Typiskt för New York

(Uppdaterad 191022) För några veckor sedan anordnade vi en tävling där vinsten var Mia Gahnes bok Mitt New York som ges ut av Karavan förlag. För att vinna boken så skulle man svara på frågan vad man förknippar med New York och vad man först tänker på när man hör stadens namn.

Vi fick många härliga svar och det som de allra flesta tänker på är New Yorks unika puls med sin mångfald, dofter, ljud och att det nästan är en overklig känsla när man befinner sig mitt i staden. Men jag gjorde en topplista och det ska bli kul att höra om du tänker på samma sak som våra täv lingsdeltagare gjorde.

1. Central Park

central park new york

Det som de allra flesta tänker på är alltså denna stora härliga gröna lunga som är alla New Yorksbor oas där man kan koppla av, träna och umgås.

2. Skyskrapor

Det är klart att man tänker på dessa ofantliga byggnader. Jag tror alla som har varit New York minns sitt allra första besök och hur blicken mest riktades uppåt och hur liten man kände sig i denna enorma stad.

3. Broadway

New York Times Square

Denna kända gata som ändrar karaktöär beroende på sträckan. Broadway går, i motsats till andra gator och avenyer som är raka, snett genom hela Manhattan. Det jag tror många tänker är Times Square! Just nu spelas West side story på Broadway vår systersite Box Office säljer biljetter dit.

4. Yellow Cabs

yellow cabs New York

Vad vore New York utan alla de gula taxibilarna som alltid tycks finnas till hands!

5. Frihetsgudinnan

new-york_frihetsgudinnan

Trodde kanske att Frihetsgudinnan skulle komma högre upp där hon står och ”vaktar” ön från det södra inloppet.

6. New York Rangers

Inte så konstigt att vi svenskar förknippar New York med New York Rangers. När jag var där i fjol så var det slutspel och jag vet inte hur många tröjor med namnet Lundqvist baktill som jag räknade in. Lyckan är stor för de som fått en biljett till Madison Square Gardens och får uppleva en match på plats. Köp biljetter till New York Ranger via vår systersite Box Office.

7. Shopping

Visst shoppar man när man är i New York. Trots att dollarn inte är lika fördelaktig just nu så kan man inte låta bli att shoppa med det enorma utbudet som finns.

8. Empire State Building

new-york-empire-state-building

Visst är det något extra med denna karaktäristiska byggnad där man från toppen får en fantastisk utsikt i alla väderstreck.

9. Sex and the City

Kan förstå att många förknippar staden med den kända TV-serien och visst har serien gjort att många vill till New York och shoppa skor på Manolo Blahnik, äta cupcakes på Magnolia och inte minst ta en titt på Carries våning på 66 Perry Street (trots att det sägs att lägenheten ligger på Upper East Side. Läs mer om en Carrie-dag i New York här.

10. High Line

Kul att denna ändå ganska nya park har kommit med på listan. Visst är det en upplevelse att gå en bit upp i luften på den vackra tidigare tågrälsen. Området i Meat Pack district har verkligen genomgått en förändring

11 och resterande

Några saker har fått en röst men är ändå värda att nämnas. Vackra Grand Central station som är värt ett besök, Soho, food trucks, Chinatown, skybarer (tips på flera bra här) och inte minst terrorattackerna den 11 september 2001. Missa inte ett besök vid minnesmonumentet och även det nybyggda One World Trade Center.

Hur tycker du listan ser ut jämfört med dina egna tankar om New York?

Boka flyg New York

Boka hotell New York

Boka flyg och hotell New York

Boka biljetter till evenemang i NY

4 Responses to Typiskt för New York
 1. Hans Svara

  Mycket bra blogginlägg. Missa heller inte New Yorks mäktiga rooftop-barer. På http://www.rooftopguiden.se kan man hitta de allra bästa. Sidan innehåller världens bästa takbarer i de mest välbesökta städerna. Ca 100 städer och över 1000 takbarer. New York anses ju tillsammans med Bangkok vara den bästa staden i hela världen när det kommer till just takbarer.

  • Hallins reseblogg Svara

   Hans: Tack för tips!

 2. Anna, New York – My Bite of the Big Apple Svara

  En mycket bra lista med höjdpunkter! Du beskriver verkligen känslan väl, hur man känner sig första gången i denna världens bästa stad.

  Själv har jag svårt att begränsa mig, New York-nörd som jag är. Jag delar därför min lååånga lista med 35 måsten – saker man inte får missa i New York! http://www.newyorkmybite.com/2014/03/35-masten-saker-du-inte-far-missa-i-new.html

  • Hallins reseblogg Svara

   Anna: TACK för din lista och att du delar med dig. Älskar listor! Kommer definitivt att lusläsa din blogg vid nästa besök!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.