Vinn en resa till Istanbul med Turkish Airlines samt övernattning

Det finns ingen hejd på priserna här i vår julkalender. Dela gärna tävlingarna på den lilla Facebookikonen nedan så att ännu fler kan vara med och tävla!

11-dec_turkish

Idag är vinsten en riktig drömresa för många. En weekend i drömmarnas stad Istanbul för två personer. Du flyger bekvämt direkt från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn. I vinsten ingår också hotell till ett värde av 2.500:- från Sunhotels. Resan måste bokas in senast 31 januari 2016 i någon av våra Resia-butiker. Resedatum kan bokas till och med 30 april. Resan kan inte överlåtas åt någon annan. Är du sugen på att läsa mer och inspireras av Istanbul kan du läsa alla våra blogginlägg här.

För att vinna dagens tävling vill vi att du dels berättar vilket år Turkish Airlines grundades. Vi vill också att du berättar om en sevärdhet eller aktivitet i Istanbul som lockar lite extra. Skriv ditt svar som en kommentar nedan senast 11 december 23.59 då tävlingen avslutas.

Vinnaren presenteras under nästa vecka via e-mail samt under detta blogginlägg. Vinnaren utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Anställda samt deras familjemedlemmar på Resia Turkish Airlines och Sunhotels får inte delta. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år och som är bosatta i Sverige.

Tävlingen är avslutad!

Vi i juryn utsett en lycklig vinnare som både hade rätt svar och som skrev en trevlig text! Hon heter Lise-Lotte och här kommer hennes bidrag:

”1933 grundades Turkish Airlines. Jag längtar efter ett besök i den mytomspunna staden som förbinder Orienten med Occidenten! Jag vill se Hagia Sofia, Blå moskén och Sultanens palats och många andra pärlor bland de historiska monumenten! Jag hoppas få ta med min mamma som snart blir 70-årsjubilar på stadsvandring, museibesök, shopping på doftrik färgstark turkisk basar, äta osmansk gryta och dricka turkiskt kaffe på en hotellbar och få minnen som för evigt stannar kvar!”

Stort grattis och ha en fantastisk resa!

286 Responses to Vinn en resa till Istanbul med Turkish Airlines samt övernattning
 1. Anneli Jarebo Svara

  Så underbart det vore att för fira födelsedagen i Istanbul. Fyllde 50 förra året men hade inte råd att fira så då kan jag ju göra det nu. Självklart skulle jag ta maken med mig så kan vi fira hans födelsedag också. Det är bara några veckor emellan. Tänk att få komma ner och möta våren….vilken dröm!

  • Anna Kihlström Svara

   Jag tror att svar är 1933.! Tänk att en resa till Istanbul få vinna, skulle ju få mina glädjetårar att rinna. I år vann familjen högsta vinsten, vi fick behålla vår son trots att det så nära varn. Den känslan är obeskrivlig och aldrig mer jag tar nåt för givet. En resa oss verkligen gott skulle göra, att få rå om varandra i mysig miljö, ettbåt äventyr

 2. Lilli Trpkoski Svara

  1933 grundades företaget men först 1955 fick man sitt nuvarande namn. Jag skulle vilja se och uppleva marknaden ”Grand Bazaar”

 3. Leona Svara

  1933, att besöka Topkapi. Tanken på tusen och en natt, sultanen och harem får en att drömma om det ottomanskariket och prakt.

 4. Ivana Svara

  ”Den som inte har sett Istanbul, har inte sett något alls…” Turkis Airlines grundades är 1933… Blanding av två kontinenter med en otrolig historia, sevärdheterna, mat och kultur… Bosphorus <3!

 5. Anders Bäckström Svara

  Turkish Airlines grundades 20/5 1933 och det vore fantastiskt att få flyga med ett bolag med så gott rykte! Jag har aldrig rest med dem så tänk att få överraska sambon som inte sett mycket av världen ännu!
  Hela Istanbul lockar med sin mix av öst och väst, god mat, gränder och intressanta byggnader! En sak som lockar lite extra är att få besöka mattgatan i den stora bazaren och inhandla en eller några vackra mattor av experter och efteråt njuta av en härlig middag innan vi drar oss tillbaka till hotellet. Kanske bor vi i Europa och äter i Asien!

 6. Kristina Carlsson Svara

  Turkish Airways grundades 1933.
  En perfekt utflykt i Den underbara staden Istanbul, min favoritstad, är att ta en båtutflykt till någon av Prinsöarna. Antingen som en endagsutflykt eller med övernattning. Båtresan är fin i sig själv med vacker utsikt över staden och Marmarasjön. Här finns underbara gamla trävillor och mysiga restauranger precis vid vattnet. Man kan ta ett dopp också. Åker gärna tillbaka! Det finns många öar att välja på. Ett annat tips är att titta på de dansande dervischerna. En gång i månaden är det öppet för allmänheten. Köp din biljett i tid. En helt fantastisk upplevelse i vacker miljö!

 7. Agata Garpenlind Svara

  1933.

  Jag ❤️ Det turkiska köket = SANT. För man kan inte annat än älska det. Om man en gång varit med om det.

 8. Louise Svara

  Turkish Airlines grundades år 1933.
  Självklart skulle jag vilja se allt som är sevärdheter och lite till, men Grand Bazaar är mycket lockande och något jag verkligen skulle vilja gå till! Jag älskar att shoppa, speciellt utomlands på marknader där de säljer inhemska saker.

 9. Anne-Li Foerster Svara

  Turkish Airlines grundades 20/5 1933.
  För mig skulle Istanbul få bjuda in till Hamam. Det har jag aldrig provat på men vill absolut testa! Hyfsat nya akvariumet lär vara häftigt! Älskar djur! Sen så har vi det turkiska köket!!!! Ah, Meze! Love it! Och vem älskar inte kebab… Mums.

 10. Eva Nykvist Svara

  Till I statabu jag skulle vilja fara för att få uppleva staden och bara sitta och titta ut över havet och vara.

 11. Nathalie Svensson Svara

  Den 20 maj 1933 grundades Turkish airlines. Jag skulle vilja först besöka historiska Hagia Sofia och sen ta en drink på takbaren 360 Istanbul där man landar bland Istanbuls stjärnor.

 12. Monica Nilsson Svara

  1933 och om jag kommer till Istanbul vill jag se Topkapi och Haga Sofia och en båttur på Bosporen.
  En drömresa som jag hoppas bli verklighet, finns så
  mycket att se på i Istanbul så det är svårt att välja.

 13. Ingalill Pettersson Svara

  Det grundades 1933. Jag vill se också uppleva allt i Istanbul. Basarer, gamla byggnader oc h atmosfären.

 14. Ingela Bäckström Svara

  1933.hopoas på vinst då skulle jag fira min 50 års dag förväg. har aldrig vart där så skulle va kul att se landet och dess historia och kultur

 15. Björg Strömberg Svara

  20 maj 1933.
  Tänk att få gå i den stora basaren!
  Vara där öst möter väst!

 16. Katarina Svara

  1933
  Detta pris vill jag vinna
  För att med min make som 50 fylla Kunne ge och VI där födelsedagen kunna infinna (oss i)

 17. Lars Svara

  1933. Jag har längtat till denna mytomspunna stad sedan jag var riktigt liten, men tyvärr har jag hittills aldrig varit där. Fascineras av mixen mellan öst och väst. Det finns oerhört mycket som attraherar förstås, men måste jag välja blir det ändå en båttur på Bosporen och in i Marmarasjön. Enligt vad jag kunnat förstå från bilder, verkar det vara fantastiskt fint att se stadens båda delar från vattnet. Hoppas så på att äntligen få uppleva det!

 18. Mona Damsberg Svara

  Svaret är 20/5 1933. Jag skulle ta med mig min vän som fyllde 50 igår och som jag glömde och skäms så över detta! Skulle vara härligt att överraska henne med detta som plåster på såret. Jag skulle gärna besöka blå moskén o prova det berömda köket!

 19. Jonny Svara

  1933 grundande Turkish Airlines.
  41 år senare föddes jag i denna självaste stad. Två veckor senare flyttade min föräldrar till Sverige. ”Miklagård, Konstantinopel, Istanbul så mycket jag fått höra om dig men aldrig sett dig”. Maten, språket, rytmen lockar mest. Istanbul dig vill resa till 2016!

 20. Minfågelärblå Svara

  1933 är svaret!

  Jag älskar att känna historiens vingslag och tror att Istanbul verkligen är en plats där historien blir levande!

  Om jag endast fick uppleva en sak i Istanbul skulle det bli Topkapi Palace, vars historia är så översållad med rikedom! Känslan förnimmer om Tusen och en natt och svunna tider. Jag tror verkligen att ett besök här skulle vara ett minne för livet!

 21. lena andersson Svara

  Turkish airlines grundades 1933.Om jag kommer iväg till Istanbul i gränslandet mellan Europa och Asien så vill åka på en tur i Bosporen – sundet som delar dessa två kontinenter för att uppleva gränslandet och skåda staden från vattnet samt dist men inte minst få en stund på sjön!

 22. Anna Svara

  Bolaget grundades 1933. Hagia Sofia med sin fantastiska arkitektur får vem som helst att häpna. Ett besök på Hamam är också ett måste och ta gärna en båttur på bosporen. Från vattnet är Istanbul verkligen fantastiskt!

 23. Eva-Lisa Jonsson Svara

  Turkish Airlines grundades 1933
  Bosporen och Blå moskén vill jag se.

 24. Britt-Marie Eklund Svara

  Turkish Airlines bildades 20/5 1933. Topkapi palatset, en tur på Bosporen får det nog bli men helst vandrar jag nog runt i de gamla slitna stadsdelarna och bara njuter. Blir mitt första besök i Istanbul

 25. Camilla Hassel Svara

  1934, haga Sofia. Men bara att få komma till porten mot öst…

 26. Camilla Hassel Svara

  Det ska vara 1933

 27. Annika Karlsson Svara

  1933
  Jag vill uppleva Topkapi palatset o sedan vandra runt o bara njuta.
  Kanske en tur på Bosporen vid fint väder.

 28. Nickolina Josefsso Svara

  1933 grundades företaget. Jag skulle ta med mig min 15-årige son på denna weekend . Vi skulle säkerligen få några härliga och välbehövliga dagar ihop. Äta god mat ,shoppa både bra och lite onyttiga saker och så skulle vi till den blå moskén. Vilken upplevelse en sådan weekend skulle vara!

 29. Lena Modin Hedberg Svara

  Företaget grundades 1933, men fick sitt nuvarande namn 1955. Jag har aldrig varit i Istanbul och det skulle vara roligt att få uppleva den staden och då framförallt ”Grand Bazar”.

 30. Emma Svara

  De grundades 1933.
  För mig lockar framförallt mixen mellan öst och väst och deras färgsprakande mat!

 31. Anders Sikström Svara

  1933 grundandes Turkish Airlines
  Låt lyckofen ta mig till Blå moskén!

 32. Gunnar Larsson Svara

  1933.
  Den Blå moskén
  Hoppas på STOR tur!!!

 33. Janette Svara

  20 maj 1933

  Jag skulle vilja se blå moskén! Kyrkor o moskéer är ofta häftiga byggnadsverk!

 34. Annika Svara

  20 Maj 1933. Jag vill uppleva allt. Strosa runt i stan och se all gammal arkitektur, gå in i moskeer och känna det mäktiga och friden därinne. Äta en massa god mat och dricka gott därtill.

 35. Anders Svara

  1933 är rätt svar..vinner jag tar jag med min sambo Jane

 36. Inger Sundblom Svara

  1933 var det år ni vill ha
  och jag vill gärna se
  det palats där klockan aldrig slår.

 37. Håkan Kjellin Svara

  Nu när det är jul vill jag ge den bästa julklappen till frun min. Att ge en resa till oss båda är en win-win. Vad härligt att åka till Istanbul, jag blir förhoppningsfull! Jag skulle åka över Bosporen som förenar Europa och Asien. Jag skulle se dekoren och alla vackra torn på Hagia Sofia sen. Hagia Sofia är sevärdheten. Även om frun gillar shoppingen.

 38. Kajsa Rasmusson Svara

  1933.
  Oj, mycket man skulle hinna med. Jag är väldigt sportintresserad så jag skulle gärna vilja få och se en fotbollsmatch. Självklart vill man även hinna med stora bagaren, Hagia Sofia, Blå Moskén, turkiskt hamam och en tur på Bosporeen.

 39. Peter Widman Svara

  1933
  Platsen som väcker mest intresse just nu är Basilica Cisternen, då jag precis avslutat en bok där slutscenen utspelades där. Man ska ju inte avslöja vilken bok kanske 😉

  Eftersom sambon gillar Europa och jag Asien, så kan det ju inte bli en bättre plats att fria på, oj, fira menade jag såklart.

 40. Madelen Handell Svara

  Turkiet ligger mig varmt om hjärtat, jag skulle satsa på en kryssning för att se mer av landet. Rekomenderar ett besök i kusadasi

 41. Jessica Leo Svara

  Turkish airlines grundades 1933. Det är mycket som måste upplevas i Istanbul men Blå moskén är definitivt ett ställe som lockar lite extra.

 42. Anders Lillehagen Svara

  Turkish Airlines grundades 1933, och jag skulle allre helst vilja se Galatatornet!

 43. Evelina Svara

  1933 är svaret! Jag skulle vilja besöka basilikacisternen då jag har hört att detta är något alldeles extra, hade varit fantastiskt! Håller tummar och tår! 🙂

 44. Märta Vang Svara

  Turkish airlines bildades 1933.
  Blå moskén blir första stopp, innan vi tar oss ett dopp. Mingla runt på Grand Bazar, koppla av på ett Hamam. Drömmen om Istanbul jag nu har, hoppas den tar mig ända fram ☺

 45. Ann-Charlotte Svara

  Turkish airlines grundades 1933. Istanbul är en favorit! Vill uppleva den vackra staden igen! Favoriter som det gamla hamamet, alla fina restauranger. Jag vill upptäcks det jag missade förra gången: Blå moskén, sultanens palats, åka båt till den muslimska delen! Finns så mycket kvar att se i en underbar stad!

 46. Siv Åkerlind Bäckman Svara

  1933 är året då Turkish airlines föddes.Eftersom jag aldrig varit i Istanbul så vill jag se allt som går att se.Kanske sås ett frö så jag återvänder dit

 47. Malin Svara

  1933.
  Vill gärna se Sakirin moské och självklart den magnifika blå moskén. Känna pulsen och äta god mat. Shoppa och pruta i Grand bazar, så gott jag kan 🙂

 48. Camilla olsson Svara

  1933. Marknaden o bara få shoppa loss ordentligt, va roligt!!! Hoppas på tur

 49. Ulla Eriksson Svara

  Företaget grundades 1933. Jag skulle så gärna se Hagia Sofia. Det har lockat mig i många år och drömmen är att få resa dit med maken.

 50. Betty Svensson Svara

  Rätt svar: 20 maj 1933
  Sagolika Istanbul har så mycket att erbjuda men vad jag inte vill missa är Hagia Sofia, kanske världens finaste och största museeum! Bara mosaiken..

 51. Lena Andersson Svara

  1933 startade flygbolaget. Skulle vilja känna känslan av att så enkelt ta sig mellan två världsdelar, Europa och Asien. Känna doften och smak av mat och kryddor på marknader, höra böneutropen från moskéer i gryningen, se myllret av mångfald och känna solen värma i ansiktet…..

 52. Marion Salo Svara

  Vore fantastiskt att få besöka en storstad och dessutom få resan betald

 53. Birgitta Meyer Svara

  1933,
  Jag skulle försöka att få komma hem till en turkisk familj. Om jag inte lyckas med det skulle jag vilja hyra en guide för en dag.
  Jag vill veta mera om hur en familj upplever sitt land idag, så som skola, arbete,politik osv?

 54. Ulla Svara

  Svar: 1933
  Har aldrig vågat resa till Turkiet.
  Istanbul låter som något ur Tusen och en natt, dvs en saga…..

 55. Karin Wennerqvist Svara

  1933. Ett måste är ett besök på en Hamami, underbart!

 56. Åsa Lissdaniels Svara

  Turkish airlines grundades 1933.
  Vill tvagas på ett hamam,
  och äta shish kebab av lamm,
  ja, tänk om jag och min kompis hade en sån enorm tur,
  att få åka med Resia och Turkish airlines på hälsokur.
  Scrubb, smörj och peeling,
  skulle ge oss en helt underbar turkisk feeling!

 57. Jane Johansson Svara

  1933. Topkapi och jag vill av en weekend gå ut så mycket som möjligt av tiden i öst och väst. Kulturen, maten, luften och atmosfären. Istanbul är för mig en dröm….. Tusen och 3 nätter…..

 58. Marisha Metzmaa Svara

  Den 20 maj 1933!
  I Istanbul lockar den stora bazaren, att få se blå moskén samt Hagia Sofia. Allt det som jag tidigate fått höra om från vänner som varit där. Men då måste också maten räknas in också!

 59. Ann Svara

  Företaget grundades 1933, men fick sitt nuvarande namn Turkish Airlines 1955. Jag har länge önskat att få åka till Istanbul, men det har inte blivit av. Om jag vinner tar jag med min man och besöker gärna den gamla stadskärnan och tar en promenad på Theodosius-muren

 60. Minna Johansdon Svara

  Flygbolaget grundades 1933. Jag skulle vilja hinna med ett besök till Basilikacicisternen för att se det imponerande byggkonsten. Även ett besök till Blå moskén står högt på listan. Bara namnet är lockande.

 61. Eva Johansson Svara

  Flygbolaget grundades 1933. Min man är väldigt historieintresserad och har länge önskat att få resa till Istanbul eftersom det finns mycket att se där utifrån hans intresse.Till våren har vi varit ett par i 40 år! Det är väl värt att fira!

 62. Lina Svara

  Flygbolaget grundades 1933. Jag skulle vilja se Topkapi och bara uppleva staden tillsammans med bara maken som jag firar 10 år med nästa år.

 63. Ann-Christine Ring Svara

  Det grundades 1933 och i min längtan till denna mytomspunna stad så ser jag framför mig en båttur på Bosporen med Europa på ena sidan och Asien på den andra.

 64. Tina L Svara

  1933, åh vilken härlig vår att få uppleva Istanbul. Har aldrig varit där men helt klart skulle jag testa ett turkiskt spa, men det finns ju även så mycket fantastisk historia i byggnader och museum m.m

 65. Annelie Svara

  1933.
  Jag tycker att hela staden andas mystik och vill insupa allt. Blå moskén lockar och shopping i bazaren. Perfekt present till mig som fyller jämnt nästa år☆☆☆

 66. Marie Svara

  Vad som lockar? Allt är nytt och spännande för mig som aldrig varit där trots mycket resande… Grand Bazaar, hamam, mm mm. Turkish Airlines grundades 1933 – hoppas nu jag Istanbul får se :)!!!

 67. Eva Svara

  1933

  Jag skulle ta med min mamma och moster som fyller 60 resp. 50år våren 2016 och köpa en extra biljett till mig själv!
  Jag skulle vilja visa dom både blå moskén och den stora basaren, samt åka en tur på Bosporen – gärna en kvällskryssning.

 68. Cina wahlström Svara

  Svaret är 1933 och min motivering har bara varit i Alanya i Turkiet vore kul att få sen Istanbul och ALLA severdheter där tex blå moskén hoppas på tur ✈️

 69. Monica K Svara

  1933.
  Jag vill vandra runt o drömma om Aladdins lampa, se moskéer, känna vinden vid Bosporen o pröva maten.

 70. Ak Svara

  1933
  Hela atmosfären och maten vill jag uppleva!

 71. ann s Svara

  1933. Blå moskén och basaren bla

 72. Momita Svara

  Turkish airlines bildades 1933. Om jag vinner så vill jag se Bosporen, ”porten” som skiljer Europa från Asien. Blå mosken har jag drömt om sedan vi läste om islam i mellanstadiet.

 73. Pernilla Svara

  1933 är årtalet!
  Skulle med min man få uppleva mystiken men samtidigt storstadens puls i denna, för mig oupptäckta stad.
  Hoppas så på vinst och en härlig weekend!

 74. Marie Svara

  20/5 1933
  Båttur på Bosporen, Grand Bazar, Blå moskén

 75. Helena Jacosson Svara

  Turkish Airlines grundades 1933 Jag älskar Istanbuls puls, fantastiskt att gå på Grand Bazaaar. Galatabridge är fascinerande där öst möter väst ,

 76. Alma Kaljaca Svara

  Turkish airlines bildades 1933. Vill resa med min man till underbara Istanbul och fira korallbröllop. Grand Bazar, Topkapipalatset och Hagia Sofia ville vi gärna se.Det blir en fin present efter 35 år i äktenskapet.

 77. Torhild Karlsson Svara

  1933.
  Besökte ett Hamam för 20 år sedan i Istanbul, det skulle jag vilja göra om.

 78. Lena Davidsson Svara

  Jag har aldrig varit i Istanbul, men jag vill ta med min man och utforska staden!

 79. Angelica Svara

  Det grundades 1933. Haga Sofia är ett måste. Alltid drömt att få besöka det. Sen så självklart bazare och mycket mer. Älskar det turkiska köket.

 80. Anne-Louise Andersson Svara

  1933.
  Uppleva Tusen och en natt,
  kanske kan jag på Alladins lampa får fatt.
  Spänning och mystik,
  även tid för romantik!
  Istanbul – staden för alla sinnen,
  Resan dit kommer att ge oförglömliga minnen

 81. Tomas Karlsson Svara

  Grundades 1933, och som så många andra förknippar jag Istanbul med den myllrande bazaaren. Så det är den färsprakande prakten, som marknaden i Aladdin jag i första hand vill besöka. Med mig följer min alldeles egna Jasmin, min fru.

 82. Gerda Svendsen Svara

  Älskar att resa, och Istanbul ska vara en fantastisk stad, som jag gärna vill se

 83. Ingela Svara

  1933. Skulle gärna prova hamam

 84. Gill Svara

  Turkish Airlines grundades 1933.
  Jag skulle vilja besöka Grand Bazar dit jag aldrig fått tillfälle att åka under mina tjänsteresor till Istanbul och sen skulle jag vilja ta med mig maken för en romantisk middag vid bosphoren.

 85. Helén Sallander Svara

  Turkish Airlines grundades 1933. Det skulle vara fantastiskt att få besöka Istanbul tillsammans med min dotter. Efter en lång dag med sightseeing skulle vi njuta av Hamam och den berömda maten.

 86. Monica Höglund Svara

  Turkish airlines grundades 1933.
  Blå mosken vill jag gärna se igen.

 87. Pernilla D Svara

  Turkish Airlines grundades 1933. Det som lockar lite mer än shopping är att besöka Rahmi M. Koc Museum och den Blå Moskén.

 88. Ulla-Britt Johansson Svara

  Turkish Airlines grundades 20/5 1933.
  Jag vill åka till Istanbul med min sambo vi har varit där en gång tidigare och blev väldigt förtjusta i stan.
  Vi vill gärna besöka Grand Bazaar och Blå Moskén.

 89. Johanna Nystram Svara

  Turkish Airlines grundades 1933.
  Jag reser mycket med olika flygbolag runt i världen så när jag skulle flyga med Turkish Airlines till Istanbul så var jag lite ”skeptisk” till standard etc men mina funderingar kom på skam…ett trevligare och mer serviceinriktat flygbolag får man leta efter.
  Besökte ett fantastiskt hamam nära Grand Bazar som jag gärna vill återvända till och jag skulle också vilja åka båt på Bosporen och besöka palatset med alla dess konstskatter

 90. Håkan K Svara

  1933 bildades det.Nu när det är jul vill jag ge den bästa julklappen till frun min. Att ge en resa till oss båda är en win-win. Vad härligt att åka till Istanbul, jag blir förhoppningsfull! Jag skulle åka över Bosporen som förenar Europa och Asien. Jag skulle se dekoren och alla vackra torn på Hagia Sofia sen. Hagia Sofia är sevärdheten. Även om frun gillar shoppingen.

 91. Lars Sjöberg Svara

  1933
  I staden mellan öst och väst,
  Besök på Topkapi nog vore bäst,
  Men här finns mycket mer,
  Så av världsarvets monument jag vill se fler.

 92. Anneli Larsson Svara

  Svar 1933.
  Jag drömmer om att besöka den fantastiska saluhallen som jag såg på ett program i TV. Dofta på kryddorna, uppleva de fantastska färgerna där öst möter väst… Och så lite turkiska gatumusikanter på det! Det kan ju bara bli rätt!

 93. carolina Svara

  Turkish Arilines bildades 1933. Jag skulle börja med ett besök på ett Hamam för att sen shoppa loss ordentligt på Grand Bazaar!

 94. Inger Svara

  1933
  Atmosfären i Istanbul är helt underbar. Massor av kultur, historia och nutid i en fantastisk stad. Vill avsluta en fullspäckad dag, med stor variation av upplevelser, i Hamam. Där upplever man traditionell tvagning och massage i en historisk miljö.

 95. Marianne Sehlstedt Svara

  1933. Basaren – ett fantastiskt ställe. Var där 1989 innan alla gränser öppnades och det var en underbar upplevelse med 5000 små butiker varav 1000 sålde guldsmycken. Fick uppleva deras mattvisning i ett litet skyffe bakom en av butikerna där man samtidigt ska dricka deras te och de visar upp hur man ser skillnad på äkta och falska mattor. Är en dröm att få komma tillbaka hit och se hur eller om det har förändrats.

 96. Mia Nilsson Svara

  Eftersom jag älskar billig shopping & folk vimmet så är ett marknads besök ett måste!

  Jag har hört att Bakirköy Aliservis, underjordsbasaren, i Istanbul ska vara en fantasisk marknad. Där kan man göra riktiga klipp & samtidigt vara en del av det turkiska vardags vimmlet!

  Svar: Turkish Airlines grundades 1933

 97. Sandra Svara

  Turkish Airlines grundades 1933.

  Jag skulle gärna besöka olika basarer i Istanbul, gå runt och insupa kulturen, doften, allt. Shoppa souvenirer och äta got mat.

 98. Tarja Russo Svara

  Turkish Airlines grundades år 1933.
  Jag skulle ta med mig min dotter och vi skulle ta en tur på Bosporen och sedan avsluta kvällen på Eminönü-piren. Jag har varit i Istanbul en gång tidigare och det var mer än 20 år sedan, mitt roligaste minne är från den kvällen när mina turkiska vänner tog mig just till piren efter en hel dags båttur. Vilken stämning, lokalbefolkning blandat med turister Minns att vi köpte fisk direkt från fiskebåten. Vilket härligt semesterminne! Jag har tyvärr inte haft möjlighet att besöka mina vänner i Istanbul sen den resan, skull absolut försöka få till en helkväll på piren med dem om jag har turen att få resa dit.

 99. Anna Lundqvist Svara

  Kultur, nöjen och mat som min semester förgyller
  Mystik, hammambad och marknaders folkmyller
  Allt detta i en härlig blandning jag får
  Om min semestertripp till Istanbul går
  Ja lovar mitt jubel skulle över hela Småland ljuda
  Om Resia mig på detta ville bjuda

 100. Lasse Rydén Svara

  Hej! Turkish Airlines bildades 1933. Om jag får uppleva Istanbul, så kommer jag att gå ner till Bosporen och titta på fartygstrafiken där. Vill så gärna insupa atmosfären där öst möter väst!

 101. Pernilla Grahn Svara

  En resa till tusen och en natt
  Sambon får följa med i sin hatt
  En romantisk resa med historik
  45-års dagen blir i mindre panik
  Det kanske blir på håret
  Men 1933 var året

 102. Viktor Svara

  Grundades 20/5 1933.
  Jag skulle vilja uppleva ett riktigt turkiskt-bad! Hört mycket om detta, säkert en del som ska tas med en nypa salt, så vore kul att få känna på själv hur det är!

 103. Clicia Svara

  Hej! Turkiska Airlined Bildades 1933.
  Aldrig varit i Turkiet men det skulle va roligt se på inomhusmarknaden Grand Bazaar. Har hört att det är fantastisk!
  Går genom gatorna som är full av historia. Vet mer av en annan kultur och äta deras traditionella mat… Det är en grej som jag älskar göra!

 104. Anna Svara

  1933 är året!

  Kryddmarknaden skulle vara något för mej – särskilt som jag är en fotograferande tjej. Varor, färger, atmosfär i kubik skulle göra mig på vackra bilder rik. I övrigt gillar jag att strosa runt och insupa städer, att få se något så vackert som denna storstad mig gläder!

 105. Gunilla Svara

  1933 var året !
  Till Istanbul vill jag fara
  Absolut för att bara vara
  Hagia Sofia och basarer
  allt där vill jag se och i mitt minne bevara……..

 106. Helena FREEDOMtravel Svara

  Turkish Airlines bildades 1933. Jag skulle vilja besöka den stora basaren – shoppa, fotografera en massa och förhoppningsvis prova lite spännande mat!

 107. Jimmy Svara

  Hagia Sofia… samt all maten!

 108. R Nordström Svara

  Turkish Airlines grundades 1933.
  Jag har flugit med Turkish Airlines till Istanbul och de levde verkligen upp till sitt goda ryckte.
  Tyvärr så slogs magen ut av Campylobakter, därför vill jag vinna resan så jag får ta en revarens på staden

 109. Sophie Linderos Svara

  Vi vill upp i det blå få flyga till staden Istanbul där Europa och Asien blir ett.
  Hoppas Turkish Airlines planet inte bara prytts utan bytts sedan år 1933.
  Vi får inte vara mesar när vi iklädda fesar besöker den blå moskén.

 110. Ulrika Almroth Svara

  1933!
  Här vill jag sitta på ett fik och dricka te på gränsen mellan Europa och Asien.

 111. Helen Svara

  1933 20/5 grundades flygbolaget . Har bara varit på andra platser i Turkiet så till Istanbul och gå på hamam och alla marknader och bazzare skulle vara en bra start på våren .

 112. Maria Norgren Svara

  Turkish Airlines grundades 20/5 1933.
  När man reser till nya ställen vill man uppleva själva atmosfären på resmålet och det tror jag man gör bäst i Grand Basar i Istanbul. Att se alla människorna, uppleva en annorlunda kultur, känna dofterna, känna smakerna, höra ljudet – alla sinnen blir berörda.

 113. Margaretha Svara

  Flygbolaget grundades den 20 maj 1933.
  Jag har tyvärr bara mellanlandat på Istanbuls flpl!! Ur högtalarna flödade ljuvlig musik, som fick mig att drömma om – Att en gång få se den fantastiskt vackra staden Istanbul och uppleva den perfekta kombinationen av kultur, läcker mat och massor av bra shopping!

 114. Rosita D. Svara

  1933 grundades Turkish Airlines.

  Till Topkapipalatset mina drömmar går
  om jag tillsammans med min vän resa får.
  Vi båda behöver lite vardagslycka
  efter sjukdom och armbrott kan man tycka.
  Flanera runt i Bosporen
  och i hamnen möta våren
  Efter besök i Blå moskéen
  satsar vi på den äldsta hammamen
  Och det bästa av allt sparar jag till sist –
  Turkisk frukost! Mmmm

 115. Caroline Suoraniemi Svara

  Svar: 1933 Har varit i Marmaris en gång för många år sen. Skulle älska att få åka till Istanbul, äta god mat, uppleva den turkiska kulturen igen. Älskar deras tyger, kryddor och människorna.

 116. Christina Frisberg Svara

  BABBABOM!! Här kom dundervinsten till underbara Istanbul 🙂 ”Tusen och en natt” jag har ju varit i Turkiet många gånger men aldrig i Istanbul, det står med på min Bucket List 🙂 Jag vill åka båtar som kryssar fram å tillbaka på Bosporen, Jag vill se alla fina moskéer och dra efter andan över hur stora och mäktiga och vackert utsmyckade de är, naturligtvis besöka Grand Bazaar och känna orientens dofter och bli förvandlad till en äkta turkisk kvinna som går mellan stånd till stånd och prutar och känner på alla varorna hihihi ja det händer något med mig när jag kommer till dessa marknader i de sydligare länderna, min man bara tittar på mig med uppspärrade ögon och gapande mun (själv är han Spanjor men ingen kan pruta som jag 😉 😉 ) jag bara älskart fast ibland dras jag ju med så det blir lite svårt att frakta hem det jag handlat tex, i Antalia där jag fick ett så otroligt bra pris på vattenpiporna så jag ville ha 10 stycken i olika färger som gåvor till mina vänner och släktingar 😉 ja ja ja min man gapade som en fågelholk och försökte avstyra det hela men marknadsmannen kallade honom för snål smålänning så han tystnade, men när vi väl tagit oss hem på den lilla dolmusbussen där alla skrattade halvt ihjäl sig åt våra påsar så förstod jag att frakten skulle bli väldigt besvärlig och dyr 😉 😉 o vissa av vattenpiporna var ju så fula så ingen ville ha dem hihihi 😉 men en har jag kvar och använder som vas en vacker i skimrande grönt med rosa blommor på 🙂 nåja sådant gör jag inte längre, men jag längtar till dessa länder med dessa marknader jag vill känna dofterna , höra surret från människorna , känna trängseln, och äta i de små stånden direkt på gatan, jag vill slänga käft med köpmännen om deras mattor och mässings saker och smaka på deras äppel te, ja nu är jag nästan där, i mina tankar i alla fall 🙂 <3
  SVAR: året var 1933 🙂 <3

 117. Dick Sundelin Svara

  Turkish Airlines bildades 20/5 1933.
  Självklart ta en tur på Bosporen, Besöka Haga Sofia, Grand bazar, Blå Mosken. ja det finns hur mycket som helst. Bara att välja, bara att gå omkring och uppleva staden, människorna och maten.

 118. Berit Görndt Svara

  Turkish Airlines grundades den 20 maj 1933. Jag vill möta våren i Istanbul, uppleva två kontinenter vid Bosboren, Blå Moskén,Topkapipalatset. Grand Bazar, myllret av människor med alla dofter och använda alla mina sinnen. Som grädde på moset ett må bra besök på en Hamam efter alla sevärdheter!

 119. Denise Svara

  Turkish Airlines grundades 20 maj 1933.
  Jag vill uppleva basilikacisternen, en av de ställen jag inte sett i den vackra staden.
  Min sambo har aldrig varit i Istanbul och verkar inte heller förstå min fascination av staden. Vinna den här resan vore den fantastiska presenten till honom för att få visa en av Europas vackraste städer.

 120. Madeleine Svara

  1933 grundades Turkish airlines!

  Älskar att leta upp små guldkorn som gör resan lite extra rolig att minnas. Speciellt Istanbul skulle vara perfekt att få ta med min syster. Hon läser arkeologi och jag vill visa henne runorna på balustraden inne i Hagia Sofia. Inristade någon gång för 1000år sedan av vikingar.

 121. Sara Svara

  1933 grundades bolaget.

  Livsandarna väcks i möte med det nya oupptäckta – att få uppleva folkvimlet, ta del av doftera och smakerna, alla historiska byggnader – Blå Mosken – vilken dröm!

 122. Veronica Hedlund Svara

  Det grundades den 29 maj 1933.
  Jag skulle vilja kolla på alla underbara platser som jag hört talas om. Men blå moskén låter riktigt spännande.

  Kram veronica

 123. Anne Ekendahl Svara

  Grundades 1933- Man ska besöka Hagia Sofia.
  Magnefikt säger de vetande:-)

 124. Carina Svara

  TA grundades 20 maj 1933. Jag skulle så vilja få chansen att uppleva denna häftiga stad som verkar vara en mix av väst & öst, gammalt & nytt! Jag vill strosa i olika basarer, se Basilikacisternen & Hagia Sofia. På denna resa skulle jag vilja ta med mig en goo vän som behöver komma bort på ett äventyr!

 125. Agneta Svara

  År 1933 Grundades flygbolaget.

  Oj det finns så mycket att se i denna fantastiska stad, men ett fotbolls derby mellan Galatasaray o Besiktas med ca 80 000 andra hade varit en extra upplevelse. Samt att bara ta till sig all vacker arkitektur som finns vart du än tittar.

 126. Jenny H Svara

  1933 grundades Turkish Airlannds. Jag skulle vilja åka och se Hagia Sofia de skulle vara en upplevelse men även få gå in på cemberlitas hamami i sultanahmet ett turkiskt bad.

 127. Stina Svara

  Turkish Airlines bildades 1933.
  Jag skulle vilja uppleva ett hamam, gå på basarer, se vackra moskéer och helt enkelt känna av Istanbuls puls och stämning!

 128. Ingalill Svara

  20 maj 1933 grundades Turkish Airlines. Jag har aldrig varit där och önskar att gå se alla marknader, Hagia Sofia med sin 56 m kupol och den blå Moskén mm. Åka en tur på Bosporen vore också härligt på våren då det säkert är mycket varmt där. Jag längtar dit men det har aldrig blivit av att resa dit, fast många bekanta har varit där och säger att det är helt fantastiskt. Vi behöver en resa över en helg eftersom vi har svårt att komma iväg länge pga en hund vi tagit hand om. Hoppas på tur det behöver vi.

 129. Cecilia Svara

  Turkish Airlines grundades 1933. Istanbul som har så mycket historia och kultur så finns det mycket att se, men som ett annorlunda besök och kanske inte det man tänker på först är Basilica Cistern , Det sjunkna palatset förutom att besöka alla goda matställen.

 130. Ebba Malmberg Svara

  Turkish Airline grundades år 1933. I Istanbul skulle jag besöka den blå moskén, detta för att jag är otroligt intresserad av olika länders kulturer och religion. Vore en fantastisk upplevelse!

 131. Jane Svara

  1933

  Att besöka den Stora Basaren, Labyrinten med de 70 gränderna, väskor, smycken, dofter från kryddor och olika thé sorter är ett måste!

 132. Kicki Thuresson Svara

  Turkish Airlines bildades den 20 maj 1933.
  Det finns mycket jag skulle vilja se och göra i Istanbul men detta är min ”Topp 3 lista”: Blå moskén, Hagia Sofia och en båttur på Bosporen.

 133. Anita Svara

  Turkish airlines grundades 1933.

  Spargrisen löstes äntligen in för en symaskin som är alldeles bara min,
  så att få tygshoppa på Grand Bazar vore den färggladaste drömmen någonsin,
  Tänk att få välja, vraka, känna, titta och bara storslaget le,
  vilken lycksalig känsla vore inte det!

 134. Susanne H K Svara

  Turkish Airlines grundades 20/5 1933!
  Jag VILL vinna resan till Istanbul!!! :). Hoppas! Hoppas! Hoppas!!!
  Denna underbara stad är perfekt resemål om man vill njuta av sevärdheter och god mat!
  Jag hade gärna flanerat på gatorna och smågränderna i Beyoglu och självklart besökt Blå moskén, Hagia Sofia m.m!!

 135. KENT FORSBOM Svara

  Att åka till Istanbul och gå på det stora marknaden .Besöka ett hamam och bli ren o fin.
  Turkish Airlines grundades 1933 20 mars och det ett mycket fint flygbolag.

 136. Lise-Lotte Larsdotter Svara

  1933 grundades Turkish Airlines. Jag längtar efter ett besök i den mytomspunna staden som förbinder Orienten med Occidenten! Jag vill se Hagia Sofia, Blå moskén och Sultanens palats och många andra pärlor bland de historiska monumenten! Jag hoppas få ta med min mamma som snart blir 70-årsjubilar på stadsvandring, museibesök, shopping på doftrik färgstark turkisk basar, äta osmansk gryta och dricka turkiskt kaffe på en hotellbar och få minnen som för evigt stannar kvar!

 137. Yvonne Larsson Svara

  1933. Jag skulle vilja gå i den gamla delen och se marknader, moskéer och palats. Bla. Hagia Sofia, Blå moskén och andra platser där vi vikingar en gång i tiden lämnade sina minnesmärken 🙂

 138. elisabeth thunegard Svara

  1933.
  Jag vill gå på stora basaren. Var i Istanbul för 30 år sen, har nog ändrat sig en del. Kommer ihåg att det var så annorlunda o kändes verkligen som att man var utomlands på basaren. Kul att handla på basaren också.

 139. Christel Svara

  Företaget grundades 1933, men fick sitt nuvarande namn Turkish Airlines 1955 Inte så lätt att välja när man vill uppleva allt som finns att se, Topkaki om resan oss ni vill ge. Mycket har vi i Turkiet sett, men aldrig till Istanbul har vi oss begett. Underbara minnen kan man inte få förmånga så låt oss vinna så fler häftiga upplevelser i livet vi kan få fånga.

 140. Ulrika Önnhammar Svara

  Svaret är 1933.Skulle vilja fira min födelsedag där,eftersom det var 40 år sedan när jag föddes.Så vi jubilerar tillsammans jag och Turkish Airlines.

 141. Mats Persson Svara

  Turkish Airlines grundades 20/5 1933.

  Efter att ha last Dan Browns bok Inferno har jag känt en väldigt stark dragning till Istanbul. Väl på plats vill jag naturligtvis se Hagia Sofia (den blå moskén) såväl som Yerebatan Saray (Basilikacisternen), då dessa spelar stora roller i boken, men vill även se utsikten från Galata tornet och njuta av folkvimmel och komers på Istanbul-klassikern Grand Bazaar.

 142. Pa Svara

  1933.
  Tänk att få ta en båttur på Bosporen och få två världsdelar i en. Och sen springa tillbaka på bron. Det vore en upplevelse!

 143. Liz K Nilsson Svara

  Turkish Airlines grundades 1933. Det som lockar mig mest att besöka Istanbul är att jag besöker två världar. En fot i Europa och en i Asien! För övrigt besöker jag gärna Hagia Sofia och Blå moskén samt strosar runt i gränderna och njuter av alla underbara dofter.

 144. Pertti Eerikäinen Svara

  Att återuppleva Konstantins Opel numera Istanbul
  vore för en före detta sjöman himla kul
  Att i dess basar i gamla stan ströva
  skulle numera en pensionär behöva.

  • Pertti Eerikäinen Svara

   När jag om resan drömde
   årtalet 1933 jag glömde

 145. Ingela Sjögren Svara

  1933, vill strosa runt i tusen och natt staden.

 146. Frida Svara

  Turkish Airlines grundas år 1933
  Efter det ska många flygningar ske
  Nu vill jag och sambon resa och komma bort
  En storstadsweekend av bästa sort
  Sevärdheter, mat och mångkultur
  Det låter som en dröm, eller hur?
  Det jag helst vill är att på Grand Bazaar gå
  Shoppa, strosa, bara vi två
  Istanbul är platsen vi borde åka till
  Ja, det är vad vi verkligen vill!

 147. Marie Wik Svara

  1933

  Hoppandes shoppandes på Grand Bazaar
  och ta en tur på Bosporen!

 148. Åsa H Svara

  Svaret = 1933

  Jag vill uppleva ett äkta hamam och naturligtvis lite basarer.

  Springer alltid i kyrkor och gamla byggnader och har lider man ju inte brist på varken det enda eller andra !

 149. Ulrika Ljungberg Svara

  Turkish Airlines grundades 20 maj 1933, men fick sitt nuvarande namn 1935
  Det jag skulle vilja uppleva är Grand bazaar, blå moskén och en båttur på bosporen.

 150. Rebecca Andersson Svara

  Flyget till Istanbul vill vi gärna ta,
  Njuta, se & bara va.
  Mycket som vi skulle vilja se,
  Först och främst måste denna resa ske.

 151. Hannah Svara

  1933 grundades Turkish Airlines.

  Jag skulle vilja besöka Topkapipalatset och då speciellt skattkammaren med de vackra smyckena m.m. Underbart!

 152. Janet Larsson Svara

  Grundades 1933.
  Vid vinst vill jag av hela mitt hjärta ge denna resa till min dotter och hennes fästman.
  De har kämpat med utbildningar på universitet i tre år samtidigt som de jobbat nästan heltid.
  Så ambitiösa, strävsamma och sparsamma ungdomar är värda att uppskattas.
  Därför vore en sån här resa en fantastisk gåva att få ge till dem.
  Hoppas av hela mitt hjärta. ❤️

 153. Eva Svara

  1933.
  Jag vill njuta av kommersen o insupa atmosfären på Grand Bazaar med min man!

 154. Anne-Marie Jacobsson Svara

  Grundades 1933
  En båttur på Bosporen och besök vid Hagia Sofia samt Basilikacisternen hade gjort min resa till Istanbul komplett. Precis där landet öst möter väst

 155. Åsa Svara

  1933
  Jag var i Istanbul för några år sedan med mitt tjejgäng. Jag skulle så gärna vilja visa min man denna härliga stad, och det finns många fina och intressanta platser att besöka och upplevelser att göra, men om jag måste nämna en så är det Grand Bazaar.

 156. Gulli Lundström Svara

  Turkisk Airways grundades 1933. Vinsten skulle utgången Stockholm tillsammans med sambon. Väl på plats lockar Hagia Sofia eller Topkapipalatset. Eller kanske utsikt vid de Sju kullarna i Gamla Stan. Eller ta en färjetur på Bosporen mellan den asiatiska och europeiska sidan. Det finns mycket att se i Istanbul och eftersom jag aldrig varit där, vill jag gärna vinna

 157. Dita Schütz Svara

  Det grundades 1933.
  Blå moskén skulle jag vilja se.

 158. Susan Holst Svara

  Turkish Airlines grundades 1933. Mycket fint finns i Istanbul där jag varit tidigare men inte min familj. Men det jag gillar absolut bäst är helt enkelt atmosfären. Att strosa runt på gatorna i folkvimmlet och se alla vackra byggnader. Sedan vila fötterna genom att slå mig ner på en liten restaurang där man sitter på kuddar på golvet och dricka te. Det är riktig känsla det!

 159. Mia Svara

  För en deckarnörd som jag är ett besök på klassiska hotellet Pera palace ett måste. Det var där Agatha Christe lär ha skrivit Mordet på Orientexpressn. Istanbuls äldsta europeiska hotell med klassisk hotellbar

 160. hans-göran carlsson Svara

  Flygbolaget startade 1933 och det som vi vill uppleva är ett äkta Hamam-bad. Sedan bazarer m.m som är en självklarhet. Inte minst är blå moske’n ett måste.

 161. Pia Wendt Svara

  1933
  Har aldrig varit i Turkiet

 162. Christine Gustafsson Svara

  Jag skulle vilja slå ett slag för att hänga med på en matkaravan genom Istanbuls myllrande gränder med matbloggerskan Olga Irez från ”Delicious Istanbul”. Ett bättre sätt att provsmaka sig genom stadens bästa pide, kaffe, kryddor och turkish delights finns inte!

  Ps!
  Turkish Airlines grundades givetvis 1933!

 163. Malin Fredriksson Svara

  Turkish Airlines grundades år 1933.
  Jag skulle vilja besöka Topkapipalatset som jag tycker verkar intressant.
  Ett besök på Kadinlar pazari, är ett måste, för att köpa hem lite lokala produkter så som ost, sucuk, baklava & honung.
  Att sedan efter en dags promenad få sitta ner på en restaruang & beställa in en god Adana Kebab med künefe till efterrätt skulle vara pricken över i:et 🙂

 164. Shqipe Salijaj Svara

  Turkish airlines grundades den 20 maj 1933.
  1. Hagia Sofia
  Den överväldigande kupol som kröner Haga Sofia har suttit där genom byggnadens alla faser, från kyrka till moské till museum.
  2. Blå moskén
  Den officiella översättningen av namnet vore Sultan Ahmed-moskén, men i folkmun kallas den Blå moskén. Den utsökta İznikkeramiken som smyckar fasaden ser i vissa håll blåare ut än vad den egentligen är!
  3. Dolmabahçepalatset
  Det vackra Dolmabahçepalatset dominerade den europeiska kusten invid Bosporensundet och spelade en nyckelroll under det ottomanska rikets sista dagar.
  4. Topkapipalatset
  I Topkapipalatset har mången sultan bott. Där har du inte bara en fantastisk utsikt över staden, utan kan dessutom titta på skatter så rika att de får de brittiska kronjuvelerna att se ut som gammalt krimskrams från Glitter i jämförelse.
  5. Galatatorneet
  Redan på 1500-talet ska Ahmet Çelebi ha flugit från Galatatornets topp och tvärs över Bosporensundet. De flesta besökare nöjer sig nog dock med den enastående utsikten!
  6. Stora basaren
  Stora basaren i Istanbul är en av världens äldsta och största marknader, och dessutom ett av de allra mest populära turistmålen. Basaren upphör aldrig att förundra nya besökare, och trängseln är en del av upplevelsen.
  7. Süleymaniyemoskén
  Den hänförande Süleymaniyemoskén byggdes av den framstående arkitekten Sinan för Suleiman den store. Om du råkar vara lite småhungrig är det bara att gå tvärsöver gatan till stadens kanske bästa restaurang när det gäller traditionella turkiska bönröror.
  8. Kryddbasaren
  Kryddbasaren, även kallad Egyptiska basaren, öppnade på 1660-talet och fortfarande är det dit folk går när de behöver kryddor, nötter, turkiskt godis och andra väldoftande läckerheter.
  Basilikacisternen
  En av Istanbuls mer annorlunda skapelser. 9. Bysantiska byggmästare använde sig av romerska ruiner för att stadga upp det komplexa system som en gång i tiden försåg staden med färskvatten.
  10. Leandertornet
  Uppflugen på toppen av en pytteliten holme i Bosporensundet hittar du denna historiska fyr, som en gång i tiden var ett vakttorn. Inuti fyren finns även en populär restaurang med utsikt över stadens kustlinje.

 165. Jennifer Svara

  1933 och jag vill se Topkapi!

 166. Claes Svara

  1933 !
  Har aldrig varit i Turkiet , den blå mosken vill jag uppleva.
  Claes

 167. Marie Berntsson Svara

  Turkish Airlines grundades 20 maj 1933. Vill gärna besöka Topkapipalatset och shoppa i Grand Bazaar, eller bara sitta vid Bosporen med en turkisk kaffe o njuta

 168. Pia Thuresson Svara

  Grundades 20 maj 1933.
  Vore en dröm att tillsammans med min sambo få åka båt på Bosporen och sen besök Blå Mosken

 169. Eva Magnusson Svara

  Turkish airlines grundades 1933 och har ett gott rykte med 262 destinationer. Om jag vann resan till Istanbul skulle jag ta med min make och där skulle vi vandra genom staden för att sedan komma fram till en av broarna över Bosporen och där stå med ena benet i Europa och det andra i Asien 🙂

 170. Inger Lundgren Borg Svara

  Svar:1933

  Har alltid velat se bron som leder till Orienten. Att få insupa alla dofterna på en marknad med alla stånd med både mat och kryddor.En dröm som jag haft i många är att få se staden Istanbul <3

 171. Irene Svara

  1933
  Skulle vilja gå på konsert i de underjordiska cisternerna samt besöka ett hamam för en stunds riktigt god avkoppling och massage.

 172. Karolina Hansson Svara

  Turkish airlines grundades år 1933.
  I Istanbul hade jag mer än gärna velat uppleva kulturen så mycket som möjligt. Att besöka den blå moskén och på så sätt ta del av Turkiets religion, islam, samt att besöka Istanbuls otroliga matmarknader hade varit givet. Tack för att ni lyser upp denna kalla tid med dessa otroliga tävlingar! 🙂

 173. Britt-Marie Karlsson Svara

  Turkish airlines grundades år 1933. Hade varit härligt att komma iväg till Turkiet och Istanbul. Vill så gärna se dessa platser. Aldrig varit där någon gång.

 174. Malin Svara

  Turkish airlines grundades år 1933.
  Jag vill hemskt gärna se den Blå Moskén i verkligheten! På bild ser den otroligt häftig ut och det skulle vara en riktig upplevelse att faktiskt få se den!
  Jag vill vinna för att jag gärna vill åka till Turkiet och uppleva något mer av landet och inte något som innebär all inklusive hotell eller festandet i Alanya. Har blivit tipsad av mina grannar om att just åka till Istanbul, de har sagt att jag skulle älska det så nu är självklart extra nyfiken på just den staden!

 175. Per Berggren Svara

  1933. Jag har varit en gång i Istanbul och blev mycket förtjust i staden. Jag hann se många av de kända turistmålen men jag har fortfarande mycket kvar som jag inte hann med. Jag skulle vilja se Dolmamabacepalatset och se den moderna staden vid Taksimtorget. Även se asiatiska delarna skulle jag vilja se mer av.

 176. Susanna Palo Johansson Svara

  Grundades 1933. Något jag inte vill missa, som så många andra, är den blå moskén!

 177. Annica Nilsson Svara

  Turkish Airlines 1933.

  Skulle ta båten över sundet och titta på folklivet i Kadiköy. Njuta av att vara på den sidan av Istanbul med mer turkar än turister. Åka till kullen Camlica och titta ut över Marmarasjön och se tornet på Top Kapipalatset.

 178. ann Svara

  Turkish Airlines grundades 20/5 1933
  Då vi hjälper flyktingfamiljer varje vecka vi umgås och lär svenska var det en man från syrien som sa ni måste nån gång resa till Istanbul så jag vore en ära att vinna detta pris och sen få berätta om våran resa.

 179. Marie Setterström Svara

  Hej!
  1933.
  Skulle vilja se Bosporen och Stora Basaren.

 180. Janet Rautaruusu Svara

  Turkish Airlines grundades 20 maj 1933 i Turkiet. Jag skulle vilja åka på bosporen där Väst möter Asien och gå på bazaren.

 181. Elisabeth Johnson Svara

  Året var 1933. Är en pensionär, pigg och alert, som i Istanbul inte tänker sitta många minuter på min stjärt. Jag ska promenera, folklivet studera och insupa atmosfär av en stad som historisk är. Förra gången jag var där på besök var det på sevärdheter eftersök. Nu är vardagsliv på min agenda, ger säkert mersmak så jag vill återvända.

 182. Victor Bengtsson Svara

  Ett mäktigt tempel av sten,
  jag vill se den blå moskén.

 183. Maria Holst Svara

  1933 grundades det och det är att få se Hagia Sofia, Den Blå Moskén och besöka ett äkta turkiskt hamam. Och så maten förstås – toppklass på den!

 184. Marie Larsson Svara

  År 1933. Har varit i Turkiet många gånger men inte i Istanbul. Älskar maten och den fantastiska shoppingen. Vill gärna se Topkapi och Sofia mosken men sen blir det bazaren

 185. Minett Svara

  1.1933 grundades Turkish Airlines
  2. Jag vill vandra vid Stora basaren, för att jag älskar marknader och fortsätta vandringen till bokmarknaden för att se det turkiska bokutbudet. Därefter fortsätter vandringsturen till Galatornet för att känna historiens vingslag. Middag vill jag inta vid restaurang Cumhuriyet. Och så skulle det vara en upplevelse att flyga med Turkish Airlines som lär vara Europas bästa flygbolag. Därför vill jag uppleva en flygresa med Turkish Airlines.

 186. Helena i Uppsala Svara

  Turkish Airlines grundades 1933.
  Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul i Dragomanhuset vill jag utforska.

 187. Rina Löfqvist Svara

  Svar 1933
  Oj vad svårt, Istanbul har nog allt, man kommer vilja njuta av alla vackra byggnader, en härlig hamam, maten och vädret…värme vill man ju alltid ha.

 188. Sofia Besson Svara

  Turkish Airlines grundades 1933.
  Vore jätte kul att besöka Istanbul för att se min kompis hemland. Självfallet vill jag framförallt se kyrkan Hagia Sofia! För den verkar så otroligt vacker och magnifik, och bär på en sådan otrolig historia. Sedan så inger det givetvis extra pluspoäng för namnet! 🙂

 189. Linda Pehrman Svara

  Turkish airlines grundades 1933. Jag skulle vilja se bla Topkapi palatset med museum och gärna prova ett äkta turkiskt hamam. Det skulle vara en fantastisk resa tror jag.

 190. Åke Kristoffersson Svara

  Turkisk Airlines grundades 1933.
  Jag vill gärna se Sofia- katedralen och ta en båttur på Bosporen med min dotter. Besöka ett riktigt Hamam vore inte så dumt heller!

 191. Mia F Svara

  Turkish airlines grundades 1933.
  Jag vill självklart se Topkapi palatset och Grand bazaar!

 192. Anette Larsdotter Svara

  1933.
  Måste återvända. Var där 1992. Var aldrig inne i Haga Sofia! Måste!

 193. Maud Hansson Svara

  Grundades 20Maj 1933.
  Jag skulle vilja åka med min vän Hans ”Kalle” Karlsson som har drömt om att se Blå moskén i hela sitt långa 65-åriga liv, men inte än sett moskén eller Istanbuls myllrande folkliv.

 194. ANITA A Svara

  1933
  Hagia Sofia och naturligtvis ett besök på stora basaren måste det absolut bli

 195. Agneta Nilsson Svara

  Turkish Airways grundades 1933. Jag skulle otroligt gärna vilja se den underjordiska vattencisternen samt gå roll den stora basaren

 196. Resfredag Svara

  1. 1933
  2. När jag var där för några år sedan hade de stängt den stora basaren på grund av en filminspelning – jag hade gärna åkt dit igen och gått omkring bland shoppinggränderna.

 197. Lena Svara

  Året är 1933, Topkapi är ett måste att se, kyrkor palats inte att förglömma, bara chansen att få åka dit får mig att börja drömma.

 198. Hanna Svara

  Svaret på frågan är 1933
  Jag skulle vilja till Istanbul Akvarium. Det ska tydligen vara en helt fantastisk upplevelse och ett av världens bästa akvarium. Skulle ta med mig min mamma för vi hat alltid drömt om en tjej weekend i Istanbul

 199. Sylvia Svara

  Turkish Airlines grundades 1933. Skulle villa få en rundvandring i Det sjunkna palatset det vore en upplevelse.

 200. Danijela Svara

  Turkish Airlines grundades 1933 & tänk att få flyga med dem till Istanbul 79 år senare ❤️
  Vilken grej!
  Ett måste i mitt fall hade varit att stå högst upp i Galatatornet & blicka ut över berömda Bosporen ❤️
  Därefter besökt vackra Topkapipalatset & njutit av vyn för att avsluta dagen i något av Istanbuls äldsta & bästa Hamambad ❤️
  Självklart hade jag överraskat min fästman med denna weekend efter all sorg han gått igenom med att förlora sin far ❤️

 201. Karin Delerholt Svara

  1933 grundades flygbolaget.

  Jag vill ta en tur på Bosporen tillsammans med någon jag tycker om och bara njuta av att se alla fantastiska byggnader.

 202. Annika Ytterdahl Svara

  Turkish airlines bildades 1933 den 20e Maj 🙂
  Å naturligtvis vill jag uppleva den blå mosken på plats och få känna livet i istanbuls kärna 🙂
  Delar inlägget å gillar 🙂

 203. Lena Johansson Svara

  Det var 1933.
  I Miklagård vill jag besöka Hagia Sofia.
  Tänk att svenska vikingar varit livvakter i kyrkan.
  I ett ”klotter” från 1000 talet inuti Sofia hagai kan man läsa ”Arne gjorde dessa runor”

 204. Veronica Mattsson Bäckman Svara

  20/5 1933
  Skulle gärna vilja se den stora bazaren och Hagia Sofia…men även Bosporen. Istanbul har många sevärdheter så det är lite svårt att välja.

 205. Heléne holmberg Svara

  Roligt om jag kunde smyga ner ett mystiskt kuvert med denna resa under granen.

 206. Katarina Haglind Svara

  Turkish Airlines bildades 1933, förövrigt det bästa flygbolag jag flugit med. Har länge haft en längtan om att få besöka Istanbul o det som lockar mest är nog att få besöka basarerna och gå runt o känna atmosfären, dofterna och stämningen där. Och självklart få uppleva ett äkta turkiskt hamam. 🙂

 207. Erika Svara

  1933 grundades företaget men först 1955 fick man sitt nuvarande namn.
  Blå moskén, Topkapipalatset och Stora Basaren, vilka underbara upplevelser.

 208. Jonas Gyrén Svara

  Turkish Air. bildades 1933. Erbjuder service o mat som
  är något utöver det vanliga ( välja mellan rätter och äta med riktiga bestick!) Stora basaren samt blå moskén är väl sådant man bara skall uppleva…hoppas jag får chansen att äntligen hitta dit!

 209. Jessica Öhman Svara

  Turkish Airlines grundades 1933. Min pojkvän kommer från Turkiet men är bosatt i Dublin för tillfället medan jag är kvar i Sverige. Det skulle därför vara helt underbart att få åka med min kärlek till Istanbul då han alltid velat ta mig dit. Har alltid drömt om att få se den blå moskén på nära håll.

 210. Susanne Svara

  Turkish Airlines bildades 1933.
  Vill gärna besöka:
  * Blå moskén
  * Stora basaren

 211. Carina Åman Svara

  År 1933 grundades bolaget
  Vill se Blå Moskén och Bosporen + allt annat fantastiskt Istanbul kan erbjuda

 212. Ana K Svara

  År 1933

  Staden där öst och väst möts bjuder på mycket! Har sparat en tidning från Vagabond med 30 måsten så som takbarer, shopping och mat. Men mitt absoluta nr 1 är att testa en turkisk Hamam!! och att åka över till Asien!! Tänk att få uppleva världens 16:e längsta hängbro, underbart det hade varit!!

 213. Victoria Berg Svara

  Turkish Airlines grundades 1933. Jag skulle gärna vilja möta våren I Istanbul och äta fantastisk turkisk mat, dricka Efes, strosa i basarerna, dricka turkiskt äppelte, ta en båttur över Bosporen, se Hagia Sofia och besöka ett turkiskt bad.

 214. Tova Svara

  1933.
  Se saker är trevligt men jag reser i första hand för att äta =) Turkiet har en meny som gör mig väldigt sugen…

 215. Jörgen Lundmark Svara

  Turkish Airlines grundades 1933.
  Grand Bazaar, Blå Moskéen och åka båt på Bosporen vore mer än toppen.

 216. Pia Svara

  1933 var året då Turkish airline grundades, Skulle ta med mig maken till varmare land, gå på bazaarer, spatsera runt i en vacker stad och äta god turkisk mat

 217. Britta Högström Svara

  1. Flygbolaget grundades den 20 maj 1933
  2. Blå moskén skulle jag gärna stå i kö för att se.

 218. Björn Svara

  Turkisk airlines bildades 1933,
  Jag vill ta med min kära hustru till
  Topcapi palats, sedan vill vi bada hamam.
  Gå på bazar o känna lite känsla av orientalisk miljö.

 219. Amra Mecavica Svara

  Turkish Airlines bildades 1933. Skulle jag vinna skulle blåa moskén locka mest samt Bosfor. Bara tanken på att få vistas i en av världens mäktigaste byggnader samt fika där Europa och Asien möts ger glädjekänslor. Hoppas

 220. Ylva Svara

  Turkish airlines grundades 1933.

  Den magiska Basilkacisternen lockar mig speciellt. Yerebatan Saray har fått fantastiska turistrecensioner och både James Bond och Dan Browns romanhjälte Robert Langley har varit där.

 221. Tolle Svara

  Bolaget grundades 1933 (men under ett annat namn).
  Jag skulle vilja sitta alldeles vid kanten till Bosporen, beundra den intensiva båttrafiken och dricka en äkta turkisk kaffe (svart som natten, hett som synden och sött som kärleken).

 222. Elisabeth Svara

  Bolaget bildades 1933. Istanbul är en helt underbar stad med otroligt mycket att se och uppleva. Jag och min man åker gärna tillbaka och vandrar i basaren och vi vill gärna se Hagia Sofia – det var så mycket folk förra gången att vi inte hann med.

 223. Lena H Svara

  1933. Blå moskéen hade varit häftigt att besöka och att åka på bron över Bosporen mellan två världsdelar, det vore riktigt riktigt häftigt!

 224. Hans strand Svara

  1933
  Topcapi och Hagia Sophia

 225. Pia H Svara

  Turkish Airlines grundades 1933.
  Istanbul verkar vara en stad där man förflyttas till en annan värld och tid. Ståtliga byggnader och en kultur med mat som smörjer gom och sinne. Jag sitter och drömmer mig dit redan…

 226. Camilla Sandmark Svara

  1. 1933
  2. Den blå moskén vill jag gärna se och utsikten från Galatatornet lär vara helt suverän!

 227. Samuel Tholén Svara

  1933.
  Jag skulle ta med min fru och naturligtvis skulle jag vilja se utsikten över Bosporen, sundet mellan Europa och Asien. Dessutom skulle vi säkerligen besöka Hagia Sofia som numera är museum men som en gång i tiden var världens största kyrka.

 228. Cina winstedt Svara

  1933 är svaret. En tur längs med och på Bosporen skulle toppas med ett Hamanbesök och en rundtur bland en massa bra mezeställen.

 229. Camilla Svara

  Rätt svar är 1933

  Istanbul framstår fär mig som en mycket exotisk stad och folk hör ovan har skrivit då otroligt många spännande saker så jag känner bara vilken otrolig lyx det vore att vinna detta för att se allt underbart som finns där.

 230. B J Svara

  1933 var året det hände. Blå moskén och basarer är ett måste, jag längtar!

 231. Tomas Svara

  Bolaget grundades 1933. Jag skulle vilja se basarna och äta maten

 232. Jenny-Anne Johansson Svara

  ”Det sjunkna palatset ” – Yerebatan Saray – är en sevärdhet som jag länge önskat se. Vissa ställen måste jag uppleva på plats då det är en upplevelse för mina sinnen, som resulterar i känslor som jag sedan kan bära med mig inombords som en form av skattkista. Det är det som gör resandet så givande för min del!

  Det lockande med ”Det sjunkna palatset” är i hög grad mystiken och den olösta gåtan som ingen lyckats lista ut. Var kommer de två skulpturerna från och varför har de placerats såsom det gjorts? Det får vi nog aldrig veta och det ser jag som en del av platsens magi och historia.

  Alla de höga marmorpelarna, som bär upp katedralen, måste vara gudomligt att beskåda och jag tror att det är en häftig känsla att stiga ner under jord, i en delvis vattenfylld katedral. Jag finner platsen spännande.

  Sedan fängslar Istanbul mig som stad med sin mix av öst och väst. Att få flyga dit och suga åt sig maximala, som en tvättsvamp, vore fantastiskt!

  Svaret på frågan är 1933.
  Glada decemberhälsningar Jenny-Anne

 233. Susanne Svara

  Företaget bildades 1933, men hette Turkish Airlines först 1955! Gamla stan, Sultan Ahmed-området, lockar mig med alla sina sevärdheter.

 234. Helena p Svara

  1933. Blå moskén och basarerna, maten och göra hamam

 235. Lena Svara

  20 maj 1933.
  Bosporen blir mitt självklara val.
  När öst möter väst blir upplevelsen total.

 236. Sofia Tynn Svara

  Turkish Airlines grundades 1933. Det skulle inte spela någon roll vem jag tog med mig. Jag omringad av underbara människor som jag vet skulle göra resan super rolig! Men troligtvis min vän Anna som alltid drar med mig på roliga saker. <3

 237. Monica Nilsson Svara

  Svaret är : 1933
  Jag vill åka båt på Bosporen med min man,

 238. Frida Bergner Svara

  Turkish airlines bildades 20:e Maj 1933.
  Blå moskén vill jag se,
  Ett dopp i det blå kanske hinns me.
  Strosa på Grand Bazar,
  och koppla av på ett Hamam.
  Drömmen om Istanbul har jag länge haft,
  hoppas nu på ett lycko kast!

 239. Margaretha Elfström Södergren Svara

  1933 grundades flygbolaget. Mer än något vill jag uppleva färgprakten och myllret och njuta av dofterna i Istanbuls praktfulla och för mig exotiska bazarer, sen givetvis se det alla turister ska se, det hör ju liksom till.

 240. Carina Svara

  1933. Drömmer om en svart himmel med gnistrande klara stjärnor som bakgrund till staden Istanbul en sen kväll.

 241. Sandra Svara

  Svaret är 1933!
  Jag vill gärna spatsera i myllret pågrand bazaar med min blivande make! ❤️

 242. emma Svara

  År 1933 grundades dem. Jag skulle gärna uppleva marknaden Grand Bazaar!

 243. Cathrin Lindström Svara

  1938 grundades Turkish Airlines.
  Har aldrig varit i Istanbul och tänker att det bästa stället att börja sitt besök i stan måste vara ”360 Istanbul”. En bar, restaurang & nattklubb i stadens hjärta som bjuder på en magnifik 360-gradig utsikt över stan. Där kan jag blicka ut över stan och pricka in vilka ställen jag vill besöka och uppleva efterföljande dagar på resan;)

 244. Emelie H Svara

  Svar = 1933

  Om jag vinner ska jag läsa varje tävlingsdeltagares kommentar ! Det verkar vara en hel massa nyttiga tips !
  Bosporen vill jag se !

 245. Irene Larsson Svara

  1933, jag vill gärna besöka sultanens palats Topkapi

 246. Peter B Svara

  rätt svar = 1933

  Topkapi palatset , basaren och det sjunkna palatset blir en vinnande trio !

 247. Lina Svara

  År 1933

  Oljebrottning, ”Yağlı güreş”, som är Turkiets nationalsport – låter som en annorlunda och intressant sport att kolla på för en idrottsintresserad!

 248. Anita Karlsson Svara

  Svar 1933.
  Tänk så länge jag varit längtansfull,
  jag vill till denna stad Istanbul.
  Grand Bazaar ett absolut
  innan resans stop är slut.
  Blå Mosken vil jag se,
  där turkiska folket be.
  Bosporen i en skuta,
  ja, jag vill hela tiden i staden njuta.

 249. Nils Håkan Karlsson Svara

  Svar 1933.
  Ibland längtar jag efter lite extra lyx,
  säg Resia en resa till Istangul vad tycks?
  Jag vill ju bjuda min kära tant,
  vet att hon skulle tycka staden är intressant.
  Bosporen. Blå Mosken och Grand Bazaar vore kul,
  vilken julklapp för gumman o gubben Karlsson inför jul.

 250. Anna Svara

  Svar: 1933.

  Jag skulle vilja bada turkiska bad och uppleva en turkisk middag med dansunderhållning, eftersom jag själv har dansat i över 40 år.

 251. Claudia Kerttu Svara

  Svar:1933.
  WOW, skulle en weekend räcka?, i Istanbul finns ju så mycket att upptäcka. Här får man verkligen historiens vingslag känna, men för Blå Mosken, Hagia Sofia och Grand Bazaar skulle jag min båge spänna. Det blir mina sevärdhets topp tre, sen får vi väl se. Kombinationen av kultur, underbar vällagad mat och saker att shoppa, det kan ju inte så mycket storstadsresor toppa!

 252. ola lagström Svara

  Svar 1933
  Som aktivitet och sevärdhet så skulle jag sätta mig på en uteservering med utsikt över bosporen och studera fartygstrafiken och njuta av klimatet.

 253. Gertrude Lund Svara

  Turkish Airlines grundades 20 maj 1933. Istanbul akvarium, turkiskt bad och Mikas takbar vill jag gärna se och uppleva

 254. Ulrika Svara

  Bolaget grundades 1933.

  Jag har önskat mig en resa till Istanbul i present fler år, kanske kan det bli verklighet till årets födelsedag.

  Om jag skulle ha sån tur skulle vi se Blå moskén, Hagia Sofia och se stan från vattnet. Sedan prova på turkiskt bad, och det turkiska köket- de ska vara verkligt härliga upplevelser!

 255. Lena Svara

  Åh, sist jag var i Istanbul på 80-talet, träffade jag några rika amerikanska män på jakt efter Arken på Ararat:) Galet. Men jag missade ”det sjunkna palatset”, den gamla vattenreservoaren Yerebatan Caddesi. Skulle så gärna vilja se den. 1933 grundades Turkish Airlines.

 256. Mariann Svara

  År 1933.
  Jag vill utforska alla vindlande gator och klättra upp för trapporna som målats i regnbågensfärger och se vad som gömmer sig vid regnbågens slut.

 257. Paola Svara

  Svar: 1933
  Det finns nog inget i Istanbul som INTE lockar, men får jag bara säga en sak, är det Grand Bazaar. Alla dofter, färger, nya saker, alla människor – all spänning!

 258. Karin Björklund Svara

  1933 bildades flygbolaget. Jag vill ta en åktur på Bosporien, sitta på uteserveringar och äta Meze och titta på folk. En shoppingtur på Grand Bazzar, en kvällspromenad vid Blå moskén.Ja, allt man kan tänka sig i denna underbara stad.

 259. Yvonne Nilsson Svara

  En överraskning jag till min älskling önskar ge
  det blir han och jag utan barnen tre

  Att tillsammans få åka till Istanbul och mysa, bo på hotell, äta gott, shoppa på Grand Bazaar, flanera se hagia Sofia, blå moskén, ta en båtåktur på Bosporien och bara va, det är något som alla par nån gång bör ha.

  En Riktig kärleksresa detta är
  Hoppas så att det för oss hela vägen till Istanbul och Sunhotels nu bär.

  • Yvonne Nilsson Svara

   1933 – glömde skriva svaret på när bolaget startades!

 260. Anna L Svara

  1933 grundades som sedemera fick namnet Turkish Airlines

  Hagia Sofia låter kulturellt och mytomspunnet spännande att besöka! och lite kusligt med.
  Tänk vilken historia som vilar där, Vill lära mig mer om Turkiet via den

 261. Aneta Svara

  Svar: Turkish Airlines grundades år 1933.
  Det vore helt magiskt att få uppleva Istanbul en gång till, förra gången besökte jag de viktigaste sevärdheterna såsom Hagia Sofia, Topkapi och blå moskén. Den här gången skulle jag vilja besöka Hamam, ett äkta turkiskt bad och bli ren till både kropp och själ. Jag skulle också gärna vilja se en dansshow med de dansande Dervischerna, det vore en perfekt avslutning på en vistelse i Orienten.

 262. Pierre S Svara

  1933 grundades som sedemera fick namnet Turkish Airlines

  Nu vill jag ta med min kära
  oss en resa som vi drömt om förära
  njuta dofter, smaker och härlig kultur
  inget att tveka på eller hur
  Vill uppleva allt i Istanbul
  men för tävlingssvarets skull
  nämner jag bara en aktivitet här och nu
  att åka båt på Bosporen ju
  bara namnet låter himla härligt
  nu börjar längta något förfärligt
  dags att sluta drömma och snacka
  istället fundera på att börja packa
  för om drömmen blir sann
  står vi hand i hand redo minsann

 263. Kjell Andersson Svara

  1933.
  Har man varit i New York har man ändå inte upplevt en storstad förrän man kommer till Istanbul, går en heldag nerför Istiklal och upplever myllret av människor. Och så finns friden så nära, bara något kvarter i sidled, kontrasternas stad.

 264. Berra Svara

  Turkish Airlines grundades 1933. Istanbul är högt upp på min lista över platser jag vill åka till. Där finns mycket jag vill se och göra. Jag vill se bl. a. Bosporen, Blå moskéen och jag vill pruta på Grand Bazaar och det skulle definitivt bli hamam. Det bästa av allt skulle nog ändå vara mötet med den trevliga lokalbefolkningen. Min sambo instämmer, det skulle bli jättekul.

 265. Yvonne Nilsson Svara

  1933 bildades bolaget, glömde skriva det i ovan kommentar..

 266. Lena E Svara

  1933
  Ett turkiskt bad måste man ju bara besöka.

 267. Anna S. Svara

  Istanbul är en mytomspunnen och fasichinerande storstad. En båttur på Bosporen vill jag absolut inte missa, då passerar man det smala sundet mellan Europa och Asien. Jag är ett kakmonster som längtar efter att få äta från en kakbuffé på anrika hotell Pera Palace. Kanske får jag sittä vid samma bord där Greta Garbo och Agatha Christie (som skrev ”Döden på Orientexpressen”) satt en gång i tiden?

 268. Maria Björkman Svara

  Slog upp att det var 20 maj 1933! 🙂 Jag skulle vilja sitta med ett glas turkiskt te uppe i det gamla Galatatornet och se ut över staden jag aldrig besökt! Och gärna med min älskade man!

 269. Anna S. Svara

  !933 grundades Turkish Airlines.
  Istanbul är en mytomspunnen och faschinerande storstad. En båttur på Bosporen vill jag absolut inte missa, då man passerar det smala sundet mellan Europa och Asien. Jag är ett kakmonster som längtar efter att få äta från en kakbuffé på anrika hotell Pera Palace. Kanske får jag sitta vid samma bord som Greta Garbo och Agatha Christie (hon som skrev ”Mordet på Orientexpressen”) satt en gång i tiden?

 270. Lena Jonsson Svara

  Turkish Airlines grundades 1933..
  I Istanbul vill jag besöka Topkapipalatset, Sultan Mehmet II:s 1400-tals palats som innehöll bl a moské, sjukhus, bageri och trädgårdar. Känna vingslagen från svunna tider. Blå moskén, Grand bazar, Bosporenbron, listan tar aldri slut. Nu kommer jag snart!

 271. Åsa-Lill Jensen Svara

  1933 är rätt svar.

  Jag tar med mig Peter, min fästman. Vi vill äta Meze-rätter, gå på basar och gärna besöka någon av de äldre delarna av staden. Vi skulle älska färgstarka Istanbul :))

 272. elisabet Svara

  Grundades 1933.

  Vill besöka marknaden Grand Bazar. Ströva längs gränderna o noga kolla alla stånden, nästan gå vilse, slå mig ner vid ett cafe o ta in ett doftande te att långsamt dricka medan jag beundrar det vackra rummet, männIiskorna som går förbi,Jag känner dofterna o lyssnar på ljuden. En främmande. spännande, lockande värld.

 273. Anna Johansson Svara

  Hej!

  Även om jag är lite rädd för det, är en dröm att få känna av myllret i de typiska marknaderna i Istanbul!

  Ps. Turkish Airlandes grundades år 1933, ganska längesen vare.

  God jul!

 274. Lotta Svara

  1933
  Hagia Sofia, Emirgan Park, Istanbul Aquarium och Grand Bazaar-
  Shopping, sevärdheter, god mat och turkiska bad i kar!!

 275. Vanja Soltanian Svara

  Bildades 1933
  Vill möta våren i Istanbul igen, denna fantastiska stad som blandar öst och väst. En stad jag saknar efter några år av sjukdom och arbetslöshet med knaper ekonomi.
  Vill framförallt promenera och insupa atmosfären men även ett besök i Topkapi och Dolmabahce.

 276. Lollo Svara

  1933.
  Hagia Sofia: som i nästan tusen år var världens största kyrka! Sedan blev den moské och efter det museum. En äldre James Bond-film (fr 1963) utspelar sej delvis i Istanbul och Hagia Sofia. Spännande! Verkar vara en helt fantastisk byggnad – och så mycket äldre än Blå Moskén som säkert också är helt fantastisk.
  Har varit i Antalya, Side och Kemer, men aldrig i Istanbul…Turkiet är ett underbart land och jag hade mer än gärna besökt Istanbul! 🙂

 277. Ciri Sandell Svara

  Bildades 1933
  Se den äldsta delen med gammal turkisk prägel och
  byggnadsminnen.

 278. Carina Eriksson Svara

  1933 var året, Jag längtar till den underbara basaren, igen.Ljuden, dofterna och dem underbara människorna.

 279. Dryden Svara

  Turkish Airlines grundades 1933.

  Kommer jag till Istanbul så vill jag självklart gå på en fotbollsmatch i staden då den kulturen är en aning beryktad runt om i fotbolls-Europa!

 280. Tommy Gustafsson Svara

  turkish Airlines grundades den 20 maj 1933 , Några av många sevärdheter: Blå moskén (Sultanahmet), Topkapippalatset, Rahmi M. Koc Museum, Aya Sofya, Stora basaren (Grand Bazaar), Galata-tornet med mera! <3

 281. Lina Berggren Svara

  Fiskehamnen, Adana kebab, çay, känna doften av puls, bazar, rök och nargile… Turkisk frukost och simit. Ezan som sjunger ut från minaretet; imam välkomnar och namaz utövas. Jag är hemma igen. Galatasaray och hejaklacken ropar cimbom bom. Çiğ köfte var längesen sist; citronen pressas. Selam aleyküm İstanbul! Du är min värld att utforska.
  PS. 20/5 1933

 282. marianne karlsson Svara

  1933
  Grand Bazaar är som djungelns mystik – spännande, omtumlande och helt unik!

 283. Åsa F M Svara

  1933! Jag skulle vilja gå under jord och uppleva vattenreservoaren från medeltiden!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.