjen till Fyn och öarna söder om Fyn. Ärö ska vara väldigt fint, mysigt för båda stora och små.

 213. Laila Svara

  Jag skulle åkt till Römö och bada samt flyga drake, sova över i Ribe. Sitta på ett fik med wienerbröd och bara njuta av livet.

 214. Märta Eriksson Svara

  Jag skulle vilja leka på Legoland med familjen. Hänga på långa sandstränder, bada i havet och äta dansk pölse!

 215. Ellinor Svara

  Vore fantastiskt roligt att få uppleva Skagenmuseet, örnreservatet, sandstranden vid Skiveren, några fantastiska sanddyner som man bara har hört talas om tillsammans med mina närmaste efter ett slitsamt arbetsår!

 216. Malin Moberg Svara

  Jag hade tagit med mig min familj till lego landet. Ett minne för livet!

 217. Anita Karlsson Svara

  Jag skulle vilja Ålborg och Århus besöka,
  då mina danska resminnen föröka.
  På Goda Smörrebröd vill jag maken bjuda,
  dessutom önskar vi en trevlig rutt med Stena Lines Skuta.

 218. Carina Svara

  Jag vill åka till Köpenhamn och sitta vid någon mysig trottoarservering och äta smörrebröd och ta den” lille” och titta på folkvimlet. Nästa dag far vi vidare till någon liten by vid havet. Mannen får följa med och syrran o hennes man, vi fyra firar 45 årig bröllopsdag,( hade dubbelbröllop) nästa år, det kan väl vara värt att fira i Danmark.

 219. Emma Svara

  Jag vill uppleva Skagen och äta Wienerbröd med choklad.

 220. Gunvor Karlsson Svara

  Jag älskar vårt grannland i väst, det danska gemytet, den goda maten och de trevliga människorna.

 221. Nils Håkan Karlsson Svara

  Här tävlar jag varje dag om resväskor och olika länder, hoppas att ni någon av dessa värdecheckar till mig sänder.
  Om jag skulle vinna dagens pris,
  så skulle det på lördag vår bröllopsdag bli mitt kärleksbevis.
  Min gumma vill ju till Ålborg stad,
  tänk ändå vad denna vinst skulle göra oss extra glad.

 222. Birgit Marmvik Svara

  Vill till Skagern för att uppleva ljuset , rymden och vidderna. Hälsa på dotterns svärföräldrar som har stuga där. Se konstnärerna måla sina olika motiv. Själv skulle jag fotografera. Reser gärna från Göteborg till Fredrikshamn

 223. Philip Svara

  Att vinna denna tur till Danmark hade varit fantastiskt roligt! Jag älskar att åka båt, så bara det hade varit mer än tillräckligt. De gånger jag har beökt Danmark, har jag bara varit i Fredrikshamn. Så den här gången skulle jag gärna försöka mig till Århus; Danmarks näst största stad.

  Där skulle jag vilja besöka ”Den gamle by”, vilket är ett område med gamla pittoreska hus, samt en medeltida kyrka. Tänk vad mysigt att få strosa runt där.

  Ett besök på Aron Aarhus konstmuseum (ett av de största i norra Europa ), hade det nog också blivit.

  Sedan hade det varit trevligt att bara strosa runt på stan, shoppa, uppleva den danska kulturen och förstås äta danska wienerbröd med choklad.

  Om jag vann skulle jag bjuda med mig några goda vänner, och förhoppningsvis få en oförglömlig semester tillsammans!

  God jul och gott nytt år! 🙂

 224. Katarina Hvittfeldt Svara

  Jag vill låta barnen få samma ljuvliga semester som jag upplevde som barn.. Köra bil på stranden, plocka snäckor, äta spännande danska bakverk mm. Danmark är ett fantastiskt land och så nära oss… En lagom resa för ivriga barn! Hoppas på en supersommar 2016. Danmark here we come… Hoppas vi!

 225. ola lagström Svara

  Som ung var jag en flitig besökare på Roskildefestivalen och det skulle vara superkul att än en gång vandra mellan scenerna med en hof och bara njuta av atmosfären och musiken.

 226. Jörgen Svara

  Hade varit mysigt med en kroferie tillsammans med min älskade livskamrat nu när barnen flugit ut. Börja i mysiga Århus, vidare att känna sommarpulsen i Lökken och avsluta i Skagen där haven möter varandra!

 227. Mia Svara

  Jag skulle vilja göra en härlig dansk roadtrip med stopp på vackar danska slott, mysiga kro och självklart bada fötterna vid Grenen. När vi ändå är i Skagen kikar vi på skagenmålarnas klassiska alster och njuter en lille en medan vi väntar på att få in en rejäl smörrebröd med räkor!

 228. Lena Svara

  Drömmer om att besöka Skagen.
  Njuta av livet och fånga dagen.
  Med ett smörrebröd i magen
  och utsikt som är storslagen.
  Njuta av konst så svårslagen.
  När haven möts blir jag hänförd och tagen.

 229. loui Thornberg Svara

  En resa till Jylland,
  blir utan förskyllan,
  av upplevelser fylld,
  och nästan förgylld.
  Jag vill se det Skagenmålarna såg,
  och doppa foten i Nordsjövåg,
  se solen gå ner i väst,
  då är livet en fest.

 230. Klas Svara

  Skulle vilja åka till Mön! Verkar vara en fantastisk ö. De vita klipporna vid Möns Klint som stupar dramatiskt ner i det smaragdgröna havet. Det ska finnas en lång trappa som man kan ta, ner till den svarta strandremsan. Stranden består av flintasten och löper som ett svart band längs med hela klinten. Låter spännande!
  Bra vandringsstigar med fin utsikt över Östersjön, där vandrar vi gärna! Kanske har vi turen att få se vilda orkideer, då över 20 arter ska finnas här!
  Liselund, ett litet slott med halmtak, i en fin park, besöker vi gärna! Likså gamla fina kyrkor med väggmålningar. Bada vill vi också, stränderna runt hela ön lär vara fina! 🙂
  Hotel Praestekilde på Mön ingår i Small Danish Hotels. Det hade passat perfekt! Verkar vara ett helt underbart hotell 🙂

 231. Ulla Johansson Svara

  Vill gärna åka båt till Danmark, och kanske besöka Skagen

 232. B J Svara

  Skagen ingen plats är ljuvligare. Sedan pulsen i Köpenhamn, lunch i hamnkvarteren, se på båtar och folk som passerar förbi. Dejligt!

 233. Aneta Svara

  Det finns sååå mycket jag skulle vilja se i Danmark, men eftersom jag läst och hört så mycket om Skagen, så skulle jag vilja uppleva Skagens ljus, samt att bada i vesterhavet.

 234. Peter B Svara

  Golf är min stor passion !
  Jag har hört om en bana som alla mina kompisar rekommenderar :
  Køge Golf Klub
  Men innan jag vänder hemåt så finns det ett par hundra till !

 235. Christel Svara

  Skagen så klart, det skulle bli helt underbart.

 236. Ciri Sandell Svara

  Jylland med Skagen och Århus
  kommer nog i första hand
  när jag besöker detta land.

 237. Ylva Svara

  Just läst mina morföräldrars fina gamla kärleksbrev. Vill gärna besöka Frijsenborgs slott på Östjylland där min danske morfar och slottsträdgårdsmästare mötte och1901 friade till min svenska mormor som var kammarjungfru där.

 238. Susan Svara

  Äta pölse, gå på Tivoli och sen en utekväll på så Ströget

 239. Juhani Svara

  Jag älskar att köra bil och därför skulle jag alla gånger vilja åka på en härlig bilsemester till Danmark. På våren då det är som grönast och innan alla utländska turisterna har kommit dit. Jag skulle vilja åka till Sjallands Nykobing, där jag var med en kompis för länge, länge sedan. Bada, äta på någon trevlig Kroe, besöka Köpenhamn och en pizzeria i Bella Hoj, där jag åt världens godaste pizza. Minnet av den godaste pizzan jag någonsin har ätit, bleknar aldrig!

 240. Anna L Svara

  Vill gärna få möjlighet att se Skagen och all dansk natur på småställen jag aldrig besökt. Skulle också passa på att träffa min danska del av släkten för det blir alltför sällen. Men nu har vi en chans! Tror minsann vi svänger förbi Legoland och Lalandia med så blir det en helhetsupplevelse för alla i familjen

 241. Pierre S Svara

  Ålborg och Möns Klint eller Skagen
  alla visar de upp olika delar av de danska behagen
  vill se dem alla
  och sedan mig kalla
  berest och av Danmark helt betagen

 242. Carina Rosengren Svara

  Till Skagen vill jag fara och i Legoland som ett barn vara. Äta rødpølse och smørrebrø, några timmar på tivoli förströ.

 243. Familjen Karlsson Svara

  Jag vill kasta kostymen – Hasta La Vista,
  först in på Legoland – ut bland de sista.
  För en önskan tar form och inom oss gryr,
  en värld av upplevelser och äventyr.
  Häftiga attraktioner och kittlande karuseller,
  glass och sockervadd – det är vad som gäller.
  Familjetid är det bästa som finns,
  hoppas få ge mina barn en semester de minns!

 244. Ingela Svara

  Jag har varit i Skagen för flera år sen. Det jag mest kommer ihåg är alla enorma, fantastiska målningar på museet i Skagen. Kände mig nästan religös! Det skulle jag väldigt gärna vilja uppleva och få se igen!

 245. Irene Larsson Svara

  Jag vill besöka Skagen igen. Förra gången vi var där ösregnade det och vi kunde inte åka ut till Grenen med det lilla tåget,

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.