Oförglömliga resmål

Det finns resmål, och så finns det resmål. Vissa etsar sig fast lite extra.

Travel and Leisure har listat en mängd resmål med sevärdheter som är oförglömliga.

Kappadokien

kappadokien

I Kappadokien har det sedan tusentals år bildats grottor i bergen där folk har  bosatt sig. Det är ett imponerande syn med alla torn. Ett måste är att tidigt en  morgon sakta glida över området i en luftballong.

Machu Pichu

machu-pichu

Machu Pichu nämns ofta i de här sammanhangen men det är en fantastisk plats att besöka. Staden som för ett sekel sedan inte syntes och som sakta grävts fram. Ruinerna lockar mängder med besökare varje år som antingen går till fots eller åker tåg och  buss.

Lavendelfälten i Provence

france

Vem drömmer inte om att se det vackra lavendelfälten där de står i blom med den intensiva lila färgen och en doft som kan få vem som helst att tro man kommit till himmelriket? De stora lavendelfälten ligger i byn Abbaye Notre-dame de Senanque. Bästa tid att se lavendeln  är under juni-augusti.

Klippstaden Petra i Jordanien

petra_jordanien

Efter en tur genom öknen når du fram till magiska Petra med inte mindre än 800 byggnader och monument som är uthuggna i sten.

Pyramiderna i Kairo, Egypten

pyramaide_kairo

Det är verkligen en fantastisk syn att stå i öknen (nåja, Kairo ligger riktigt nära numera) och blicka upp på dessa kolosser och försöka förstå hur dessa kunde byggas 2550 år f Kr.

Safari i Kenya och Tanzania

Elephant and car

Alla som kommer från en safari är stumma av beundran. Det är något speciellt att få möta dessa farliga djur i sin egna miljö och stilla betrakta deras liv.

Kryssning till Antarktis

kryssning_antarktis

Under en kryssning till Antarktis får du uppleva en helt annan fauna, isberg och djur som inte lever någon annanstans. Dock är resorna inte många då det finns miljöregler (tack och lov) som strikt reglerar trafiken.

Klippiga bergen med tåg

rocky-mountains

Det är något alldeles extra att med tåg åka genom vidsträcka gröna skogar, glaciärer, sjöar och höga berg. Tågresan är något extra med glaskupol för bästa utsikt. Välj mellan 2-25 dagar.

Hutongerna i Peking

hutonger_peking

Hutongerna blir allt färre för varje år så skynda dig hit och upplev de små restaurangerna, marknader med mat du inte trodde man kunde äta!

Galapagos

galapagos

Snorkla med sjölejon och kom riktigt nära sjölejon och sköldpaddor på ett unikt ställe i värdlen där djuren inte har några fiender. Även resorna hit är strikt kontrollerade och det tillåts bara ett visst antal besökare per dag.

Victoriafallen

victoriafallen

Trots att en safari ger dig oförglömliga upplevelser så är det en otrolig syn att se vattnet forsa fram i världens största vattenfall som du kan se från flera håll och länder.

Vilka ställen har du upplevt som du aldrig glömmer?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.