Tävla och vinn boken Yogagirl

Igår postade jag ett inlägg här i bloggen med en intervju med Yogagirl, Rachel Brathen. Jag hade förmånen att få träffa henne när jag var på Aruba för några veckor sedan. I inlägget berättar jag bland annat mer om boken som verkligen inspirerade mig men också mer om Rachel och inte minst Aruba-tips.

yogagirl-bok

Det första som slår mig när jag läst klart boken är hur otroligt mycket visdom Rachel har skaffat sig trots sin unga ålder. Det är en öppen och ärlig bok om hennes uppväxt och hur hon har tagit sig dit hon är idag, Boken är rikt illustrerad med härliga bilder, många från Aruba förstås. Du får mängder av tips på olika yogaövningar som är enkla att följa. Dessutom är boken fylld av nyttiga recept på enkla rätter och smoothies att tillaga. Till sist, och alltså de som jag verkligen tog till mig, kärleksfulla insikter. Jag kan garantera dig att du kommer gilla boken och bläddra i den ofta. Vi har tre böcker som du kan vinna. 

För att vinna boken vill vi att du berättar vad du gör för att hitta lugn i vardagen. Skriv ditt svar som en kommentar nedan senast 20 november. Vinnarna kontaktas via mail samt här i inlägget efter avslutad tävling. Juryns beslut går inte att överklaga.

Tävlingen avslutad!

Vi tackar för alla fina tips om hur man bäst kopplar av, jag fick massor av inspiration efter att ha läst era bidrag. Men nu har vi enats om vinnarna och vi säger grattis till:
Berit Görndt  
Jag tränar Hathayoga och även Yinyoga i positioner om 3/5 minuter och känner att jag mår bra mkt bättre i min stela kropp. Övningarna och träningen är bra för lugnet här, nu med koncentration. Början på nästa år ska jag träna Pilates och komplettera med en bättre balans.

Aneta
Varje fredag 9.45 går jag på MediYoga. Det är en helig stund för mig, som får mig att koppla av, då vi håller på med avspänningsövningar, olika rörelser som är bra för både knoppen och kroppen, samt lite meditation. Det är tid som man ger sig själv för att umgås med sig själv. Sedan jag började med MediYoga har jag lyckats med att varva ner från en väldigt stressad tillvaro. Vill gärna ha mer kött på benen och därför önskar jag vinna boken ”Yogagirl”.

Lotta
Jag har två tjejer som är 8 och 10 år gamla. Barn är så mycket bättre än oss vuxna på att inte bli uppstressade. Det är ofta som jag känner att jag är trött och stressad på eftermiddagen, men så fort jag träffar dem blir det helt annorlunda. Att prata med dem under vår promenad hem från fritids är bästa stunden på dagen. Då kopplar jag bort all stress och lyssnar på deras berättelser om dagen.

50 Responses to Tävla och vinn boken Yogagirl
 1. Åse Svara

  Jag har ett silverarmband på mig med en bricka på som det står ”Andas” på.
  Den påminner mig om att stilla mig då och då, och bara ta några djupa lugna andetag.
  Ett sätt som enkelt gör att mina stressnivåer och axlar sjunker.

 2. Berit Görndt Svara

  Jag tränar Hathayoga och även Yinyoga i positioner om 3/5 minuter och känner att jag mår bra mkt bättre i min stela kropp. Övningarna och träningen är bra för lugnet här, nu med koncentration. Början på nästa år ska jag träna Pilates och komplettera med en bättre balans.

  Skulle vara trevligt att vinna boken Yogagirl av Rachel Brathen!

 3. Anki Gomér Svara

  Jag tar en powerwalk på 60 min och drömmer mig långt bort till något härligt land.

 4. Ann-Ninette Wallin Svara

  Jag sätter mig o njuter av värmen och massagen i bubbelpoolen och tittar på stjärnorna!
  Min rygg mår bättre efteråt och jag blir gladare.

 5. Helena i Uppsala Svara

  Ta ut glädjen i förskott där det går. Då får du uppleva den två gånger.

 6. Anna E Svara

  För att hitta lugn i vardagen så ser jag till att inte ständigt vara uppkopplad. Jag tar även promenader i skog/natur och nära vatten. Fyller på kraft och energi.

 7. Jeanette R Svara

  Lägger in massvis med minipauser under dygnet. Låter rygg, svank och nacke vila ut mot sängens madrass, skrivbordsstolen, TV-fåtöljen, BadenBaden-stolen eller en dyna på marken. Försöker hitta djupandning samtidigt. Liggandes blir det lätt en powernap också. Somnar garanterat utan mindre spänningar framåt kvällen!

 8. Margaretha Svara

  Jag sluter ögonen, var jag än är, andas några lugna och djupa andetag och drömmer mig bort till en vacker och fridfull plats vid havet som jag älskar…

 9. Irma Svara

  Promenerar och njuter av våg- och vindbrus!
  Spikmatta är också ett bra sätt att slappna av på.
  Och så klart ett yogapass i veckan som jag
  verkligen inte vill vara utan.

 10. Aneta Svara

  Varje fredag 9.45 går jag på MediYoga. Det är en helig stund för mig, som får mig att koppla av, då vi håller på med avspänningsövningar, olika rörelser som är bra för både knoppen och kroppen, samt lite meditation. Det är tid som man ger sig själv för att umgås med sig själv. Sedan jag började med MediYoga har jag lyckats med att varva ner från en väldigt stressad tillvaro. Vill gärna ha mer kött på benen och därför önskar jag vinna boken ”Yogagirl”.

 11. Camilla Sandmark Svara

  Jag tar en lång promenad i en gammal ”trollskog” i närheten där jag bor. Det är så tyst, stilla och rogivande. Jag har en speciell sten som jag brukar stanna vid. Jag sitter där och drar ned luft i lungorna, blundar och bara är. Det ger mig styrka och energi att ta tag i allt som ska göras.

 12. R. Nordstrom Svara

  Åker ut i skogen tittar efter svamp och bär, sätter mig på en stubbe och dricker en kopp kaffe, äter en nygräddad halv rågsiktskaka med stekt ägg, njuter av stillheten och suset bland träden, det finns inget bättre för själen.
  Men har aldrig provat yoga, det kanske är lika bra?

 13. Anna L Svara

  Nu på hösten ger mindfulness och vila sinnesro och kraft att fånga dagen och måstena. Naturen målas i vackra färger och kravlöshetens varma mysfilt omsluter en. Det lilla blir det stora. En varm kopp choklad efter ett blåsigt promenixäventyr. Hösten är tillåtande härlig som sopar rent och regn som är friskt. Solsken som bonuslyx.

 14. Pierre S Svara

  Min träning ger mig lugn i vardagen och större tålamod, cykla, promenader och små powernaps är också ett bra sätt att finna ro.

 15. Håkan Nilsson Svara

  På grund av min ålder kan jag numera disponera min tid hur jag vill. För att uppnå lugn i vardagen händer det att jag helt enkelt unnar mig en skogspromenad. Jag har redan hunnit skaffa mig en del favoritstigar men har inget emot att hitta nya stigar att skogsvandra på…

 16. Gunnel Bergström Svara

  Att göra ”eldandningen” och sedan ”bara få va'”.
  Inga krav och ingen måsten – ”bara få va'”.

 17. Ann-Charlotte H Svara

  Jag har inte tänkt på något speciellt sätt, men ibland
  stannar jag upp och drar några djupa andetag.
  Kanske den här boken kan lära mig något.
  Aruba nästa.

 18. Birgitta Svara

  Yoga ger balans
  I kropp och själ
  Tanken på Aruba
  gör att man faller i trans
  Nu ytterligare skäl
  att till ön bada och yoga
  detta blir min chans☀️

 19. Inger Fromell Svara

  Läser bok, lyssnar på musik eller bara sjunker ner i soffan och tänker sköna tankar.

 20. Marie Larsson Svara

  Jag går en långrunda med hunden längs med havet och njuter av ljudet av vågorna och den vackra vyn! Telefonen lämnar jag hemma.

 21. Anna Svara

  Mitt problem är att jag inte har något lugn i vardagen överhuvudtaget. Jag har två jobb och jobbar häcken av mig för att finansiera mina studier och kunna ställa fram mat på borde till de fyra barnen. Min förhoppning är att Yoga Girl skall kunna föra in de lugna stunder jag behöver för mig själv!

 22. Susanne Svara

  Jag sjunker ner i soffan och läser en bok, gärna en reseguide som får mig att resa iväg i tankarna…

 23. Anneli Svara

  Jag går en promenad i skogen, då hittar jag lugnet.

 24. Malin - studenttjej Svara

  Plockar svamp eller blåbär i skogen. Eller bara är i skogen – utan att vara uppkopplad mot omvärlden. Det är så skönt!

 25. Ida Isaksson Svara

  Att få en lång kram av min älskling får mig att slappna av i vardagen!

 26. Susanne Svensson Svara

  Djupa andetag…oavsett om jag befinner mig i skogen, hemma i soffan eller på jobb med massor att göra…. Breath in Brearh out

 27. Malin Helmersson Svara

  Med en nybliven bebis är inte tiden till eftertanke och lugn så stor, att gå på yoga räcker inte tiden till till, tyvärr.
  Nu ser Jag tiden i badrummet till en stund av lugn. Att ta en dusch och få andas för sig själv, att få slappna av utav värmen och njuta av den rena kroppen efteråt. Att få borsta tänderna kan till och med vara lugnande.
  Jag trot det är så avkopplande för att jag tar till vara på varje tyst sekund där inne och kommer sedan ut med fylld energi. Innan jag fick barn skulle jag bara ha klivit in i badrummet och gjort det jag tänkt helt utan närvaro i tiden.

 28. Kirsi Andersons Svara

  Tidigare så det första jag gjorde var att sätta på radion för det var så tyst när jag kom hem från jobbet.
  Numera gör jag en kopp te och sätter mig ner och njuter av tystnaden!

 29. irene Svara

  Få sitta o blicka ut över en sjö

 30. Eva Saller Svara

  Jag är ofta ute i naturen,tar långa promenader i skogen,det är avstressande.
  Eva

 31. Gunilla Borg Svara

  Jag hittar lugnet genom att utföra Taktil massage. Sen går jag på alla olika yogapass som Endorfin erbjuder. Älskar yoga Yin bl a.

 32. Birgitta Björkman Svara

  En källa till ro är att lägga sig till ro i en källa. I fjärran syns några tallbeklädda berg. Vattnet omsluter mig i sin tröstande famn.

 33. Janne Johansson Svara

  Lugn hittar jag direkt genom att hämta barnbarnen på dagis. Då finns inget annat än att vara ”där och nu”. Fungerar varje gång. Enkelt och effektivt.

 34. Britt-Louise Nilsson Svara

  Sätter mig i en fåtölj och sätter på en lugn och skön skiva. Lyssnar på skivan samtidigt som jag blundar och tar flera lugna och djupa andetag. ”Är bara här och nu”.

 35. Annelie Svara

  Rider dressyr, salig efter ett bra pass. Annars får det bli ett rejält pass på gymmet. Att ta sig en lur på eftermiddagen om man är hemma är också enormt rogivande

 36. Kai Svara

  Läser högt för min son

 37. BrittInger Svara

  Börjar dagen med att tända ljus och göra solhälsningar i 20 minuter.

 38. Taina Valo Svara

  Jag börjar dagen med solhälsningar vid öppet fönster. Yoga och mediyoga under veckan ger lugn och balans!

 39. Johan Svara

  Andas, äta och träna ger mig lugn i vardagen. I kombination med att planera en resa så blir det harmoni.

 40. Ingela Svara

  En promenad i skogen för att lyssna på tystnaden

 41. Kerstin Svara

  Går på medicinskyoga där jag lärt mig andas. Det hjälper mig att bli harmonisk i vardagen.

 42. Sophie Svara

  Yoga kom in i mitt liv för ca 1,5 år sedan. Började med Ashtangayoga, denna yogaform var så rolig och inspirerade mig att våga prova på fler yoga former. Numera är jag lugnare och mer harmonisk och ångrar bara en sak: Att jag inte testade yogan tidigare.
  Jag vill vinna boken för att fortsätta få gräva mig in i yogans härliga värld och upptäcka nya saker hos mig själv. 🙂

 43. Jessica Hellström Svara

  En halvtimme på spikmattan ger mig ro i kroppen, avkoppling när den är som bäst.

 44. Lotta Svara

  Jag har två tjejer som är 8 och 10 år gamla. Barn är så mycket bättre än oss vuxna på att inte bli uppstressade. Det är ofta som jag känner att jag är trött och stressad på eftermiddagen, men så fort jag träffar dem blir det helt annorlunda. Att prata med dem under vår promenad hem från fritids är bästa stunden på dagen. Då kopplar jag bort all stress och lyssnar på deras berättelser om dagen.

 45. Maria Björkman Svara

  Låter kanske lustigt… Men jag luktar på min mans hals! Där ”tankar” jag med några lugna andetag.

 46. Christer Svara

  Skogspromenader med hunden, helst i gammal, mossig och öppen skog 🙂

 47. Ingrid Svara

  Att försöka hitta lugnet i vardagen så mycket det går – djupandas när du nu ändå står i kön, det går ju inte fortare för att man stressar upp sig. Njuta av dagen, känna doften av regn på asfalt, lyssna på fåglarnas kvitter. Hatha yoga var vecka utan prestationskrav, bara för min egen skull.
  Jag skulle gärna vilja läsa Yoga Girls bok för att inspireras och lära mig mer. Kanske är det dags nu?

 48. Ingela S Svara

  Minimalt uppkopplad till nätet.
  Lever livet som jag själv vill ha det och inte ”åt” andra.
  Delar med mig av mina yogakunskaper i yrkeslivet.
  Låter allt ha sin tid och plats.
  Skogen är min kyrka, där jag hämtar extraenergi och där större beslut fattas.
  Blir glad av att yogan fått så stor plats i människors liv.

 49. Therése Svara

  Jag har inte hittat något som får mig till kroppslig avslappning. Detta kan vara en nytändning för mig.

 50. Åsa Svara

  Jag började med yoga ifjol och det ger mig mycket lugn, skapande ger också mig lugn.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.