Att göra i Milano

Milano, Italien.

(Uppdaterad 191001) Åk till Milano en weekend och strosa i de gamla stadsdelarna med de viktigaste sevärdheterna, fönstershoppa, ta en kaffe på en av stadens alla kaffebarer, njut av goda middagar och smarrig glass. Här har du din guide till vad du kan göra i  Milano.

Pampiga byggnader

Doumen Milano

Milano är fyllt av pampiga  byggnader och den mest pampiga är förstås den ståtliga katedralen Doumo. Kyrkan som började byggas redan 1386 i gotisk stil och som tog 400 år att färdigställa. Doumo är världens tredje största kyrka och det är verkligen ett mäktigt byggnadsverk. Doumo är öppen dagligen mellan 7-19 och inträdet är gratis. Det kostar extra om du vill gå upp på taket men därifrån har du en fantastisk utsikt.


Nattvarden av Leonardo da VinciSe Nattvarden. Bild lånad från Wikipedia.  

Det är i Milano du ser den berömda Nattvarden av Leonardo da Vinci. Mästerverket upptar en hel vägg i refektoriet i i dominikanklostret intill kyrkan Santa Maria delle Grazie. Här är det väldigt viktigt att boka långt i förväg då man bara släpper in 25 personer var 15:e minut. Det är öppet tisdag-fredag 8.15-19  förköp biljetter här. Vår systersite Box Office erbjuder också en guidad tur till fots genom det historiska och artistiska Milano. Ni får se många berömda sevärdheter och dessutom gå före i kön för att se Leonardo Da Vincis berömda målning ”Nattvarden”. Förköp biljetter här.

Shopping

Med fyra modeveckor per år (två för män och två för kvinnor) får man nog räkna Milano som en av världens största modestäder. På lyxiga shoppinggatan Montenapoleone hittar du Italiens egna märken; Versace, Missoni, Dolce & Gabbana, Prada, Gucci, Fendi mm. Även om man kanske inte handlar något så är det en upplevelse att besöka de påkostade butikerna.

Intill Doumen ligger den kända shoppinggallerianGalleria Vittorio Emanuelle. Gallerian från 1800-talet är en praktfull byggnad med sitt glastak och vackra golv.

Galleria Vittorio Emanuelle.

Lite mer prisvärd shopping kan du hitta bakom centralstationen på de mindre gatorna, Via San Gregorio mm. Var tidigt ute om du vill besöka lördagens marknad, Fiera di Senigallia på Via Valenza.

Outlets

Runt Milano finns flera bra outlets där man kan göra ordenltiga fynd. Eller följ med på utflykt till Foxtown outlet i Schweiz med över 120 butiker. Boka Foxtown Outlet i Milano här.

Fotboll

Att se fotboll på San Siro-stadion är en upplevelse. Häng med hejarklacken och se Inter eller AC Milan i högform. Boka fotbollsbiljetter på San Siro Stadion här.

Fotboll Italien

Mat och Gelato

Precis som i övriga Italien äter du gott. I Milano finns allt från enklare matställen till flådiga restauranger. Ett populär restaurang enligt Tripadvisor är Nerino Dieci Trattoriadär du äter fantastisk mat till budgetpris. Men boka bord i tid!

Ett besök i Italien är inte komplett förrän du ätit minst en glass! Trots att det är en kedja i Italien serverar Amorino bland de bästa glasserna i Milano.

Glass i Italien

Utflykter med tåg

Det är väldigt enkelt och smidigt att åka tåg i Italien. Varför inte kombinera Milano-besöket med några avkopplande dagar vid Lago Maggiore eller Comosjön. På drygt en timme är du där!

Comosjön i Italien
Avkopplande dagar vid Comosjön.

En annan underbar stad att kombinera med Milano är Bergamo, och då naturligtvis den gamla delen uppe på kullen. Till Bergamo tar tåget knappt en timme och sedan tar du enkelt bussen upp till den gamla delen uppe på berget.


Bergamo i ItalienVäldigt vackert i ”gamla” Bergamo. 

Boka flyg och hotell till Milano

Boka flyg Milano

Boka hotell i Milano

Boka evenemang i Milano

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.