Koppla av på Zanzibar

Koppla av på Zanzibar är just vad du gör på denna sagolikt vackra ö med vackra stränder och ett turkost hav.

strand Zanzibar

Zanzibar är cirka 5 mil lång och de bästa stränderna ligger på öns östra sida och norröver. De flesta hotellen är verkligen anpassade för ett avkopplande liv och ligger alldeles vid strandkanten och erbjuder all inclusive.

På Zanzibar är det stor skillnad på tidvattnet. Så stora på vissa håll att det inte går att bada mitt på dagen. Väljer du att bo uppe i norr i Nungwi så klarar du dig dock nästan helt utan tidvattnet, Men passa annars på att ta en siesta och koppla av under parasollet. Vattnet kommer tillbaka!

Kendwa beach in Zanzibar

För den som gillar snorkla och dyka har kommit helt rätt. Zanzibar omgärdas av korallrev och den bästa dykningen görs på den nordvästra sidan. Flera av de stora hotellen har egna dykningscenter. Varför inte testa med ett provdyk?!

Dyka på Zanzibar

På Zanzibar kan du alltså leva ett härligt avkopplande liv Men passa på att utforska mer, Zanzibar har mycket att erbjuda.

Utflykter på Zanzibar

Det enklaste är att köpa utflykter i förväg. Det går bra att hyra bil men tänk på att det är vänstertrafik som gäller. Annars kan man åka med lokalbussarna.

Varför inte boka några extranätter inne i Stonetown, den arabiska stadsdelen som är med på UNESCO:s världsarvslista. Stonetown har en tragisk historia då det var ett centrum för slavhandeln. Stonetown – Stenstaden är just byggd i sten i mitten på 1800-talet och är verkligen enastående i sitt slag. Här vindlar sig gränderna, den ena smalare än den andra, så du vet knappt var du är till slut. Gå på upptäcksfärd och möt vardagslivet på Zanzibar.

Stonetown Zanzibar

Besök stadens kryddmarknad och dofta dig yr av alla kryddor. På Zanzibar odlas en mängd kryddor och du kommer förstå varför ön kallas ”kryddön”, dels om du åker runt men också när du besöker marknaden!

kryddmarknad stonetown zanzibar

Zanzibar erbjuder också stora grönområden och en nationalpark. I Jozani Chwaka Bay National Park på öns sydöstra sida kan du uppleva vacker natur, mangroveträsk och flera olika sorters apor.

Zanzibar - the spice island of Tanzania

På Zanzibar äter du gärna fisk och skaldjur som smakar underbart. Ett roligt ställe att besöka är The Rock som ligger på den smala udden mitt på öns västra sida. Här bör du dock boka bord för att få plats.

the-rock_c-copia3-1000x507

2 Responses to Koppla av på Zanzibar
  1. Marie Svara

    Gäller att ha koll på väderstrecken här. De bästa stränderna på Zanzibar ligger väl ändå på östra sidan och norra med Nungwe som det står om i artikeln. Likaså är den finaste snorklingen/dykningen på ostsidan? Det är ju ut mot Indiska oceanen, medan andra sidan ligger in mot fastlandet.

    Kan verkligen rekommendera The Rock som en upplevelse, gärna tillsammans med nationalparkerna på ostsidan.

    • Hallins reseblogg Svara

      Marie: Visst har du helt rätt! Och du har ju gjort ett så fint reportage från Zanzibar!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.