Vinn två exklusiva resväskor från Rimowa i samarbete med Lufthansa

Idag har vi kommit till den 16 december och vi har nio tävlingar kvar i vår julkalender. Det är fortfarande väldigt många fina priser kvar och i dagens lucka kan du vinna ett riktigt lyxigt pris. Två personer vinner varsin exklusiv resväska från Rimowa i samarbete med Lufthansa.

16-dec_Lufthansa_rimowa

Resväskorna har storleken 40 x 55 x 20 cm och rymmer 33 liter och kommer från Rimowa och har vunnit flera tester som den bästa resväskan. Väskorna fungerar som handbagage på de allra flesta flygbolag. Färgen är i en härlig ton som heter Prosecco. Det är alltså två vinnare i dagens tävling.

För att vinna i dagens tävling vill vi att du ger oss ditt allra bästa packningstips för att få en så liten och smidig packning som möjligt. Skriv ditt svar som en kommentar senast 16 december 23.59 då tävlingen avslutas.

Vinnarna presenteras under nästa vecka via e-mail samt med ett inlägg i detta blogginlägg. Vinnarna utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Anställda samt deras familjemedlemmar på Resia och Lufthansa får inte delta. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år och som är bosatta i Sverige.

Tävlingen är avslutad!

Juryn har valt ut två lyckliga vinnaren av väskorna.

Först har vi Mervi som vann med bidraget:

”Dela upp packningen om ni är fler så inte allt en behöver hamnar i en resväska. Detta lärde vi oss på en resa till Venezuela. Gick av flyget väntade på våra väskor, min väska kom men inte min mans. Som tur var hade jag packat ned julklapp till honom så han fick något att byta med innan bagaget dök upp dag 4 på vår resa. Det var de som inte fick sitt bagage förrän dag 12. Sen rulla kläder som alla andra redan talat om. Hade suttit fint med nya väskor när nästa långresa är två månader bort. Trevlig resa!”

Den andra väskan var det Lena som vann med bidraget:

”Rulla ihop, vik noga och välj gärna kläder som inte skrynklar och tar plats. Lägg strumpor och underklöder och sådant, längst med kanterna där det ofta finns plats över. Använd tjocka tröjan på resan så slipper den ta plats i väskan. Och lägg i det du vill ha, tänk på att kan trycka ihop väskan med våld om inte annat 😉
Skulle det ändå inte fungera så lägg in i partnerns väska när det inte märks. Håller tummen hårt eftersom jag inte har någon väska alls nu!”

312 Responses to Vinn två exklusiva resväskor från Rimowa i samarbete med Lufthansa
 1. Anne-Li Foerster Svara

  RULLAR! Jag har börjat med att rulla ihop mina kläder. Får bättre plats och voilà … Blir inte skrynkligt.
  Det är mitt absoluta tips på smidig och smart packning⭐️

  • lena f johansson Svara

   Ordentliga resväskor när man reser känns bra och att packa lätt är en övningssak som man lär med tiden !

 2. Anders Bäckström Svara

  Utnyttja tomma utrymmen som skor. Fyll skorna med strumpor och underkläder.
  Ta inte med för mycket utan köp på plats. Bara roligt med lite nya kläder och beroende på vart man reser ofta billigare än hemma.

 3. Malin Fredriksson Svara

  Hygienartiklar finns i så smidiga rese storlekar så man kan fylla ut necesären med trosor/sockar.
  Har jag skor så trycker jag även där in underkläder & resterande rullar jag.
  Åker jag utomlands till sol/bad tar jag gamla kläder/skor/badlakan till stranden som jag sedan kan kasta så får jag plats med sådant jag handlar.
  Och kläder… Rullar hårt så ryms det bra.

 4. Elisabeth Andersson Svara

  Rullar kläderna och väljer att ta tunna och lätta kläder. Kombinerar olika över och underdelar som kan användas på olika sätt tillsammans. Då behövs det inte så mycket plagg, och jag har plats för eventuella inköp om jag skulle vilja handla nåt med hem. Mindre förpackningar av dusch o shampo m.m.

 5. Susanna Palo Johansson Svara

  Rulla kläderna är ju ofrånkomligen det bästa. Sen tar jag med en liten påse tvättmedel då behöver jag inte så många plagg med mig, ex underkläder, linnen och handdukar som kan tvättas eftersom.

 6. Birgitta Strandqvist Svara

  Res mycket så lär man sig vilket som är onödigt att ta med.✈️

 7. Maud Hansson Svara

  Jag plockat fram allt jag vill ha med mig. Sen tar jag bort hälften. Sen tar jag bort hälften igen. Då är det inga problem att rulla ihop kläderna och få ner dom i resväskan.

 8. Pia Wendt Svara

  Packar alltid hälften av våra skor/hygienartiklar /kläder med mera i den enes resväska. Resten packar jag i vår andra väska,på detta vis ha vi alltid något at ta på oss, vi kan sköta hygienen osv

 9. Jennie Johnson Svara

  Jag rullar alla kläder hårt, allt från trosor till klänningar. Tar med flest över- och underdelar för olika kombinationer tillsammans, så då behöver man inte ta med så mycket. Tar även med lite tvättmedel, ett klädstreck och några klädnypor.

 10. Sören Andersson Svara

  Hejsan, här kommer mitt bästa packtips:

  Packa kläder och skor som är lätta att kombinera. Mitt tips är att rulla kläderna eller att packa i vaccumpåsar, det blir ju inte lättare bagage men tar definitivt mindre plats. Skor placeras lämpligast i hörnen alt. långsidorna i väskan och kan fyllas med div. hygienartiklar, mediciner och andra småsaker. Viktigast av allt är reseförsäkringen, ev. vaccinationskort och att man har kopierat pass, reseförsäkring, flygbiljett innan man åker och förvarar kopiorna på ett annat ställe än där man har de riktiga värdehandlingarna. / Sören

 11. Maria K Svara

  Börja med att provpacka. Tag sen ur allt ur väskan igen och tag nu bort hälften. Nu har du allt och lite till med dig som du behöver under din semester. (Tråkigt nog lever jag inte som jag lär. Får alltid sitta på väskan för att få igen den.)

 12. Jonny Svara

  Lägg & packa kläder i påsar och skriv och klistra små post it lappar på varje påse. Tex vit tröja Gant. Sedan in med kläderna i resväskan. Alltid lyckad och smidig packning sen jag började med detta.

 13. Jane Johansson Svara

  Rullar i vakuumpåsar. Ser bara till att ha några basplagg som går att Marcus ihop. Små flaskor av hudkräm, schampo , balsam och andra småflskor. I handväskan har jag smink och lite smått ifall resväskan skulle komma bort på flygplatsen. .

 14. Birgitta Axelius Svara

  Rulla är jättebra! Får bort massor av luft. Genom att rulla blir plagget eller vad det är inte rynkigt! Lärde det av en gammal sjöman!

 15. Britt-Marie Eklund Svara

  Rullar grejerna men många års resande har också lärt mig att lämna hälften hemma och man klarar sig ändå☀️

 16. Ewa Gustafsson Svara

  För att få en smidig och lätthanterlig packning bör du lägga de tyngsta sakerna längst ner (mot hjulen) i resväskan. Detta gör att väskan blir bekväm att dra och den låga tyngdpunkten ger stadga. Dessutom blir de lättare och kanske ömtåligare persedlarna inte sönderpressade.

 17. Ingela Bäckström Svara

  Rullar kläderna och väkdigt lite för att kunna köpa där man är och kanske hitta kläder som inte finns hemma stoppar strumpor och annat i skor.inga hygen artiklar köper på plats bara rese förpackning i handbagage

 18. Monika Svara

  Jag packar bara det som inte går att köpa på resmålet. Det får plats i mitt handbagage!

 19. Tova Svara

  skippa onödiga förbrukningsvaror som finns att köpa på plats, speciellt barnfamiljer packar blöjor och mat, det finns barn i andra länder med så också det barn kan behöva

 20. Dryden Svara

  Kläder i funktionsmaterial tar minimal plats. Kanske inte det snyggaste en kan resa i men bekvämt och lätt att tvätta och torkar snabbt.

 21. Britta Högström Svara

  Ta strumpor och underkläder sist och tryck ner dem överallt där det finns mellanrum och/eller en luftficka.

 22. Caroline j Svara

  Packar alltid i handbagaget först. Sen över till STORA resväskan, rullar kläderna hårt hårt. Att jag gör så beror på att egentligen räcker det med handbagaget men vill ha en stor resväska med mig ändå då jag efter en resa har med mig betydligt mer hem än när jag reste. Vatten finns det i dem flesta länder, så skölja upp kläderna efter hand brukar jag göra. Är man på semester vill man kunna handla där och få plats med det inhandlade hem igen.

 23. Lena E Svara

  Ta med ett ombyte och hygienartiklar, köp resten på plats oftast billigare, speciellt om man åker till t ex Thailand.

 24. Kristin Svara

  Handbagaget brukar jag packa med alla ”outfits” till mig och min son i separata, genomskinliga påsar så att om jag behöver byta hand kläder är det lätt att hitta allt jag behöver.

 25. Jessica Leo Svara

  Rulla kläderna så tar de inte så mycket plats och tänka på att det jag tar med går att kombinera så det inte behövs så många kläder.

 26. Cecilia Eriksson Svara

  Max tio plagg har funkat för mej i alla årå då kan du få plats för lite köp me☀️☀️☀️

 27. Bett Svensson Svara

  Mitt bästa tips när jag ska packa resväskan är:
  bara lätta, lätta kläder,
  resekit för hygienartiklar,
  ett supertunt ullunderställ för säkerhets skull..
  och inga onödiga personliga saker,
  detta innebär att jag har plats i väskan att handla med mig presenter hem, som om ju alltid är uppskattat!

 28. Camilla Hassel Svara

  Rulla hårt! Räcker med sköna promenadskor. Lämna tvål och shampoo hemma, finns ofta på plats. En handväska har plats för mycket…

 29. Monica K Svara

  En snygg klänning som fungerar till både vardag och fest, tunga kläder och jacka och promenadskor under själva resan därefter kläder jag kan göra av med för att köpa nytt på plats! Nödvändigaste hygienartiklar med pass, pengar, mobil och medicin i liten handväska att hänga runt halsen eller helst saker i jackfickorna.

 30. Emma Svara

  Att rulla kläder är det bästa sättet för att få ner så mycket som möjligt! Om man ska vara borta lite längre så är packpåsar guld värt för att undvika kaos i väskan 😉

 31. Anneli H Svanberg Svara

  Jag tar med mig några lätta viscoseblusar som färgmatchar med byxor eller kjol. Några tunna funktionsplagg. De rena kläderna är förpackade i tunna plastpåsar för att undvika läckage från mindre förpackningar av hygienartiklar. De tyngsta skorna tar jag på mig och packar några lätta extra i plastpåsar. .Jag lämnar alltid lite extra plats för att kunna komma hem med något som jag köpt En pocketbok packar jag ner även om det tar plats men eftersom det gör resan ännu trevligare.

 32. Kim Svara

  Bestäm först hur stor väska du skall ha och packa sedan bara vad som ryms.

 33. Annika Svara

  Jag tar en större väska så får det plats lite mer ; )

 34. Ulla -Britt Carlsson Svara

  Finns ett ”vaccumpåsar”
  Funkar alltid!!

 35. Veronica Mattsson Bäckman Svara

  Tunna kläder som rullas ihop. Ta med kläder som du kan skänka bort när du åker hem (mer plats i väskan för inhandlade varor ), fyll tomrum med saker tex skor. Fyll småfranskor med ex schampo/balsam.

 36. Karin Sundström Svara

  Jag tar kläder som kan kombineras på olika sätt efter behov samt en liten påse tvättmedel för att kunna fräscha upp dem efter hand. Då behöver jag inte så många plagg på resan.

 37. Birgitta Tiainen Svara

  Packar ett ombyte i rullar, ifall stora väskan skulle bli felskickat 😉 Häller kombinerad schampo/duschtvål i liten flaska. Prov- väger väskan före.
  Packar ner Regn-poncho i tunn material..Packar självklart också ner mitt glada humör & min oemotståndliga charm 😉

  Skulle ge vinsten till sonen som äntligen har mött kärleken igen, dom skall ut & resa snart ♡

 38. Susanne Johansson Svara

  Jag rullar mina kläder. Sparar miniförpackningar av schampoo mm. och fyller på. Varför släpa på en massa tunga schampooflaskor. Sedan har jag ett tips som jag fått från min syrra. Hon och hennes man packar alltid 50/50 dvs de lägger hälften av packningen i den andras väska. Sannolikheten att båda skulle försvinna eller bli försenade är ytterst liten. Lite tvättmedel kan vara bra också så man kan skölja upp något om man skulle behöva.

 39. Åsa Svara

  1, Packar handbagaget först . Laddare, de kläder som får plats , rese och försäkringshandlingar, kreditkort, hygienartiklar under 100ml.
  2. stora resväskan rullar kläder, utnyttjar utrymmet i skor och packe underkläder och strumpor sist i vråna…

 40. Mervi Svara

  Dela upp packningen om ni är fler så inte allt en behöver hamnar i en resväska. Detta lärde vi oss på en resa till Venezuela. Gick av flyget väntade på våra väskor, min väska kom men inte min mans. Som tur var hade jag packat ned julklapp till honom så han fick något att byta med innan bagaget dök upp dag 4 på vår resa. Det var de som inte fick sitt bagage förrän dag 12. Sen rulla kläder som alla andra redan talat om. Hade suttit fint med nya väskor när nästa långresa är två månader bort. Trevlig resa ✈️

 41. Susanne Petersson Svara

  Min och sonens väskor har gått sönder, på vår förra resa. Hade ju varit Guld att vinna nya

 42. Anders Svara

  Plocka fram allt du tänkt ta mez och sedan halvera det, då har du rätt pacning

 43. Ulla Eriksson Svara

  Tänk efter vad som egentligen är viktigt. Det mesta finns att köpa om det kniper. Tar med kläder som är lätt att tvätta upp om det kniper. Det är upplevelserna som är viktiga.

 44. Susanne Petersson Svara

  Tar med kläder som man inte behöver stryka. Då kan man rulla ihop dom. Sen inte ta med sig så mycket. Finns ju att köpa om man behöver….

 45. Heléne holmberg Svara

  Lätta , tunna kläder som rullas. Försöker packa basplagg som går att kombinera. Ett smycke , vips har du klätt upp dig.

 46. B J Svara

  Rulla och ta inte med för mycket. Få plagg som kan kombineras. ”gamla” skor att resa i som kan lämnas kvar.

 47. Mina Svara

  Rulla kläderna !!
  Sen försöker jag matcha kläder så att det blir få plagg och många kombinationer.
  Lite tvättmedel för att tvätta lite under längre resor.

 48. Therese Olsen Hedendahl Svara

  Min packningsprocess är lång. Jag brukar ta fram alla de tänkbara kläderna och skor jag vill ha med minst en vecka innan vi ska åka. Sedan packar jag och ser vad som får plats. Några dagar innan avresa tar jag bort de kläder jag inte vill ha med. Sedan packar jag de hårda och tunga sakerna mot kanten som rullar mot golvet. De lätta kläderna viks snyggt och placeras så plant som möjligt. Dags för avfärd.

 49. Elisabeth Johansson Svara

  Tar fram kläderna jag tror jag behöver. Plockar bort hälften och packar ner resten. Tar med över- och underdelar som går att kombinera på olika sätt. Små reseförpackningar av hygienartiklar.

 50. Ann-Charlotte Svara

  Rulla lätta plagg o packa jeans o tjock tröja i botten. Skor lägger jag små plagg i och lägger en och en i påsar så kan jag trycka ner dem där det finns hål. Packa om flera gånger och ta bort plagg för att minimera och ge plats så jag kan handla lite på resan.

 51. Carina Mattsson Svara

  Rulla kläderna så hårt som möjligt. Använda alla tomrum genom att packa inuti skor, etc. Och komma ihåg att man ALLTID packar med sig för mycket 🙂

 52. Jessica Andersson Svara

  Lägg fram allt som ska packas ner och gå igenom av man verkligen behöver ha med allt, sedan viker man kläderna och därefter rullar dom, för att dom ska ta så lite platts som möjligt!

 53. Christina Svara

  Rulla, tryck ned strumpor och annat smått i skor och andra skrymslen men framförallt, packa lätt!

 54. Jörgen Andersson Svara

  Jag har olika packningslistor för olika typer av resor. Då minskar möjligheten att jag packar med.onödiga saker och jag har med.mig precis vad jag behöver. Uppdaterar listan så fort jag saknar något eller märker att jag har med mig för mycket.
  Har man glömt något eller något oförberett händer går det alltid att komplettera på plats.

 55. Anneli Svara

  Gör en lista på vad du behöver på resan. Ta fram allt, tänk igenom en gång till! Ta med tvättmedel så att du kan tvätta kläder på resan. Rulla ihop klädesplaggen för att få bättre med utrymme.

 56. Karin Ohlsson Svara

  För att få en så liten och smidig packning som möjligt är det absolut bäst att packa ner så lite som möjligt. Behöver man ha med en extra tröja så tar man på sig den/knyter den runt magen!

 57. Tina L Svara

  När vi var unga och båtluffade i Grekland så fick vi lära oss hur man packar smått i en ryggsäck. Detta är användbart även idag i vanliga resväskan. Och perfekt med handbagage! Rulla kläderna, strykfritt på köpet. Småflaskor för schampo mm. Men främst att inte packa med för mycket, det mesta finns ju oftast att köpa på plats. Och hittar du det inte till försäljning på destinationen så behöver du det säkert inte.

 58. Marita Svara

  Jag planerar min klädsel så att de olika plaggen går att kombinera, flyger i de mest skrymmande skorna och en cape som fungerar som ytterplagg – när jag reser till länder som tillåter det.

 59. Maria Blomström Svara

  När jag & min man reser så tar vi lite i handbagaget så vi klarar oss direkt vi landar på resmålet..
  Sedan packar vi hälften var ungefär i båda våra resväskor. …
  Vilket är bra då vi vart med om att en väska inte kommit…
  Då har vi alla fall trygghet att ha något till oss båda..
  Sen schampo mm är i väl knyta frysspåsar/ plastkasse då jag vart med om o att de vart Schampo i hela nessesären…

  Mina / våra tips hoppas på tur väskorna ser även snygga ut & våra e gamla & fula…

  Julkram

 60. Ingalill Pettersson Svara

  Jag rullar alltid kläderna. Lättare att packa o inga skrynkliga kläder.

 61. Therese Linden Svara

  Packar kläder som matchar, dessa viks perfekt i samma storlek och i en fin hög. Hygienartiklar i små plast flaskor. Lätta snygga gympaskor.
  Ska börja flypendla till Danmark så jag lär mig väl efter några resor.

 62. Jan Svedberg Svara

  Tar fram vad jag behöver. Plockar bort hälften.
  Rullar sedan ihop mina tunna lätta kläder. Packar småsaker i skor och mellanrum. Klart!
  På resmålet ger jag bort använda riktiga kläder och kan unna mig att köpa nytt. Dubbelt så bra, dubbelt så roligt. Alla glada och nöjda

 63. Asta Mrak Svara

  Tänka, tänka! Vad behöver jag och vad behöver jag inte? Packar tunnare saker, rullar kläderna hårt. Den tjockare tröjan tar jag på mig! Stor handväska, som rymmar en del!
  Man kan alltid köpa saker där man kommer fram, men det skall ju med hem igen! Så det är inte alltid lösningen!

 64. Lina Svara

  Nystrukna rena kläder viks fint och sen små reseprodukter så klarar du det mesta i en weekend väska!

 65. Cahrine Boström Svara

  På ditvägen packas det snyggt och kläderna rullas och allt planeras väldigt noga.
  På hemvägen är det värre…¨då slängs allt ner känns det som. Så en stor och snygg väska önskas:-)

 66. Marianne Sehlstedt Svara

  Brukar packa för att åka MC och då blir man tvungen att packa på bästa sätt och detta har jag tagit med mig när jag åker iväg med flyg. Necessären är fylld med små flaskor av schampo, lotion, parfym i en liten sprayflaska som man fyller på, borste som handtaget är borta på m.m. Har jag 2 par skor att välja mellan så tar jag de som tar minst plats. Det är oftast inte kläderna som tar plats utan allting annat. Använder mig väldigt mycket at PICKPACKs saker och lösningar.

 67. Karin Wennerqvist Svara

  Rulla rulla kläder
  Packa efter väder
  Bad och sol, sköna eleganta
  Snö och kallt, varma transparanta

 68. Charlotte Hardenheim Svara

  Jag packar ner ”gamla och slitna” kläder. Sen kastar jag en del när jag använt dem på resan och så kan jag shoppa mer med mig hem!

 69. Angelica Svara

  Rulla alla kläder eller använder vaccum påsar. Planera packningen så att man bara får med sig sånt som man kommer att använda. Brukar försöka packa så att bara halva väskan är fyll på ditresan så man har utrymme för det man shoppar på resmålet.

 70. Lena Höglund Svara

  Rulla ihop, vik noga och välj gärna kläder som inte skrynklar och tar plats. Lägg strumpor och underklöder och sådant, längst med kanterna där det ofta finns plats över. Använd tjocka tröjan på resan så slipper den ta plats i väskan. Och lägg i det du vill ha, tänk på att kan trycka ihop väskan med våld om inte annat;)
  Skulle det ändå inte fungera så lägg in i partnerns väska när det inte märks

  Håller tummen hårt eftersom jag inte har någon väska alls nu!

 71. Teres Svara

  Ta fram allt du tänkt ta med dig och plocka sedan bort hälften. Man packar alltid mer än man behöver.

 72. Camilla olsson Svara

  Tunna, lätta kläder, bekväma skor som du kan ha till allt. Håll dig till vissa färger så allt matchar. Hygienartiklar i småförpackningar. Viktigt: kopiera passet(ifall det skulle försvinna), lägg namn o adresslapp även i väskan( om taggarna försvinner på väskan)

 73. Åsa Svara

  Vid kortare resorboackar jag alltid små förpackningar med hygienartiklar. Kollar även om hotellet har hårtork finns det behöver jag inte släpa med egen. Avslutar med att väga väskan. Trist att behöva betala extra avgift för övervikt på flyget.

 74. Åse Svara

  Sparar provpåsar med schampo, balsam, hudkräm mm som kommer med tidningar. De ör väldigt praktiska att ha med på resan! Är platta, läcker inte och inga tomma inköpta reseförpackningar behövs ta med hem.
  En grenkontakt för att ladda fler enheter på samma gång.
  Badhanduk hyrs/lånas/köps på plats.
  Färgar fransar innan resa så behövs inget smink packas med.
  En sarong har jag på mig som även fungerar som kudde, filt, morgonrock.
  Tröja i silke värmer men tar så liten pöats att den till och med får plats i handväskan!
  Böcker nedladdade i iPad.

 75. Nickolina Josefsso Svara

  Problemet för mig är att jag alltid tar med mig för mycket saker!! Men på slutet har jag i alla fall hällt över schampoo,balsam och duschtvål i mindre flaskor. Det hjälper en hel del!

 76. Maria Purnell Svara

  Solsemester = Badkläder i handbagaget. Lång resa = Köp hygienartiklar på plats. Packa plagg som går att kombinera, så behöver du färre byxor/jackor/kjolar som väger mer och ta plats. Packa de plagg som passar för resan som du gillar mest. Och slutligen gynna affärerna på resmålet, lämna plats för lite nytt!

 77. Gun-Britt Svara

  Det ultimata packtipset är att alltid tänka att man är bäst på att packa, alltså nummer 1. En 1:a packar bara ett av varje plagg brukar jag tänka. Det funkar alltid för mig och jag reser alltid lättast i sällskapet och har gott om plats över. Vid ytterst få fall har jag fått komplettera med något ENstaka plagg på destinationen men även en vinnare kan ju fela. God Jul!

 78. Kerstin Nilsson Svara

  Du kan rulla dina kläder , då får du plats med mer kläder och blir inte så skrynkliga
  Stoppa små saker i skorna , bra tips

 79. Ann Svara

  Skulle passa precis. Sista flygningen pajjade väskan.
  Tungt ner mot hjulen och rullar allt annat alt vacuumpåsar. Små förpackningar av de hygienartiklar som jag inte kan få tag i på resmålet. Upplärd av reseledarmostrar:). Kollar även med dem vad som är billigt att handla med hem.

 80. Thyra A Svara

  1 jacka, 2 par skor, 3 par byxor/shorts, 4 blusar/tröjor och 5 par trosor/kalsonger. Komplettera med badkläder och solglasögon.
  Duschtvålen på hotellet används till att tvätta upp kläder vid behov.
  Använd vacuumpåsar så sparar man utrymme, rulla kläderna, glasögonfodral till småprylar.
  Skor placeras i hörnen eller långsidorna i väskans botten med strumpor i.
  Fyll småburkar/flaskor eller linsetui med hygienartiklar.
  Packa lätt, ta inte med hälften ens av vad du tänkt från början.

 81. Margareta Jordanskog Svara

  Lägger alltid skor i botten på väskan fyller noga med strumpor underkläder så att skorna håller formen sedan lägger jag kläder som inte är ömtåliga ut efter kanterna packar mig in mot mittentills jag får det jämnt och fint sedan lägger jag ömtåliga kläder ser till att det kommer ut på kanterna så det inte åker runt i väskan överst lägger jag sådana kläder som tål lite stötar osv.

 82. Ak Svara

  Rullar kläderna.De tyngsta/tjockaste i botten samt extra skor, som också får ge rum åt underkläder. Reser i de tyngsta skorna och tjockaste plaggen. Små förpackningar av hygienartiklar och endast det absolut nödvändigaste, oftast finns det mesta att köpa på plats.

 83. Soffie Svara

  Nr 1. Ta inte med för mycket. Oftast vill du shoppa på resan och få plats med det när du åker hem!
  Nr 2. Plastpåsar. Små med zippostängning. Perfekt att ha toppar , bh-ar och annat småtte i.
  3. Ett mini resestrykjärn. Tar inte mer plats än en plånbok och perfekt om du tycker kläderna blir skrynkliga.

 84. Fredrik Nykvist Svara

  Jag plockar fram allt som ska med sen tar jag bort två tredjedelar av kläderna. Resten köper jag på plats om det behövs. Det är vääääldigt sällan man använder mer än en tredjedel av kläderna man har släpat med sig. Att resa lätt, är lätt som en plätt!

 85. Eva-Lisa Jonsson Svara

  Jag rullar kläderna i nätpåsar det tar liten plats. Skor lägger jag ihop par om par. Jag tar bara med det nödvändigaste tandkräm, tandborste och kam. Det finns att köpa på plats. Jag vill ha plats att handla med mig hem när jag åker iväg.

 86. Jan G Svara

  Skaffa en väska som Prosecco ovan! Går som handbagage men rymmer tillräckligt mycket för de flesta resor. Underlättar bagagehanteringen oändligt mycket eftersom man slipper släpa på flera kolli. En sådan vore resenärens allra bästa julklapp!

 87. Raili Svara

  Önskar ny vinna fina resväskan .Behöver verkligen när min gamla har nu flera år bakom nacken.God jul

 88. Emma Svara

  Mindre flaskor för shampo och tvål. Kläder som är lätta och skrynkelfria. Tänk igenom skovalet noga för att inte behöva allt för många par.

 89. Marie Svara

  Rullar numer alla kläder vilket också gör dem skrynkelfria så man slipper packa resestrykjärn, fyller också t ex skor med underkläder. Tittar i sambons resväska och inser att jag nog ändå kan ta bort hälften av mitt…

 90. Cina wahlström Svara

  Rullat i hop kläderna men tyvärr så har vi inge egna väskor så vi brukar låna barnens

 91. Katarina Frejd Svara

  Jag rullar ihop t-shirts och tröjor, det tar mindre plats och blir inte heller skrynkligt. Försöker välja kläder som går att kombinera till flera olika ”outfits” så behöver jag inte så många plagg. Miniförpackningar ag hygiengrejor så klart och bara det mest personliga/nödvändiga, resten finns oftast på plats.

 92. Barbro Svara

  Tar aldrig med mig mer än jag behöver, fattas något köper jag det på plats

 93. Emma Långström Svara

  Mitt bästa packningstips är något som jag själv hade haft nytta av sist vi var till Rhodos.

  Packa allt du tycker verkar nödvändigt att ha med dig. När du gjort det så tar du sedan bort hälften av alla grejer och bara tar med dig hälften! Det räcker gott och väl och gör så att man sparar massvis med plats i väskan 😀

 94. Helén Sallander Svara

  Rulla alla kläder och stoppa trosor & sockar i skorna. Packa ett extra ombyte (+ badkläder vid solresa) i handbagaget ifall incheckat bagage skulle bli försenat.

 95. Kristina Larsspn Karlstedt Svara

  Lägger fram allt jag vill ha med, gör en koll o tar bort det som inte behövs, gör en koll till o tar med bara det som absolut behövs. Mkt kombokläder i lätt o smidigt material. Rullar allt , otroligt vad lite plats det tar.Viktigast tycker jag är bra skor för mkt promenader för nya upptäckter. Lägger alltid bikini/shorts/linne/sandaler i handbagaget ifall väska kommer på villovägar. En ny väska vore kanon då sista resan till Thailan tog kål på en ”rygga” o en resväska.
  Tack o God Jul//Stina

 96. Nina yacoub Svara

  Jag har en tendens att packa för mycket onödigt. Så jag planerar outfits redan här och lägger dom i påsar. På så sätt har jag en påse för varje dag! Det är perfekt, plus att man sparar plats till annat:)

 97. Lena Wellman Svara

  Laddar ner böcker i paddan så slipper jag bära på reselektyren. Tar med lite tvättmedel så behövs inte så många kläder.

 98. Mona Svara

  Lägg kläderna utsträckta, begränsa kläderna. Spar utrymme till hemresan. Tag med reseförpackningar

 99. Rina Löfqvist Svara

  REKLAMATION efter REKLAMTION. SÅ har det sett ut för mig och mina resväskor, vore så lyxig att vinna denna som verkar vara bäst.
  RULLA RULLA det är det jag oftast gör, rensar, packar om tänker en extra gång om jag behöver det jag packar eller ej 🙂 Oftast packar jag alldeles för mycket.

 100. Charlotta Westerlund Svara

  Ofta kan man ha kläderna fler gånger än en, men problemet kan vara EN fläck. Packar alltid en avbruten tandborste och en bit galltvål. Blöt fläcken med galltvål och vatten, skrubba och vips är fläcken borta. Hela plagget behöver ej tvättas, man har sparat tid och även plats i väskan eftersom man då kan minska antal plagg tack vare återanvändning.

 101. Evelina Axell Svara

  Om man rullar kläderna så tar de mindre plats och blir inte skrynkliga. Packa ner gamla, slitna underkläder som du kan slänga allteftersom du använder dem, då får du plats för nya saker typ souvenirer på hemresan.

 102. Anna Karin Bäckström Svara

  Jag viker kläderna en gång för att inte behöva stryka dem när jag kommer jag fram…..Ofta tar jag med mig för mycket så jag försöker matcha så mkt som möjligt. Vill alltid ha extra utrymme kvar för shopping!
  Jag stoppar strumpor, underkläder och annat smått i skorna och lägger dem efter kanten i resväskan.
  Badkläder, mindre necessär och ombyte i handbagaget.

 103. Peter Widman Svara

  När jag skulle iväg och backpacka för första gången för sådär 10 år sedan, så skulle ju ryggsäckan packas. Jag stod där och undra hur jag kunde få ihop detta på ett bra sätt, då kom min stora idol, som tack och lov också är min mor fram och gav mig en present, som jag har använt sedan dess. Packpåsar i olika färger!, enormt bra i alla lägen. Man lär sig innehåll och färgerna. Lätt att ta upp och sedan att lägga tillbaka igen. Smidigt är bra.

 104. Ann Östling Svara

  Packpåsar, rulla större plagg och använd småförpackningar för hygienprodukter.

 105. Martina Larsson Svara

  Välj kläder som går att kombinera på många olika sätt, samt använd reseförpackningar av hygienartiklar.

 106. Elisabeth Svara

  Jag reser numera bara med handbagage – först ser jag ut kläder som matchar, över- och underdelar. Sedan rullar jag kläderna. Jag åker i de skor/sandaler/någon outfit jag tänker använda och packar ner ett par badtofflor och två bikinis i en handbagageväska. Sedan packar jag små reseförpackningar med hudkräm, parfym och tandkräm, mitt smink, en deodorant och tandborste, mediciner och resehandlingar, böcker – allt i en liten ryggsäck. Resten finns på hotellet eller så köper jag på plats. Dags för avfärd.

 107. Karin Björklund Svara

  Planera, planera, planera, sen tar jag bort hälften av kläderna och minst 2 par skor. Rullar allt som fungerar att rulla samt packar underkläder i småpåsar som är lätta att hitta i väskan.
  Jag kommer iallafall hem med lite kläder som inte blivit använda. 🙂

 108. Anna Pringle Svara

  Jag har alltid en väska som är ”grundpackad” hemma. Med underkläder, hygienartiklar och laddare. Resten packar jag ner när jag bokat biljetten. Allt helst i handbagage. Nu reser vi oftast till samma ställe så jag vet vad vi behöver. Kan man slippa den stora väska att checka in så riskerar man inte bli av med den. Sen slipper man vänta på att dom ska rulla fram på flygplatsen. Man börjar semestern med en gång. 😉

 109. Inger Svara

  Rulla, rulla. rulla………….Låter kanske knepigt med alla kläder tar mindre plats och håller sig fräscha på det sättet

 110. Gudrun lindqvist Svara

  Tar fram det jag vill ha med. Tar sedan bort ungefär hälften. Sedan brukar det gå ner utan besvär.

 111. Ulrika Svara

  Rullar kläder, samt min man och jag delar kläder alltså
  hälften av kläderna i varsin väska ifall någon kommer bort

 112. Annhelene oskarsson Svara

  3 linnen,1 klänning,underkläder, 1 kofta, 2 par shorts och badkläder . Mer behövs ej då man i stort sett går omkring med en inköpt sarong över badkläder.

 113. Sofie Svara

  Det som tar störst plats i min resväska är alla schampoo flaskor, hudkrämer och andra hud- och hårvårdsprodukter.
  För att spara en massa plats i resväskan använder jag mig av refill burkar och flaskor. Så smidigt! Man slipper onödigt stora förpackningar och spar en massa plats i väskan för roligare saker som souvenirer.
  Det är mitt bästa packnings tips! 🙂

 114. Åsa H Svara

  1. Rulla allting som är mjukt
  2. utnyttja skornas innandöme
  3. sedan finns det reseförpackningar av olika förbrukningsmaterial som ex tandkräm, shampo, hudkräm etc
  4. res med kavajen på, i väskan tar den plats

 115. Anna Svara

  Jag rullar alltid mina kläder, det känns som att de blir mindre skrynkliga då om man rullar rätt och att det är lättare att hitta rätt rulle när man ska klä sig på plats sen. Väljer kläder som går att kombinera ihop på bra sätt och på flera sätt. Då kan man skippa den där tredje koftan för kyliga dagar utan kanske kombinera ihop annat till lager på lager. Har också alltid det största/tjockaste plagget på mig när jag åker. Finns det plats lägger jag ner en liten extraväska att ha som handbagage på vägen hem om jag råkar handla för mycket. Då kan den lilla tygväskan med dragkedja man la överst i packningen innan man stängde hemma vara räddaren i nöden!

 116. Marie Svara

  Sprid sällskapets kläder i alla väskor ifall någon skulle komma på avvägar. Planera ”outfits” redan hemma så att man inte tar med kläder som inte används. Lägg en baddräkt och ett ombyte i handbagaget så att man inte blir strandsatt om väskan kommer bort

 117. Gudrun Carlsson Svara

  Rulla kläderna så tar de minst plats. Ta med plagg som kan kombineras. Stick in strumpor i skorna

 118. Liz K Nilsson Svara

  Min packning börjar en vecka före avgång. Går igenom de kläder jag vill ta med och väljer bort en del direkt. Resten ska vara lätta och lättkombinerade med varandra. Sedan åker skorna ner i kanterna på väskan och kläderna rullar jag ihop. Använder gamla badlakan som jag kan slänga vid hemresan. Handbagaget packas med en omgång underkläder, ett klädbyte, bikini, tandborste o tandcreme ifall resväskan kommer bort. Även en pocket och laddare finns där.
  Åker gärna i jeans och en lite tjockare tröja så det inte tar plats i resväskan.

 119. R. Nordstrom Svara

  Lämna handuken för stranden (poolen), schampo, tvål o.d. hemma, finns oftast på plats om inte så går det att köpa. Andra hygienartiklar som inte går att ”vara utan” finns ofta som mindre ”reseförpackningar” och tar mindre plats
  Packa inte för mycket kläder, det går åt mindre än man tror, och det du tar med rullar man ihop det tar mindre plats

 120. Katarina Wäring Svara

  Plocka fram allt du vill ha med. Ta bort hälften! Sen väljer du ut det du tycker bäst om och verkligen kommer att använda. Blir inte mycket kvar då

 121. Lena Johansson Svara

  Ha på dig mycket när du reser,kläder som tar plats i resväskan t ex jeans, stövlar, jacka så blir det mer plats i resväskan
  Planera vad du ska ha med, skriv lista – vad är troligt att du behöver ?
  Strunta i ”ifallatt” saker.

 122. Majny Svara

  Hand bagaget ska innehålla mina mediciner och ett hoprullat ombyte ifall att.,.

 123. Jaana Bertilsson Svara

  Jag börjar med att plocka fram kläder/skor jag tror att jag måste ha med mig. Sedan sorterar jag så att så många plagg som möjligt går att matcha ihop, så det brukar sluta med att hälften kan plockas bort. Necessären innehåller resekit av nödvändigaste hygienartiklar, resten går att köpa på plats om det behövs.

 124. Annika Andersson Svara

  Tänk på att schampo och tvål osv alltid finns att köpa på plats. Onödigt att packa ner i väskan.

 125. Eva Svara

  Om Ni är flera som reser ihop: Prata Er samman så Ni fördelar vem som tar med vad, tex hygienartiklar, hårtork etc och LÅNA AV VARANDRA!
  Även kläder kan man låna av varandra! (Tips! ta med lite tvättmedel för snabb handtvätt)
  Blir garanterat många, goa skratt och ställer samarbetsförmågan på prov!

 126. Lena W Svara

  Sedan jag köpte packpåsar på Ikea så har jag aldrig haft en rörig resväska. Allt ligger på plats, vet exakt vad jag har. Nu när jag ska åka iväg ska jag märka påsarna med nyckelbrickor. Aldrig mer en rörig väska allt på plats, samt jag minskar risken av ohyra och smuts.

 127. Anne-Louise Andersson Svara

  packa underkläder som är på väg att behöva bytas ut, så kan jag kassera dessa efter användandet. Detta frigör mycket utrymme för att packa ner nyförvärvade grejer på semesterresan. Smutstvätt tar ju som
  alla vet betydligt mer plats.Samma gäller om man måste ha strandhandduk med sej.

 128. Eva Carlsson Hansén Svara

  Platt i vacumpåsar, det som inte ryms där rullas. Det räcker ofta med handbagage och inget incheckat bagage på det sättet även på veckolånga resor.

 129. Madeleine Karlström Svara

  Hej!
  Jag packar det tunga längst ner mot hjulen på väskan för att den ska bli lättare att dra. Rullar ihopkläderna så det tar liten plats fyller tomma utrymmen med småsaker 🙂
  Packar inte ner för mycket onödigt, finns oftast mycket att köpa på plats!
  För det mesta packar jag också ner lite småsaker som underkläder, tandborste och en bikini i handbagaget ifall det händer något på vägen!
  Med vänlig hälsning,
  M

 130. Håkan K Svara

  Använd lättviktsresväska. Rulla och vik kläder bra. Använd skor att lägga strumpor i. Använd alla smarta fack. Ta med bagagevåg. Köper man billiga strandmadrasser – skänk bort dem till lokalbefolkningen. Fördela din partners packning i din väska eller tvärtom. Använd 4 hjul på väskan ifall 2 går sönder.

 131. ann s Svara

  vaccum-förpacka!

 132. Magnus Svara

  Ta med äldre kläder som ändå är dags för att lämna till insamling eller slängas för att använda på resan. Det är ofta billigare att handla kläder till de ställen man kommer till. Packa i packpåsar som man fyller med strumpor, underkläder, t-shirts etc så blir det lätt att packa tätt ihop. Lägg strumpor etc i skorna för att lösgöra utrymme. Lägg datorn, ipad etc hemma för att kunna koppla bort internet.

 133. Sandra Svara

  Skriv en genomtänkt packningslista, där allting ska fylla en funktion. Har du skrivit upp 10 strandklänningar för en 7-dagarsresa så kommer inte alla användas.

 134. Anette Larsdotter Svara

  Lägg alla kläder ovanpå varandra och rulla ihop i en stor rulle – minsta möjliga skrynkor. Och bara att rulla upp igen vid ankomst. En extra uppsättning i handbagaget av det du måste ha de första dygnen ifall väskan kommer på avvägar eller du blir översköljd av vin på planet.

 135. Jan Jälkinger Svara

  Använd MÅSTE-BÖR-VILL-principen. Lägg fram allt du tänkt ta med dig. Packa ner i resväskan det du absolut MÅSTE ha med dig. Lägg tillbaka allt du BÖR ha med dig = finns att köpa om det verkligen behövs. Packa med tre saker ur VILL-högen – det kommer att glädja dig när du packar upp och sätta lite guldkant på resan.

 136. Sture Abrahamsson Svara

  Kom ihåg att (oftast) resar man ju till länder där man kan köpa nytt. Så passa på att förnya din garderob när du är ute och reser!

 137. Åsa Svara

  Planera, planera, planera. Se till att välja kläder som går att mixa och matcha. Sikta in dig på dina favoritplagg som du trivs bäst med. Var selektiv när det kommer till necessär, bara det nödvändigaste, gärna i små reseförpackningar.

 138. Jimmy Svara

  Tänka över vad som egentligen är nödvändigt, ofta har man med sig saker som var billigare att köpa på destinationen eller som man inte använde i det heltatt.

 139. Anna Johansson Svara

  Ser att det mesta är sagt men jag skriver jag me utifrån tanken en veckas charter. Matcha två underdelar med fyra överdelar i strykfria material, rulla kläderna, fyll skor med diverse småjox, ha små förpackningar av ”måstehamedkrämer” köp resten på plats, pocketböcker närmast hjulen för smidigare väskkörning (jag vet ska skaffa läsplatta). I handbagage lägger jag shorts, linne, bikini och medicin för tre dagar omutifall incheckat bagage försvinner för då kan jag njuta av solen utan att shoppa först. En sak till: Tack för bra tips av er andra

 140. Susanne Svara

  Jag reser nästan alltid med handbagage och då har jag mig allt. I ”enliterspåsen” har jag småförpackningar av linsvätska, tandkräm, tvål, bodylotion, solkräm, rengöring och fukt för ansiktet, shampo och balsam. Jag packar ner kläder som inte skrynklar sig, t.ex har jag två klänningar till kvällen som jag varierar med några olika sjalar. Jag har två uppsättningar bikini, shorts och linnen. Reser gör jag i en klänning, och i tights och något långärmat som jag lätt kan ta av eller på beroende på värmen. 3-4 uppsättningar av underkläder, som jag tvättar upp efterhand. Två böcker, några tidningar och kamera brukar jag oxå ha med, samt ett gammalt badlakan till stranden.

 141. Anna Svara

  Jag ger inte mycket för vakummförpackade kläder; däremot blir det väldigt lätt och behändigt med sidenreselakan (om det inte finns lakan på resmålet).

 142. Ann-Christine Johansson Svara

  Att rullar alla kläder hårt gör att det tar mindre plats i väskan. Kläderna blir heller inte skrynkliga. Struntar i att ta med hygienartiklar. Köp dem på plats istället. Försök att låta bli att tänka ” kan vara bra att ha ut i fall att ”

 143. carina Svara

  Rulla kläderna samt ta inte med de där extra finskorna du ändå inte använder.

 144. Lena Kindblom Svara

  Lägg hygienartiklar och mediciner i genomskinliga plastpåsar så du lätt hittar. Rulla kläder hårt så slipper du skrynkliga kläder och du får plats med mer. Skor läggs i plastpåsar. Lägg med en extra till smutstvätt. Tänker alltid att det jag glömt finns att köpa dit jag kommer. Kul souvenirer med kläder från andra länder!
  Trevlig resa!

 145. Christina Ekström Svara

  Packa, testa, ta bort, packa om, lämna utrymme till inköpen.

 146. Erica Simonsson Svara

  Jag rullar kläder! 🙂 Grymt bra!!!! Tar med en del som jag slänger senare när det är anv ( Som jag skulle slängt hemma) ex badlakan mm.

 147. Nina Svara

  ta med sånt som du ändå tänkt slänga efter nästa gång du haft det. Använd och släng 🙂 då har du plats i resväskan till nytt. Köpa nytt på resmålet!! två flugor i en smäll 🙂

 148. Julia Svara

  Läste mycket om attman skulle rulla sina kläder och jag testade det i somras. Ingen hit då man helst ska packa med ett strykjärn också då, haha! Men jag har ett annat knep. Bestäm dina outfit och kombinera samma plagg på olika sätt. Packa med släta, breda vikningar i den ordning du lommar att använda plaggen och utnyttja de spänningsanordningar som finns i din väska!

 149. Liselott Larsson Svara

  Jag rullar mina kläder. En lättare klänning att ha till kvällen, tunna långbyxor till min man. Hygienartiklar i småförpackningar, lättare skor för ombyte. Underkläder i små utrymmen i väskan. Tjockare kläder och promenad/vandringsskor har jag på mig när jag åker. Tandborste, pass och biljett har jag i en liten ryggsäck eller handväska som jag bär med mig under hela resan och sedan använder som badväska/picknikbag eller shopingväska på resmålet.
  Hittar alltid något fint att använda på plats eller ta med hem i min lättpackade resväska

 150. lena andersson Svara

  Jag se till att ha ett ombyte i handbaget, m

 151. lena andersson Svara

  Jag ser till att ha ett ombyte i handbaget, ta med kläder som kan matchas. Rullar samtliga kläder hårt och stoppar kläder som inte tar stor plats (te x strumpor) i de tomma utrymmena

 152. Gun Marie Johansson Svara

  Rulla kläderna hårt. Lägg underkläder i en liten påse. långbyxor i en o.s.v. Häll över schampo, balsam o hudkräm i småflaskor. Sidenkläder är perfekta.

 153. Katarina Svara

  Enkelt! Ta fram allt du vill ha med dig och som du inbillar dig att du kommer använda. Stoppa tillbaka två tredjedelar av det i garderoben, packa resten hur du vill.

 154. Anders Gustafsson Svara

  Res mycket och var flexibel – då vet du vad som är viktigt. Du behöver egentligen inte så mycket mer än pass, pengar, hygienprodukter och en positiv inställning – det mesta man behöver finns på plats. Bästa tipset för en lätt packning ligger i en praktisk och lätt väska, där finns mycket vikt att spara. Väl utformade utrymmen i väskan underlättar också oerhört; var sak på sin plats! Gör att man lätt kan packa ihop och flytta till en ny plats snabbt och smidigt.

 155. Jenny Svara

  Packa ner sånt som gör dig glad och som gör semester resan till ett minne 🙂
  Ett tips är att ta med kläder som matchar varandra, så att du kan byta ut något men ändå få en ny outfit men ändå inte ha hela garderoben med dig.
  Rulla ihop kläderna – Det tar mindre plats 🙂
  Res med ett leende på läpparna 🙂

 156. Yvonne Rydqvist Svara

  Om jag inte har någon väska att packa kan jag lika gärna resan backa.

 157. Patrik Johansson Svara

  Packa bara de privata hygienartiklarna och nödvändiga kläder för ankomsten, köp resten på plats och köp extra bagagevikt. Miljökompensera.

  • Patrik Johansson Svara

   anm: Extra bagagevikt på hemresan för klädinköpen.

 158. Lars Sjöberg Svara

  Jag har tipsen två,
  Som Du nu ska få,
  Rulla allt som är textil,
  Fyll skor och annat tomrum mer därtill.

 159. Christina Frisberg Svara

  Ja Jag tvättar och stryker alla kläder som jag kan tänka mig att ta med på resan och allt hänger framme vart efter jag ”bantar” packningen och tar kläder som kan kombineras på olika sätt med varandra och tänker naturligtvis på klimatet på resmålet, och även på vad för typ av hotell vi ska bo på, för på bättre hotell finns det mesta i hygienartiklar och strykjärn på rummet kläderna jag reser i är bekväma och de kläder som tar mest plats om man skulle packa ner det i väskan, och i flera lager som man kan plocka av sig på flygplanet det skapar plats i väskan, sedan viker jag allt noga och hänger över en stolsrygg för att sedan vika hela bunten på mitten och försiktigt lägga ner i väskan, skor och tyngre saker ska ju ligga i botten när väskan är i stående transportläge så de inte tynger ner kläderna så de blir som en enda ”rul” i botten med skrynklor osv. så lite packning som möjligt för att kunna köpa lite på resmålet, underkläder räcker med ett byte,för det går så fort och lätta att skölja upp i handfatet och hänga på handdukstorken eller balkongen, är det en solsemester så tar jag med en strandhandduk som sjunger på sista versen så jag bara kastar den när vi ska åka hem, och likadant med strandskor, böcker tar jag inga inbundna tunga böcker och vart efter jag läser ut dem så hamnar de i bokhyllan på hotellet så andra turister kan ta dem och njuta av dem. detta brukar fungera bra och bättre och bättre blir man på att packa lätt, dvs övning ger färdighet 🙂

 160. Gunilla Björkengren Svara

  RANSONERA: Packa ner mindre än du planerat! Man packar alltid med för mycket!
  Ha ett ombyte i handbagaget ifall väskorna försvinner.

 161. Anna Svara

  Jag packar alltid i olika väskor (om vi är fler som reser) så att alla har chans till ombyte när man kommer fram och en väska är på villovägar…

 162. Emelie Langer Strömberg Svara

  – Jag rullar ihop strumpor till bollar.

  – Viker kavajer ut och in, för bästa hållbarhet och passform.

  – Små reseförpackningar som jag har i produkter i som tvål och tandkräm. Allt för att spara plats.

  – Jag fyller strumpor i skorna som också på så vis håller formen mycket bra under resan.

  – Viktigt är också att ha smutspåse med sig för att lägga i smutstvätt, då håller de andra kläderna sig fräscha under hela resan.

  Jag planerar alltid genom att börja med packlista för att få maximalt med utrymme och maxade kombinationer av plagg och outfits.

  Jag hade otur att förra gången jag reste fick tillbaka en trasig väska, den gick inte mer att använda. Jag planerar en resa till Alperna och denna hade varit verkligen passande just nu. Tack för en bra blogg!

 163. Gerda Svendsen Svara

  Då vi reser mycket och väskorna slits, er altid nya väskor välkomna

 164. Anette Svara

  När jag packar passar följande sång då man känner spänningen inför resan: Temperaturen är hög uti kroppen närmare 40 än 37. Så ska det vara när ångan är uppe och så är fallet uti detta nu. Rullade rullade rullade rulla. Rullade rullade rulla derej ……..,,

 165. Carina Åman Svara

  Jag använder speciella påsar för mjukvaror som pressar ut all luft + håller grejerna fräscha. Detta sparar oerhört mycket plats. Skor pressar jag ihop mot varandra. Allt som många lägger i necessären läggs i egna tätslutande påsar. Jag har oftast plats över

 166. Petra Svara

  Jag lägger alla t-shirt på varandra och viker de alla, sen gör jag likadant med byxor o viker in, på detta sätt tar allt mkt mindre plats. Sen lägger jag alltid en uppsättning av min medresenärs kläder i min väska o tvärtom ifall ngn skulle förlora sitt bagage:)

 167. Ulrika Almroth Svara

  Tänk igenom vad du tror att du behöver. Ransonera sedan bort hälften.
  Får man ändå inte plats med allt i väskan är det bara att fortsätta packa i makens väska.

 168. Bertil Arvidsson Svara

  Att ha en uppdaterad packlista är grunden till packningen, då vet jag vad som ska med. Jag har en tillräckligt stor resväska. Utnyttjar handbagageväskan till max, har en liten väska överst i den (snabbt tillgänglig) med det jag behöver under flygresan. På detta sätt har jag aldrig problem att få med allt och snabbt går det också.

 169. Madeleine Svara

  Lägger alltid en stor handduk eller en klänning över innan jag spänner fast packningen med spännbanden. På så vis ligger inte allt huller om buller när man kommer fram.

 170. Madelene renholm Svara

  Lägg ut kläderna på varandra och rulla sedan i hop till korvar å lägg jämter varandra…sparar massa plats…

 171. Karin Gerard Svara

  Ta med så lite som möjligt

 172. Elga Holm Svara

  Att rulla de större plaggen och att fylla ut mellanrummen med småplagg (strumpor osv) är klassiskt. Ta gärna skor i handbagaget och köp små reseförpackningar och ta med av toalettartiklar. Ofta finns det toalettartiklar på hotellet också och om inte, köp någon ny på plats och testa. Det är också kul. Kanske man hittar ett nytt favoritschampo.

 173. Sofi Lindell Svara

  Jag packar allt i packpåsar. Allt har sin plats och det blir extra praktiskt när/om man byter boende under vistelsen. Väskan blir överskådlig och välordnad allt ligger där man la det. Absolut något som jag är glad att jag började med, tack vare den första lilla packpåsen för underkläder som lillebror gav mig i present. Så nu har påsarna utökats till alla sorters behov 🙂

 174. KENT FORSBOM Svara

  Foppa tofflor ett ombyte köper resten på plats.

 175. Christer Salberg Svara

  Packa först det viktigaste i en kabinväska! Flytta sedan över till nästa storlek större 60-65 cm. Då får du plats med det Du behöver extra eller glömde i kabinväskan.

 176. Jerker Svara

  Fundera på vad du kan köpa på plats och strunta i att ta med det, i synnerhet om det är ett ställe där det är billigare än hemma.

 177. Aneta Svara

  Mitt bästa tips är att resa så lätt som möjligt. Man kan tvätta på semestermålet och man kan komplettera med något nytt som man behöver. Ta inte med mer än vad som får plats i en resväska som man får ta med till kabinen. Då riskerar man inte heller att bagaget, som man checkat in, kommer bort!

 178. Ulla Svara

  Rulla kläder och rensa hårt, spar utrymme till hemresan, ta med varuprover.

 179. Anna Lundqvist Svara

  Rulla ihop kläderna och lägg skor längs kanterna på väskan

 180. Alma Kaljaca Svara

  1 Gör en lista
  2 Börja packa i tid
  3 Bekväma skor (ett par finskor i en neutral färg som passar till alla klädesplagg).Packa skorna i en påse och placera dem längs kanterna av din reseväska
  4 Alla kablar, laddare, headset och andra tillbehör stoppas du i en stor mugg av hård plast med lock
  5 Smycken ex. örhängen och ringar packar du i en veckoask (dosett) för läkemedel som finns i olika fina färger
  6 Välj en reseväska med levande färger , sätta ett klistermärke eller en rosett och glöm inte att skriva egen adress .
  Trevlig resa!

 181. Peter B Svara

  Jag packar med en tunn väska i bagaget. Så om jag hittar nåt jag vill ha med hem kan jag bara fylla upp den extra väskan !

 182. Åsa H Larsson Svara

  Att packa rullat avseende kläder, tänk lager-på-lager om man ej vet om stabilt väder. Tunna merinoullplagg kan användas nästan var som-skrynklas sällan -enkelt rena m handtvätt. Miniatyrer av allt i necessär/1-literspåsen, ett par bra inneskor, paraply/engångsplastponcho. Tom vattenflaska-platypusstil

 183. Anne Ekendahl Svara

  Jag packar i packpåsar så smart
  då är det snart klart.

 184. Tomas Karlsson Svara

  Mula! Bara öppna ryggan och knöla ner allt som ska med, som då man packar sovsäcken. Minsta möjliga mängd luft alltså.

 185. Pertti Eerikäinen Svara

  Pass, pengar 0ch biljetter i fickan
  Hygienartiklar och ett ombyte kläder i handbagage.
  Bon voyage

 186. Margaretha Elfström Södergren Svara

  Jag har lärt mig ta med minimalt för man använder ändå inte allt man tar med sig, väljer småförpackningar av hygienartiklar mm och lägger alltid ner en del tomma plastpåsar för smutstvätt och flaskor som kan läcka. Skulle något saknas, ja då kan man köpa det där man är. Enkelt och smidigt!

 187. Helen Svara

  Vakumpåse och resen rullar vi ihop 🙂

 188. Ylva Israelsson Svara

  Packar tunna och lätta kläder och rullar dem så tar de mindre plats

 189. Gulli Lundström Svara

  Jag har de senaste åren använt mig av vacuumpåsar, bara lägga in kläderna i påsen, rulla ihop så luften går ut och, voilà, så har man ett platt paket och kan fylla med annat som man kanske köper på plats på semesterorten.

 190. ann Svara

  – Se till att alla kläder kan kombineras och välj strykfritt.
  – Välj resväska med låg vikt för att minimera vikten.
  – Behöver du mycket med dig och resväskan är full. Klä dig lager på lager och ta av dig på planet. Glöm inte en extra påse till dessa kläder!
  – Se till att din adresslapp med din hemadress inte syns då detta kan läsas av tjuvligor, som ibland har representanter på flygplatserna, och kan länsa ditt hem när du är bortrest.
  – Packa alltid ner badkläder, shorts och linne i handbagaget om väskan skulle komma på avvägar så att du slipper handla detta, det första du gör, när du kommer fram till badresmålet.
  – Alla familjens kläder delas i antal incheckade väskor, kommer en bort så har man lite kläder var.
  – Något som alltid funkar är att lägga ut alla kläder och skor du tror att du behöver på golvet, men ha som mål att ta bort hälften. Under utgallringsprocessen är det förvånansvärt lätt att sedan se vilka plagg och skor som är vettigast att ta med och vad som passar att kombinera!
  – Packa saker du använder dagligen, inte det som finns längst in i garderoben. Det blir aldrig använt.
  – Packa ner en tunnare bag i botten på väskan för större handbagage på hemvägen.
  – Vakuumpacka alla underkläder. Det är alltid alla sockar och trosor som är boven till mindre utrymme.
  – Många brukar irritera sig på att skorna tar för mycket plats. Men de kan göra packningen smidig och säker! Lägg dem i hörnen och vid långsidorna och fyll dem med hudprodukter, tekniska smågrejer, smycken och annat smått som du först lagt i plastpåsar.

 191. Ann Svara

  Tar inte med särskilt mycket kläder och fyller utrymmet längs kanterna på resväskan.

 192. Annica Nilsson Svara

  Tar med kläder som matchar i färg ,så man kan kombinera överdelar med olika shorts, byxor eller klolar. Sandaler och ett par bekväma skor, typ gympadojor. En lättviktsjacka. Till nesessären småförpackningar, som går att fylla på. Off we go!!!

 193. Minett Svara

  Lägg fram allt på golvet som du ska packa ner i väskan. Då får ges en överskådlig blick och då kan man ta bort överflödiga saker. Köp små förpackningar av hygienartiklar som man gör slut på under semestern. Gör en packlista och håll fast vid den.

 194. Kristina Carlsson Svara

  Bästa tipset är att rulla så mycket som möjligt, plaggen håller sig släta då. Ihoprullade strumpor och sockar kan man lägga i skorna för att slippa få outnyttjad utrymme. Bälten lägger man runt ytterkanterna så tar de ingen plats alls. Alla hygienprodukter tas med i små reseförpackningar. Nagellacksremover finns som våtservetter som inte tar någon plats alls. i Trava alla BH.kupor över varandra för att fylla ut hålrummen. Reser du med pjäxor så går det att stoppa i massor i dem bl.a. mössa, vantar skidstrumpor. Sist men inte minst, färgmatcha allt du tar med dig!
  PS. Packa lite och lätt! DS

 195. Frida Svara

  Mitt bästa tips är att endast packa med saker som man använder dagligen här hemma!
  Inte något man rotat fram längst in i garderoben eller byrån. Det har hänt mig alldeles för många gånger 😉

 196. Mia hb Svara

  Mitt allra bästa packningstips för att få så liten och smidig packning som möjligt är att skriva en ganska så ingående packningslista, så att man har ganska exakt koll vad man behöver i klädväg, till hygien och liknande. Det kräver kanske lite mer planerande och tid men är helt klart värt det för att slippa släpa på för mycket bagage.
  Bonustips förresten är att packa lite färre kläder och istället packa ner lite tvättmedel, det går ju faktiskt ganska smidigt att tvätta upp ett plagg eller två i handfatet på hotellrummet!

 197. Annika Svara

  Kör småförpackningar för skönhetsprodukter och res i de kläderna som väger mest!

 198. Marie Carlsson Svara

  Hej !
  Packar i stor väska tunna och lätta plagg viker dom inte så mycket lägger dom snyggt och slätt i väskan. Sticker in små sakerna runt om i väskan där det får plats.
  packar hälften av allt i varje väska så man har lite av varje om en väska kommer bort.

 199. Annika Jonasson Svara

  Tar med olika överdelar som passar de få underdelarna som alla går att kombinera. Rullar ihop, lägger skorna längs kanterna. Tar med Y3 så jag kan handtvätta. Små förpackningar av hygienartiklar, reseguide om stället jag ska till samt miniapotek med huvudvärkstabletter, plåster och små sterila tvättlappar. Ett ombyte underkläder i handbagaget om resväskan hamnar fel

 200. Lina Martin Svara

  Res med min sambo! Hans filosofi är att man endast behöver ett ombyte, lite tvättmedel och en tandborste. Behöver man något mer så går det att köpa…

 201. Ana Kokol Svara

  Vakuumpåse! måste vara det smartaste sedan man satte hjul på resväskorna. Tar alltid med två extra för smutstvätten, så slipper man lukten.

 202. Claes Kittel Svara

  Nästa år i mars ska vi åka utomlands 16 pers då skulle vi kunna packa ner våra saker i dessa två snygga resväskor

 203. Birgit Svara

  Det här med att kunna packa , har jag min dotter att tacka! Mina lätta plagg jag viker och rullar, men när dottern tar en titt blir det andra bullar. Hon tömmer ur hälften och säger till mig, men morsan nu får du allt skärpa dig! Sen plockar hon bort hälften hon bytt och säger att jag får ju köpa nytt! Nu går väskan igen utan min tyngd uppå, men en ny väska behövs trots det ändå.

 204. Mikael Lindblad Svara

  Köp på plats !

 205. Ingela Sjögren Svara

  Tunna kläder som inte skrynklar sig, rulla ihop dem, allt går att rulla även underkläder. Då tar det liten plats. Och tänk efter vad man behöver, tar bort 2/3 av det jag la fram.

 206. Aini Blomkvist Svara

  Säger som flera andra här….man rullar kläderna och staplar in i väskan. Sparar mycket plats.

  Eller tar med sig i princip tom väska som jag gjorde när jag åkter hem till Australien. Jag lånade kläder av min syster som har samma storlek som jag och köpte en massa istället. 😀

 207. Mia Nilsson Svara

  Det bästa sätter att packa lätt som tjej är att endast ta med sej ett par bekväma promenadskor & ett par lätta sandaler, skippa de högklackade skorna. Dom tar stor plats i väskan & helt ärligt så används dom nästan aldrig på semestern.

  Samma sak gäller kläder, packa kläder du kan ha både dag & kvällstid, de där snygga paljettklänningarna kan stanna hemma, för hur ofta går du (om du tänker efter) på lyx nattclub under semestern?

 208. Ingela Svara

  Sållar hårt bland det jag skulle vilja packa ner, rullar kläder o tar med miniflaskor med schampo, tvål o hudlotion

 209. Zoltan T Svara

  När sambon packar och allt ska få plats då får man ta till med lite knep, hon vill få plats med så mycket som möjlig och vanligtvist är det mesta helt onödigt och bara tungt att ta med. Så när hon inte är i rummet tar jag ut saker nerifrån som jag vet att hon inte kommer att använda. Bara för att ta med i nödfall tycker jag inte är optimalt. Om nödfallet skulle infalla då kan vi köpa det. Det har dock aldrig infallit något nödfall. Väskan är lagom tung och det finnas alltid plats för att ta med sovernier hem!

 210. Marie Majqvist Svara

  Jag rullar mina lätta tunna snabbtorkande kläderna. Lätta finskor och tyngsta sakerna närmast hjulen och sandalerna på fötterna. Hållfast spänne runt hela bagaget.

 211. Ann-Louise Eriksson Svara

  Rulla ihop kläderna, så får man bättra plats. Till nesessären småförpackningar, som går att fylla på. Fyll skorna med strumpor och underkläder.

 212. Gunnel Bergström Svara

  Att rulla kläder, att utnyttja skor för packning och att bara ha lätta kläder i väskan. Tunga kläder åker man i.

 213. Ing-Marie Lantz Svara

  Tänk efter om man verkligen behöver allt det man packat och sen ta bort det onödiga. Rulla ihop kläder. Plasta in vätskor så att det inte läcker. 3 par skor varav det tyngsta paret på fötterna.

 214. Ylva Svara

  Omsorgsfullt valda och koordinerade plagg rullade i packningen. Strumpor och småsaker instoppade i skorna. Schampo och krämer överflyttade till miniförpackningar.

 215. Ingrid Svara

  Jag har en packningslista, som får justeras något beroende på resmål. Rullar kläderna. Om det är lämpligt, så tar jag med gamla plagg o slänger efterhand så jag har plats för det jag vill köpa med mig hem, alternativt tar jag med en vacuumpåse att packa kläder i på hemvägen. Då tar de mycket mindre plats, men blir skrynkliga – men det gör ju inget på vägen hem. Småförpackningar av tvål och schampo läggs i plastpåsar och sedan inuti skorna, ihop med annat smått. Detta funkar bra och jag har alltid lätt packning – med plats för mitt oumbärliga reseapotek och souvenirer med 🙂

 216. Pierre S Svara

  tar bara det nödvändigaste och kameraväskan som handbagage Och alltid bagagevåg med!

 217. Pierre S Svara

  Jag tar bara det nödvändigaste och kameraväskan som handbagage Och alltid bagagevåg med!

 218. Gina Haak Svara

  När jag packar förbereder jag bra kombinationer för att få så lite som möjligt med mig, jag rullar kläderna och använder skorna att lägga strumpor o andra småsaker i som laddare mm. Att använda strykfria kläder gör att du lätt kan ”trycka” till dom så det tar mindre plats. Även nesesären får sig en genomgång med miniflaskor och det allra nödvändigaste.

 219. Elisabeth Videbacke Svara

  Använd en bra packväska med bra hjul. Packa ett plagg av varje tex underkläder, strumpor, linne, tröja osv. Tag med tvättmedelspåsar! Tyngsta sakerna i botten på väskan.Tag med tex en handduk/kläder du kan lämna kvar, många städerskor uppskattar gåvorna.Packar i glutenfritt för att få en njutbar semester.=)

 220. Anna L Svara

  Noga genomtänkt val av kläder. Jeans, scarves, gympaskor och kofta på mig samt eventuell jacka.

  Kläderna rullas och packar kombinerade val så man inte behöver så många outfits. Felar upp necessär-produkter i ziplockpåsar och stoppar i skorna.

 221. Lars Rydén Svara

  Hej
  Mitt bästa tips är att utnyttja de tomrum som finns i tex skor och stökar. Där knör man ner strumpor, badkläder och sånt som inte är känsligt. Tröjor, t-shirts och skjortor rullar man ihop, det spar plats, och blir ej skrynkligt. 🙂

 222. Annika Nilsson Svara

  Packa ”lager-på lager”-kläder istället för stora tjocka tröjor! Lätt att kombinera, bara ta på dig flera tröjor istället för en tjock – och så tar det mycket mindre plats i packningen!

 223. tanja rusanen Svara

  Hur jag packar när jag åker… för att få plats med så mycket som möjligt är att INTE ta med sig så mycket. För vi kvinnor vill alltid köpa något nytt. Så varför inte passa på att göra det när man reser 🙂 Har en väninna som alltid packar föööör mycket.. brukar gå över till henne och ifrågasätta det hon har packat 😀 gäller att packa smart och kunna kombinera det man har packat med så mycket av de andra kläderna. 🙂

 224. Maria Hedberg Svara

  Rulla kläder och handdukar om du ska packa smidigt o smart.

 225. Emelie H Svara

  Jag placerar alla de tunga grejerna längst ner i väskan. Så när jag drar väskan så skrynklar det inte ner resten. Prova ett par varv hemma så får du plats tillgänglig när du öppnar väskan.

 226. Erika Svara

  Är jag borta i en vecka tar jag med max 7 trosor, 2 behåar, 1-2 bikinis, 4 toppar och 3 klänningar (tunna) och 3 par shorts samt ett par skor förutom dom jag reser i. Tomma små reseförpackningar att fylla till necessären är också praktiska.

 227. Cikoria Svara

  *Köper små tomma förpackningar på Apoteket för att fylla med schampoo, balsam, ansiktsvatten och allt annat som man kan ta i små förpackningar, istället för stora, tunga flaskor/burkar.
  *Brukar alltid lägga ut alla kläder på sängen. Sedan försöker jag kombinera så mycket som möjligt, överdelar med underdelar. Att lägga till vackra scarves, sjalar, smycken gör att outfiten ser varierad ut. Försöker plocka bort ungefär hälften av kläderna jag lagt fram, brukar då ha användning för det som är med.
  *Har alltid med mig lite tvättmedel och ev uppblåsbara hängare. Lätt att skölja upp på rummet.
  *Rullar alla kläder; klänningar, tröjor, långbyxor, osv. De håller sig skrynkelfria och tar mycket mindre plats.
  *I skorna lägger jag strumporna.
  *Tunga skor, gymnastikskor t ex, res i dem istället för att lägga i resväskan.
  *Lägg INTE ev medicin i resväskan, utan i handbagaget, ifall resväskan skulle komma på avvägar.
  *Lägg aldrig heller dyrbara smycken eller annat värdefullt i resväskan utan i handbagage/handväska.
  *Ta gärna med en liten resevåg, bra att kolla vikten på resväskan innan man åker hem. Oftast är den tyngre av det man handlat på plats.
  *Ombord på planet är det jättebra med en uppblåsbar nackkudde. Stödstrumpor är också bra, tänk på att vicka med tårna ofta och ställa sig upp och gå lite. Allt för att hålla blodcirkulationen igång och slippa blodproppar.
  *Packa alltid i handbagaget badkläder, något ombyte och annat som är viktigt ha de närmaste dagarna på resmålet. Det händer ju faktiskt att resväskan kommer på avvägar, kommer förhoppningsvis fram efter någon dag.
  *Till sist, glöm inte packa med en stor portion tålamod och gott humör! Försök att inte irritera dig på andras beteende, du mår bäst av att tänka positiva tankar! Och glöm inte att njuta av resan och samla på dig vackra reseminnen och upplevelser!

 228. Lena Svara

  Med handbagage jag reser mycket och ofta.
  Små förpackningar och endast tunna kläder.
  Färdas i äkta Ryan Air-stil med dubbel kofta,
  Garderar mig därmed för alla sorters väder.

 229. Anna Johansson Svara

  Hej!

  Alltså, jag har ingen aning! Enda sättet jag vet är att ta med mig mindre grejer. Men jag ska definitivt kolla in vad alla andra här säger. 🙂

  God jul!

 230. Jane Svara

  Rulla kläderna , stoppa strumporna i skorna, små flaskor på schampoo etc,ta mindre kläder med än du tror du behöver
  Köper du nya kläder/ skor på resan, släng de slitna på platsen!

 231. Mariann Cederhök Svara

  Packa bara med dig det absolut nödvändigaste och se till att ha lite extra, lätta kläder i handbagaget ifall resväskan råkar komma bort.

 232. Pauline Svara

  Låter så himla nördigt – men vacuumpåsar! Mamma tvingade på mig det första gången jag åkte utomlands ensam 2012, nu är det jag som är mammig och tvingar på det på mina vänner. Får plats SÅ mycket, perfekt när man är som jag och hellre packar tjugo outfits för mycket än en för lite!

 233. Emmie Svara

  Jag brukar rulla alla mina kläder, och även ta med svarta kjolar/byxor så allt matchar, för då kan man ta med mindre mängd kläder och spara mer plats. När man åker till typ USA eller något annat land där man ska storshoppa, så packar jag så lite som möjligt i en kabinväska, som jag lägger i en stor resväska. Då har man en ”gratis” när man åker hem, och som blir en shoppingresväska!

 234. Samuel Tholén Svara

  Förutom att rulla kläderna, när jag tagit fram det jag vill ha med så väljer jag alltid bort några plagg, kläderna räcker ändå alltid, plus att man gärna shoppar några nya plagg när man är bortrest. Sedan är det ju såklart inte så dumt att kolla in en bra vädersajt kvällen innan, då brukar prognoserna vara hyggligt säkra.

 235. Kristina Svara

  Rulla kläderna hårt. Fyll skor med sockor, underkläder etc. Använd miniförpackningar med hygienartiklar mm.
  Res i de tyngsta skorna o ev. ytterkläderna. Packa så tunna o lätta kläder som möjligt. Försök att packa kläder som kan kombineras med olika out fitter.

 236. Lilli Trpkoski Svara

  Tips på bra packning är att rulla kläderna, ta med sig kläder som går att kombinera med varandra och att vänta med att packa underkläderna till sist. När allt annat är packat tar man sedan och ”fyller igen” runt kanterna med strumpor och underkläder. Ett annat tips är att använda sig av flera vakuumpåsar som man fyller med kläder.

 237. Hanna Svara

  När man har packat ta bort hälften och packa om när du gjort det ta bort hälften igen då är det lagom med packning. Ta med små provförpackningar scampoo och balsam sånna man får i veckotidningar precis lagom…

 238. elisabet Svara

  -rensa, tar bara med det som är nödvändigt o rensar bort det som jag kanske kommer att använda. ¨¨tänk: jag kan alltid köpa om jag behöver nåt jag inte har med
  – små förpackningar av t ex tandkräm o schampo
  -kläder i tunna material. t ex sidenpyjamas istället för flanellpyjamas
  -rulla kläder o lägg o vacuumpåsar
  -använd alla utrymmen t ex i skor
  -ladda upp böckerna i läsplattan

  .

 239. elisabet Svara

  -rensa, tar bara med det som är nödvändigt o rensar bort det som jag kanske kommer att använda. ¨¨tänk: jag kan alltid köpa om jag behöver nåt jag inte har med
  – små förpackningar av t ex tandkräm o schampo
  -kläder i tunna material. t ex sidenpyjamas istället för flanellpyjamas
  -rulla kläder o lägg o vacuumpåsar
  -använd alla utrymmen t ex i skor
  -ladda upp böckerna i läsplattan
  -res i tjocka tröjan (det kan bli kallt på planet) och i de stora vandringskängorna

  .

 240. Monika Jonsson Svara

  Mina bästa tips:
  -skriv tidigt en lista på vad som ska med gå igenom listan ta bort det onödiga
  -lägg alla kläder på tex. sängen och se vad går att kombinera ihop ta bort det onödiga
  -packa det som du absolut inte kan vara utan på resan i handbagaget
  Fungerar alltid för mig!

 241. Tomas Svara

  Lägg allt på sängen och sen plockar du bort 50%, för du kommer aldrig att använda dom ändå

 242. Hannah Svara

  Bästa tipset är att välja ut två huvudplagg, t ex en svart klänning och en stilren kjol eller ett par snygga byxor. Sedan matchar man dessa med ett antal kombinationer. Så behöver man ett fåtal plagg men kan variera för en veckas semester. Sen rullar man allting så tar det ännu mindre plats i väskan och blir inte heller skrynkligt.

 243. Sylvia Svara

  Reser vi två fördelar vi våra kläder i varandras väska utifall en väska skulle komma bort. Tar även med lite kläder i handbagaget som är lätt att komma åt direkt vid framkomsten till hotellet.

 244. Barbro Svara

  Jag har gjort en packningslista som jag sparat på datorn. Beroende på vart jag ska åka så plockar jag med mig saker från den.

  Packa ett ombyte med underkläder (badkläder om det gäller solsemester) i handbagaget och medicin, tandborste och tandkräm ifall väskan skulle komma på avvägar.
  Är ni två som reser så blanda innehållet i varsin väska om någon väska skulle komma på avvägar
  .
  I själva resväskan så rullar jag kläderna. Ang. schampo, balsam och duschtvål så finns det på de flesta hotell (om man nu bor på hotell) och fylls på efter hand så det tar jag inte med mig. Finns det inte så tag små flaskor eller burkar. Har inte lust att första dagen gå ut och leta efter schampo mm. Parfym har har jag i en refillbehållare (finns att köpa i varuhusen) den är liten och i aluminium. Även hårblås brukar finnas på hotellen. Måste du ta med hårblås så fråga hos frissan eller kolla på andra ställen om det inte finns en liten rese-hårblås.

  Åker du på solsemester så rekommenderar jag att köpa ett skydd till solsängen som heter Clean Bed. Det finns i en del taxifreekataloger. Det är ett typ dra på lakan som du drar på solsängen. Materialet påminner om en fiberduk. Bara att slänga när resan är slut. Inga stora handdukar behövs. Åk i de skor som tar störst plats. Tänk efter vilka skor du måste ha. Behöver du en många olika skor på tex. en badsemester? Tunna lätta kläder som går att kombinera. Själv åker jag mest på sol/bad semester och har då en sarong som jag använder som kjol då jag äter frukost eller går ner till stranden. Ett linne till. Tar ingen större plats.Sparar då på kläderna för dessa tillfällen och kan då ha andra kläder för kvällarna etc.

  Har även med mig små förpackningar av tvättmedel så jag lätt kan tvätta upp underkläder eller annat. En lite bit tvättlina och några klädnypor.

  Något som jag ALLTID har med mig är en resebrandvarnare. Den ligger givetvis i handbagaget liksom kopior på passen.

  Gillar du som jag att läsa? Köp en läsplatta där du kan ladda ner ung. 4000 böcker eller om du har en surfplatta så ladda ner böcker på den.

  Förhoppningsvis har du några kilon över så du kan köpa med sig något hem. Annars så väger inte dina minnen av resan något som tur är.

 245. Birgitta Svara

  Bra resväska,rulla kläderna,stoppa omtåliga saker i skorna,Då ligger sakerna stadigt i väskan,bara att ta på sig när man kommer fram.

 246. Jörgen Svara

  Bra skor.
  Funktionella kläder som är lätt att tvätta upp.
  Reseapotek och som vanligt biljett, pass, kontokort, kreditkort och smartphone.

 247. Siv H Svara

  Jag rullar alla kläder som då tar liten plats.
  Sedan får tandkrämen bara innehålla bara en liten sats !

 248. Birgitta M Svara

  Packa kläder som passar ihop med varann. Lägg upp dem synligt innan man rullar ihop dem i sin fina rullväska. Lite omväxlande varma och svala kläder beroende på vart man är. Ta med några färre plagg än man tänkt sig. Olika praktiska egengjorda packlistor finns hemma på datorn!
  Det blir en go’ tur!

 249. Tomas Söderlund Svara

  Vakuumpåsar som man brukar använda för att stuva undan t.ex. täcken för de ska ta mindre plats funkar faktiskt utmärkt för kläder i resväskan. De finns även i mindre storlekar. Man får bara ta och se till att man har möjlighet att låna en dammsugare när man reser hem!

 250. Maria Rönntoft Svara

  Jag rullar mina kläder, utnyttjar skor där jag lägger mina smycken m.m. Små reseflaskor från apoteket för dusch, rengöring m.m.

 251. Kjell Andersson Svara

  Vad kan jag tvätta för hand och torka lätt på plats? Vad kan jag köpa där och använda men inte ta med hem? Vips så är resväskan bara halvfylld och jag kan köpa med mig något hem utan att tänka på plats och övervikt.

 252. Pernilla D Svara

  Rullar ihop kläderna, miniförpackningar av hygienartiklar, kollar upp hotellet innan om det finns badlakan som man kan låna så slipper man släppa på dem.

 253. Carolina Svara

  Minimera ditt behov av ”kanske”, ”eventuellt”, ”möjligt”. Allt löser sig och du behöver inte ha med olika kläder, skor, klänningar.

  Efter att jag fick barn för 6 år sedan orkar jag inte packa mycket till mig själv och jag har alltidplats kvar i mina väskor vilket jag aldrig hade innan. Tror jag blivit bra på att se vad jag faktiskt behöver och stoppar där.

 254. Gertrude Lund Svara

  Jag brukar ha halva packningen i min sambo väska om någon väska skulle försvinna, ha med så lite som möjligt, små engångstvättmedel, alltid värmeljus då det är mysigt på kvällen, småförpackningar av hygienartiklar, bekväma skor, alltid vätskeersättning med mig och små ekologiska solfaktorer av olika styrkor.

 255. Elisabeth Berglöf Svara

  1 sak av varje plagg! Tex 1 tröja 1 blus 1 par trosor osv. Bara för att klara första dygnet! Sedan tokshoppa på plats för att få med en ny garderob hem!

 256. Lotta Svara

  Jag kör med vakumpåsar, packningen blir mindre och faktiskt också mindre skrynklig. Har tom fått min man att också göra det .

 257. Maj-Lis Pettersson Svara

  Av erfarenhet har jag lärt mig att lägga flera lätta plagg på varann och lägga in strumpor, trosor mitt i. sen rullar man ihop dessa ”paket”. under resan har jag på mig flera lager av sånt som jag sen kan använda. Ofta är det kallt på flygplan, så det behövs. Att tänka på: packa lätta skor och ev. flaskor sätter jag in i Foppa-tofflorna. superbra stötdämpare. Miniflaskor av schampo o likn. Ibland tar jag med sånt som man kan äta men då har det ju redan förbrukats då jag far hem.

 258. Elisabeth Thunegard Svara

  Jag rullar kläderna, kollar över att jag har matchande kläder som kan kombineras med varandra. Viktigt att man inta bara tar med kläder som man tro är bra att ta med eller den här tröjan gillar jag, den får åka med. Små förpackningar av allt som man har i necessären.

 259. Kajsa Rasmusson Svara

  Kill your darlings! Ta inte med för mycket utan lämna platsar köpa med lite nytt em istället. Se till att ha lite men vettiga kläder med som täcker resans behov. Vet inte hur många gånger man kommer hem från en resa med kläder man inte använt. Dessutom brukar det vara prisvärt att få kläder tvättade utomlands. Kan t o m komma hem mes en resväska med rena kläder!

 260. Eva-Marie Eriksson Svara

  Jag rullar, pressar, trycker in och sätter mig sedan på väskan medans mannen försöker stänga igen den.

 261. David Svaninger Svara

  Att alltid använda endast kabinväska oavsett resmål och reslängd minimerar packningen. Vanligtvis finns det ju både tvättmöjligheter och butiker på resmålet.

  Måste man absolut ha med sig stora volymer gäller vakuumpack, ger minimalt med volym. Varning övervikt dock…

 262. ola lagström Svara

  Givetvis så rullar jag det som går, sedan gäller det ju att ha på sig det som är tungt och otympligt typ skor och tjocktröja/jacka, tvättmedel och reseförpackningar och sedan packar jag oftast kalsonger och badlakan som är av det sämre slaget så att jag kan slänga det på resmålet, några energibarer om man kommer fram mitt i natten samt vätskeersättning för eventuell magsjuka.
  OBS detta gäller endast om jag reser själv, reser hela familjen så är mitt jobb att försöka begränsa fru och döttrars packande eftersom det oftast är jag som har hand om bagaget.

 263. Malin Svara

  Mitt bästa packtips är att enbart ta med kläder och skor som faktiskt används. Jag brukar ha ungefär liknande packning när jag reser utomlands, speciellt till solen, då i alla fall jag har mina favoriter som alltid används ofta, oavsett i vilket land jag befinner mig i. På det sättet slipper man packa ner en hel hög med kläder och skor som sedan ligger i väskan oanvända när man kommer hem igen. Det är mycket roligare att kunna köpa något på plats än att ta med sig för mycket!

 264. Göran Svara

  Ta bara med det du vet att du kommer att använda och köp det som kan vara bra att ha när du faktiskt behöver det!

 265. Kerstin Svara

  1 Välj ut FAVORITKLÄDER att trivas i!
  2 Packa via hård RULLNING ner ett fåtal av dessa
  som LÄTT KOMBINERAS ihop.
  3 Hellre för LITE än för mycket!
  4 Det är bara roligt att SHOPPA på resmålet om det
  mot förmodan skulle behövas!
  5 NJUT AV DIN RESA!

 266. Sofia Tynn Svara

  Resor är ju till för att slippa slita och släpa. Så packa ett handbagage med det du verkligen behöver för första dagen/natten och spendera dag 2 med shopping shopping shopping

 267. Åsa Larsson Svara

  Det är bara att packa på tätt, tätt fylla ut alla hål med trosor och strumpor och bara det som jag ska använda packas.

 268. Astrid Svara

  Packa så allt matchar med varandra, alla byxor ska matcha alla tröjor osv, på så sätt behöver man inte ta med en byxa för varje tröja. Antalet plagg man tar med sig minskar. När det kommer till hygienprodukter köper man smidiga reseförpackningar! man sparar otroligt mycket plats!

 269. Anita Karlsson Svara

  Har nyligen lärt mig att man ska rulla ihop kläderna och då tar de mindre plats och skrynklar sig inte. I mina skor brukar jag packa ner underkläder som typ trosor. Så glad jag skulle bli om jag vann en sådan väska som jag verkligen behöver. Har en tung väska och min sista resa med inställt flyg från Polen och vi reste med buss och tåg hem, många byten, det gjorde så jag hade stora blåsor i höger hand. Något som jag aldrig mer vill uppleva.

 270. marianne karlsson Svara

  Rulla allt i plastpåsar om något skulle hända, då kan du lägga smutstvätten i plastpåsarna sedan, glöm ej fylla upp skorna med småflaskor och allt möjligt. Nu fick vi ju varsin väska som är likadan, supersnygga!
  lätta att hitta på bagagebandet om de kommer efter varandra.

 271. Raili Mirjam Svara

  Rullar alla kläder och tar bara små flaskor hygien artiklar .Handuk köper jag och försöker ta kläder som jag kan kombinera med varandra

 272. Åsa Svara

  Man ska rulla kläderna, det är oslagbart!

 273. Eva Lundström Svara

  Jag brukar göra en klädguide, dvs jag skriver ner vilka kläder jag ska bära, dag för dag. Då kan jag genom att kombinera plaggen på olika sätt minska på antalet plagg jag behöver ta med mig. Ex.vis överdel och en kjol en dag, några dagar senare samma överdel men nu med byxor. Jag har också alltid ett handbagage som är fullt med kläder på väg till resmålet. Detta ifall jag skulle få vänta någon dag på min resväska vilket har hänt. Resväskan är aldrig full när jag reser eftersom jag gärna också vill handla på resmålet.

 274. Raili Svara

  Rullar alla kläder tar bara små flaskor hygien artiklar .Handduk köper jag .Tar kläder som jag kan kombinera med varandra

 275. Nils Håkan Karlsson Svara

  Jag tycker själv att jag är duktig att packa, jag ser till att packningen är jämt fördelad.

 276. Cathrin Lindström Svara

  Mina bästa tips;
  – rulla alla kläder, får på något konstigt vis plats mer då
  – samma färgskala på kläderna så kan du kombinera mera, färre plagg för fler tillfällen
  – lite glammiga smycken och ett par high heels kan förvandla dagens outfit till snyggaste kvällstassen på några sekunder!
  – miniatyrförpackningar på allt i necessären såklart;)

  Och nu till kanske det bästa tipset av dem alla som kommer från min 17-årige son;
  – vakuumförpacka kläderna! Gör du lätt genom att lägga plaggen i påsar och suga ut luften med dammsugaren .

 277. Linette Heinebäck Svara

  Jag rullar försiktigt ihop de kläder jag tar med! Tar inte med mycket för det finns att köpa om det fattas något! Behövs handdukar eller lakan mm så tar jag gamla slitna som kan slängas när vi åker hem!

 278. Linda R Svara

  Vakuumpåsar! Kläder tar minsta möjliga plats med dem.

 279. Jussi K. Svara

  Jag tar bara mig mig en liten väska där jag förvarar tandborsten, pass, kontokort, pengar samt reshandlingar. Jag tar inte med mig några gamla plagg, utan köper allting nytt när jag kommer fram till destinationen, vartefter jag behöver något nytt. Det är dessutom väldigt skojigt att få en ny garderob som omväxling. Det kan bli väldigt färgglada plagg som är typiska för just det landet som jag besöker.

 280. Julia Svara

  Mitt bästa packningstips är att låta min man packa! Vet inte riktigt hur han får till det!? Men när jag inte kan stänga dragkedjan – får han igen den lätt, efter att ja packat om! Eller när jag knappt kan stänga bagage luckan i bilen – då kan han dra överdraget över all packning, efter lite omplacering. Han måste helt enkelt använda en del strategi när han packar!

 281. Camilla Svara

  Mitt tips, låta min sambo packa. Jag lyckas aldrig

 282. Björn Svara

  Rulla ihop kläder. Stoppa strumpor o kalsonger i skorna. Lägga strukna grejor i sådana där vakumpåsar. Laddare o kontakter etc. i små packpåsar. Portionera hygien grejor i småförpackningar. Har man sedan en bra o stabil väska, så är det bara att resa på.

 283. Therese Gebeus Svara

  Mitt bästa packningstips är att packa hälften av väskan med kläder som kan ges/lämnas kvar till bättre behövande. Även pennor, skrivpapper mm uppskattas mycket.
  Delad glädje är dubbel glädje!

 284. Gunilla Karlberg Svara

  Jag rullar kläder i resväskan. Det tar mindre plats. Packar saker som borstar i skor och kan även lägga sockor i skorna. Jag har en lista som jag gjort för länge sen när jag packar. Den tittar jag på så vet jag att jag får med mej det jag behöver när jag reser, funkar varje gång. Har jag shoppat ”järnet” som i USA eller Thailand, så är det bra att ha vaccumpåsar att packa i och göra till platta paket. En stadig, lätt resväska är att föredra.

 285. Gunilla Karlberg Svara

  Rulla kläderna i resväskan. Använd samma packlista varje gång så vet du att du får med dej det du behöver.

  • Gunilla Karlberg Svara

   OJ blev två svar, det var inte meningen. Det första gäller.

 286. Philip Svara

  Jag brukar inte vara så bra på att packa (brukar börja kvällen före avfärd), men om jag gör tvärt emot vad jag brukar göra, blir det nog bra. Så här tänker jag att jag borde göra:

  *Börja med att dina favoritplagg är tvättade och strykta innan du skall åka.

  *Rulla alla plagg, eftersom de då tar mindre plats. Eller ännu hellre, ”vacuumförpacka” alla kläder i påsar.

  *Lägg alla förpackningar med flytande innehåll i fryspåsar. Annars riskerar man att få en otrevlig överraskning när väskan öppnas på hotellet.

  * Kolla upp fakta om resmålet, och fundera på vilka aktiviteter man vill utföra. Om det t.ex finns ett bra motionsspår kan man ta med löparkläder.

  *Kanske det Viktigaste av allt; märk väskan med namn och adress. Om den skulle försvinna är hela semestern förstörd.

 287. Familjen Karlsson Svara

  Res hellre med en lite större resväska än du egentligen behöver på ditresan, eftersom du med säkerhet köper på dig en hel del på semestern och då behöver plats i väskan på hemvägen.

  Var smart som barnfamilj! Istället för att släpa iväg med blöjor, barnmat etc, beställ så det finns ett färdigt kit med allt du behöver till barnen på ankomstdagen på hotellet. Finns grymma företag som lever på just den idén. En räddare för oss barnfamiljer sannerligen.

  Resten är det klassiska. Inte mer än du behöver. Stryk kläderna och vik ihop, så tar de mindre plats. Fyll skorna med saker. Och skicka knäckebröden och Kalles Kaviar för guds skull.

 288. Familjen Karlsson Svara

  Inte skicka, ”skippa” skulle det stå.

 289. Carina Svara

  Efter mycket resande har jag lärt mig att inte ta med så mycket i packningen. Köper små förpackningar av de hygienartiklar som behövs. De kläder som tas med matchar i stort sett med varandra, rullas sedan ihop. I skorna kan strumpor o underkläder stoppas.
  Saknas något går det ofta att hitta på plats.

 290. Marie Setterström Svara

  Hej!
  Rullar kläderna o tar med små reseföroackningar med schampo, balsam, tvål o tandkräm.

 291. Henrik Svara

  Ta med dig så lite som möjligt! Det är mitt bästa packningstips, det är bättre och roligare att köpa det man ev behöver på plats!

 292. Dita Schütz Svara

  Mina bästa packningstips:

  Skriv en lista.
  Packa hälften av det du tänkt från början. Det mesta går att köpa plats.
  Packa tunna plagg som matchar varann.
  Anpassa plaggen till resmålet så att du smälter in och inte ser ut som en turist.
  Fyll skor. Använd vacuumpåsar eller rulla kläder.
  Reser du med barn- packa ner handbagaget alltid ett ombyte även till dig.
  Små förpackningar till det nödvändigaste.
  Dagen innan avresa- kolla vädret på resmålet och eventuellt justera lite packningen.

 293. Marike Wikström Svara

  Packa litet? Jag packar för att kunna ta med mig en massa saker HEM! Packar i en resväska som jag placerar i en större resväska. Då har jag en hel väska att lägga shoppingfynden i 😀 Ofta får man prover på hudkräm schampo o liknande. Dessa tar jag med mig i packningen så jag slipper stora flaskor o annat. Slipper då att dra med mig sådant på hemresan och kan därför fylla resväskan med alla nyinköp.

 294. Ulrika Svara

  Hur många dagar ska du resa? Ta det gånger 2, och du har antalet plagg du får ta med. Lägg till 1-2 scarfs, andra accessoarer, skor och underkläder och du klarar dig alltid toppen.
  Det handlar om att välja färgkoordinerat och att plaggen ska kunna bäras ihop i fler kombinationer. Du reser också i de mest skrymmande skorna/jackorna etc.
  Såklart alltid bara mini- och provförpackningar i necessären.
  Med den här tekniken är alla problem med platsvrist och övervikt helt borta, plus att packningen blir roligare! Och som en extra bonus finns det plats för nya roliga fynd på vägen hem!

 295. Gunnar Svara

  Packa mindre ombyten än du tänkt, behöver du mer så köp på resmålet. Det är så vanligt att man använder favoriter och då blir en del är oanvända.

 296. Christina Gabrielsson Svara

  Jag packar småsaker (såsom sockar, underkläder) i
  påsar av olika färg. Min man har köpt påsarna för vandring men de funkar jättebra även i resväska.
  Att rulla jumprar är ju också ett välkänt, och bra, knep. Christina

 297. Per-Arne Svara

  Vi tar fram allt vi ska ta med oss. Därefter tar vi bort hälften.
  Det funkar alltid! Inte ens hälften används i alla fall.

 298. Irene Larsson Svara

  Har inköpt små plastflaskor som jag fyller med schampo, lotion, sololja mm. Att rulla kläderna är inte platskrävande. Dessutom är de förhållandevus släta när de packas upp.

 299. Ewa karlsson Svara

  Börja ta fram vad du behöver några dagar innan , kolla vädret , fundera på vad resan innebär tex vilka skor ska man ha. Ta bara med kläder som du kan kombinera o som inte skrynklas ta bort något plagg det är oftast roligt att shoppa något ha inte med för många varma plagg använd packpåsar som en tvätt påse . Ta med trosor som du kan slänga rulla gärna plaggen

 300. Sandra Svara

  1. Rulla kläderna, de blir mindre då.
  2. Packa om några gånger, man hittar nåt man kan ta bort varje gång
  3. Glöm inte packa passet

 301. Ciri Sandell Svara

  Du behöver mindre än du tror
  är det varmt ta inte med extra skor.

 302. Lollo Svara

  Res med bara väska som du får ta med som handbagage! Smidigt att slippa checka in väskor och de kommer inte bort heller 🙂 Förutom liten resväska får man ta med mindre handväska el ryggsäck, så man får med sej det man behöver utan problem! 🙂
  Packa platt är mitt tips!
  Några få tunna plagg som går att kombinera.
  Tunna lätta skor (”Butterfly Twists” är superlätta och vikbara, tar ingen plats i väskan!)
  Reseförpackningar med tandkräm mm packade enl reglerna för handbagage.
  Med smidigt bagage och glatt humör blir resan så mycket roligare! 🙂

 303. Annelie O Svara

  Att använda vakuumpåsar samt att rulla plagg. Lägg tätt tätt i väskan. Tänk också på hur många dagar du ska vara borta och räkna plaggen och underkläder och sockar, så att du inte tar med för mycket.

 304. Mats Sundqvist Svara

  Varför uppfinna hjulet igen?
  förra packningslistan-din bäste vän
  Varmare resmål ett annat tips
  bort går tunga tjocktröjor vips
  Bland många idéer som framkommit här
  sista förslaget ändå det bästa är:
  Köpa en Rimowa eller kanske vinna
  bättre utrymme går ju ej att finna!

 305. Yasmin Eriksson Svara

  Det där med att RULLA ihop kläderna fungerar inte alls!
  Det bästa är givetvis att stryka kläderna och packa dem snyggt i högar. Strunta kläder håller sig mera stabilt i väskan och är trevligare att ha på sig! Stoppa strumpor underkläder och badkläder i kanterna och emellan högarna.
  Tunga saker, som t ex skor, böcker, hudlotion lägger man närmast hjulen på väskan, så att de hamnar längst ner! Handdukar längst upp, som ett lock!
  Förlåt min sena ankomst, jobbar så oregelbundet!

 306. Liisa Svara

  Eftersom jag åker mest till städer har jag på mig jeans/byxor, bekväma skor och en kofta/tröja. I väskan har jag t-shirts/blusar en för varje dag som jag naturligtvis rullar, samt underkläder och strumpor. Jag har alltid massor av plats i väskan!

 307. Eva Å. Svara

  I handbagaget har jag min medicin, tandborste tandkräm, tvål,tunn handduk, tom plastpåse för oförutsett kofta, klädombyte om väskan inte kommer fram med mig, våtservetter, handkräm, öronproppar, pocketbok, kamera.Kommer inte på något mer just nu.

 308. Lisa Eriksson Svara

  Vart kan man köpa Rimowa resväskor nuförtiden?
  Googlat på dem men vart jag är kommer så verkar de vara slut. Ska det vara så svårt att få tag på en snygg resväska. Står att Väskan ska ha dem på lager men när jag kommer hit så hittar jag ingen alls? https://www.xn--vskan-gra.com/resvaskor Någon som vet vart jag kan vända mig? Mvh Lisa

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Lisa! Det ser ut att vara svårt att hitta en återförsäljare i Sverige men de skickar till Sverige. Se mer här: https://www.rimowa.com/se/en/home
   Lycka till! /Louise, Resia

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.