Vinn flygresa till Helsingfors med Finnair

I dagens tävling kan du vinna en flygresa med Finnair till vackra Helsingfors.

15-dec_Finnair

På bilden ser du Finnairs nya plan Airbus 350 XWB som står för extra widebody. Finnair är först i Europa med den här flygplanstypen och man använder dessa på long haul-flygningar till bl a Shanghai. Finnair har sin hubb i Helsingfors och det är dit som dagens vinst går. Flygresan gäller för två personer och måste genomföras senast 30 april 2016. Resan ska bokas in senast den 30 januari 2016. Din närmaste Resia-byrå hjälper dig att boka in vinstresan.

För att vinna flygresan med Finnair till Helsingfors vill vi att du svarar på följande fråga. Vad heter jultomtens officiella hemstad dit Finnair flyger? Vi vill också att du ska berätta för oss vem du vill ta med dig på resan till Helsingfors och varför. Skriv ditt svar som en kommentar nedan senast 15 december 23.59 då tävlingen avslutas.

Vinnaren presenteras under nästa vecka via e-mail samt med ett inlägg i detta inlägg. Vinnaren utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Anställda samt deras familjemedlemmar på Resia och Finnair får inte delta. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år och som är bosatta i Sverige.

Tävlingen är avslutad!

Stort grattis till vinnaren Natalie som vann med det rätta svaret samt detta bidraget:

”Rovaniemi i norra Finland ligger hans bas. Skulle ju gärna ta med Jon Bon Jovi, fast det får istället bli min underbara dotter så jag skulle kunna få överraska henne för en gång skull med en resa. Vore så häftigt!”

232 Responses to Vinn flygresa till Helsingfors med Finnair
 1. Linda Lindholm Svara

  Rovaniemi är tomtens hemstad.
  Vill flyga dit med min pojkvän överraska med en resa är ju aldrig fel. Plus han är alltid snäll så han förtjänar det bästa

  • Maria Johansson Svara

   Rovaniemi

   Tar gärna med mig min syster som är fantastiskt duktig.

  • Britt Svara

   Rovaniemi är tomtens stad

   Jag besöker gärna Helsingfors tillsammans med min man sedan 45 år och firar där

 2. Lasse Rydén Svara

  Tomten bor i Rovaniemi! 🙂
  Jag tar med mamsen till Helsinki, hon har aldrig varit i Finland.

 3. Karolina Hansson Svara

  Finska Rovaniemi är tomtens officiella hemstad.
  På denna resa hade min underbara pojkvän fått följa med. Jag älskar honom och vill gärna ge honom det allra bästa. Att få bjuda med honom på denna resa hade varit guld värt. 🙂

 4. Håkan Kjellin Svara

  Rovaniemi. Jag vill ta med min fru till Helsingfors. Vi har länge pratat om att åka till Finland. När det var tågproblem i höst fick vi ställa in resan. Vi skulle vilja se Helsingfors strandlinje och åka på Sightseeing mef färja till flera öar. Se fästningar och ta en fika där. Är det badväder vill vi bada i Hietsu. Vi vill gå till Borgbackens nöjespark, Esplanadparken och se den vackra domkyrkan. Vi vill shoppa i gamla saluhallen. Senatstorget och torgkvarteren skulle locka min fru med shopping. De har säkert även handstickade mössor och vantar som är vanliga vid Östersjön. Vi kommer nog gilla Finland och se likheterna med Sverige på ett annat sätt än språket. Jättekul om vi vann.

 5. Henriette Svara

  Rovaniemi är svaret. Jag skulle gärna vilja åka dit med men man. Men helst skulle jag vilja se mina föräldrar komma iväg på en liten överrasknings resa. De förtjänt att komma iväg de två. Hade värmt mitt hjärta att kunna överraska de med en resa. Du har gett mig så otroligt mycket. Skulle vilja ge något stort tillbaka.

 6. Anna Eriksson Svara

  Rovaniemi! Jag och min kille skulle åka dit, han har sin bror där och hans familj så vi skulle träffas.

 7. Ingela Bäckström Svara

  Rovanaimi tar med min mor på en tripp är hon förtjänt av. strosa runt i Helsingfors vore inte helt fel aldrig vart där då skulle va en upplevelse även att få flyga med detta plan

 8. Sanna Svara

  Tomten bor i Rovaniemi!
  Vinner jag resan till Finland tar jag gärna med mig tjejen jag delade rum med på internatet, när jag pluggade på folkhögskolan i Borgå för 5 år sen. Hade varit kul med en liten reunion med gamla vänner 🙂

 9. Lotte Vognsen Svara

  Rovaniemi är enligt tomta…öhhh…jag menar finnarna, hemvist för tomten.
  Till Helsingfors skulle jag vilja resa med min X-särbos dotter, Elin, efterson hon är halvfinsk och att vi så sällan träffas numer.

 10. Mats Svara

  Tomtens bas heter Rovaniemi.
  Med på resan tar man självklart flickvännen som också behöver en liten utflykt efter allt julstök och firandet av det nya årets ankomst. Då passar mysiga Helsingfors perfekt.

 11. Jonny Svara

  Jultomtens officiella hemstad där Finnair flyger heter Rovaniemi.
  Vinner jag resan till Helsingfors skulle jag ta med mig min finska vän för bästa guidning, oupptäckt ställen som inte hittas i turistböcker och hjälpa till med finska språket naturligtvis.

 12. lena andersson Svara

  Rovaniemi är namnet på staden. Jag skulle vilja åka till Finland med min yngsta sin som är 18. Mitt bästa resällskap ever!

 13. Malin Fredriksson Svara

  Jag har själv varit & hälsat på Tomten i Rovaniemi.
  Skulle gärna ta med en väninna jag lärt känna på Facebook men ännu inte träffat i verkliga livet.

 14. Mona Damsberg Svara

  Det är Rovaniemi för folket i Suomi. Hit skulle vi ha åkt i somras men det blev tyvärr inte av så nu provar jag på detta sätt o gör ett nytt försök att bjuda med dottern för att se om vi hittar några Mumintroll.

 15. Tomas Karlsson Svara

  Rovaniemi. För att möta det hårda kalla finska folket i Helsingfors så är mitt enda val min värme och fru – Carola. Kanske man kan få sina fördommar på skam också. 🙂

 16. Kristina Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.
  Vill gärna ta med mig mannen, vi är ett bra team när vi reser och som följer med på alla upptåg.

 17. Nickolina Josefsso Svara

  Rovaniemi. Givetvis tar jag med mig min sambo. Vi behöver få komma iväg och göra lite galna upptåg ihop.

 18. Minfågelärblå Svara

  Rovaniemi heter tomtens officiella hemstad och dit flyger inte bara tomtens renar utan även Finnair.

  Till Finland tar jag med min min vän Maria som är superförtjust i Finland främst på grund av en enda fin vit rund liten figur, nämligen Mumintrollet! Hon har aldrig varit i Finland så det skulle vara så roligt att få följa hennes upplevelser av detta härliga land. För att verkligen överraska henne så skulle jag kanske inte avslöja vår destination förrän vi är på flygplatsen!
  En självklar anhalt på vår resa blir Muminvärlden i Nådendal, en bit av Tove Janssons fantastiska fantasirika böcker belägen i vacker skärgårdsnatur. En drömresa för liten som stor!

 19. Åsa H Larsson Svara

  I Rovaniemi bor tomten. Jag vill ta med mig familjen till Helsingfors. Vi upptäcker Europeiska huvudstäder med barnen o skulle vilja möta Helsingfors om våren innan en vidare resa m Finnair till Tokyo m nya Airbusen.

 20. Adele de Waard-Gidge Svara

  Hemstaden är ROVANIEMI.
  Helsingfors är en vacker stad att få njuta i, delar gärna denna upplevelse med min dotter.

 21. Ulla Eriksson Svara

  Tomtens hemstad är Rovaniemi. Jag tar med mig min man på resa, vi har alltid så trevligt tillsammans.

 22. Heléne holmberg Svara

  Rovaniemi
  Barnbarnet Ebba skulle få åka med. Mumintrollen skulle vi besöka + lite andra spännande saker.

 23. Carina Malm Svara

  Rovaniemi är tomtens plats. Till Helsingfors reser jag gärna med min man. För 14 år sedan tillbringade vi några dagar i ett regnigt och blåsigt Helsingfors (min man fyllde 50 år). nu är det dax för revansch för denna stad.

 24. Annika Svara

  Rovaniemi. Min sambo. Det var såååå länge sen vi var nånstans bara vi två så det vore verkligen på tiden.

 25. Kajsa Rasmusson Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.
  Det blir en premiär i vår grannhuvudstad. Skulle vilja se Alvar Aalto artkitektur och bara strosa runt.

 26. Asta Mrak Svara

  Rovaniemi,
  Som resesällskap tar jag med min syster! Vi gjorde en ”systertur” till NYC i september och bestämde oss för att göre en varje år.
  Vi har aldrig varit i Helsinki någon av oss, så det vill passa fint med en resa dit!

 27. Mervi Svara

  Rovaniemi är tomtens hemstad och min födelseort. Hade varit kul att ta med familjen dit för att hälsa på tomten tomtemor o alla nissarna ho ho

 28. Åsa Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.
  Jag tar med mig mamsen
  För det var så längesen
  Vi hade en helg bara vi två
  Då vi egen tid kan få
  Vi skulle ha det så bra
  Och varenda minut till vara ta.

 29. Micke Clefberg Svara

  I Rovaniemi må du tro där ska faktiskt tomten bo. Till Helsinki vill vi fara jag och min sambo den rara.

 30. Betty Svensson Svara

  Rätt svar: Rovaniemi

  Jag tar med mig Hans min man till Helsinki, för att sedan ta flyget till Bangkok och vidare till Chiang Mai, vårt drömresemål!!
  Finnair är i min uppfattning bästa flyget till Thailand!

 31. David Rados Svara

  Rovaniemi heter staden. Jag skulle hälsa på en av mina bröder som bor där. De hälsar ofta på oss i Sverige men vi har bara hälsat på en gång i Finland under ca 20 år. Hopplös är jag 😉

 32. Karin Svedberg Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.

  Helsingfors har vi inte sett sedan vi blev herr och fru!
  Därför är det hög tid nu,
  att återuppleva Helsingfors och lite kuttrasju!

 33. Lotta Svara

  Jag vill ta med min fantastiska man till Finland. Han har släkt där så hans mormor är född där ,men han har aldrig varit dit.

 34. Åsa Svara

  Den finska tomten bor i Rovaniemi.
  Om jag vinner skulle jag ta med mitt bästa ressällskap sedan många år, min make. Han fyller femtio år nästa år så detta hade varit en perfekt present.

 35. Susanne Johansson Svara

  Rovaniemi. 33 tävlande före mig kan ju helt enkelt inte ha fel. Men jag kunde faktiskt svaret alldeles själv. Jag skulle ta med mig min kompis Pia

 36. kickito Svara

  Rovaniemi bor tomten i. Jag skulle vilja bjuda min mamma på en resa till helsingfors som 70 års present (fyller 21/12). Skull passa precis med en weekend i januari att se fram emot.

 37. Ann-Charlotte Svara

  Rovaniemi är tomtens hemstad! Så underbart att få åka till Helsingfors, det verkar som en otroligt fin stad!

 38. Håkan Hult Svara

  Rovaniemi, jag skulle ta med min fru eftersom vi träffades på en resa i Finland.

 39. Cecilia Svara

  Minns att när jag var liten så gjorde min pappa någon slags militärövning på svenska sidan i närheten av Rovaniemi och kom hem med julklappar från den riktiga tomten! Det vore kul att vinna en resa till Helsingfors åt honom!

 40. Elin Andersson Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.
  Till Helsingfors tar jag med min sambo, för där har vi inte varit tillsammans förut. Det vore spännande att se något nytt på nära håll.

 41. Seija Rahkonen Leppänen Svara

  Tomtens hemstad heter Rovaniemi.
  Till Helsingfors tar jag med mig maken för att vi tillsammans ska njuta av en trevlig storstad i vårt tidigare hemland.

 42. Christina Fredin Svara

  Rovaniemi heter Tomtens hemstad. Om jag vinner så tar jag med min sambo som aldrig har varit i Finland.

 43. Emelie H Svara

  Svar = Rovaniemi

  Jag vill ta med mig min kille,
  för han har på lakrits dille !
  Finland är därför det bästa land han vet,
  att kan lakrits är ju ingen hemlighet !

 44. Mina Darian Svara

  Staden heter Rovaniemi
  Tar med nöje min älskling med med. Vore trevligt att jag för engång skull överraska honom. 😉

 45. Elisabeth Cserhalmi Svara

  Rovaniemi! Jag tar med mig maken till Helsingfors. Som tack för alla års tjänst som tomtens ställföreträdare skulle vi kunna kvista över till Helsingfors.

 46. Elisabeth Svara

  Tomten bor i Rovaniemi. Givetvis tar jag med min egen lilla tomte till Helsingfors. Vi firade nyår där en gång, men det var ett bra tag sedan – dags att besöka Finland igen, hoppas jag!

 47. Siv Viberg Svara

  Jag vill ta med min man på ett återbesök i Rovaniemi, där tomten bor. Vi var där för 40 år sedan men missade då tomten. Att flyga till Helsingfors är inte illa det heller. Där var vi för 39 år sedan.

 48. Gill Svara

  Tomten bor i Rovaniemi tillsammans med tomtemor och alla nissarna.
  Jag skulle vilja ta med min man till Helsingfors – jag har släkt i Finland och det vore roligt att då visa honom att staden är mer än färjeläget. En varm choklad på Fazers café står definitivt på agendan ifall vi vinner!

 49. Margaretha Elfström Södergren Svara

  Tomten bor i Rovaniemi i skog och snö.
  Jag skulle ta med mig min bästa väninna, som, liksom jag är road av kultur, historia och att uppleva nya städer. Vi har roligt tillsammans, men tyvärr händer det inte så ofta att vi kommer ut på någon härlig tur. Och jag har varit i Helsinki, för länge, länge sedan – och där finns mycket jag skulle vilja se igen.

 50. Tina L Svara

  Tomten bor i Rovaniemi. Jag skulle självklart ta med min man, Helsingfors är en vacker stad.

 51. Anna Ericsson Svara

  Rovaniemi. Jag vill flyga dit med min man Anders för han är min bästa vän och vi har aldrig varit i Finland.

 52. Hans Silander Svara

  I Rovaniemi bor tomten!
  Jag villorna ta med min underbara fru som aldrig har varit i Finland!

 53. Momita Svara

  Tomten bor i Rovaniemi. Jag besöket Helsingfors för 20 år sedan på en jobbresa och blev så förälskad i stan och har sedan dess alltid drömt om att få åka tillbaka. Kyrkan i berget, mattvätterskorna vid hamnen, den moderna designen var bara delar av det jag fastnade för. Det vore fantastiskt att få ta med min tolvåring dit!

 54. Carina Eidbring Svara

  Rovaniemi. Skulle ta med mig min dotter Nathalie som älskar att besöka nya länder som hon kan markera på sin scrap map .

 55. Mathilda Larsson Svara

  Rovaniemi bor tomten!
  Jag hade tagit med mig min bästa vän Fanny. Hon har lite finskt i blodet så hon hade fått sköta språket! (Och även stå för trevligt sällskap då såklart!)

 56. Theresia Wallden Svara

  Rovaniemi så klart, har varit där och hälsat på tomten minsann. Jag vill besöka Helsingfors med min älskade man. Vi ses så sällan och lite tid tillsammans i denna mysiga (men blåsiga) stad. ❤

 57. Birgitta Meyer Svara

  Rovaniemi!
  Jag visste faktiskt inte stt det var där tomten bodde? Tack!

  Jag tar med mig Tomtemor. Hon behöver lite ledigt och komma ifrån tomte skogen när julen är över.

  Bra också om hon får urforska sina rötter och framförallt behöver hon inspiration för att orka jobba med all tillverkning av leksaker till nästa jul.

 58. Raili Svara

  Rovaniemi är svaret .Hoppas nu vinner .Gud jul

 59. Nathalié eriksdotter teodorson Svara

  Rovaniemi.

  Jag skulle vilja ta med min syster! Vår släkt bor utanför Helsingfors och det hade varit roligt att få träffa dem igen. Att dessutom få lite semester samtidigt är inte fel, finns så mycket fint stt se på i Helsingfors.

 60. Siv Åkerlind Bäckman Svara

  Rovaniemi heter tomtens hemstad. Jag skulle ta med mig mitt barnbarn Anton pgav att han säger med bestämdhet att tomten bor på Nordpolen och ingen annan stans.Kanske skulle vi kunna ta oss till tomtens hem annars får nog jag och alla som tror att tomten bor i Rovaniemi ge oss

 61. Pirjo Eckhell Svara

  Jultomten bor i Rovaniemi i Finska Lappland och om jag vinner så tar jag min man till det vackra Helsingfors för han fyller 70 år 11 februari 2016. Det vore det ultimata födelsedags present. God Jul!

 62. Camilla olsson Svara

  Rovaniemi e Tomtens hemstad❤️ Vinner jag går resan till mitt barn o sambon

 63. Leena Lönnmark Svara

  Rovaniemi är tomtens hemstad.
  Jag skulle bjuda min väninna som fyller jämna år i januari.

 64. Carina Svara

  Tomten bor i Rovaniemi och vi var där i somras. Skulle gärna åka till Helsingfors och tar med min sambo som fyller 60 år i april han har släkt där.

 65. Liz K Nilsson Svara

  Rovaniemi heter tomtens hemstad.
  Jag skulle ta med mig en god vän på denna resan. Ingen av oss har varit i Finland så det skulle sitta fint med en vinst.

 66. Mia Nilsson Svara

  I Rovaniemi bor tomten.

  Jag skulle ta med min nyblivna man till Helsingborg för att fira vårt giftemål och komma iväg på en liten bröllopsresa. Ryktet säger att Helsingfors är en perfekt weekend stad, lagom stor stad för att lära känna en helg.

 67. Monika Hultqvist Månsson Svara

  Staden är Rovaniemi. Jag vill ta med mig min man till Helsingfors, jag har ”bara” varit på kryssning till Finland, Vasa och Åbo och då ser man ju inte så mycket av landet. Helsingfors är ju en storstad vad jag förstår och det vore roligt att ta med honom till en närmare stad nu när världen är så orolig. Han fyller år den 28/12 och det är ju lite väl nära julklappar så lite omtanke på födelsedagen vill jag gärna ge honom

 68. Ulrika Almroth Svara

  Maken min, så klart!

 69. Inger Svara

  Som Göteborgare känner jag mig hemma direkt i denna fantastiska stad vid vattnet

 70. Eva Svara

  Rovaniemi!
  Jag reser gärna med min kära kusin som fyller 50 år idag!
  Helsingfors besökte jag för 20 år sedan; mitt minne är enbart positivt! Vill därför uppleva staden igen nu med mogna ögon. Hur blir upplevelsen denna gång?..

 71. Andres Svara

  Tomten bor i Rovaniemi och dit vill jag åka med min bästa vän, Jane, för det är hon värd!

 72. Maria Holst Svara

  Rovaniemi är stället dit tomten bor och dit flyger Finnair. Jag tar med mig min make. För att vi älskar finsk design som Marimekko och Ittala. Och barnen är mycket förtjusta i Mumin. Har aldrig varit i denna stad som lär vara mycket vacker och spännande! Hoppas, hoppas!

 73. R. Nordstrom Svara

  Tomten hemstad är Rovaniemi Finland, det är inte bara Rudolf som flyger här, även Finnair gör sina flygningar hit
  Vid en eventuell flygtur till Helsingfors vill ja ta med min livskamrat. Vi åka till en huvudstad i Europa varje år och ser oss omkring insuper kulturen och miljön, men till Helsingfors har vi aldrig varit vilket kan verka märkligt med tanke på att det är vårt grannland.

 74. Anki Gomér Svara

  ROVANIEMI. Jag vill ta med mig min älskade make till en plats vi aldrig varit förr men självklart skulle det vara en kanonupplevelse.

 75. Anders Lillehagen Svara

  Staden ni söker är Rovaniemi!

 76. Alma Kaljaca Svara

  Finska Rovaniemi…vill resa med min man och fira korall brölopp

 77. A Resid Svara

  Rovaniemi är tomtens hemstad 🙂
  Vill bjuda min son som studerar på universitetet i Lund. Han sitter med näsan i tjocka böcker i dammiga studielokaler och behöver vidga sin horisont.

 78. Natalie Ericsson Svara

  Rovaniemi i norra Finland ligger hans bas. Skulle ju gärna ta med Jon Bon Jovi, fast det får istället bli min underbara dotter så jag skulle kunna få överraska henne för en gång skull med en resa. Vore så häftigt!

 79. Gulli Lundström Svara

  Rovaniemi är Tomtens stad. Så härligt det skulle vara att ta med min sambo på en tripp till vårt grannland
  Och bara njuta av tillvaron några dagar.

 80. Irene Larsson Svara

  Rovaniemi – har aldrig kommi längre än till hamnen i Hesingfors. Nu vill jag ströva omkring i staden och lära känna den; gärna tillsammans med Jan.

 81. Inger Christenson Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.
  Sedan min dotter var liten har vi åkt på kortare ”mamma-barn-resor”. Bara vi två. Nu är hon 18 år men vill fortfarande följa med mig. Så det är klart att det är Alexandra som får följa med.

 82. Ann Åfeldt Svara

  Rovaniemi
  Tar med min son som har en resa till Helsingfors på önskelistan

 83. Ak Svara

  I Rovaniemi bor tomten. Tar med min bästa vän, hon behöver ett trevligt avbrott i vardagen. Ingen av oss har varit i Helsingfors så det vore kalas!

 84. Jenny H Svara

  Rovaniemi är tomtens hemort i Finland.

  Jag skulle vilja ta med min käre sambo för att åka och hälsa på min fd kollega med familj som bor utanför Helsingfors. Tidigare hade vi daglig kontakt, men efter byte av arbetsplats så blir det lätt att tiden rinner iväg och man hörs inte så ofta. Det hade varit fantastiskt att överraska henne med att bara knacka på dörren likt en tomte från Rovaniemi!

 85. jane johansson Svara

  I Rovaniemi bor Tomten med nissarna små.
  Jag bjuder gärna med mig Lisa Csatho ( min dotter) för att att utforska Helsingfors som är en vacker stad med mycket att erbjuda både vad det gäller mode,design och arkitektur. Vi skulle gärna vilja passa på att äta rysk mat. (också)

 86. Kristina Larsspn Karlstedt Svara

  Tomtebo ligger i Rovaniemi. Skulle gärna vilja komma till Helsingfors, planen har varit att fara dit men flera ggr har det tyvärr kommit annat ivägen som stälkt till det. En trevlig resa med mannen i mitt liv.
  Tack o god jul kram// Stina

 87. Katarina Frejd Svara

  Tomten bor i Rovaniemi 🙂
  Jag skulle ta med min väninna Sus, ingen av oss har varit i vårt grannland i öst.

 88. Gun Marie Johansson Svara

  Rovaniemi.
  Jag har aldrig arit i Finland och vill åka med min man.

 89. Anne-Louise Andersson Svara

  Rovaniemi . Vill gärna se Helsingfors kulturella sida med bl.a. tempelplatsens kyrka. Finns otroligt mycket som är outforskat för mej och min man där.

 90. Gerda Svendsen Svara

  Rovaniemi, och jag skulle åka med alla mina barnbarn

 91. carolina Svara

  Tomten bor i Rovaniemi. Jag skulle ta med mig min sambo som förhoppningsvis på tisdag får veta att de nya röntgenplåtarna inte visar nått dåligt!

 92. Carina Åman Svara

  Rovaniemi heter tomtens hemstad

  Jag tar med mig mina två gulliga barnbarn naturligtvis. Ser till att betala så båda får följa med. Vilken upplevelse för dem och mig !!

 93. Krister Fritzon Svara

  Finnair flyger till Rovaniemi som är tomtens officiella hemstad i Finland.
  Tar med min fru som är mitt bästa ressällskap oavsett resmål.

 94. Hanna Svara

  Rovaniemi och jag vill åka med min man. Han är finsk och vi har aldrig under våra 15 år tillsammans besökt Finland. Han skulle få guida mig i sin stad

 95. hans-göran carlsson Svara

  Rovaniemi heter tomtens plats och det är min Tomtegumma som skall åka med – för att träffa en ”riktig” tomte…!!!!

 96. Kim Svara

  Finska tomten bor i Rovaniemi.

  Min fru och jag har delat upp vår smekmånad och åker på bröllopsresa en weekend varje år. Helsingfors vore ypperligt som romantiskt resmål. Mat, kultur och historia.

 97. Stina Svara

  Svar: Rovaniemi
  Jag vill åka med min pojkvän och låta honom träffa mina släktingar i Finland och visa honom runt i Helsingfors. Vi har tänkt resa någonstans till jul och han har aldrig besökt Finland så det vore en uppskattad resa.

 98. Irma Svara

  Rovaniemi! Har aldrig varit i Finland och detta är chansen tillsammans med min man att få komma dit.

 99. Anna Svara

  Svar: Rovaniemi.

  Trots att vi har försökt tvätta bort finnstämpeln hela livet, lockar Helsingfors. ag tar med mig min syster som heller aldrig har varit där.

 100. monica andersson Svara

  Rovaniemi. Tar med min särbo Albert han jobbar i Norge så han finns bara hemma hos sin kära familj på helgerna. Jag har aldrig varit i Helsingfors skulle verkligen bli överraskad över allt som finns att se i Helsingfors.Så jag håller både tummar & tår att jag denna resa får <3

 101. Karin Thorin Svara

  Rovaniemi.
  Vill ta med en nära släkting och hälsa på den släkt, som vi inte tidigare haft kontakt med.

 102. Anna Johansson Svara

  Tomten bor i rovaniemi. Jag skulle ta med mig min kärlek som jobbar borta en hel del och vi behöver få rå om varandra lite extra utan vardagsstök.

 103. Anne Ekendahl Svara

  Rovaniemi kommer tomten ifrån, tar nog med mig min son.

 104. Susanne Svara

  Tomten bor ju i Rovaniemijag tar med mig min man och barn

 105. Håkan Nilsson Svara

  I Danmark jag varit
  till Norge jag farit
  till Finland står nu min håg
  ack vunne jag bara
  skulle jag fara
  med fFINNAIR över Östersjöns glittrande våg…

 106. Katrin B Svara

  Tomten bor i Rovaniemi!

  Jag tar med min sambo då ingen av oss varit i Helsingfors eller Finland. När jag väl är där skall jag även passa på, förutom att göra turistiska saker, träffa en finländskvän jag inte sett på över tjugo år!

  Kiitos!

 107. Elisabeth Johnson Svara

  Rovaniemi.
  Helsingfors för hela slanten,
  min man och jag, den kära tanten,
  tar stan med hull och hår
  och hoppar på första flyg som dit går.

 108. Minna Svara

  Rovaniemi är tomtens hemstad.
  Skulle ta med min syster som snart fyller 30 år samt att hon har en ett -åring hemma som tar all tid.
  Då vi har släkt utanför Helsingfors skulle det vara kul att hälsa på dem. Det var många år sedan vi såg dem och vi skulle behöva öva på vår finska.

 109. Birgit Svara

  Tomten bor i Rovaniemi. Vem har inte skickat sin önskelista dit?!! Min gube och barnbarnet 2 år vill jag visa det äkta Finland. Första flygresan för lillen samt att äta finsk ”båbäspaj” mm. Finnair det bästa, mot Helsingfors nästa!!

 110. Rose-Marie Svensson Svara

  Rovaniemi bor tomten i

  min särbo skulle få följa med vore helt fantastiskt för ingen av oss har varit i Finland och det kan väl vara dags nu..

 111. Ann-Christine Johansson Svara

  Tomten bor i Rovaniemi. Jag kommer att ta med mig min man på den resan.

 112. ann s Svara

  Rovaniemi, där finns tomten. Jag tar med min väninna då vi alltid har roligt på våra resor, vi kommer så bra överens, kompromissar och tar hänsyn till varandra.

 113. Jörgen Andersson Svara

  Rovaniemi.
  Jag skulle gärna vilja åka dit med min 13-åriga son som tyvärr slutat tro på tomten.
  Han behöver se att han finns på riktigt.

 114. Marie Ritter Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.
  Min man skulle jag ta med mig till Helsingfors, vår bröllopsresa (andra gången vi gifte oss) gick till Helsingfors. Det vore helt underbart att få åka tillbaka dit med honom.

 115. Anna Svara

  Rovaniemi!
  Tar gärna med mig maken och upptäcker Helsingfors!

 116. Ing-Marie Lantz Svara

  Svar Rovaniemi. Jag vill ta med goda vännen Kerstin Eriksson. Vi har jobbat ihop i många år och nu vill jag att vi som pensionärer ska resa ihop och ha roligt.

 117. Pertti Eerikäinen Svara

  Rovaniemi of course
  Det är därifrån alla julklappar fås.
  Jag och frugan vill gärna en chans till flygresa ge
  och våra kära släktningar i Helsinki återse

 118. Britt-Marie Eklund Svara

  Rovaniemi är Tomtens stad, om vinsten blir min så blir jag glad. Överraska min väninna skulle vara kul, Hyvää Joulua det vet jag är God Jul❤️

 119. Dick Sundelin Svara

  Rovaniemi är Tomtens stad.Till det vackra Helsingfors tar jag med mig min sambo. Och vi gör säkert som vanligt när vi skall uppleva en stad. Vi vandrar runt och utforskar olika platser vi vill se, äter gott genom att pröva lokala maträtter, men självklart blir det nog också en hel del Sauna. Det är ett måste när man är i Finland.

 120. Pernilla Svara

  Rovaniemi heter det där tomten bor!
  Jag tar med mig mannen min för lite romantisk tid tillsammans.

 121. Ulla Svara

  Rovaniemi är tomtens stad, jag tar gärna med mig mannen för att uppleva Finlands fantastiska huvudstad Helsingfors.
  Vill gärna se vacker finsk design av kvalitet.

 122. Jerry Sandström Svara

  Rovaniemi, och där har jag varit tillsammans med mina barnbarn.
  Nu skulle det sitta bra med en resa till Helsingfors men då vill jag åka med min käresta = hustru.

 123. Ingela Sjögren Svara

  Rovaniemi, tar med mig min egen tomtegubbe, och upptäcker Helsingfors vi har aldrig varit där.

 124. Kerstin Holmberg Svara

  Rovaniem heter staden där tomten bor.har aldrig varit i Finland – det vore fantastiskt roligt att få uppleva ett nytt land i min ålder!

 125. Maria Svara

  Rovaniemi. Då tar jag mamma med mig o så hälsar vi på släkten som bor utanför Helsingfors!

 126. ann Svara

  Rovaniemi är rätt svar
  Till min make vill jag ge en gåva som symbolisera
  vår eviga kärlek och inspirera
  till förnyad kraft när hoppet tryter
  att ingenting detta starka band bryter
  en helg för oss själva att om varandra rå
  njuta av stillhet och riktigt gott må!
  Ett härligt avbrott i det vardagsgrå
  En härlig weekend för bara oss två!

 127. Maria Rehn Svara

  Rovaniemi….och med mig till Helsingfors vill jag flyga med min vän som jag inte träffar så ofta.. Vi får tid tillsammans och det är guld värt!!!

 128. Malin Svara

  Svaret är Rovaniemi.
  Jag skulle vilja åka med en av mina närmaste vänner för jag har aldrig åkt på en weekend resa med någon av mina vänner! Det skulle vara kul att få skämma bort någon som står mig nära, men också upptäcka en stad som ingen av oss någonsin besökt!

 129. Anna Lundqvist Svara

  Rovaniemi
  Vill ta med mig maken och hälsa på hans finska släkt som jag aldrig träffat

 130. Sylvia Svara

  Finlands riktiga tomte bor i Rovaniemi. Jag tar med mig min man på resan eftersom vi gillar att resa tillsammans.

 131. Åsa-Lill Jensen Svara

  Finska Rovaniemi är rätt svar!
  Jag tar med min kära mor
  till vackra Helsingfors.
  Efter alla års omsorger om sina tre barn är hon så värd att skämmas bort!
  Vi kommer äta gott och shoppa ”hårt” :))

 132. Maria Rönntoft Svara

  Rovaniemi är det rätta svaret. Tar gärna med min man som aldrig varit i Finland.

 133. Ana Kokol Svara

  Rovaniemi är det rätta svaret.

  Jag skulle vilja ta med min väninna som jag inte har rest med på ett tag. Vi har jobbat och bildat familj på var sitt håll och kommit ifrån varandra. En resa inom till grannlandet hade varit lagom för oss, en jag-vill-ha dig-tillbaka-i-mitt-liv resa.

 134. Catharina Björck Svara

  Rovaniemi, jag och min sambo skulle gärna vilja uppleva en riktig vinter.

 135. Rickard Eriksson Svara

  Tomten bor i Rovaniemi!

  Vinner jag så tar jag med mig min fru, jag är halv-finne och ska visa henne allt om den fantastiska finska kulturen!

 136. Helena Bucht Svara

  Tomten finns i Rovaniemi. Jag har självklart besökt tomten vid flera tillfällen.

  Jag skulle gärna vilja åka till Helsingfors med min kärlek, uppleva staden och se mer av södra Finland också.

 137. Anna Svara

  I Rovaniemi tomten bor, fastän vissa på hen inte tror. Till Finland vill jag gärna åka, med en vunnen biljett kan min man inte bråka! För det är mannen som skulle följa med, annars blir han nog lite sned 🙂

 138. Kjell Hallbäck Svara

  Tomten bor i Rovaniemi,om jag vinner så får en kamrat åka med.

 139. Lina Svara

  Rovaniemi

  Ensamtid med varje barn för sig är a och o, då får man mysa och umgås i lugn och ro. Min underbare son skulle jag vilja med på en flygtur ta och besöka vattenlandet i Helsingfors som ska vara så otroligt bra!

 140. Lotta Jensen Svara

  Tomtens hem är i Rovaniemi. Om jag vinner jag en god vän tar med mig. Att resa med flyg är kul

 141. Mysan Svara

  Tomten bor i Rovaniemi!
  Tar så klart med mig min sambo! Ska minsann visa han att Finland är mer än bara ”yksi, kaksi, ei saa peittää”. Självklart blir det en vända in i saluhallen för att köpa varma köttfärspiroger och karelska piroger.

 142. Åsa Burström Svara

  I Rovaniemi bor tomten.
  Jag vill ta med min man. Skulle vara kul att överraska.

 143. Barbro Svara

  Rovaniemi är tomtens hemstad.

  Tar med mig någon av mina tre barn, mycket att se och lära. Tomten tror de i och för sig inte längre på men Finland är ju trots allt tomtens hemland.

 144. Britt-Marie Karlsson Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.
  Tar med mig min make sen 31 år tillbaka.
  Aldrig varit i Finland. Vore kul och vinna för att komma dit.

 145. Sonja Svara

  Rovaniemi.
  Tar med min älskade sambo som aldrig har varit i Finland.
  Jag har varit i norra Finland tidigare men aldrig i Helsingfors så nu är det dags tycker jag.
  Resan hade blivit vår förlovningspresent till oss själva då vi firar 15 år nästa år. 🙂

 146. Christel Svara

  Tomten bor i Rovaniemi Med min man vill jag åka till Helsingfors bo på hotell och besöka vänner som bor där.

 147. Aneta Svara

  Rovaniemi.
  Jag skulle alla gånger ta med min vuxne son på denna flygning till den finska huvudstaden. Min son var överväldigad, eftersom han aldrig tidigare hade satt sin fot på ett flygplan. Det är ett speciellt kärt minne för mig också. Skälet är att det var att första och sista gången då när vi två flög tillsammans med Finnair till Helsinki var när Finnair fyllde 75 år. Det var en massa herrans år sedan och resan kostade 400 kronor tur och retur. Det vore dags att upprepa succen igen och få höra vad sonen tycker om denna nostalgiska tripp efter så många år har passerat sedan vår lyckade resa. En julklapp till sonen!

 148. Kristina Carlsson Svara

  Jultomten i Finland bor i Rovaniemi och dit kan man åka med Finnair.
  Jag skulle gärna vilja åka till Helsingfors med min syster.
  På sextiotalet, då vi var småflickor åkte vi till Finland på bilsemester med våra föräldrar.
  Då vi kom fram till Helsingfors fick vi båda två röda hund och låg skaftfötters i bilen invirade i filtar. Vi såg ingenting av staden och vi fick avbryta resan och åka hem. Mamma lyckades dock sticka in på Marikekko och där köpte hon en orange hängselklänning till mig som jag sedan älskade i många år tills jag växte ur den. Den blev mitt enda minne från Helsingfors. Jag älskar nu som vuxen finsk design och det hade varit underbart att få uppleva den på plats.

 149. Gunnar Svara

  Rovaniemi. Skulle ta med min fru så vi kan hälsa på gamla goda vänner i Helsingfors, vilka p g av hälsoproblem inte kan komma till oss.

 150. Jane Svara

  Tomten bor i Rovaniemi och jag vill gärna ta med min sambo dit.
  Där är jul året om och vi vill väldigt gärna bo på snöhotellet. Vilken upplevelse!

 151. Anette Gustavsson Svara

  Rovaniemi. Min första flygresa gjorde jag till Finland för mycket länge sedan. Därför skulle jag ta med mig någon som aldrig tidigare åkt flygplan. Lagom långt att börja med.

 152. Marie Setterström Svara

  Hej!
  Tomten i Finland bor i Rovaniemi.
  Jag skulle vilja ta med min sambo.
  Han finns alltid vid min sida o hjälper o stöttar mig mycket.

 153. Åse Svara

  I Rovaniemi
  Jag vill ta med min älskade man som jag levt med i 39 år. Vore toppen att få fira 40 år tillsammans, om än lite före årsdagen!

 154. Susanne Svara

  Rovaniemi är tomtens hemstad.

  Har aldrig varit i Finland. Tar gärna med mig maken dit för att upptäcka Helsingfors sevärdheter.

 155. Gunilla Svara

  Rovaniemi är tomtens stad och jag tar med mig Ella 3år !Hon är barnbarn i grannens hus !

 156. Carina Colebring Svara

  ROVANIEMI
  Jag tar med mig den person som vill göra mig sällskap

 157. Håkan Svara

  Jag vill ta med min sambo på resan, för hon har jobbat hårt och länge nu och är värd en semester med avkoppling.

 158. Birgitta Svara

  Rovaniemi är tomtens stad i Finland
  Jag tar med mig min egen TOMTE,min man sedan 48 år tillbaka.

 159. Lilli Trpkoski Svara

  Rovaniemi heter staden där tomten bor.
  Jag min make skulle ta med, för det är vår sed, att resa vi båda gillar och även alla våra killar. Om vi till Helsingfors får åka då skulle ingen av oss bråka.

 160. Annika Karlsson Svara

  Rovaniemi heter tomtens stad!
  Vill bjuda med min make o strosa runt i Helsingfors!

 161. Susanne Svara

  Tomten bor i Rovaniemi! Jag tar nog med min dotter till Helsingfors, tänk vad överraskad hon skulle bli!

 162. Marie Svara

  Tomten kommer från Rovaniemi. Och jag skulle ta med mig min egen tomtefar till Helsingfors. Efter allt jobb i december så behöver han koppla av en stund.

 163. Jörgen Svara

  Rovaniemi är tomtens hemort i Finland.
  Min fru har alltid tyckt jag är en tomte. Så vad vore väl bättre än att få överraska henne med denna resa, fast den inte går ända till tomteland denna gång.

 164. Ann-Katrine Andersson Svara

  Tomten bor i Rovaniemi! Min man och jag önskar se Hälsingfors från ovan, utan att det kostar kovan! Tack från flygplan.

  • Ann-Katrine Andersson Svara

   Tomten bor i Rovaniemi! Min man och jag önskar se Helsingfors från ovan utan att det kostar kovan! Stort tack från flygovan!

 165. Tova Svara

  Rovaniemi. Jag tar med mig en finsk väninna som kan visa mig det bästa av staden. omöjligt att misslyckas med perfekt resa då

 166. Tomas Svara

  Finska tomten bor i Rovaniemi. Jag skulle vilja ta med min sambo och visa henne Helsingfors

 167. Kattas Betraktelser Svara

  Rovaniemi. En ort som jag aldrig besökt så det skulle vara skoj att åka dit och blogga om vinterorten, såklart!

 168. Emma Svara

  Rovaniemi

  Min älskade sambo, skulle vara den perfekta födelsedagspresenten till honom när han fyller år den 29 dec!

 169. Lena Svara

  Rovaniemi.

  Christer och jag har runt världen farit,
  men i grannlandet Finland har vi aldrig varit.
  Hoppas snart vi mot Helsinki styr
  för nya upplevelser och äventyr.
  Som särbo är stunderna korta och få.
  Tänk att få vinna en resa för två.

 170. Peter B Svara

  Jag är född i stan,
  men att vara där är jag inte van !
  Inga släktingar är kvar,
  och jag inga minnen har !
  Men kan nya göra,
  låta staden mig förföra ?

 171. Ingrid Svara

  Mitt svar är: Rovaniemi. Jag vill ta med min sambo och visa honom fina Helsingfors och speciellt Tempelplatsens kyrka som är insprängd i berget. Den har en alldeles speciell känsla med sina väggar av skrovliga klippor och huggen sten, bänkar av björk och det otroliga taket med ”koppar-rundeln” och takfönster runtomkring. Altartavlan utgörs av en bergsspricka från istiden. Ja, ni hör själva, detta är ingen traditionell kyrka, den är helt unik och bör upplevas på plats. Själv får jag gåshud bara jag sitter här hemma och tänker på den medan jag skriver detta. Sedan vill jag gärna ta en fika med sambon på Karl Fazer Café och shoppa lite finsk design tillsammans, kanske något till hemmet eller ett fint plagg?

 172. Gunvor Karlsson Svara

  Rovaniemi är tomtens hemstad.
  Jag vill åka med min man som aldrig varit i Finland, men som länge har önskat att åka dit.

 173. Pernilla D Svara

  Rovaniemi är tomtens place. Jag skulle ta med min underbara man som alltid ställer upp på alla mina upptåg.

 174. Susanne E Svara

  Rovaniemi.Jag tar med min syster som verkligen är väl värd en semester och aldrig har varit i Helsingfors. Min syster är ensamstående med barn och då blir det inte många minuter över för egen tid. Jag ska visa henne alla fina saker som finns i denna stad. Varför inte äta lite på Savoy, se Sveaborg och ta en sväng till Hagnäs saluhall. Sen kan man avsluta med att shoppa något fint på Stockmann.

 175. Victoria Berg Svara

  Tomtens hemstad är Rovaniemi. Jag skulle gärna ta med mig min älskade sambo till Finland då vi spenderar alldeles för mycket tid alltför långt ifrån varandra då vi arbetar i olika delar av Sverige.

 176. Sandra Svara

  Rovaniemi!
  Jag skulle ta med mig min kollega som älskar mumin
  Förra året fick jag en muminmugg av henne i julklapp, tänk om jag kunde kontra med detta

 177. Anita Karlsson Svara

  Svar Rovaniemi.
  Jag har i många år önskat att få komma till denna finska tomte, våra grannar har varit dit, det hade varit trevligt. Men om jag skulle vinna flygresan skulle jag självklart bjuda med min make. Hoppas på tur och som Tomten säger till er Alla på Resia och Finnair en riktigt God Jul.

 178. Nils Håkan Karlsson Svara

  Svar: Rovaniemi.
  Ja, om jag skulle vinna denna resa skulle jag bjuda med min fru och vi skulle leta på Saluhallen, förra gången vi var där hade den flyttat, men den här gången skulle vi ta reda på riktigt var den finns. Ett måste är att köpa med deras goda skinka.

 179. Peter B Svara

  Glömde ju svaret = Rovaniemi

 180. Pia Thuresson Svara

  Tomten bor i .Rovaniemi.
  Om jag vann skulle jag ta med mig min sambo Harri vars båda föräldrar är från Finland men han har aldrig varit i Helsingfors så det vore jättekul att åka dit tillsammans med honom.

 181. Annica K Svara

  Tomtens stad heter Rovaniemi. Jag vill åka med min man till Finland och Helsingfors. Detta skulle vara mycket roligt. Trots att Finland ligger nära har vi aldrig varit i Finland. Helsingfors verkar vara en mysig stad!

 182. Anna L Svara

  Finska Rovaniemi är Tomtens officiella hemstad
  att få åka till Finland skulle göra mig så glad
  Tar med min hjärtanskär
  jag har aldrig varit där
  så detta vore årets grej
  Bättre julklapp kan jag inte tänka mig
  än att åka till vårt nordiska grannland
  med kärleken i hand

 183. Pierre S Svara

  Rovaniemi = )

  Tänk att få flyga med Finnair
  med den man håller riktigt kär
  Klart jag vill åka och se hur de har det där
  känna in ny ort och atmosfär
  Kärleken och jag
  åker iväg ett slag
  Tor det hade varit välbehövligt för oss trötta två
  att med glädje se fram emot att resa få
  En helhetsupplevelse, bara vi
  hur bra kan inte detta bli

 184. eva Svara

  1. Rovaniemi
  2. Jag vill ta med min bästa vän som är så himla snäll och världens bästa frisör som gör mig så fin så ofta och sliter med sin salong

 185. Mauritz Nyberg Svara

  Jultomtens hemstad är Rovaniemi

  Jag vill uppleva Helsingfors tillsammans med min sambo. Blandningen av rysk, finsk och svensk tradition, samt spännande mat och design, står för en oslagbar kombination!

 186. Ingemar Foss Svara

  Tomten bor i Rovaniemi

  Helsingfors tycker både min sambo och jag är ett nästan hemligt smultronställe. Nära, men med doft, känsla och atmosfär av långt borta…

 187. Mauritz Nyberg Svara

  Jultomtens hemstad är Rovaniemi

  I andra huvudstäder tycker både jag och min sambo att det är ganska ytligt, men i Helsingfors känns det alltid så välkomnande gemytligt!

 188. Carina Svara

  Tomten bor i Rovaniemi. Jag har aldrig varit i Helsingfors, har hört så mycket gott om denna stad som gör mig nyfiken på ett besök. En stor anledning att åka dit är att min mans farfar bott där till o från och jag skulle vilja ta med min man för att se vart han bott samt besöka hans grav.

 189. Ylva Svara

  Tomten bor, och laddar nu upp för fullt, i Rovaniemi.
  Jag skulle ta med min kära väninna till Helsingfors.
  Vi älskar båda finsk design. Vi skulle springa runt och ögonshoppa tills fötterna var ömma, och beundra arkitektur, möbler, husgeråd och kläder. – Och kanske komma hem med något litet plagg från Marimekko.

 190. Ingemar Foss Svara

  Tomten bor i Rovaniemi

  Salutorg
  Sveaborg
  Pirog
  Jag kommer ihåg!
  Esplanad
  Bastubad
  Björnstek
  Liten rimlek:
  President!
  Vad har hänt?
  Jag är helt betagen
  liksom min sambo
  i Helsingfors
  det är favoritstaden!

 191. Juhani Svara

  Svaret är: Rovaniemi i finska Lappland.
  Jag skulle vilja ta med en god vän, som heter Åsa. Hon vill gärna lära sig finska och kan redan några viktiga meningar, mycket tack vare mig, som kan finska. Vad vore väl roligare än att ta med Åsa på denna spännande flygning med Finnair till Helsinki? Där får Åsa verkligen chansen att förkovra sig i det finska språket,där det dagligdags pratas överallt, samtidigt som vi besöker olika sevärdheter som t.ex. saluhallen, den underjordiska kyrkan och Stockmans varuhus.

 192. Pia Fofonoff Svara

  Rovaniemi.

 193. Göran Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.

  Jag vill åka med min dotter till Helsingfors för shopping, besöka Tempelplatsens kyrka, Olympiastadion

 194. Lena Svensson Svara

  Svaret är; Rovaniemi.

  Helsinki vill jag åka till,
  med bästa vännen Johanna om hon vill.
  Shoppa, äta, uppleva allt,
  inte lönt att ta det kallt!

 195. Gunilla Herlin Svara

  Rovaniemi – där bor tomten

  1 timmes bilresa ifrån Helsingfors bor mina äldsta släktingar (moster och morbröder. Maggie 93, Rolf 87, Sam 85 och Hilding 83.
  Tror inte min syster har hälsat på dem under de senaste 10 åren. Skulle vara helt underbart att ta flygturen med henne o få hälsa på de fina gamlingarna.

 196. Weimer Andersson Svara

  Rovaniemi är svaret. Jag tar gärna med min livsvän. Hade vi varit gifta kunde hon hetat Niemi som min mor gjorde. Kul twist,.. fru Näs heter Rouva Niemi på finska.
  Kanske kan vi hitta nån släkting att besöka.

 197. Maria Gustafon Svara

  Ett besök i tomtens hemstad Rovaniemi står högt upp på önskelistan.

 198. Agneta Svara

  Rovaniemi heter tomtens hemstad i Finland

  Tänk att få till Finland få fara
  med min man, så kul detta skulle vara.
  Med Finnair och resia skulle denna resa
  bli komplett så jag chansar rätt o slätt

 199. Carina Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.
  Jag tar med mig mannen om jag skulle vinna. Vill gärna uppleva Helsinki med honom. Gå på museum & shoppa & dricka skumpa i en härlig bar!

 200. Jussi K. Svara

  Svar: Rovaniemi.
  Jag är en inbiten bastubadare och skulle just jag få flyga till Helsingfors, så skulle jag ta med en annan inbiten bastubadare som jag. Vi skulle gärna vilja besöka olika allmänna bastur som det finns mängder av i Helsingfors. Det skulle onekligen vara toppenkul att få bada bastu av hjärtans lust och få lite skön massage efteråt av en bastant finsk massör med hårda nypor. Efter det är man ju redo för flighten tillbaka till Stockholm.

 201. Monica Nilsson Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.

  Med Finnairsflyg ska denna resa gå
  Min man tar jag med
  det blir bara vi två

 202. Danne Svara

  Tomten bor i Rovaniemi!

  Skulle ta med min fru för hon är en riktig skatt,
  som förgyller min tillvaro och gör livet glatt!

 203. Inger Sundblom Svara

  Rovaniemi är platsen där tomten bor och jag vill ta med min finska mamma när hon blir 90 år i maj
  och äta en munk på Salutorget.

 204. Birgitta Svara

  Skulle just jag vinna resan till Helsingfors så skulle jag ta chansen att fortsätta med Finnair upp till Rovaniemi, tomtens hemvist, för att där,förhoppningsvis, få se NORRSKEN! Vilken upplevelse!! Ett par nätter i Rovaniemi ökar möjligheten och jag får tid att bekanta mej med tomten också.Jag tar med mej en resglad kompis.

 205. Hannah Svara

  Han bor i Rovaniemi.
  Jag tar med mig sambon på denna resa om jag vinner, ingen av oss har varit i Helsingfors så det vore fantastiskt.

 206. Maria K Svara

  Tomten bor i Rovaniemi. Jag vill ta med mig min sambo som snart får komma hem efter den mäktiga stroke han drabbades av för 9 månader.

 207. LasseH Svara

  Rovaniemi.
  Min fru och jag åker dit tillsammans självklart! Vore verkligen kul, ingen av oss har varit där, och eftersom vi gillar lite kortare och intensivare semesterturer så skulle den här vara perfekt!

 208. Sag Lundqvist Svara

  Rovaniemi .Min man som många gånger tyckt att ”nu åker vi till Rovaniemi på semester en vecka” ska naturligtvis följa . Tidigare var det hotell och ännu senare husvagn med barnen , men nu är det två pensionärer som ska återse staden ur ett annat och roligare perspektiv . Hoppas vi får vandra på dessa gator som vi vandrade som unga , men med andra ögon .

 209. elisabet Svara

  Rovaniemi .
  Jag vill ta med mig min dotter för att få visa henne en spännande stad, så nära men ändå på många sätt så främmande.

 210. Helen Törnqvist Svara

  Rovaniemi är staden där tomten bor
  dit jag vill åka med Finnair o mor.
  Hon aldrig i Suomi varit o ej heller med Resia farit.
  Må lyckan mig stå bi o vinsten den får vi.

 211. Gertrude Lund Svara

  Rovaniemi. Jag vill bjuda min vän om ställer upp i vått och torrt. Hennes stora intresse är att resa och jag skulle vilja överraska henne.

 212. Li Svara

  Rovaniemi.
  Min svägerska skulle jag gärna resa med till Helsingfors, hennes familj kommer från Finland. Vi har alltid roligt när vi ses 🙂
  Senatstorget där den vackra vita Domkyrkan ligger, vill vi besöka! Lunch äter vi gärna i Helsingfors vackra gamla Saluhall på Södra Kajen. Säkert hittar vi dessutom något köpvärt här, eller på salutorget med marknaden vid hamnen. Härifrån tar vi en båt ut till Sveaborgs fästning.
  ”City Sauna Tour” tycker jag låter annorlunda och kul – man badar bastu och lär sej om bastukulturen. Bastu uppskattar vi båda två! 🙂

 213. Yvonne Svara

  Tomten bor i Rovaiemi och jag skulle ta med min man på resan för att han är den bästa reskamraten och vi har så fantastiskt kul när vi reser tillsammans .

 214. Carina Eriksson Svara

  I Rovaniemi bor tomten.
  Jag vill ta med min kompis på en liten resa hon behöver verkligen få komma iväg och tänka på något annat än hur tufft dem har det hemma.

 215. Linda Pehrman Svara

  Rovaniemi I Finland. Så jag kan hälsa på och se vart min farbror kommer ifrån och släkten där. Jag skulle ta med mig antingen min sambo eller min far.

 216. Lennart Wetterberg Svara

  Far o flyg…me´tomtemor
  till Rovaniemi…där tomten bor

 217. Maud Hansson Svara

  Rovaniemi.
  Jag skulle bjuda med min vän Catti, för hon har inte varit och hälsat på sina släktingar i Helsingfors på många år. Vi var där på 70-talet tillsammans, när vi var 18år. Då åkte vi tillsammans med Catti föräldrar. Hennes mamma kommer från Karelen och hon bakar världens godaste karelska piroger.

 218. Philip Svara

  Rätt svar är Rovaniemi!

  Om jag vann skulle jag ta med min mor. Vi har båda rötter från Finland, och den finska kulturen hat haft ett stort inflytande på våra liv.

  Det hade varit super att få uppleva den finska huvudstaden. Ett besök i den vackra domkyrkan från 1800-talet. Gå runt på marknaden i hamnen där allt från fisk till kläder finns att köpa.

  Halva nöjet skulle vara att köpa med massa munkar hem (speciellt berlinermunkarna med grädde och rosa glasyr). Samt kanelskorpor (som är mycket goda att doppa i mjölk). Och förstås massa korv, bröd och godis!

  Det hade även varit mycket intressant att få gå runt och njuta av den vackra arkitekturen, som både finskar, svenskar och ryssar varit med och uppfört. Helsingfors är en storstad med mysig småstadskännsla. Drygt en halv miljon invånare, och det finns inte någon tunnelbana!

  Detta hade varit den perfekta julklappen! God jul och Gott nytt år!

 219. Henke B Svara

  Rätt svar = Rovaniemi

  Jag vill bada bastu !
  Har hört att det går att göra på ett hotell med fin utsikt över staden.
  Sedan är jag intresserad av Sveaborg också. Mycket historia där !

 220. Camilla Hassel Svara

  Rovaniemi

 221. Ciri Sandell Svara

  Svar= Rovaniemi

  Min väninna och jag har Helsingfors som mål
  en vinst ger en lycka med vrål.

 222. Elisabeth Isakssons Svara

  Rovaniemi är tomteplatsen. Min fantastiska granne som kommer från Finland vill jag ta med. Hon skulle kunna delge mig fina upplevelser av sitt kunnande och jag får gengälda henne ett tack för fina stärkande samtalsstunder som vi ibland har.

 223. Samuel Tholén Svara

  Finska Rovaniemi är tomtens officiella hemstad.
  Naturligtvis tar jag med min fina fru på en resa till Finland, ett grannland som ligger så nära, och ändå har ingen av oss varit där. Vore fantastiskt roligt att tillsammans med min hustru undersöka Helsingfors.

 224. Victor Bengtsson Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.
  Jag vill ta med mig min flickvän.

 225. Lina Svara

  Rovaniemi! Jag vill ta med min pojkvän victor för där har han faktiskt inte varit:)….

 226. Victor Bengtsson Svara

  Tomten bor i Rovaniemi.
  Jag vill ta med mig min flickvän då hon aldrig varit i Finland men fortfarande tror på tomten 😉

 227. Malin Svara

  Rovaniemi.
  Tar med mig min faster. Har aldrig varit i Finland så det hade varit kul att överraska.

 228. Jaana Bertilsson Svara

  Rovaniemi
  Tar med mig make för en avkopplande helg i Helsingfors.

 229. Stig Hansson Svara

  De fem destinationerna är. Tallin, Helsingfors, Åbo, Riga och Åland.
  Jag skulle helst vlija kryssa till Tallin. Har aldrig varit där tidigare

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.