Att göra i Kuta på Bali

Det finns massor att göra i Kuta på Bali. Här har du nära till allt! Massor av shopping, stor strand, trevliga restauranger och ett livligt nöjesliv med många barer och nattklubbar. Nedan kan du ta del av flera tips för dig som har planer på att åka hit.

Stranden längs Kuta är väldigt lång och det är många som åker hit för att surfa. På kvällen får man inte missa en strandpromenad för att se den vackra solnedgången som är ett måste på Bali.
Solnedgång kuta beach sunset, BaliShopping
I Kuta finns det ett stort utbud av shopping. Både fina shoppingcenter med de vanliga butikerna som Zara, H&M, Victorias Secret, Bershka m.m, men även många marknader och småbutiker i olika delar av staden. Ett av de finare shoppingcentren är Beachwalk som ligger i centrala Kuta.

Shoppingcentret Beachwalk, Bali Beachwalk

Nöjesliv
Kuta är en stad som passar de allra flesta då det finns mycket olika saker att göra men för många är det framförallt utelivet som lockar. Det finns ett stort utbud av nattklubbar och barer och det samlas surfare och backpackers från hela världen här.

Tips på bra restauranger i Kuta är:
Fat CowEn av de bästa och trevligaste restaurangerna i Kuta. Fin lokal och otroligt god asiatisk mat till bra pris. Missa inte heller deras fantastiska drinkar!
Chasers – En större restaurang som har väldigt god vedungsbakad pizza men även pasta m.m.
MozzarellaEn trevlig restaurang där det finns något gott för alla på menyn.
Dog Dragon Grill – Populär restaurang där du själv kombinerar vilket kött, tillbehör och sås du vill ha.
Alleycats – Ett livligt men trevligt ställe där många backpackers hänger för både mat och dryck. Speciellt kända är dem för sina Swedish meatballs för dig som längtar efter det på din semester. (För en något yngre publik och här det blir ganska mycket fest senare på kvällen.)Drinkar och mat på Fat cow kuta beach, BaliDrinkar och mat på restaurangen Fat Cow.

Seminyak
Ett tips om man vill uppleva ett finare, lugnare område är att bo i Seminyak som ligger ca 45 minuter norr om Kuta. Här finns lyxiga villor, vacker strand, exklusiv shopping, fina restauranger och trendiga barer. Här är även ett perfekt ställe att lära sig surfing då det bara är sandstrand vilket är perfekt för en nybörjare.

Boka paketresa till Bali

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.