Att se och göra i Kuala Lumpur

Malaysias huvudstad Kuala Lumpur, eller KL som den allmänt kallas, är en fascinerande och modern kosmopolitisk stad. Arkitekturen är förhållandevis modern och representerar landets kulturer, malajiska, kinesiska och indiska. Kombinationen av brittisk kolonial historia, moriska influenser och kyrkor, moskéer och tempel har gett staden dess dynamiska känsla.

Kuala Lumpur, Malaysia

Sevärdheter

Den mest omtalade sevärdheten måste vara Petronas Twin Towers som när det byggdes 1992 då var världens högsta byggnad med sina 452 mter. Idag har den sjunkit ner till en tredje plats men är fortfarande en imponerande byggnad. Dock kan du inte ta dig ända upp till toppen utan till bron som går mellan husen.

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur, Malaysia

Ännu bättre utsikt får du från det nästan lika höga (421 meter) KL Tower. Åk ända upp i toppen och du kommer få en fantastisk utsikt. För att åka upp i båda dessa torn kräver det att du är här tidigt för det brukar snabbt bli lång kö.

Twin Towers, Kuala Lumpur

Ett ofta fotograferat landmärke är den gamla järnvägsstationen. Det ligger i ett område med flera hus från den brittiska kolonialtiden och sticker ut bland alla skyskrapor.

Den gamla järvägsstationen,Kuala Lumpur

Merdeka Square, Självständighetens torg, vajar den malaysiska flaggan i toppen på världens högsta flaggstång. Här ligger bland annat Abdul Samad Building som är byggd i slutet av 1800-talet i morisk stil. Detta användes förr som kansli för den brittiska koloniala administrationen

Abdul Samad Building, Kuala Lumpur

Kuala Lumpurs gröna lunga heter Lake Garden och erbjuder en mängd mindre parker i området. Missa inte Bird Park med över 2.500 fågelarter. Andra vackra parker är Orchid Garden, Deer Park och Butterfly Park.

Lake garden, Kuala Lumpur

Shopping

Det finns mängder av shoppinggallerior och affärer du kan inte hur mycket du ens vill besöka alla! En populär galleria ligger i botten av Petronas Twin Tower. Vill du köpa inhemskt hantverk så rekommenderas Central Market. Vill du ha en annorlunda upplevelse så ska du besöka Pudu Market som är en stor och livlig matmarknad. Var här tidigt på morgonen då den största kommersen är igång.

Är du ute efter riktigt billig shopping så är det till China Town du ska gå. Här är det full kommers med gatustånd, butiker och hemma gjorda produkter.

Att ta sig fram

Det finns en populär hop on hopp of-buss som stannar vid stadens mest populära sevärdheter. Prova på Monorail som går snabbt och smidigt genom staden. Taxi är förhållandevis billigt.

Monorail tåg, Kuala Lumpur

Lite utanför

Strax utanför Kuala Lumpur finns en mängd sevärdheter. Strax nor rom stann ligger en av de mest populära, Batu Caves. Grottan ligger i massivt kalkstensberg med stora grottor. Att bestiga de 272 trappstegen upp till huvudtempelgrottan är en fantastisk upplevelse.

Batu grottorna, Kuala Lumpur

Inte långt därifrån kan du vara med om en fantastisk naturupplevelse på Forest Research Institute of  Malaysia, FRIM.

Canopy walk, Kuala Lumpur

Gå en ”Canopy walk” i regnskogen på 30 meters höjd bland trädtopparna. Det är ett stort sammanhängande system. Men var här tidigt, det är begränsat med antal personer som kan gå samtidigt!

Är du sugen på att resa till Kuala Lumpur?

Boka flyg och hotell till Kuala Lumpur

Boka flyg till Kuala Lumpur

Boka hotell i Kuala Lumpur

Boka paketresa till Kuala Lumpur

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.