Att göra i Playa del Carmen – Mexico

Strand Playa del Carmen Mexico

Vill du resa västerut och är ute efter ett ställe med härliga stränder och full fart så ska du välja Playa del Carmen i Mexico. Gillar du dessutom sevärdheter så har du kommit rätt.

Playa del Carmen – en fullfjädrad semesterby

För några år sedan var Playa del Carmen en fiskeby som sedan 10 år tillbaka har vuxit upp till en fullfjädrad och härlig semesterby. Stranden som är cirka 15 kilometer lång är riktigt vit och härlig korallsand med ett turkost hav. En bit utanför ligger ett rev där många gillar att snorkla i det klara vattnet. Strax bakom står de vajande palmerna tätt som ger skön skugga under de varmaste timmarna.

Solstolar Playa del Carmen MexicoUtefter stranden ligger huvudgatan Quinta Avenida, 5:e avenyn som är fylld av små butiker, mexikanska och internationella restauranger och barer. På Quinta Avenida är det alltid full fart och mycket händer. Gå upp några kvarter och du hamnar på de lokala restaurangerna där du får äta den riktiga mexikanska maten. Börja alltid middagen med nachochips och den gudomliga guacamolen!

Quinta Avenida Playa del Carmen Mexico

Söder om Playa del Carmen ligger Playacar som är ett stort hotellområde. Om du istället tar dig norrut bortanför centrum och hotellen så kan du till och med hitta en strandremsa som du får ha för dig själv.

Utflykter nära Playa del Carmen

Passa på att besöka fler spännande orter under din semester i Mexico. Runt omkring Playa del Carmen hittar du mycket att se och göra.

Chichen Itza
Redan på 500-talet började staden att byggas av mayaindianer. På 1400-talet invaderades staden av spanjorer som tog över Chichen Itza som därefter glömdes bort.

Pyramiden chichen itza Mexico

Chichen Itza Mexico

Chichen Itza Mexico

På 1800-talet hittade man ruinerna i djungeln och började gräva fram de mäktiga byggnaderna. Det mest kända byggnadsverket är pyramiden, Juego de Pelota som är byggt i nio etage och 365 trappsteg. Men här finns flera byggnader med inskipter och masker som alla betyder något. Så ett tips är att se Chichen Itza tillsammans med en guide som kan berätta alla fantastiska historier.

Xcaret
Inte långt från Playa del Carmen ligger ecoparken Xcaret där du kan uppleva Mexicos vilda fauna och djur. Här kan du också dyka och simma i cenotes (sötvattenfyllda grottor) eller bada med delfiner.

Människor snorklar, Xcaret Mexico

Tulum
Till Tulum bör du resa på en heldag. Förutom ett utgrävt mayatempel så har de här en fantastisk strand. Trots att Tulum växer i popularitet så finns här ändå inte så många hotell så stranden blir aldrig särskilt välfylld. Utanför ligger ett rev dit många åker båt för att snorkla och dyka.

Strand, Tulum  Mexico

Akumal
Ta en kort busstur från Puerto del Carmen till Akuamal. Har du tur så kan du se på när sköldpaddorna kommer upp från stranden och lägger sina ägg. Här ligger revet alldels intill strandkanten så här är det perfekt att snorkla!

Snorkla Akumal

Isla Mujeres
Isla Mujeres betyder Kvinnornas ö och har troligen fått sitt namn då spanjorerna invaderade området och de fann flera statyer av kvinnor. Här kan man unna sig en tvådagarstur med övernattning och antingen hyra cykel eller golfbil för att ta sig runt ön.

Strand Isla Mujeres Mexico

Bar Isla Mujeres Mexico

Det totala lugnet blir en skön kontrast till det livliga Playa del Carmen. Koppla av på den härliga stranden Playa Norte som har blivit framröstad som Mexicos vackraste strand och ät på mysiga restauranger som ligger direkt på stranden. Isla Mujeres ligger strax utanför Cancun och du tar dig eneklt dit med båt. Cancun ligger cirka 60 kilometer från Playa del Carmen.

Boka paketresa till Playa Del Carmen

Boka jul- och nyårsresa till Playa Del Carmen

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.