Vinn presentkort på MSC Cruises värde 5.000:-

I dagens tävling kan du vinna ett presentkort på MSC Cruises värde hela 5.000:-! Varför inte låda drömmen bli sann och res iväg på kryssningen du drömt om.

02-dec_msc

Vill du ha en upplevelse med intryck som finns kvar hos dig långt efter du har varit på semester? En kryssning med MSC Cruises ger dig mer än bara en avkopplande semester; du får se och uppleva flera länder och flera städer under en och samma kryssning i kombination med det härliga liv du lever ombord på fartygen. MSC Cruises är ett italienskt rederi med världens mest moderna flotta och är välkända för sin ”state of the art” arkitektur på fartygen.

För att vinna presentkortet vill vi att du berättar för oss vad du tycker lockar allra mest med att åka på kryssning. Skriv ditt svar som en kommentar nedan senast 2/12 kl. 23.59 då tävlingen avslutas.

Vinnarna presenteras under nästa vecka via e-mail samt med ett inlägg i bloggen. Vinnaren/vinnarna utses av en jury och beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsterna kan inte bytas mot kontanter. Anställda samt deras familjemedlemmar på Resia och MSC Cruises får inte delta. Tävlingen är öppen för samtliga som är över 18 år och som är bosatta i Sverige. Presentkortet löses in i någon av Resias butiker.

Tävlingen är avslutad! TACK snälla ni för alla fina bidrag!
Juryns val föll på Emma Forsgrens motivering där vi tyckte att hon fångat hur en kryssning är på ett bra sätt.

Att resa på en kryssning skulle vara som att bo i en liten lyxig by med fina restauranger, lyxiga spa, flotta affärer, rolig underhållning samtidigt som man transporteras och får uppleva nya spännande ställen. Det måste ju vara ett vinnande koncept!

339 Responses to Vinn presentkort på MSC Cruises värde 5.000:-
 1. Linda Andersson Svara

  Det som lockar mig mest är den stora blandningen människor och möjligheten att se flera olika länder på samma resa. Den stora variationen av aktiviteter på båten är med en stor faktor som gör att jag lockas av just kryssningar. Jag kan ligga på spa avdelningen och bli inpackad och ompysslad eller köra fullt ös medvetslös i poolen. Hur kan man inte bara älska det?!

 2. Malin Fredriksson Svara

  Människorna, shower, maten, shopping osv… ALLT…
  På en liten yta så hittar man verkligen allt för en lyckad semester med intryck som består för både stora & små.

 3. Kristin Svara

  Att verkligen kunna slappna av, inte känna någon stress över att jag har tider att passa eller saker jag måste göra – bara vara på ett ställe och verkligen kunna ta det lugnt!

 4. Elisabeth Andersson Svara

  Härligt att kunna vakna i en ny hamn och besöka olika platser. Äta och dricka gott och bara vara och göra det man känner för.

 5. Sture Abrahamsson Svara

  Har aldrig gjort nån kryssning, men hört mycket om det. Det som lockar är nog grejen att man kan koppla av samtidgt som man ändå ”rör på sig”.

 6. Anna L Svara

  En kryssning bjuder aktivitet, vila, underhållning, äventyr och tid tillsammans med familjen, allt på samma plats glidandes på vackert hav med siktet på för mig ännu okända destinationer. En riktig drömresa att få göra en gång i livet.

 7. Ingela Bäckström Svara

  En kryssning där man får göra olika strandhugg för att se olika länder och kultur blandat med historia.och att få sätta sig vid dukat bord och pröva på olija rätter för att sen se solnedgång från däck och bara njuta av lugnet och höra vågorna skvalpa mot fartyget skulle vara underbart

 8. Pierre S Svara

  Har alltid sagt att jag en gång vill kryssa
  min söta sambo i fören kyssa
  plats för romantik
  på en resa så unik
  ett spännande koncept att prova på
  tror jag skulle trivas då
  och helt givet
  få ett härligt minne för livet

 9. Elisabeth Thunegard Svara

  Att man får komma till många olika länder. Avkopplande att inte behöva tänka på något, bara åka med.

 10. Marko Svara

  Avkopplingen, lite egentid och bara få njuta av allt ombord och uppleva alla nya hamnar och städer man besöker under en kryssning.

 11. Anita L Svara

  Utan att behöva packa, ändå komma till nya platser och få nya upplevelser varje dag.

 12. Ann-Helen Johansson Svara

  Att åka på kryssning är helt oslagbart! Har du testat det en gång, vill du inte ha någon annan semester. Att vakna upp på nya ställen varje dag, underbar mat, trevlig underhållning, Du får många nya intryck som lever kvar länge! Testa! Du blir inte besviken!

 13. Lisa Svara

  Det som lockar mig är all variation som finns! Poolhäng, shopping, spa och få se olika länder och hamnar! Att få härlig tid ihop med familjen där det finns något för alla smaker.

 14. Sara Ekman Svara

  Jag älskar att kryssa och det som lockar mest är att få se och uppleva flera olika platser på en och samma resa!

 15. Louise B Svara

  Det som lockar allra mest för mig är havet, jag älskar att vara till havs och få njuta av det vackra oändliga. Men att samtidigt få se så många ställen, och att samtidigt kunna njuta av livet till fullo ombord på en båt gör det hela perfekt!

 16. Ulla Andreasson Svara

  Det som jag uppskattar allra mest med en kryssning är att få dela de oförglömliga upplevelserna med mina närmaste. En kryssning passar alla åldrar. Det är fantastiskt att på samma resa få besöka så många olika platser, kunna delta i spännande utflykter, njuta av utsökt mat och goda drycker samt att kvällstid bli erbjuden högklassig underhållning.

 17. ola lagström Svara

  Eftersom jag är gammal sjöman så skulle det vara härligt att få åka på havet utan att behöva arbeta.

 18. Kerstin Törnkvist Svara

  Kryssning är helt enkelt underbart! Jag har bara varit på en enda, men jag ”blev fast” direkt. Blev behandlad som en drottning varenda sekund av serviceinriktad, vänlig personal som gjorde allt för att min resa skulle bli perfekt.
  Nästan varje dag vaknade jag upp i en ny hamn och ofta dessutom i ett nytt land. Dagen kunde jag sedan fylla med aktiviteter, underhållning, utflykter etc eller bara sitta helt avslappnad i en däckstol och se ut över havet. Allt beroende på humör.
  Jag träffade människor från olika länder.
  Kryssning är verkligen prisvärt om man tänker på allt som ingår.
  Och dessutom behöver man endast packa upp resväskan en enda gång till skillnad mot andra rundresor. Bara det! 😀

 19. Daniel Svara

  Jag skulle vilja att min mormor Laura får åka på en kryssning. Hon har jobbet hela sitt liv i fabrik för att försörja sina fyra barn, och aldrig fått tid att resa. Nu, när hon är pensionerad och börjar bli till åldern skulle en kryssning vara perfekt för henne att se andra platser, på ett mer bekvämare sätt och det är någonting jag skulle vilja visa henne någon gång i hennes liv.

 20. Lena Wellman Svara

  Att få känna sig omhändertagen och samtidigt få se nya spännande platser, leva gott och umgås med de viktigaste människorna i mitt liv.

 21. Mona Damsberg Svara

  Har gjort en kryssning och det var så mycket bättre än vad jag hade väntat mig! Full service, mängder med aktiviteter, god mat, vila eller full fart. En överraskning varje dag i ny hamn och till nya upplevelser. Detta är något jag skulle kunna göra om flera gånger till!

 22. Lena E Svara

  Den bedövande vackra utsikten som går från fastland, kobbar och skär till oändligt hav och tillbaka, gånger 4.

 23. Gunilla Svara

  Kryssning-en dröm som skulle kunna bli verklighet !

 24. Boa Berg Svara

  Fördelen med en kryssning för mig är att man verkligen är borta från allt. Den perfekta avkopplingen och möjligheten att bara göra sånt jag gillar. Sen är det inte så stor risk att gå vilse ombord på en båt, du är ju ändå hele tiden på samma båt.

 25. Håkan Kjellin Svara

  Att man flera storstäder får se.
  Att vid poolen få le!
  Att på restaurang man får gå.
  Att romantik i hytten få.
  Att shoppa och glömma allt trist.
  Att ta en drink nära en barpianist.
  Att dansa med kärestan och henne kyssa.
  Det är för oss att kryssa!

 26. Åsa Svara

  Kryssning för mig är lyxkänsla. Samma rum men vakna upp med ny utsikt varje dag. Glida ut från hamnarna i natten och se stadens ljus gnistra i vattnet. Träffa nya intressanta människor från världens alla hörn. Och sist men inte minst avslappning, inhämtning av ny energi , njuta av en SPA behandling och bygga på kärleksrelationen ❤️

 27. Birgitta Svara

  Kryssning är en önskedröm för mej! Så jag kan bara ana hur det skulle vara. Tror det är fantastiskt att få se många vackra platser och samtidigt glida runt på havet med allt vad ett kryssningsfartyg har att erbjuda. Det skulle vara underbart att vinna idag!

 28. Ulla Eriksson Svara

  Tänk så bekvämt att installera sig i sin hytt,
  och varje dag få se något nytt.

 29. Camilla Hassel Svara

  Den ultimata semestern. Du kan göra vad du vill. Men behöver inte flytta på dig, men ändå uppleva nya saker.

 30. Johanna Svara

  Älskar att åka på kryssning, Nu har jag aldrig fått uppleva just en kryssning där man får vakna upp till ett helt nytt ställe varje morgon. Det är nog det som lockar mest, att man får se så himla mycket. Att åka med MSC Cruises är ett definitivt val för mig och min blivande då vi kommer åka på bröllopsresa nästa år.

 31. Katja Lund Svara

  Att åka på kryssning är är min mans drömsemester! Han älskar färjor, och att få kryssa i Medelhavet vore fantastiskt! Vi båda älskar känslan av att friheten på däck, havsluften och solen i ansiktet, den goda maten och lyxen att kunna gå på spa. När man åker kryssning finns allt tillgängligt på ett och samma ställe, avkopplande!

 32. Birgitta Tretvik Svara

  Det finns ju någonting för alla att göra, oavsett ålder! Och maten….maten verkar vara fantastisk! Och tänk så nära man har till sängen, när man ska lulla hem, mätt och go

 33. Betty Svensson Svara

  All-in-clusive på land har inte varit min meloid,
  men till havs blir kryssning ett äventyr och ett underbart sceneri!
  Relaxa och njuta av allt som bjuds,
  den ultimata semestern med MSC står nu flott till buds!!

 34. Jenny-Anne Johansson Svara

  Jag är en person som trivs att vistas ute till sjös. Jag har bara varit på en ”riktig” kryssning och jag upplevde en form av frihet och 0% stress. På land kan jag ibland känna mig stressad då det är mycket jag vill se på kort varsel. En kryssning är helt enkelt avkopplande!
  Hälsningar Jenny-Anne

 35. Åsa Svara

  Det bästa med att åka på kryssning är att man kan uppleva nya platser i stort sett varje dag utan att behöva packa väskan och checka in på ett nytt hotell. Man har ”hotellrummet” med sig

 36. Inger Sundblom Svara

  Att en resa bir så mycket mer
  än att bara bli en plats som jag ser.

 37. Lena Modin Hedberg Svara

  Att resan mellan de olika platserna blir en upplevelse istället för bara en transport.

 38. Annika Svara

  Jag har aldrig kryssat men jag skulle jättegärna vilja prova. Att bo på ett fartyg är som att vara i en stad och jag ska absolut ha en balkonghytt där jag kan sitta med en eftermiddagsdrink och blicka ut över det glittrande havet.

 39. Lena Wigren Svara

  På kryssning har man alltid havsutsikt, allt på ett ställe bara att njuta och ta det lugnt eller engagera sig i något av skeppets alla aktiviteter.

 40. Kajsa Rasmusson Svara

  Att det blir innehållsrik semester med många stopp på olika spännande ställen och att bo på ett flytande linissmhälke med havet som granne.

 41. Kerstin Svara

  Det som lockar mig mest att uppleva flera länder utan att själv behöva använda flyg eller tåg för att nå detta.
  Att känna lyx i vardagen och bli uppassad av väldigt trevlig personal.

  Har precis förlovat mig och kan verkligen tänka mig att åka på n kryssning med MSC Cruise på min bröllopsresa.

 42. Mats Svara

  Det som lockar med denna typ av semester är de lite ”motsägelsefulla” kombinationerna av upplevelser och intryck den kan ge:

  Bekvämligher vs Äventyr
  Romatik vs. Dramatik
  Storstad vs. Storslagna naturupplevelser

  Det är valuta för pengarna!

 43. Hanna Svara

  Har alltid drömt om kritvita stränder och turkost hav. Är man på kryssning så får man uppleva det flera gånger om. Och lyxen tackar jag inte nej till!

 44. Jan-Erik Vesterlund Svara

  Se norra medelhavskustens från 1: a parkett, med alla bekvämligheter ombord

 45. Anette Svensson Svara

  Att få se nya platser, äta god mat, mycket underhållning. Inte behöva tänka på nått, bara vara och gör det som faller oss in just då!

 46. Ida Isaksson Svara

  Det som lockar mig med en kryssning är att uppleva världen från ”andra sidan”! En vy från ett annat perspektiv än på land. Fantastiska solnedgångar som man inte ser nåt slut på. Dessutom älskar jag havet så en ”båttur” i vår skulle sitta riktigt fint! 🙂

 47. Marie Svara

  Jag har rest mycket, men aldrig kryssat mer än över Östersjön! En vinst som denna skulle vidga mina vyer ännu mer! Man får en chans att se mycket på kort tid, bekvämlighetsfaktorn är hög och resan kommer med all säkerhet att bli ett minne för livet.

 48. Jenny Hillerström Svara

  I en stressig vardag, låter kryssning som en dröm! Du är där du är, kan inte lösa några problem åt andra eller som förväntat vara tillgänglig!! Att få vara i nuet och bara njuta av alla upplevelser!!

 49. Nathalie Svensson Svara

  Möjligheten att se fler delar av världen man inte sett på en gång. Man besöker inte bara en plats. Sen träffar man mycket nya människor och det är alltid skoj.

 50. Tina L Svara

  Njutning! Hav, stränder, städer. Lyx!

 51. Sofia Svara

  Jag älskar havet och min sambo har försökt att få med mig på en kryssning i 15 år. Men lika mycket skrämmer havet mig och den känslan skulle jag vilja övervinna.

 52. Britt-Marie Beckman Svara

  Hav, Stränder, och Städer
  Allt på samma resa.

 53. Anna Svara

  Älskar närheten till allt. Enkelheten med att allt finns på kort avstånd. Man är som på ett hotell men ges möjlighet att få se nya fantastiska saker varje dag. Hög standard, smidigt och rogivande!

 54. Marisha Metzmaa Svara

  Åhh en kryssning med MSC! Var på en fartygsvisning med dem i Stockholm i somras med Resia i Västerås, och jaa, vad av det längtar jag efter mest? Kanske det att få uppleva så mycket på en och samma semester, få se nya städer men samtidigt få bo på ett och samma ställe. Befinna mig på dessa fantastiska fartyg, äta gott och bjuta av utbudet som erbjuds ombord. Ett besök på spaavdelningen skulle vara ett måste för mig!

 55. Lillemor Nilsson Svara

  Att få se flera olika städer i en och samma resa är ju underbart!Och att få känna sig lyxig på båten med god mat ,underhållning ,bad mm är ju aldrig fel! Det är den bästa semester jag har gjort när vi kryssade i Medelhavet för många år sedan.

 56. Lotta Eliasson Svara

  En kryssning är för mig höjden av lyx och njutning. Att få bli omhändertagen på bästa sätt och varje morgon vakna upp till ett nytt äventyr i en ny hamn mättar min rastlösa själ. Varje dag kan jag skapa ett nytt minne för livet!

 57. Siv Åkerlind Bäckman Svara

  utan en kryssning vore livet halvt .Planera gneta å spara höra barnbarnen filosofera om USA båten.Vad dom ska göra eller inte.Fin middag farmor är ett måste säger mitt 8åriga barnbarn.Detta är vad vi drömmer om

 58. Karin Ohlsson Svara

  Känslan av att vara på väg, att färdas, röra på sig, se nytt samtidigt som man har sin egen fasta plats, sin hytt. Att resa med allt!

 59. Nina Svara

  Känslan av lyx & flärd… from back in the day! Men ändå en helt vanlig Svensson-resa…ehh…Nilsson. Nya hamnar, samma ”hotell”…
  Allt på samma ställe å int!

 60. Solveig Gustafsson Svara

  Att ha allt på samma ställe, boende, mat, underhållning och besöka olika länder och platser på kort tid,

 61. Elisabeth Johansson Svara

  Att bo bekvämt, ära god mat, att somna och vakna med vackra men olika utsikter varje dag och att få besöka många intressanta platser däremellan.

 62. Christine Svara

  Att allt är samlat på ett ställe. Ingen stress och man kan verkligen ägna sig åt varandra!

 63. Magdalena Svara

  Att pröva ett nytt sätt att resa, det verkar otroligt avkopplande. Precis som en perfekt semester ska vara.

 64. Carita Junholt Mould Svara

  Att få följas åt på böljan den blå
  Min partner o jag, vilken resa vi skulle få
  Rädslan för havet kanske skulle gå över
  Det här kanske är vad jag behöver

 65. Jane Johansson Svara

  Att på ett avkopplande sätt få uppleva nya ställen som tar mig dit på natten och på dagen låter mig njuta av allt det goda. Sen nya människor , god mat, dryck och bästa vädret ?… Thats amore

 66. Marie L Olsson Svara

  Måste säga att det är helheten som lockar mest!

  Att få komma i väg och uppleva annan miljö,
  bara njuta ,koppla av och slippa alla vardagsbestyr.
  Att veta att man är väl omhändertagen och trygg helt enkelt.

 67. Nickolina Josefsso Svara

  Jag har aldrig åkt på någon kryssning men tycker det verkar helt fantastiskt att det är som en stad på fartyget. Allt verkar ju finnas där. Sen blir det ju säkerligen inte sämre när man får se nya ställen varje dag!

 68. Susanne Svara

  Det som lockar mig mest med en kryssning är att kunna vakna upp på en ny spännande plats att utforska varje morgon, utan att jag behövt förflytta mig dit på egen hand!!! Och all god mat, förstås!!!

 69. Cina wahlström Svara

  Har aldrig åkt på kryssning vore kul att få prova

 70. Anki Ring Svara

  Kryssningen måste vara den ultimata avkopplingen! Sitta tillbakalutad och njuta medan fartyget tar en till nya spännande platser att utforska. Och inte att förglömma, all god mat som bjuds också 🙂

 71. Carina Eidbring Svara

  Känsla av lyx, allt ordnat och sen kombon med havet och att få se nya ställen/länder, kan det bli bättre?

 72. Johanna L Svara

  Hej!
  Jag och min sambo älskar livet på havet. Vi spenderar mycket tid på svärföräldrarnas båt i Mälaren under semestern. Jag och min sambo har aldrig varit utomlands tillsammans och vi känner båda två att en kryssning på böljan blå skulle passa perfekt för oss. Mixen av upptäcktsfärd, avkoppling och umgänge låter som en dröm för oss!

 73. Annica Sundström Svara

  Att slippa stress och tidspress och med min kära bara få vara gör att jag på en kryssning alltid velat fara. Att vakna upp och se något intressant skulle passa en bekväm gubbe och tant 😉

 74. Marianne Sehlstedt Svara

  Upplevelse med att få se flera men ändå vara på samma plats hela tiden utan att behöva flytta sig genom att packa om.

 75. Irma Svara

  Måste vara det mest avkopplande att ha semester på. Ingen stress genom att själv fara hit & dit!

 76. Anneli Svara

  Det är en härlig nyfiken känsla att vakna varje dag på båten och befinna sig på en annan plats i världen! Kryssningsbåtar ger oss chansen att uppleva mycket ”på resande fot” med samma bekväma boende hela resan – inget packa ihop och resa vidare utan bara luta sig mot relingen med en drink och se landskap o hav passera 🙂

 77. Eva-Marie Eriksson Svara

  Det som lockar mest är det stora utbudet som dessa båtar erbjuder, det är magiskt att så mycket kan rymmas i en båt! Har försökt övertala blivande mannen min om att vi ska åka, han refererar till att han blir sjösjuk! Jag kontrar med att dessa fartyg inte är att jämföra med Båtarna som går Stockholm-Finland! Tänk om jag skulle få ta med honom och visa den charmen och det lugnet som blir på en sån här majestätisk båt.

 78. Fredrik Nykvist Svara

  Verkar otroligt bekvämt att kryssa runt i världen. Tänk vad härligt att vakna upp i ett nytt land att upptäcka varje dag. Det låter nästan som en dröm som är för bra för att vara sann. Det låter som den ultimata semestern om man bara vill slappna av, slippa stress och bara vara. Det händer alldeles för sällan att man får den chansen. 🙂

 79. Marie Svara

  HELHETEN OCH UPPLEVELSERNA
  – Känslan att vakna och ligga kvar i sängen och titta på soluppgången över horisonten/havet är fantastisk
  – Vakna upp på nya orter och i nya länder varje morgon är underbart
  – Stillheten och tystheten på balkongen likväl som livlighen på båtens insida
  – Alla olika nationaliteter på både resenärer och personal gör att hela världen känns representerad
  – Utbudet på utflykerna är fantastiskt
  – Restaurang- bar- shopping- och aktivitets utbudet på båten är otroligt
  – Underbar spa- och poolavdelning

 80. Stina Svara

  Att få vara på en båt av detta slag är som att vara i sin egna lilla värld, samtidigt som man upplever andra delar av världen och skapar sig minnen för livet som man kan se tillbaka på under dom mer grå dagarna i livet.
  Jag har aldrig varit på en kryssning och skulle tycka det vore något helt fantastiskt att uppleva, speciellt nu när jag är arbetslös och det aldrig finns möjlighet att kunna göra sådana saker.

 81. Yvonne Nilsson Svara

  Att kombinera alla aspekter av en härlig semester på en och samma plats såsom på en kryssning är en fenomenal lösning – upplevelser, nya kulturer, nöjen, lyxig komfort, relax, god mat!
  allt detta i ett och samma paket är ju så rätt eller?! Vore roligt att få möjligheten till detta!

 82. Annzo Einarsson Svara

  Lyxen….Man har allt nära och det finns så mycket att göra,det är en lyx att få se så mycket.Alla upplevelser som man bär med sig.

 83. Anna van Kuijl Svara

  Att få komma till nya platser varje dag.
  Att transportera sig med det underbart turkosa vattnet omkring sig.
  Att vara på en stor men ändå relativt liten yta gör att man knyter nya kontakter hela tiden.
  Att ha ett stort utbud av aktiviteter att roa sig med.
  Att bli serverad fantastisk mat och dryck, utan att behöva lägga 2 fingrar i kors själv.

 84. Mia Nilsson Svara

  Med en kryssning kan man verkligen maxa sin semester!

  När man får vakna upp på en ny plats, i ett nytt land, varje morgon gör en kort semester så mycket längre eftersom man maximerar varenda dag.

 85. Magnus Svara

  M ånga destinationer på en resa
  S olnedgångar på olika hav
  C oola fartyg som lockar alla åldrar

 86. malena Svara

  Det som lockar mest just nu är att bara få följa med. Vanligtvis när jag reser lägger jag ner mycket tid och energi på att planera; vart ska vi, var ska iv äta, vad ska vi se, hur kommer vi oss dit, vad ska vi göra. Just nu lockar att bara få följa med och inte stressa med planeringen.

 87. Ingalill Pettersson Svara

  Att få komma till nya platser o upplevelser men ändå kunna bo på samma fina och lyxiga flytande hotell.

 88. ANNA MARIA LINNEA Svara

  Ett spännande resesätt med många destinationer under samma resa. En mängd urval på olika aktiviteter som passar alla åldrar. Vill man bara vara går även de alldeles utmärkt. Chansen att träffa vänner för livet:)

 89. Jessica Svara

  vet inte? Jag har aldrig varit på en kryssning.
  men de kanske händer nu!! <3

 90. Helene Algotsson Svara

  Skönt att bara kunna åka med och upptäcka nya platser på ett härligt sätt och inspireras av havets lugn.

 91. Karolina Lindén Svara

  Det som lockar med en kryssning är arr det är flera resor i en! Ett underbart sätt att få se många ställen i en resa utan att behövande runt. Extra uppskattat nu när 2 blivit 3 i denna lilla familjen.

 92. Veronica Svara

  Det som lockar mest är att man sakta glider fram på havet och ändå har all nödvändig (och onödvändig) lyx och bekvämlighet tillgänglig.

 93. Eva Lundström Svara

  Jag gillar vatten och båtar. Jag gillar också att besöka olika platser i andra länder. Tänk att få vakna upp varje dag på en ny plats. Det vore fantastiskt!

 94. Helena Jacobsson Svara

  En kryssning kan väl kallas guldkant i livet? Något jag drömt om att göra någon gång. Att ankomma till en ny hamn flera gånger under samma resa vore fantastiskt. Lyx, avkoppling och äventyr är ju nästan som ett kinderägg
  Tre önskningar i ett paket.

 95. Lena Lindblad Svara

  Vatten och hav, avkoppling och lyxkänsla! Nya resmål varje dag! Har alltid varit en dröm, tänk om den nu kunde gå i uppfyllelse!

 96. eva Svara

  För att det verkar så lyxigt, och så långt ifrån vardagen som man bara kan komma.

 97. margareta lillqvist Svara

  Allt det spännande, det oväntade som bjuds på. Kan lungt sitta på däck med kamera försedd och bara njuta.

 98. Nimali Svara

  Har länge velat åka på kryssning!! Härligt att se flera nya länder på kort tid och att få uppleva en kryssningsresa!

 99. Pia Luokkanen Svara

  Det som lockar mig mest är variationen. Att kunna kombinera en resa med flera resmål. Få smaka på olika länders mat och träffa nya människor.

 100. Elisabeth Svara

  Att få en känsla av frihet, lyx och flärd kan väl aldrig vara fel. Dessutom god mat, trevliga nya bekantskaper och intressanta utflykter. Att få somna till havets brus på ett ställe och vakna upp till nya upptäckter på en helt annan plats. Härligt – en dröm som skulle gå i uppfyllelse. Jag skulle bara skrika Jaaaaaaaaaaaaaa!

 101. Malin Johansson Svara

  Energin, kulturerna och uppvaktningen absolut men mitt halleluja-moment på den enda kryssningen som jag varit på var att vakna upp, blicka ut över aktern och endast se en stor sol stråla ner på vattenbrytningen efter den stora men enda båten inom synhåll på det stora öppna och stilla Medelhavet!

 102. Jenny Svara

  Det som lockar mig mest med kryssning är att man får se många olika platser utan att behöva transportera sig på annat sätt. Det verkar vara så härligt att man transporterar sig med sitt ”hotell”

 103. Anna Östlund Svara

  Med en kryssning blir resan någonting extra! Allt är ”paketerat” och klart. Bor fint, äter gott och har nya äventyr och platser vareviga dag. Bara att njuta och koppla av!

 104. Sag Lundqvist Svara

  Att få bjuda maken på kryssning som present nu när vi varit gifta i 50 år . Njuta av varandra , äta och dricka gott ,uppleva vattnets tjusning, se nya hamnar ,lyx ,avkoppling och äventyr . Jag hoppas…….

 105. Angelica Svara

  Det som lockar mig med att åka på kryssning är att få träffa nya människor från olika platser, äta och dricka gott, bara få njuta av livet utan en massa måsten. Och självklart det viktigaste är ju att få uppleva så många ny platser under en och samma resa.

 106. Inger Svara

  Frihet!

 107. Sandra Svara

  Att få se flera olika platser under samma semester, men ändå kunna ha kvar alla sina saker på samma ställe.

 108. Pernilla Svara

  Att få semester kryssa på en stor härlig båt verkar väldigt bekvämt, lyxigt, och avkopplande,Aldrig gjort men hört mycket positivt om det,så mycket nyfiken på att testa. Och Att man får se & uppleva så mycket & många nya platser på samma resmål verkar ju heelt underbart härligt. Man får ju lite av allt och lite till. Låter super mysigt… Loovley ☺️

 109. Marie Svara

  Helheten = allt på rese-önskelistan i en fantastisk mix! Besök på nya platser, god mat & dryck, aktiviteter, sol och bad………Vad bättre kan man tänka sig ???

 110. Margareta Söderlund Svara

  En kryssning är som ett smörgåsbord. Man kan välja och vraka mellan allsköns läckerheter, både bland restauranger och underhållning. Och utan att tveka kan man prova olika saker varje dag. Det är som en blandning av storstadsresa och bad- och solresa. Med andra ord – den perfekta semestern för alla åldrar.

 111. Camilla olsson Svara

  En kryssning har allt: se olika platser, god mat o dryck, shower, träning, olika aktiviteter, slappa vid poolen mm. Otrolig service!!! Vill gärna åka igen, hoppas på tur

  • Camilla olsson Svara

   Oj, fel mejl, denna e det

 112. Katja Svara

  Allt på ett och samma ställe med maximal avkoppling och omgiven av havet, det kan inte bli bättre! 🙂

 113. Ulrika Svara

  Att få se många platser och bara njuta

 114. Jennifer Svara

  Jag vill på en kryssning åka, bara njuta och inte bråka. Många olika platser få se, utan att till nytt hotell sig bege. Äta mat som smakar gott, och bo ganska flott. Kanske att det blir ett par drinkar vid poolen, och många lata dagar i solen. Detta skulle bli min bästa julklapp, om jag boka en resa slapp. Allt är packat och klart, jag vill åka i en väldig fart.

 115. Ewa Jonsson Svara

  Hmm kag vet ej, har aldrig vart på en.. Men skulle vilja såklart

 116. Ulrika Almroth Svara

  På fartyget har jag nära till allt och hela familjen kan hitta på aktiviteter. Sol, bad och shopping!

 117. Maria Svara

  Jag fyller jämt nu till våren,
  ja det är så att jag kommit upp lite i åren.
  Åker gärna ut till sjöss o
  säger till stort kalas adjöss.
  Familjen får det gott på båten,
  blir både på nya platser o god mat belåten.

 118. Linda Svara

  Utbudet för barnen 3 och 5 plus för oss vuxna på en och samma plats under solen är en underbar dröm som vi ännu inte provat.. Men vi provar gärna

 119. Karin Svara

  För mig skulle det kännas som enorm lycka att få mysa och vara med andra på en kryssning. Kan säga det skulle vara den bästa julklappen jag någonsin fått.

 120. Mathilda Svara

  Har aldrig varit på en kryssning men det som lockar med det är att man slipper kliva på ett flyg varje gång man ska besöka ett nytt land. Sen är det mötet med nya människor och platser man kanske inte sett annars! Sen gillar jag havet, det är så mystiskt men samtidigt vackert. Om jag vinner ska jag bjuda min bästa vän – hon är en klippa!

 121. Karina jonsson Svara

  Har aldrig åkt på någon kryssning. Men har alltid velat åka på en sån.
  Kul att få se underhållning. Spa . Äta god mat och dryck med sin käraste.
  Samtidigt som du är på djupt vatten

 122. Anna Lundqvist Svara

  En kryssning med skulle hela familjen behöva
  God mat, nöje, shopping och kanske dansgolvet pröva
  Massor av bus och skoj för både barn, mamma och pappa
  Musik, havsluft och kanske i relaxavdelningen få slappa

 123. Håkan Ek Svara

  Ingenting alls faktiskt, sorry…

 124. Liz K Nilsson Svara

  För mig har havet alltid varit speciellt. Jag föddes vid havet, ute på Skrea i Falkenberg. Har under hela mitt liv alltid återvänt till havet och i nuläget bor jag vid havet på östkusten. Min vän är skeppare och en kryssning skulle vara optimalt för oss som ren och skär njutning och avkoppling. Som min vän sa en gång” Havet är som en kvinna, vild vacker och oberäknelig”
  hur skulle jag kunna leva utan henne”?

 125. Petra Svara

  ”Fly and Cruise” låter som ett gyllene alternativ för oss småbarnsföräldrar som söker enkelhet till ett bra pris,
  drömmen är att kryssa från Venedig genom östra medelhavet & mötas av Svarta havets fläktande bris,
  enkelheten, njutningen & lugnet utan stress och osäkerheter i ett,
  MSC Cruises lämpliga familjeupplägg gör barnsemestern komplett!

 126. Annika Andersson Svara

  Att få bo på ett flytande lyxhotell med en ny hamn varje dag låter härligt!

 127. Kicki Thuresson Svara

  Jag älskar havet, Älskar att var ute på havet. Älskar att se nya platser. Efter en stressig höst på jobbet så verkar det så skönt att få bli omhändertagen med god mat, underhållning och under tiden transporterad till nya ställen. Ett Kinderägg för vuxna, som inte bara uppfyller 3 önskningar utan flera.

 128. Amanda Larsson Svara

  De allra mest som lockar mig för att åka på kryssningen, är man kan gå ut gå ut eller titta inne ifrån hur vackert och fint det är ute i naturen där man åker. Sen är de för jag knappt åkt kryssning så därför vore detta en kryssning mer för mig ☀️

 129. Birgitta Strandqvist Svara

  Resform som man kan koppla av på. Har allt man behöver runt om sig. Många upplevelser på många ställen utan att stressa.

 130. Liselott Larsson Svara

  Avkoppling i kombination med upplevelse på ett sätt som inte går att få till ”på land”

 131. Monica Nilsson Svara

  Ut på böljorna det blå
  en upplevelse jag hoppas få

 132. Gunilla Björkengren Svara

  Det som jag uppskattar allra mest med en kryssning är att man får flera resmål på en resa på ett lyxigt och bekvämt sätt.

 133. Lena H Svara

  Tänk, att tryggt kunna luta sig tillbaka och bli förd till en intressant plats, att under tiden njuta av god mat, underhållning av olika slag och njuta havsdoft, det vore något för mig!

 134. Anna Svara

  Mindfulnesskänslan som infinner sig till havs. Man måste ju bara vara i nuet – för vart skall man gå från ett skepp?

 135. Susanne Nilsson Svara

  Jag är en väldigt stressad person med stora svårigheter när det gäller att bara ta det lugnt och koppla av, samtidigt så är det just det jag avundas andra och längtar efter. En kryssning för mig skulle vara både en utmaning och möjlighet att lyckas med att just koppla av utan att bli uttråkad 🙂

 136. Mia Sundlöf Svara

  Det som lockar mig mest med en kryssning är,
  att man får mycket tid för den man håller kär!
  Trevliga stunder medan båten för oss fram,
  till härliga exotiska platser där vi nyfiket går i hamn!
  Vita sandstränder och turkosa hav,
  långt bort från alla vardagens måsten och krav!

 137. Berit Görndt Svara

  Variationen att besöka platser utan jäkt och stress, alla människor är trevliga på resor och att slippa diska efter middagen samt framför allt jag älskar det turkosa havet!

 138. Anette Svara

  Att man får uppleva många olika ställen på endast en resa. Sen att allt finns ombord, restauranger, underhållning, hela kittet.

 139. ann s Svara

  Att få chans att åka något annat än Cinderella (inget fel ´på henne men ändå) Jag älskar vatten och att få lyxa till det med en kryssning vore underbart

 140. Håkan G Svara

  Människor, shower, mat, shopping och det avkopplande lugnet.

 141. Rose-Marie Söderkvist Svara

  Att få åka iväg och uppleva olika platser,andra kulturer, god mat, möta härliga människor. Inga måsten, ingen stress, bara njutning och upplevelser. Bara vara.

 142. ann åfeldt Svara

  Total avkoppling, roliga aktiviteter för hela familjen, barnen kommer ingenstans, nya platser och spännande utflykter om man vill! Drömmer om mig själv i en däckstol med en bra bok och drink 🙂

 143. Sofia Vinjegaard Svara

  Åh det vore en dröm att få segla ut på äventyr i ett lyxigt skepp fullt av aktiviteter. Känna sjöbrisen, smaka på god mat, sova i fin hytt, uppleva en massa och skapa oförglömliga minnen!

 144. Viktoria Karlsson Svara

  Att få dela i princip samma upplevelse med så många andra människor från olika kulturer och få vara mef om olika resemål på en resa men samtidigt få vara ute på havet lockar mig allra mest.

 145. Lotta Svara

  En kryssning kan det bli bättre . Man behöver bara packa upp väskan en gång och endå får man se flera platser på samma resa. Det finns ett stort utbud på mat och aktiviteter så man behöver inte sakna något. Vakna upp på ett nytt spännande resmål varje dag, jag hoppas jag får uppleva det snart. ☺

 146. Dick Sundelin Svara

  Har aldrig varit på någo kryssning ännu, men det som lockar är att t.ex i Medelhavet på dagarna kunna se och uppleva nya platser medan man på nätterna får sova i godan ro för att nästa dag åter möta nya äventyr på ny plats.

 147. Eva Rosell Henryson Svara

  Lyckan att få allt serverat

 148. Alexander Svara

  Att umgås och bara med varandra vara
  samtidigt som man till något spännande får fara.
  Långt bort är det bättre än hemma
  så presentkortet är mitt om jag själv får bestämma.
  När vintern kommer och det blir lugnt på sjön,
  vill jag se något annat än den vita snön.
  Mot främmande land kanske ska fara
  få en möjlighet att umgås, njuta och bara vara.
  Över en period bo och äta gott,
  för att sedan komma hem och berätta om allt flott!
  Bara ta en stund för mig själv med egen hytt
  så kommer nog känslorna fram på nytt!

 149. Ingela Sjögren Svara

  Att få ha en och samma hytt, och samtidigt få uppleva olika städer och platser. (åker man buss får man nya hotellrum hela tiden) God mat och aktiveter att välja på.

 150. kristoffer Svara

  Jag har aldrig varit på Kryssning förut finlandsfärja någon gång som barn.
  Men jag föreställer mig att det är som en egen lite värld innanför skrovet.
  God mat, underhållning och avkoppling.
  man kan liksom inte stressa i väg någon annat stans.
  Jag föreställer mig en trevlig hytt tillgång till relax.
  Jag kan verkligen få en inre bild av mig själv på ett kryssnings fartyg : )

 151. R. Nordstrom Svara

  Det bästa med att åka på kryssning är att man får pröva på nya platser så gott som varje dag utan att behöva proppa väskan full med kläder som blir skrynkliga och byta till ett nytt hotell i en ny stad som man har åkt och trött kommer fram till.
  På en kryssning sker transporten på natten när man sover och ”hotellrummet” följer med, det är bara att som utsövd, gotta sig åt hela härligheten och nyfiket njuta av vad dagen bjuder.

 152. Maria Norgren Svara

  Att se många olika platser på kort tid. Intensivt & lärorikt! Min dröm är att åka på en Medelhavskryssning. Antikens kultur i kombination med sol & bad. Kan det bli bättre?

 153. Monica Svara

  lycka , återhämtning , upplevelser, smaksensationer, möten och rolig shopping i en underbar miljö är bara en bråkdel av allt jag upplever på en kryssning !

 154. Irene Svara

  Packa upp väskan en gång
  se och uppleva olika platser nästan varje dag
  få fullständig uppassning
  underbar mat och dryck i lyxig miljö
  avkoppling och tid för sin käresta

 155. Michelle Wiktorsson Svara

  Fyller 50 nästa år och har funderat mycket på kryssningar. Mina söner med respektive ska följa med. Tyckte att det hade varit kul att uppleva detta tillsammans, olika länder, atmosfären av en kryssning. Att klä upp sig till middagar tillsammans och kunna umgås utan alla måste. Ja nu har jag bestämt mig kryssning få det bli!!!!!

 156. Mange Svara

  H avets vackra vyer 🙂
  A vkopplande miljö 🙂
  L yxiga måltider 🙂
  L ätt att känna välbehag 🙂
  I ngen störande biltrafik 🙂
  N ära till alla bekvämligheter 🙂

 157. Marie Setterström Svara

  Hej!
  Det som lockar mig mest med kryssning är att man får se många olika platser.

 158. Lina Svara

  Min son fick i somras syn på en MSC Cruises båt i Stockholm och fick se alla dessa vattenrutschebanor på taket och sa Mamma den båten vill jag åka. Så för hans skull alla roliga aktiviteter för barnen. För min skulle kvalitetstid med familjen och äta god mat 🙂 Skulle självklart blogga om resan på min reseblogg också.

 159. Ulla Pettersson Svara

  Medelhavskryss är drömmen,
  tänk att baar följa strömmen.
  Ingen stress,
  bara att njuta utan press.

 160. Jaana Bertilsson Svara

  Boende vid havet, ny hamn nya upplevelser varje morgon, stort utbud av god mat/dryck, shopping, aktiviteter och avkoppling. Sol och bad…kan semestern bli bättre.

 161. Christine Svensson Svara

  OJ , så mycket lockar. All den goda maten ,aldrig vara hungrig mat alla tider. Vara ute till havs är så rofyllt, har man sedan balkong ut, ja så kan det inte bli bättre. Finns alltid något att göra på båten shower pyssel m.m. Varje morgon stiga iland på en ny plats,så spännande. Ja en kryssning kan jag varmt rekommendera !

 162. Jane Lorentsson Svara

  Hade varit kul att få pröva detta sett att koppla av. Gå och lägga sig i en hamn och vakna upp i en annan. Pröva att ha en annan gemenskap än vad man får vid poolen på en vanlig charter. Det är nog som att leva i en egen värld, där havet är lugnet och horisonten.

 163. ChrisTina Larsson Svara

  Underbar upplevelse med lyxig uppassning.underbar mat.vackra vyer. Mycket trevlig och mysig personal verkligen måna om att ge service. En kryssning som tog lång tid att smälta alla intryck. Åker gärna igen

 164. Evelina Axell Svara

  Det som lockar mest är möjligheten att kunna gå i land i flera olika länder. Man får ta del av många olika kulturer medan man kan njuta fullt ut vid poolen eller glassmaskinen under transportsträckan.

 165. Maria Svara

  Tänk att få vakna till nya vyer varje dag på din semester,fylld med sol,lyx,middagar och upplevelser,låter som en overklig dröm som kan bli sann…

 166. Gerda Svendsen Svara

  Har ofta tänkt prova, men aldrig kommit så långt, trivs mycket i varmt klimat så varför inte få prova nu

 167. Agnes Kusiak Svara

  Det är alltid roligare att åka runt och uppleva olika saker under en underbar vecka istället att lägga bara på stranden och villa.
  Jag och min man drömde alltid att åka kryssning för att variera och testa allt i livet. Efter hemska cancer förstår man bättre livet och vill uppleva allt med nära och kära. Så denna upplevelse förändra oss och lär att titta på livet annorlunda med mycket mer glädje och uppskattning.
  Jag önskar lycka till för alla och för den personer som vinner njut för oss andra. Gör extra bilder så vi få uppleva det på sätt att vi var med dig.

 168. Anita Christensen Svara

  På en kryssning tänker jag:
  – God mat
  – Bortskämd
  – Utsikt
  – Nya vänner
  – Bara vara

  Här kan jag njuta av att ligga i badet.
  Medan båten sakta glider över havet.
  Jag tror att jag bara drömmer
  När jag far ut på havet och vardagen glömmer.

 169. Pia Wendt Svara

  Har aldrig våga prova själv pga sjösjuka, men efter ett besök på ett kryssningsfartyg så har jag fått lust att prova. Varför inte bjuda med barn och barnbarn verkar passa alla generationer

 170. Lilian Andreassen Svara

  En slik båtreise har jeg alltid ønsket meg . håper at jeg vinner da tar jeg med min mann

 171. Annika Norén Svara

  Älskar den frihet havet ger!
  Känna sig helt befriad från vardagens alla måsten, det är här och nu!
  Den spännande känslan att upptäcka nya platser ger mig lyckorus.
  Sen att leva lyxliv med allt som hör till – jag säger bara Whooooow

 172. Denise Svara

  Möjligheterna! Kryssningar är en upplevelse i sig. Fartygen har så mycket att erbjuda, vänner som kryssat (och rederierna själva) presenterar sina restauranger på ett sådant sätt som talar om att maten inte kan vara något annat än fantastisk.
  Möjligheten att bara behöva packa upp en gång och uppleva flera orter på resan är fantastisk!

 173. Caroline Suoraniemi Svara

  Har åkt på ”vanliga” kryssningar mellan Sverige och Finland. Det bästa med att åka på kryssning är att allt roligt är ihopsatt inuti i en endast båt. Man kan äta supergod mat, dansa och ha roligt med vänner, shoppa och bara lyxa till det. Utsikten ute på däck när man ser ut över havet är ju också så vackert!

 174. Daniela Krstanovska Risteska Svara

  Tror det äe den perfekt semestern för mig och min man för vi gillar så olika saker, Han hatar at ligga och sola utan att göra något jag kan tycka det är super skönt. Men på en kryssning så kan man åka på utflykter på nya intressanta ställen varje dag. det finns massa att göra medan man är på båten så det händer alltid något för honom medan jag kan ligga och sola på däck. =)

 175. anita hansen Svara

  Avkoppling en ny hamn att vakna till varje dag.att se ett öppet hav är balsam för själen

 176. anders norrman Svara

  Jag älskar att resa och lära nytt, men har aldrig åkt med en kryssning. Vore väldigt kul att testa denna form av semester resa.

 177. Nathalie Svara

  Det bästa jag vet är att uppleva nya saker och nya fantastiska platser. Därför tror jag att kryssning skulle vara det perfekta sättet för mig att resa på, med flera olika resmål på samma resa.

 178. Eva-Lisa Jonsson Svara

  Vakna varje dag i min hytt
  se något nytt
  Avkoppling äta gott
  njuta av allt gott

 179. Jessica Andersson Svara

  De som lockar mig mäst är att man hela tiden får se nya ställen, flyger du hamnar du på ett ställde och det är där du stannar. Men båt får man uppleva så mycket mer!
  Sen bekvämligheten med att allt finns ombord lockar såklart oxå.

 180. Carolina Åhsberg Svara

  Wow, detta skulle verkligen vara en unik grej,
  lite speciellt för mig som är en skärgårdstjej.
  Att ut på böljan den blå världen få upptäcka,
  det skulle geografikunskaperna uppväcka!

 181. Mia Svara

  Kryssning är verkligen inget för mig men jag skulle mer än gärna skicka i väg min gamla mamma på lite äventyr, där hon får se en massa nya saker utan att behöva packa upp o ner varje dag. Det skulle hon gilla

 182. Britt-Marie Eklund Svara

  Underhållning, shopping och restauranger finns inom gång/gung avstånd

 183. Veronica Svara

  Åh, jag och mina två barn skulle älska att få åka på en kryssning. Det bästa är att allt finns på samma ställe, god mat, pool, disco m.m.
  Vi får sällan chansen att resa så det vore underbart att vinna detta!!

 184. Malin Svara

  Jag älskar att kombinera resorna så att jag får upptäcka fler ställen/städer i nya länder jag tidigare aldrig besökt. Så vad jag tycker lockar mest med kryssning är just att kunna se flera ställen, men att aldrig behöva packa ihop, hoppa in i en transferbuss och byta hotell! Jag ligger hellre på däck och solar medan vi kryssar till nästa destination, vilken lyx!

 185. Jimmy Nilsson Svara

  har aldrig åkt på kryssning men det som lockar är väl att det är lite som när man var barn och bodde hemma, är man hungrig kan man bara och äta något, rummet städades och varje dag var ett äventyr man behövde inte bry sig så mycket utan gjorde det som föll en in. kort sagt bortskämdheten och äventyren lockar mig

 186. Gunnel Bergström Svara

  Att bara vara och ”flyta” med på aktiviteter och upplevelser utöver det vanliga. WOW.

 187. Elinor Elovsson Svara

  Det bästa med kryssning är att alla kan göra det, alla har chansen att resa. Som nu när jag är gravid, så skulle det kännas bättre med en kryssning än en flygresa.

 188. Elsa Skoglund Svara

  Kryssning tar mig mot nya mål,
  utan att i plånboken ge hål.
  Jag har så sagolikt kul,
  utan hjul!

 189. Christia Lydecker Svara

  Att få vakna i en ny stad och land varje morgon är som en snabbare resa än Philias Fogg gjorde i Jorden runt på 80 dagar. Åhh vilken dröm, vill vinna!!!!!!

 190. Sylvia-Monica Svara

  MÅNGSIDIGA MINNESRIKA UPPLEVELSER MED LYXIG GULDKANT!!!

 191. Ronja Sköld Svara

  Det verkar så himla spännande! En för mig helt ny upplevelse, jag tycker havet är underbart vackert så att få tillbringa stora delar av min semester på havet vore helt fantastiskt. Att få uppleva flera olika länder, havet, valfriheten och den otroliga upplevelsen av att ha allting tillgängligt på en båt skulle vara så himla häftigt! Som sagt en helt nu upplevelse som man bara måste få prova på! 😀

 192. Magnus Svara

  Det som lockar mig är den variation man får utan att man behöver packa om väskan för att själv bege sig någonstans. Man glider runt i det sköna havet medan man får en massa god, dryck och sällskap samt även ser nya vyer varje morgon när man vaknar upp på morgonen.

 193. Yan B. Strömberg Svara

  Nu tänkte jag som så,
  att vi ska få rå om oss båda två.
  Om vi vinner bär det av
  då ska vi ut på öppet hav.
  Mot främmande land vi ska fara,
  umgås, njuta och bara vara.
  På en kryssare bo och äta gott
  komma sedan hem och berätta om allt flott
  Kryssningen med MSC Cruises kan vi finna,
  om vi hos Resia får lyckan att vinna!

 194. Soffie Svara

  Det bästa måste vara att man har en hel stad med sig och att varje morgon upptäcka en ny utsikt eller en strand.

 195. Richard Fritz Svara

  Då jag själv jobbar till sjöss som kockstuert & lagar mat & servar manskapet hela dagarna,hade det varit en höjdare att själv få bli ompysslad & äta god mat & verkligen hinna gå iland någonstans för det gör man inte annars nu för tiden! Det kallar jag semester!

 196. Marie Ritter Svara

  Ett krävande jobb som gör mig helt slut, nu behöver jag verkligen komma ut. Vacker utsikt att njuta av, och utan dator inga krav. Tid för varandra (maken och jag) det skulle vi få, tänk så härligt vi skulle må.

 197. Christina Frisberg Svara

  Ojojoj!! Vilken helt magisk dröm , lata dagar med lite extra lyx och glamour att komma till nya spännande platser var dag och gå iland och insupa nya dofter/smaker/kulturer och sedan komma tillbaka till fartyget och göra sig fin för en härlig gourmemiddag, lite av en jorden runt resa utan att behöva packa om hela tiden och att stå och vänta på nya tåg/båtar/flyg, utan bara chilla loss och njuta , ”få allt serverat på en räkmacka” liksom, det vill jag gärna vara med om 🙂 <3

 198. maria Svara

  En kryssning känns nog som ett flytande hotell,
  kanske ett presenkort tomten mig ger om jag är snäll.
  Jag har aldrig semestrat och bott i en hytt,
  för mig det skulle vara helt nytt.
  En mix av upplevelser & lata dagar – vilket äventyr,
  mot Karibien jag hoppas skutan styr.
  Aktiviteter, restauranger, barer och nöjen ombord,
  en vinst här och semesterlyckan är gjord 🙂

 199. Jonathan falk Svara

  Det bästa skulle vara att efter en mörk höst, att kunna få sol, upplevelser och ett glatt minne att tänka tillbaka på eftersom att vintern är lång… eller så får man väll en resa full med regn och sjösjuka inne i hytten.. hur som så är väll även det ett minne att se tillbaka på….

 200. Ann Svara

  Att kryssa runt, uppleva nya platser och samtidigt ha allt inom räckhåll – idealiskt i en värld som är full av stress och måsten.

 201. Lina Svara

  Komprimera allt man vill ha av en avkopplande semester på en och samma plats och under en rimlig tid – kan inte bli bättre!

 202. Jerker Svara

  Att få komma iväg från vardagens slit och släp 🙂

 203. Anna Svara

  Det som lockar mig är äventyret jag ännu inte varit på, vill prova på en kryssning, känna friheten att resa utan att behöva sitta still eller fastspänd.

 204. Lena kohsmsson Svara

  Det skulle bli en ny upplevelse Det närmaste jag varit en kryssning är ånedin linjen till Åbo

 205. Mikael Lindblad Svara

  Det som lockar allra mest med att åka på kryssning är att det är en paus från verkligheten !

 206. Anna Svara

  Det som lockar med en kryssning är att man byter verklighet varje dag. Ingen dag blir den andra lik, och man är runt människor på en begränsad yta samtidigt vilket gör det möjligt för ny vänskap och häng:) Ett äventyr!!

 207. Cornelia Svara

  jag älskar kryssningar! Jag älskar att vara på båtar! Det är lättare att koppla av på en båt, där är inga måsten man kan ta det som det kommer. Inget internet så man kan inte skrolla runt på fb utan allt sånt kan man lämna för några timmar/dagar. Bara att tänka på det nu ger mig rysningar vill verkligen ut på en båt och njuta av havet.

 208. Christer Svara

  Det bästa med en kryssning är att det är en rundresa där man tar hotellrummet med sig. Att få se flera nya länder utan att behöva packa upp och ihop resväskan hela tiden. Det stora utbudet av väldesignade utflykter håller hög klass. Maten förstås och den internationella stämningen ombord 🙂

 209. Marianna Lindberg Svara

  Jag vinner aldrig men det spelar ingen roll.
  När jag blundar finns jag där och upplever det bästa i mitt liv.
  Önskar Er alla en riktigt God Jul.

 210. Frida Bergner Svara

  I vintertider värmer det med ett roligt skratt,
  älskar kryssningar, god mat, japp allt som gör livet väldigt glatt.
  En välbehövlig paus från det vardagliga grå,
  att få uppleva underhållning av högsta nivå.
  Här finns ett par som vill se hela världen dag som natt,
  prata gamla minnen, dansa och bjuda på massor av skratt.
  Vi älskar vad livet har att ge,
  och kryddar det gärna med extra livskvalité.
  Slippa jobb, disk och bebisgråt,
  årets grej om det blev vi som fick åka med MSC Cruises båt.

  • Jessica Harju Svara

   Fan va fult att sno min motivering rakt av !!!!!
   Kom på nått eget !!!!

 211. Lena Svara

  Har alltid tyckt att kryssning är för de med gråa hår.
  Nu närmar sig med stormsteg dessa gyllene år.
  Mopedkörning, bergsklättring och fallskärm adjöss
  Dags nu för lyxig kryssning och äventyr till sjöss.

 212. Ylva Svara

  De fem sinnenas seger över tröttsam planering

 213. Marie Larsson Svara

  Att få se många länder/öar på samma resa och att ändå ha en fast punkt där man har sitt bagage och slippa packa upp och ner hela tiden. Sedan kan man ju återvända till det ställe man tyckte bäst om på nästa resa!

 214. Minna Eriksson Svara

  Åh det härligaste vore att få vara ute på havet, se vackra vyer, få njuta av sol,kärlek, god mat, OCH att få se och uppleva flera olika länder på samma resa! Vilket lyx!

 215. Maria Zetterström Svara

  Känslan av att befinna sig mitt i lyx, mitt ute i ingenstans, som del av familjen i en show-/hotellvärld. Det låter kittlande 🙂

 216. Familjen Karlsson Svara

  Vill andas in havet – känna dofter av salt, sten och tång,
  vill sluta min ögon – lyssna på vågornas rullande och fåglarnas sång.
  Sen när båten lägger till,
  få en slags energirefill,
  för spännande destinationer betyder något nytt,
  älskar olika resmål – och det får jag på en och samma rutt.

  Jag drömmer om att uppleva havet – sett från första parkett,
  det har jag drömt om så länge jag kan minnas – innerligt och hett.
  Och på båten får jag uppleva allt det där,
  ”allt det där” som är det bästa med en kryssning,
  och lyckan över att vara MSC Cruises-resenär.

 217. Ulla Svara

  Känslan av lyx och flärd
  i vår vackra värld
  är det bästa med en kryssning.
  Se, njuta och uppleva
  med andra fina reseminnen dela.

 218. Viktor Svara

  Har aldrig provat att ”kryssa” men känner att det vore ett spännande sätt att resa. Vore fantastiskt att få bjuda familjen på en semester på havet. Då vår son älskar vatten känns detta klockrent. Hoppas få njuta av lugn, fint väder, god mat och trevligt sällskap. Cruise on!

 219. Anne-Louise Andersson Svara

  En kryssning så magnifik, denna resa blir unik.
  Härlig mat och underbara stränder,
  fartyget där mycket händer.
  Addera turkost vatten , paraplydrinkar och många lata dagar med sol,
  njuter till fullo på däck i varsin stol
  En resa för alla sinnen,
  som garanterat ger oförglömliga minnen!

 220. Maria Andersson Svara

  Att komma bort från vardagen och vistas på ett öppet hav för att ankra i olika länders hamn vore spännande att uppleva tillsammans med min man, destinationer vi aldrig varit på att vara sociala med många eller enstaka få, skulle bli tacksam om jag fick bli MSC Cruises passagerare.

 221. Peggy Lundgren Svara

  Att få bli uppassad, inte känna några krav, ingen stress. Njuta av dagen, se olika platser, vara aktiv eller bara vara. Nya intryck, nya trevliga människor och god mat. Kan det bli bättre än så?

 222. Maria Rönntoft Svara

  Eftersom jag aldrig varit på en kryssning så vore det riktigt häftigt. Att få se olika länder och träffa nya människor.

 223. Emelie Nilsson Svara

  Det som lockar mig mest med att få åka på en kryssning är att få upptäcka nya städer och kulturer som har bidragit till en stor gemenskap för människor runt om i världen.

 224. Ida Svara

  För mig som har svårt att slappna av och bara vara lockas jag av tanken på att vi är på båten tillsammans och bara kan vara där. Känns som att detta vore det ultimata för mig!

 225. ulla palmér Svara

  Avkopplingen: Äta gott, njuta av allt som händer på båt och iland !

 226. Linda Pehrman Svara

  Att få en drömsemester med min sambo. Jag har inte haft en semester på flera år och det skulle vara härligt att få ut och se världen. Vi har aldrig åkt på en kryssning förut så det blir en dröm som går i uppfyllelse!

 227. Yvonne Larsson Svara

  Det totalt avkopplande i att inte behöva ta mer, fler eller större beslut än när och vad man ska äta. Om man ska slappa i solstol eller ta en lång siesta i hytten. Eller om man ska äta sen middag på någon mysig taverna i en hamn eller om man ska festa med reskompisarna i kryssarens barer.

 228. andreas n Svara

  Har alltid dröm om att få åka på en karibien kryssning! Det som lockar mig mest är att man får chansen att besöka så många olika länder och platser på så kort tid 🙂

 229. Peter Borg Svara

  Att se nya saker varje dag !
  Utan att ha besvärliga transporter !

 230. carina Svara

  På kryssningen får jag se flera städer i flera länder på samma resa. Jag behöver inte ens packa upp mer än en gång på hela resan. Får hela tiden bästa maten och bästa personalen samt full komfort/service. Längtar redan Carina.

 231. Astrid Lunki Svara

  Det som lockar mest är att man får lära känna en massa nya människor och se nya platser! Man är ute på vattnet och är i princip tvungen att spendera tid med de andra ombord, ett riktigt bra tillfälle att skaffa nya vänner! Många som reser på sådana ”gemensamma” grejer brukar vara jättetrevliga och pratglada. Sedan brukar det finnas otroligt mycket bra mat, små shoppar som man kan kolla runt i och så vidare och det är ju inte heller helt fel.

 232. Lisa Sköldén Svara

  Jag gillar nog bäst gunget! Att det rör sig hela tiden och att möjligheten att bara känna gunget!

 233. Fröken M Svara

  Mina förutfattade meningar har intalat mig att kyssning är synonymt med folk som lever rövare och allmänt ”hålligång”.
  Goda vänner har på sistone talat om att jag har HELT FEL i mina tankar – att kryssning snarare är lyx, avkoppling, god mat och välbefinnande inom nära räckhåll.
  Jag skulle gärna vilja bilda min egen uppfattning och förhoppningsvis bli positivt överraskad,
  Därför håller jag tummarna hårt för tur !!

 234. Nina Svara

  Åh, att lämna klockan hemma och bara vara! Någon annan lagar maten och serverar – det är lyx och något att längta till!

 235. Juhani Svara

  Jag skulle helt enkelt vilja en gång i mitt liv få uppleva hur det är att befinna sig på ett hotellkomplex på havet, där det är nära till allt: restaurangerna, biograferna, showerna, spa-avdelningen och motionsmöjlighterna, samt poolen på däcket. Det måste vara en hisnande känsla att ha tillgång till allt detta och mycket, mycket mer, utan att behöva gå av färjan. Och att kunna sitta på en egen balkong utanför sin egen hytt och se öar och platser passera som man bara har hittils drömt om i sin vila fantasi. Resia, you can make my wildest dream come true!!

 236. kristina andersson Svara

  Hej! Att åka på kryssning är en dröm för mig! Att kunna uppleva havet och lyxig tillvaro samtidigt som man får besöka intressanta städer. Den perfekta semestern.

 237. Johanna Rolin Svara

  Det som lockar mig mest
  är att få göra det jag gillar bäst.
  Att få uppleva många städer
  på en kryssning i underbart väder.

 238. Pia Svara

  Är oftast lite rastlös på semestrarna, nya platser och nya upplevelser varje dag vore perfekt för mej

 239. Afrodite Svara

  Efter en händelserik dag ombord på jättefartyget så vill jag bara kunna mig lägga mig mellan rena, svala lakan i hytten om kvällen och låta mig vaggas till söms av havets vågor och farkosten låter mig färdas omkring på de sju haven som en havsjungfru på en jungfrutur i sagornas magiska värld. En magisk värld väntar på just mig!!

 240. Inga-Lill Svara

  En dröm som kanske kan gå i uppfyllelse.Det verkar vara bekvämt med full service runt sig hela tiden och man får se nya platser nästan varje dag och utan att behöva packa ner och upp igen.Hört mycket positivt om kryssningar.

 241. Dita Schütz Svara

  Det bästa med en kryssning skulle vara att kunna uppleva nya resmål under samma resa samtidigt som man slipper att checka ut och in på nya overnattningsställen. Har aldrig varit på en krysning- hade varit kul att uppleva.

 242. Sofia Tynn Svara

  Jag har aldrig åkt på en kryssning, men jag tror det bästa är att man har allt på samma plats. Det blir som en liten paradis ö, där man kan välja vad man är sugen på att göra. Shoppa, bada, äta eller dansa. Allt i ett. Och en bonus är väl om man kan gå av någonstans och uppleva nya platser.

 243. Anneli H Svanberg Svara

  9-åriga sonen har länge sparat till en kryssning från Dubai. Med 120 kronor i månadspeng kommer det att ta lång tid. Jag har sagt att den dag han sparat ihop en del av pengarna så åker jag med honom. Vinsten skulle sannerligen hjälpa honom! Han motivering för att åka på kryssning är för de coola paraplydrinkarna och för att få vara med mig hela dagarna och bara göra saker tillsammans. Jag kan inte annat än att hålla med honom.

 244. Ana Kokol Svara

  Har varit på en fartygsvisning med Resia Göteborg för något år sedan, längtade redan då att kryssa med en stor båt, ett flytande hotell med en liten småstad ombord. Vem skulle inte vilja gå på musikal, äta på bra restauranger och på dagarna bara i poolen och spela minigolf eller hänga på spa-avdelningen? Båtarna har ALLT och ett plus på köpet är att man kan gå i land och upptäcka nya städer nästan varje dag. Vem längtar dit? JAG!!

 245. Marie Svara

  Att få kryssa mellan olika länder, sola, njuta, se olika städer och stränder. Lyckan vore gjord om jag fick kliva ombord

 246. Åsa V Svara

  Det som jag tycker låter toppen med kryssning är att man får se så många olika vackra platser och möjligheten att göra utflykter. Det enorma nöjesutbudet ombord lockar förstås också. Den dagen när det är min tur att åka på en lyxkryssning kommer jag definitivt att boka en lyxig hytt med balkong. Tänk att sitta på den och kanske äta frukost när man glider in rakt in i den vackraste av vykortsbild.

 247. Ingegerd Nilsson Svara

  Det bästa med en kryssning är att checka in på sitt hotellrum, packa upp och sedan flytta hotellet till nya spännande platser att upptäcka!

 248. Margaretha Elfström Södergren Svara

  Total avslappning för både kropp och själ. Njuta, vila och bli ompysslad samtidigt som man bjuds på en mängd aktiviteter eller strandhugg och kan delta om och när du vill. Låter som en hägring!

 249. Cahrine Svara

  Lugnet, luften, maten och att man har hotellet med sig.
  Kan tänka mig känslan att gå på detta mäktiga fartyg. Och känna sig om en kung….
  Magi!

 250. Erika Svara

  Jag tycker att det bästa med kryssning är man får stanna i olika länders hamnar och hinna se lite av nya ställen, och det är väldigt bekvämt att bara kliva av båten och gå omkring och göra vad man vill, sedan har man mat och allt annat fixat på båten.

 251. Gunnar Svara

  Att på ett bekvämt och behagligt sätt resa mellan olika länder och städer.

 252. Maria Gustafson Svara

  Det bästa med en kryssning är att man har nära till allt, kan koppla av och ta det lugnt samtidigt som man får se olika länder och olika städer.

 253. Gunvor Karlsson Svara

  Jag har hört så mycket om hur bra det är att åka på kryssning men jag har aldrig vågat mg på det. Om jag vinner så kanske det kan bli av.

 254. Ingrid Malmberg Svara

  Att får vakna upp till nya platser och länder varje dag och att ha samma hotellrum hela tiden. Att bli bortskämd med en fantastisk service vad man än gör på båten. Man kan verkligen slappna av på kryssning. Har kryssat tre gånger med MSC och kan varmt rekommendera att testa.

 255. inga-britt isaksson Svara

  Ridtur för första gången vid 60. Lärde mej snorkla vid 65. Nu dags för nästa steg. Att kryssa har länge varit drömmen min. Så nu vid 70 hoppas jag den slår in.

 256. Britt Svara

  Det bästa med att åka på kryssning är att få se olika länder och få äta god mat. Bli ompysslad,och bli underhållen med olika shower eller bara sitta på däck o ta det lugnt o blicka ut över havet.

 257. Miriam Gyllin Svara

  Bara att få komma iväg och koppla av en stund skulle kännas fint efter flera månaders arbete utan lediga dagar. Jag ser framför mig en fin solnedgång vid horisonten, god mat, mysiga människor, underhållning, bad, spa, avkoppling, se nya städer i land. Åhhhh vad mycket jag skulle vilja åka på en kryssning.

 258. A-C Westermark Svara

  Allt på ett ställe.Och mycket av allt. Nöje,god mat,shopping. Möjligheten att få göra stopp på olika ställen,gå i land och se mera.

 259. Marianne Svara

  En Kryssning är det bästa sättet att se många länder o sevärdheter på ett bekvämt sätt.
  Ett pluss är att man träffar många trevliga resenärer som man ofta byter adresser med.

 260. Jörgen Svara

  En kryssning är välgörande i denna stressade värld. Man tvingas koppla av mellan upplevelserna.

 261. Susanne Larsson Svara

  Kryssning på ett blankt stilla hav
  njuta och bara koppla av.
  Strandhugg på spännande ställen.
  God mat och vin på kvällen.
  Med MSC Cruises flytande ”slott”
  Trivs vi och mår riktigt gott.

 262. Åse Svara

  Många resmål har vi upplevt men aldrig någon kryssning så hela den upplevelsen lockar mest

 263. Håkan Svara

  Det är som att vara i en liten flytande stad. Det mesta finns ombord, men sedan kan det också vara spännande att gå i land och utforska. Man vill ju gärna upptäcka och lära något om varje plats man besöker, likväl som man vill utforska och göra allt som finns ombord.

 264. Tomas Svara

  Att få känna sig lite lyxig, på en resa där allt är inkluderat. Samt att man för göra lite stopp på spännande platser

 265. Emely Svara

  Åh vilken underbar tävling!!
  Det som lockar mig mest destinationerna. Att det är så varierat och mycket på en och samma resa. Många upplevelser, många intryck och många glädjefyllda ögonblick! Ha det gott!!

 266. Birgitta Svara

  Att som nybliven pensionär och ”vattuman få njuta
  med ett äventyr på MSC Cruises lyxiga ”skuta.
  Bli serverad god mat och dryck,
  för att sedan på dansgolvet uppleva tryck.
  Det skulle vara helt underbart, så klart.

 267. Jenny H Svara

  Att få komma ut på öppet hav och bara njuta av vyerna. Sedan komma in i hamn och få gå och shoppa

 268. Veronica Mattsson Bäckman Svara

  På en kryssning där det finns nästan allt man kan tänka sig och det mesta är ”gratis” vore ju perfekt för mig och min man….slippa tänka på plånboken på båten och använda dem flitigt på land för att utforska städerna vi hamna på.

 269. Eva-Britt Svara

  Att kryssa är som att ha världen utanför mitt fönster. Jag kan resa ut i världen och se många olika platser, och samtidigt sova i samma säng. När jag vill kan jag koppla av och göra vad jag önskar på båten och när jag sedan önskar se mer av världen, finns den utanför mitt fönster. Fantastiskt.

 270. irina L Svara

  Olla -la, Olla-la. Vi med hela familj varit i medelhavskryssning i år! Det är bästa upplevelse under hela året. Åk på kryssning om du kan. Det ångrar du aldrig.

 271. Mariann Cederhök Svara

  Att kryssa är den ultimata semestern. Du får allt du önskar på en och samma resa. Hav, sol, god mat, underhållning och upplevelser du sent kommer att glömma.

 272. Marie Hedlund Svara

  Få chans att uppleva olika platser under samma resa. Dessutom lite lyxkänsla med allt ombord och kunna vara helt stressfri med trevligt sällskap.

 273. Eva Haapala Svara

  Tidlösheten lockar. Vara på vattnet och låta sig föras till en ny hamn och må väldigt gott under tiden:)

 274. Veronica Hedlund Svara

  Lycka att få komma bort på lyx kryssning skulle vara stor. Äta massa god mat och må som en prinsessa vore något. Kram veronica

 275. Ann-Christine Kittel-Olsson Svara

  Hav och himmel i ljuvlig förening! Nyanser av blått och grönt på paletten! Tänk om jag skulle få uppleva det. ⛴

 276. Emma Forsgren Svara

  Att resa på en kryssning skulle vara som att bo i en liten lyxig by med fina restauranger, lyxiga spa, flotta affärer, rolig underhållning samtidigt som man transporteras och får uppleva nya spännande ställen. Det måste ju vara ett vinnande koncept!

 277. Lena Svensson Svara

  Är född i en stad vid havet och älskar vatten. Känslan av att vara ute på det stora blå med allt man kan önska sig i shopping, mat, upplevelser m.m. skulle vara underbar! Ta med maken och bara vara för ett tag, inga krav eller måsten.

 278. Yvonne Fredlund Svara

  Mars 2001 firade jag och min dåvarande make min 45 års dag med en kryssning i Karibien! Nu när det närmar sig… 60… vill jag gärna uppleva en kryssning igen. Med nya underbara öar, och härliga upplevelser ombord på dessa fantastiska fartyg! Jag vill presentera detta koncept för min särbo som får dela detta med mig!

 279. Sven-Åke Lande'n Svara

  Att kryssa är avkopplande,träffa människor på båt och i hamn. Njuta av god mat på båt och i hamn.Sitta på båt i underbar miljö och bara vara.
  Detta sammantaget lockar mig och min fru

 280. Cikoria Svara

  Oj, vilket fantastiskt pris! Men så svårt att svara på frågan, det är nämligen ALLT som lockar med att få åka på en kryssning! Har aldrig varit på någon kryssning, men det har alltid varit min allra högsta önskan, hoppas att min önskan någon gång ska slå in. Att få befinna sig på ett lyxigt, flytande hotell, enormt stort och oändligt många våningar! Önskar få bo i en hytt mot havet, få vakna upp till ett glittrande, turkosblått hav utanför fönstret. Höra det kluckande ljudet från vågorna. Ta dagen som den kommer, välja vilken av alla restauranger jag vill äta måltiderna på. Sitta på däck i solen och bara titta och njuta av allt. ”Studera” de övriga resenärerna, gissa varifrån de kommer. Kanske gå till gymmet och träna lite, med tanke på all den läckra maten, skadar det nog inte med lite träning mellan varven! Kanske maken tar en joggingtur med jag lyfter (lätta!) vikter. Anlöpa en vacker hamnstad vid Medelhavet som jag aldrig besökt, bara drömt om. Kanske Genoa i Italien, Palma på Mallorca eller varför inte Marseille i Frankrike!? Boka en guidad tur och utforska sevärdheterna i staden. Eller bara sitta på en trattoria eller ett litet franskt hamncefe’ och njuta av folklivet och insupa alla dofterna. Tillbaka ”hem” till fartyget, kanske det är middag vid kaptenens bord som gäller för kvällen och jag får ta på mig min allra vackraste klänning! Vilken upplevelse! Innan finaste middagen lockar ett bad och en snabb simtur i en svalkande pool på fartyget. Skulle kunna skriva en lång följetong om hur fantastiskt jag tror och anar det är att få åka på en spännande och härlig kryssning med MSC Cruises, men får stanna här! Det skulle sammanfattningsvis vara helt underbart!!

 281. Carina Svara

  En kryssning i Medelhavet har länge funnits på önskelistan hoppas att den blir sann nu

 282. Inger A Svara

  Har aldrig varit på kryssning men hört att det ska vara helt fantastiskt! Mycket att göra ombord och ändå hinna uppleva olika resmål. Kan det bli bättre!!!

 283. Lisa Rehnstedt Svara

  Lyxet, livsnjuteriet, atmosfär, god mat, avkoppling, service, trevliga möten ja allt

 284. Madelein Gustavsson Svara

  Att få åka till flera storstäder, öar & stränder och se andra ”turistfällor” under en och samma resa, och att samtidigt kunna hänga vid poolen eller slappa i relaxavdelningen under själva färden måste ju vara den ultimata upplevelsen både för unga och gamla.

 285. Sus Svara

  Att det verkligen finns nåt för HELA famljen/resesällskapet att göra ombord….man kan alltså sysselsätta sig oavsett ålder och intresse, tillsammans eller på egen hand. Och sen mötas upp till middan och delge varandra hur dan varit!

 286. Carina Åman Svara

  Att kryssa på havet på en färja som är som en liten stad. Trivsamt, mysigt, avkopplande är det som jag behöver mest just nu

 287. Carina Mäkinen Svara

  En bröllopsresa trettio år försenat
  Det är vad som till våren är menat
  Vi skulle av sol, vind och hav vilja njuta
  Uppleva det som erbjuds på mäktig skuta.
  Kanske vi kan se ett land eller två
  Och uppleva någon trevlig stad likaså
  En kryssning skulle vara helt underbart
  Och på nästa trettio år en fantastisk start

 288. Pernilla D Svara

  Man får se många länder under en och samma resa, det finns så mycket man får uppleva på en kryssning som atmosfär, nya bekantskaper, avkoppling, shopping m.m Att åka på en kryssning är det bästa som finns.

 289. Therése Svara

  Att få testa något nytt,
  något som nästan helt skräddarsytt.
  På en båt där det finns allt,
  där man får slippa vädret: KALLT!
  På tumanhand att få rå om,
  någon jag tycker extra mycket om.

 290. Sylvia Svara

  Har man varit på en kryssning så vill man göra det igen. Det är en fantastisk semester med allt inom räckhåll, utbudet är enormt det finns något för alla.
  Därför måste man uppleva det, man kan inte återberätta det i ord. Jag längtar så efter en ny och spännande kryssning.

 291. Marie-Louise Svara

  Hav med bölja blå.
  Sitta titta på.
  Varva ner.
  Nytt man ser.
  Njuta livet.
  Det är givet.

 292. Samuel Tholén Svara

  Jag har aldrig åkt på någon sådan kryssning, men det jag tror att jag skulle gilla är att fartyget ofta åker om natten, så varje (?) morgon kan man gå iland i någon ny hamn och upptäcka en ny stadskärna. För mig låter det som ett mycket bekvämt och smidigt sätt att upptäcka många nya smultronställen.

 293. Åsa Svara

  Att man har allt på fartyget, att kunna vakna och gå ut på sin egen balkong, att bada i härliga pooler, se nya platser & länder nästan varje dag!

 294. Ingela Hansson Svara

  Vi är två ”gamlingar” som gjort resor tillsammans till stora delar av världen, men vi har aldrig kryssat. Det låter så lyxigt och bekvämt! Denna höst fyllde vi 150 år (70+80) och tycker det är dags att prova en ny reseform. Kanske blir detta vårt nya sätt att resa!?

 295. ANITA ANDERSSON Svara

  Den ultimata avkopplingen, koppla av från allt och bara få vara. Umgås med familjen och inte behöva tänka på mat och tvätt

 296. Camilla Svara

  Jag skulle bjuda med mig min man på kryssningen så att vi får njuta av resan tillsammans samtidigt som vi får tid att pyssla om varandra. Det som lockar mest med kryssningen är att kunna spendera den tillsammans med honom.

 297. Carina Svara

  Jag skulle älska att titta på vyerna vi glider förbi när jag ligger och solar vid poolen på övre däck…

 298. LasseH Svara

  Har alltid tyckt det vekar soft att åka på kryssning, åka framåt i maklig takt, se vackert (eller dramatiskt!) vatten, käka gott, umgås med frun och mest bara koppla av några dagar. Inte så många möjligheter hela tiden, utan mest lite avkoppling.

 299. Åsa Svara

  Lyxen att ha hotellrummet med sig från stad till stad, land till land!! Att slippa packa upp och ihop men ändå få uppleva världen! !

 300. Lotta Jensen Svara

  Att få besöka olika städer. Njuta av god mat, trevlig underhållningoch massa shopping. Bara att få miljöombyte är toppen toppen.

 301. Eva Bengtsson Svara

  Det är dröm som jag har att få åka på en längre kryssning! Smidigt att ha allt på ett ställe, men ändå får se och besöka flera platser efter vägen. Känns lyxigt 🙂

 302. Janet Rautaruusu Svara

  Har åkt som barn ofta till Finland på kryssning och älskar det. Nu vill jag testa på något nytt, större dansgolv, flera restauranger, större pooler, fler barer ,ännu fler människor och ett par extra länder. Kan inte bli mer än perfekt:)

 303. Anette Svara

  Det som lockar med en kryssning är känslan av lyx och flärd, att få resa och uppleva mer av vår värld.

 304. Kristina Svara

  Så mycket kvar att se, så mycket kvar att uppleva. En kryssning täcker in det mesta.

 305. Inger Svara

  Att varje morgon vakna till en ny stad i ett nytt land utan minsta ansträngning och dessutom ha ett stort utbud av aktiviteter och restaurangen precis utanför hytten. Vore bästa 60-års resan med barn och barnbarn

 306. Ann-Charlotte Svara

  Har aldrig upplevt en kryssning! Låter spännande att få uppleva flera platser o få många olika upplevelser! Och samtidigt har man samma fasta punkt, och kan bara njuta av vila och aktiviteter ombord!

 307. Anita Karlsson Svara

  Skulle vilja kryssa i medelhavet och besöka fina medeltida städer, bubbla i bubbelpoolen med ett glas brus i handen och njuta av lyxiga middagar, ja bara koppla av. Det skulle bli ett fint minne på ålderns höst.

 308. Nils Håkan Karlsson Svara

  Skulle vilja bjuda min fru en kryss i Medelhavet för lång och trogen tjänst. Det skulle bli en underbar resa för oss. Det är ju att hoppas på tur.

 309. Eva Svara

  Vill bocka av ännu en ”saker jag vill göra innan jag dör” på min lista. Håller tummarna.

 310. Henrik Borg Svara

  Mest vill jag bara se så mycket jag kan
  och med en båt behöver inte jag åka utan båten gör jobbet med att förflytta mig ! Då kan jag göra det roliga under tiden !

 311. Ciri Sandell Svara

  Ett flytande hotell
  med strandhugg och upplevelser både dag och kväll.

 312. Lena Lönn Svara

  Möjligheten att resa och se många olika platser på en och samma gång lockar mest. Ingen stress men massor av aktiviteter, trevliga glada människor och god mat och dryck, livets bästa !

 313. Marie Svara

  Det som lockar med kryssning är det bekväma äventyret, det bästa av två världar. Jag älskar att resa och se ny ställen, men jag är numer lite bekväm och uppskattar att packa upp väskan, stanna på ett ställe.
  Och som bonus finns ju allt på båtarna, de är som ambulerande minivärldar.

 314. Maria Svara

  Tid….för varandra,
  för att bara vara
  njuta av allt och ingenting
  i

 315. Berit malmén Svara

  Uppleva lyx, helpension,underhållning,utflykter och se
  många olika länder och kulturer under kort tid på ett bekvämt och relativt billigt sätt. Berit

 316. Anne-Li Foerster Svara

  L Y X E N! Lyxen att ha allt på en och samma plats! Alltid drömt att få krydda men aldrig haft råd!

 317. Lena Nilsson Svara

  Drömmer om att få uppleva en kryssning. Nya vyer och upplevelser varje dag! God mat och underhållning på kvällen. Även tid till sol, bad och avkoppling. Skulle vara underbart!

 318. Resfredag Svara

  Möjligheten att åka iväg med hela familjen och hitta aktiviteter som passar hela familjen, gammal som ung.

 319. Eva-Lena Öberg Svara

  K ul
  R ogivande
  Y llestrumpfritt
  S oluppgång
  S olnedgång
  N jutbart
  I sfritt
  N o stress
  G lassväder

 320. Kerstin Holmberg Svara

  Det som lockar är lyxan att få nya upplevelser utan att mödas med att resa runt på egen hand!

 321. Gunilla Herlin Svara

  Det som lockar mest är kombinationen av utsikten och friheten att vara ute till havs. Äta gott, sova i fina hytter, dansa och bara få koppla av.

 322. Berra Svara

  Det är mycket romantiskt att bo i en liten hytt med någon man tycker om och fast man är ”hemma” i hytten hela tiden besöker man nya platser varje dag.

 323. Ellen Karlsson Obbarius Svara

  Komma iväg och bara koppla av med allt lyx som en kryssning har att erbjuda. Kan vara skönt att komma iväg efter all hets kring juletider. Speciellt för mig som jobbar 12 timmar varje dag med julbord i december 🙂

 324. Annika Wiklander Svara

  Lugnet och bästa sättet att umgås med sin familj utan stress.

 325. Siw Svara

  Lyxigt båtliv, blå vågor, spännande platser allt på samma gång.

 326. Louise Eriksson Svara

  Jag älskar lyx och öppet vatten eller snårig skärgård.
  Jag älskar gunget och lugnet.
  Jag älskar båtlivet.
  Jag älskar kryssningar, helt klart.

 327. Helena Svara

  Det som lockar mig mest är att få lyxa till det under en period, att verkligen kunna njuta av dagarna utan några måsten och att få se så många platser under en resa.

 328. Mats Fält Svara

  En kryssning är inte alls som en bal på slottet…. fast ändå nästan. Har gjort det en gång tidigare och vill väldigt gärna göra det igen. På båten lever man i en egen värld som samtidigt är vidöppen mot nya länder, kulturer och intryck. Varje dag bjuder på överraskningar och livet ombord är som en varm famn som alltid väntar efter utflykter och besök.

 329. Ann-Catrin Lindström Svara

  Tror inte en dag har gått utan att jag drömt mig tillbaka till vår underbara Karibien kryssning under 2014. RCCL erbjuder trevliga hytter, fantastisk mat, roliga shower, spännande utflykter på nya resmål, gym och spabehandlingar, förstklassig shopping, familjeaktiviteter såsom golf, klättervägg, mm mm
  Men det som lockar allra mest är inte allt ovanstående utan faktiskt vetskapen om att vi alla kommer att åka hem igen som MYCKET NÖJDA resenärer med roliga och häftiga minnen med oss i bagaget. Och det är precis vad en lyckad semesterresa är för oss!!

 330. Maj-Lis Pettersson Svara

  Det jag kan sakna på resa är en liten, stadig o tydlig termometer för både vatten o luft. med fodral.

 331. Anneli Lau Svara

  Åhhh ja, vill vara med!

 332. Katarina Wäring Svara

  Bästa sättet att få uppleva många länder utan att stressa.
  Helt underbart ♡

 333. Petra Velte Svara

  Jag älskar omväxling, att sitta i samma sandlådan i två veckor är inget för mig. Träffa trevliga människor och vakna på en ny plats med fantastiska upplevelser är mycket givande.Att kryssa är det optimala sättet för mig att relaxa och återhämta mig från vardagsstressen. Kvällar på deck och se den fantastiska stjärnhimlen är magiskt. Jag älskar det.

 334. monica nordin Svara

  Jag fyler 50 år nästa vår, och har aldrig åkt på kryssning, inte ens till Finland.
  Så nu tycker jag att det är dax!
  Skulle vara så mysigt och roligt att få se flera städer på samma resa!

 335. monica nordin Svara

  Nästa vår fyller jag 50 år, inget skulle passa bättre än att fira med en kryssning!
  Fantastiskt att få besöka flera platser på samma resa!

 336. Marielle Svara

  det som lockar mig är att man får se flera olika platser och träffa massor olika människor under en å samma resa 🙂

 337. Kenneth Eriksson Svara

  Lyx på hög nivå.Slå dig ner och låt dej tas om hand Lyxa med exklusiva måltider och sov gott och låt dej vaggas till söms varje kväll.Alltså en riktig guld kant på tillvaron.Så njut så länge det varar.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.