Bästa tipsen i Edinburgh

Idag gästas bloggen än en gång av Angelica som driver bloggen scottishmoments.se. Förra gången Angelica gästade oss fick vi följa med på en roadtrip genom Skottland (läs mer här). Idag får vi veta mer om den vackra staden Edinburgh. Angelica har tidigare gästbloggat om Edinburgh och stadens sevärdheter. Läs här. 

Edinburgh är staden som aldrig slutar överraska och alltid verkar ha nåt nytt att bjuda på.  Häng med till “mitt” Edinburgh och stans enligt mig bästa boende, mat och shopping!

Boende

På Knight Residence By Mansleys femstjärniga lägenhetshotell har man tillgång till alla bekvämligheter (och några till) som man vanligtvis har i sitt hem. Med en hel lägenhet till ens förfogande med kök, badrum, vardagsrum och sovrum behöver man inte sakna något. Här finns tvättmaskin, diskmaskin, badkar och lyxigheter som tv- och ljudanläggning med högtalarsystem i badrummet. Fräscht och lyxigt och så har de dessutom fått en guldstjärna för miljövänlighet. En dörrvakt står till ditt förfogande som kan hjälpa till med det mesta. Ett extra plus i kanten för att de får en att känna sig extra välkommen med ens namn på porttelefonen nere vid entren och själva lägenhetsdörren och för läget mitt i smeten i gamla stan i Edinburgh.  

Frukost på sängen på Knight Residence By Mansleys
Knight Residence har blivit framröstat som bästa logi i Skottland två år i rad och häromdagen utsåg den tidningen LUX Knights Residence till bästa lägehetshotell i världen! Inte illa!

Adress12 Lauriston St, Edinburgh EH3 9DJ
Boka rum på Knight Residence här

Gillar du den mysiga och familjära stämning som ofta återfinns på Bed and Breakfasts kommer du att älska Wallace’s Arthouse i Edinburghs kända hamnområde Leith. Wallace är en man i sina bästa år med ett rikt och spännande liv bakom sig. Han är glasgowsonen som utbildade sig till designer på stans kända designskola och sedermera blev designer hos Donna Karan i New York, där han blev kvar i 20 år. Han har  nu regelbundet utställningar i sin våning på översta planet i den historiska byggnad där hans B&B är inrymt. Här finns bara 2 rum så Wallace har gott om tid att bekanta sig med sina gäster och han bjuder gärna på nåt drickbart i vardagsrummet medan han berättar om äventyr i de många länder han besökt och bott i.(Bild rum med öppen spis.) Rummen är väl tilltagna i storlek, ljusa och inbjudande och här finns både öppen spis och divan på rummet.

unknown-2_gallery_preview

Adress:  41-4 Constitution St, Edinburgh EH6 7BG
Hemsida: wallacesarthousescotland.com

Shopping

För den märkesmedvetne är ett besök på gatan Multrees Walk ett måste, här återfinns märkesbutiker som Michael Kors, Burberry och Louis Vuitton. Här finns även lyxvaruhuset Harvey Nichols med märken som Celine, Balenciaga och Stella McCartney.

Adress: Harvey Nichols, 30-34 St Andrews Square, Edinburgh EH2 2AD
Hemsida: harveynichols.com

450px-Edinburgh_Jenners01
Ett bonustips: Missa inte varuhuset Jenners, eller the Harrods of the North som det kallas. Detta är Skottlands äldsta varuhus och öppnade 1838. Och det är inte bara shopping som drar folk hit, även arkitekturen både invändigt och utvändigt, är värt ett besök i sig. 

Om du som jag gillar “alternativ” shopping  bättre kan jag glädja dig med att det inte råder någon brist på secondhand och vintagebutiker i stan. Stockbridge är ett fint område ett stenkast från centrum där de ligger som ett pärlband på rad och trängs med små kaféer och restauranger, t ex Peters Yard som säljer svensk fika!

AdressThose Were The Days, 26 St Stephen Street, Edinburgh EH3 5AL
Hemsida: thosewerethedaysvintage.com

8893910_orig
Ta gärna vägen genom Circus Lane på vägen till Stockbridge, en pittoresk kullerstensgata kantade av små skotska hus och rosenbuskar. 

Äta och dricka

För alla gourmeter därute kommer här ett hett tips: The Kitchin är en restaurang med en stjärna i michelinguiden och  ägs av Tom och Michaela Kitchin. Tom är känd från TV, från ett flertal matprogram men kanske mest som domare i Masterchef. Michaela är hans svenska fru och tillsammans driver de restaurangen i Leith som har blivit en av de bästa i staden. Deras devis är säsongsbetonad, närproducerad, pinfärsk skotsk mat som tillagas på franskt vis.

Adress: 78 Commercial Quay, Edinburgh EH6 6LX
Hemsida: thekitchin.com

För den som hellre äter lite billigare men ändå vill ha god och vällagad mat och framförallt en mysig, färgglad och personlig atmosfär bör prova 10 to 10 in Delhi, en pytteliten indisk restaurang i Edinburghs centrum. Man kan få vänta ett tag på ett bord då det inte finns mycket plats men den lilla restaurangen sväljer ändå fler gäster än man kan tro och väntan är värd mödan! Här inne innesluts man i en färgglad liten bubbla där tak och väggar är täckta av skynken i olika kulörer. Stämningen är avslappnad, maten prisvärd och god och mangocheescaken to die for…

Adress: 67 Nicolson St, Edinburgh EH8 9BZ

Puben Sandy Bell’s är ett måste om du gillar folkmusik. Denna världsberömda pub är ett mecka för all sorts traditionell- och folkmusik där gamla, unga, nya och etablerade musiker spelar och sjunger tillsammans på jam sessions alla veckans dagar. Och jo… man kan äta och dricka bra här också!

Adress: 25 Forrest Road, Edinburgh, EH1 2QH
Hemsida: www.sandybellsedinburgh.co.uk

Sandy_Bell's,_Forrest_Road_-_geograph.org.uk_-_1349975

Ja det var några av alla oräknerliga ställen jag skulle kunna rekommendera i den här härliga staden. Om du är sugen på mer Edinburgh och Skottland, kika gärna in på min blogg scottishmoments.com

Vi tackar Angelica för dessa härliga tips. Efter att ha läst alla inlägg så är jag riktigt sugen på en resa till Edinburgh och Skottland!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.