Intervju med Hallin – Resias bloggare

Om bara några veckor så fyller Hallins Reseblogg 5 år. Det var den 1 december 2010 vi tog våra första steg med en reseblogg där vi hade inspiration i fokus. Under den här tiden så har vi publicerat över 1.500 inlägg där flera av dessa läses om och om igen. Vi har haft flera gästbloggare med trevliga inlägg som jag verkligen tycker har lyft bloggen och jag hoppas naturligtvis att det ska bli ännu fler. Personligen så har jag rest på en hel del bloggresor och semestrar där jag delat med mig i bloggen. Och inte minst så har flera av våra säljare gett oss mängder av tips genom åren. 

I samband med att vi släppte höstens magasin, Nästa Semester, så gjordes en intervju med mig som jag tänkte dela med mig av så att ni vet vem det är som ”gömmer sig” bakom Hallins Reseblogg.

IMG_3329

Margareta Hallin har jobbat i resebranschen under 28 år och är något av en veteran på området. Det är få destinationer som inte fastnat på Maggans kamera och varje dag delar hon, med hjälp av Resias 400 resexperter och olika gästbloggare, med sig av sina guldkorn i Hallins reseblogg hos Resia. Vi passade på att intervjua Maggan och fråga henne om hennes bästa restips.

Om jag har en ledig långhelg i höst – vad är ditt bästa tips?
I somras var jag i Florens och har längtat dit sedan lång tid tillbaka. Men det här var första gången jag var där. Florens är en underbar stad med härlig atmosfär. Det är som att åka tillbaka till medeltiden! Det är otroligt mysigt att bara promenera runt, äta glass och strosa på torgen. De flesta sevärdheter ligger på gångavstånd och några måsten är till exempel att se det kända museet Uffizierna och att gå upp i tornet på Domen. Ett tips är att köpa biljetter till sevärdheterna redan på hemmaplan för att slippa långa köer.

Ett annat tips, där jag var för några år sedan, är Krakow. En stad som är på kommande, tror jag. Mysig gammal stadsdel, intressanta och viktiga sevärdheter, bra mat och trevliga människor. Mitt tips är att passa på att gå på konserter eftersom det är extremt billigt.

IMG_2484

Var hittar jag bästa badet i Europa i sommar?
Det får nog bli Grekland i allmänhet, de har generellt väldigt fint badvatten. Jag älskar Grekland och har varit där väldigt mycket. När jag åker dit väljer jag gärna lite mindre kända öar som inte har någon flygplats, där stränderna inte är fullproppade med folk och solstolar. Jag vill ha det lugnt och skönt. Om jag ska tipsa om bara en grekisk ö så får det bli Naxos, de bästa stränderna hittar man där. De har också en väldigt stor blandning av stränder och det finns något för alla strandsmaker. Om man vill ha det ännu mer avskilt skulle jag däremot åka till Amorgós som är min personliga favoritö. Där är inte stränderna lika fina, men man kan hitta badställen att ha helt för sig själv. Läs mer om Amorgos här.

DSCN0447
En gammal bild från Amorgos – en av mina favoritöar i Grekland. 

Och om jag vill ha sol och värme under julhelgen?
Jag skulle säga Kuba. Nu har ju sanktionerna från USA upphört och man gissar att amerikaner kommer att ”invadera” Kuba. Så man ska passa på att åka dit nu, när det fortfarande är relativt orört. Sol och bad i Varadero i kombination med Havanna är att rekommendera. Eller varför inte göra en rundresa?

Vad är ditt tips för att hitta den mest prisvärda sista minuten-resan?
Sista minuten är alltid ett vågspel. Vad många tror är att priserna blir billigare ju längre de väntar, men det är enbart efterfrågan som styr priserna. Folk väntar ofta med att boka tills det blir dåligt väder, och då skjuter priserna i taket eftersom alla plötsligt vill åka iväg. Andra perioder då man kan komma iväg till ett lägre pris är före och efter jul samt i början på juni och slutet på augusti.

Vad är ditt bästa semestertips om jag vill hålla mig inom Sveriges gränser?
Österlen är jag väldigt förtjust i. Har varit där flera gånger och där finns det alltid nya saker att upptäcka, och även stränder där man kan få vara helt själv. Jag gillar att ha en strand för mig själv! Den bästa stranden är Knäbäckshusen som är helt fantastisk och känns ungefär som en strand i Karibien. Bästa vedeldade pizzan finns på Kronovalls slott, och fika i ett prunkande växthus gör man bäst hos Mandelmanns trädgårdar. Här har jag skrivit mer om Österlen. 

IMG_7420
Bästa pizzan på Kronovalls slott.

Har du något bra boktips för lediga dagar?
Majgull Axelsson borde få nobelpris, hon skriver så fantastiskt bra. Hennes senaste ”Jag heter inte Miriam” är både gripande men man får även lära sig en hel del. En annan bok som är en underbart vacker kärlekshistoria som utspelar sig i Burma, är ”Konsten att höra hjärtslag” av Jan-Philipp Sendkers.

Hur förbereder jag mig bäst inför en resa?
Jag älskar kartor och kan verkligen rekommendera Red Maps kartor. Jag sitter alltid länge och förbereder mig inför en resa. Prickar in allt jag vill se på kartan, och läser bloggar och andra resesajter. Ibland när jag går på planet känns det nästan som om jag redan varit på resmålet eftersom jag är så förberedd! Om man hellre vill ha kartan i mobilen så rekommenderar jag kartapplikationen ”City Maps 2Go” som har bra kartor som fungerar även utan internetuppkoppling. Men tänk på att ladda ner kartan i förväg.

IMG_6368
Jag har många bilder som den här. Alltid med en karta i handen. Den här från Alhambra, Grenada. 

Ett resmål du tycker alla bör besöka någon gång under sin livstid?
Det här var en jättesvår fråga, det finns så otroligt många fantastiska platser. Men för mångfaldens skull tycker jag nog att alla människor någon gång ska åka på en rundresa i USA. Då har man möjlighet att få vara med om så otroligt varierade upplevelser under en och samma resa. Från häftiga naturfenomen, till fantastiska stränder, till världsmetropoler och crazy städer.

IMG_9186

Och till sist: vilket resmål står högst upp på din egen bucketlist”?
Sydafrika! Det har varit ett drömresmål sedan bloggens begynnelse då vi hade ”månadens resmål” och jag skrev flera inlägg om Sydafrika. Jag satt och grottade ner mig i information och fantasireste runt hela landet i flera dagar. Men jag är också jättenyfiken på både Burma och Kambodja.

Faktaruta
Namn: Maggan Hallin
Bor: Linnéstan i Göteborg
Familj: Min man Öyvind och två söner, 22 och 23 år
Jobbar: Ansvarig för sociala medier hos Resia Travel Group

2 Responses to Intervju med Hallin – Resias bloggare
  1. Christina Frisberg Svara

    Härligt och faktaspäckat inlägg, jag som älskar att resa och har det som min absoluta bästa men naturligtvis dyraste hobby fick en härlig lässtund, roligt att få lite insyn i ditt eget ”reseliv” Maggan Hallin. 🙂 <3

    • Hallins reseblogg Svara

      Christina Frisberg: Så roligt att du gillade intervjun. Tänkte den kunde vara rolig att dela med sig av! Visst är det härligt att resa. Älskar att planera framåt och drömma!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.