Vinn en resa till Amsterdam med KLM samt övernattning på hotell

Amsterdam är en riktigt mysig stad. Charmiga gator, intressanta museer, kanaler, broar, tulpaner och bra restauranger och shopping. Visst vill du åka hit på en weekend och uppleva allt det här och mycket mer?!

08-dec_klm_ny

Vinsten är en flygresa för två personer till Amsterdam t/r med KLM som måste avslutas senast 30 juni 2016. Bokning måste ske senast 15 januari 2016. Vissa restriktioner kan förekomma vid val av avresetid och dag. I vinsten ingår också ett presentkort på Sunhotels värde 2.500:-. Resan hjälper vi dig att boka in hos din närmaste Resia-byrå. Du vinner också ett exemplar av boken Mitt Amsterdam från Karavan förlag för att du riktigt ska kunna förbereda dig för resan!

MittAmsterdam1-524x800

För att vinna i dagens tävling vill vi att du berättar för oss vad du helst vill se i Amsterdam. Skriv ditt svar som en kommentar nedan senast 8 december 23.59 då tävlingen avslutas.

Vinnaren presenteras under nästa vecka via e-mail samt med ett inlägg i bloggen. Vinnaren/vinnarna utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Anställda samt deras familjemedlemmar på Resia, KLM och Sunhotels får inte delta. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år och som är bosatta i Sverige.

Tävlingen är avslutad!

Vi i juryn har valt ut en vinnare som är Petra Mary-Anne och hennes bidrag var följande:

”Jag vill möta våren & den flärdfulla blomsterprakten i sin glans,
& de matchande färgglada gavelhusen som lutar sig över kanaler som ingen annanstans,
broarna med sina välvda valv på bild så längtansfullt sköna,
& Van Gogh Museum, Lindengrachts marknad samt parker så gröna,
Anne Franks gömställe & dagbokens inramning i glas,
därtill vill jag ta hem tulpanlökar och som ett blomsterminne längre fram placera i vas!”

Stort grattis och hoppas ni får en fantastisk resa!

P.S. Är du sugen på att läsa mer om Amsterdam så har vi massor av tips här i bloggen. Klicka här. 

465 Responses to Vinn en resa till Amsterdam med KLM samt övernattning på hotell
 1. Lina Svara

  Glädjen och kärleken i min sambos ögon när vi för en gångs skull för slappna av tillsammans. Två småttingar, varsitt företag och sömnbrist går allt i ett och vi hinner aldrig stanna till. Kanske ger Resia oss möjligheten att få stå stilla en stund – i en av våra favvostäder?!

  • Maria Johansson Svara

   Tulpaner, stora fält av färg

  • Anne Svara

   Kanalerna och möta våren i Amsterdam Dessutom har jag träffat trevliga Holländare utomlands som det skulle vara trevligt att återse

 2. Sofia Jansson Svara

  Anne Frank-huset, Vondelpark och mysiga restauranger och barer.

  • Anna Kihlström Svara

   Att efter ett mycket tungt år med besked om svåra sjukdomar hos två av barnen så skulle denna vinst vara helt underbar. Amsterdam för mig är tulpaner, museum och en skön atmosfär. Bara det att komma iväg och få miljöombyte med älskade maken, min klippa som vakat vid vår son Davids 7 år bädd dygnen runt då han legat i respirator. Å vad jag önskar detta. Skrev på facebook med innan jag tänkte på att kolla länken. Hoppas på tur! God Jul 🙂

 3. Cecilia Westberg Svara

  Heiniken bryggeriet såklart!

 4. Anders Bäckström Svara

  Tänk så många gånger jag bytt flyg på Shipol och sagt ”nästa gång vill jag se Amesterdam”. Har alltid velat se staden. När jag var liten hade farmor och farfar en speldosa i formen av en väderkvarn som spelade ”Tulpaner från Amsterdam” och ända sedan dess har staden varit en plats jag vill se. Men det blir aldrig av.
  Jag har fått ärva speldosan och den dagen jag får åka till Amsterdam ska jag ta med den och spela den på hotellrummet för att hedra minnet av farföräldrarna. Tänk om Resia och Sunhotels uppfyller min barndoms dröm!

 5. Ann-Britt Svensson Svara

  Till Amsterdam vill jag helst åka i maj eller juni då parkerna prunkar av blommor och grönska och man kan njuta på uteserveringarna och även ta en åktur på kanalerna. Om vi hinner tar vi en titt på Riksmuseet.

 6. Veronica Mattsson Bäckman Svara

  Jag och min man skulle gärna vilja se Amsterdams alla bryggerier.

 7. Susanna Palo Johansson Svara

  Kanalerna naturligtvis! Vilken drömresa! ❤

 8. Anette G Svara

  Jag vill se blommor, åka på kanalerna och ända sedan jag såg ”Flickan med pärlörhänge” velat se konst i Amsterdam. Tror det är en stad som faller mig i smaken!

 9. Anne-Li Foerster Svara

  Egentligen vill jag stå i ett tulpanhav med de klassiska träskorna och flätor i håret! TULPANERNA lockar mig enormt i detta land men jag vill se ALLT! Amsterdam Centraal, ta tåget ut från stan och se bygden. Red light district, åka kanalbåt, cykla till ett mysigt fik och kolla in folk Amstedam lockar!

 10. Anna Lindström Svara

  Åhh jag vill se alla kanaler, bryggerier och tulpaner om våren! Tillsammans med min man förstås.

 11. Anna Eriksson Svara

  Se Heinekens huvudstad och även se allt vatten och alla tulpaner en vacker vårdag och gå in och fika på mysiga caféer och titta på fina väderkvarnarna.

 12. Malin Fredriksson Svara

  Jag älskar ju handväskor så efter ett program på tv vill jag besöka museet som har en samling på över 5000 väskor. Vill även besöka vintage butiker & marknader med min väninna i sällskap då jag vet att hon uppskattar det lika mycket som mig.

 13. Lina Svensson Svara

  Att strosa runt i Amsterdam är en dröm bara det – ta en tur längs kanalerna vid skymning. Upptäcka den kulturella biten av Amsterdam – suga åt sig dess historia och få lära sig mer om Anne Frank. Att åka till Amsterdam är en dröm och varför inte åka dit med sin vän sedan 20 år tillbaka.

 14. Louise Svara

  Jag skulle vilja åka till Jordaan och strosa runt, njuta av shopping, god mat och fantastiskt vackra vyer.
  Och självklart vill jag se hav av tulpaner!

 15. Pierre S Svara

  Har bara varit där i jobb så det skulle vara helt otroligt trevlig att uppleva staden från en mer mathistorisk och kulturell sida. Måste uppleva kanaler och muséer. Tulpaner och marknader, allt och inget. Tillsammans med min fina dela alla nya intryck och vyer i Amsterdam.

 16. Henrik Tällberg Svara

  Sjöfartsmuseet! Det är ett helt fantastiskt museum med bland annat en kopia av ett sjörövarskepp från 1700-talet som ligger i vattnet utanför museet. Skeppet är byggt för att barn ska kunna gå runt och leka och prova på skeppslivet på 1700-talet och jag var där med min son Olle för två år sen. Tyvärr hade vi väldigt dåligt med tid då så vi hann inte utforska det ordentligt men ända sen dess har Olle drömt om att få åka tillbaka och testa piratlivet ordentligt och det vore fantastiskt att få ta med honom dit igen!

 17. Ulla Olsson Svara

  Har besökt Amsterdam en gång, men hann inte med Anne Frank-huset och Vondelpark. Skulle gärna åka dit i samband med Drottningdagen den 30 april då hela Amsterdam färgas i orange!

 18. Margareta Svara

  Wow, det här känns som en vinst det står ”Margareta” på. Finns mycket i Amsterdam
  som jag drömt länge om att få se, kanalerna, tulpanerna och så Anne Frank-huset och Rembrandt-muséet förstås. Turligt nog ligger de flesta sevärdheter tätt vad jag förstår, så mycket lär hinnas med. Allra viktigast för en shopping-freak blir nog ändå Albert Cuyp-marknaden med sina 300 marknadsstånd. Där skulle jag kunna gå hur länge som helst, men maken vill säkert ha ett ord med i laget om just det…;)

 19. Anneli Jarebo Svara

  Ända sen jag var liten och min faster berättade för mig om Anne Frank och jag lånade hennes dagbok på biblioteket så har jag haft en längtan att se vart den stackars flickan gömde sig. Och nu så har min son fått läsa om henne i skolan så om vi kunde få vinna en resa till Amsterdam så är det till Anne Frank museet vi helst vill. Sen har man ju hört om ’tulpaner i Amsterdam ’ också. Och att det skall vara väldigt mycket cyklar där….Vill passa på att resa innan han tycker det är skämmigt att resa med mamma…

 20. LasseH Svara

  Kulturen för min fru & mig! Rietveld-designade van Gogh museum och grannen Stedelijk-museum med bilder av Mondrian mfl. Kanske ett besök på klassiska rockhaket Paradiso.

 21. Anna L Svara

  Amsterdam. Så nära men ändå så långt borta.

  Läser tips och tänker oj vad jag har att uppleva! Jag väljer ett:

  Låter fantastiskt med ett Solfjädermuseem inrymt i ett kanalhus från 1666 mitt i centrala Amsterdam med Afternoon Tea i vacker miljö.

  Redan där är jag hooked.Och som reseällskap vill jag ha mannen i mitt liv.Tror staden är fylld med så mycket extraordinära upptåg så att det är något jag vill uppleva hand i hand.

 22. Sofie P Svara

  Jag skulle vilja upptäcka Amsterdams cykelvägar tillsammans med min pojkvän. Snirkla oss fram på två hjul på en tandemcykel och förundras över det språk som låter som en svensk-dansk-tysk-fransk rappakalja, som bitvis går att förstå.

 23. Lilian Andreassen Svara

  Byen og alle blomstene (tulipaner fra Amsterdam. Gå på museum . oppleve byen Amsterdam . på både inne og utekafeer. Vil ta med meg min datter .hvis jeg vinner . ingen av oss har vært i Amsterdam så det vil være veldig interesangt og komme dit

 24. Marie Larsson Svara

  Hej jag vill så klart se alla tulpanfält i full blom! Det finns inget härligare än våren! Dagarna blir ljusare och livet också!

 25. Helen Bergander Svara

  Tulpaner i massor, o öl i massor säger min man O handväskor inte minst, men också ro, vackra broar, bara vara i mina drömmarnas Amsterdam☺️

 26. Carina Svara

  Tulpanerna..alla små gator & torg, caféer, historiska byggnader, ja, så mycket jag bara kan hinna vill jag se!

 27. Ylva Svara

  Hänga med syrran och lyssna på musik på Club Melander. Det finns nog inga andra ställen som bär vårt flicknamn.

 28. Madeleine Svara

  Skulle ta med min dotter på resan och njuta av historien (Anne Frank), kulturen (Rembrant och brygerier) och Amsterdams gatuvimel samtbesöka ett eller annat fik!

 29. Nadia Walaf Svara

  De roliga husen och alla tulpaner är det första jag tänker på. Sen hittar man säkert mer när man utforskar…

 30. Mona Damsberg Svara

  Hrrolland, landet med eutanasi och mycket ”teblad” – det skulle verkligen vara en upplevelse att se någon av dessa barer och hur Amsterdams/Hollands medicinska kultur gör för sina invånare.

 31. elisabet Svara

  Jag vill se museer med konst av Hollands fantastiska konstnärer. T ex van Gogh . Sen vill jag gå runt i den mysiga staden, leta upp cafeer och loppmarknader och åka på kanalerna. ´´´´´´´´´´´´´´´´´´

 32. Ulrika Jörgensen Svara

  Det jag allra helst vill se i Amsterdam är min älskade gubbe. Med åtta barn, djur och stort hus att sköta om så hinner vi knappast ses. En stund i soffan på kvällen innan vi bådar somnar framför en film för att sen bli väckta av den minsta som prompt vill att pappa ska sova inne hos dem. Så då traskar min man in till barnen och jag somnar ensam i vår säng. Oj vad vi skulle behövs denna underbara vinst… Inte en barnfri helg på 12 år… 🙂

 33. Britt-Marie Eklund Svara

  Senast idag googlade jag på Amsterdam och allt jag vill se och göra, och jag tror på ödet så det kan vara min tur nu

 34. Rebecca Andersson Svara

  Alla tulpaner skulle vara fina att se,
  ett besök i vondelpark skulle vara grymt att hinna me’.
  Middag på Gartine skulle jag vilja smaka,
  kanske i denna stad passar på att göra oss till make & maka.

 35. Cecilia Eriksson Svara

  Det e ett oskrivet blad att flaxa ner till Amsterdam några dar, me ny boket i handen så gör vi stan me ny ögon

 36. Carina Malm Svara

  Anne Frank museet tillsammans med ett strövtåg i Vondelparken, det blir något mäktigt. Känslan av historiens vingslag och sedan parkens skönhet, tillsammans med mannen i mitt liv. Oj, vilken dröm.

 37. lena andersson Svara

  Om jag bara får välja en sak och en person så blir det Van Gogh museet och min yngste son som har en kompis som flyttat dit som han kommer bli så glad att återse!

 38. Marcella Hedenqvist Svara

  Jag vill åka dit på våren. Gå och strosa hand i hand med min Mikael. Dricka en öl, kanske köpa nått fint. Titta på blommorna och museer. Vill även träffa mina vänner som bor där som jag lärde känna senast jag var i Rom 🙂

 39. Beata Ekman Svara

  Tulpanerna som blommar på våren och alla kanalerna i Amsterdam är det som jag helst vill se. Har aldrig varit där så det skulle vara så trevligt. En liten skymt av deras kungafamilj vore också trevligt.

 40. Lina Svara

  JAg har hört så mkt gott om Amsterdam. Att det är så vackert med alla broar och kanaler. Skulle vilja fira vår bröllopsdag i romantiska Amsterdam.

 41. Annika Karlsson Svara

  Vi vill se Amsterdam från cykelsadeln!
  Blicka ut över stadens kanaler o grönskande träd på vårkanten!

 42. Eva-Lisa Jonsson Svara

  Keukenhof vill jag åter besöka
  Tulpanernas underbara skönhet
  Anne Franks hus är ett måste
  Kameran med för att fota
  många minnen att bevara.

 43. Håkan K Svara

  Vi vill till Amsterdam på våren. Vi vill se ett hav av tulpaner i parkerna utanför. Vi vill se alla kanaler. Heinekenbryggeriet och Van goghs tavlor på museet. Tänk att jag har åkt båt dit när jag var liten. Det gick faktiskt båtar från Göteborg förr. Inte alla vet det. Jag skulle gärna vilja se stan när jag kommer ihåg nåt efteråt. Jag vill visa min fru detta hav av tulpaner. Hon älskar blommor. Hoppas på tur.

 44. Anette Svensson Svara

  Amsterdam, underbart vill se allt. Blommorna, kanalerna, gå på marknader, sitta på kaféer och shoppa. Har längtat dit länge, eftersom jag älskar blommor så skulle jag vilja uppleva våren där.

 45. Petra Mary-Anne Svara

  Jag vill möta våren & den flärdfulla blomsterprakten i sin glans,
  & de matchande färgglada gavelhusen som lutar sig över kanaler som ingen annanstans,
  broarna med sina välvda valv på bild så längtansfullt sköna,
  & Van Gogh Museum, Lindengrachts marknad samt parker så gröna,
  Anne Franks gömställe & dagbokens inramning i glas,
  därtill vill jag ta hem tulpanlökar och som ett blomsterminne längre fram placera i vas!

 46. Anders Sikström Svara

  Både öl- och fotbollsbackar!

 47. Marie Wik Svara

  Lapptäcket av färgglada tulpaner, sett från ovan ,faller jag platt för!

 48. Lotta Franzon Åkesson Svara

  Kanalerna , vackra parker och shopping är något som lockar. Anne Frank museet , konst o någon pub som rockar

 49. Jessica Leo Svara

  Jag vill se alla vackra tulpaner, helst ta en tur till Keukenhof så resa på våren är ett måste för mig.

 50. Pernilla Grahn Svara

  En vandring med historiska rötter
  Ger många trötta fötter
  Ett besök på Heinikens öl
  Firar mina 45 år utan söl
  Tulpaner ger glädje till en som är trötter

 51. Lena W Svara

  Skulle vilja cykla längs med kanalerna, stanna till vid väderkvarnarna och ha en picknick köpa ost vid en ost tillverkning och se upp över havet.

 52. Jasna Svara

  När min bror föddes så fick min mamma en bukett tulpaner av en av sina vänner. Det var mitt i vintern så hon blev helt hänförd av denna vackra blomma. Vilken än idag, 35 år senare är hennes favorit. Ett av hennes drömresmål är just Amsterdam & få titta på tulpaner. Så att få ta med henne dit hade varit en dröm i sig. Att sedan få uppleva Van Gogh museet tillsammans, åka på kanalerna, bara gå runt på alla vackra gator & cykla runt & upptäcka staden är en bonus som heter duga! Håller alla tummar & tår jag har för den här vinsten.

 53. Tina nilsson Svara

  Fattar mig kort. Har aldrig satt min fot i Amsterdam och kan därför tänka mig att titta på allt som jag stöter på, under min väg som jag ser mig omkring.

 54. Emma Svara

  Tulpanerna har jag länge drömt om att se dessa hav med världens finaste blomma! Sen hade det varit mysigt att cykla längs kanalerna.

 55. Håkan Hult Svara

  Blommor, blommor, blommor och kanaler. Att sitta på ett fik och bara njuta vårens värme.

 56. Marie Svara

  Amsterdam är ett oskrivet blad för mig. Så jag skulle ta med mig min man, som varit i Holland mycket och sedan förlita mig till boken jag vinner! Där hittar jag nog alla ”måsten”.

 57. Frank Severinsson Svara

  Min fru och jag har länge pratat om att åka till Amsterdam för att roa oss. Strosa i centrum och shoppa på dagarna. Hitta nån mysig restaurang och äta en god middag och sen roa oss på nåt festligt ställe. Nu kanske det blir av?

 58. Emma Nylund Svara

  Jag vill se Anne Franks hus och så vill jag strosa runt bland alla kanalerna överallt. Så fint! Vill även besöka roliga Amsterdam dungeon och Heineken museumet. Underbar stad jag så gärna vill visa sambon.

 59. Lena Svara

  Var i Amsterdam för längesen på studieresa, skulle vilja se det med andra ögon. Se lite mer helt enkelt.

 60. Anna-Lena Alex Lagesson Svara

  Jag skulle vilja åka runt med en kanalbåt för att sen besöka en massa av deras fina vintagebutiker för att sedan sätta sig på någon fin uteservering ta sig en öl . Kanske även besöka Heinekens bryggeri allt detta med min älskade make

 61. Camilla Svara

  Jag vill uppleva Amsterdams härliga atmosfär. Sedan skulle de vara härligt att få uppleva staden när den står i blom med sina tulpaner. Det skulle få bli en minisemester med min älskling ❤.

 62. Ulla Eriksson Svara

  Jag var i Amsterdam när jag var 9 år och det vore ju fantastiskt att komma dit igen, nu som nybliven pensionär. Tulpanerna lär ska vara underbart att se men jag ska läsa på lite om jag vinner, det vore ju underbart att resa dit med maken.

 63. Mina Darian Svara

  Jag vill se kanaler och mysiga parker. Njuta av lokala öl sorter i mysiga miljöer. Ser så mycket som jag hinner och detta vill jag göra med min älskling

 64. Susanne Johansson Svara

  Jag har aldrig varit i Amsterdam och Holland har länge varit ett drömresemål. Hade varit kul att ta med min kompis Pia på en weekend frampå vårkanten.

 65. Pernilla Svara

  Kanalerna, Albert Cuyp marknaden, några museum och bara titta på människor från ett café

 66. Annette Olsson Svara

  Jag vill definitivt se alla blommor som odlas runt Amsterdam

 67. Therese Linden Svara

  Har en liten romantisk dröm att åka kanalbåt med min man. ❤️
  Och en överraskning till honom blir Heineken museet

 68. Jenny H Svara

  Jag skulle helt klart vilja se Anne Frank House och även Van Gogh… Vilken upplevelse de skulle vara.

 69. Ida Isaksson Svara

  Jag skulle bara vilja strosa runt och kolla på all vacker arkitektur! En kanaltur för att se staden från ett annat perspektiv vore inte heller helt fel! Jsg tror Amsterdam är en cool stad som man ska ta sig tid att känna i atmosfärem med. Med mig skulle jag ra min älskling som personlig gps, då han har pluggat i staden känner han till de absolut bästa sakerna att göra! 🙂

 70. Madelen Handell Svara

  Skulle gärna vinna denna vinst och ta med min familj. Lillebror skulle göra utlandspremiär. Och storasyster längtar efter att flyga igen och sitta i egen stol. Pappan har alltid drömt om att besöka Amsterdam så nu skulle vi komma iväg. Vi båda arbetar och studerar, tufft med två små barn som får all vår tid när vi inte jobbar. Blir mänga sena nätter och kvällar för att få ihop varadagspuaslet med barn, jobb o studier

 71. Elisabeth Svara

  Jag skulle vilja strosa utmed kanalerna och sedan titta in på några av de många museerna jag hört talas om.

 72. Elin Andersson Svara

  Hej!
  Jag vill åka till våren och gå på blomstermarknad och museum, åka någon kanalbåt och dricka några närproducerade öl.

 73. Karin Ohlsson Svara

  Kanalerna, Van Gogh-museet, de smala husen, Anne Franks hus och så vil jag dricka öl och äta god mat!

 74. Märta Vang Svara

  Heineken låter som ett lätt sätt att locka med min kära man på en härlig resa

 75. Maria Svara

  Detta vill jag gärna vinna och det som lockar mest är nog stämningen och kanalerna. Att få möta en stad för första gången är alltid spännande!

 76. Yvonne Nilsson Svara

  En överraskning jag till min älskling önskar ge
  det blir han och jag utan barnen tre

  Att tillsammans få åka till Amsterdam och mysa, äta gott, shoppa, flanera och bara va, det är något som alla par nån gång bör ha.
  Vill så gärna en kanalbåt få åka såväl som tulpaner , Van Gogh, Anne Frank, Vondelparken, RedLight samt ett bryggeri eller två få se för oss skulle det mycket ge.
  En Riktig kärleksresa detta är
  Hoppas så att det för oss hela vägen till Amsterdam nu bär!

 77. Åsa Svara

  Jag har som lärare berättat och sett film om Anne Frank men aldrig sett och upplevt känslan på plats. Skulle så gärna möta vårens tulpaner och få uppleva historien om Anne Franks familj i Amsterdam i vår.

 78. Camilla Hassel Svara

  Kanalerna under vårsolen glans

 79. Ingela Lindström Svara

  Amsterdam är ett oskrivet blad för mig. Jag har sett bilder och det ser ut att vara en underbar stad att lära känna.

 80. Camilla Hassel Svara

  Kanalerna i vårsolen glans

 81. Anki Gomér Svara

  Vaknar idag och har bröllopsdag och då kommer tankarna till en fantastisk resa så att komma till Amsterdam och kanske få ta en gondoltur i kanalen kan kanske förgylla minnena från vårt bröllop. Vi blundar och håller tummarna. Dessförinnan njuter vi i nuet och firar vår bröllopsdag i Sverige.

 82. Gill Svara

  Det vore roligt att få se Mer av Amsterdam än flygplatsen. Jag älskar tulpaner och skulle vilja njuta av blomhav medan min man gillar både historia och öl så Anne Frank huset och Heineken står högt på hans önskelista.

 83. Carin Svara

  Stora dottern och våren på en uteservering.

 84. Maria Svara

  En hälsning från Amsterdam!
  På jobbresa som vanligt utan nån tid att se nåt, tyvärr….
  Hotellvärdinnan berättar om alla fantastiska sevärdheter som ligger precis om hörnet… så nära och ingen tid för sånt…:(
  Vore drömmen att åka hit och bara vara, med gubben såklart!!

 85. Hanna Svara

  Det jag absolut vill se är Toughest som är en OCR tävling som kommer gå I Amsterdam. ag skulle faktiskt delta också

 86. Birgitta Tretvik Svara

  För 40 år sedan var min dåvarande pojkvän och jag på semester i Amsterdam. Vi tog en härlig tur med en av båtarna i kanalen. Det skulle betyda mycket att få återuppleva det igen.

 87. Susanne Svara

  Jag skulle gärna vilja se Anne Franks hus, kanalerna och blommorna till våren. Har aldrig varit i Amsterdam…

 88. Siv Viberg Svara

  Jag var 6 år när jag 1959 besökte Amsterdam för första gången. Nu vill jag åka dit igen, cykla på alla cykelgator och se alla ”måsten” och en massa därtill.

 89. Anki Gomér Svara

  Just idag har vi 26 årig bröllopsdag och nu drömmer jag att vi är på väg till Amsterdam och bara få vara och njuta av vår dag. Tills dess firar vi vår dag i Sverige.

 90. Nathalie Svensson Svara

  Jag vill de kanalerna och Anne Frank hus. Jag vill upptäcka hela Amsterdam.

 91. Karin Wennerqvist Svara

  Kultur, bryggerier och TULPANER!

 92. Åsa Svara

  Jag skulle vilja göra en tur med båt på kanalerna för att få uppleva alla fina byggnader från ”sjösidan”.

 93. Birgitta Meyer Svara

  Jag vilja få tips på det mest fotogeniska i Amsterdam.
  Jag älskar att fota, bearbeta och dela med mig av fina upplevelser i form av fotoböcker eller vykort.
  Hoppas på tur gör
  Birgitta

 94. Anita Svara

  jag skulle vilja åka i kanalerna och även besöka ett bryggeri

 95. Eva Johansson Svara

  Att få åka till Amsterdam skulle vara fantastiskt. Ta en båttur på kanalerna och titta på alla tulpaner. Min man fyller år i mars, så det vore kul att få överraska honom med en resa.

 96. Felicia Svara

  Jag och min har varit tillsammans i tre år. I höst fick vi påbörja ett distansförhållande, jag pluggar i Sverige och han bor i Norge. Tid och pengar räcker inte till… Vi hade verkligen behövt det här.
  I Amsterdam hade vi kollat på red light distict, det måste man göra om man är där. Vi älskar marknader så en tur till Lindengracht, hade inte suttit fel. Vi hade sedan gått till torget, Rembrandtplein, för att ta något gott att dricka och vara njuta. Vi hade även besökt Anne franks hus, och självklart hyrt en cykel och cyklat igenom denna vackra stad!!! Ibland får man vara turistig 😉

 97. Micke Clefberg Svara

  Micke och Helena
  vill ut och röra på bena.
  Vi gärna till Amterdam far
  för att njuta några dar.
  dofta tulpan, flanera på stan
  är något som passar oss klena.

 98. Anne-Louise Andersson Svara

  Amsterdam- Staden med mycket att uppleva och se,
  kanaler, cykelturer, museer hinner vi me´.
  I Botaniska trädgården vi också kan vandra,
  bara må gott och njuta av varandra!

 99. Marianne Sehlstedt Svara

  En vandring utefter de mysiga kanalerna är ett måste. Sedan är det fantastiskt att se alla dessa cyklar och deras parkeringshus för cyklar….

 100. Jane Johansson Svara

  Åh, jag vill se tulpaner , kanaler, van goghs museum, vackra torg att titta på folk( vackra långa holländare) och så vill jag gärna cykla runt staden.

 101. Marion Salo Svara

  Många gånger tänkt på en bussresa men aldrig kommit till skott.
  Har bara mellanlandat för vidare färd till Tobago så visst vore det intressant att få en möjlighet att se
  Fantastiska Amsterdam med allt staden har att erbjuda.

 102. Veronica Hedlund Svara

  Vill gärna åka till Amsterdam på våren/sommaren för att se alla fina blommor. sen skulle jag gå på en massa spännande museum. Kram veronica

 103. Christine Svara

  För mig är Amsterdam förknippat med världens vackraste blommor tulpaner, så jag skulle ge allt för att få se dem i sin stora prakt!

 104. Monica K Svara

  Vill till staden jag drömt om att besöka, läst om i romaner. Gå på caféer, åka på kanalerna, bo på båthotell, se diamanter o konst och uppleva den liberaliskan staden!

 105. Tina L Svara

  Weekend till våren! Uppleva historik, vackra byggnader, parker och kanaler. Och som topp, ölbryggeri, då blir både jag och maken nöjda.

 106. Mia Svara

  Jag skulle vilja ge Amsterdam revansch. Ung, naiv o på tågluff kom jag dit på första stop. Hamnade i fel kvarter, blev rädd o åkte vidare till haag inom tre timmar. Så en ny tur för att förstå varför så många gillar stan vore perfekt

 107. Gunilla Yourstone Svara

  Jag vill cykla längs kanalerna med vårsolen i ansiktet, bo på en kanalbåt, äta hachelslach på frukostmackan, nicka ”eet smakelijk” åt bordsgrannarna när jag sätter mig till bords.
  Samt förstås se havet av tulpanerna på Keukenhof, fastän jag är långt i från pensionär!

 108. Annika Svara

  Jag har i flera år velat åka till Amsterdam för att se tulpanodlingarna men tyvärr har det alltid blivit bortvalt. Vinner jag en resa kan det inte bli bortvalt 🙂

 109. Sabine Herrmann Svara

  Har senaste tiden sagt jag vill gå mer på konstmuseum… vilken stad kan vara bättre ämnad för detta???
  Då jag aldrig besökt Amsterdam tidigare vill jag med min älskade åka på kanalerna och se staden från den sidan – ska vara mycket vackert har jag hört!
  //Sabine

 110. Marie L Olsson Svara

  Vilken underbar vinst!
  Som ensamstående och sjukskriven mamma har jag i stort sett inte lämnat Lidköping där jag bor…
  Har dock en underbar särbo som pratat om Amsterdam och hur gärna han vill åka dit.
  Han har rentav pratat så mycket om bryggerierna att jag själv blitt sugen på att uppleva dem!
  Men även kanalerna och den fina miljön lockar mig otroligt mycket måste jag erkänna.

  Kram

 111. Anneli Svara

  Jag tar med min mamma till Amsterdam!
  Vi var i Holland 1971 med familjen och mamma har inte varit på utlandssemester sedan dess!!
  Vi har personer där vi kallar släktingar; en pojke kom hit efter andra världskriget till mina föräldrars gård, det är hans barn och barnbarn vi i så fall ska hälsa på – hoppas jag vinner!!

 112. Carin Svara

  Någon gång i livet vill jag se
  tulpanernas Mecka färgsprakande

 113. Catharina Ingvarsson Svara

  Träffa makens Holländska kusiner som bor strax norr om Amsterdam. Att hålla kontakten känns ännu viktigare sedan hans moster och hennes man gick bort. Vore härligt att få göra lite fina utflykter tillsammans och umgås.

 114. Elisabeth Svara

  OH, tänk att få sitta vid ett café nära någon kanal en solig vårdag och äta nygräddade pannkakor med choklad och färsk frukt! Det får det bli och så ett besök på konstmuseum, Anne Franks hus och sist men inte minst den fantastiska gamla botaniska trädgården!!!

 115. Ulrika Önnhammar Svara

  För att se alla fina tulpaner,samt kunna shoppa i alla baner.

 116. Gulli Lundström Svara

  Skulle vilja uppleva kanalerna och alla tulpaner. Jag vill bjuda med min sambo och njuta av värme i vår, strosa runt, uppleva och NJUTA!

 117. Alexandra Strandh Svara

  Min blivande man kommer från Holland. Jag har aldrig fått möjlighet att se hans hemland. Om jag vinner vill jag se ALLT som gjort honom till den underbara man han är idag ❤️

 118. Ann-Christine Ring Svara

  Kanalerna och Van Gogh Museet vill jag gärna se i Amsterdam!

 119. Yvonne Rydqvist Svara

  Har aldrig varit i Amsterdam men det har länge varit en hemlig dröm. Hoppas att den blir uppfylld.

 120. Marita Svara

  Jag älskar byggnader och fascineras av städers arkitektur och om jag vinner resan vill jag strosa runt och titta på alla vackra hus. Lite extra nyfiken på huset på Singel 7, det sägs att det är det smalaste huset i Europa. Jag vill också titta på huset där Anne Frank gömde sig undan nazisterna.

 121. Anna van Kuijl Svara

  Min man är bördig från Holland och vi har varit på dagstur till Amsterdam ett par gånger. Men jag har aldrig varit där kvällstid. Jag skulle vilja vandra längs de upplysta kanalerna på kvällen och äta en mysig middag på restaurang.
  Dagen efter skulle jag vilja åka till Keukenhof för att se alla vackra tulpanodlingar (man får passa på att åka i april).

 122. Betty Svensson Svara

  Konstintresset är stort så Van Gogh museet är en favorit!
  Att få åka i en täckt kanalbåt och se staden från
  vattnet skulle vara fantastiskt!
  Och som den kattälskare jag är måste jag besöka husbåten som är världens med kända katthem.
  En stor eloge till amsterdamborna som är kända för sin omvårdnad av katter!

 123. Marina Holmquist Svara

  Jag vill se Amsterdam i Amsterdam, i verkligheten, att vinna möjligheten att se denna stad som jag än så länge bara sett i bildformat, det vill jag.

 124. Monika kurin Svara

  Det vore underbart att ströva genom blommarknaden med alla dofter, färger och ljud. Se all konst på museet, åka längs kanalerna och avsluta dagen med en traditionell middag.

 125. Ulrika Almroth Svara

  Kanalerna och vacker konst!

 126. Marisha Metzmaa Svara

  Förutom själva staden i sig med huswn och kanalen slulle jag vilja besöka Anne Frank huset! Fastnade för henne när jag i tidiga tonåren fick boken i present av min mamma! Det slulle vara en häftig upplevelse 🙂

 127. Marie Svara

  Jag vill se Anne Franks hus, äta rijstaffel, dricka den goda ölen och bara känna av stadens puls på gator och torg, strosa längs kanalerna…

 128. Pernilla Wester Svara

  Glida fram genom kanalerna, känna doften av blommorna och besöka Anne Frank. En komplett weekend!

 129. Monika Hultqvist Månsson Svara

  jag vill strosa och cykla längs kanalerna och beundra alla vackra byggnader, som jag tror finns i Amsterdam. Min man har varit där i tjänsten men jag har bara fått drömma om den här staden som verkar så spännande

 130. Monica Höglund Svara

  Min dröm sedan länge. Anne Franks hur, museerna, Keukenhofs tulpaneldorade och atmosfären i den vackra staden Amsterdam, det skulle jag uppskatta.

 131. Anja L Svara

  Vilken härlig vinst. Min man vill säkert gå på fotboll och jag se vackra tulpanodlingar. Det skulle också bli Anne Franks hus. Långa härliga promenader och mysiga måltider.

 132. maria Svara

  Alla vackra tulpaner – en fröjd för ögat.
  Anne Franks hus och alla vackra kanaler vill jag också se.

 133. Lena Davidsson Svara

  Jag vill se tulpaner, kanaler, ”Anne Frank”, det kungliga palatset och framförallt uppleva atmosfären!

 134. Irma Svara

  Att få se Amsterdam både till fots och via kanalturer. Och så klart alla underbara tulpaner på våren. Detta vill jag återuppleva tillsammans med min man – är många, många år sedan vi var där.

 135. Madeleine Svara

  Vill se krukenhof och den flytande blomstermarknaden med min blommstergalna kompis. Har varit en dröm sen många år.

 136. Anna Maria Linnea Svara

  K analbåt

  L eidseplein

  M arket Albert Cuyp

 137. Marie Svara

  Heinekenbryggeriet, kanalerna, tulpaner massor med tulpaner och Anne Franks hus!

 138. Marcus Svara

  Van Gogh Museum vill jag och min fru se tillsammans med Anne franks hus.

 139. Eva-Marie Svara

  Jag vill gärna vandra längs kanalen, titta på båtarna och känna atmosfären. Gå upp till Dam torget och kvarteren runtomkring och fota de fina husen. Sedan vill jag ta en öl på en pub i Rembrandtplain medan jag lyssnar på holländsk musik och kanske köper jag en souvernir i en av butikerna i kvarteren. Kvällen vill jag avsluta med en middag någonstans i Leidseplein, och en drink i den ljumma försommarkvällen tillsammans med min man.

 140. Ulrika Svara

  Skulle vilja återse Amsterdam, var där för över 30 år sedan, tänk att få åka kanalbåt igen:)

 141. Jeni Lundin Svara

  Vill gärna strosa runt i staden, och ett besök på fotbolls arenan är ett måste.

 142. Katarina Svara

  Skulle väldigt vilja se Rembrandt m.fl på RIjksmuseum, besöka bryggerier och åka på kanalerna. Sen måste man alltid leta reda på en rolig garnbutik när man är i en ny stad!

 143. Anders Svara

  Jag villl inte begränsa mej så jag vill se allt av Amsterdam

 144. Anne Ekendahl Svara

  Åh detta låter underbart, jag aldrig i Amsterdam vart.
  Nu håller jag alla tummar jag har och hoppas att det är jag som dit far:-)

 145. Eva Svara

  Jag vill återuppleva gamla minnen i den stad som jag besökte på 90- talet. Kanalbåt och cykeltur står högst på listan!

 146. Ulrika Östman Svara

  Jag och kärleken skulle hyra cykel och upptäcka Amsterdam på två hjul! Ett besök på Albert Cuyp markt för shopping, smaka alla sorters ostar i osthandeln De Kaaskamer står bland annat på listan…Men att bara cykla längs kanalen och ta in atmosfären skulle vara underbart!

 147. Sophie Linderos Svara

  Vi vill gärna besöka tulpanernas land.

 148. Anna Svara

  Underbara Amsterdam! Det finns så mycket att se och göra, ta en promenad i staden och bara känna av pulsen. Gå till marknaden på Waterlooplatz, besöka bryggerierna och ta en tur på kanalerna. Jag skulle verkligen vilja visa min Sambo en av mina favoritstäder i Europa

 149. Christer Svara

  Efter en tur med kanalbåt och besök på Riksmuseum, så vill jag gärna gå på en ostprovning, då jag är ostfantast! Jag har bara mellanlandat i Amsterdam, men till och med flygplatsen hade ett finfint utbud av ostar i ett flertal affärer, bredvid alla tulpanlökarna 🙂

 150. Karin Svara

  Jag skulle gärna vilja besöka Anne Frank-huset, den flytande blomstermarknaden och mysiga kaféer. Sen att bara strosa och titta på hus, balkonger och kanaler är ju inte heller så dumt.

 151. Pia Wendt Svara

  Kanaler,museum, tulpaner och vackra byggnader och en o annan kvar .Dessa upplevelser skulle vilja dela med min barn( barnbarn).

 152. Tomas Karlsson Svara

  Vi skulle naturligtvis strosa omkring längs kanalerna och beundra arkitekturen. Känns dock som att man ska försöka ta andra vägar än slemmiga gubbar i red light och höga tonåringar på alla coffe shops. Försöka hitta en egen väg att se Amsterdam utan att fastna i det normala turistmönstret.

 153. Ann Svara

  Jaaaa tack, det vore underbart att få strosa runt i storstaden med min man och se kanalerna, besöka praktfulla tulpanfält, äta på ett mysigt matställe och att sova skönt på hotell 🙂

 154. Mathilda Svara

  Då jag är väldigt intresserad av mat hade jag velat uppleva deras matkultur! Sen hade jag dessutom bjudit med min mamma och eftersom att blommor är hennes stora passion hade vi strosat runt i vårsolen och njutit av alla underbara blommor som börjar slå ut!

 155. Gerda Svendsen Svara

  Ja tack skulle vara roligt att få uppleva Amsterdam, jag har bara varit på flygplatsen
  skulle vilje bjuda min sambo med

 156. ola lagström Svara

  För 20 år sedan hade jag nog helst velat se coffe shops men nu är det kanalerna som lockar mest och de trevliga människorna.

 157. Thomas Andersson Svara

  30 år sedan man besökte denna staden.
  Har nog förändrats en del under dessa år. Vore trevligt att ta med frugan på en liten tripp:)

 158. Christine C Svara

  Snart blir jag 30 och då hade det varit fantastiskt med er resa på tu man hand jag och min man.
  Jag har länge önskat åka till Amsterdam, var där när jag var liten och mins torgen de sålde blommor på och kanalerna. Det var så otroligt vackert. Jag skulle vilja se husen som är snea vid kanalerna, jag vill ta en tur på kanalen med middag på båten, jag vill till Anne Franks hus. Åh vilken dröm det hade varit att få uppleva detta med min man när jag blir 30.

 159. Anna Lundqvist Svara

  Till Amsterdam skulle jag vilja fara
  För att njuta av livet och bara få vara
  Bort från stress och alla vardagens måsten
  Glömma tvätt, disk och räkningar i posten
  Anne-Frank-house, besöka zoo och blomsterprakt på högsta nivå
  Romantiska middagar och kanske en båttur under Amsterdams broar jag skulle få
  Njuta av livet med min älskade man
  Tänk om denna dröm kunde få bli sann

 160. Ann Svara

  Skulle vilja se Anne Franks hus samt få känna atmosfären av Amsterdams stadsliv och uteliv och besöka deras butiker.

 161. Sarah Svara

  Ost och pommes frites, pannkaksbåt i kanalernas mitt, doftande blomstertorg och Heinekens gröna borg – har ju inte sett Amsterdam goda än till min stora sorg! Så jag vill mysa, äta och strosa genom stan, i gränderna hålla span, besöka Anne Franke, kanske fynda en tulpan. Förväntar mig en härlig atmosfär och hoppas att jag snart är där!

 162. Ingalill Pettersson Svara

  Vi var i Amsterdam på vår 15-åriga bröllopsdag så det skulle vara kul att komma tillbaka, då vi nu har varit gifta i 51 år. Att åka på kanalerna o än en gång få uppleva atmosfären.

 163. Christina Frisberg Svara

  Ojojoj!! 🙂 Vilka helt makalösa vinster du har i kalendern, för var dag så blir man mer och mer ressugen, och just i Amsterdam har jag aldrig varit, det ser så otroligt mysigt ut med kanalerna och alla små broarna , ja där skulle jag trivas, jag skulle vilja se alla vackra blommor/tulpaner när de blommar tidigt på våren som stora hav av vackra färger, och ett museum med piratskepp som jag har hört talas om dit skulle jag gärna vilja gå, och sedan vill jag ju smaka på landet som jag kallar det vill smaka på just deras specialiteter, vill ju upptäcka ett nytt land med alla mina sinnen, ja det vore en härlig dröm 🙂

 164. R. Nordstrom Svara

  Det finns mycket jag vill se och göra i Amsterdam eller dess närhet tex. Keukenhofs världsberömda trädgårdar, Van Gogh-museet , Heineken Experience, Anne Frank-huset, Red Light District, en båttur på kanalerna, mm.

 165. Kicki Thuresson Svara

  Har aldrig varit i Amsterdam, men längtar dit och planer finns redan 🙂
  Vid regn: Van Gogh-museet, Anne Franks hus, Heineken bryggerier, shoppingdistriktet Nio smågator och en lampbutik som heter 360 volt.
  Vid solsken: Ett besök på Noordermarkt, en rundtur med båt på de underbara, glittrande kanalerna, gå runt på stan och njuta av blomsterprakten och som avslutning en kall öl (Heineken 🙂 på uteserveringen Proeflokaal Arendsnest.

 166. Philip Hammarström Svara

  SE HIT, SE HIT, VÄLJ MIG!
  Tänk att få åka till Amsterdam, vilken grej!

  Åka kanalbåt, dofta på tulpaner och glida runt på två hjul.
  Detta låter ju verkligen jättekul!

  Dit vill jag gärna resa med min sambo.
  Den perfekta julklappen till mig tjej.
  Med blommor, shopping och god mat hade vi gått rambo!
  Med denna motiveringen kan ni väl knappast säga nej?

 167. Pia Svara

  Har aldrig varit i Amsterdam, undra vad det finns att upptäcka där ??

 168. Inger Fromell Svara

  Alla fälten med tulpaner.

 169. Majny Svara

  Semester med min man! Se kanalerna och bara vara… efteråt kan jag berätta vad vi sett

 170. Stefan P Svara

  En dröm för en ”gaisare” hade ju såklart varit att få besöka Amsterdam Arena och kolla en ligamatch med Ajax…

 171. Åsa Svara

  Jag vill cykla omkring tillsammans med min dotter invid kanalerna – inte välja de självklara sevärdheterna utan njuta av staden och vara här och nu. Sitta på ett café och titta på folk

 172. Inger Svara

  Amsterdam
  fantastiska båtturer längs mysiga kanaler
  vidstäckta fält av blommande tulpaner
  underbara pittoreska och smala hus
  dessutom flera hundra sorters öl för en upplevelse i sus o dus

  Vad mer kan man begära?

 173. Anna Svara

  Älskar att strosa i europeiska städer, vackra miljöer och byggnader mig gläder.
  Amsterdam lär bjuda på allt detta, kan nog på staden aldrig se oss mätta.
  En vårtur i tulpantid vore allra bäst, då skulle jag gärna bli Amsterdams gäst!

 174. Ulla Svara

  Anne Frank museet och tulpanerna är det första jag tänker på men det finns mycket annat att titta på i Amsterdam, där skulle jag vilja uppleva våren.

 175. Lena Lööv Svara

  tulpaner, tulpaner och tulpaner. Färger och dofter.

 176. Therese Wallin Svara

  Min mamma drömmer om Amsterdam, om tulpaner, tulpaner och åter tulpaner. Glädjen och förvåningen i hennes ögon om jag kunde ta med henne dit är det jag drömmer om.

 177. Jaana Bertilsson Svara

  Har ännu inte haft äran att få uppleva Amsterdam ännu. Men nu så, vinner jag vill jag uppleva stan via alla kanaler, strosa runt, fotografera allt vackert och ta det bara lugnt. Varför inte ta en fika i Vondelpark.
  Jag vill ta del av det som är typiskt holländskt.

 178. Magnus Lindman Svara

  Vad jag vill se i Amsterdam? Jo, jag Vill gärna se glädjen i tjejens ögon när jag överraskar henne med en förlovningsring……

 179. Anette Karlsson Svara

  Amsterdam tillsamman med min man, fint väder, god mat och gott vin, vad mer kan man begära. Kanske att få gå och se huset där Anne Frank bodde då vi förra gången inte hade tid då det var lång kö utanför.

 180. Ulla Svara

  Vill se glädjen i mina ögon i en spegelbild när jag är där för att uppleva med alla sinnen.

 181. ann s Svara

  Ingen aning, skulle jag vinna, sätter jag mig direkt och läser på VAD vill jag se och göra där under en helg?!

 182. Bitte Svara

  Tulpaner, kanaler, äta gott och njuta.

 183. Anne-Marie Jacobsson Svara

  Jag vill besöka parken Keukenhof med alla dess vackra blommor i vår och därefter se den fantastiska blomsterparaden

 184. Eva Carlsson Hansén Svara

  Keukenhof i full blomsterprakt!

 185. Irene Larsson Svara

  Jag vill betrakta Rembradts fantastiska tavlor på museet i Amsterdam.

 186. Pia Gustafsson Svara

  Vill så gärna se Amsterdams tulpaner, ta en båttur på kananlerna och äta på ett ”Pancakehouse”!

 187. Angelica Svara

  Har alltid drömt att få åka till Amsterdam. Vill åka på en flodvåg med ett glas vin i min hand och titta på alla dessa vackra hus. Vill cykla genom stadens alla broar och och få se alla dessa vackra tulpanodlingar. Listan kan göras oändlig då det finns så mycket att se och göra.

 188. Elisabeth Johnson Svara

  Blommor är för mig själva livet. Vad jag ska göra i Amsterdam är därför givet.
  Blommor studera, runt i stan flanera och blomdofter inhalera.

 189. Håkan G Svara

  Naturligtvis Amsterdams kanaler och väderkvarnar!
  Håll på att glömma Van Gogh museet som det är perfekt att cykla till.

 190. Hans Kullin Svara

  Jag vill ta med min kamera och besöka kulturcentret NDSM-werf med allt från street art till sänkta ubåtar och sköna caféer. Och framförallt för att uppleva och fotografera solnedgången bakom master, kranar och gammal skrot.

 191. Anette Eriksson Svara

  I år har jag fyllt jämnt
  ett halvt sekel närmare bestämt
  På jobbet införde de övertidskrav
  så resan vi skulle göra blev inte av
  Nu hoppas jag på en biljett
  till Amsterdam innan jag fyller femtioett
  Jag vill förstås ta med min sambo Mats
  till Europas mest spännande plats

 192. Miklos Svara

  Kanalerna, musèerna och såklart bryggeriena

 193. Maria Björkman Svara

  Har aldrig varit i Amsterdam! Vore kul! Brukar helst ”bara vara” och insupa atmosfären när jag åker bort. Men här tar jag gärna en kanaltur för att se mer! Har dessutom sedan barnsben tyckt att husbåtar är spännande och det lär man få se några under turen också!

 194. Liisa Svara

  Vill hyra en cykel, gå i vintagebutiker, sitta på mysiga kaféer, äta pannkakor, strosa runt i Jordaan, titta på folk. Njuta.

 195. Camilla Lidholm Svara

  Då jag varit i Amsterdam en gång tidigare så skulle jag vilja återuppleva alla broar som finns, att få promenera tillsammans m mitt hjärta och titta in på alla museum.

 196. Annica Andersson Svara

  Alla tulpaner vill jag se!
  När jag var liten på -70 talet reste min farmor på en bussresa till Holland och kom hem och berättade om alla underbara tulpaner. På den tiden var det populärt med diabilder så hon hade köpt en med sig bilder som souvenir till oss. Jag älskade dessa bilder, satt själv och tittade ofta ofta på dem. Tulpaner får mig än idag att minnas detta och min älskade farmor som ej finns med oss längre.

 197. Frida Svara

  Amsterdams kanaler och alla karaktäristiska smala, låga och sneda 17-talshus!

 198. Linda Svara

  Jag vill se tulpanerna blomma och känna vårvindarna blåsa i mitt hår denna vår i Amsterdam!

 199. Jane Svara

  Jag vill förskräckas av minnena från dåtida hemskheter i Anne Franks hus för att sedan känna friheten i en kanalbåtsfärd
  Njuta av dofterna i Heinekens bryggeri och såklart frossa i dubbelfriterade potatisstänger med majonäs

 200. Pia Thuresson Svara

  Åka runt på kanalerna i Amsterdam och se alla sevärdheter och båtar som ligger längs kajerna är en önskedröm

 201. Kerstin Ågren Svara

  En dröm för oss vore att stilla kunna njuta och ta in den speciella atmosfären av Amsterdam genom att åka med kanalbåtarna i den labyrint av alla kanaler och under stadens alla broar!

 202. Stina Svara

  För ett antal år sen så flyttade jag till Amsterdam för att jobba som au pair hos en familj, men vistelsen blev tyvärr inte långvarig pga problem inom familjen..
  Så nu skulle jag mer än gärna vilja åka tillbaka och uppleva staden på riktigt med min kära sambo!

 203. Denise Svara

  Anne Franks hus är ett måste! En weekend i Amsterdam känns som ett perfekt avbrott i den stressiga vardagen, bara av att promenera kring kanalerna och njuta av den charmiga atmosfären.

 204. Anki Forslund Eriksson Svara

  Jag å min kompis ska bjuda Nina på en weekendresa till våren till Amsterdam vad skulle då passa bättre än att få vår resa betald då kan vi bjuda henne på mat, dryck o sevärdheter också. Det tror jag hon skulle uppskatta

 205. Ann-Louise Eriksson Svara

  TULPANER!!!

 206. Ingela Sjögren Svara

  Tulpaner och åka flodbåt med dess kanaler, hinner man titta på Anne Franks hus och äta gott.

 207. Lisbeth Pettersson Svara

  Åh, om den staden har jag bara hört massa fint! Har jag tur och vinner så kanske jag även vågar prova på andra ställen för jag är helt inkörd på Spanien och världen är ju så stor så stor!

 208. Marie Carlsson Svara

  Jag vill gärna åka på kanalerna. Sen se alla vackra tulpaner och alla ute serveringar. 🙂

 209. Hanna Svara

  Jag vill se tulpaner och bryggerier

 210. Karin Hamilton Svara

  Hej!
  Jag skulle vilja ta med min älskade man till Amsterdam till våren för att se de vackra tulpanerna.
  Nästa år har vi varit gifta i 40 år – väl värt att fira, eller hur?
  I övrigt finns massor att se, som jag får läsa in mig på förstås.
  /Karin Hamilton

 211. Ann-Ninette Wallin Svara

  Amsterdam, så nära men ändå så långt bort.
  En mysig tur kanalerna som jag hört talas om.
  Vore en fantastisk julklapp.

 212. Sture Abrahamsson Svara

  Jag vill se det ökända(?) Erotic Museum! 😉

 213. Kajsa Svara

  Har aldrig varit till Amsterdam men efter vad jag sett på foton så skulle jag nog väldigt gärna vilja strosa längs kanalerna och njuta av det vackra miljön.

 214. Nathalié Svara

  Artis zoo! Hade varit otroligt roligt att uppleva det magnifika zoot. Har besökt många djurparker och älskar verkligen att få se djur som har det bra. Att det ligger i Amsterdam är anmärkningsvärt och det vill jag uppleva.

 215. Ann-Christine Johansson Svara

  En stor bukett med tulpaner är den finaste bukett jag kan få. Vatten ger mig ro i själen. Äta god mat får mig att må gott. Tänk att få åka på kanalerna i Amsterdam efter en god middag med famnen full av tulpaner och med min älskade man bredvid mig. Wow

 216. Hans Björkman Svara

  Amsterdam var som en andra hemstad för tjugo år sedan, då jag ofta åkte på jobb dit. Men tänk att få komma tillbaka med min fru, uppleva Koningsdag med vrijmarkt som jag ALLTID missade då och dessutom få se allt nytt som hänt i staden…

 217. Maria Norgren Svara

  Atmosfären, blommorna, husen, ostarna och besöka ett mysigt pannekoekenhuis! 🙂

 218. Ann-Louise Svara

  Jag vill se tulpaner och Anne Frank-museet och upptäcka en ny stad och ett nytt land med min son som älskar att resa.

 219. Paulina Svara

  Amsterdam står högt upp på önskelistan och tänk att en resa få ge, där man bland annat tulpanernas värld får se! Förutom Keukenhof vill jag besöka Anne Franks hus och stadens mysiga shoppinggator, och förhoppningsvis klarar vi oss utan färddator! Stadens arkitektur, dess broar och smala gator får mig att drömma ännu mer, kanske kan jag denna resa min hårt arbetande man få ge? En tripp med KLM vore väldigt kul för en student, kanske kan Resia ge oss denna fantastiska present?

 220. eva Svara

  Tulpaner, Vondelpark, kanaler, Anne Franks hus å till slut Paradiso

 221. Maria Nordin Svara

  Har aldrig varit i Amsterdam, men vill gärna åka dit! Om jag vinner ska jag ta med mig min syster och så skulle vi gå till handsväskmuseet. Hon fullkomligt älskar handväskor! Sedan tar vi afternoon tea innan vi besöker Anne Frank-museet. Läste om henne som ung och det var ju en spännande historia. Kunde nog inte riktigt ta in att det verkligen hade hänt.

 222. Peter jourdan Svara

  Att vinna en liten premiär flygning till underbara Amsterdam skulle vara en riktig hydare med min fru.skulle gärna åka på kanalerna och strosa omkring i stan och shoppa ….

 223. Lasse Rydén Svara

  Hej!
  Jag vill hyra cyklar, så man kan ta sig runt och titta på mycket. Jag är speciellt intresserad av att utforska Jordaan, det verkar vara ett spännande område!

 224. Ann-Louise Svara

  Jag vill besöka van Gogh museet, Anne Franks hus, Heineckens bryggeri och ta en kanalbåtstur! Amsterdam är en fantastisk stad!

 225. Afrodite Svara

  Jag har bara mellanlandat på Shiphol på väg till Asien. Jag har sedan länge närt drömmen om att åka till Amsterdam och få utforska staden i min egen takt, på en cykel. Cykel är ett perfekt redskap om man vill upptäcka staden, cykla utmed kanalerna och besöka Heineken-bryggeriet är en bra början på en underbar semester. Bara vara är ett ledord för mig, låta dagen komma som den vill och kanske besöka ett av de där berömda caféerna som jag läst så mycket om. Carpe Diem!!

 226. Lise-Lotte Larsdotter Svara

  Jag vill se flera museer och ta en båttur bland kanalerna samt promenera runt i staden!

 227. Viktor Svara

  Jag vill uppleva staden med dess kanaler, byggnader och kultur. Har ej varit där så vore perfekt att få bjuda med min fina fru och ha en barnfri helg för första gången sedan Theo kom för drygt ett år sen.

 228. Siw Svara

  Tulpaner, kanaler och romantik.

 229. Carina Åman Svara

  Passerade Amsterdam år 1967 på en skolresa. Minns hur vacker den var redan då.
  Skulle vara fantastiskt roligt komma tillbaka och besöka de sevärdheter vi var på…

 230. Mikael Lindblad Svara

  Sensation Black Arena !

 231. Gunilla Svara

  Tulpaner från Amsterdam skulle passa in i min trädgård !!

 232. Krister Fritzon Svara

  Staden har så mycket att uppleva.
  Skulle nog utan inbördes ordning prioritera följande:
  Anne Frank huset,Heineken bryggeriet,en båtttur på kanalerna,tulpanerna,cafe´besök och restaurangdito samt Vondelpark

 233. Lars Andréasson Svara

  Bara strosa runt och uppleva kanaler, tulpaner och säkert mycket annat som Amsterdam har att erbjuda.

 234. Ann Karlsson Svara

  Vill äta musslor och dricka gin på mossel en gin. Och shoppa lökar förstås

 235. Inger A Svara

  Vill gärna åka till Amsterdam och besöka parken med alla tulpanerna, Har sett bilder därifrån men vill se det med egna ögon! Och gommen ska ha sitt, så en stor tallrik med musslor vill jag ha!

 236. Britt-Marie Wiklund Svara

  Besöka Anne Frank Huis,museum åka kanalbåt och fika på små underbara cafeer

 237. Jonna Rosén Svara

  Naturligtvis vill jag se allt man läste om i skolan om Amsterdam. Bl a tulpaner, de vackra kanalerna, och även huset där Anne Frank gömde sig. Men mest av allt vill jag åka till ett hästställe strax utanför Amsterdam där min häst är född och där hennes mamma, farmor m fl fortfarande finns i ilvet.

 238. Britt Svara

  Vore fantastiskt att få se ett hav av blommande tulpaner i alla regnbågens färger i Amsterdam!

 239. Marie Svara

  Jag skulle vilja träffa min holländska brevvän! Vi har skrivit till varandra i 32 år men aldrig träffats. Vi skulle ses med varsitt barn på en av kanalbåtarna. 🙂

 240. Barbro Svara

  Vill från tur på kanalen se hus nr 7 som bara är 101 cm brett.

 241. Hannah Svara

  Jag skulle definitivt ta en vända till Albert Cuypmarkt, Nederländernas största matmarknad. Dels för att det är så multinationellt, men framförallt för all spännande mat man kan hitta där.

 242. Malin Håkansson Svara

  Om jag skulle få möjligheten att åka till Amsterdam skulle jag bjuda med min fantastiska Mamma Eva som ställer upp i vått och torrt.
  Hon fullkomligt älskar tulpaner så att få köpa henne en bukett tulpaner samtidigt som man strosar runt i stan tittar på de fantastiska husen och kanalen, det vore en vårdag sent att glömma.

 243. Birgitta Svara

  Grönskande Amsterdam med alla härliga tulpaner i all dess färgprakt.Husbåtarna på de många kanalerna.De underbara tavlorna på Van Gogh museet.Äta god mat och inta en god dryck på en trevlig restaurang.Om tillfälle ges se en fotbollsmatch.

 244. Anders Lillehagen Svara

  Hej,
  Jag skulle allra helst vilja se hur min pojkvän skiner upp när han får besöka Amsterdam igen (efter mer än 17 år) och får besöka Rembrandtmuseet, Anne Franks hus och se stadens vimmel från en kanalbåt.

 245. Maria Norgren Svara

  Anne Franks hus. Jag har varit i Amsterdam flera gånger, men aldrig besökt det.

 246. Louise Eriksson Svara

  I snart tjugo år har min ungdomsvän och jag sagt att vi ska åka till Amsterdam och se på alla vackra TULPANER och andra blommor.
  Ta tid för bara oss.
  Men sedan har livet kommit emellan.
  Alla semesterpengar vi har går till familjens semester.
  Det verkar vara svårt att komma iväg.
  Men om jag vann denna fantastiska present,
  Ja då skulle jag åka med Christine till våren då hon också fyller jämt!
  Det skulle vara så kul
  att överraska henne med denna present.

 247. Mirone Svara

  Jag vill gärna observera den fantastiska shoppingen lite närmare. Alla grymma vintagebutiker är värda att studeras från varje vinkel för att verkligen ta in alla detaljer, så att säga. Det behöver nog avsättas minst en heldag för denna kulturskatt om du frågar mig, jag är dock inte säker på att min medföljande make håller med. Han kan säkert tänka sig att stifta bekantskap med holländsk öl under tiden. Håller tummarna!

 248. Lisa Öberg Svara

  Jag vill se lyckan i mannens ögon när han får träffa familj och släktingar som bor i Amsterdam. Han drömmer om en resa dit då det är många många år sedan han träffade dem.
  Att få åka på en resa utan barnen skulle verkligen behövas, att få ladda alla Mamma – Pappa – batterier. Jag vill se och uppleva kanalerna, broarna, Anne Franks hus och Rembrandtmuseet.
  Ååh vad jag hoppas, på massor av tur ❤

 249. Katarina Frejd Svara

  Jag älskar tulpaner så det får bli en vårresa! Vill också besöka Anne Frankmuseet, äta gott och ta en tur på kanalerna. Gärna tillsammans med en speciell vän…

 250. Katja Lund Svara

  Härligt att få möta våren i ett grönskande Amsterdam, en tur med kanalbåt, ett besök i gamla stan och kanske en cykeltur till Albert cuyp marknaden och fylla på med lite god mat och dryck!

 251. Anna Aldebjer Svara

  Det finns ofantligt mycket att uppleva i Amsterdam men om jag måste välja så Amsterdams kanaler, Anne Frank House, Oude Kerk och förstås tulpanerna skulle fylla min dröm då jag aldrig varit i Amsterdam✈️

 252. Eva Svara

  Jag vill ta med min man till Heineken-bryggeriet för en rundtur. När han fyllde 30 år åkte vi till Bryssel för att smaka på all möjlig öl men det blev inget bryggeribesök. Han är har ett brinnande intresse för all typ av öl men när det kommer till världsfabrikat är det Heineken som gäller! Det vore underbart att göra detta i början på nästa år innan vi blir fler i familjen till sommaren! Ett minne för oss att se tillbaka på under sömnlösa nätter.

 253. Ulla Svara

  Amsterdam får överraska mig eftersom jag aldrig varit där!

 254. Sara Svara

  Jag har aldrig varit i Amsterdam och vet inte så mycket om staden, men vill gärna åka dit och hyra en cykel och cykla runt och upptäcka staden! 🙂

 255. Samuel Tholén Svara

  Jag vill besöka Amsterdam under våren 2016, vandra runt bland alla småöar och broar, dricka en Amstel med utsikt över just Amstel. Ganska nyligen läste jag en bok av Jeff Abbott som handlar om agenten Sam Capra, den utspelar sig i just Amsterdam och det hade varit jättekul att uppleva några av de platserna som beskrivs i boken.

 256. Malin Junghard Svara

  Jag har mellanlandat i Amsterdam några gånger och sett ner på staden från ovan. Det hade varit riktigt kul att stanna och se staden också. Jag hade verkligen velat se Amsterdam Red Light District – det är så annorluna mot allt jag någonsin sett! Men jag hade kanske inte stannat så länge i just Red Light District 🙂 Kanalerna vill jag ju också se <3

 257. Malin Einemo Svara

  Jag vill tillbaka till detta mysiga resemål , ströva bland coffe shops, parkerna & kanalerna <3

 258. Liselott Larsson Svara

  Vill njuta av dagarna strosa runt se så mycket som bara går eller välja något ur boken. Har aldrig varit i Amsterdam så det gäller att varsamt hitta något att älska så en resa tillbaka blir en önskan även framöver

 259. Gisela Lans Svara

  Vore en dröm att vinna denna fantastiska resa till Amsterdam. Har alltid velat åka dit för att se alla fina tulpaner som är min favoritblomma. Vill ochså upplava mysiga cafer och se stan som verkas mycket mysig. Vid min sida skulle jag ha min man.

 260. Kristina Ceder Svara

  En tur till Amsterdam om våren tillsammans med sin själsfrände med åktur på kanalerna o att cykla omkring i denna underbara stad skulle vara en fantastisk upplevelse!

 261. Isabelle Svara

  Jag skulle vilja gå runt bland kanalerna och de mysiga husen med fina och karismatiska fasader. Ta en kaffe och köpa ett par träskor. Detta tillsammans med min blivande sambo.
  Cross my fingers 🙂

 262. KENT FORSBOM Svara

  Att se tulpanträdgården åka på kanalerna ,se den stora hamnen,och gå på fotboll.

 263. Anita Karlsson Svara

  Jag vill ju självklart besöka Keukenhof för att se alla tulpaner och andra växter, april till maj vore underbart. Dessutom vill jag resa runt i någon kanalbåt i flera timmar, denna vinst vore fantastisk. Jag skulle bjuda med min make eller mitt 21 åriga barnbarn som jobbar och jobbar jämt, hon vore värd denna uppmuntran. God Jul till er på Resia och jag hoppas på tur.

 264. Cathrin Svara

  Amsterdam – har tänkt så många gånger ”dit måste jag åka” för att få uppleva hav av både tulpaner & kanaler.

 265. Resfredag Svara

  Men vilken fantastisk vinst! När jag var i Amsterdam för ett par år sedan var jag gravid, och halvnojig som jag var vågade jag inte cykla om jag mot förmodan skulle cykla omkull…

  Om jag skulle åka dit igen skulle jag hyra en cykel, ta färjan över till Amsterdam Noord och titta på väderkvarnar, dammar och pittoreska byar.

 266. Nils Håkan Karlsson Svara

  Denna vinst är åtråvärd, det finns ju så mycket i Amsterdam, jag firade min 70-årsdag där men jag missade så mycket som återstår att göra, dit vill jag igen och resa runt i en kanalbåt en gång till i mitt liv, det skulle sitta fint. Hoppas på tur med er på Resia.

 267. Carina Eriksson Svara

  Amsterdam med alla kanaler och pråmar vill jag se. Vill uppleva stämningen och atmosfären. Äta goda ostar och dricka god öl.

 268. Jeanette R Svara

  Att få mig att på blommor se mig mätt brukar oftast inte vara lätt men en vårdag i Amsterdam lär det nog serveras såväl för-, huvud- som efterrätt.

 269. Julia Tegelberg Svara

  Åh! Jag är otroligt förtjust i marknader och det är så mysigt och alltid fyllt av så mycket kultur, jag vill därför se Europas största marknad som finns i Amsterdam. Det hade varit underbart!

 270. magnus broström Svara

  kolla kanalerna. och titta på konst, museer och gallerier….

 271. Kjell Hallbäck Svara

  Har aldrig varit Holland,så skulle jag vinna så vill jag se tulpanodlingarna.

 272. Mats Svara

  Egentligen bara vara i staden, ströva runt utan någon stor plan – leva med människorna och för några dagar bli en del av deras värld med kultur, mat och arkitektur. Sedan hinner vi såkert med några museer och monument på vägen.

 273. Eva Sollén Svara

  Åh, jag skulle hyra cyklar med min man och vi skulle cykla runt i staden, stanna till vid ett mysigt kafé och sitta och titta på människor. Sedan skulle vi åka båt i kanalerna och fotografera fina hus.

 274. Jessica Andersson Svara

  Jag vill se allt kanalerna, tulpanerna, husen, väderkvarnar! Amsterdam värkar vara så himla fint!

 275. Lilli Trpkoski Svara

  Jag skulle vilja uppleva Amsterdams själ, folket, kanalerna, caféerna, muséerna, blomsterprakten, ja allt. Detta tillsammans med min älskling.

 276. Boa Berg Svara

  Jag har en vän i Amsterdam jag inte sett på 17 år.
  Det skulle vara awesome att besöka henne nästa år.
  Om nu ett sådant tillfälle kommer ges,
  kommer vi känna igen varandra när vi ses?
  Det skulle vara så spännande att träffas igen,
  helst på våren under tulpanblomningen.

 277. Fredrik Nykvist Svara

  Tulpaner och kanaler är kanske bra,
  museer och parker, nja utan de kan man oxå va.
  Det är ju folk och mat man vill uppleva på plats,
  kanske se en spännande fotbollsmatch på åskådarplats.
  Bo på hotell och bara njuta av lugn och ro,
  hålla om min älskling på någon romantisk bro.
  Vilken upplevelse att få se denna spännande metropol, det kanske blir vårt nya favoritresemål!

 278. ann Svara

  Amsterdam betyder pittoreska vyer och promenader. Småbutiker och museer i världsklass, sköna matställen och brinnande kulturliv, se blommor, shopping, red district, van Gogh-museet en stad som har ALLT

 279. Berit Görndt Svara

  Tulpaner, tulpaner, ett gott öl på en uteservering, van Gogh muséet strosa omkring och bara finnas till!

 280. Madeleine Bergström Sundelin Svara

  Jag skulle vilja besöka Anne Franks museum och sedan har jag hört talas om en by/ort utanför Amsterdam som inte har några bilar – verkar fantastiskt, tyst, lugnt, härlig luft och naturskönt! Dessutom skulle jag vilja köpa med mig några tulpanlökar med hem.

 281. Lotta Svara

  Tulpaner, tulpaner, tulpaner och säkerligen mycket mer,
  men när jag tänker på Amsterdam är det favoritblomman jag ser!

 282. Pernilla Svara

  Jag har varit i Amsterdam 1 gång innan, i februari! Denna gång skulle jag vilja åka i maj och besöka blomstermarknaderna för att få känna doften av vår. Få sitta på en uteservering och känna solen värma ansiktet och få gå bland kanalerna och insupa vår och storstad på samma gång.

 283. Johanna Svara

  Helt klart så vore det toppen att få åka en kanalbåt genom Amsterdams vackra stad. Skulle även vilja besöka anne frank huset.

 284. Linda Pehrman Svara

  Att få chansen att för en gångs skull kunna åka på semester tillsammans.Vi har aldrig varit i Holland men har hört att det är vackert där 🙂

 285. Dita Schütz Svara

  Hej.
  Om jag fick komma till Amsterdam, så skulle jag vilja se tulpanfälten i Keukenhof. Sedan skulle jag cykla längs kanalerna, strosat runt i Jordaan, ätit pannkakor och besökt Anne Franks hus, och kanske sett en operaföreställning eller ett koncert på Concertgebouw.

 286. Anki Svara

  Skulle vilja hyra cykel i Amsterdam och cykla längs kanalerna och över alla små broar, kolla in alla vackra tulpaner och givetvis besöka Anne Franks hus. Håller tummarna :))

 287. Cikoria Svara

  När jag hör ordet Amsterdam tänker jag direkt på Tulpaner, tulpaner, tulpaner i massor och i alla färgskalans nyanser! Så att få resa dit på våren och njuta av all denna färgprakt skulle vara fantastiskt, vilken fröjd för ögat! Sedan tänker jag på alla kanalerna, de vill jag också se förstås. Dessutom har jag för mig att det finns många marknader i Amsterdam så flera besök där måste hinnas med. Sedan så är det alla mysiga cafe’er, bara få sitta och njuta av det myllrande folklivet och studera alla människor som flanerar förbi. Trevliga restauranger med läcker och god mat är självklart något som jag också ser fram emot vid en resa till Amsterdam. Det finns säkert många intressanta museer att besöka och andra sevärdheter. Men under en vårresa känns det viktigaste för mig, som den blomsterälskare jag är, att få se och njuta av alla tulpaner!

 288. Anna Svara

  När till och med spanjorerna påstår att Amsterdam är vackrare än Stockholm, måste jag få se det med egna ögon!

 289. Mervi Svara

  Amsterdam ett oskrivet blad för mig vill se allt kanaler marknader cykla runt strosa fika o mysa ffa med mannen i mitt liv

 290. Irene Svara

  Välja något av alla världsberömda museer för att få konst och kultur
  Cykla runt längs kanalerna för miljön och atmosfären
  Äta och dricka gott för att tillfredsställa smaklökarna

 291. Karolina Hansson Svara

  Wow, vilket fantastiskt pris ni har i Er julkalender! 😀 Magere Brug samt de många kanaler som finns i Amsterdam hade varit en dröm att få uppleva, till fots, på cykel eller på en båt i kanalerna. Att få testa på utelivet en kväll i Amsterdam hade även det varit guld värt för mig och min syster.

 292. Patrik Johansson Svara

  När jag var sju år var jag i Amsterdam med mina föräldrar. Vid ett tillfälle fick jag välja vad jag ville ha som kvällsmysgodis. Jag valde en tub majonnäs. Efter den kvällen åt jag inte majo på 25 år. Nu skulle jag viljla uppleva Amsterdam som vuxen med lagom mängd majonnäs, tulpaner, kanaler, öl, Augmented reality-turism. Inga träskor, dock…

 293. Christina Ekström Svara

  Att bara ströva runt längs kanalerna och njuta, kanske hyra en cykel för en lite längre tur. Har längtat att få se Amsterdam länge men inte blivit av. Lääängtar.

 294. Pia H Svara

  Det vore underbart att få se Amsterdam på våren med dess tulpanprakt och kanaler. En härlig resa – något att se fram emot, nu när det är så mörkt och trist ute.

 295. Birgitta Strandqvist Svara

  Tulpaner i alla regnbågens färger

 296. Anna Johansson Svara

  En cykel och en tur i den vackra arkitekturen, och en paus med god öl, det skulle räcka långt. Och handväskmuseet känns som en givet hit. Såg ett inslag med ”privat” guidning – en sån skulle jag vilja ha!

  God jul!

 297. Åsa H Svara

  Ett riktigt Ostindieskepp vill jag se !
  Sedan alla kanaler förstås !

 298. Åse Svara

  Flyga in över Amstetdam och se tulpanfälten blomma från ovan, strosa och njuta av atmosfären stanna till och äta en Stropwaffel med honung. Vilken lycka !

 299. Erica Lundberg. Svara

  Amsterdam verkar vara som ett potpourri av färger och skön prakt ,
  finns något för alla ,bara att prova sig fram i egen takt !
  Boknörd som jag är kittlar tanken på bokmarknaden runt Spui extra mycke ,
  Van Gogh -museet är nog också precis nåt i mitt tycke !
  Skulle dock krydda resan med lite spänning och erotik , bara lite nyfiken på det som i alla tider lockat både fattig och rik .
  Bara flanera runt och se, det som lilla Västerås inte har att ge .
  Tulpanerna till lilla mamma givetvis , skriva dagbok vid nån restaurang vid kanalerna och avnjuta holländsk spis !
  Favoritfärgen min råkar vara orange minsann , full av energi ” Queensday ” vore ett måste att pricka in om lyckan är med mig och jag vann .
  Sist men inte minst Anne Frank-huset i Vondelpark , lusläst hennes dagbok som i tonåren gav mitt skrivarintresse fart .
  Drömmarna har redan börjat spira , nästa år har jag dessutom något mycket speciellt att fira …

 300. heddalotta@gmail.com Svara

  I Amsterdam hyr jag en cykel för dagarna i staden och cyklar första morgonen till Anne Frank muséet och tillbringar några timmar där. Sedan cyklar jag vidare till Westerstraat för lunch och strosar därefter runt i kvarteren innan jag avslutar kvällen på provsmakningsstället Wynand Fockink som erbjuder provsmakning av gin ur eget distelleri. Efter att ha insupit atmosfären avslutas kvällen på restaurangen De Culinaire Werkplaats som serverar enbart vegetariska rätter.

  Nästa dag blir det cykel tur längs kanalerna för att explora stadsdelarna samt uppsöka den hemliga trädgärden som finns på Zon’s Hofje med en picknick korg – om gården inte passar till picknick cyklar man vidare till Begijnhof och intar picknicken där istället. Sedan är det strax hög tid att resa hem, så de sista timmarnas spenderas på diverse marknader eller Amsterdams motsvarighet till SoHo – the 9 street.

 301. Malin Svara

  Jag skulle helst vilja besöka parken Keukenhof, för om jag har förstått det hela rätt så är det en av de kändaste parkerna och det skulle vara en häftig upplevelse att få besöka den på våren då alla blommor slår ut!

 302. Lotta Svara

  Jag vill åka dit på våren och njuta av blommor och gå genom staden. Kanske ta en tur längs kanalerna. Att besöka Anne Frank hus vill jag också göra . Läste boken som tonåring och den är så gripande att jag vill se huset .

 303. Carina Colebring Svara

  I Amsterdam vill jag uppleva atmosfären då jag strosar på gatorna, besöka bl a Anne Frank och Rembrandt, äta och dricka gott och uppleva detta tillsammans med en likasinnad person d v s någon som verkligen gillar att se och uppleva saker.

 304. Christina Johansson Svara

  Älskar upptäcks världen.
  Till Amsterdam bästa färden,
  Njuta av tulpaner, kanaler och museer.
  Hoppas på denna chans.
  Att njuta och komma i balans.

 305. Eva-Britt Jonsson Svara

  Ååhh, jag skulle så gärna vilja åka tillbaks till Keukenhof. Var där i våras i denna underbara park och hade en ljuvlig dag bland alla härliga lökväxter. Jag och min väninna hade även turen att pricka in dagen då blomsterparaden gick av stapeln. Trots att vi gick i parken och toknjöt hela dagen så kunde jag inte se mej mätt utan kände redan då att hit MÅSTE jag bara tillbaks! En vinst skulle vara så välkommen!

 306. Britt-Marie Karlsson Svara

  Hade varit hur skönt som helst att komma iväg en weekend. Hemma är det fullt upp med barnbarn. Aldrig en lugn stund. Vill oxå se dom fina tulpanerna i alla skiftande färger. Tar med mig kära maken.

 307. Lillemor Nilsson Svara

  Jag vill se alla stora tulpanfält , Smaka god öl o vandra i denna stad som jag tror är väldigt pittoresk! Har aldrig varit där, men hört många som pratat sig varma om Amsterdam!

 308. Dick Sundelin Svara

  Keukenhof och alla tulpaner på våren så klart.

 309. Sandra Svara

  Jag skulle gärna vilja se Amsterdam från en tur på alla dess kanaler, ser mig själv åka runt där en solig vårdag. 🙂

 310. Evelina Axell Svara

  Jag vill se Amsterdams alla färger och tulpaner! Hyra cykel är ett smidigt sätt att ta sig runt men vill även se stan från en båt på kanalerna.

 311. Maria Rehn Svara

  En tur till tulpanernas land då måste man ju se detta hav av blommor, kanaler och insupa atmosfär samt njuta av ledig tid men någon man gillar.
  GOD JUL

 312. Eva Lundström Svara

  Jag har länge haft en dröm om att få besöka vårparken framför alla andra, Keukenhof, med alla dessa blommande tulpaner. Tänk om jag fick strosa en weekend i Amsterdam med min man sedan 49 år. Vi firar ju guldbröllop nästa år så det skulle ju bli den bröllopsresa som vi inte hade råd med 1966.

 313. Maria Rönntoft Svara

  Jag vill gärna se tulpanerna, åka båt i kanalen och umgås med det trevliga folket. Har träffat många holländare på andra resor men har själv aldrig varit där.

 314. Mariann Cederhök Svara

  Jag skulle vilja uppleva Amsterdam på våren och se alla dessa tulpaner i regnbågens färger. Sen tror jag staden har mycket mer underbart att erbjuda men vad vet en annan, som aldrig varit där.

 315. Peter Borg Svara

  Det är med frugan jag vill gå,
  under kanalerna och en romantisk upplevelse få !
  Det skulle vara skönt nu när vi bara är två !
  Det är bra att barnen flyttat hemifrån ändå !

 316. Yvonne Larsson Svara

  Amsterdam med sina kanaler, tulpaner, fantastiska gamla och nya byggnader har alltid lockat på mig men jag har aldrig haft möjlighet att åka. Skulle jag vinna så åker jag så fort att våren kommer 🙂

 317. Christel Lönn Svara

  Allt i Amsterdam vill jag se!
  Tulpaner, kanaler, konst och diamanter.
  Anne Frank.
  Öl och sparris.
  En julklapp till min man, så glad han skulle bli!

 318. Ulrika jason Svara

  Har aldrig varit i amsterdam men älskar gamla miljöer och händelseplatser. Kyrkor, gamla hus och andra intressanta ställen.

 319. Ebba Malmberg Svara

  Jag vill se de stora fälten med tulpaner. Vore underbart att kunna ge min mamma en resa till Amsterdam i julklapp. Hon älskar allt som har att göra med blommor!

 320. Sara Rick Svara

  Hade blivit ett underbart sätt att fira mitt nya jobb. Med ett besök i Amsterdam med tulpaner, god mat och trevlig atmosfär.

 321. Margaretha Elfström Södergren Svara

  Jag var i Amsterdam på den tiden man vågade lifta, ett tidigt 70-tal, men skulle gärna komma dit igen som vuxen och se helt andra saker. Rijksmuseum blev nog alternativ 1, sen ett restaurangbesök med Rijstaffel och en kväll på en trevlig bar någonstans där man kan sitta och se på folk och utelivet.

 322. Mirjam Jansson Svara

  Amsterdam är en romantisk och vacker stad med kul uteliv och massor med kultur! Här skulle vi få njuta av det mesta.
  Lite shopping och trevliga restaurangbesök skulle vi också klämma in.
  Detta skulle bli en minnesrik resa på mannen och min 55 års dag

 323. Annica Ahlqvist Svara

  Makens 40-årsdag spenderades på hjärtkliniken istället för Amsterdam. Jag vill gärna göra ett nytt försök med Keukenhof, kanaler och tandborstbutiken som lär finnas.

 324. Tomas Svara

  Jag skulle vilja se Rijksmuseum,vandra runt och se alla fina hus och torg och möta folket, samt ta en tur på kanalerna

 325. Lena Svensson Svara

  Jag vill ta med min bästa vän på en resa till Amsterdam där vi kan besöka handväskmuséet, shoppa på Albert Cyupmarket och fika på alla de mysiga caféerna. Hyra varsin cykel och bara njuta.

 326. Gunnel Bergström Svara

  Kanalerna, en Heineken och musee’t, Rijksmusee’t och
  så shopping förstås. Sedan kan man leva på minnen därifrån. Det fina är att med KLM så kommer man ju raka spåret hem…!!!

 327. Therese Svara

  Jag skulle vilja ta med mig min mamma till Amsterdam. Hon har alltid velat åka dit, men har aldrig gjort det. Vi har inte rest så mycket i familjen, både jag och mamma har endast varit utomlands två gånger. Men inte själva. Vi skulle vilja uppleva allt som finns att uppleva i Amsterdam (även om det skulle behöva bli mååånga resor). Mamma är mest intresserad av sevärdheter och natur. Det finns så himla mycket man vill se i en sån stad, särskilt eftersom vi bara varit till Spanien två gånger och inte besökt något annat land.

  Skulle verkligen vilja bjuda med henne dit någon gång, men på grund av att jag är arbetslös och hon är sjukskriven och pappa är förtidspensionär så finns inte pengarna där. Det finns två ställen hon skulle vilja besöka i världen: Kos i Grekland och Amsterdam.

 328. Kerstin Svara

  Jag vill gärna se papegojorna i Vondelparken och djuren på Zoo tillsammans med min unge om vi hade turen att vinna:-)

 329. Kristina Svara

  Jag skulle med min man vilja besöka Amsterdam på våren o se alla tulpaner m.fl. blomster, strosa och kanske åka längs kanalerna. Sitta på mysiga caféer, gå på muse’er Har holländska vänner som vi inte sett på mycket länge så dem vill vi gärna träffa

 330. Dan Svara

  Jag och min fru blir pensionärer nästa år, och vad skulle vara bättre än att ”Börja det nya livet” med att uppleva det riktiga folklivet och nöjerna runt Leidseplein.
  Upptäcka gamla o fina pubar som tex. I Het Aepjen och Old Pub Odyssey, som ska vara den äldsta baren i Amsterdam! ”De Karpershoek”
  Där skulle nog två nyblivna Pensionärer passa in!

 331. Jenny Svara

  Jag har precis läst ut Miniatyrmakaren av Jessie Burton, som utspelar sig i 1600-talets Amsterdam. Hon svepte iväg mig till A med sina målande beskrivningar. Nu har jag upplevt 1600-talets Amsterdam med kryddofter, marsipan och kanaler. Nu vill jag få chansen att uppleva 2000-talets A irl! Vore så spännande!

 332. Erika Svara

  Jag vill se alla vackra broar och sevärdheter från en lyxig kanalbåt med min nyfunna kärlek. Men även ett stort tuplanfält ska mina ögon få skåda.

 333. Ann-Christine Kittel-Olsson Svara

  För en som var med 1968 gäller naturligtvis ”floder power” som jag gärna kryddar med ett glas gott vin på en av kanalbåtarna.

 334. Lena H Svara

  Van Gogh, Rembrandt, tulpaner, kanaler… Behöver man säga så mycket mer än Fantastiskt!

 335. Veronica Svara

  Tulpaner, ksnslerna och Anne Franks hus

 336. Sanna Svara

  Till att börja med hade jag satt mig på ett vanligt café i Amsterdam för att kolla upp det här med att man kan köpa narkotika öppet! Det är väl det som Amsterdam är ökänt för världen över?! Skulle även ta en tur till Red Light District av samma anledning! Skulle även vilja åka när tulpanerna står i full blom och strosa längs nån kanal. Ta en öl på nån uteservering och bara njuta och insupa en annan kultur!

 337. Emma Svara

  Oj! Var ska jag börja?! Fika i Vondelpark, titta på en föreställning på Boom Chicago, njuta av fin konst på Rijksmuseum, få en hemsk men lärorik upplevelse i Anne Frank-huset & givetvis åka på Kanalringen. Det är, så klart, ett måste att titta på tulpaner också. 😉

 338. Marie Setterström Svara

  Hej!
  Skulle vilja se kanalerna & tulpanerna på våren och njuta av att bara vara hemifrån.

 339. Monica Nilsson Svara

  Kanalerna och tulpanerna lockar.

 340. Maria Svara

  Jag vore helnöjd bara av att få strosa omkring och beundra vackra hus och mysa på caféer 🙂 Och tulpanerna och kanalerna förstås!

 341. Sag Lundqvist Svara

  Eftersom jag ser att ni fått hundratals fina inspirerande svar, så är det ingen ide att ens försöka , men skälet till att jag ändå skriver är att jag VILL dit och bara vara, insupa atmosfären i ett främmande land

 342. Susanne Lärkeryd Svara

  Eftersom jag är en stor trädgårdentusiast så kommer jag naturligtvis att sikta in mig på Keukenhof!

 343. Elinor Elovsson Svara

  Ända sedan jag var ung och läste Anne Franks Dagbok har jag velat se huset där de gömde sig, och att få se hennes dagbok på riktigt vore verkligen en upplevelse. Det är viktigt att aldrig glömma det som hände.

 344. Elisabeth Thunegard Svara

  Jag vill helst bara glida runt på kanalerna och se stan därifrån. Red light district är man också nyfiken på såklart.

 345. Olivia P Myrefelt Svara

  åååååh vilken fantastiskt vinst. Jag skulle vilja ta med min min bästa kompis så att vi kan utforska hela Amsterdam. Jag har aldrig varit i Nederländerna och skulle vilja bocka av det på min lista. Amsterdam är en stad man hört mycket om, men aldrig lyckats åka iväg till. Jag skulle vilja besöka inspelningspdelarna från the fault in our stars och fotografera massor från alla kanaler. Verkar vara en fantastisk fin stad. Hoppas på vinst.

 346. Lena Jonsson Svara

  Förutom att beundra alla tulpaner tänkte jag på cykel ta mig runt i Amsterdam, åka över broarna, kanske inte alla 1281 st, men i alla fall några. Kolla in arkitekturen, husen byggda på pelare, hitta fram till Anne Franks hus. Leta efter handväskmuseet, vilket dröm -ett museum fyllt med väskor. Museet med van Goghs verk är ju också ett måste. Men jag tror jag hoppar över Red Light District. Det får bli café- och restaurangbesök på andra ställen. Mer hinner jag nog inte med på en weekend. Nu sitter jag här och håller tummarna!

 347. Lena Johansson Svara

  Amsterdam för mig är konst och museum. Jag skulle gladeligen tillbringa tid i både Rijksmuseet och Van Gogh museet. Sen vill jag promenera,vill helst upptäcka städer till fots. I Amsterdam kan jag inte ungå att åka på kanalerna och se Amsterdam från ett annat perspektiv !!

 348. Ulrica Svara

  För att njuta av Amsterdams underbara atmosfär vill jag ta en båttur på kanalerna. Sen älskar jag ju shopping så Albert Cuyp market är ju faktiskt ett måste!

 349. Björg Strömberg Svara

  Jag har aldrig varit i Amsterdam, så jag skulle bara
  vandra runt och titta på alla vackra hus och kanalerna
  med sina broar och sen bara vara öppen för vad som
  dyker upp! Det skulle säkert bli ett besök på något
  konstmuseum, det lär ju finnas några.

 350. Marie Hedlund Svara

  Skulle så gärna vilja se blomsterprakten i tulpanernas rike och självklart ta en tur på kanalerna.

 351. Ingrid Svara

  När jag tänker på Amsterdam, tänker jag på alla goda (Gouda!) holländska ostar – vilket får mig att vilja dela med mig av ett av mina bästa reseminnen. Man kan gå in i Musse Piggs hus ”The Mickey Mouse House” på Magic Kingdom i Orlando. När jag öppnade kylskåpet i köket, så fanns bland en del annat två ostar – märkta ”Gouda cheese” och ”Very Gouda cheese”, vilket på engelska låter som ”god ost” och ”mycket god ost” 🙂 Så gulligt o humoristiskt på typiskt Disney-vis.

 352. Marie-Louise Alexandrou Svara

  Den vackra staden Amsterdam vill jag resa till en vår,
  hoppas min önskan jag når,
  vill se tulpaner i stora fång,
  vill uppleva det gång på gång,
  samt kanalerna icke att förglömma,
  blir roligt att dem bedömma,
  så jag hoppas på min tur,
  att från er få en ringsignal i min lur.

 353. Ulrika Liljeholm Svara

  Jag skulle vilja köra ett museum maraton när jag besöker Amsterdam. Anne Franks hus och Van Gogh Museum är bara några av de platser jag vill besöka. Jag och min sambo var i Amsterdam för några år sedan, men som studerande småbarns föräldrar så var det sömnen som prioriterades kraftigt;-)

 354. Evelina Svara

  Jag skulle vilja ta med min sambo till Amsterdam och se alla tulpanfält och bara vara, sitta på en uteservering och bara njuta, av att komma iväg och se vad denna stad har att erbjuda!

 355. Frida Bergner Svara

  Ett litet hopp nu tändes hos mig,
  att det kan bli jag som får uppleva detta en helg!
  Att från vardagen ibland man bara vill bort,
  men bara en stund , bara väldigt kort!
  En dröm det vore att få vinna det här,
  då jag dessutom får ta med mig den jag håller kär.
  Då ska vi njuta och äta förstås.
  och tillsammans komma i balans.
  I Amsterdams stad vill jag se,
  Keukenhof, kanaler och museer.
  Hoppas jag nu med KLM allt detta får se!

 356. marianne karlsson Svara

  För det första så vill jag överraska min sambo som fyller på juldagen kan inte hitta på någon present.
  Vi har varit där men inte hunnit med allt, vill gärna se:
  Diamanttillverkning, museum, Anne Franks hus, åka kanalbåt, tulpanfälten i Keukenhof, Madurodam miniatyr park skulle vara jättekul att få se, vi har inte åkt någonstans utan vår son så det är på tiden.

 357. Marie Ritter Svara

  Jag skulle vilja se allt som finns att se, ta dagen som den kommer och låta mig överraskas. Vardagen är ofta allt för uppstyrd och fylld av en massa måsten, men tänk att inte behöva bestämma sig innan utan bara följa med på det som verkar kul eller intressant.

 358. Hanna Svara

  Frukost som mättar, genomtänkt historik
  Dingla med benen, sopplunch med stil
  Promenad i det gröna, kanaltrafik
  Allt det en del av Amsterdams profil

  Färgrika byggnader och nischade butiker,
  och allt annat vackert som lite avviker
  …och en historielektion med Anne Frank,
  och sedan bara dra runt och slå dank

  Dansa loss på Weteringschans,
  i en stad som visar acceptans
  En vinbar i Westerpark, full av charm
  Det sådant som gör att Amsterdam gör mig alldeles varm!

 359. Pernilla D Svara

  Heineken-bryggeriet och naturligtvis alla tulpaner står högst på listan =)

 360. Susanne N Svara

  Amsterdams ALLA färger om våren har alltid varit min dröm!
  De färggranna husen, färgprakten på alla utslagna blommor av alla de sorter, färgerna i de historiska konstverken. Jag bara älskar färg och vill gärna uppleva den i en stad som Amsterdam!

 361. Åsa Svara

  Har aldrig varit i Amsterdam. Vill gärna se tulpanodlingen då tulpaner är min favoritblomma.

 362. Rut Hagman Svara

  När det våras kommer längtan att få resa till Amsterdam. Minnen av barnens cuper med fotboll och seglingar på Ijsselmeer gör sig påmind. Även ett besök i Keukenhoof skulle förgylla tillvaron. Tänk att få återvända till dessa minnen på gamla dar.

 363. Carina Svara

  Har aldrig varit i Amsterdam, har pratat många gånger om att åka dit. Håller tummarna nu att jag får bjuda min man på den resan. Självklart vill jag se tulpanerna blomma.

 364. Birgit Svara

  Allt allt allt som man kan göra och ta sig till med rullstol.

 365. Ingrid B Svara

  Som trädgårdsfantast o florist vill jag gärna se tulpanfälten! En gång mellanlandade jag i Amsterdam och fick då se det fantastiska ”lapptäcket” av förmodade tulpaner. Det skulle vara härligt att få se dem även på närmare håll!
  Sedan vill jag gärna gå med på en guidad rundvandring i staden och en gång för alla lära mig skillnaden på coffee house och coffee shop – jag vet att EN av dem huvudsakligen säljer kaffe och den andra något annat uppiggande preparat – men vilket var vilket nu igen?…

 366. Håkan Svara

  Jag vill möta våren med att åka på kanalerna och se tulpaner.

 367. Åsa Ullström Svara

  Jag vill gå i Cornelis Wreesvijks fotspår.

 368. Ingela Bäckström Svara

  Skulle ta med mor till Amsterdam för att få se parken kokenhof bättre mot förra gången ta vi inte hade tid för det var med guide och skulle se annat också.bara få gå där strosa se på allt som blommar aven att se blomster auktionen och strosa längs kanalerna

 369. malena Svara

  Min väns hem, saknar henne.

 370. Bo Thornberg Svara

  Jag vill åka till Amsterdam om våren och leta efter The Green Light District, parkerna med skira nyutsprungna löv och tulpaner, tulpaner, tulpaner, som Sven Jerring skulle ha sagt. Om det regnar så vill jag gå in på Rijksmuseum och titta på de gamla mästarnas stilleben, ljuvligare än det finaste foto, druvor med imma, gnistrande glas med vin. Sen kan jag ta och tura med spårvagnar för att se var jag hamnar och i skymningen en kanaltur när lyktorna tändes och så en middag på en liten restaurang i ett smalt lite lutande gathus med utsikt över kanaler.

 371. Magnus P Svara

  A nne Frank House

  M useumkaart

  S tedelijk

  T ropiska museet

  E mperors Canal

  R ed light district

  D am torget

  A lbert Cuyp market

  M ed min blivande fru

 372. Lotta Eliasson Svara

  Jag vill se och uppleva våren i färgrika och vackra Amsterdam!

 373. Hannapalms Svara

  Jag vill se kanalerna! Gärna sittandes på en båt och bara njuta! 🙂

 374. ANITA A Svara

  åka på kanaler och titta på tulpaner

 375. Andreas Eliasson Svara

  Jag skulle vilja besöka ’t Doktertje, Lilla doktorn, för att njuta av kall öl och varm jazz.

 376. Sofia Tynn Svara

  Jag vill till Waterlooplein och den stora loppmarknaden As coolt!

 377. Adele de Waard-Gidge Svara

  Att få färdas på Amsterdams kanaler under de vackra upplysta broarna och verkligen få känna historien andas .
  Med vänlig hälsning,
  Adele

 378. Marlene R Eng Svara

  Tänker naturligtvis på tulpanerna, så under den perioden då dessa blommar skulle definitivt vara riktigt trevligt att besöka staden.
  Men jag kan tänka mig att Amsterdam har mycket mer att erbjuda!?

 379. Peggy Lundgren Svara

  Helst av allt skulle jag vilja besöka några marknader! Botanisera bland antikviteter och loppisprylar, vilket är ett stort intresse. Antiekzentrum verkar intressant, likaså Waterlooplein loppmarknad. Superkul vore också att besöka den stora blommarknaden.

 380. Maria Holst Svara

  Amsterdam vill jag återuppleva när det blir vår
  Beskåda tulpanprakt
  högt på listan står
  Liksom en tur längs kanaler
  Och strosa runt på Prinsengracht och titta på alla pinaler

 381. Jörgen Lundmark Svara

  Kanalerna, tulpanerna på våren, museer, Heinekenbryggeriet ja, så mycket som möjligt av Amsterdam faktiskt.

 382. Sandra Svara

  Tulpaner, tulpaner, Tulpaner!! Jag älskar dem!!

 383. Birgitta Palmér Svara

  KANALER-BLOMMOR-KONST och ANTIKVITETER! Med lite planering så kan jag säkert kombinera dessa önskemål i Amsterdam. CanalBus Hopon-Hopoff ett dygn är ett bekvämt sätt att ta sig till olika sevärdheter och själv få bestämma hur lång tid de får ta.Dessutom ”flyter” hela staden förbi.Jag vill till VanGoghmuseet (om det inte är för lång kö) och den flytande blomstermarknaden på Singel Gracht. En antikrunda i Spiegelkwartier(rakt över bron från Rijksmuseum) och så många loppmarknader jag hinner med. Den största finns på Waterloo Square.Det får bli en lång-weekend! Det ska finnas tid att sitta ner- ta en espresso,eller en bit mat, eller bara kolla på folkvimlet och njuta av vårsolen(förhoppningsvis)

 384. Emma Forsgren Svara

  Jag skulle vilja uppleva kulturen i Amsterdam. Vandra runt bland gamla byggnader, gå på museum. Fika på en uteservering och ta en tur på kanalerna. Hand i hand med min man. Att tulpaner är min älsklingsblomma känns ju bara som en bonus!

 385. Anette Svara

  Nu låter det här kanske udda. Men jag arbetar med personer som injicerar droger och prostituerade så för mig hade det varit väldigt intressant att besöka red light district samt skulle jag vilja besöka någon av deras lågtröskel-mottagningar för personer som injicerar droger.

 386. carolina Svara

  Jag skulle gärna vara med på Queensday och naturligtvis se alla tulpaner

 387. Ritha Jonsson Petri Svara

  Jag vill kort och gott se heeela Amsterdam. För där har jag aldrig varit =))

 388. Camilla Sandmark Svara

  Helst av allt vill jag träffa min gamla brevvän igen! Han var och hälsade på mig här i Sverige på 90-talet men sedan så tappade vi kontakten. För en tid sedan hittade jag på honom via facebook och fick en stående inbjudan att komma och hälsa på. Tänk vad kul det skulle vara att få resa dit och bli visad allt som är värt att se av en infödd, precis så som jag visade honom min stad då för länge sedan.

 389. Marie-Louise Svara

  Gå på upptäcktsfärd bland alla små gator och gränder, hitta udda butiker med spännade saker, hoppa undan för cyklister och njuta av livet.

 390. Laila Svara

  Det skull vara kul att uppleva Amsterdam på riktigt. Förra gången jag var där var på bilsemester budget med en Volvo Amazon. Bodde i bilen medan grodorna höll symfoni utanför. En förfärlig natt, men jag såg red light distrikt, promenerade i stan. Var på något torg och handlade samt såg tatueringsverkstad mm. Idag hade jag vandrat runt tagit en öl och tittat på tulpanerna,

 391. Jörgen Svara

  Vi skulle planera en aktiv vårhelg och upptäcka Amsterdam från cykelsadeln!

 392. Berra Svara

  Jag vill åka på våren och se alla tulpaner samt åka med en kanalbåt och hålla handen med min sambo.

 393. Åsa V Svara

  Jag skulle vilja uppleva en härlig blomstermarknaden med all sin prakt. På kvällen vill jag åka med kärleken på kanalerna under upplysta broar. Maken vill att vi slänger in ett besök på Heinekens museum också så det skulle det också bli 😉

 394. Robert Svara

  Både jag och min flickvän har planerat att åka till Amsterdam länge, men vi har varken haft tid eller pengar för att det skulle gå ihop. Vi båda har ett stort intresse för öl och dryck, vi hade spenderat våra dagar på en cykel och en på massa olika bryggerier som staden har att erbjuda. Detta hade varit den perfekta julklappen till min flickvän då jag aldrig lyckas med klappar, vilket har resulterat till att vi inte köper till varandra längre…

 395. Ana K Svara

  Annes hus är ett Måste, Strosa runT och kanskE göra ett stopp på RembranDtmuseet, Ta en tur på kanalen och njuta av seMestern.

  • Ana K Svara

   Sista delen meningen ska vars: tA en tur på kanalen och njuta av seMestern.

 396. Jenny Svara

  Jag skulle vilja strosa bland kanalerna, träffa holländare och få möjlighet att bo på en båt.

 397. Lotta Carlson Svara

  Vill så gärna sitta och äta pommes frites med majonnäs och titta på pråmbåtarna.

 398. Helena Dahlberg Svara

  Jag vill uppleva atmosfären i gamla stan, strosa i Vondel park och självklart besöka Van Gogh museet! En dröm skulle gå i uppfyllelse om jag fick uppleva hans fantastiska målningar på riktigt!

 399. Hans Möller Svara

  Min önskelista är:
  ett besök på Heineken
  ta en båttur på kanalerna
  Goghmuseum
  ta kort framför ”I amsterdam”-skylten
  om det är tulpantider vill jag absolut besöka Keukenhof
  och innan jag åker hem vill jag köpa med mig Edamer och Goudaost!!

 400. Carina Svara

  Jag skulle ta en lång båttur på kanalerna, cykla runt på Amsterdams pittoreska gator & så vill jag se Anne Franks hus. Gärna en tur ut på landet för att se prunknande tulpanfält. Som avslut & kanske resans topp, ett besök i Amsterdams diamantkvarter…kanske mannen överraskar med något glittrigt..,

 401. Paola Svara

  Det finns ju precis hur mycket som helst att se i Amsterdam, men jag vill absolut inte missa det fantastiskt spännande etnografiska museet Tropenmuseum!

 402. Anette H Svara

  Kanal, tulpan och bjuda Rembrandt på en kall Heineken

 403. Ann Svara

  Måhända inte så originellt men som förstagångsbesökare i Amsterdam vill jag utforska kanalerna och beundra tulpanerna!

 404. Claudia Kerttu Svara

  När vi gifte oss för 20 år sen var vi inte så rika, bröllopsfesten blev på grannbyns kafé på en fika.Nu när vi stora barn har, känner vi att upptäcka världen finns ju kvar. I Amsterdam finns sånt vi älskar att göra gå på museér, vandra i staden, Anne Franks hus Damtorget och på historier höra. Åker gärna när tulpanerna slår ut, och hoppas drömresan blir av tillslut!

 405. Agneta Svara

  En underbar stad minns jag,var där som liten. Skulle vilja uppleva detta igen med min man. Då skulle vi se på alla blomster marknader, Anne Frank, diamant slipningar, kaféer, kanal tur, ja listan kan göras lång… Längtar tillbaka helt klart

 406. Ida Svara

  Jag var i Amsterdam som tio åring och skulle så gärna åka tillbaka och återuppleva den staden som jag minns som bland det finaste jag upplevt

 407. Linda Lindholm Svara

  Drömt om att få besöka Amsterdam sen ja va liten vill se dem alla Tulpanerna =). Ta med min sambo på en romantisk resa skulle inte vara fel besöka Anne Frank huset vill oxå göra , läste boken som liten första gången. Se allt det vackra jag hört talas om skulle vara en välsignelse

 408. Britta Högström Svara

  Lätt fråga att besvara för jag har alltid velat besöka världens vackraste vårpark – Keukenhof och även blomstermarknaden i Amsterdam.

 409. Petra Svara

  Anne Franks hus är obligatoriskt att se för oss
  Heiniken smakar gott, förstås
  Men tro det eller ej – det som gör oss nöjdare
  är väskmuseet, som lär vara en riktig höjdare!

 410. Ulrika Svara

  För nästan tjugo år sedan pluggade jag i Holland, och vi passade på att åka till Amsterdam alla helger vi kunde – så nu skulle jag älska att visa min dotter den här underbara staden! Visa godbitarna i Jordaan, åka ut till Keukehof och njuta av parken, sitta på café och äta stroopwafels, njuta av konst och rolig shopping.

  Ha en riktigt härlig helg tillsammans helt enkelt!

 411. Åsa Svara

  Jag skulle vilja uppleva atmosfären 🙂

 412. Eva-Karin Hansson Svara

  Jag vill åka till Amsterdam för att få se den vackra arkitekturen och kanalerna, och så klart tulpaner. Det vore otroligt givande att få åka dit.

 413. Tarja Russo Svara

  Jag vill se glädjen och lyckan i min mammas ögon när hon får uppleva sin dröm, tulpanerna i Keukenhof på våren. Dessutom blir hon 80 år ung och det vore så fantastiskt att få resa med henne och fira i Amsterdam.

 414. Birgit Svara

  Queens Day förstårs vilken fest, cykla längs kanalerna, se alla vackra tulpaner så härlig vårkänsla det blev!

 415. Anna Karlsson Svara

  Jag skulle vilja överraska min fästman med den fina julklapp att i vår åka på en resa för att se blommande tulpaner, vackra kanaler och njuta av goda middagar på mysiga restauranger i Amsterdam!

 416. Inga-Lill Svara

  Få se tulpaner, bryggerier, kanaler och förhoppningsvis möta våren i Amsterdam med min stora kärlek.

 417. Anna Ericsson Svara

  Jag har aldrig varit i Amsterdam tidigare och jag vill åka dit och få se kanalerna och tulpanerna, uppleva våren där som så många pratar om. Jag vill se allt där !!

 418. loui Svara

  Hortus Botanicus är en botanisk trädgård per eminens, dit vill jag fara när solen bränns,
  strosa i skuggan under höga träd, kanske en skylt om ”Gräsmattan ej beträd”, fast skriven på Holländskt manér, tulpaner var helst jag ser, och inskeppade växter från Holländska Antillerna, Belladonna som vidgar pupillerna, som gör att jag ser storögt på pistillerna. Sen får jag nog ta en Amstel eller två, sen kan jag vidare gå, att upptäcka allt som staden bjuder, fast jag ska undvika …hrm, men en kanaltur är alltid skoj, nästa dag kan jag ta mig runt med hoj, man får inte vara loj.

 419. Elisabeth Johansson Svara

  Var i Amsterdam för många år sedan. Vill gärna komma dit igen och uppleva denna fantastiska stad.

 420. Lena Svara

  Botaniska trädgården vore intressant, lite konst på det blir helt charmant.

 421. Åsa Franzén Svara

  Eftersom jag älskar tulpaner har det länge varit en dröm att komma dit på våren och se denna blomsterprakt i verkligheten, alla konstverk gjorda av blommor och blomstertåget förståss. En tur med kanalbåt måste också upplevas på plats i vackra Amsterdam.

 422. Anna Svara

  När du nu ska få ut och fara, vi två bara ska få vara. Resa till en spännande stad med mycket att se och göra- läs vidare så får du höra. Åka kanal, cykla och dofta på tulpaner, det är en av mina många planer. Dricka favoritöl och äta gott, vem vet-du kanske till o med får bo flott?

  Så skulle mitt otroligt fyndiga julrim till min fina sambo lyda om jag hade turen att få vinna denna härliga resa. Håller tummarna!

 423. Dennis Forsgren Svara

  Har aldrig varit i Amsterdam och har alltid blivit lite förälskad av staden när jag sett bilder eller film på den. Känns som bästa perioden att resa där är på våren när allt börjar blomma och kanalerna blir extra vackra, sen skulle jag gått till Heinekens bryggeri och avsluta med en Ajax match eventuellt vill jag åka i Juni när Friidrotts-EM håll där.
  God Jul önskar Dennis!

 424. Mauritz Nyberg Svara

  Att få möjligheten att gå runt i Anne Franks hus i
  Amsterdam låter besökaren stanna upp i tid och rum. Här gick Anne igår och jag idag. Historiens vingslag kan inte bli klarare och lärorikare!

  .

 425. Gertrude Lund Svara

  Jag vill åka båt på någon av kanalerna och hyra cykel. Jag vill gå på Van Gogh museet och besöka Anne Franks hus, blomstermarknaden Bloemenmarkt, Red Light District och gå på cafeer. Vore underbart att få komma iväg.

 426. Ingemar Foss Svara

  Rijksmuseum, Van Gogh, Red-light district, Heineken, magin. Amsterdam kittlar verkligen fantasin. Kanalerna, cyklisterna, pannkakshusen,
  drivet. Allt detta skulle bli ett minne för livet!

 427. Henrik B Svara

  Rembrandt och Van Gogh har ju egna museum som passar mej.
  Rijksmuseum har jag hört är helt nyrenoverat !

  Sedan vill jag åka sightseeing på kanalerna. Gärna med en mysig middag samtidigt !

  Hoppas , hoppas !

 428. Ulla-Britt Svara

  Båttur på kanalerna, ett skönt sätt att se staden.
  Besöka Rijksmuseet och Van Goghmuseet och besöka Amsterdams jätteloppis. Vårens alla tulpaner och andra vårblommor i Keukenhof.

 429. Cina winstedt Svara

  Allt – Amsterdam är fortfarande på ” att besöka listan ”, så jag skulle bara gå runt och njuta och kanske möta våren med min man.

 430. Ulla Johansson Svara

  Kanaler och tulpaner

 431. Minfågelärblå Svara

  Tulpaner, tulpaner, tulpaner – tulpaner gör mig lycklig ända in i själen!! (och då brukar det bara handla om en enkel bukett från Ica), jag kan bara fantisera om vad en resa till tulpanens hemvist skulle göra med min hjärterot! Ett självklart stopp på Amsterdamvistelsen skulle vara den flytande blomstermarknaden, där både syn och doftsinne skulle få sitt lystmäte, aaaaah! *lyckorus* Sen vill jag besöka Keukenhof-parken och stanna där bland tulpanerna (tänk dig mig lite som Tjuren Ferdinand) ☺

 432. Marie Svara

  Möta våren i Amsterdam vill vi jag och min man.
  Uppleva konst och kultur är ju inte fel. Se sig om i i vackra kvarter.
  Museer i mängd, öl på fat,
  det vore underbart.

 433. julia R.K. Svara

  se ajax spilla hemma fotboll
  och ha dom på nära håll
  skulle spilla stor roll
  jag hoppas vinna
  eran beundrarinna
  Julia R.K.

 434. Lotta Svara

  Allra helst skulle jag vilja se det jag förknippar med Amsterdam – tulpaner. Med mig på resan skulle jag ta min väninna som alltid ställer upp för vår familj i vått o torrt.

 435. Ingalill Svara

  Jag önskar att få se Amsterdam tillsammans med min sambo Janne. Vi har båda varit där som unga men längtar efter att få se det igen. Vi vill se alla vackra tulpanfält, vackra parker, åka båt på kanalen, njuta av staden och varandra äta gott och ha det bra. Hoppas på tur, det skulle vara så roligt.

 436. Liz K Nilsson Svara

  Vill se Anne Franks hus (efter besöket i Krakow och Auscwitz i somras), kanalerna och gärna bo på en kanalbåt. För övrigt vill jag upptäcka staden efter hand, dricka öl och äta massor av goda ostar.

 437. Marike Wikström Svara

  Både jag och min man är riktiga museumfans! Finns en hel del att besöka på den fronten. Anne Franks hus är ett måste då vi inte får glömma Europas mörka historia. En och annan öl på en uteservering för att svalka strupen och vila fötterna är ju också ett måste!

 438. Gunilla Björkengren Svara

  Kanalerna och åka kanalbåt är det främsta jag vill se i Amsterdam men även förena nytta med nöje så jag vill gärna se Anne Franks hus!

 439. Linda Olsson Svara

  Jag och min man har på två år, två barn fått, så detta skulle göra oss båda gott. En weekend i Amsterdam för två, vad skulle vi då hitta på?! Gå hand i hand efter kanalerna, Lindengracht marknad, ta en öl på en mysig pub eller besöka några museum, det skulle för oss vara underbart!

 440. Lena Svara

  Har varit i Amsterdams glädjekvarter.
  Sett tulpaner och träskor och så mycket mer.
  Anne Franks museum återstår,
  och handväskemuseum om det går.

 441. Janette Svara

  Den klassiska vykortsbilden med Alla kanaler som går genom Amsterdam, broarna och alla cyklar som parkerats på bron…

 442. Magnus Hoglin Svara

  Gott öl, shopping och nya vyer! Lite nyfiken på kanalerna och båtlivet…
  :o)

 443. Bengt Simonsson Svara

  Rembrant och tulpaner
  Rembrant och narcisser
  Rembrant och kanaler
  Alla broar över kanalerna

  PS glöm inte alla andra skäl att åka till Amsterdam !

 444. Susanne Svara

  Jag vill bara vandra runt längs med kanalerna och njuta av vårsolen 🙂

 445. Ciri Sandell Svara

  Kultur, kanaler och traditioner
  är intressant vid besök i nya nationer.

 446. Tomas Svara

  Anne Frank huset. Som förälder tycker jag det är viktigt att min dotter tar del av historien. Det ger även perspektiv och mening åt resan. Men vi ska ha kul också!

 447. Eva-Marie Svara

  Åh, vilken underbar tävling!!
  Jag älskar tulpaner i alla dess färger och hade varit som ett överlyckligt litet barn mitt bland alla tulpaner!! Det är verkligen en fröjd för ögat. Ha det gott!!

 448. Ella Svara

  Vill åka på kanalerna, gå på museum, dofta på blommorna och äta en massa pommes i strut.
  Vill uppleva en massa med sambon och drömmer om att vi efter inställda resor äntligen kommer iväg och firar vårt 5-årsjubileum tillslut!

 449. Lena Barood Svara

  Skulle så gärna vilja besöka Anne Franks hus! Jag har varit med båda mina pojkar i Polen och besökt Auschwitz och konsentrationslägren där. Skulle vara intressant att visa dem hur de gömde sig och hur de levde. Att få se tulpaner och kanaler är bara bonus!!!

 450. Birgit Marmvik Svara

  Amsterdam på våren en dröm. Natur och djur är min o makens passion. Zoologiska parken har allt för oss.
  Promenad i Amsterdam bland kanaler och väderkvarnar som det finns åtta stycken av, samt Vondelpark skulle vara underbart för oss med fina foto-objekt.

 451. Inger Rydgren Svara

  Vill helst se Keukenhof och alla kanaler. Återuppleva minnen med min man från Amsterdam dit vår första gemensamma resa gick 1975. Har inte besökt staden sedan dess.

 452. Leila Kalmertun Svara

  Jag vill möta våren på cyklel genom gator, torg, parker och över kanaler på väg till Stedelijkmuseet eller även kallat ”badkaret” i folkmun. Vore fantastiskt att få se denna omtalade byggnad och dess innehåll i verkligheten!

 453. Annica Wigert Svara

  Om jag Resias Amsterdamresa vinner
  ska jag på de bruna caféerna njuta jeneverruset.
  Äta rijsttafel, pannkakor och om jag hinner
  besöka det världsberömda Anne Frank-huset!

 454. Agata Garpenlind Svara

  Hej, Amsterdam!
  Ska bara borsta av mig mitt resdamm
  Sen ska jag cykla, le mot tulpaner
  Strosa över broar, längs kanaler
  Såklart smida många kultiverade museiplaner
  Och så softa i kaféstolen
  Bara sitta och kisa i vårsolen

 455. Annette Svara

  Vill uppleva kanalerna, cykla runt i stan, se Anne Franks museum, sitta och fika i vårsolen, njuta av tulpanernas färgprakt och bara vara :)!

 456. Carina Colebring Svara

  Att få se tulpanfältens härliga glöd igen
  Med en glad, trevlig och reslysten vän
  Samt att tillsammans på Amsterdams gator få strosa
  Gör att jag åt sydväst gärna styr min kosa

 457. Jeanette Svara

  För mig skulle det nog handla mer om att få visa Amsterdam för min pojkvän eftersom min släkt kommer därifrån. Jag skulle få honom att upptäcka all den maten som jag är uppväxt med, strosa längs med dom små gränderna och peka ut platserna som har haft betydelse för mig i min uppväxt.

 458. Emelie Svara

  Skulle jag vinna denna resa så skulle jag ge den till mina föräldrar för det är det minsta jag kan göra för dom då dom alltid ställer upp för mig och alltid finns där oavsett vad det gäller. Förra året gick min morfar bort hastigt och detta år har varit psykiskt påfrestande då det hänt mycket även privat så en sån här resa skulle få dom att tänka på annat och bara få rå om sig själva. Pappa skulle definitivt vilja uppleva kanalerna och mamma skulle nog vilja gå på Anne Franks museum, sen att bara strosa runt på gatorna och i affärer skulle göra mycket för dom. Håller tummarna!

 459. Ingrid karlsson Svara

  Att se blommande tulpaner och sitta på en uteservering längs kanalen i Amsterdam, det vore perfekt!

 460. Karin Svara

  Jag skulle vilja se Anna Franks hus. Men jag skulle även gå omkring och titta på alla byggnader och så klart äta och mysa. Shoppa skulle jag också hinna med

 461. Ewa Jonsson Svara

  Åka längst kanalerna… Se de underbara Tulpanparkerna❣ Umgås

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.