Intervju med Yogagirl – Rachel Brathen

När det blev klart att jag skulle åka till Aruba så var jag ju bara tvungen att få en intervju med Yogagirl, Rachel Brathen, som gjort Aruba känt för flera fans runtom i världen.

8PX5CTOt7Dwi7lA5L0rwsfSUMgO5qTe-WaXYKdsf6_g

SUP Yoga

Jag hade också en önskan att få prova på ett SUP-Yogapass (Stand Up Paddle Board Yoga) i det turkosa havet. Det var Rachel som tog SUP-Yogan till Aruba dit hon flyttade 2010 efter att ha varit på semester med familjen. På Aruba träffade hon sin man Dennis och bestämde sig genast för att flytta dit. Jag är ingen van yogautövare men passet passade hela gruppen trots att vi hade olika erfarenheter. Det var en riktigt härlig upplevelse att på ett lugnt och behagligt sätt balansera på brädan omringad av det karibiska havet.

IMG_4634

Rachels bok, Yogagirl, med många insikter

Rachel har blivit en internationell kändis med 1.7 miljoner följare på Instagram. Det är framförallt hennes varma och mjuka sätt som kombinerat med personliga insikter gjort henne så stor. Rachel är aktuell med boken Yogagirl – Att finna lycka, skapa balans och leva med ett öppet hjärta som har översatts till nästan 20 språk och sålts i stora upplagor. I boken delar hon naket och öppet med sig av sin ganska stökiga uppväxt och hur hon har lyckats komma dit hon är idag. Boken är också fylld av flera yoga-övningar och goda recept. Dessutom finns det flera av Rachels insikter samlade och naturligtvis är boken fylld av härliga bilder, både från Aruba men också andra vackra platser.

yoga-girl

Det var just insikterna som fastnade lite extra hos mig från boken. Jag var enormt imponerad på hur hon, trots sin unga ålder, har skaffat sig så mycket visdom. När jag tog upp frågan så fick jag ett ödmjukt svar att det inte är något hon reflekterat över. Men naturligtvis har den dagliga yogan hjälpt Rachel att hitta balans och känna sig glad och tacksam. För Rachels del har det varit ett hårt jobb att komma dit hon är idag. Hon är väldigt naturlig och berättar att det bästa sättet att hitta balansen är att bättra på sitt inre för att få ett bra yttre. I boken kan man läsa att hon ofta är nervös inför de stora yogaklasserna men att hon med hjälp av andning och yoga har hittat ett sätt att hantera detta.

I takt med att Yogagirl blir allt mer populär så är det många som vill träffa henne. Rachel reser mycket och med på resorna är alltid maken Dennis och hunden, Ringo the Gringo (som har ett eget instagramkonto;@ringo_thegringo med 90.000 följare). Förutom att hon reser världen runt och håller yoga retreats är hon aktiv på den nystartade sajten oneoeight.tv där du kan bli medlem för $14/mån och koppla upp dig för att delta i ett yogapass med Rachel och andra duktiga instruktörer.

IMG_4645

Med populariteten kommer också ett ansvar menar Rachel. Hon har precis startat ett välgörenhetsprojekt där man kan följa med på resor till olika delar av världen. Varje resa har olika syften. När jag träffade Rachel hade hon precis kommit hem från Nicaragua där hon varit på ett barnhem. Andra resor kan stötta vattenprojekt, kvinnors rätt och andra frågor som berör Rachel mycket. Läs mer på sajten 109world.com. Dessutom så driver hon ett annat projekt på hemma-ön Aruba där det finns många vilda hundar. Sgt Pepper’s friend har räddat flertalet hundar och är du intresserad av att hjälpa till eller adoptera en hund så kontaktar man dem på info@sgtpeppersfriend.com. De har även ett eget Instagramkonto; @sgtpeppersfriend.

jRjU7pZt7h2jQQQW_hGwdXw9Mv03aA6te4-853k5XSQ

Det finns som sagt mycket att prata om med Rachel men naturligtvis var jag intresserad av hennes ö, Aruba och få höra hennes personliga tips.

Vad är det bästa med Aruba?
Jag älskar kargheten och den charmiga miljön med kaktusar och hav. Vi har dessutom en behaglig temperatur året runt. Jag gillar också att det råder allemansrätt på hela ön.

Det finns många stränder på Aruba, vilken väljer du om du vill åka och bada?
Den finaste stranden är Boca Keto som ligger i nationalparken Arikok. Här är det oftast inte så mycket folk och man kan promenera runt eller följa med på en ridtur på intilliggande ranchen Daimari. Om man ska välja en strand att bo på så skulle jag alla gånger välja Eagle Beach där hotellen är låga och ligger utspritt.

Vilka utflykter skulle du rekommendera?
Ta en heldagstur med segelbåten Blue Melody för en härlig dag på havet med snorkling, sol och bad. Jag skulle också åka till Mangel Halto som är ett mangroveträsk som ligger intill havet på öns sydvästra sida. Här kan man snorkla under mangroveträden. Jag skulle också ta en jeeptur för att utforska öns norra sida och stanna till för att äta vid Boca Prins som ligger i mitten av nationalparken Arikok. På den här sidan blåser det alltid kraftigt så man har stenlådor att sätta drickan i för att den inte ska blåsa bort.

boca_prins_aruba

Om du har vänner på besök, vart går ni för att äta?
Jag är ju vegetarian och det finns en trevlig restaurang i Oranjestad med både grill och bra vegetariskt som heter Yemanja. Om jag vill göra något riktigt romantiskt så bokar jag en egen hut på hotellet Bocoti där man får sitta för sig själv på stranden. Så mysigt!

Vad ska man köpa med sig från Aruba?
Något som alla äter här på Aruba är Papaya Hot Sauce. Den finns i olika styrkor och passar till allt.

s465087502432660229_p1_i2_w664

Om man vill gå på ett yogapass när man är på Aruba vart vänder man sig då?
Just nu har vi klasser i SUP Yoga där man kan anmäla sig på hemsidan; rachelbrathen.com/island-sup-yoga. Jag hoppas att jag också snart får klart med ett helt nytt yogacenter här på Aruba. Det skulle vara härligt att kunna vara mer hemma och hålla yogaklasser här avslutar Rachel innan nästa möte tar vid.

Du hittar Yogagirl på Instagram på: @yoga_girl. Vill du läsa mer om Aruba så kan du se mina tidigare inlägg här.

Håll utkik, imorgon startar en tävling där du kan vinna Rachels bok, Yogagirl. 

3 Responses to Intervju med Yogagirl – Rachel Brathen
  1. […] Brathen. Jag hade förmånen att få träffa henne när jag var på Aruba för några veckor sedan. ... blogg.resia.se/2015/11/12/tavla-och-vinn-boken-yogagirl
  2. Resfredag Svara

    Vilken häftig upplevelse att träffa henne! Hon är verkligen en inspirationskälla för mig (och uppenbarligen inte bara för mig, haha!)

    • Hallins reseblogg Svara

      Resfredag: Haha, ja det var verkligen en upplevelse och jag var så glad att jag fick möjlighet att träffa henne!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.